Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος μακράς πνοής
  • [02] Εμμένει ο Έβερτ
  • [03] Η Παρθένος των μυστικών...
  • [04] "Καμπανάκι" για το junk food
  • [05] Συνάντηση Παπανδρέου – Βαρθολομαίου
  • [06] Αισιοδοξία για το 11μηνο βρέφος
  • [07] Νέο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο
  • [08] Αιματηρή έκρηξη στο Νταγκεστάν
  • [09] Προς τις κάλπες η Γερμανία
  • [10] Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή
  • [11] "Δεμένα" για ένα χρόνο "τα χέρια" της Ρόμα
  • [12] "Πικρό" αντίο του "Κύκλωπα"
  • [13] Μέχρι το 2010 ο Κόμπανι στην Άντερλεχτ
  • [14] Δέλλας ένα χρόνο μετά
  • [15] "Επιστρέφει στα πράσινα" ο Κονσεϊσάο;
  • [16] Προς άλλες λύσεις η ΑΕΚ
  • [17] Στήριξε Σκεπάνοβιτς το "τριφύλλι"
  • [18] Στον τελικό του Στάβανγκερ
  • [19] "Κολλημένοι" με τά... φιλέ
  • [20] "Χαζομπαμπάς" και ο "Χασίντο"
  • [21] Ήττα με το... καλημέρα για τις γυναίκες
  • [22] Αντίστροφη μέτρηση για το Live 8
  • [23] Μήνυμα αισιοδοξίας
  • [24] Ενώνουν τα χέρια Samsung-Motorola
  • [25] Αγόρασαν τον αέρα του Πιτ και της Τζολί
  • [26] Νέα επίθεση Σάντσεζ σε Λα βόλπε
  • [27] Μένει στην Καλαμαριά ο Χατζί
  • [28] Κωφίδης: "Μόνο το άθλημα μετράει"
  • [29] Πήρε κι' άλλο πιτσιρικά ο Ιωνικός
  • [30] Θέλει μεταγραφές ο Βλάχος

    [01] Οικονομία

    Για το ευρύτερο Ασφαλιστικό

    Διάλογος μακράς πνοής

    1/7/2005 6:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2005 6:37:07 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό είναι μακράς πνοής και έχει προοπτική που ξεπερνά την κυβερνητική τετραετία. Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σημειώνοντας, ότι αν υπάρξει συναίνεση, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις και πριν τις επόμενες εκλογές. Την Πέμπτη, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας, χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας του ζητήματος μετά το 2050.

    Δηλώσεις Γκαργκάνα

    Όπως υποστήριξε, οι πρώτες αλλαγές θα πρέπει να αφορούν τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συντάξεις.

    Διευκρίνισε πάντως, στη συνέχεια, ότι δεν εισηγείται σε καμία περίπτωση, την αύξηση του ορίου των 65 ετών που ισχύει για το ΙΚΑ αλλά τη σύγκληση προς αυτό το όριο των υπόλοιπων ταμείων.

    Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γκαργκάνα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε: " Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, διατυπώνει τις απόψεις του. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διάλογο μακράς πνοής με όλους τους φορείς για το Ασφαλιστικό. Στο διάλογο αυτό, θα αξιολογηθούν όλες οι απόψεις".

    Στη χθεσινή του συνάντηση με δημοσιογράφους, ο κ. Γκαργκάνας, πρότεινε επίσης να δημιουργηθεί εποπτικός φορέας στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να παρακολουθεί τις επενδύσεις τους και τη διαχείριση των αποθεματικών τους.

    [02] Πολιτική

    Για το ασφαλιστικό των τραπεζών

    Εμμένει ο Έβερτ

    1/7/2005 3:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2005 5:50:36 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Υπεραμύνθηκε της στάσης του για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων ο Μιλτιάδης Έβερτ, μια μέρα μετά την υπερψήφιση της ρύθμισης από το Κοινοβούλιο. Σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ 105.8, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε καθήκον του να διατηρήσει αυτή την στάση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρέμβει ξανά, με τον ίδιο τρόπο, ενάντια σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, εφόσον χρειαστεί. "Όταν πιστεύεις ότι κάτι είναι ορθό και επισημαίνεις προβλήματα και τη λύση τους, πρέπει να επιμένεις μέχρι τέλους", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Έβερτ, επισημαίνοντας, ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια και κατέληξε: "δεν χωρίζω εγώ τους Έλληνες σε μπλε, πράσινους και κόκκινους". "Ο κ. Έβερτ δεν παύει, ούτε να είναι πρώην πρόεδρος, ούτε να είναι στέλεχος της παράταξης", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας σε "βροχή" ερωτήσεων κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Λήξαν θεωρεί το θέμα η Κυβέρνηση

    Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε πως το θέμα έχει κλείσει για την Κυβέρνηση και δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, ενώ τόνισε πως η θέση του κ. Έβερτ δεν σχετίζεται με την θέση του γαμπρού του και υφυπουργού Οικονομίας, Πέτρου Δούκα.

    "Υπήρξε εμμονή του κ. Έβερτ στην άποψη του, αλλά οι θέσεις και οι δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη έπεισαν για το δίκαιο των πράξεων και απόψεών του", είπε στην ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

    Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, επεσήμανε ότι "ήταν προφανές πως θα στηρίζαμε την πρόταση Έβερτ, αφού συνέπιπτε με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τα όσα είχε ήδη διατυπώσει για το επίμαχο θέμα ο Γιώργος Παπανδρέου".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνωστισμός στα γκισέ

    Νόμος το ασφαλιστικό

    [03] Πολιτισμός

    Κώδικας Ντα Βίντσι σε σκίτσο...

    Η Παρθένος των μυστικών...

    1/7/2005 4:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ερμητικά κλειστό μέσα σε έναν πίνακα του, κρατούσε ένα μυστικό έργο του, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Κάτω από τον πίνακα " Η παρθένος των Βράχων", συντηρητές Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, ανακάλυψαν ένα σκίτσο, πάνω στο οποίο, ο ζωγράφος έφτιαξε τον διάσημο πίνακα το 1483. Στο σκίτσο, που αποκαλύφθηκε με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων, απεικονίζεται μία γυναίκα η οποία είναι γονατιστή και κοιτά προς τα κάτω, έχοντας το ένα χέρι της σηκωμένο. Σύμφωνα με τους συντηρητές, ο Ντα Βίντσι, πιθανότατα να ήθελε να ζωγραφίσει μια σκηνή έκφρασης θαυμασμού προς το νεογέννητο Χριστό.

