Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρκουδάκι …125 καρατίων
  • [02] Έκρηξη στην Τουρκία
  • [03] Η ώρα των προτιμήσεων
  • [04] Σκότωσε και την γυναίκα
  • [05] Εκλάπη όπλο της ΕΛ.ΑΣ
  • [06] Ναυάγιο στην Ινδονησία
  • [07] Κοντά στον Λεό η Μπενφίκα
  • [08] Ελευθερόπουλος: "Δικαίωση στη Μίλαν"
  • [09] Αύριο η πρώτη της ΑΕΚ
  • [10] "Πόντιος" ο Αμπονσά
  • [11] Στα δύσκολα οι τρεις
  • [12] Ήττα στον τελικό
  • [13] Μπιτς Βόλεϊ: Ασταμάτητες
  • [14] Κανόε/καγιάκ: Γαλλικό χρώμα χρυσού
  • [15] Υδατοσφαίριση: Νίκη-πρωτιά
  • [16] Περιμένοντας τον Ντένις
  • [17] Σε πύρινο κλοιό η Πορτογαλία

    [01] Παράξενα

    Αρκουδάκι 125 καρατίων

    10/7/2005 3:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως το σπλάχνο σας έβαλε στο μάτι ένα αρκουδάκι και σας τρώει τα αυτιά για να του το αγοράσετε, ενώ εσείς βρίσκετε την τιμή του υψηλή; Αν νομίζετε πως το παιδάκι σας έχει ακριβά γούστα, απατάσθε! Θέλοντας να γιορτάσει τα 125 χρόνια ζωής της, η Steiff, μια γερμανική εταιρία παιχνιδιών, κατασκεύασε το πιο ακριβό αρκουδάκι στον κόσμο. Τι παραπάνω έχει ο Jubilee Bear από όλα τα υπόλοιπα "κοινά" αρκουδάκια; Το τρίχωμά του είναι από αληθινό χρυσό και τα ματάκια του έχουν κατασκευαστεί από ζαφείρια και διαμάντια! Πιο συγκεκριμένα, ο χαριτωμένος και, κυριολεκτικά, ακριβοθώρητος Jubilee, ύψους 50 εκατοστών, έχει γούνα από χρυσή κλωστή, μύτη και στόμα από ατόφιο χρυσάφι, ενώ οι κόρες των ματιών του έχουν φτιαχτεί από ζαφείρια, διαμέτρου 11 χιλιοστόμετρων και περίπου 6 καρατίων και οι ίριδες από 20 μικροσκοπικά διαμάντια. Κι αν επιθυμείτε διακαώς να το αποκτήσετε, σπεύσατε: κυκλοφορούν μόνο 125 κομμάτια, στην "προνομιακή" τιμή των 62.446 ευρώ!

    Σχετικά Links: Steiff

    [02] Κόσμος

    Είκοσι τραυματίες

    Έκρηξη στην Τουρκία

    10/7/2005 3:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/7/2005 6:55:55 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αναστατώθηκε την Κυριακή το Τσεσμέ, ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, απέναντι από τη Χίο, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο υποκατάστημα μίας τράπεζας στην κεντρική πλατεία. Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία με τραύματα κυρίως στα πόδια, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο τουρίστες από την Βρετανία και την Ρωσία. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα και στην περιοχή έσπευσαν πυροτεχνουργοί. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, όλα τα στοιχεία συνηγορούν, πως πρόκειται για βόμβα. Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας έφθασαν επί τόπου κι απέκλεισαν την περιοχή, όπου βρίσκονται δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία κάθε καλοκαίρι φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της έκρηξης.

    [03] Κοινωνία

    Από 11 έως και 22 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

    Η ώρα των προτιμήσεων

    10/7/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πλησιάζει προς το τέλος της η αγωνία για τους 88.781 μαθητές που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Από την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, μέχρι και την Παρασκευή, 22 του μήνα, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καλούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στα σχολεία τους τα μηχανογραφικά δελτία με τις σχολές προτίμησής τους. Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει όσες σχολές επιθυμεί, ακόμη και όλες από εκείνες που περιλαμβάνονται σε ένα ή το πολύ δύο από τα πέντε επιστημονικά πεδία, ενώ, σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη πρώτα ο γενικός βαθμός πρόσβασης και έπειτα το άθροισμα των βαθμών στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μετά την κατάθεση δεν επιτρέπεται καμιά αλλαγή, διόρθωση, ή αντικατάστασή του. Επίσης, καλό είναι οι υποψήφιοι να δηλώσουν τις σχολές που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και όχι να παρασύρονται από τις παραδοσιακές αντιλήψεις για σχολές που οδηγούν σε "επαγγέλματα κύρους", όπως η Ιατρική και η Νομική, ή να επηρεάζονται υπερβολικά από τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

    Περιμένοντας τις βάσεις

    Όπως σημειώνουν ειδικοί στον τομέα της απασχόλησης, οι υποψήφιοι πρέπει να σημειώσουν πρώτα στα μηχανογραφικά τους δελτία τα τμήματα που πραγματικά προτιμούν, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής τους. Άλλωστε, οι προβλέψεις για το που θα κυμανθούν οι βάσεις συχνά διαψεύδονται.

