Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φως στο θρίλερ Λιαντίνη;
  • [02] Σκληρή κριτική από Παπανδρέου
  • [03] Εξαγγελία στήριξη για τα άτομα με αναπηρία
  • [04] Ικανοποιεί η απάντηση
  • [05] Παρελθόν ο Τζέραρντ από την Λίβερπουλ
  • [06] Αφιέρωμα του BBC στην επέτειο του EURO
  • [07] Στα "ασπρόμαυρα" ο Ηλιάδης
  • [08] Άρης: Επένδυση στο μέλλον
  • [09] Ξεκινάει ο σχεδιασμός στο Μαρούσι
  • [10] Νέος ψηλός στη Λάρισα
  • [11] Νέο Παγκόσμιο η Ισινμπάγεβα
  • [12] Χρυσή στο Σαν Μαρίνο η Γεωργίου
  • [13] Συμφώνησε με Γκαρσία ο Άρης
  • [14] Απόντες οι Μουράτι-Σεγκιρί
  • [15] Πρώτη με προβληματισμό
  • [16] Στ' άκρα με Ισά ο Ιωνικός

    [01] Κοινωνία

    Εντοπίστηκε σκελετός σε σπηλιά του Ταϋγέτου

    Φως στο θρίλερ Λιαντίνη;

    5/7/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο προσκήνιο, επανέρχεται και πάλι το θρίλερ εξαφάνισης του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη. Επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του, η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ότι στη θέση Πόρτες, δυτικά του καταφύγιου του Ταϋγέτη, σε μία κοιλότητα, εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα οστά εντόπισαν η σύζυγος, η κόρη και ο γαμπρός του Λιαντίνη και ακολούθως ενημέρωσαν τις αρχές. Άνδρες της ΕΜΑΚ, θα προσεγγίσουν την Τετάρτη το σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά και θα ακολουθήσει εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ανήκουν στον καθηγητή.

    Εξέταση DNA

    Ο 56χρονος πανεπιστημιακός, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι του στη Νέα Κηφισιά, την 1η Ιουλίου του 1998, είχε αφήσει ένα σημείωμα προς την Διοτίμα, τη μοναχοκόρη του.

    "Θα δοκιμάσω να πορευτώ τον ακριβό θάνατο του Οιδίποδα" έγραφε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

    Όπως είχε πει η σύζυγός του, ο Λιαντίνης ήθελε να επιλέξει εκείνος την ώρα που θα πεθάνει. Ήθελε ο θάνατος να είναι επιλογή δική του και όχι του Χάρου.

    Εφτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του, η σύζυγος, η κόρη και ο γαμπρός του Λιαντίνη, ήταν αυτοί που σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν σε σπηλιά τα ανθρώπινα οστά και ενημέρωσαν τις αρχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιαντίνης πριν την εξαφάνιση του, είχε εκμηστερευτεί σε πέμπτο ξάδελφο του, ότι θα έφευγε και του υπέδειξε το σημείο όπου θα έπρεπε να τον αναζητήσει.

    Του ζήτησε ωστόσο, να ψάξει στο σημείο αυτό μετά τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την εξαφάνιση του , ζητώντας μάλιστα στο σημείο αυτό όπου θα τον βρουν, να ανεγερθεί ένα μνημείο ανάλογο με αυτό του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στο Α' νεκροταφείο Αθηνών.

    Να σημειώσουμε ότι την 1η Ιουλίου, συμπληρώθηκαν τα επτά χρόνια από την εξαφάνιση του καθηγητή.

    Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας ενημερώθηκε για την ανεύρεση των οστών σε σπηλιά του Ταϋγέτου από συγγενείς του καθηγητή.

    Ακολούθως, η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για την περισυλλογή τους.

    Οκταμελής ομάδα της ΕΜΑΚ από την Αθήνα, που βρίσκεται στη Σπάρτη, μαζί με έναν ιατροδικαστή θα ανέβουν στο βουνό τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    Σήμερα, κάτι τέτοιο, ήταν αδύνατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Φως στο θρίλερ Λιαντίνη, αναμένεται να ρίξει η εξέταση DNA που θα γίνει στα οστά, για να διαπιστωθεί εάν ανήκουν στον καθηγητή.

