Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναυάγιο" με Αλοΐζι, αναζητείται εναλλακτική
  • [02] Ιστορικός τίτλος για Φέντερερ

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ναυάγιο" με Αλοΐζι, αναζητείται εναλλακτική

    3/7/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα "ναυάγιο" και μάλιστα με αρκετά μπερδεμένη πλοκή, έχει δημιουργηθεί με την μεταγραφή του Τζον Αλοΐζι στον Παναθηναϊκό. Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Αθήνα πριν μερικές ημέρες φάνηκε στις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πως αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στο γόνατο, οπότε η διοίκηση των "πρασίνων" αντί για το τριετές συμβόλαιο του αντιπρότεινε ενός έτους. Ο Αλοΐζι ο οποίος μάλιστα είχε υπογράψει το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας της αρχικής πρότασης, τώρα αρνείται να λύσει την συνεργασία, αλλά και να δεχθεί την εναλλακτική λύση των "πρασίνων" που λέει συμβόλαιο ενός έτους με την δυνατότητα για τον Παναθηναϊκό να το "λύσει" εάν το πρόβλημά του, οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Σύμφωνα δε με ορισμένους σκέφτεται να προσφύγει ακόμη και στην FIFA για να δικαιωθεί σχετικά με το θέμα αυτό. Στο μεταξύ στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη ξεκινήσει την εύρεση εναλλακτικής λύσης στο επιθετικό πρόβλημα που δημιουργεί η άσχημη αυτή εξέλιξη στο θέμα του Αυστραλού. Οι επιλογές είναι φυσικά λίγες πλέον, ενώ σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση παραμονής του Μιχάλη Κωνσταντίνου στην ομάδα, αφού ο Κύπριος έχει αποφασίσει να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού.

    [02] Ιστορικός τίτλος για Φέντερερ

    3/7/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του παγκοσμίου τένις γράφτηκε ο Ροτζέρ Φέντερερ μετά την σημερινή περιπετειώδη μεν, νίκη του επί του Άντι Ρόντικ, στον τελικό του μονού ανδρών του τουρνούα του Γουΐμπλεντον. Ο Φέντερερ έγινε ο τρίτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βρετανικό τουρνούα και ισοφάρισε τις αντίστοιχες επιδόσεις των Μπιορν Μποργκ και Πιτ Σάμπρας. Ο σημερινός τελικός χρειάστηκε να διακοπεί για περίπου τριάντα λεπτά, αφού η βροχή σταμάτησε τους δύο αθλητές, την στιγμή που ο Φέντερερ προηγείτο με 2-0 σετ. Το τελικό σκορ του τελικού ήταν 3-0 σετ με τον Φέντερερ να κερδίζει το πρώτο με 6-2, το δεύτερο με 7-6 και το τρίτο με 6-4, πιάνοντας εκπληκτική απόδοση. Λίγο μετά την απονομή ο Ελβετός δήλωσε πως είναι σε ένα μοναδικό γκρουπ τριών αθλητών, "Ο Σάμπρας ήταν ο αγαπημένος μου, γιατον Μποργκ τι να πει κανείς. Ελπίζω να μην σταματήσει στο τρία, αλλά σίγουρα αυτός ο τίτλος είναι εξαιρετικός για μένα", δήλωσε ο Φέντερερ.

    Επιτέλους νίκη για την Βενους

    Χθες στις γυναίκες η Βένους Ουίλιαμς, η μεγαλύτερη αδερφή από τις δύο κορυφαίες αθλήτριες του τένις, πήρε μια δραματική νίκη, επί της Λίντσει Ντάβενπορτ και κατέκτησε τον τρίτο της τίτλο στο Γουΐμπλεντον. Ο αγώνας έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας, αφού ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες και 45 λεπτά χωρίς μάλιστα να υπάρχει διακοπή βροχής. Παράλληλα η Βένους Ουίλιαμς έσπασε ένα αρνητικό ρεκόρ που είχε η ίδια, καθώς στους πέντε προηγούμενους τελικούς γκραν σλαμ που είχε βρεθεί είχε γνωρίσει την ήττα από την αδερφή της, Σερένα. Η Ντάβενπορτ πάντως αποδείχτηκε "σκληρό καρύδι", αφού προηγήθηκε με 1-0 σετ (4-6) και έχασε τα δύο επόμενα με 7-6 και 9-7!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 July 2005 - 20:50:18 UTC