    Επίσης, είναι προτιμότερο το μηχανογραφικό δελτίο να είναι πλήρες. Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι καλούνται να "σταυρώσουν" όσο το δυνατόν περισσότερες σχολές επιθυμούν, καθώς, κατά το παρελθόν, αρκετοί έμειναν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επειδή επέλεξαν λίγες σχολές νομίζοντας πως πιάνουν την βάση, αλλά τελικά διαψεύσθηκαν.

    Η αγωνία των υποψηφίων αναμένεται να κορυφωθεί περί τα τέλη Αυγούστου, οπότε και εκτιμάται πως θα δημοσιοποιηθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα, πάντως, με τα στατιστικά για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αναμένονται σταθερές βάσεις στο 1ο πεδίο, μικρότερη ή μεγαλύτερη πτώση στο 2ο, 3ο και 4ο και αυξομειώσεις στο 5ο.

    Φέτος, κατόρθωσε να πιάσει τη βάση το 56,39% των υποψηφίων (έναντι 58,19% πέρυσι), ενώ λιγότεροι αρίστευσαν ή συγκέντρωσαν μέσες βαθμολογίες, γεγονός που πιστεύεται ότι θα επιφέρει μείωση στις βάσεις αρκετών σχολών.

    Όπως εκτιμάται, στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι βάσεις εισαγωγής θα μείνουν σταθερές με μικρές αυξομειώσεις, ενώ στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση, αλλού μικρότερη και αλλού μεγαλύτερη.

    Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, με τις επιστήμες Υγείας, τα πράγματα εκτιμάται πως θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους, καθώς υψηλές βαθμολογίες παρατηρήθηκαν σε μαθήματα όπως η Χημεία και η Βιολογία. Ωστόσο, μόλις το 25% των μαθητών έγραψε άριστα (19 - 20), κάτι που αναμένεται να επιφέρει μείωση των βάσεων στις οδοντιατρικές και φαρμακευτικές σχολές, ενώ οι ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης πιστεύεται πως θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.

    Τέλος, με μικρές αυξομειώσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα θεωρείται ότι θα κινηθούν οι βάσεις στο 5ο πεδίο, των Οικονομικών επιστημών, με το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να κρατά τα "ηνία" της υψηλότερης βάσης.

    Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, από το σύνολο των εισακτέων, 36.045 θα μπουν στα ΑΕΙ, 40.690 στα ΤΕΙ και οι υπόλοιποι στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και στο πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Υπενθυμίζεται, ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς βαθμολογικό όριο, αφού από του χρόνου κανείς υποψήφιος δεν θα μπαίνει αν δεν έχει συμπληρώσει τη βαθμολογική βάση του 10.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναρτώνται οι βαθμοί των ΤΕΕ

    "Ασανσέρ" οι βάσεις

    [04] Κοινωνία

    Ο 43χρονος από το Σρατώνι Χαλκιδικής

    Σκότωσε και την γυναίκα

    10/7/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Τραγικό τέλος είχε για την 34χρονη Χρυσούλα Τσονίδου , από το Στρατώνι Χαλκιδικής, η απαγωγή της από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου εισέβαλε στο σπίτι της και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 50χρονο με τον οποίο συζούσε. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας, βρέθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή του Χολομώντα, σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων από τον τόπο του πρώτου φονικού. Η 34χρονη, μητέρα 4 ανήλικων παιδιών, έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, ενώ τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω με χειροπέδες. Στο σημείο προσήλθε ιατροδικαστής και, μετά την διενέργεια νεκροψίας, το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο. Στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε και το επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης, κατά την απαγωγή. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και αναζητείται, ενώ δεν έχουν βρεθεί τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο δολοφονίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγωγή μετά φόνου στην Χαλκιδική

    [05] Κοινωνία

    Έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

    Εκλάπη όπλο της ΕΛ.ΑΣ

    10/7/2005 4:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια ακόμα κλοπή όπλου της Αστυνομίας, την τρίτη κατά σειρά, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όπλο, ένα υποπολυβόλο MP5, χάθηκε μέσα από περιπολικό την προπερασμένη Κυριακή, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και η απώλειά του διαπιστώθηκε κατά την αλλαγή βάρδιας. Το νέο κρούσμα έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς, αν και αρχικά εξέφραζαν την εκτίμηση ότι μπορεί να πρόκειται για υπόθεση "λογιστικού λάθους", τώρα το συνδέουν με τα δύο προηγούμενα κρούσματα και επιχειρούν να συσχετίσουν δεδομένα και πληροφορίες. Υπενθυμίζεται, πως το πρώτο υποπολυβόλο MP5 είχαν αρπάξει άγνωστοι δράστες κατά τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, τον Δεκέμβριο του 2004 έξω από την κατοικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Κηφισιά, ενώ το δεύτερο είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς ένα μήνα μετά, από το αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς.

