Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο το ωράριο
  • [02] "...And the winner is...
  • [03] Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στον Ταΰγετο
  • [04] Άντρας με …διαφορά στήθους
  • [05] Διπλή παραίτηση στη Βραζιλία
  • [06] Νικητής ο Μπερίσα
  • [07] Κοινή θέση απέναντι στη G8
  • [08] "Επεκτείνεται" η Αλ Κάιντα
  • [09] Φωτιές ανάβει το πετρέλαιο
  • [10] Ο Φίγκο εξετάζει προτάσεις

    [01] Οικονομία

    Δίωρη στάση εργασίας η ΟΤΟΕ στην Αθήνα

    Στο μικροσκόπιο το ωράριο

    6/7/2005 11:14:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Άνοιξε σήμερα ο διάλογος κυβέρνησης - κοινωνικών εταίρων για τις αλλαγές στα ωράρια απασχόλησης των εργαζομένων και στις αμοιβές των υπερωριών. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με την Ένωση Ελληνικού Εμπορίου, ενώ λόγω της απουσίας του Χρήστου Πολυζωγόπουλου στο εξωτερικό, η συνάντησή του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τη ΓΣΕΕ θα γίνει τη Δευτέρα. Η Συνομοσπονδία πάντως, τόνισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και έθεσε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στον διάλογο να μην υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκειά του. Στο μεταξύ σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα επαγγελματοβιοτέχνες και εμποροϋπάλληλοι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων, που προωθείται αύριο στη Βουλή. Πάντως, παρόλη την απεργία τα περισσότερα καταστήματα ανοικτά και λειτουργούν με τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο συνδικαλιστές τους προτρέπουν να στηρίξουν την 24ωρη πανελλαδική απεργία. Επίσης, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου ανοιχτά θα μείνουν τα καταστήματα του Πειραιά. Δίωρη στάση εργασίας, από τις 13:15 έως τις 15:15 έχουν εξαγγείλει και οι τραπεζοϋπάλληλοι του λεκανοπεδίου.

    Πορείες στο κέντρο της Αθήνας

    Παράλληλα, οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας έχουν προγραμματίσει για τις 13:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί το απεργιακό ψήφισμα στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΤΟΕ και οι απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι θα συναντηθούν με τους εμποροϋπαλλήλους στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Ξεχωριστή συγκέντρωση κατά του διευρυμένου ωραρίου οργανώνουν οι εμποροϋπάλληλοι, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν επίσης στις 13:00 έξω από το πολυκατάστημα "ΦΩΚΑΣ" στη Σταδίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρόσκληση σε διάλογο

    [02] Αθλητισμός

    "...And the winner is...

    6/7/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η αντίστροφη μέτρηση η διαδικασία επιλογής της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 άρχισε. Σε λίγες ώρες στη Σιγκαπούρη 115 μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ψηφίζουν για την εκλεκτή πόλη και όλοι περιμένουν το Βέλγο πρόεδρο της ΔΟΕ να πει το χαρακτηριστικό "the city that will have the honour and the responsibility to organize the Olympic Gamesof the year 2012 is...". Η αγωνία κορυφώνεται για τις πέντε υποψήφιες πόλεις του Παρισιού, του Λονδίνου, ,της Νέας Υόρκης, της Μαδρίτης και της Μόσχας, που έστω και την ύστατη στιγμή συνεχίζουν τον αγώνα τους για το χρίσμα. Οι πέντε υποψήφιες πόλεις στον αγώνα αυτό έχουν "κατεβάσει" τα πιο "δυνατά χαρτιά", αλλά σύμφωνα με τα μεγάλα γραφεία στοιχημάτων το Παρίσι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

    [03] Κοινωνία

    "Φως" θα ρίξει η εξέταση DNA

    Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στον Ταΰγετο

    6/7/2005 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στις 4:30 τα ξημερώματα αναχώρησε για την κορυφή του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα τη θέση Πόρτες, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αποτελούμενο από οχτώ άνδρες και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και της αστυνομικής διεύθυνσης Λακωνίας, για την επιχείρηση μεταφοράς των οστών, που βρέθηκαν εκεί και που εικάζεται ότι ανήκουν στον καθηγητή της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Λιαντίνη. Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι. Την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Κωνσταντίνος Βουνάσης. Τη λύση στο μυστήριο θα δώσει η εξέταση DNA, που θα δείξει αν τα οστά ανήκουν στον καθηγητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί, που βρήκαν τα οστά ήταν η σύζυγος, η κόρη και ο γαμπρός του καθηγητή, χθες, ενώ είχαν συμπληρωθεί ακριβώς επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του. Μάλιστα, ο Λιαντίνης πριν την εξαφάνιση του, είχε εκμηστερευτεί σε ξάδελφο του, ότι θα έφευγε και του υπέδειξε το σημείο όπου θα έπρεπε να τον αναζητήσει. Του είχε ζητήσει ωστόσο, να ψάξει στο σημείο αυτό μετά τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την εξαφάνιση του.

