Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και αλχημιστής ο Νεύτων
  • [02] Δωρητής οργάνων ο Αρχιεπίσκοπος
  • [03] "Στέλνουν" Μπενζά στον Ολυμπιακό
  • [04] Πρεμιέρα με φιλοδοξίες ο ΠΑΟΚ
  • [05] "Πατρινοί" οι Λόλις και Ασημακόπουλος
  • [06] Πανελλήνιος: Μεταγραφική ενίσχυση
  • [07] Κοντά σε Μιλόσεβιτς ο Πανιώνιος
  • [08] Υδατοσφαίριση: Απώλεια με Θωμάκο
  • [09] "Νύχτα Μουσείων"
  • [10] Συνομιλίες Σιράκ - Πούτιν
  • [11] ΑΕΚ: Στασιμότητα στα μεταγραφικά
  • [12] Υπέγραψε με Αιγάλεω ο Βαζάκας
  • [13] ΠΑΟΚ: Ρυθμιστής ο κόσμος

    [01] Πολιτισμός

    Βρέθηκαν χαμένες σημειώσεις του

    Και αλχημιστής ο Νεύτων

    1/7/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ερευνητές από την Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας, βρήκαν τυχαία τις χαμένες σημειώσεις του περίφημου Άγγλου μαθηματικού και θεμελιωτή της φυσικής, Ισαάκ Νεύτωνα , για την αλχημεία. Οι σημειώσεις του Νεύτωνα για την αλχημεία είχαν βρεθεί μετά το θάνατό του, το 1727, όμως τον Ιούλιο του 1936 πουλήθηκαν σε μια δημοπρασία έναντι του ποσού των 15 λιρών και από τότε θεωρούνταν χαμένες. Πριν λίγο καιρό, ερευνητές που είχαν αναλάβει να συντάξουν έναν κατάλογο χειρογράφων εντόπισαν τις σημειώσεις που είναι γραμμένες στα αγγλικά, από τον ίδιο, στη Βασιλική Εταιρεία. Στις 4 Ιουλίου θα εκτεθούν στην ετήσια Θερινή Έκθεση Επιστημών του Λονδίνου.

    "Ένα συναρπαστικό εύρημα "

    "Πρόκειται για ένα συναρπαστικό εύρημα για όσους ασχολούνται με το Νεύτωνα και για τους ιστορικούς γενικότερα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δρ. Τζον Γιανγκ του Αυτοκρατορικού Κολεγίου Νιούτον του Λονδίνου.

    Το διάσημο έργο του Νεύτωνα "Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας" θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία στην ιστορία της σύγχρονης επιστήμης. Σε αυτό ο Νεύτωνας αναλύει τους βασικούς νόμους της κίνησης και της βαρύτητας. Την εποχή του Νεύτωνα, επιστήμονες πίστευαν ότι η αλχημεία αποτελούσε το "κλειδί" για τη μετατροπή των μετάλλων σε χρυσό.

    [02] Κοινωνία

    Πρωτοβουλίες της Εκκλησίας

    Δωρητής οργάνων ο Αρχιεπίσκοπος

    1/7/2005 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Έκκληση στο πλήρωμα της Εκκλησίας να γίνουν δωρητές οργάνων σώματος απευθύνουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, που συμπλήρωσαν την Παρασκευή την σχετική αίτηση. Ευαισθητοποιημένη από το δράμα του μικρού Δημήτρη από την Ρόδο, που έχασε τη ζωή του περιμένοντας ένα μόσχευμα, η Εκκλησία της Ελλάδας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προκειμένου να στηρίξει την δωρεά οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, σε κάθε ενορία, θα διανέμεται ειδικό έντυπο που θα μπορούν να συμπληρώσουν όσοι θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων, ενώ με εγκύκλιό της προς όλους τους ιερούς ναούς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναλύει την θέση της για τις μεταμοσχεύσεις. Ήδη, από το 1999, η Ιερά Σύνοδος με απόφασή της στηρίζει έμπρακτα την δωρεά οργάνων, αρκεί αυτή η προσφορά να είναι αποτέλεσμα ελεύθερης και συνειδητής απόφασης του δότη.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Στέλνουν" Μπενζά στον Ολυμπιακό

    1/7/2005 11:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και το όνομα αυτού Μπενζά. Αυτός είναι ο "εκλεκτός του Τροντ Σόλιντ, όσον αφορά την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, τουλάχιστον όπως αναφέρεται σήμερα από τον Γερμανικό Τύπο και από κάποια επίσημα σάϊτ της ομάδας του Αμβούργου. Όπως τονίζεται μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη καταθέσει πρόταση και το επιβεβαιώνει ο 27χρονος Βέλγος επιθετικός με δηλώσεις του. «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας και ήδη ο μάνατζέρ μου έχει κάνει τις πρώτες επαφές. Εγώ θα ξεκινήσω προετοιμασία με την ομάδα μου. Θέλω να μείνω στο Αμβούργο, αλλά όλα μπορεί να συμβούν και ο χρόνος θα δείξει που θα συνεχίσω την καριέρα μου», λέει μεταξύ άλλων ο Μπενζά.