    [06] Κόσμος

    Αναζητούνται περισσότεροι από 100 άνθρωποι

    Ναυάγιο στην Ινδονησία

    10/7/2005 4:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές της Ινδονησίας, που αναζητούν περισσότερους από 100 επιβάτες ενός υπερφορτωμένου φέρι, το οποίο βυθίστηκε επτά ώρες μετά τον απόπλου στα ανοικτά της ανατολικής επαρχίας, Παπούα. Όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, ο ακριβής αριθμός των επιβατών του "Digoel" παραμένει άγνωστος: σύμφωνα με το επιβατολόγιο του πλοίου επέβαιναν 35 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, ενώ διασωθέντες ισχυρίζονται, πως στο σκάφος είχαν επιβιβασθεί πάνω από 200 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής, τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μόλις 15 άτομα, δύο μέλη του πληρώματος και 13 επιβάτες, ενώ εκφράζονται φόβοι πως οι υπόλοιποι αγνοούμενοι είναι νεκροί. Το "Digoel", ένα σκάφος 120 τόνων, μετέφερε επίσης βαρύ εξοπλισμό, περιλαμβανομένων εκσκαφέων, τσιμέντου και άλλων υλικών κατασκευών, καθώς και 40 τόνους πετρελαίου ντίζελ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η βύθισή του οφείλεται στην σφοδρή κακοκαιρία, καθώς εκτιμάται ότι χτυπήθηκε από κύματα και το νερό εισήλθε σχεδόν αμέσως στα στεγανά. Στις έρευνες, που δυσχεραίνονται από την έντονη βροχόπτωση, παίρνουν μέρος και τοπικοί ψαράδες αυτόπτες μάρτυρες του ναυαγίου.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά στον Λεό η Μπενφίκα

    10/7/2005 6:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Record» ο μάνατζέρ του, Ικο Μάρτινς, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα για να έρθει στην Πορτογαλία και μάλιστα έχει υπογράψει προσύμφωνο. Ωστόσο, η Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Σάντος, στην οποία ανήκει ο Βραζιλιάνος αμυντικός, προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. «Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, είναι πιθανό ο Λεό να φτάσει την Παρασκευή στη Λισαβόνα», είπε ο εκπρόσωπος του 30χρονου διεθνή. Πάντως, μια άλλη πορτογαλική εφημερίδα, η «A Bola», αναφέρει ότι βασικός στόχος της Μπενφίκα για την άμυνα είναι ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Ντέντε, και προσθέτει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη Ντόρτμουντ. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται ο Λεό να χρησιμεύσει ως αντάλλαγμα για τη μετακίνηση του συμπατριώτη του από τη Βεστφαλία στη Λισαβόνα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ελευθερόπουλος: "Δικαίωση στη Μίλαν"

    10/7/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για τη νέα του σελίδα στο ποδόσφαιρο, ως τερματοφύλακας της Μίλαν, μίλησε στο «Sportime Radio», ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Έλληνας πορτιέρο, τόνισε πως θέλει να να δικαιώσει όλους τους ανθρώπους των "ροσονέρι" και αποτελεί μεγάλη τιμή και αλλά και πρόκληση να είναι μέλος αυτής της ομάδας. Παράλληλα, αισθάνθηκε μεγάλο δέος, παρ ότι βρίσκεται στην ομάδα πολύ λίγο διάστημα και παράλληλα μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό.

    "Μόνο στον θρύλο θα επέστρεφα"

    Ο Έλληνας τερματοφύλακας ξεκίνησε λέγοντας. «Για εμένα είναι μεγάλη πρόκληση και θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους της Μίλαν που με επέλεξαν. Αυτό που είπα στον εαυτό μου όταν υπέγραψα το συμβόλαιό μου, ήταν ότι και μόνο που ενδιαφέρθηκαν για εμένα είναι αρκετό. Εγώ ήξερα τη συμφωνία πριν δει το φως της δημοσιότητας και δεν το είχα πει πουθενά. Ούτε στον κουμπάρο μου τον Γεωργάτο και όταν το έμαθε? μου κράταγε μούτρα».

    Εν συνεχεία μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις με τη φανέλα των η "ροσονέρι", από όλους τους παίκτες και από τη διοίκηση.

    «Αυτά που έζησα τις δύο ημέρες που βρέθηκα στο Μιλάνο ήταν απίστευτα. Φυσικά, πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι ο Ελευθερόπουλος αποτελεί έναν από τους τελευταίους τροχούς της αμάξης για την ομάδα. Όταν πήγα με υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της Μίλαν και ο πρόεδρος με ξενάγησε στην αίθουσα με τα τρόπαια που βρίσκεται στο Μιλανέλο. Αισθάνθηκα δέος, αλλά και υπερήφανος γι αυτά που έχω καταφέρει και βρισκόμουν εκείνη τη στιγμή εκεί».

    Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ακόμα και πέρυσι που ήμουν στη Μεσίνα, αισθάνθηκα ότι ήμουν καλύτερος ως τερματοφύλακας. Πολλοί στην Ελλάδα πίστεψαν ότι ο Ελευθερόπουλος δεν θα τα καταφέρει στο εξωτερικό. Εγώ νομίζω ότι βελτιώθηκα σαν τερματοφύλακας και σαν αθλητής γενικότερα. Η ζωή κάνει τα δικά της παιχνίδια. Εγώ δεν έχω παράπονο. Έχω κάνει τον κύκλο. Από την αποθέωση, στην αμφισβήτηση, από την κακία και πάλι στη χαρά. Το ποδόσφαιρο είναι όπως ακριβώς η ζωή, μόνο που όλα συμβαίνουν σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Είχα την τύχη, σε αντίθεση με τη χώρα μου που ενοχλούσε, στην Ιταλία να λατρεύουν το χαρακτήρα μου και να τους αρέσει που λέω ανοιχτά τη γνώμη μου. Για μένα η προσωπικότητα μου σαν άνθρωπος με βοήθησε και σαν τερματοφύλακα. Αν έχεις πολλούς εναντίον σου, ασχολείσαι αποκλειστικά με τη δουλειά σου και γίνεσαι καλύτερος».