    Νέο αίνιγμα Ντα Βίντσι

    Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ζωγράφισε την "Παρθένο των Βράχων" για να διακοσμήσει την Αγία Τράπεζα μίας εκκλησίας του Μιλάνο το 1483.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζωγράφισε δυο διαφορετικές εκδοχές του έργου.

    Η μία version τώρα εκτίθεται στο Λούβρο, και πιθανότατα αρχικά να πουλήθηκε σε κάποιον ιδιώτη.

    Η άλλη, εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας, εκεί όπου αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστικό.

    Το γιατί ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ζωγράφισε πάνω στην "Παρθένο των Βράχων" παραμένει άγνωστο.

    Άγνωστο επίσης, παραμένει, αν υπάρχει και δεύτερο μυστικό στον πίνακα που βρίσκεται στο Λούβρο.

    Η Παρθένος των Βράχων ήταν το πρώτο έργο του Ντα Βίντσι, φθάνοντας στο Μιλάνο.

    Οι απόψεις των κριτικών Τέχνης, διίστανται όσον αφορά το θέμα του πίνακα.

    Κάποιοι ισχυρίζονται ότι απεικονίζει την Άσπιλη Σύλληψη, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι δείχνει τη στιγμή που το βρέφος Ιησούς Χριστός, συναντά τον Αγ. Ιωάννη τον Βαπτιστή.

    [04] Υγεία

    Πρόγραμμα- "προειδοποίηση" από τη Βρετανία

    "Καμπανάκι" για το junk food

    1/7/2005 2:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε μια προσπάθεια να δώσουν κίνητρα στα παιδιά για να "απαρνηθούν" το έτοιμο φαγητό, Βρετανοί επιστήμονες ξεκίνησαν την εφαρμογή ενός προγράμματος, που λειτουργεί σαν καθρέπτης, "αντανακλώντας" την εικόνα, την οποία θα έχουν ως μεσήλικες, αν δεν αλλάξουν τις ανθυγιεινές διατροφικές τους συνήθειες. Οι μελετητές με επικεφαλής την παιδοψυχολόγο, Kris Murrin χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα ιατρικά και επιστημονικά τεστ συλλέγουν στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ζωής της οικογένειας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζουν την εικόνα, που θα παρουσιάζουν τα παιδιά της οικογένειας ως μεσήλικες αν δεν υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή στάση ζωής. Τα πρώτα παιδιά, που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ήταν ο δεκάχρονος Jason Buc και η οχτάχρονη αδερφή του Joanna. Τα αποτελέσματα του πειράματος παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του BBC 3 "Honey We re Killing the Kids".

    Άλλαξαν ζωή

    O Jason και η Joanna κατανάλωναν κατά μονάδα καθημερινά δυο λίτρα αναψυκτικών και έτρωγαν τα γεύματά τους, που κατά κύριο λόγο αποτελούνταν από τηγανιτές πατάτες και γλυκά μπροστά στην τηλεόραση, ενώ ποτέ δεν ασχολούνταν με το συμμάζεμα του δωματίου τους.

    Οι εικόνες τους ως ενήλικες έτσι, όπως προέκυψαν από το πρόγραμμα θορύβησαν τόσο τα δυο παιδιά όσο και τους γονείς τους.

    "Μέχρι τώρα δίναμε στα παιδιά, ό,τι ήθελαν κι αυτό πρέπει να αλλάξει, έχω πραγματικά τρομάξει" δήλωσε η μητέρα των παιδιών, Julie Buc.

    Η ομάδα των ειδικών ψυχολόγων και διατροφολόγων, που συνεργάζονται για τη διεξαγωγή του προγράμματος δημιούργησαν για τα παιδιά ένα μηνιαίο διαιτολόγιο, αλλά και συμβουλές για να αλλάξουν σχετικά με τις καθημερινές τους συνήθειες.

    Ο Jason και η Joanna σταμάτησαν να καταναλώνουν αναψυκτικά, γλυκά, τηγανιτές πατάτες και κρακεράκια, τα οποία αντικατέστησαν με σαλάτες, φρούτα και λαχανικά.

    Επίσης, σηκώνονταν πλέον συγκεκριμένη ώρα το πρωί και που έπεφταν για ύπνο το βράδυ, ενώ σε σειρά μπήκαν και τα γεύματά τους, που πλέον δεν τα απολάμβαναν μπροστά στη μικρή οθόνη, αλλά στην τραπεζαρία.

    Έπειτα από την ολοκλήρωση του μηνιαίου προγράμματος τα παιδιά εμφανίστηκαν ενθουσιασμένα και τόνιζαν, ότι πια έχουν αλλάξει ζωή.

    Χαρούμενοι ήταν και οι γονείς τους, που τα παιδιά τους μπήκαν στο σωστό διατροφικό δρόμο.

    Μετά λοιπόν από την πρώτη αυτή επιτυχία, η επιστημονική ομάδα, που πραγματοποιεί το πρόγραμμα και το BBC 3 αναζητούν τις επόμενες έξι οικογένειες, που θα πάρουν μέρος.

    [05] Πολιτική

    Στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Συνάντηση Παπανδρέου Βαρθολομαίου

    1/7/2005 5:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2005 7:34:28 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Να αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. κάλεσε την Άγκυρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. "Στηρίζουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα θέματα της μειονότητας, των Βακουφίων και της Χάλκης", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε το Φανάρι σύνδεσμο της Τουρκίας με το χριστιανικό κόσμο, που αναδεικνύει την πολυπολιτισμικότητα της χώρας. Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι η Άγκυρα έχει φόβους για το Φανάρι, κάτι που δεν σωστό, καθώς "το να βρίσκεται το κέντρο των Ορθοδόξων Χριστιανών σε ένα κράτος μουσουλμανικό είναι για την Τουρκία, για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο πλεονέκτημα".

    Ομιλία στο πανεπιστήμιο Σαμπαντζί

    Το απόγευμα, μιλώντας στην τελετή της αποφοίτησης της τάξης του 2005 του πανεπιστημίου Σαμπαντζί, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία, μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα μέλους στην Ε.Ε. που θα συνδυάζει την ισλαμική παράδοση με τις ευρωπαϊκές αξίες.

    Σε αυτό το σημείο, κάλεσε τους ακροατές του να μην διστάσουν να αποδώσουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τα δικαιώματα που του ανήκουν.

    "Είναι πλεονέκτημα για μια ισλαμική χώρα της Ευρώπης να φιλοξενεί τη Μέκκα της Ορθοδοξίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος θα θεμελιωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μίλησε για έργο που θα ενώσει τις δυο χώρες, ένα έργο στη λογική της πολιτικής που άσκησε και ο ίδιος κατά την θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών.