    Τόπος καταγωγής του 56χρονου ήταν το χωριό Λιαντίνα. Μετά την εξαφάνισή του, το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί έξω από τη Βιβλιοθήκη της Σπάρτης.

    Ακολούθησαν πολυήμερες έρευνες στον Ταΰγετο, χωρίς αποτέλεσμα.

    Ο καθηγητής φιλοσοφίας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φοιτητές του, οι οποίοι τον αποκαλούσαν δάσκαλο και γέμιζαν τα αμφιθέατρα.

    [02] Πολιτική

    Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το βασικό μέτοχο

    Σκληρή κριτική από Παπανδρέου

    5/7/2005 10:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/7/2005 10:37:07 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Η στάση, που θα τηρήσει στο εξής το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του βασικού μετόχου, το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, καθώς και άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίας των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου αναφερόμενος στο ζήτημα του βασικού μετόχου τόνισε, ότι η Νέα Δημοκρατία αυθαιρετεί έχοντας συγκεκριμένους στόχους και θέλει να κρατά σε ομηρία, να ασκεί πιέσεις και να δημιουργεί γέφυρες με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Υποστήριξε, ακόμη, ότι αυτή η επιλογή της ΝΔ έχει ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας. Σε παρέμβασή του, και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, χαρακτήρισε χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος την περίπτωση του βασικού μετόχου. Στο μεταξύ, ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος εν γένει στις αλλαγές, που προωθεί η Κυβέρνηση εκτίμησε, ότι δεν συνιστούν μεταρρύθμιση αλλά απορύθμιση σε βάρος των πολλών και υπέρ των ολίγων ισχυρών.

    Όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες πάρθηκε η απόφαση να καταψηφιστεί.

    Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στενά κομματικές επιλογές, ενώ η ΝΔ κατηγορήθηκε, ότι προσπαθεί να επαναφέρει το κλίμα της περιόδου 89-90.

    Μετά τη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με ομογενείς βουλευτές από διάφορα Κοινοβούλια, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα. Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πολιτική και οικονομική κρίση, ωστόσο, υποστήριξε, ότι η πορεία της διεύρυνσης δεν πρέπει να σταματήσει, αλλά να συνεχιστεί με την ένταξη χωρών της περιοχής.

    Διευκρίνισε, όμως, ότι η διεύρυνση αυτή έχει όρους και προϋποθέσεις για όλους και ειδικότερα για την Τουρκία.

    Τέλος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο εγκατέλειψε το Ελσίνκι με αποτέλεσμα να χαθεί μια ευκαιρία σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    [03] Κοινωνία

    Εξήγγειλε ο υφ Απασχόλησης

    Εξαγγελία στήριξη για τα άτομα με αναπηρία

    5/7/2005 8:35:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στα προνομιούχα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για δάνεια με μηδενικό επιτόκιο εντάσσονται και οι άγαμοι με ποσοστό αναπηρίας από 67% και πάνω. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [04] Οικονομία

    Σε αναστολή και οι δυο νόμοι

    Ικανοποιεί η απάντηση

    5/7/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ικανοποιημένη από την επιστολή που έλαβε από τον υπουργό Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλο για το θέμα του βασικού μετόχου εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του Όλιβερ Ντριους, εκπροσώπου του αρμόδιου Επιτρόπου Τσάρλι Μακ Κρίβι. Στην επιστολή, η οποία χαρακτηρίζεται από την Κομισιόν ως πολύ θετική εξέλιξη, διευκρινίζεται ότι τόσο ο νόμος 3310 του 2005 όσο και ο νόμος 3021 του 2002 τελούν εν αναστολή. Κύκλοι της Επιτροπής σημείωναν ότι η συγκεκριμένη επιστολή αποτελεί κατ΄ ουσίαν απάντηση στα ερωτήματα που αποφάσισε να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά για τις προθέσεις της Αθήνας σχετικά με το νόμο 3021 του 2002.