    Όπως είχε πει η σύζυγός του, ο Λιαντίνης ήθελε να επιλέξει εκείνος την ώρα που θα πεθάνει. Ήθελε ο θάνατος να είναι επιλογή δική του και όχι του Χάρου.

    "Θα δοκιμάσω να πορευτώ τον ακριβό θάνατο του Οιδίποδα" έγραφε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φως στο θρίλερ Λιαντίνη;

    [04] Παράξενα

    Άντρας με διαφορά στήθους

    6/7/2005 10:09:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, BBC

    Στη Ρωσία όλοι ξέρουν ότι οι εξετάσεις για να εισαχθεί κάποιος στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές και μόνο οι καλύτεροι τα καταφέρνουν. Έτσι, είναι πολλοί οι υποψήφιοι φοιτητές που σπάνε το κεφάλι τους για να βρουν διάφορα τεχνάσματα για να καταφέρουν τα περάσουν. Η περίπτωση, όμως, δύο νεαρών Ρώσων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από κωμωδία. Μία νεαρή Ρωσίδα, που προφανώς δεν είχε τα προσόντα να περάσει στο Πανεπιστήμιο, ζήτησε από τον αδερφό της να δώσει αυτός εξετάσεις στη θέση της. Το πρόβλημα της εμφάνισης δεν πτόησε τα δύο αδέρφια που σκέφτηκαν να το ξεπεράσουν με μία καλή μεταμφίεση. Το πράγμα όμως "σκάλωσε" στο θέμα του στήθους καθώς τα δύο αδέρφια, προφανώς από υπερβάλλοντα ζήλο και για να περάσει απαρατήρητος ο νεαρός, παραγέμισαν το μπούστο του προκαλώντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Η ημέρα των εξετάσεων ξημέρωσε και "η κοπέλα" κατέφτασε στο Πανεπιστήμιο υπέρ το δέον περιποιημένη. Ήταν τόσο "βαμμένη" και "προικισμένη" που η εμφάνισή της τράβηξε τα βλέμματα των φρουρών. Υποθέτουμε ότι αρχικά μάλλον προκάλεσε σχόλια θαυμασμού, αλλά στη συνέχεια, μετά από μία πιο προσεκτική ματιά, οι φρουροί "ψυλλιάστηκαν" ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

    Αρχικά, νόμισαν ότι το υπερμέγεθες στήθος της "κοπέλας" ήταν κρυψώνα για σκονάκια και αποφάσισαν να την ελέγξουν για να την ξεμπροστιάσουν. Δεν φαντάστηκαν, όμως, το μέγεθος της απάτης καθώς πάνω στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εντυπωσιακή κοπέλα ήταν ένας μακιγιαρισμένος και μεταμφιεσμένος νεαρός, που απλώς ήθελε να βοηθήσει την αδερφή του να περάσει τις εξετάσεις των μαθηματικών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διάφορα κόλπα που σκαρφίζονται οι νεαροί υποψήφιοι έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας στα ρωσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου η δωροδοκία είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

    [05] Κόσμος

    Τους κατηγορούν ότι "εξαγόραζαν" ψήφους

    Διπλή παραίτηση στη Βραζιλία

    6/7/2005 9:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τη χειρότερη κρίση στην πολιτική του καριέρα περνά ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, ότι στελέχη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (PT) "εξαγόραζαν" ψήφους στο Κογκρέσο της Βραζιλίας. Στο μεταξύ χθες, έως ότου περαιωθούν οι έρευνες του Κοινοβουλίου για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι κατηγορίες για διαφθορά, ο γγ του κυβερνώντος κόμματος Σίλβιο Παρέιρα υπέβαλλε την παραίτησή του. Στην επιστολή για την παραίτησή του στον πρόεδρο του κόμματος Ζοζέ Ζενοίνο, καθώς και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΡΤ, ο Παρέιρα, ο οποίος είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για εξαγορά βουλευτών και για παράνομες χρηματοδοτήσεις, ζητεί να "εξετασθεί η συμπεριφορά του κι η πράξεις του ως επικεφαλής του κόμματος". Το δρόμο της παραίτησης ακολούθησε και ο ταμίας του PT, Ντελούμπιο Σοάρες, ο οποίος πάντως, διέψευσε, ότι προέβη σε οποιαδήποτε αδικοπραγία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες και στον πρόεδρο του κόμματος Ζοζέ Ζενουίνο ασκούνται πιέσεις να παραιτηθεί. Η τύχη του αναμένεται να κριθεί σε μια σύνοδο των κομματικών οργάνων το Σαββατοκύριακο