    [06] Κοινωνία

    Θα παραμείνει για 10 μέρες στην εντατική

    Αισιοδοξία για το 11μηνο βρέφος

    1/7/2005 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Για δέκα ημέρες θα παραμείνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ειδικευμένου ιατρικού κέντρου του Παρισιού ο μικρός Σταύρος Αλέξανδρος, το 11μηνο αγοράκι από το Ηράκλειο Κρήτης, που υποβλήθηκε την Πέμπτη σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ΝΕΤ ο θετός πατέρας του, Γιώργος Σπανάκης, ευχαρίστησε την οικογένεια του δότη, τον Υπουργό Υγείας και όλους όσους βοήθησαν για την σωτήρια μεταφορά του βρέφους στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ τόνισε πως πλέον αντιμετωπίζει "με άλλο μάτι" την δωρεά οργάνων. Ο Σταύρος Αλέξανδρος, που σε 16 μέρες θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, μπορεί πλέον να ελπίζει, αφού με την μεταμόσχευση αντιμετωπίστηκε η σπάνια ασθένεια από την οποία έπασχε, η ατρισία χοηφόρων, που οδηγεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

    Ο λόγος για τον οποίο ο μικρός μεταφέρθηκε στο Παρίσι είναι ότι στην Ελλάδα τα ηπατικά μοσχεύματα σπανίζουν. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι ασθενείς, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 30 Ελληνόπουλα τα τελευταία χρόνια, έχουν μεταφερθεί σε χώρες του εξωτερικού, για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση.

    Υπενθυμίζεται, πως το 11μηνο βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με κυβερνητικό αεροσκάφος, πριν δύο ημέρες, από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης στη γαλλική πρωτεύουσα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, οι γιατροί το έβαλαν πρώτο στη λίστα και την Πέμπτη υποβλήθηκε σε μια μαραθώνια μεταμόσχευση ήπατος, που διήρκησε περίπου 12 ώρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελπίδα για ζωή

    [07] Κοινωνία

    Στην Αχαΐα

    Νέο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο

    1/7/2005 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Περίπου 8,5 εκατομμύρια κιλοβατόρες θα παράγει ετησίως ο υδροηλεκτρικός σταθμός του ποταμού Κερυνίτη, στην Αχαΐα, που εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα. Το εργοστάσιο λειτουργεί από τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε ύστερα από εργασίες 15 μηνών, ενώ αναμένεται να συμβάλλει στην τροφοδοσία της Αχαΐας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Στην ομιλία του, ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, επισημαίνοντας πως, τόσο η γεωγραφία, όσο και το κλίμα της χώρας μας ευνοούν τις προσπάθειες αυτές. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιου είδους επενδύσεις στην Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση των επενδύσεων και η προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, ο Υπουργός τόνισε την βούληση της Κυβέρνησης να δώσει λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Πατρών και κάλεσε τους Έλληνες επενδυτές να στηρίξουν τις προσπάθειες για "πράσινη" ενέργεια.

    [08] Κόσμος

    Αιματηρή έκρηξη στο Νταγκεστάν

    1/7/2005 3:35:00 μμ

    Το θάνατο 10 Ρώσων, οι περισσότεροι στρατιώτες και των τραυματισμό άλλων επτά προκάλεσε σήμερα ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε στην πόλη Μαχατσκάλα πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, κοντά στην Τσετσενία. Ο περιφερειακός αντιεισαγγελέας Ζαούρ Ισάεφ διευκρίνισε, ότι τα θύματα ήταν στο σύνολό τους "μέλη του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών". Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στην είσοδο των δημοσίων λουτρών, όπου πηγαίνουν οι στρατιώτες κάθε Παρασκευή, στο κέντρο της Μαχατσκάλα. Τον Ιανουάριο του 2001 στην ίδια τοποθεσία μία βόμβα είχε στοιχίσει τη ζωή επτά ανθρώπων.

    [09] Κόσμος

    Καταψηφίστηκε από την Βουλή η Κυβέρνηση

    Προς τις κάλπες η Γερμανία

    1/7/2005 1:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2005 6:18:03 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πέτυχε το εγχείρημα του Γερμανού καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, να καταψηφιστεί η κυβέρνησή του από την Μπούντεσταγκ, όπου διεξήχθη την Παρασκευή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση Σρέντερ έλαβε συνολικά τη θετική ψήφο 151 βουλευτών, καταψηφίστηκε από 296, ενώ 148 απήχαν από την ψηφοφορία. Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος, μιλώντας ενώπιον της Βουλής. Έχοντας εισπράξει την έντονη αμφισβήτηση της μεταρρυθμιστικής του πολιτικής και υποστεί μια σειρά από εκλογικές ήττες στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, με τελευταία αυτή στην Βόρεια Ρηναία - Βεστφαλία τον Μάιο, ο κ. Σρέντερ εξήγησε, ότι η διακυβέρνηση της χώρας καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δυσχερής. "Χωρίς νέα λαϊκή εντολή, το πολιτικό μου πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί", είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός καγκελάριος και η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, Ανγκέλα Μέρκελ, απάντησε, πως οι πρόωρες εκλογές είναι "καλοδεχούμενες".

    Υπερέχουν οι Χριστιανοδημοκράτες

    Ασκώντας δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική των Σοσιαλδημοκρατών, που κυβερνούν από το 1998, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Γερμανού καγκελάριου. Επίσης, αφού παραδέχθηκε ότι οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε ο κ. Σρέντερ το 2003 "ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση", τον επέκρινε πως έκανε "ζιγκ ζαγκ", λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό του κόμματός του.

    Η επικεφαλής του CDU φαίνεται πως δεν έχει τίποτα να φοβάται, καθώς μια σειρά δημοσκοπήσεων δίνει στο κόμμα της διψήφια ποσοστά και σαφή υπεροχή έναντι των κυβερνώντων.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με την τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με 47%, έναντι 26% των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ ακολουθούν με 7% οι Πράσινοι (που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με 6%. Επίσης, η νεοϊδρυθείσα αριστερή συμμαχία, με επικεφαλής τον Σοσιαλδημοκράτη πρώην υπουργό Οικονομικών, Όσκαρ Λαφοντέν, αναμένεται να αποσπάσει ποσοστό έως και 11%.

    Βάσει του Συντάγματος, αρμόδιος για την διάλυση της Μπούντεσταγκ είναι πλέον ο Πρόεδρος, Χορστ Κέλερ, που εντός 21 ημερών καλείται να αποφασίσει για την διεξαγωγή ή μη πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το κανονικό.

