Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σίγησε ο θρύλος της σόουλ
  • [02] "Ανθρώπινη βόμβα" σε ιρακινή βάση
  • [03] 6,7 Ρίχτερ στη Νικαράγουα
  • [04] Μεσογειακοί: Μεγάλη συγκομιδή μεταλλείων

    [01] Πολιτισμός

    Πέθανε σε ηλικία 54 ετών

    Σίγησε ο θρύλος της σόουλ

    2/7/2005 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η ζεστή φωνή του είχε συνοδέψει πολλά από τα καρδιοχτύπια της γενιάς του, η δική του καρδιά όμως δεν άντεξε. Ο Λούθερ Βάντρος ο θρύλος της σόουλ πέθανε χθες σε ηλικία 54 ετών σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσι. Ο βραβευμένος με Γκράμι Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός, γνωστός για τις μοναδικές ερμηνείες του σε ρομαντικές σόουλ συνθέσεις είχε αλλεπάλληλες περιπέτειες με την υγεία του καθώς έπασχε από διαβήτη και υπέρταση, ενώ τον Απρίλιο του 2003, υπέστη εγκεφαλικό από το οποίο ποτέ δεν ανέρρωσε πλήρως. Τα αίτια του θανάτου δεν έγιναν γνωστά ωστόσο η οικογένεια του ανακοίνωσε πως "έφυγε ήσυχα, μέσα στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων".

    Φτωχότερη η σκηνή της R

    Ο Λούθερ Ronzoni Vandross γεννήθηκε το 1951 στη Νέα Υόρκη. Το ταλέντο του σύστησε στο ευρύ κοινό στα μέσα του 70 ο David Bowie ο οποίος έπειτα από τη συνεργασία τους στο άλμπουμ του πρώτου "Young Americans", του να παίζει support σε μια σειρά συναυλιών του. Αυτή ήταν η αρχή για μια λαμπρή πορεία που ξεκίνησε με το "Never Too Much" Νο 1 στα R&B charts των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεχίστηκε με βραβευμένες επιτυχίες όπως το "Any Love", το "Here and Now" και το "Power of Love/Love Power", καθώς και με πληθώρα συνεργασιών με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

    Τελευταία του δουλειά ήταν το άλμπουμ "Dance With My Father", το οποίο κυκλοφόρησε λίγο μετά το εγκεφαλικό του. Αν και ο ίδιος δεν προέβη έκτοτε σε καμία δημόσια εμφάνιση το ομώνυμο κομμάτι ακολούθησε τη δική του πορεία προς το νούμερο 1 των αμερικανικών τσαρτ και του απέφερε τέσσερα βραβεία Γκράμι το 2004.

    [02] Ιράκ

    "Ανθρώπινη βόμβα" σε ιρακινή βάση

    2/7/2005 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Νέα επίθεση από καμικάζι ζωσμένο με εκρηκτικά σημειώθηκε το πρωί στην καρδιά της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι μεταξύ αυτών και ο βομβιστής βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν, όταν ο τελευταίος ανατινάχθηκε μέσα σε πλήθος ανδρών που περίμεναν έξω από γραφείο στρατολόγησης του υπουργείου Εσωτερικών, στην περιοχή Γιαρμουκ, στη δυτική Βαγδάτη. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση των τελευταίων έξι ημερών στη χώρα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου τα περισσότερα θύματα ήταν νεοσύλλεκτοι της ειδικής δύναμης κομάντο της αστυνομίας.

    Οι εν λόγω ειδικές δυνάμεις θεωρείται ότι λαμβάνουν ενεργό ρόλο στην καταστολή της ιρακινής εξέγερσης και τα μέλη της έχουν αποτελέσει ξανά στόχο, στο παρελθόν. Γενικότερα τα κέντρα στρατολόγησης, όπου συχνά δημιουργούνται μακριές ουρές από επίδοξους νεοσύλλεκτους, είναι συχνός στόχος των σουνιτών ανταρτών που αντιτίθενται στη φιλοαμερικανική σιιτική-κουρδική κυβέρνηση του Ιράκ.

    [03] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα

    6,7 Ρίχτερ στη Νικαράγουα

    2/7/2005 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την νωρίς το πρωί της Παρασκευής (πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) στη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα. Με επίκεντρο κοντά στη νότια ακτή της Νικαράγουας στον Ειρηνικό, είχε διάρκεια περίπου 30 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής και όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters πηγή των υπηρεσιών διάσωσης, δεν έχουν υπάρξεις αναφορές για ανθρώπινες απώλειες ή σοβαρές ζημιές. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη βόρεια Κόστα Ρίκα, αλλά ούτε και εκεί καταγράφηκαν θύματα.

    Σεισμός και στην Ιαπωνία

    Επισκεπτήριο του Εγκέλαδου έλαβε και η Ιαπωνία με ένα σεισμό 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή Τοχόκου της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, ο οποίος δεν προκάλεσε ζημιές. Επίσης δεν χρειάστηκε η έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι.

    Η Ιαπωνία λόγω της θέσης στη συμβολή τεσσάρων τεκτονικών πλακών είναι συνηθισμένη να δέχεται μεγάλο αριθμό σεισμικών δονήσεων κάθε χρόνο.