    Επίσημο ενδιαφέρον

    Εξάλλου, και ο γενικός διευθυντής του Αμβούργου Ντίτμαρ Μπεϊερσντόρφερ αναφέρεται στο ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά. Λέει συγκεκριμένα: «Είναι αλήθεια πως την Παρασκευή έφτασε σε εμάς με φαξ η επίσημη προσφορά της ελληνικής ομάδας, όμως για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο».

    Από εκεί και πέρα, καλά κρατεί και η φημολογία γύρω από το όνομά του Τόρε Άντρε Φλο, που όμως πηγαίνει προς αρνητική κατεύθυνση, αλλά ζεσταίνει αρκετά το θέμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Και αυτό γιατί εδώ και μία μέρα, ο Κύπριος φορ είναι ελεύθερος και από τι στιγμή που δεν έχει βρει σύλλογο στο εξωτερικό, τότε θα παραμένει ζεστό το θ΄ςμα για τους κόκκινους.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρεμιέρα με φιλοδοξίες ο ΠΑΟΚ

    1/7/2005 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με αρκετούς φιλάθλους, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση των παικτών του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας περιόδου. Απόντες οι Γιασεμάκης, Ουντέζε και Σικαμπάλα , αλλά και ο Φουτσίνι. Ο τελευταίος αν δεν παρουσιαστεί μέχρι την Δευτέρα θα υποστεί κυρώσεις. Σε πειθαρχικό παράπτωμα έπεσε ο Δημήτρης Ζωγραφάκης που δεν ήταν "παρών" στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 1000 ευρώ πρόστιμο. Ο Νίκος Καραγεωργίου τον έδιωξε και από την απογευματινή προπόνηση. Παρά τις όποιες κινήσεις της διοίκησης για ενίσχυση της ομάδας, οι φίλοι του "Δικέφαλου του Βορρά" δεν χαρίστηκαν στον Γιάννη Γούμενο, τον οποίο "έλουσαν" με διάφορα "κοσμητικά επίθετα".

    Καραγεωργίου: "Στοίχημα η εφετινή χρονιά"

    Παρά τις αντιδράσεις των οπαδών ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ήταν αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο, πριν αρχίσει η προπόνηση τόνισε:

    "Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την φετινή αγωνιστική περίοδο με αξιώσεις και με θετικό τρόπο. Από τον Ιανουάριο και μετά η ομάδα έχει ενισχυθεί με δέκα παίκτες πρώτης γραμμής και με άλλους που μπορούν να έρθουν από πίσω. Έχει κατέβει ήδη ο μέσος όρος ηλικίας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την μέχρι τώρα συμπαράσταση στην διάθεση εισιτηρίων διαρκείας και ελπίζουμε ότι θα έρθουν και άλλοι".

    Λίγο μετά τον αγιασμό δηλώσεις έκανε και ο Νίκος Καραγεωργίου: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει αυτή η χρονιά που αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα για εμένα. Καλωσορίζω όλους και ελπίζω να είμαστε πλήρεις την Τρίτη όταν και θα φύγουμε για το βουνό. Έχουμε όραμα και φιλοδοξίες. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν τα κατάφερνε. Ξεκινάμε πρώτοι την προετοιμασία και ελπίζουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Έχουμε πολλά νέα παιδιά σε μία διαδικασία που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο. Από εκεί και πέρα περιμένουμε και άλλες δύο μεταγραφικές περιπτώσεις. Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος δεν έχω να πω τίποτα αφού θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι όταν παίξουμε με την πρώην ομάδα μου. Αφού ξεκινάμε πρώτοι την προετοιμασία, εύχομαι και να τερματίσουμε πρώτοι. Φέτος αν όλα πάνε καλά θα προσπαθήσουμε ως ΠΑΟΚ να διεκδικήσουμε κάτι ξεχωριστό από ότι τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να διεκδικεί ο ΠΑΟΚ".