    [10] Οικονομία

    Μέτρα για το λαθρεμπόριο καυσίμων τον Ιούλιο

    Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

    1/7/2005 3:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μέτρα για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων, θα λάβει μέχρι το τέλος Ιουλίου το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι" ο υπουργός Οικονομίας προσθέτοντας ότι στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής θα βρεθεί επιπλέον και το πρόβλημα της φοροδιαφυγής το οποίο έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Για τα δυο αυτά θέματα, ο κ. Αλογοσκούφης είχε νωρίτερα συνάντηση με κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο αναμένεται να προτείνει αλλαγές για τη βελτίωση της λειτουργίας των συστημάτων μηχανοργάνωσης του υπουργείου Οικονομίας και των φορολογικών ελέγχων.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Δεμένα" για ένα χρόνο "τα χέρια" της Ρόμα

    1/7/2005 2:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για δύο μετεγγραφικές περιόδους η Ρόμα δεν θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει κάποιον παίκτη ούτε με τη μορφή αγοράς αλλά ούτε και με τη μορφή του δανεισμού, παρά μόνο να παραχωρήσει παίκτες στη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον μετά την, ανεπίσημη μέχρι στιγμής, ετήσια τιμωρία του ιταλικού συλλόγου, από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τη Ρόμα για την απόκτηση του Γάλλου Φιλίπ Μεσέ από την Οσέρ. Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο ο κεντρικός αμυντικός της γαλλικής ομάδας, έσπασε μονομερώς το συμβόλαιό του με την Οσέρ, παρά τις αντιρρήσεις των διοικούντων, για να αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια στους "τζιαλορόσι". Η νέα αυτή εξέλιξη πάντως κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επικείμενη μετεγγραφή του Αντόνιο Κασάνο στη Γιουβέντους, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πιο κοντά στην απόκτηση του Ιταλού παίκτη βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, σε περίπτωση που δεν αποκτηθεί, όπως όλα δείχνουν, από τη Σάντος ο Βραζιλιάνος διεθνής Ρομπίνιο.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πικρό" αντίο του "Κύκλωπα"

    1/7/2005 2:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Άδοξο τέλος φαίνεται να έχει η καριέρα του διεθνούς Τραϊανού Δέλλα στην ιταλική Ρόμα, καθώς όπως όλα δείχνουν ο Έλληνας αμυντικός δεν περιλαμβάνεται στα φετινά σχέδια του τεχνικού των "τζιαλορόσι", Σπολέτι και ετοιμάζεται να μετακομίσει από την "Αιώνια Πόλη". Σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα, ο "Κύκλωπας" της πρωταθλήτριας Ευρώπης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Spazio Aperto", δεν έκρυψε την πικρία του για τη στάση της ιταλικής ομάδας: " Δε ήρθα ποτέ σε κόντρα με κανέναν, μα όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορώ να κάνω πλέον κάτι άλλο. Εγώ θα ήθελα να παραμείνω στην ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις. Ποτέ δε μου έγινε από τη Ρόμα κάποια επίσημη πρόταση και μάλλον έκανα λάθος που τόσο καιρό περίμενα μάταια κάποιο σημάδι από τη διοίκηση. Θα μπορούσα να υπογράψω από τον Ιανουάριο σε κάποια άλλη ομάδα, αλλά μετά "έτυχε" ο τραυματισμός μου. Το μόνο που μου μένει τώρα είναι να κοιτάξω μπροστά" τόνισε ο διεθνής άσος των Ρωμαίων, που βρίσκεται σε επαφές με τη σκωτσέζικη Σέλτικ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στέλνουν τον Δέλλα στη Σέλτικ

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μέχρι το 2010 ο Κόμπανι στην Άντερλεχτ

    1/7/2005 1:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη φανέλα της βελγικής Αντερλεχτ θα φορά μέχρι το 2010 ο διεθνής 18χρονος άσος Βενσάν Κόμπανι. Ο νεαρός παίκτης, που βρισκόταν στο στόχαστρο πολλών σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και η Ίντερ Μιλάνου, ανανέωσε τη συνεργασία με την ομάδα του. Ο παίκτης της Άντρελεχτ, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε ποτέ το βελγικό ποδόσφαιρο, είχε συμβόλαιο με την ομάδα του μέχρι το 2008, αλλά η διοίκηση προχώρησε πριν από λίγες μέρες σε επέκταση της συνεργασία τους για άλλα δύο χρόνια, με σαφώς βελτιωμένες οικονομικές απολαβές για τον παίκτη. Μάλιστα στα μέσα Μαϊου, ο το νεαρό αστέρι -βγαλμένο από τα σπλάχνα της Άντερλεχτ-, βραβεύτηκε με τρεις σημαντικές διακρίσεις. Ψηφίστηκε από τους συμπαίκτες του ως καλύτερος ποδοσφαιριστής του βελγικού πρωταθλήματος, ως κορυφαίος νεαρός παίκτης και ως δημοφιλέστερος αθλητής στις τάξεις των Βέλγων φιλάθλων.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δέλλας ένα χρόνο μετά

    1/7/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα χρόνο πριν ο Τραϊνός Δέλλας έγραφε το ονμά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με εκείνη την ανεπανάληπτη κεφάλια του μετά από κόρνερ του Τσάρτα, έγραψε το 1-0 επί της Τσεχίας λίγο πριν λήξει η παράταση του ημιτελικού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έστειλε την Ελλάδα στον τελικό. Ένα χρόνο μετά το αθλητικό ραδιόφωνο "Superspor FM", τον φιλοξένησε στη συχνότητά του και ο "Κολοσσός" του Ότο Ρεχάγκελ μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά και για το μέλλον του. Ο διεθνής αμυντικός, που αποχωρεί από τη Ρόμα, αναφέρθηκε στην "επόμενη ημέρα" που είχε η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και δεν μάσησε τα λόγια του. "Τίποτε δεν άλλαξε" τόνισε, ευχόμενος το πρωτάθλημα της Ελλάδας να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

    "Τίποτα δεν άλλαξε"

    "Παλαιοτέρα λέγαμε ότι η Εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε. Σαν Εθνική κερδίσαμε το σεβασμό όλων, αλλά σαν ελληνικό ποδόσφαιρο παραμείναμε στα ίδια, αν εξαιρέσουμε 2-3 πράγματα, όπως το γήπεδο Καραϊσκάκη, τον κόσμο της ΑΕΚ και τον Εργοτέλη. Οι άνθρωποι στην Κρήτη έκαναν φοβερή δουλειά και είναι κρίμα που η ομάδα αυτή έπεσε στη Β Εθνική", ήταν η ατάκα του για το ελληνικό πρωτάθλημα.

    Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και στην... τάση φυγής που έχει για το εξωτερικό, σχολίασε: "Δεν νομίζω ότι μας είναι ευχάριστο να αλλάζουμε κάθε 2-3 χρόνια ομάδα ή χώρα για να παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε αναγκάζουν να το κάνεις. Μακάρι να ήταν το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και να υπήρχαν οι οικονομικές δυνατότητες για να παίζαμε στην Ελλάδα. Οι Ιταλοί ή οι Άγγλοι, γιατί δεν φεύγουν από τα πρωταθλήματα των χωρών τους; Η σκέψη όλων των παικτών είναι να μείνουν στο εξωτερικό, γιατί έχουν δει τις διαφορές, έχουν ζυγίσει τα πράγματα και δεν θέλουν να ξαναπεράσουν την πίεση και το στρες που υπάρχει εδώ. Άσχετα αν υπάρχει ή όχι ανάλογη πίεση και έξω, εκεί αισθάνεσαι πρωταγωνιστής και ποδοσφαιριστής. Είχα πει μετά το EURO πως πρέπει να δώσουμε βάση στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο και έτσι πρέπει να συμβαίνει. Στην Ελλάδα ο ποδοσφαιριστής περνά πάντα σε δεύτερη μοίρα. Σε αυτό ίσως φταίμε κι εμείς που δεν έχουμε αναπτύξει ένα δυνατό συνδικαλιστικό όργανο που να απαιτεί πράγματα".

    Μιλώντας για την πορεία της αποθεραπείας του, τόνισε: "Νομίζω ότι βρίσκομαι κοντά στην ολοκλήρωση της αποθεραπείας και σύντομα θα ξεπεράσω τα τελευταία μικροπροβλήματα που προκύπτουν κάθε τόσο. Πιστεύω πως από Σεπτέμβριο θα είμαι πίσω στην Εθνική. Ο χρόνος είναι πολύς και αν όλα πάνε καλά θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με το Καζακστάν. Νομίζω πως πληρώσαμε το ότι δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι ή λίγο προετοιμασμένοι στα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών με Αλβανία και Τουρκία. Όλοι έχουμε καταλάβει πού βρισκόμαστε και τι χρειάζεται να κάνουμε και νομίζω μέσα στο γήπεδο θα τα καταφέρουμε".

    Τέλος, για το μέλλον του αυτό που είπε ήταν: "Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή το πολύ σε 10 μέρες πιστεύω να έχω καταλήξει κάπου, γιατί δεν είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι σε διαρκή αναζήτηση. Κάτι θα βρω πιστεύω. Ενδιαφέρον υπάρχει, όπως και προτάσεις, αλλά πρέπει να τα βάλω κάτω, να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά και να πάρω μια απόφαση. Νομίζω θα είναι μια ομάδα εκτός Ιταλίας".

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Επιστρέφει στα πράσινα" ο Κονσεϊσάο;

    1/7/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αίσιο τέλος δείχνει να έχει το σίριαλ Φλάβιο Κονσεϊσάο. Σύμφωνα με το έγκυρο βραζιλιάνικο σάϊτ , www.gazetaesportiva.net, ο Βραζιλιάνος μέσος αποφάσισε οριστικά να αγωνιστεί στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και κατά τα φαινόμενα θα έρθει στην Αθήνα την Κυριακή, προκειμένου να υπογράψει το νέο του τριετές συμβόλαιο. Βέβαια, αυτό δεν έχει γίνει γνωστό από τα "χείλη" του Κονσεϊσάο, αλλά από άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

    Ευχάριστο τέλος;

    Έτοιμος να φορέσει τα πράσινα είναι ο Φλάβιο Κονσεϊσάο. Τα βραζιλιάνικα σάϊτς τονίζουν πως ο μέσος της Γαλατασαράϊ αποφάσισε να συνέχισει την καριέρα του στον ΠΑΟ και να φύγει από τον τουρκικό σύλλογο. Μάλιστα, λέγεται πως δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ, κάτι που ήθελε διακαώς η Γαλατά.

    Εξάλλου, οι πληροφορίες από την Βραζιλία λένε ως ο Κονσεϊσάο, αναμένεται νμα έρθει στην Ελλάδα το Σάββα ή την Κυριακή και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πράσινους, (τριετές κλειστό) και το οποίο θα του αποφέρει 1,6 εκατ. ευρώ, τιμώντας έτσι το προσύμφωνο το οποίο είχε υπογράψει.

    Παρ όλα αυτά, ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει μιλήσει, ενώ σε φίλους του έχει τονίσει πως δεν ξέρει που θέλει να συνεχίσει, (σύμφωνα πάντα με το ίδιο σάϊτ) κάτι πάντως που θα πράξει την άλλη εβδομάδα. Από την άλλη τώρα, όμως τονίζεται πως οι φίλοι του που έχουν μιλήσει μαζί του, το έχει αποφασίσει και θα έρθει για να ντιθεί στα πράσινα.

    Ωστόσο, από την στιγμή που οι πράσινοι δεν έχουν μιλήσει με τον ίδιο, "κρατάνε" την διορία που του έχουν κάνει μέχρι το Σάββατο και παράλληλα, κοιτάζουν εναλλακτικές λύσεις. Πρώτη επιλογή φέρεται ο Λούκας Μπερνάντι, βασικός στην Εθνική Αργεντινής και αγωνίστηκε με την χώρα του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

    Αρνητική εξέλιξη με Κυργιάκο

    Από εκεί και πέρα, τα βρετανικά ΜΜΕ σε σημερινές τους εκδόσεις φιλοξενούν δηλώσεις του πρόεδρου της Λιλ, Μισέλ Σεϊντού, ο οποίος παραδέχεται ότι έχει ήδη απορρίψει πρόταση 1.500.000 ευρώ της Ρέιντζερς για τον Ταβλαρίδη και παράλληλα ομολογεί ότι «εξεπλάγη» όταν οι πρωταθλητές Σκωτίας χτύπησαν ξανά την πόρτα του για το ίδιο θέμα.

    «Ειλικρινά δεν περίμενα να μιλήσω ξανά με τους ανθρώπους της Ρέιντζερς, μετά την πρώτη επαφή, αφού τους είχα διευκρινίσει ότι ο παίκτης δεν είναι προς παραχώρηση. Χρειαζόμαστε τον Ταβλαρίδη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί του, μόλις γύρισε από τη Γερμανία και ελπίζουμε ότι δεν θα πάει στη Ρέιντζερς. Ωστόσο, ξέρουμε ότι μερικές φορές οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν σοβαρά διλήμματα σχετικά με την καριέρα τους. Κάπου-κάπου διστάζουν», είπε ο Σεϊντού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πιθανότατα ο Ταβλαρίδης σκέφτεται πολύ σοβαρά την περίπτωση της Ρέιντζερς.