    Στην προειδοποιητική επιστολή η Επιτροπή αναφέρει ότι ο νόμος 3021 του 2002 παράγει ήδη αποτελέσματα και για το λόγο αυτό αποφάσισε να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να απαντήσουν μέσα σε 15 ημέρες.

    Ειδικότερα, στην προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής επισημαίνεται ότι ο νόμος 3021 του 2002, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 14 παράγραφος 9 του Ελληνικού Συντάγματος, εμποδίζει τις επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων και έρχεται σε αντίθεση τόσο με το δευτερογενές όσο και με το πρωτογενές κοινοτικό δίκαιο.

    Νωρίτερα, με αφορμή το θέμα του βασικού μετόχου, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

    Μιλώντας στη συνεδρίαση των συντονιστών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η ΝΔ αυθαιρετεί και θέλει να κρατήσει σε ομηρία συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας.

    Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση του "βασικού μετόχου αποτελεί χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος".

    Το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, πρέπει να είναι: "Δημοκρατία, διαφάνεια, αντικειμενικότητα", το οποίο είναι το προνομιακό πεδίο του κινήματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποσύρεται και ο νόμος ΠΑΣΟΚ

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παρελθόν ο Τζέραρντ από την Λίβερπουλ

    5/7/2005 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ως την δυσκολότερη της ζωής του, χαρακτήρισε την απόφαση να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος σήμερα, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, πως αποτελεί παρελθόν, μίλησε σε αγγλικό κανάλι για την φυγή του από την Λίβερπουλ. Σύμφωνα με τον Τζέραρντ αρχικά και μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε αποφασίσει να μείνει όμως τελευταία στιγμή και κυρίως μετά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών με την διοίκηση της ομάδας, άλλαξε γνώμη και πλέον είναι παρελθόν. "Οι τελευταίες έξι εβδομάδες υπήρξαν οι δυσκολότερες της ζωής μου" τόνισε στο "Sky Sports" και συνέχισε, "Η απόφαση ήταν επίσης η δυσκολότερη που χρειάστηκα να πάρω στην καριέρα μου. Ήθελα όσο τίποτα να υπογράψω νέο συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά, μετά τα γεγονότα των τελευταίων 5-6 εβδομάδων, άλλαξα γνώμη. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για την ομάδα, αλλά και τους φιλάθλους, για να μπω σε διαδικασία ''πολέμου''".

    Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ

    Νωρίτερα η Λίβερπουλ είχε ανακοινώσει επισήμως πως η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή από την ομάδα ήταν δική του επιλογή. "Ο σύλλογος ήταν ξεκάθαρος", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και συνέχιζε, "Θέλαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα, όμως δυστυχώς μας ενημέρωσε το μεσημέρι ότι δεν δέχεται την πρόταση που του έγινε για την ανανέωση της συνεργασίας μας, επειδή θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ. Λυπόμαστε πραγματικά για την απόφαση του".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αφιέρωμα του BBC στην επέτειο του EURO

    5/7/2005 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα εκτενές αφιέρωμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έκανε το BBC Sport και φυσικά στην ομάδα που το κατέκτησε, την Ελλάδα. Οι Βρετανοί εμπνευσμένοι από την αρχαία Ελλάδα και κάνοντας χρήση του μύθου του Αισώπου, "Η αλεπού και το κοράκι" παρουσίασαν την ιστορική νίκη της Ελλάδας και την χαρακτήρισαν ως "ένα φαινομενικά απίστευτο παραμύθι που έγινε πραγματικότητα". Φυσικά ιδιαίτερο χώρο στο θέμα έπιασε και η συνέντευξη του Στέλιου Γιαννακόπουλου του πιο γνωστού Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Αγγλία. Ο Γιαννακόπουλος φέρνοντας στη μνήμη του όλα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004, θυμήθηκε, "Πετύχαμε κάτι που κανείς δεν είχε ονειρευτεί, και αμέσως μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Ηταν, λοιπόν, μια γιορτή για τους Ελληνες όλου του κόσμου. Σε όλες τις χώρες του κόσμου, αν πετύχεις τέτοιον θρίαμβο την επόμενη ημέρα είσαι ήρωας. Το ίδιο συνέβη και με μας. Η νίκη μας βοηθάει όλες τις μικρές ομάδες να πιστέψουν ότι έχουν δικαίωμα στο όνειρο". Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, τα πράγματα είναι πολύ απλά: "Οι κατάλληλοι παίκτες βρέθηκαν μαζί την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος, με τον κατάλληλο προπονητή!"

