Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καμία αλλαγή εντός τετραετίας
  • [02] Δίαυλος φιλίας και ανάπτυξης
  • [03] Live 8 για τη φτώχεια στην Αφρική
  • [04] Απόφαση-σταθμός για συνταξιούχους
  • [05] "Εκρηκτικό" φουρνάκι
  • [06] Έξι νεκροί στην Τουρκία από έκρηξη βόμβας
  • [07] Προκαλεί μετά από 65 χρόνια
  • [08] Αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου
  • [09] Στην Ρεάλ ο Ρομπίνιο
  • [10] Στην Λίβερπουλ ο Ζέντεν
  • [11] Βιέρι θέλει ο Ολυμπιακός
  • [12] Παρελθόν ο Λαγωνικάκης από τον Πανιώνιο

    [01] Πολιτική

    Δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομίας-Απασχόλησης

    Καμία αλλαγή εντός τετραετίας

    2/7/2005 3:32:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την πρόθεση της κυβέρνησης για διάλογο επί μακρών για το ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να υπάρξει αλλαγή στο γενικό πλαίσιο έως το τέλος της τετραετίας, εξέφρασαν οι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την προώθηση του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων. Ο υπουργός Οικονομίας είπε, ότι ο διάλογος είναι μακράς πνοής και ότι εκτός από τα πολιτικά κόμματα πρέπει και η κοινωνία να έχει άποψη και ευχήθηκε να υπάρξουν σημεία σύγκλισης και συναίνεσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης που πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των εισφορών, των ορίων ηλικίας και των συντάξιμων αποδοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιωτόπουλος την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καλέσει εκ νέου τους εμπλεκόμενους φορείς σε διάλογο για τα εργασιακά θέματα, όπως αυτό των υπερωριών και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

    "Τα αποτελέσματα του διάλόγου οδηγός για τη νέα κυβέρνηση"

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης είπε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει εντός τετραετίας, αλλά θα φροντίσει τα αποτελέσματα του διαλόγου να αποτελέσουν οδηγό για την επόμενη κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή συζητήθηκε η επόμενη μέρα της εφαρμογής του ασφαλιστικού των τραπεζών, που κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο υπουργός Απαχόλησης αναφέρθηκε και στο θέμα θεσμοθέτησης κατώτατης εθνικής σύνταξης, λέγοντας πως αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης, αλλά η καθιέρωσή της θα εξαρτηθεί από το πλεόνασμα της οικονομίας εντός της τετραετίας.

    Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επικρίνουν την κυβέρνηση για "επικοινωνιακό τρικ" και καλούν την ελληνική κοινωνία να είναι προετοιμασμένη για νέα αυστηρά και αντιλαϊκά μέτρα. "Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση χωρίς να έχει προτάσεις" δήλωσε ο Θανάσης Τσούρας, ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης σχολίασε ότι λειτουργεί με την λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".

    Απαντώντας στην κριτική ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε, ότι ο διάλογος δεν είναι επικοινωνιακό τρικ, αλλά η ουσία της πολιτικής.

    Οι δύο υπουργοί κλήθηκαν να σχολιάσουν και το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα Εβερτ. Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι το θέμα γι αυτόν έχει λήξει. "Στην πολιτική, όπως και στη ζωή ο καθένας κάποιες φορές πρέπει να γυρίζει σελίδα" ήταν το σχόλιο του κ. Παναγιωτόπουλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος μακράς πνοής

    [02] Οικονομία

    Δίαυλος φιλίας και ανάπτυξης

    2/7/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τελετή με πολλαπλό συμβολισμό και σημασία θεωρούνται τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδας - Τουρκίας, που πραγματοποιούνται το μεσημέρι της Κυριακής, από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών Κώστα Καραμανλή και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη γέφυρα Κήπων του Έβρου. Πρόκειται για έργο γεωστρατηγικής, που καθιστά την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς σε συνδυασμό με τον υποθαλάσσιο αγωγό Ελλάδας - Ιταλίας θα φέρει πιο κοντά τις χώρες τις Ευρώπης στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κασπίας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβολίζει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθούν και συνομιλίες των δύο Πρωθυπουργών στους χώρους των τελωνείων Κήπων και Υψάλων.

    Εξέλιξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο

    Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα αυριανά εγκαίνια συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργό κ. Καραμανλής με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφας. Πρόκειται για "ένα έργο το οποίο αλλάζει τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών και εγκαινιάζει μια νέα εποχή σε αυτές. Οι δύο χώρες και οι δύο λαοί έχουν να ζήσουν ανάλογες στιγμές από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κεμάλ Αττατούρκ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας αμέσως μετά τη συνάντηση.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου χθες από την Κωνσταντινούπολη κάνοντας λόγο για σημαντικό έργο που ενώνει τις δύο χώρες και το οποίο βρίσκεται στη λογική της πολιτικής που άσκησε ο ίδιος την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

    Οι πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από την Τουρκία μέσω του ελληνοτουρκικού αγωγού που θα κατασκευαστεί από το Καρατσαμπέ μέχρι τα Ύψαλα, εκτιμάται ότι θ αρχίσουν να παραδίδονται στην Ελλάδα στις αρχές του 2007.

    Τον κ. Καραμανλή αναμένεται ότι θα συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας και Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Παν. Λειβαδάς, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης Μ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ κ.ά.

    [03] Κόσμος

    Ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G8 στη Σκοτία

    Live 8 για τη φτώχεια στην Αφρική

    2/7/2005 4:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο Χάιντ Παρκ , στο κέντρο του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη για το απόγευμα συναυλία Live 8 για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Αφρική ενόψει της Συνόδου Κορυφής των οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη στην Σκοτία, στην οποία θα συμμετάσχουν οι U2, οι Pink Floyd, η Madonna, ο Robbie Williams, οι REM και η Dido. Διακόσιες πέντε χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται, σύμφωνα με τον αριθμό των εισιτηρίων που έχουν προπωληθεί, στο Χάιντ Παρκ, ενώ η ουρά για την είσοδο στο χώρο της συναυλίας ξεπερνά το 1,5 χιλιόμετρο. Οι πρώτες εκατοντάδες θεατές έχουν αρχίσει επίσης να συγκεντρώνονται στο Circo Massimo στη Ρώμη για να παρευρεθούν στη συναυλία Live 8 για την οποία έχουν κινητοποιηθεί τα περισσότερα αστέρια της ιταλικής μουσικής σκηνής. Το γερμανικό συγκρότημα "Die Toten Hosen" άνοιξε παρουσία 100.000 ανθρώπων τη συναυλία Live 8 στο Βερολίνο. Είκοσι συγκροτήματα, ανάμεσά τους οι A-ha και ο τραγουδιστής Κρις ντε Μπουργκ, συμμετέχουν στη συναυλία, που πραγματοποιείται στο ιστορικό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

    "Τέλος στην καταπίεση μιας μεγάλης μειονότητας"

    "Η Αφρική είναι μια καταπιεσμένη μειονότητα", δήλωσε ο Ιρλανδός τραγουδιστής Μπομπ Γκέλντοφ, οργανωτής των συναυλιών Live 8, απευθυνόμενος στους διαδηλωτές του Gay Pride, που πραγματοποιείται στο Χάιντ Παρκ.

    Ο πρώην αρχηγός των Boomtown Rats ζήτησε από τους ομοφυλόφιλους υποστήριξη για το Live 8 λέγοντας: "Σήμερα, με αυτό, που κάνετε και με αυτό, που κάνουν οι άνθρωποι στο Χάιντ Παρκ, στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Τορόντο, το Τόκιο, τη Ρώμη, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Φιλαδέλφεια θα βάλουμε τέλος στην καταπίεση μιας μεγάλης μειονότητας".

    Διαδήλωση στο Εδιμβούργο

    Διαδήλωση του κινήματος "Κάντε τη φτώχεια παρελθόν" για την άσκηση πίεσης στην Ομάδα των 8 πραγματοποιείται και στο Εδιμβούργο της Σκοτίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Γκλινίγκλς. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης ζήτησαν να ασκηθούν πιέσεις στους ηγέτες της G8 και κατήγγειλαν ένα "απολύτως απαράδεκτο και αποφευκτό δράμα".