    Στο αρχιπέλαγος καταγράφεται ετησίως το 20% των ισχυρότερων σεισμικών δονήσεων παγκοσμίως.

    [04] Μεσογειακοί: Μεγάλη συγκομιδή μεταλλείων

    2/7/2005 12:25:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο στίβο, το Τζούντο και το Μπάσκετ ήταν ο απολογισμός της σημερινής μέρας. Τα χρυσά μετάλλιο ήρθαν από τον χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας Ηλία Ηλιάδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -90κ. του τζούντο, νικώντας με ιππόν τον Αιγύπτιο Μπεσμπάχ στον τελικό. Ήρθαν τα επόμενα χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα. Τα επόμενα ήταν από το Στίβο, με τη Δήμητρα Ντόβα στα 400μ γυναικών να τερματίζει πρώτη με 52.67, αφήνοντας δεύτερη τη Γαλλίδα Φαρά Αναχαρσίς με 52.70 και τρίτη την Αλβανίδα Κλοντιάνα Σάλα με 53.23. Το δεύτερο μετάλλιο σήμερα για την Ελλάδα στο στίβο, ήρθε από τη σφυροβολία των ανδρών. Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου πέτυχε βολή 75.57 με την 4η προσπάθεια και κατέκτησε το ασημένιο. Το χρυσό πήγε στον Τούρκο Εσρέφ Απάκ με 77.88 και το χάλκινο στον Γάλλο Νικολά Φιζέρ με 75.30, ενώ το τρίτο στο ήρθε στο άλμα επί κοντώ. Ο Πρωταθλητής του Πανελληνίου, Κώστας Φιλιππίδης κατετάγη πρώτος με 5.60, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Πιέρ Σαρλ Πεφ με 5.55 και το χάλκινο ο συμπατριώτης του, Ζερόμ Κλαβιέρ, επίσης με 5.55, που όμως πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Το τέταρτο χριυσό και πέμπτο συνολικά, πήρε την πρώτη θέση στον ακοντισμό με βολή στα 62.61μ., πετυχαίνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ αγώνων. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα Ζάρα Μπάνι με 62.36μ. και το χάλκινο η Ισπανίδα Μερθέντες Τσιλά με 57.69μ.

    Ασημένιο και Χάλκινο

    Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε από την Εθνική ομάδα Καλαθοσφαίρισης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, έχασε το χρυσό μετάλλιο από την Ιταλία, η οποία πέτυχε σε νεκρό χρόνο το νικητήριο καλάθι, παίρνοντας την πρώτη θέση. Τέλος το χάλκινο μετάλλιο ήρθε από το Τριπλούν γυναικών. Η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Χρυσοπηγή Δεβετζή κατέλαβε την τρίτη θέση, με άλμα στα 14.33μ. Μάλιστα, η Ελληνίδα άλτρια, που ξεκίνησε με δύο άκυρες προσπάθειες, ήταν δεύτερη, όμως στο τελευταίο άλμα η Ισπανίδα Καρλότα Καστρεγιάνα έκανε 14.60 και της «άρπαξε» το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό κατέκτησε η εκπληκτική Μπαγιά Ραχούλι από την Αλγερία με 14.98, που είναι και ρεκόρ αγώνων.

    Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

    Στα υπόλοιπα της ημέρας, η μεσογειακή ομάδα βόλεϊ των γυναικών προκρίθηκε στον τελικό καθώς επικράτησε σήμερα 3-1 σετ της Ιταλίας, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ετσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο και θα διεκδικήσει αύριο (22:00) το χρυσό, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Τουρκία και την Κροατία, που διεξάγεται αργότερα. Τα σετ: 25-13, 22-25, 25-18, 25-16.

    Στο χάντμπολ, η ομάδα των ανδρών ηττήθηκε από τη Γαλλία με 30-27 (ημίχρονο 15-12) και κατετάγη 8η στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης, αφού έχασε και τα τέσσερα ματς που έδωσε στη διοργάνωση.

    Στο μπάσκετ γυναικών, η Εθνική κατέκτησε την τέταρτη θέση αφού στον μικρό τελικό έχασε από την Ισπανία με 68-51.

    Στην Υδατοσφαίριση, η ομάδα των ανδρών ηττήθηκε, 12-4, από την Ιταλία, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας ημέρας της προκριματικής φάσης. Πλέον, το συγκρότημα του Τάσου Δούμπα δύσκολα θα βρεθεί στα ημιτελικά και το πιθανότερο είναι να διεκδικήσει αύριο την πέμπτη θέση με αντίπαλο τη Γαλλία. Τα γκολ για την Ελλάδα σημείωσαν οι Μιτελούδης, Γιώργος Φουντούλης, Στελλάτος και Ντούλος.

    Για την έβδομη θέση θα παλέψει η ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε σήμερα από το αντίστοιχο της Γαλλίας με 3-0, σε αγώνα διάρκειας 74 λεπτών για τις θέσεις 5-8, και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον ηττημένο της αναμέτρησης Ιταλία-Τουρκία για τις θέσεις 7-8.

    Την 7η θέση στο Μεσογειακό τουρνουά του τζούντο κατέκτησε η Αλεξία Κουρτελέση.

    Αντίθετα, με δύο ήττες αποχαιρέτησε τους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία ο Βασίλης Ηλιάδης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 July 2005 - 8:50:11 UTC