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στα "ασπρόμαυρα" ο Ηλιάδης

    5/7/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ της μεταγραφής του Στέλιου Ηλιάδη στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το αθλητικό ""Μetrosport", ο Ηλίας Δαμήλος μίλησε με τους διοικούντες του ΠΑΟΚ και μετά τη νέα βελτιωμένη πρόταση "Δικέφαλου", βρήκαν τη "χρυσή τομή", για να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του πάικτη. Ο πρόεδρος της Καλαμαριάς τόνισε πως " υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών για την μετακόμιση του Ηλιάδη από τον Απόλλωνα στον ΠΑΟΚ", λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως ο νεαρός είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.

    Αλλαγή γραμμής

    Εδώ και αρκετές μέρες τα πάντα είχαν παγώσει και φαινόταν πως δύσκολα θα πήγαινε στο Δικέφαλο του Βορρά, ο Στέλιος Ηλιάδης.

    Παρ όλα αυτά το κλίμα άλλαξε προς το καλύτερο, από την στιγμή που οι "ασπρόμαυροι" επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, που ικανοποίησε τους ιθύνοντες των Ποντίων. Φαίνεται πως και οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα, τόσο για το υλικό όσο και για τα έμψυχα ανταλλάγματα.

    Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος του Βορρά και η Καλαμαριά υπέγραψαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Τα χρήματα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ αλλά και τον τρόπο που θα δοθούν αυτά, τα ποδοσφαιρικά ανταλλάγματα που θα υπάρξουν, (Κανακούδης, Ζησόπουλος και πιθανότατα ο Σκαρμούτσος), καθώς και η διεξαγώγη ενός φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Μάλιστα, για το φιλικό υπάρχει και ποινική ρήτρα για 100.000 Ευρώ.

    Όπως τόνισε ο Ηλίας Δαμήλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Γούμενο, το συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό βρίσκεται στα χέρια της νομικής υπηρεσίας, η οποία εξετάζει το αν η Καλαμαριά είναι καλυμμένη αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων. Τέλος, είπε πως τα χρηματικό ποσό που θα δοθεί ο ΠΑΟΚ, φτάνει τα 300.000 Ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο Δαμήλος είπε: "Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για τον Στέλιο Ηλιάδη. Ο ΠΑΟΚ έκανε νέα πρόταση την οποία την δεχόμαστε. Αυτό που μένει είναι ο νομική μου υπηρεσία να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα που θα πάρει η ομάδα από τη μετεγγραφή θα διασφαλιστούν. Ο Ηλιάδης είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μόλις υπάρξει διασφάλιση των χρημάτων".

    Στη Νάουσα ο ΠΑΟΚ

    Στην ορεινή τοποθεσία 3-5 Πηγάδια της Νάουσας βρίσκεται από το μεσημέρι η αποστολή του ΠΑΟΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα κάνει στις επόμενες 12 μέρες εκεί.

    Η ομάδα ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα με την πρώτη απογευματινή προπόνηση, που γίνεται με την παρουσία και των 25 παικτών που συγκροτούν την αποστολή.