    Το καλύτερο το κράτησε για το τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η απάντηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν: «Ακόμα και όταν ήμουν στον "αέρα" πέρυσι, χωρίς ομάδα, δε συζήτησα ποτέ το ενδεχόμενο να πάω σε άλλο σύλλογο στην Ελλάδα. Ο περισσότερος κόσμος του Ολυμπιακού δεν έπαψε ποτέ να με αγαπάει. Έχουμε καθαρά "ερωτική" σχέση. Ήμουν οργανωμένος οπαδός από μικρή ηλικία. Όταν έγινα ποδοσφαιριστής δεν μπορούσα να μπερδέψω το ένα με το άλλο. Η σχέση μου με τον κόσμο του Ολυμπιακού αγγίζει τα όρια του παραλόγου και στο καλό και στο άσχημο».

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αύριο η πρώτη της ΑΕΚ

    10/7/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά τις εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα, αύριο οι παίκτες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Στις 9 το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας, με τις πόρτες να είναι ανοιχτές για το κοινό. Από την πρώτη των κιτρινόμαυρων, απόντες θα είναι ο Κώστας Κατσουρήνης, που έχει μεγαλύτερη άδεια λόγω της συμμετοχής του με την εθνική ομάδα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, και ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας, Στέφανο Σορεντίνο. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι τις 15 Ιουλίου και στη συνέχεια η ομάδα θα μεταβεί στο Κόνιε της Ιταλίας.

    Νέα πρόσωπα

    Από την άλλη, θα είναι άπαντες παρόντες, με πολλά νέα άτομα στην ομάδα. Οι Βενλίνσκι, Σαπάνης, Αλεξόπουλος, Κομβολίδης, Πλιάτσικας, Κουτρουμάνος, Παπασταθόπουλος, ο... παλιός γνώριμος Λάκης, αλλά και οι νέοι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος, Ζοάο Αρόζο και Ρικάρντο Σάντος.

    Από εκεί και πέρα, στους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, αναμένεται να υπάρξουν καιο άλλο δύο νέα πρόσωπα. Ο ένας, θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με την ΑΕΚ και εντός της εβδομάδας αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια. Όσο για τον δεύτερο, το όνομα του παίκτη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά πρόκειται για αυτόν που θα πλαισιώσει τον Κατσουράνη στην μεσαία γραμμή. Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ κοιτάνε παντού, προκειμένου να αποκτήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τον παίκτη και παράλληλα θα ολοκληρώσουν έτσι το ρόστερ της ομάδας.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πόντιος" ο Αμπονσά

    10/7/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σεφτέ έκανε στις μεταγραφές ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Οι Πόντιοι προχώρησαν, μετά από πολλές ώρες συνομιλιών, με τον Γκανέζο Κόφι Αμπονσά στην απόκτηση του παίκτη και έκαναν την πρώτη τους μεταγραφική κίνηση για φέτος. Το συμβόλαιο του 27χρονου αμυντικού είναι διάρκειας ενός έτους. Πλέον, ο προπονητής των Ποντίων, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, είναι πιο ήρεμος και θα συνεχίσει με άλλο ύφος τη συνέχεια του, ως προς του ποιους παίκτες θα βρει για να ενισχύσει την ομάδα για τη έα περίοδο. Όπως είναι ήδη γνωστό, το βάρος πέφτει κυρίως στην αναζήτηση βασικού τερματοφύλακα, που όπως όλα δείχνουν θα είναι κοινοτικός.

    Στην Κύπρο ο Χατζί

    Από εκεί και πέρα, τελείωσε και τυπικά η συνεργασία του Αλντίν Χατζί με την Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, συναντήθηκε με τον ομόλογο του, Ηλία Δαμήλο, και κατέληξαν σε συμβιβασμό, προκειμένου μην καταθέσει προσφυγή στη ΦΙΦΑ ο Αλβανός μέσος ώστε να διεκδικήσει την ελευθέρα του. Η Καλαμαριά πήρε ποσό 30.000 ευρώ, από την Κυπριακή ομάδα, δίνοντας αίσιο τέλος.

    Από την Δευτέρα η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς θα προωθηθεί στο προπονητικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια Νάουσας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιστρέψει στην βάση της στις 18 του μηνός.

    [11] Μπάσκετ

    Στα δύσκολα οι τρεις

    10/7/2005 3:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Από την αρχή θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους οι τρεις ελληνικές ομάδες που θα μετάσχουν στην Ευρωλίγκα. Οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αγωνιστούν απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για την μετέπειτα συνέχεια στη διοργάνωση. Από ττους τρεις, το πιο δύσκολο έργο φαίνεται να έχει ο Ολυμπιακός.