    Παράλληλα, η ομάδα της Γλασκώβης φαίνεται να τα έχει χαμένα. Από την μία απέσυραν τον Έλληνα αμυντικό από τη σελίδα του επίσημου σάϊτ της ομάδας και από την άλλη ανακοίνωσαν τους αριθμούς που θα φορούν οι παίκτες τη νέα σεζόν και στο ρόστερ παραμένει ο Κυργιάκος με το νούμερο «16»! Μήλος

    Επίσης, σήμερα είχαμε νέα τοποθέτηση του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού, Θεολόγου Αλεξανδράτου, στα διεθνή ΜΜΕ. «Το θέμα πλέον αφορά τις ομοσπονδίες Ελλάδας και Σκωτίας. Ήδη η ΕΠΟ έχει ζητήσει από την ομοσπονδία της Σκωτίας να επιστρέψει το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής του παίκτη. Οι Σκωτσέζοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό», είπε ο κ. Αλεξανδράτος, που ρωτήθηκε εκ νέου για τη μέθοδο σύναψης συμβολαίων στην Ελλάδα (με οψιόν μομομερής ανανέωσης από το σύλλογο), ένα σύστημα που δεν είναι καθόλου προσφιλές στη Βρετανία.

    «Σχεδόν το 80% των συμβολαίων στην Ελλάδα έχουν τέτοια μορφή. Είτε 3+1, είτε 2+1 χρόνια. Ολοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα είχαν μείνει ελεύθεροι, αν η FIFA δεν αναγνώριζε στους συλλόγους το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης. Ο Κυργιάκος το γνώριζε αυτό όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του. Δεν ήταν μία προσθήκη που έγινε αργότερα». Επίσης, στις πληροφορίες ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Ρέιντζερς, Μάρτιν Μπάιν θα ταξιδεύσει στην Αθήνα για να βρεθεί η λύση, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού είπε: «Διαβάσαμε κι εμείς αυτά τα δημοσιεύματα, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε δει ακόμη

    Πελεγκρίνο και κλήρωση

    Μία από τις πρώτες επιλογές του Παναθηναϊκού για την άμυνα. Φέρεται να είναι ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο. Όπως αναφέρεται, οι πράσινοι έχουν κάνει επίσημη πρόταση και περιμένουν την απάντηση του Ιταλικού αμυντικού.

    Τέλος, ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε η κλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος που έδειξε ντέρμπι στην πρώτη αγωνιστική μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Μερικοί από τους πράσινους τονίουν πως δεν θα ήθελαν να αγωνιστούν τόσο γρήγορα με τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά από την άλλη τονίζουν πως είναι καλό καθώς οι πράσινοι θα είναι πιο έτοιμοι αφού θα αγωνιστούν πρώτα στα προκριματικά του Champions League.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προς άλλες λύσεις η ΑΕΚ

    1/7/2005 3:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ατονεί μέρα με την ημέρα το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τους Τονέλ και Πλετίκοσα. Κοινό χαρακτηριστικό και των δυο περιπτώσεων, το μπλέξιμο Στην περίπτωση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού το μπλέξιμο έγκειται στο ποια ομάδα έχει τα δικαιώματα του παίκτη, με τις εφημερίδες της χώρας να μιλάνε για συνιδιοκτησία της Πόρτο με τη Μαρίτιμο. Και αν με τη Πόρτο η ΑΕΚ μπορεί να τα βρει, με τη Μαριτίμο τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς για να παραχωρήσει τα δικαιώματα του παίκτη η πορτογαλική ομάδα, θα πρέπει να της καταβληθεί ένα σεβαστό πόσο. Πράγμα αδύνατο αυτή τη στιγμή, γεγονός που ξεκαθάρισε και ο Φερνάντο Σάντος με δηλώσεις του στην "Οjogo": "Δεν ενδιαφερόμαστε για τον Τονέλ, αφού δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τον πάρουμε". Δηλώσεις παικτών για την κλήρωση. Όσον αφορά το Κροάτη τερματοφύλακα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα και παρά τις διαβεβαιώσεις του έλληνα μάνατζερ του, ότι μπορεί να πάρει την ελευθέρα του, αυτό δεν ισχύει. Ο Πλετίκοσα έχει συμβόλαιο με τη Σαχτόρ και για να αποδεσμευτεί θα πρέπει και πάλι η Ένωση να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό.

    Δουλειά να πάμε μπροστά

    Η χθεσινή κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α` εθνικής, έφερε την ΑΕΚ να δίνει τα τρία ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, εντός έδρας στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, γεγονός που μπορεί να εκληφθεί ως πλεονέκτημα για την Ενωση στην πρώτη "στροφή" του πρωταθλήματος. Ωστόσο, στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι η επιτυχημένη πορεία της ομάδας στο περυσινό πρωτάθλημα, πρέπει να συνεχισθεί, δίνοντας παράλληλα σημασία -όπως άλλωστε τόνισαν Σάντος και Νικολαϊδης- στις ακαδημίες της ομάδας και στο νέο γήπεδο.

    Αναφερόμενοι στην κλήρωση και κατά συνέπεια στο πρόγραμμα της ΑΕΚ, ενόψει της νέας χρονιάς, τρεις παίκτες της Ένωσης, έκαναν δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

    "Το πρόγραμμα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία για μας", είπε ο Βλάνταν Ίβιτς και πρόσθεσε: "Σε ένα πρωτάθλημα πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες. Ίσως είναι καλό που έχουμε τα δύο πρώτα ντέρμπι στην έδρα μας, αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι να δουλέψουμε σκληρά. Έχουμε μπροστά μας 1,5 μήνα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την περσινή περίοδο, αλλά να κοιτάμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Σε αυτό πιστεύω θα βοηθήσει το γεγονός ότι στην ομάδα θα έρθουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές με ψυχολογία νικητή".

    Ο Σίμος Κρασσάς από την πλευρά του δήλωσε: "Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα αν είναι εύκολο ή, δύσκολο το ξεκίνημα της σεζόν, διότι οι ομάδες ακόμα ενισχύονται και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια και αυτό το ξέρουμε καλά από την περασμένη σεζόν. Θέλουμε να αρχίσουμε τις υποχρεώσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα πρώτα ματς. Ειδικά τα ντέρμπι που είναι στην έδρα μας".