    Δηλώσεις από την πλευρά των παικτών, έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που δήλωσε: "Ξεκινάμε μία χρονιά και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ. Και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη. Ξεκινάμε με μεγάλους στόχους για να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε".

    [05] Μπάσκετ

    "Πατρινοί" οι Λόλις και Ασημακόπουλος

    1/7/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δύο παίκτες που αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ και τον Άρη, αποτελούν της νέες μετγραφικές κινλησεις του Απόλλωνα Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο Κουάντρε Λόσις, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ένωση τα δύο τελευταία χρόνια, συμφώνησε με την ομάδα την ομάδα της Πάτρας και αναμένεται να στείλει υπογεγραμμένο το νέο του συμβόλαιο. Εξάλλου, και ο Ασημακόπουλος, θα έρθει στην Πάτρα την Δευτέρα για να υπογράψει και επίσημα. Από εκεί και πέρα, ο παίκτης της Ολυμπιάδας, μετά από πολλές συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Νίκο Καραπάνο-συμφώνησε και τη Δευτέρα θα βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απόλλωνα, το οποίο θα έχει διάρκεια 3+1 χρόνων. Στο μεταξύ, ο Φώτης Λαμπρόπουλος «δεσμεύτηκε» και επίσημα σήμερα με τους Αχαιούς για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Τέλος, η προετοιμασία του Απόλλωνα θα πραγματοποιηθεί στην Καλογριά και στο Δ. Τόφαλος, ενώ θα ακολουθήσουν πολλά δυνατά φιλικά τεστ συν τα δυο τουρνουά της Πάτρας: «Γέφυρα 2005» και «Αντώνης Αντωνακόπουλος».

    [06] Μπάσκετ

    Πανελλήνιος: Μεταγραφική ενίσχυση

    1/7/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση του Κώστα Πασχάλη, προχώρησε η ομάδα του Πανελληνίου. Ο σέντερ, που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ιωνικού ΝΦ, συμφώνησε προφορικά με το σύλλογο των Ολυμπιονικών και τη Δευτέρα θα έρθει στα γραφεία της ομάδας για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας ενός έτος. Παράλληλα, οι μπλε είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν με τον Τζαμάλ Τόμας, ο οποίος έχει αγωνιστεί και με την ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας. Όπως όλα δείχνουν θα απαντήσει θετικά. Από εκεί και πέρα, ο Πανελλήνιος, ο οποίος θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα φέτος από την παραμονή, θέλει να κάνει και ένα μπαμ, καθώς προσπαθεί να φέρει εκεί τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Ωστόσο, η επιθυμία του Κώστα Πετρόπουλου, η οποία είναι δεδομένη, αποτελεί πολύ δύσκολη. Τέλος, με την ολοκλήρωση των παραπάνω στόχων, ο τεχνικός των μπλε αναμένεται να βγει στο μεταγραφικό... παζάρι για την απόκτηση ενός κοινοτικού στη θέση «2».

    [07] Μπάσκετ

    Κοντά σε Μιλόσεβιτς ο Πανιώνιος

    1/7/2005 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2005 8:50:27 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς βρίσκεται ο Πανιώνιος. Ο Σερβο/Μαυροβούνιος γκαρντ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή, από τον περασμένο μήνα, με απόφαση της ΕΕΟΔΑΚ, φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση της ΚΑΕ και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισημοποιηθεί η συνεργασία τους. Όσον αφορά στην περίπτωση του Γιώργου Διαμαντόπουλου, όπως είναι γνωστό, η ΚΑΕ σε χθεσινή της συνάντηση με τον παίκτη του ζήτησε μείωση αποδοχών. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται και πραγματοποιηθεί και η νέα συνάντηση του Οικονόμου και τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Ηλία Λιανό. Σε επικοινωνία, πάντως, που είχε ο Νίκος Λινάρδος με τον έμπειρο παίκτη φαίνεται ξεκάθαρα η επιθυμία της ομάδας να πείσει τον φόργουορντ να παραμείνει στον Πανιώνιο και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    [08] Υδατοσφαίριση: Απώλεια με Θωμάκο

    1/7/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός πλάνων του Σάντρο Καμπάνια, θα είναι ο Γιάννης Θωμάκος, (ο τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του) και αποκλείστηκε από την αποστολή, στην οποίοα η Εθνική ομάδα των Ανδρών θα αναχωρήσει την Δευτέρα για το Τορόντο όπου από 6 έως 10 Ιουλίου διεξάγεται η ημιτελική φάση του World League. Έτσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας κάλεσε εσπευσμένα τον Πέτρε Σάντα, ενώ για τον άσο του Ολυμπιακού εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα προλάβει ούτε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ, που αρχίζει στις 17 Ιουλίου.