    Μπορούν

    Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός είναι στον τρίτο όμιλο και εκεί τα δύσκολα έχουν να κάνουν από τι τρεις μεγάλες αντιπάλους. Οι πράσινοι, που μάλλον ανήκουν στο πιο δύσκολο για τις ελληνικές ομάδες γκρουμπ, θα αναμετρηθούν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έδωσε το παρών στο προηγούμενο φάιναλ φορ, όπου μάλιστα αναμετρήθηκε στον μικρό τελικό, την ιταλική Σιένα, αλλά και την ελληνοτουρκική αναμέτρηση με την Ουλκέρ.

    Η δευτραθλήτρια Ελλάδας, ΑΕΚ, είναι επίσης σε πολύ δύσκολο όμιλο, τον πρώτο. Τα πιο σημαντικά για τους κιτρινόμαυρους έχουν να κάνουν με τους αγώνες κόντρα στην φιναλίστ του φάιναλ φορ Ταού Κεράμικα, αλλά και τις ιταλικές Μπολόνια και Μπενετόν.

    Τέλος, ο Ολυμπιακός, στον δεύτερο όμιλο, θα έχει πολλά δύσκολα εμπόδια. Οι κόκκινοι θα αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι, την τουρκική Εφές Πίλσεν, την Μπαρτσελόνα αλλά και τη Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι αντίπαλες ομάδες και το πρόγραμμα της πρώτης φάσης.

    Αναλυτικά

    Α΄ Ομιλος

    Ταού Κεράμικα (Ισπανία)

    Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία)

    ΑΕΚ

    Κλιμάμιο Μπολόνια (Ιταλία)

    Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

    Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

    Μπάμπεργκ (Γερμανία)

    Στρασμπούρ (Γαλλία)

    1η ημέρα (2-3/11/05) - 8η ημέρα (21-22/12/05)

    Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Ζαλγκίρις Κάουνας

    Ταού Κεράμικα-Κλιμάμιο Μπολόνια

    ΑΕΚ-Στρασμπούρ

    Μπενετόν Τρεβίζο-Μπάμπεργκ

    2η ημέρα (9-10/11/05) - 9η ημέρα (4-5/1/06)

    Μπάμπεργκ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα

    Στρασμπούρ-Μπενετόν Τρεβίζο

    Κλιμάμιο Μπολόνια-ΑΕΚ

    Ζαλγκίρις Κάουνας-Ταού Κεράμικα

    3η ημέρα (16-17/11/05) - 10η ημέρα (11-12/1/06)

    Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Ταού Κεράμικα

    ΑΕΚ-Ζαλγκίρις-Κάουνας

    Μπενετόν Τρεβίζο-Κλιμάμιο Μπολόνια

    Μπάμπεργκ-Στρασμπούρ

    4η ημέρα (23-24/11/05) - 11η ημέρα (18-19/1/06)

    Στρασμπούρ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα

    Κλιμάμιο Μπολόνια-Μπάμπεργκ

    Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπενετόν Τρεβίζο

    Ταού Κεράμικα-ΑΕΚ

    5η ημέρα (30/11-1/12/05) - 12η ημέρα (25-26/1/06)

    Ολίμπια Λιουμπλιάνα-ΑΕΚ

    Μπενετόν Τρεβίζο-Ταού Κεράμικα

    Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας

    Στρασμπούρ-Κλιμάμιο Μπολόνια

    6η ημέρα (7-8/12/05) - 13η ημέρα (1-2/2/06)

    Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Κλιμάμιο Μπολόνια

    Ζαλγκίρις Κάουνας-Στρασμπούρ

    Ταού Κεράμικα-Μπάμπεργκ

    ΑΕΚ-Μπενετόν Τρεβίζο

    7η ημέρα (14-15/11/05) - 14η ημέρα (8-9/2/06)

    Μπενετόν Τρεβίζο-Ολίμπια Λιουμπλιάνα

    Μπάμπεργκ-ΑΕΚ

    Στρασμπούρ-Ταού Κεράμικα

    Κλιμάμιο Μπολόνια-Ζαλγκίρις Κάουνας

    Β΄ Ομιλος

    Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

    Εφές Πίλσεν (Τουρκία)

    Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

    Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κροατία)

    Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)

    1η ημέρα (2-3/11/05) - 8η ημέρα (21-22/12/05)

    Μακάμπι Τελ Αβίβ-Προκόμ Τρεφλ

    Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Λιέτουβος Ρίτας

    Αρμάνι Μιλάνο-Εφές Πίλσεν

    Μπαρτσελόνα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    2η ημέρα (9-10/11/05) - 9η ημέρα (4-5/1/06)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ

    Εφές Πίλσεν-Μπαρτσελόνα

    Λιέτουβος Ρίτας-Αρμάνι Μιλάνο

    Προκόμ Τρεφλ-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

    3η ημέρα (16-17/11/05) - 10η ημέρα (11-12/1/06)

    Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

    Αρμάνι Μιλάνο-Προκόμ Τρεφλ

    Μπαρτσελόνα-Λιέτουβος Ρίτας

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Εφές Πίλσεν

    4η ημέρα (23-24/11/05) - 11η ημέρα (18-19/1/06)