    [08] Μπάσκετ

    Άρης: Επένδυση στο μέλλον

    5/7/2005 9:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/7/2005 10:03:42 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης του Άρη είναι από σήμερα ο νεαρός πάουερ φόργουορντ Παναγιώτης Καραβανάς (21, 2.11). Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ηλία Ζούρου είναι μέλος της Εθνικής Νέων ανδρών. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε φόρεσε τη φανέλα του Ηλυσιακού στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΡΗ ευχαριστεί και επικροτεί τη Διοίκηση του ΤΑΚ Ηλυσιακός, για την προσπάθεια που καταβάλει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους αθλητές να αναδείξουν το ταλέντο τους."

    [09] Μπάσκετ

    Ξεκινάει ο σχεδιασμός στο Μαρούσι

    5/7/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τον "δράκο" στο τιμόνι της ομάδας των Βορείων προαστίων, ξεκινάει από σήμερα ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο προπονητής του Αμαρουσίου συναντήθηκε με τους άμεσους συνεργάτες του και καθόρισαν τη γραμμή που θα ακολουθήσει η ομάδα σε όλο το φάσμα των επιλογών της, με βάση την νέα οικονομική πολιτική της ΚΑΕ. Παράλληλα, ο Γιαννάκης έχει ξεκινήσει με αρκετούς εκπροσώπους παικτών, και βλέπει "τι θα χρειαστεί" από μεταγραφές που θα ενισχύσουν το ρόστερ. Τέλος, εντός των ημερών θα κληθούν να συζητήσουν με τη διοίκηση για αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων και οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Η αναπροσαρμογή θα είναι αναλογική, με βάση την γραμμή που καθόρισε η διοίκηση.

    [10] Μπάσκετ

    Νέος ψηλός στη Λάρισα

    5/7/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον Ισραηλινό σέντερ Ερέζ Μάρκοβιτς απέκτησε η ομάδα της Ολύμπια Λάρισας. Ο 27χρονος σέντερ έχει ύψος 2.08 και την χρονιά που πέρασε φόρεσε τη φανέλα της Ναχαρίγια και παράλληλα θα καλύψει την "ψηλή πλευρά" της ομάδας στη Νέα περίοδο της Α1. Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε.

    [11] Νέο Παγκόσμιο η Ισινμπάγεβα

    5/7/2005 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα μήνα πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, στο Ελσίνκι και οι κορυφαίες αθλητές του κόσμου, αρχίζουν και φορμαρίζονται ενόψει του μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Σήμερα στο διεθνές μίτινγκ της Λωζάνης, είχαμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ από τη "συνήθη ύποπτο" Έλενα Ισινμπάγεβα στο επί κοντώ, αλλά και κορυφαίες επιδόσεις από τον τριπλουνίστα Όπρεα αλλά και τον δισκοβόλο Αλκένα. Κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο σημειώθηκαν και εθνικό πρωτάθλημα της Λευκορωσίας από την Όσταπτσουκ στην σφαιροβολία, αλλά και τον Τίκχον στη σφυροβολία. Η Ρωσίδα άλτρια υπερέβη τα 4.93μ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό της που ήταν 4.92μ και το οποίο είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο του 2004 στις Βρυξέλλες.

    Κορυφαίες επιδόσεις από Όπρεα-Αλέκνα

    Σε άξιο διάδοχο του Κρίστιαν Όλσον του Σουηδού άλτη του τριπλούν που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας αναδεικνύεται ο Ρουμάνος Μαριάν Οπρέα, που στο Σούπερ Γκραν Πρι στίβου της Λωζάνης πέτυχε με 17.81μ, την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, δείχνοντας ότι θα είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο του Ελσίνκι τον επόμενο μήνα.

    Ο 23χρονος Οπρέα βελτίωσε παράλληλα το δικό του εθνικό ρεκόρ που ήταν 17.63μ από το 2003. Μέχρι σήμερα, την καλύτερη επίδοση για φέτος κατείχε ο Βραζιλιάνος Ζαντέλ Γκρεγκόριο με 17.73μ.