    Στόχος το Παγκόσμιο

    Από εκεί και πέρα, η Εθνική μας ετοιμάζεται για τους αγώνες τις στο Τορόντο με αντιπάλους τη Σερβία/Μαυροβούνιο, τη Γερμανία, την Ισπανία και τον Καναδά. Στόχος της ελληνικής ομάδας η πρόκριση στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι (11-14 Αυγούστου) και στην οποία θα πάρουν μέρος οι δύο πρώτοι του ομίλου συν τη διοργανώτρια Σερβία/Μαυροβούνιο. Κυρίως όμως, οι αγώνες αυτοί αποτελούν το τελικό τεστ για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Άλλωστε, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στο Μόντρεαλ, όπου θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

    Ο Καμπάνια θα έχει στη διάθεσή του συνολικά 14 πολίστες, οι οποίοι είναι οι: Γιώργος Ρέππας, Νίκος Δεληγιάννης (τερματοφύλακες), Τάσος Σχίζας, Δημήτρης Μάζης, Θόδωρος Χατζηθεοδώρου (αμυντικοί), Γιώργος Ντόσκας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Μανώλης Μυλωνάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Μάριος Χατζηκυριακάκης, Πέτρε Σάντα (περιφερειακοί), Γιώργος Αφρουδάκης, Αντώνης Βλοντάκης, Μάνθος Βουλγαράκης (φουνταριστοί).

    Το πρόγραμμα των αγώνων στο Τορόντο:

    Τετάρτη, 6 Ιουλίου

    Καναδάς-Ισπανία

    Σερβία/Μαυροβούνιο-ΕΛΛΑΔΑ (3:30 π.μ.)

    Πέμπτη, 7 Ιουλίου

    Σερβία/Μαυροβούνιο-Γερμανία

    Ισπανία-ΕΛΛΑΔΑ (3:30 π.μ.)

    Παρασκευή, 8 Ιουλίου

    Καναδάς-Σερβία/Μαυροβούνιο

    Γερμανία-ΕΛΛΑΔΑ (3:30 π.μ.)

    Σάββατο, 9 Ιουλίου

    Ισπανία-Γερμανία

    Καναδάς-ΕΛΛΑΔΑ (1:30 π.μ.)

    Κυριακή, 10 Ιουλίου

    Σερβία/Μαυροβούνιο-Ισπανία

    Καναδάς-Γερμανία

    Στον άλλο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Λονγκ Αϊλαντ των ΗΠΑ, μετέχουν οι Ουγγαρία, Κροατία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιταλία.

    [09] Πολιτισμός

    Είσοδος ελεύθερη

    "Νύχτα Μουσείων"

    1/7/2005 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μουσικές εκδηλώσεις σε τρία μουσεία της χώρας, πραγματοποιούνται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού. Η "Νύχτα Μουσείων" μια φορά το μήνα, ορίζει τη λειτουργία ενός κεντρικού και δύο περιφερειακών μουσείων της χώρας, να είναι ανοιχτά πέραν του σταθερού ωραρίου λειτουργίας τους, προκειμένου να πραγματοποιείται εκεί μια συναυλία. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

    Πρόγραμμα

    Το Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138).

    Η Ορχήστρα των Χρωμάτων ερμηνεύει έργα του Μάνου Χατζιδάκι: Το Χαμόγελο της Τζοκόντας έργο 22 για ορχήστρα και 7 τραγούδια από τη Ρωμαϊκή Αγορά με το Βασίλη Γισδάκη (τραγούδι). Ώρα έναρξης: 21.30. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα (Πλαταιέων 114, Βρανάς Μαραθώνος).