    Εφές Πίλσεν-Μακάμπι Τελ Αβίβ

    Λιέτουβος Ρίτας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Προκόμ Τρεφλ-Μπαρτσελόνα

    Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-Αρμάνι Μιλάνο

    5η ημέρα (30/11-1/12/05) - 12η ημέρα (25-26/1/06)

    Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αρμάνι Μιλάνο

    Μπαρτσελόνα-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Προκόμ Τρεφλ

    Εφές Πίλσεν-Λιέτουβος Ρίτας

    6η ημέρα (7-8/12/05) - 13η ημέρα (1-2/2/06)

    Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λιέτουβος Ρίτας

    Προκόμ Τρεφλ-Εφές Πίλσεν

    Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα

    7η ημέρα (14-15/11/05) - 14η ημέρα (8-9/2/06)

    Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αρμάνι Μιλάνο

    Εφές Πίλσεν-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

    Λιέτουβος Ρίτας-Προκόμ Τρεφλ

    Γ΄ Ομιλος

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

    Ούλκερ (Τουρκία)

    Μοντεπάσκι Σιένα (Ιταλία)

    Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)

    Ορτέζ (Γαλλία)

    Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία/Μαυροβούνιο)

    1η ημέρα (2-3/11/05) - 8η ημέρα (21-22/12/05)

    Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ορτέζ

    Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνικάχα Μάλαγα

    Ούλκερ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (31/10/2005)

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μοντεπάσκι Σιένα

    2η ημέρα (9-10/11/05) - 9η ημέρα (4-5/1/06)

    Μοντεπάσκι Σιένα-Παρτιζάν Βελιγραδίου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Ουνικάχα Μάλαγα-Ούλκερ

    Ορτέζ-Ρεάλ Μαδρίτης

    3η ημέρα (16-17/11/05) - 10η ημέρα (11-12/1/06)

    Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ρεάλ Μαδρίτης

    Ούλκερ-Ορτέζ

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ουνικάχα Μάλαγα

    Μοντεπάσκι Σιένα-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    4η ημέρα (23-24/11/05) - 11η ημέρα (18-19/1/06)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-Παρτιζάν Βελιγραδίου

    Ουνικάχα Μάλαγα-Μοντεπάσκι Σιένα

    Ορτέζ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Ρεάλ Μαδρίτης-Ούλκερ

    5η ημέρα (30/11-1/12/05) - 12η ημέρα (25-26/1/06)

    Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ούλκερ

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης

    Μοντεπάσκι Σιένα-Ορτέζ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-Ουνικάχα Μάλαγα

    6η ημέρα (7-8/12/05) - 13η ημέρα (1-2/2/06)

    Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ουνικάχα Μάλαγα

    Ορτέζ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    Ρεάλ Μαδρίτης Μοντεπάσκι Σιένα

    Ούλκερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    7η ημέρα (14-15/11/05) - 14η ημέρα (8-9/2/06)

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παρτιζάν Βελιγραδίου

    Μοντεπάσκι Σιένα-Ούλκερ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης

    Ουνικάχα Μάλαγα-Ορτέζ

    [12] Βόλεϊ

    Ήττα στον τελικό

    10/7/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση του 2ο τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Γυναικών, που φιλοξενήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας, κατετάγη το Ελληνικό δίδυμο των Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες, παρ, ότι έδειξαν πως θα τα καταφέρουν, αφού στο πρώτο σετ επικράτησαν άνετα με 12-21, τελικά με κάποια λάθη αλλά την αδιαθεσία της Αρβανίτη στο τάι μπρέικ που κράτησε το δίδυμο σε 20λεπτη διακοπή, τελικά δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν στον τελικό από τις Γερμανίδες Στέφανι Πολ και Όκα Ράου με 2-1 σετ (12-21, 26-24, 15-11). «Δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα μας η αδιαθεσία της Βίκυς. Οι Γερμανίδες έπαιξαν πολύ καλύτερα μετά το πρώτο σετ και χάσαμε το παιχνίδι», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Ρουμελιώτης. Το επόμενο τουρνουά του ευρωπαϊκού σιρκουί θα διεξαχθεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας, από τις 6 ως τις 9 Αυγούστου, και ο τελικός θα διεξαχθεί στη Μόσχα στις 25-28 του ίδιου μήνα. Αύριο, οι Καραντάσιου και Αρβανίτη θα μεταβούν στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας, όπου θα συμμετάσχουν στο ομώνυμο τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

    [13] Βόλεϊ

    Μπιτς Βόλεϊ: Ασταμάτητες

    10/7/2005 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον τελικό της 2ου τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, που γίνεται στην Βαλένθια της Ισπανίας, πέρασαν οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Το δίδυμο των δύο Ελληνίδων νίκησε χωρίς πρόβλημα τις Νορβηγίδες Τόρλεν και Χάκενταλ με 2-0 (21-12, 21-15). Στον τελικό, ο οποίος θα γίνει την Κυριακή, οι Καραντάσιου και Αρβανίτη θα αντιμετωπίσουν τις Πολ/Ρόου (Γερμανία), οι οποίες επικράτησαν στον ημιτελικό των Καντάϊκ/Μούρεν (Ολλανδία).