    Ντεμπούτο στο Ολυμπιακό Στάδιο θα ήθελε ο Χρήστος Κόντης. "Καλό θα ήταν να παίζαμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας για να έχουμε κοντά και τον κόσμο μας", τόνισε ο αμυντικός της ΑΕΚ και συνέχισε: "Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι η κλήρωση είναι σχετικά καλά αν και κρύβει ορισμένες δυσκολίες, όπως ότι στο δεύτερο γύρο θα παίξουμε όλα τα ντέρμπι και τα παιχνίδια με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης μακριά από το γήπεδό μας. Βέβαια, στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες".

    Προς άλλες λύσεις η ΑΕΚ

    Δηλώσεις για την κλήρωση έκανε και ένας πρώην Ενωσίτης. Ο λόγος για τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, που μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ, η τύχη έμελλε να τον φέρει αντιμέτωπο, την πρώτη αγωνιστική με την πρώην ομάδα του, φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου Αθηνών.

    "Είναι τα παιχνίδια της τύχης. Αλλά, από τη στιγμή που ανήκω στον Ατρόμητο κοιτάω την ομάδα μου. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό, έτυχε να είναι την πρώτη αγωνιστική. Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο", δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στο τέλος της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, είπε πως οι δρόμοι τους χώρισαν φιλικά.

    [17] Μπάσκετ

    Στήριξε Σκεπάνοβιτς το "τριφύλλι"

    1/7/2005 12:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την απόκτηση του Σέρβου σέντερ Ντέγιαν Ντομάσεβιτς Τομάσεβιτς και την ανανέωση των συμβολαίων των Τσαρτσαρή, Διαμαντίδη Χατζηβρέττα, Παπανικολάου, ο Παναθηναϊκός έδειξε εμπιστοσύνη σε έναν ακόμη παίκτη, που βήθησε την φετινή περίοδο στην κατάκτηση του νταμπλ. Τη φανέλα με το "τριφύλλι" θα φοράει ως το καλοκαίρι του 2007 και ο 30χρονος Σέρβος σούτινγκ γκαρντ, Βλάντο Σκεπάνοβιτς, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα με ένα λιτό κείμενο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός "Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Βλάντο Σκεπάνοβιτς για την επόμενη διετία".

    [18] Βόλεϊ

    Στον τελικό του Στάβανγκερ

    1/7/2005 7:09:00 μμ

    Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό γυναικείο μπιτς βόλεϊ, αφού οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, νίκησαν στον ημιτελικό του τουρνουά του Στάβανγκερ τις Κινέζες Τιαν Ζια και Βανγκ Φέι με 2-1 σετ (22-20, 14-21, 15-10) και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό, που θα διεξαχθεί αύριο. Αντίπαλες του ελληνικού διδύμου στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης θα είναι μία από τις βραζιλιάνικες ομάδες των Μπεχάρ/Σέλντα, Φράντσα/Φελισμπέρτα. Ο τελικός και ο μικρός τελικός θα διεξαχθούν αύριο.

    Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο, που βρισκόταν πίσω στη μεγαλύτερη διάρκειά του, κατάφερε να ανακάμψει και με αντεπίθεση διαρκείας το κατέκτησε με 22-20.

    Στη συνέχεια οι Κινέζες βελτιώθηκαν και ισοφάρισαν σε 1-1, κερδίζοντας το 2ο σετ με 21-14, για να έρθει "καταγαιστική" η απάντηση από τις Ελληνίδες, που προηγήθηκαν με 9-1 (!) στο τάι μπρέικ, και τελικώς έφτασαν στο άνετο 15-10, και την πρόκριση στον τελικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τετράδα τα κορίτσια

    [19] Βόλεϊ

    "Κολλημένοι" με τά... φιλέ

    1/7/2005 3:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι δυνατές μονομαχίες στα φιλέ του ΣΕΦ, αλλά και το ξέφρενο πάρτι με τα ιδρωμένα σώματα των αθλητών και αθλητριών στην καυτή άμμο του φαληρικού κλειστού, "έκλεψαν" τις καρδιές των τηλεθεατών κατά τη διάρκεια των περσινών ολυμπιακών τουρνουά βόλεϊ και μπιτς βόλεϊτου 2004. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και τα οποία θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση της ΔΟΕ στη Σιγκαπούρης. Στη λίστα των αθλημάτων με την υψηλότερη τηλεθέαση ακολούθησαν ο υγρός στίβος, το μπάσκετ, ο στίβος, η γυμναστική, το πιγκ πογκ και το ποδόσφαιρο

    [20] Βόλεϊ

    "Χαζομπαμπάς" και ο "Χασίντο"

    1/7/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τη γέννηση της κορούλας του διεθνούς του Παναθηναϊκού, Θοδωρή Μπάεφ, κατά τη διάρκεια της επιστροφής της Εθνικής ανδρών από το Λότζ της Πολωνίας, ο πελαργός επισκέφτηκε προχθές το σπίτι, ενός ακόμη διεθνούς, του κεντρικού του Ολυμπιακού, Άκη Χατζηαντωνίου. Η σύζυγός του "Χασίντο", Πωλίνα, ερήμην του "πύργου" του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, λόγω των αγώνων σήμερα και αύριο (21:10, ΕΤ1) με τη Σερβία & Μαυροβούνιο, σε Νόβισαντ και Βελιγράδι αντίστοιχα, για την 6η αγωνιστική του Γ ομίλου του "World League", έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Να σας ζήσει!

    [21] Ήττα με το... καλημέρα για τις γυναίκες

    1/7/2005 11:32:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με το αριστερό ξεκίνησε τις επίσημες φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς η ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Κούλη Ιωσηφίδη, ηττήθηκε με 8-5 από Αυστραλία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 1ου προκριματικού ομίλου για την Α΄ φάση του 2ου World League, που διεξάγεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια Επόμενος αντίπαλος για τα "ελληνικά χρώματα" είναι η ομάδα του Καναδά (ο αγώνας διεξάγεται την ίδια ώρα, πρώτες πρωινές Ελλάδος, 18.30 ώρα Καλιφόρνια), ενώ στα άλλα παιχνίδια θα αναμετρηθούν ΗΠΑ-Αυστραλία και Γερμανία-Βραζιλία.