    Ο Οπρέα, στους αγώνες της Αθήνας είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον Σουηδό, που φέτος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

    Κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος σημείωσε και στην δισκοβολία ανδρών ο Λιθουανός Βιργκίλιους Αλέκνα με 70.53μ. Ο 33χρονος Αλέκνα ήταν "χρυσός" Ολυμπιονίκης, τόσο στο Σίδνεϊ το 2000 όσο και στην Αθήνα το 2004.

    Σε κορυφαία ημέρα οι αθλητές ρίψεων

    Στις ρίψεις σημειώθηκαν και οι δυο άλλες κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο, αλλά στο πρωτάθλημα στίβου της Λευκορωσίας, που ταυτόχρονα είναι και εθνικά ρεκόρ, χάρη σε βολές του Ιβάν Τίκχον στην σφυροβολία και της Ναντέζντα Όσταπτσουκ στη σφαιροβολία.

    Ο Τίκχον στην τρίτη προσπάθειά του είχε βολή στα 84.80μ., με την οποία βελτίωσε την προηγούμενη δική του καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, που ήταν 83.64μ. από τις 25 Ιουνίου και ταυτόχρονο πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ. Όμως ο Τίκχον δεν σταμάτησε εκεί, αφού στην έκτη και τελευταία προσπάθειά του έριξε τη σφύρα στα 86.73μ., μόλις ένα εκατοστό πιο χαμηλά από το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιούρι Σέντιχ (86.74μ.), που είχε σημειώσει στις 30 Αυγούστου 1986 στη Στουτγκάρδη, όταν κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης.

    Την δεύτερη σημείωσε η Όσταπτσουκ, με 20.93μ. στην πρώτη προσπάθειά της στον τελικό της σφαιροβολίας γυναικών, που είναι παράλληλα και νέο εθνικό ρεκόρ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Όσταπτσουκ στην τελευταία της βολή έστειλε τη σφαίρα πάνω από τα 22 μέτρα, αλλά ήταν άκυρη. Μάλιστα στους αγώνες πήρε μέρος εκτός συμμετοχής, αφού δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο κι έτσι πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ναταλία Χορονέκο με 19.78μ.

    [12] Χρυσή στο Σαν Μαρίνο η Γεωργίου

    5/7/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Λάμψη από χρυσό, είχε για την ελληνική τεχνική κολύμβηση η σημερινή δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που διεξάγεται στο Σαν Μαρίνο. Η Εύη Γεωργίου, έπειτα από μία εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό των 800μ επιφάνειας, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής και δεύτερο μέχρι σήμερα για τα ελληνικά χρώματα, ενώ παράλληλα σημείωσε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 7 λεπτά 2 δευτερόλεπτα και 60 εκατοστά, πλησιάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο είναι 7:01.64 και συντρίβοντας κατά σχεδόν 14 δευτερόλεπτα το προηγούμενο πανελλήνιο, το οποίο άνηκε στην ίδια με 7:16.31.

    Καλές παρουσίες

    Η Εύη Γεωργίου, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δήλωσε : "Ήταν μία πολύ όμορφη κούρσα, η οποία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Προσπάθησα να μην σκέφτομαι ούτε μετάλλια, ούτε το συναγωνισμό από τις αντιπάλους μου. Έμεινα συγκεντρωμένη καθ΄όλη τη διάρκεια, όπως κάνω πάντοτε,και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Νιώθω πολύ υπερήφανη. Πιστεύω ότι μέχρι την ολοκλήρωση των αγώνων θα πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες ακόμα".

    Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4x200, η οποία με τους Γιάννη και Αντώνη Τσουρουνάκη, Θανάση Γκούγκο και Κωνσταντίνο Κελμπερίδη, τελικά τερμάτισε στην 4η θέση, σημειώνοντας επίδοση 5:49.42.