    [14] Κανόε/καγιάκ: Γαλλικό χρώμα χρυσού

    10/7/2005 5:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο σημερινό τελικό του Κ1 ανδρών, στο παγκόσμιο κύπελλο κανόε/καγιάκ σλάλομ, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Φαμπιέν Λεφέβρ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αρκετά εύκολα (1.78.12). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ιταλός Ντανιέλε Μολμέντι (1.82.16), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβένος Πέτερ Κάουζερ (1.83.10). Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Κάμπελ Γουόλς, κατέλαβε την 4η θέση, ενώ μακριά από το καλό του εαυτό έμεινε ο Γάλλος χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Μπενουά Πεσιέρ, ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

    Πραγματική μάχη στο C2

    Συγκλονιστική ήταν η μάχη στο C2 των ανδρών, ανάμεσα στα δίδυμα αδέρφια από την Σλοβακία Χοσχόρνερ (χρυσοί Ολυμπιονίκες της Αθήνας) και στο δίδυμο Βολφ-Στεπάνεκ από την Τσεχία (χάλκινοι Ολυμπιονίκες της Αθήνας). Τελικά, οι δύο αθλητές της Τσεχίας κατάφεραν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου (1.99.06), αφήνοντας στην δεύτερη θέση τα αδέρφια Χοσχόρνερ (2.05.88) και στην τρίτη τα αδέρφια Σκάνταρ από την Σλοβακία (2.06.35). Την 7η θέση κατέλαβαν οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες της Αθήνας, Μπέκερ-Χένζε.

    Στην γενική κατάταξη των μεταλλίων, την πρώτη θέση κατέλαβε η Τσεχία, με τους αθλητές της να κατακτούν 5 μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα). Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Σλοβακία με 4 μετάλλια (1 χρυσό, 2 αργυρά και 1 χάλκινο), ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν Γαλλία και Πολωνία με ένα μετάλλιο (χρυσό).

    [15] Υδατοσφαίριση: Νίκη-πρωτιά

    10/7/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στους άντρες, η Εθνική επικράτησε εύκολα τους Καναδά με 11-5 και εκτός από την πρόκριση, που ήταν εξασφαλισμένη, πήρε και την πρωτιά. Έχοντας σβηστές τις μηχανές, η Ελλάδα έφτασε στην πρώτη θέση του και θα δώσει το παρών στην τελική φάση του 4ου World League. Mετά την Πάτρα, τη Νέα Υόρκη και το Λονγκ Μπιτς, η ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα και στο Βελιγράδι, σημειώνοντας το 4Χ4 στα χρονικά της νεοσύστατης διοργάνωσης και θα διεκδικήσει το δεύτερο μετάλλιο της, μετά το χάλκινο που κατέκτησε πέρυσι. Ωστόσο, το Βελιγράδι βρίσκεται στον μακρινό ορίζοντα της, προέχει το Μόντρεαλ...

    Η εξέλιξη του σκορ

    Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-2, 4-0.

    1η περίοδος

    1-0 Χρ. Αφρουδάκης (ίσια)

    2-0 Γ. Αφρουδάκης (ίσια, από θέση φουνταριστού)

    2η περίοδος

    3-0 Σχίζας (παραπάνω)

    3-1 Νοά Μίλερ (ίσια)

    4-1 Θεοδωρόπουλος (παραπάνω)

    4-2 Νοά Μίλερ (ίσια)

    4-3 Μίτσελ (παραπάνω)

    3η περίοδος

    4-4 Φέλθαμ (παραπάνω)

    5-4 Γ. Αφρουδάκης (παραπάνω)

    6-4 Χρ. Αφρουδάκης (κόντρα)

    7-4 Σάντα (παραπάνω)

    7-5 Νοά Μίλερ (παραπάνω)

    4η περίοδος

    8-5 Ντόσκας (παραπάνω)

    9-5 Θεοδωρόπουλος (παραπάνω)

    10-5 Ντόσκας (παραπάνω)

    11-5 Χατζηκυριακάκης (παραπάνω)

    Οι συνθέσεις: ΕΛΛΑΔΑ (κόουτς Σάντρο Καμπάνια): Δεληγιάννης (Ρέππας), Σχίζας 1, Μάζης, Μυλωνάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 2, Ντόσκας 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Σάντα 1, Βουλγαράκης, Χατζηκυριακάκης 1.

    Η στατιστική της ελληνικής ομάδας: 2 γκολ στα ίσια, ένα γκολ στην κόντρα, 8/11 με παίκτη παραπάνω. Τις 11 αποβολές κέρδισαν: Γ. Αφρουδάκης 6, Βουλγαράκης 4, Χρ. Αφρουδάκης 1. Τις 7 αποβολές χρεώθηκαν: Σχίζας 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Βουλγαράκης 2, Μάζης 1.

    ΚΑΝΑΔΑΣ (κόουτς Ντράγκαν Γιοβάνοβιτς): Ντιβό, Γκρέιαμ, Μίτσελ 1, Χούι, Μαρκς, Γιούνγκ, Στάιν, Φέλθαμ 1, Νοά Μίλερ 3, Λαρκ, Ναθάνιελ Μίλερ, Σέι.