    "Τριάντα χιλιάδες παιδιά, ένα κάθε τρία δευτερόλεπτα, πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας της φτώχειας. Είναι ένα γεγονός, που μπορεί να αποφευχθεί και, κατά συνέπεια, απολύτως απαράδεκτο", υπενθύμισε ο πρόεδρος του "Κάντε τη φτώχεια παρελθόν" Ρίτσαρντ Μπένετ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πριν από τη διαδήλωση, στην οποία αναμένονται 100.000-200.000 άνθρωποι.

    Οι διαδηλωτές, από τους οποίους ζητήθηκε να είναι ντυμένοι στα λευκά, θα σχηματίσουν έναν γιγάντιο λευκό κύκλο γύρω από το κέντρο του Εδιμβούργου, παραπέμποντας στο λευκό βραχιόλι, που είναι το σύμβολο του κινήματος.

    [04] Κοινωνία

    Δεδικασμένο για αναδρομικά πέραν της τριετίας

    Απόφαση-σταθμός για συνταξιούχους

    2/7/2005 1:45:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Το "πράσινο φως" στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα που θα θελήσουν να διεκδικήσουν αναπροσαρμογή των συντάξεών τους πέραν του ορίου της τριετίας που ισχύει σήμερα, δίνει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Με τη δικαίωση δυο πρώην ανώτατων δικαστικών - οι οποίοι είχαν κάνει σχετική προσφυγή - δημιουργείται δεδικασμένο, που ανατρέπει μια νομολογία περίπου 170 ετών και δίνει πλέον τη δυνατότητα για διεκδίκηση και καταβολή των αναδρομικών που δικαιούται κάποιος από την έναρξη της συνταξιοδότησης του, εφόσον διαπιστωθεί δικαστικά ότι το δημόσιο υπολόγισε μικρότερη τη σύνταξή του, είτε παράνομα είτε λόγω παράλειψης των οργάνων του κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας τους.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο Συνταξιοδοτικός Κώδικας προβλέπει ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η διεκδίκηση των αναδρομικών στις συντάξεις δεν μπορεί για κανέναν λόγο να περάσει την τριετία.

    Οι δύο δικαστικοί, ο πρώην πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.κ. Ι. Γρίβας και Π. Πετρόχειλος, που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη είχαν πετύχει την αύξηση των συντάξεών τους με προγενέστερες δικαστικές αποφάσεις, αλλά μόνο για τρία χρόνια όπως προβλέπει ο νόμος. Επικαλέσθηκαν όμως ότι για το πέραν της τριετίας χρονικό διάστημα, η μη αναπροσαρμογή των συντάξεών τους είναι αντίθετη στο άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα και οι αίτησεις τους έγιναν τελικά δεκτές από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ακύρωσε άλλη απόφαση του 2ου Τμήματός του που είχε κρίνει το αντίθετο.

    [05] Κοινωνία

    "Εκρηκτικό" φουρνάκι

    2/7/2005 1:09:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε για καταναλώτρια το φουρνάκι που προμηθεύτηκε από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα. Το τζάμι που καλύπτει το πορτάκι του φούρνου, μόλις η συσκευή τέθηκε σε λειτουργία, έσκασε με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν θραύσματα, σε απόσταση πολλών μέτρων, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Η καταναλώτρια, προέβη σε επώνυμη καταγγελία και την υπόθεση ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που έστειλε τη συσκευή, η οποία είναι προέλευσης Χόνγκ Κόνγκ, σε εργαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν επρόκειτο για βραχυκύκλωμα ή κατασκευαστικό λάθος.

    Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς, ζήτησε από την αλυσίδα, που διακινεί το προϊόν, να το αποσύρει από τα ράφια, ως ότου διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα, ενώ κάλεσε τους καταναλωτές που προμηθεύονται συσκευές από χώρες που δεν φημίζονται για την ποιότητα προδιαγραφών στις κατασκευές τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    [06] Κόσμος