    Στον τελικό των 50μ άπνοη ανδρών, ο Θανάσης Γκούγκος ήταν έβδομος με 15.59, ενώ στα 400μ υποβρύχιο γυναικών η Ελένη Πανά ήταν επίσης έβδομη με επίδοση 3:21.97. Στο ίδιο αγώνισμα, η Στέλλα Κουκουβίτη κατετάγη στην δέκατη θέση με χρόνο 3:27.94.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συμφώνησε με Γκαρσία ο Άρης

    5/7/2005 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε αρχική συμφωνία με τον 26χρονο μέσο από την Βολιβία Ρόναλντ Γκαρσία έφτασε σήμερα ο Αρης. Ο παίκτης ανήκει στην Μπενφίκα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα έχει βρει σε οικονομικό επίπεδο, τόσο με τον παίκτη, όσο και με ομάδα, για δανεισμό ενός χρόνου. Το πιθανότερο είναι πως ο Γκαρσία θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε την προσεχή Δευτέρα να ανέβει με την υπόλοιπη αποστολή στην Κουτσούφλιανη Νάουσας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΠΑΕ, σε συνεργασία με τον Κουούζελα, έχουν στα υπ όψιν τους ακόμη δύο-τρεις μεταγραφές, τις οποίες θα δρομολογήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απόντες οι Μουράτι-Σεγκιρί

    5/7/2005 10:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεύτερη ημέρα προετοιμασίας του Ηρακλή και ούτε σήμερα έδωσαν σημεία ζωής ο Εντβιν Μουράτι και ο Μπαρκ Σεγκιρί. Οι δυο παίκτες του Ηρακλή αναμένονταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ο Σάββας Κωφίδης ήλπιζε ότι θα δει στην απογευματινή προπόνηση τους δύο ποδοσφαιριστές αλλά αυτό δεν έγινε. Και το χειρότερο ήταν πως δεν είχαν κάποια ειδοποίηση από τον Μουράτι και τον Σεγκιρί, για την καθυστέρηση της επιστροφής τους στην ομάδα. Τώρα οι άνθρωποι του Ηρακλή τους αναμένουν αύριο οπότε δεν θα θεωρηθούν και αδικαιολόγητα απόντες αν έρθουν. Πάντως, σε ό,τι αφορά στον Εντβιν Μουράτι, εκκρεμεί ακόμη και η υπογραφή του νέου συμβολαίου του ύστερα από την αναπροσαρμογή, προς τα κάτω, που αποδέχτηκε.

    Παρόντες οι Σνάουτσερ-Επαλέ

    Σε αντίθεση με τους δύο συμπαίκτες του που δεν ήρθαν στην Θεσσαλονίκη, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ αποδείχθηκε συνεπής όπως και ο Ζοέλ Επαλέ. Ο Πολωνός αμυντικός είναι στη διάθεση του Σάββα Κωφίδη και συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της δεύτερης μέρας των προπονήσεων.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα και λίγη ώρα πριν από την προπόνηση της ομάδας, ο Δημήτρης Χούλης κάλεσε στο γραφείο του στην Μίκρα τον Κώστα Διαμαντίδη, τον Γιώργο Μπαντή, τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία, τον Γιάννη Παπαποστόλου, τον Χαράλαμπο Περπερίδη και το Νίκο Σουλίδη και τους ανακοίνωσε πως θα αυξηθούν τα συμβόλαια τους σε σχέση με τα ισχύοντα.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτη με προβληματισμό

    5/7/2005 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ανάμικτα συναισθήματα ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία της Καλαμαριάς για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Από τη μια μεριά η αισιοδοξία, και από την άλλη ο προβληματισμός. Αισιοδοξία για την προοπτική μιας καλύτερης χρονιάς από ό,τι ήταν αυτή που τελείωσε και προβληματισμός για τις απώλειες ποδοσφαιριστών, που ήταν χρήσιμοι και δεν αντικαταστάθηκαν, ενώ επίκειται και η μεταγραφή του Στέλιου Ηλιάδη στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής Ντράγκαν Κοκότοβοτς πάντως δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις απώλειες βασικών παικτών και για την απώλεια πολύτιμου χρόνου.