    Η στατιστική της ομάδας του Καναδά: 2 γκολ στα ίσια, 3/6 με παίκτη παραπάνω.

    Διαιτητές: Βέρνερ (Βραζιλία) - Βακάρε (Αργεντινή)

    Η βαθμολογία (σε παρένθεση οι αγώνες)*:

    1. Ελλάδα 10

    2. Σερβία/Μαυροβούνιο 7

    3. Ισπανία 6

    4. Γερμανία 5

    5. Καναδάς 3

    Η αυλαία του Α΄ ομίλου της ημιτελικής φάσης πέφτει απόψε (βράδυ Κυριακής) με δύο αγώνες: Το πρόγραμμα (ώρες Ελλάδος):

    20:00 Ισπανία-Γερμανία

    21:30 Γερμανία-Καναδάς

    Ντέρμπι με ήττα

    Η Εθνική των γυναικών σε ένα κατάμεστο στάδιο από Έλληνες ομογενείς, στην κλειστή πισίνα του «Νασάο Ακουάτικ» στην Αμερική, δεν κατάφεραν να επαναλάβουν το θρίαμβο της πρεμιέρας κόντρα στις ΗΠΑ και ηττήθηκαν με 7-6 στα (κ.α. 4-4), στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Β΄ γύρου του 2ου World League, που διεξάγεται στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Στο Σαν Ντιέγκο ήταν ο Καναδάς, στη Νέα Υόρκη ήταν οι ΗΠΑ που κατάφεραν να μας κάμψουν στα πέναλτι.

    στα πέναλτι.

    Η διακύμανση του σκορ:

    1-0 Γκόλντα (π.π.)

    2-0 Γουέγκερ (περ.)

    2-1 Ρουμπέση (περ.)

    3-1 Βίλα (περ.)

    4-1 Φίγκι (περ.)

    4-2 Ρουμπέση (περ.)

    4-3 Μωραϊτίδου (πεν.)

    4-4 Κοζομπόλη (φουντ.)

    Τα πέναλτι:

    1-0 Βίλα

    1-1 Ρουμπέση

    Λόρεντζ απέκρουσε Ελληνάκη

    Μωραϊτίδου δοκάρι

    Μονρό απέκρουσε Ελληνάκη

    Λιόση άουτ

    2-1 Νόρμαν

    2-2 Κοζομπόλη

    3-2 Ουαζίνσκι

    Καραγιάννη απέκρουσε Φιέρ

    Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 0-1, 0-1.

    Τα γκολ των ΗΠΑ σημείωσαν οι: Βίλα 1, Γουέγκερ 1, Γκόλντα 1, Φίγκι 1

    Τα γκολ της Εθνικής μας: Ρουμπέση 2, Κοζομπόλη 1, Μωραϊτίδου 1

    Διαιτητές του αγώνα ο Καναδός Ρουά και ο Κροάτης Βούλετιτς.

    [16] Κόσμος

    Σε επιφυλακή για τον τυφώνα οι ΗΠΑ

    Περιμένοντας τον Ντένις

    10/7/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εν αναμονή του τυφώνα Ντένις, που άφησε πίσω του 32 νεκρούς σε Αϊτή και Κούβα, βρίσκονται οι παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, της Αλαμπάμα και του Μισσισσιπή. Οι αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν σε περίπου 1.000.000 ανθρώπους, που αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε επιφυλακή. Η πορεία που ακολουθεί ο Ντένις, παρόμοια με εκείνη του τυφώνα Ιβάν τον περασμένο Σεπτέμβριο, απειλεί με καταστροφή τους αγωγούς και τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου στην περιοχή και για τον λόγο αυτό διεκόπησαν οι εργασίες στις θαλάσσιες εξέδρες άντλησης. Στο "μάτι" του τυφώνα, όμως, φαίνεται πως βρέθηκε και το διαστημικό λεωφορείο Discovery: η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο να το αποσύρει από το υπόστεγό του, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για την Τετάρτη εκτόξευσή του, την πρώτη μετά την καταστροφή του Columbia, το 2003.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επέλαση του Ντένις στην Κούβα

    [17] Κόσμος

    Μεγάλες φωτιές σε δασικές εκτάσεις

    Σε πύρινο κλοιό η Πορτογαλία

    10/7/2005 5:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν στην Πορτογαλία περισσότεροι από 700 πυροσβέστες με 200 οχήματα και 16 αεροπλάνα, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις μεγάλες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Η πύρινη λαίλαπα απείλησε σπίτια και οδήγησε στο κλείσιμο ενός αυτοκινητόδρομου. Μόνο στην περιοχή του Πόρτο έχουν εντοπιστεί τέσσερις εστίες φωτιάς, ενώ στα περίχωρα της Αλμπερλγκάρια α Βέλα, όπου έκλεισε η εθνική οδός, 10.000 στρέμματα δάσους και θάμνων έχουν ήδη γίνει στάχτη. Η Πορτογαλία πλήττεται φέτος από την χειρότερη ξηρασία εδώ και χρόνια. Μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2005, οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει έκταση 214 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συγκριτικά με έναν μέσο όρο 158 τετραγωνικών χιλιομέτρων για την αντίστοιχη περίοδο τα τελευταία πέντε χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 July 2005 - 16:56:34 UTC