    Αναμένεται ανασχηματισμός

    Το βραζιλιάνικο περιοδικό Veja δημοσίευσε το περασμένο Σαββατοκύριακο πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Ζενουίνο και Σοάρες ήταν οι εγγυητές ενός δανείου προς το κόμμα ενός επιχειρηματία, που κατηγορείται ότι ενέχεται στο σκάνδαλο.

    Το σκάνδαλο της διαφθοράς σημειώνεται, ενώ ο Λούλα ντα Σίλβα επιχειρεί να ολοκληρώσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ενώ η εν λόγω κρίση εξανεμίζει τις πιθανότητες επανεκλογής του Λούλα το 2006.

    Ο Λούλα αναμενόταν να ανακοινώσει κυβερνητικό ανασχηματισμό πριν αναχωρήσει για να συμμετάσχει στη σύνοδο του G8 σήμερα, Τετάρτη, αλλά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη έως το βράδυ της Τρίτης και ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο αναφέρουν, ότι πριν την αναχώρησή του Λούλα για το Γκλενίγκλς, θα ανακοινώσει τον διορισμό τριών νέων υπουργών, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, θα αλλάξει η ηγεσία στα υπουργεία Ορυχείων και Ενέργειας, Επικοινωνιών και Υγείας. Τα τρία υπουργεία θα αναλάβουν αντίστοιχα ο Σίλας Ροντεάου, πρόεδρος της ομοσπονδιακής επιχείρησης ηλεκτρισμού Electrobras, ο γερουσιαστής Έλιο Κόστα και ο βουλευτής Σαράιβα Φελίπε, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν υπουργούς του PT.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε ο υπουργός Προεδρίας της Βραζιλίας

    [06] Κόσμος

    Νικητής ο Μπερίσα

    6/7/2005 7:29:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Αλβανία, μετά το θρίλερ με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής. Μέχρι χθες και οι δύο υποψήφιοι, Σαλί Μπερίσα και Φάτος Νάνο, δήλωναν νικητές. Η αγωνία, όμως, έλαβε τέλος το βράδυ της Τρίτης, όταν ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ερτόν Σινάμι ανακοίνωσε, πως ο πρωθυπουργικός θώκος θα αλλάξει χέρια, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην Προέδρου Μπερίσα κερδίζει 53 από τις 100 εκλογικές περιφέρειες της χώρας εξασφαλίζοντας έτσι τη νίκη, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα του μέχρι χθες πρωθυπουργού Φάτος Νάνο επικράτησε στις 40. Πάντως, υποψήφιοι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος καταγγέλλουν "παρατυπίες και νοθεία των αποτελεσμάτων" από μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, στα εκλογικά κέντρα και στις εκλογικές περιφερειακές επιτροπές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλογικό θρίλερ στην Αλβανία

    [07] Κόσμος

    Ζητούν διαγραφή χρεών για όλες τις χώρες της UA

    Κοινή θέση απέναντι στη G8

    6/7/2005 12:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη διαγραφή του χρέους για όλες τις αφρικανικές χώρες και την κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων που παρεμποδίζουν τις εμπορικές συναλλαγές, ζητούν από τη G8 οι ηγέτες της Αφρικανικής Ενωσης (UA), που ολοκλήρωσαν το βράδυ της Τρίτης τη Σύνοδό τους στη Σύρτη της Λιβυής. Στο κείμενο, που υιοθετήθηκε, η UA ζητά, επίσης, από τη G8 να δεσμευτεί για την "άμεση αύξηση της βοήθειας για την ανάπτυξη και την απασχόληση". "Οι επικεφαλής των κρατών της Αφρικής υιοθέτησαν μια κοινή αφρικανική θέση για τη σύνοδο κορυφής της G8, η οποία δίδει έμφαση στο αίτημα για διαγραφή του χρέους όλων των αφρικανικών χωρών και για κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων, ένα ζήτημα που είναι πολύ μεγάλο εδώ", δήλωσε ο Άνταμ Θίαμ, εκπρόσωπος της UA.