    "Καθυστερήσαμε στον προγραμματισμό"

    "Όντως έχουμε μείνει πίσω. Καθυστερήσαμε στον προγραμματισμό μας για τη νέα χρονιά και τώρα πρέπει να βιαστούμε. Τώρα που ανέλαβε ο κ. Δαμήλος ψάχνουμε για παίκτες και εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Θα πάρουμε τρεις, τέσσερις έμπειρους παίκτες, ώστε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν", τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, ενώ για τους στόχους της ομάδας του είπε: "Να κάνουμε μια σταθερή πορεία με στόχο να κερδίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται", υποστήριξε ο Σέρβος τεχνικός.

    Φέτος δεν υπάρχουν στην ομάδα οι Βέλα Τζούνιορ, Παππάς, Ζαφειρόπουλος, Καρατζιοβαλής, Χατζί, ενώ κάτι παραπάνω από πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η αποχώρηση των Ηλιάδη, Παρμαξίδη. Ο Κοκότοβιτς ρωτήθηκε γι αυτό το θέμα και απάντησε: "Πράγματι έφυγαν πολλοί παίκτες, αλλά είμαι προπονητής που δεν μου αρέσει να βρίσκω έτοιμη ομάδα. Μου αρέσει να αναλαμβάνω μία ομάδα από την αρχή και να τη δημιουργώ. Εξάλλου, στην ομάδα έχουμε ταλέντα, που μπορούν να εξελιχθούν και να βοηθήσουν μέσα στην χρονιά".

    Για τους Παππά και Ηλιάδη ειδικότερα, τόνισε: "Οι νεαροί πρέπει να πηγαίνουν σε μεγαλύτερες ομάδες για να εξελίσσονται και να αναδεικνύουν το ταλέντο τους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

    Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, μίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος του Αβελ: "Έφυγαν πολλοί παίκτες κι αυτό δεν είναι καλό. Πέρυσι κλείσαμε με επιτυχία μια δύσκολη χρονιά, αλλά η νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Είναι η δέκατη ένατη προετοιμασία που κάνω στην καριέρα μου. Έχω την πείρα να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις με ψυχραιμία και αισιοδοξία. Έρχεται μία δύσκολη χρονιά και στην πορεία θα φανεί που θα βαδίσουμε".

    Μοναδική απουσία από την πρώτη συγκέντρωση των "ποντίων" ήταν αυτή του Ουέλινγκτον. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ενημέρωσε τη διοίκηση ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη βίζα του και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες.

    Οι προπονήσεις ξεκινάνε από αύριο, πρωί-απόγευμα και στις 11 Ιουλίου η ομάδα θα μεταβεί στα Τρία Πέντε Πηγάδια, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στις 26 και 30 Ιουλίου ο Απόλλωνας θα δώσει δύο φιλικά στη Βουλγαρία, ενώ τον Αύγουστο θα μεταβεί στην Ιταλία, επίσης για φιλικά παιχνίδια.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στ' άκρα με Ισά ο Ιωνικός

    5/7/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε απολογία αντιεπαγγελματική συμπεριφορά κάλεσε την Τρίτη τον Πιερ Ισά, ο Ιωνικός. Η διοίκηση υποστηρίζει πως ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής ήρθε σε επαφή και διαπραγματεύτηκε τη μεταγραφή του με άλλες ομάδες, παραβιάζοντας τους κανονισμούς, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2005. Στον Ιωνικό εμφανίζονται πολύ σίγουροι για αυτή την υπόθεση και έλεγαν πως η ΠΑΕ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω και να συναινέσει στη λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Πρόσθεταν ακόμη πως όποιος ενδιαφέρεται για τον Ισά, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ Ιωνικός και με κανέναν άλλο. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, συνεργάτης του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και προπονητής των τερματοφυλάκων θα είναι ο Νίκος Κουρκούνας, ο οποίος πήρε τη θέση του Γιώργου Γιωργούση, που αποχώρησε για οικογενειακούς λόγους. Η ΠΑΕ Ιωνικός τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην ομάδα και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητές του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 July 2005 - 20:53:40 UTC