    Κατά τη διέλευση τρένου σε επαρχία της Αν. Τουρκία

    Έξι νεκροί στην Τουρκία από έκρηξη βόμβας

    2/7/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ προκάλεσε η έκρηξη βόμβας κοντά στο σταθμό του Σουβερέν, στις 10.20 π.μ. τοπική ώρα, κατά τη διέλευση τραίνου, που πραγματοποιούσε τη σύνδεση ανάμεσα στις πόλεις Ελαζίγκ και Τατβάν στην επαρχία Μπινγκόλ της ανατολικής Τουρκίας σύμφωνα με απολογισμό των τουρκικών σιδηροδρομικών αρχών. Οι πληροφορίες για δεύτερη επίθεση με βόμβα σε άλλο τραίνο στην περιοχή δεν επιβεβαιώθηκαν. Εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρείας Τουρκικών Σιδηροδρόμων δήλωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στις ράγες του τραίνου πυροδοτήθηκε από απόσταση, προκαλώντας τον εκτροχιασμό δύο βαγονιών. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτης της επαρχίας Γκεντς Οζγκούρ Κορουκτσού έχουν αρχίσει οι εργασίες για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων, που έχουν παγιδευτεί στα βαγόνια που εκτροχιάσθηκαν, ενώ μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στον τόπο της επίθεσης.

    [07] Κόσμος

    Ρατσιστική η φιγούρα κόμικ, λένε οι ΗΠΑ

    Προκαλεί μετά από 65 χρόνια

    2/7/2005 12:04:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: CNN-ΒΒC-AΠΕ

    Μια σειρά μεξικανικών αναμνηστικών γραμματοσήμων έχει φέρει ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Πέτρα του σκανδάλου ο "Μεμίν Πινγκουΐν", μια φιγούρα καρτούν για την οποία αφροαμερικανικές οργανώσεις και Αμερικανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν επικρίσεις και τη χαρακτήρισαν ρατσιστική, ένα σχόλιο που ο Μεξικανός πρόεδρος Βινσέντε Φοξ απορρίπτει. Και από ό,τι φαίνεται μαζί του συμφωνούν και 2.500 Μεξικανοί οι οποίοι έσπευσαν να στηθούν σε ατέλειωτες ουρές προκειμένου να αποκτήσουν 75.000 από τα επίμαχα γραμματόσημα, μέσα στις πρώτες δύο μέρες κυκλοφορίας τους.

    Ο "Μεμίν Πινγκουΐν" και τα στερεότυπα

    Ο Βινσέντε Φοξ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press δήλωσε πως δεν κατανοεί τις αμερικανικές αντιδράσεις και παρότρυνε τους διαφωνούντες προτού βγάλουν συμπεράσματα να διαβάσουν το αρχικό κόμικ, το οποίο γνωρίζει από τότε που ήταν παιδί. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φοξ ενοχλεί τους Αφροαμερικανούς. Τον περασμένο μήνα είχε συγκεντρώσει και πάλι τις επικρίσεις στο πρόσωπο του λέγοντας ότι στις ΗΠΑ οι Μεξικανοί εξαναγκάζονται να πιάσουν δουλειές "που ούτε οι μαύροι δεν τις θέλουν".

    Για την περίπτωση του Μεμίν, μια φιγούρα κόμικ από το 1940 με χαρακτηριστικά μεγάλα μάτια και τεράστια χείλια, οι αφροαμερικανικές οργανώσεις ανέφεραν ότι αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα. Από την πλευρά της η μεξικανική κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες, αντέτεινε ότι η συγκεκριμένη καρικατούρα, βοήθησε την κοινωνία να γίνει λιγότερο ρατσιστική και αρνήθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσυρσης των αναμνηστικών γραμματοσήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως δεν θα υπάρξει επανέκδοση.

    Όλα αυτά όπως είναι φυσικό εκτόξευσαν το φιλοτελιστικό, αλλά κυρίως το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον, στα ύψη. Η γραμματέας της Ένωσης Μεξικανών Φιλοτελιστών, Μαρία Κριστίνα Χερνάντες, δήλωσε ότι ένας άνδρας αγόρασε 4.000 γραμματόσημα, ενώ στο Ε-bay ήδη εμφανίστηκαν να πωλούνται προς 200 δολάρια. Η σειρά αριθμεί συνολικά 750.000 τεμάχια.

    [08] Οικονομία

    Η υποβολή αίτησης και στα ΚΕΠ

    Αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου

    2/7/2005 2:23:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ξεκινάει από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2005 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα στεγαστική συνδρομή από τον Οργανισμό με τη μορφή στεγαστικού δανείου ή παραχώρησης κατοικίας και αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το έτος 2004.