    [08] Ιράκ

    Νέο μήνυμα Ζαρκάουι

    "Επεκτείνεται" η Αλ Κάιντα

    6/7/2005 8:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/7/2005 10:19:57 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τη δημιουργία νέας ένοπλης πτέρυγας ανακοίνωσε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι. Σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμά του, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο σκοπός της ένοπλης πτέρυγας είναι να "αντιμετωπίσει" τους ένοπλους σιίτες της Ταξιαρχίας Μπαντρ. "Εμείς στην Οργάνωση της Αλ Κάιντα για τον Ιερό Πόλεμο στον Ιράκ ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας ένοπλης ταξιαρχίας με την ονομασία Ταξιαρχία Ομάρ, για να ανακόψουμε τους συμβολισμούς και τη δράση των προδοτών της Ταξιαρχίας Μπαντρ", αναφέρεται στο μήνυμα. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην Ιορδανία, οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τον πνευματικό μέντορα του Ζαρκάουι, Ίσαμ Μπαρκάουι, γνωστότερο ως σεΐχη Αμπού Μοχαμάντ αλ Μακντίσι.

    Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην επαρχία Ντιγιάλα, βόρεια τις Βαγδάτης και οι αμερικανικές απώλειες από τον Μάρτιο του 2003 ανέρχεται πλέον σε 1.736. Από το ίδιο περιστατικό άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

    [09] Οικονομία

    Ανησυχία για αύξηση των τιμών με τη νέα ρύθμιση

    Φωτιές ανάβει το πετρέλαιο

    6/7/2005 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ότι η εξομοίωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης δε θα επιβαρύνει τους καταναλωτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η ρύθμιση θα πλήξει τα κατώτερα στρώματα. Η πρόταση παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Το νομοσχέδιο θα φέρουν στη Βουλή, μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης και Οικονομίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξει επιβάρυνση για τον καταναλωτή, ενώ η Κυβέρνηση εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να επιστραφεί στον καταναλωτή ο φόρος. Η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, κάλεσε την Κυβέρνηση να μην θίξει το εισόδημα των πολιτών και να μην επιτρέψει η εξομοίωση της φορολογίας να αποτελέσει πρόσχημα για ένα αναγκαστικό εσωτερικό δάνειο των καταναλωτών προς τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ εκτιμά ότι η κυβερνητική εξαγγελία θα αποτελέσει το πρόσχημα για αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα επιβαρύνει σημαντικά τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με επιμονή στις τομές

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Φίγκο εξετάζει προτάσεις

    6/7/2005 12:03:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Άγνωστο παραμένει το επαγγελματικό μέλλον του Λουίς Φίγκο, καθώς ο Πορτογάλος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του. Όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα "As" ο έμπειρος άσος μελετά τις προτάσεις που έχει στα χέρια του, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα σ΄ αυτές που προέρχονται από την Αγγλία. Έγκυρες πηγές από την Ελλάδα, διαβεβαιώνουν πως ο 33χρονος μέσος έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό που αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, ο Φίγκο δεσμεύεται βάσει συμβολαίου με τους "μερένγκες" μέχρι το 2006, όμως σε περίπτωση που θελήσει να φύγει από το "Μπερναμπέου" η διοίκηση των Μαδριλένων δεν θα φέρει αντίρρηση. Παράλληλα, ο ισπανικός Τύπος, προσθέτει, ότι ο Φίγκο εξετάζει τις προτάσεις της Λίβερπουλ, της Εβερτον και της Νιουκάστλ, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα σ΄ αυτήν των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι δηλωμένος θαυμαστής του έμπειρου άσου, η επικείμενη φυγή του Στίβεν Τζέραρντ τού προσφέρει θέση στην 11αδα της Λίβερπουλ, όμως τα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ που εισέπραττε στην Ρεάλ, αποτελούν τροχοπέδη για οποιονδήποτε σύλλογο της ανάλογης οικονομικής εμβέλειας. Οπως και να'χει πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο στα μέσα της επόμενης, ο Φίγκο θα έχει καταλήξει και θα αρχίσει προετοιμασία με την νέα του ομάδα ή τους νυν συμπαίκτες του στην Ρεάλ Μαδρίτης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 July 2005 - 8:52:58 UTC