    Το Σύνολο Νυκτών και Εγχόρδων Αθηνών ερμηνεύει έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σκαλκώτα και Μπραμς. Ώρα έναρξης: 20.30. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

    Βραδιά Κλασικής Μουσικής με την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Θηβών. Ώρα έναρξης 21.00.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκινά η "Νύχτα Μουσείων"

    [10] Κόσμος

    Συνομιλίες Σιράκ - Πούτιν

    1/7/2005 11:04:00 μμ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ θα έχει το Σαββατοκύριακο στον θύλακο του Καλίνινγκραντ συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσπαθώντας να τον πείσει να εμπλακεί η χώρα του πιο ενεργά στην προσπάθεια για αναβάθμιση των πλανητικών κλιματολογικών συνθηκών στην οποία οι "8" θα αποδυθούν άμεσα (εκτός της Ρωσίας, ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Καναδάς). Ο κ. Σιράκ θα γίνει δεκτός από τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ με την ευκαιρία της 750ης επετείου του Καλίνιγκραντ και αναμένεται να προτείνει στον κ. Πούτιν ειδικό αναπτυξιακό φόρο, πρόταση που θα επαναφέρει και στην επικείμενη σύνοδο των "8" στο Γκλένιγκλς της Σκωτίας. Οι κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Λιθουανίας άφησαν να διαρρεύσει η δυσαρέσκειά τους, που δεν προσεκλήθησαν σε αυτές τις γιορτές στο Καλίνιγκραντ.

    [11] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: Στασιμότητα στα μεταγραφικά

    1/7/2005 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πουθενά κίτρινα θέματα. Καμία κίνηση δεν θα υπάρξει, για τις επόμενες -περίπου- 15 ημέρες στους δευτεραθλητές Ελλάδας σε ότι αφορά το θέμα της αντικατάστασης του Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ δεν έχει δραστηριοποιηθεί όσο θα έπρεπε στο συγκεκριμένο θέμα, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το όλο θέμα να έχει μείνει πολύ πίσω. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως δεν έχει καν μιλήσει με τους δύο φερόμενους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία, Ντράγκαν Σάκοτα και Λευτέρη Κακιούση. Αυτόβέβαια σημαίνει πως δεν υπάρχει και θέμα μεταγραφών για τη νέα περίοδο. Στο μεταξύ, από σήμερα το βράδυ ο Γιάννης Μπουρούσης θα βρίσκεται στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, μαζί με τον γυμναστή της Ένωσης, Γιάννη Μεριχοβίτη. Στόχος του σέντερ της ΑΕΚ είναι με τη συμμετοχή του στο καμπ των Λος Άντζελες Λέικερς να βελτιώσει το μυϊκό του σύστημα. Η παραμονή του στις ΗΠΑ υπολογίζεται στον ένα μήνα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψε με Αιγάλεω ο Βαζάκας

    1/7/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Γιώργος Βαζάκας είναι από σήμερα ο νέος προπονητής του Αιγάλεω. Η πρόσληψή του ήταν αναμενόμενη, καθώς είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετές μέρες πως ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Θωμά Μητρόπουλο. Απέμενε μόνο η επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε σήμερα. Παράλληλα, οι Γιάννης Ζαπρόπουλος και Βενιζέλος Ανυφαντάκης υπέγραψαν συμβόλαιο με το "Σιτι", ο πρώτος για 2+2 χρόνια και ο δεύτερος διάρκειας πέντε ετών. Ο πρώην αμυντικός της Καλαμάτας, αμέσως μετά την υπογραφή του τόνισε: "Είμαι χαρούμενος με την μεταγραφή μου. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ". Από την άλλη, ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής του Ατσαλένιου, υπογράμμισε:" Η μεταγραφή μου στο Αιγάλεω είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα μου".

    [13] Μπάσκετ

    ΠΑΟΚ: Ρυθμιστής ο κόσμος

    1/7/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την ευκαιρία του ετησίου πάρτι για την ονομαστική του γιορτή στην εξοχική κατοικία του στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, ο τέως ηγέτης του καλαθοσφαιρικού ΠΑΟΚ τόνισε πως θα πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να καλύψουν τα λάθη και χρειάζεται ένας καλός χειρισμός από πλευράς διοίκησης για να αντιμετωπιστεί το συνολικό πρόβλημα. Ρυθμιστής είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ που μπορεί με σωστές παρεμβάσεις να κάνει αυτό που πρέπει. Στο μεταξύ η διοικητική απραξία της ομάδας της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά που καταλήγουν στην χειρότερη περίπτωση και στον προβληματισμό. Ο κ. Στεργιαννόπουλος αναμένονταν στη Θεσσαλονίκη σήμερα και το ραντεβού μεταξύ αυτού και του κ. Πανελούδη είναι επί θύραις. Και φυσικά από το ραντεβού αυτό και την ενδεχόμενη συμφωνία εξαρτώνται πολλά αφού κανείς δεν ξέρει πως θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας περιόδου και κυρίως με ποιους παίκτες για τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 July 2005 - 20:53:42 UTC