    Όπως υπενθύμισε ο Υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος στο πρόγραμμα προβλέπονται αναπροσαρμοσμένα προς τα πάνω ποσά επιδότησης και υψηλότερα όρια εισοδήματος των δικαιούχων, ώστε περισσότερες οικογένειες να μπορέσουν να επωφεληθούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Ρεάλ ο Ρομπίνιο

    2/7/2005 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τα βρήκαν σε όλα τελικά Ρεάλ Μαδρίτης και Σάνοτς, έτσι ο Ρομπίνιο, ο Βραζιλιάνος αστέρας που έλαμψε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών από την επόμενη περίοδο θα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας της Μαδρίτης. Ο Ρομπίνιο είχε ήδη συμφωνήσει εδώ και καιρό με την Ρεάλ, αρνούμενος μάλιστα να πάει στην Άρσεναλ που τον ήθελε, όμως η άρνηση της Σάντος να τον παραχωρήσει ήταν το μοναδικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Τελικά χθες το βράδυ οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν σε όλα, σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας αντί του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το περίπου 60% θα πάει στον σύλλογο της Βραζιλίας, καθώς τα υπόλοιπα χρήματα θα τα εισπράξει ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Στις δηλώσεις του μετά την γνωστοποιήση της μεταγραφής ο διευθυντής της Ρεάλ, Εμίλιο Μπουντραγκένιο ήταν ενθουσιασμένος και δήλωσε, "Ο Ρομπίνιο προκάλεσε ποδοσφαιρική άισθηση την περασμένη χρονιά. Αν και είναι πολύ μικρός η προσφορά του στη Ρεάλ μπορεί να είναι εντυπωσιακή. Ο Λουξεμπούργκο χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει. Ο Βαντερλέι είναι εξίσου ενθουσιασμένος με την μεταγραφή".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Λίβερπουλ ο Ζέντεν

    2/7/2005 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παίκτης της Λίβερπουλ πρέπει να θεωρείται από σήμερα ο Μπουντεβάιν Ζέντεν. Ο Ολλανδός διεθνής δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία με την Μίντλεσμπρο και αποφάσισε να αποχωρήσει από το "Ρίβερσαϊντ", μετά από δύο χρόνια παραμονής του εκεί. Έτσι ο Ζέντεν συμφώνησε στα πάντα με τη Λίβερπουλ και θα παρουσιαστεί την Δευτέρα αφού πέρασε με επιτυχία και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. "Ο Μπόλο Ζέντεν έδειξε εντάξει στις ιατρικές εξετάσεις. Ως εκ τούτου συμφωνήσαμε με τον παίκτη ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα μας τη Δευτέρα", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Λίβερπουλ, Ίαν Κότον. Μάλιστα ο Ζέντεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του στην πρώτη αγωνιστική της πρέμιερ λιγκ, αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης θα ταξιδέψουν στο "Ρίβερσαϊντ" στις 13 του Αυγούστου.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βιέρι θέλει ο Ολυμπιακός

    2/7/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μαζί με μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, στο "κυνήγι" του Κριστιάν Βιέρι που έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ, είναι και ο Ολυμπιακός. Ο 31χρονος Ιταλός επιθετικός αναζητά ια ομάδα που να του προσφέρει χρόνο συμμετοχής και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα αποτελεί δεύτερη ή ακόμη και τρίτη εναλλακτική λύση για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Εκτός από τον Ολυμπιακό πάντως τον Βιέρι φαίνεται να θέλουν η Τότεναμ, η Μπόλτον, η Μίλαν, η Γιουβέντους, η Φιορεντίνα, η Σεβίλλη και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρελθόν ο Λαγωνικάκης από τον Πανιώνιο

    2/7/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται πλέον ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Πανιώνιος, συμφώνησε με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να λύσουν την συνεργασία τους. Η σχετική ανακοίνωση των "κυανέρυθρων", αναφέρει: "Η ΠΑΕ Πανιώνιος θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας Ανδρέα Λαγωνικάκη για την προσφορά του στο σύλλογο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή όλοι στον Πανιώνιο πιστεύαμε -και επιθυμούσαμε- ότι ο Ανδρέας Λαγωνικάκης θα αποφάσιζε να κλείσει την καριέρα του στη Ν. Σμύρνη. Παρά το αντίθετο, η οικογένεια του Πανιωνίου του εύχεται υγεία, προσωπική ευτυχία, δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 July 2005 - 16:50:56 UTC