    Έβαλαν το... χεράκι τους και οι διαιτητές

    Κουρασμένη από την προετοιμασία, νευρική και αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια έδειξε η Εθνική Γυναικών στον παρθενικό επίσημο φετινό αγώνα με την Αυστραλία. Στην πισίνα του Σαν Ντιέγκο τα επιπόλαια λάθη των διεθνών σε συνδυασμό και με κάποια ανάποδα σφυρίγματα των διαιτητών Μποκ (Γερμανία)- Μέγια (Μεξικό) κόστισαν την ήττα 8-5 στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που επί αμερικάνικου ύδατος, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Αυστραλίας. Τα 8λεπτα, όπως ισχύουν από φέτος σε σχέση με τα παλιότερα 7λεπτα, του αγώνα, ήταν: 2-2, 1-2, 1-2, 1-2

    Η έκβαση του αγώνα και κυρίως η άσχημη εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως ήταν φυσικό προβλημάτισαν τον εκλέκτορα της Εθνικής, Κούλη Ιωσηφίδη ο οποίος δήλωσε τα εξής: "Παίξαμε άσχημα. Κάναμε πολλά λάθη, που ελπίζω να είναι από την κούραση και μόνο. Τόσο στην άμυνα. όσο και στην επίθεση δεν τα πήγαμε καλά. Χάσαμε πέναλτι, εύκολες επιθέσεις, ενώ δεχθήκαμε δύο-τρία εύκολα γκολ που μας στοίχισαν. Από κάποια στιγμή παραδοθήκαμε στην πίεση των αντιπάλων μας και στην ανοχή των διαιτητών".

    Τα ελληνικά γκολ σημείωσαν οι Λιόση 1, Κοζομπόλη 1, Ρουμπέση 2, Καραγιάννη 1.

    Τα γκολ της Αυστραλίας σημείωσαν οι Νόργουντ 2, Γκίντερ 3, Χάντλεϊ 1, Μελίσα Ρίπον 2.

    Σήμερα η Εθνική αντιμετωπίζει τις πρώτες πρωινές Ελλάδος (18.30 ώρα Καλιφόρνια) το αντίστοιχο συγκρότημα του Κνααδά, ο οποίος στην πρεμιέρα επικράτησε της Βραζιλίας με 10-4 (3-1, 2-2, 1-1, 4-0). Στον άλλο αγώνα η "οικοδέσποινα" ομάδα των ΗΠΑ ξεπέρασε με 11-5 (2-1, 3-2, 3-0, 3-2) το εμπόδιο της Γερμανίας

    [22] Πολιτισμός

    Το Σάββατο οι συναυλίες κατά της φτώχειας

    Αντίστροφη μέτρηση για το Live 8

    1/7/2005 4:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο μουσικό πάρτι ενάντια στην φτώχεια, το Live 8, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, σε εννέα πόλεις ολόκληρου του κόσμου. Αφορμή για τη διοργάνωση της μουσικής "διαμαρτυρίας" κατά της φτώχειας στάθηκε η σύγκλιση της G8, παρά το ότι οι υπουργοί Οικονομικών της συμφώνησαν τον Ιούνιο στη διαγραφή των χρεών των χωρών της Αφρικής. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Ρώμη, το Βερολίνο, την Μόσχα, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Τόκιο, το Οντάριο του Καναδά και την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μια παρόμοια συναυλία στο Εδιμβούργο, οπότε και συνεδριάζει στη Σκωτία η G8. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα ενώσουν τις φωνές τους είναι η Μαντόνα, ο Έλτον Τζον, ο Μπομπ Γκέλντοφ, οι REM, οι U2, ο Ρόμπι Ουίλιαμς, ο Στινγκ, οι UB40, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, οι Cure, η Σακίρα, η Ντάιντο, οι Duran Duran και οι Pink Floyd. Το Live 8 είναι μια πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ, ο οποίος παλαιότερα είχε διοργανώσει το Band Aid και το Live Aid και έχει ως στόχο την ανακούφιση των λαών της Αφρικής από τη φτώχεια, καθώς και την ευαισθητοποίηση ολόκληρου του πλανήτη απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αφρικανοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Live 8": "Στείλτε τη φτώχια στην ιστορία"

    Σχετικά Links: Live 8

    [23] Υγεία

    Για τους ασθενείς με αιματολογικά προβλήματα

    Μήνυμα αισιοδοξίας

    1/7/2005 3:30:00 μμ

    Σημαντικές ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία, δίνουν πλέον οι μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων από ομφάλιο λώρο. Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης στην Αθήνα από τις 2-6 Ιουλίου του XV REGIONAL CONGRESS EUROPE της ΙSΒΤ, η Πρόεδρος του Συνεδρίου καθηγήτρια Αλίκη Μανιάτη, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ειρήνη Κοντοπούλου και η Γ.Γ κ Όλγα Μαραντίδου. Όπως επισημάνθηκε τα αποτελέσματα των 2.500 μεταμοσχεύσεων, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα- εκ των οποίων οι περισσότερες σε παιδιά- είναι ιδιαιτέρα ενθαρρυντικά. Μάλιστα, στα κακοήθη νοσήματα, όπως είναι η λευχαιμία, η επιβίωση στα δυο χρόνια φθάνει στο 50%, ενώ στη μεσογειακή αναιμία το 79% και στη δρεπανοκυτταρική το 90%.

    Τα ποσοστά αυτά, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, είναι συγκρίσιμα με αυτά των μεταμοσχεύσεων με μυελό των οστών από μη συγγενείς δότες, η εξεύρεση των οποίων είναι αρκετά δύσκολη.

    Μάλιστα το πλεονέκτημα των κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο, τα οποία είναι άχρηστα στο δότη, είναι, ότι είναι άμεσα διαθέσιμα για μεταμόσχευση, ενώ στην περίπτωση των δοτών μυελού απαιτείται σημαντικός χρόνος για τον εντοπισμό τους, τη λήψη και την αποστολή των κυττάρων.

    Πρόσφατα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων από ομφάλιο λώρο και σε ενήλικες με θετικά αποτελέσματα, αν και ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων είναι μικρός.

    Η χρησιμοποίηση σε ενήλικες κατέστη δυνατή, αφ' ενός με την καλλιέργεια των κυττάρων ώστε να πολλαπλασιασθούν αφ ετέρου με τον συνδυασμό δυο μονάδων.

    Προσπάθειες για την αξιοποίηση των κυττάρων από ομφάλιο λώρο γίνονται τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία (15 μεταμοσχεύσεις) και το ερευνητικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά η εμπειρία είναι ακόμη μικρή. Σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 150.000 μονάδες κυττάρων ομφάλιου λώρου καταχωρημένες σε 35 κέντρα σε 21 χώρες.

    [24] Τεχνολογία

    Με στόχο την αποφυγή του κόστους

    Ενώνουν τα χέρια Samsung-Motorola

    1/7/2005 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δυο ανταγωνιστές δίνουν τα χέρια για το κοινό συμφέρον. Με στόχο την αποφυγή του κόστους των νομικών διενέξεων στις περιπτώσεις πνευματικής ιδιοκτησίας η νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics Co. Ltd. και η "αντίπαλός" της Motorola Inc προχώρησαν σε συμφωνία για κοινή πορεία στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. Η Samsung, που ανακοίνωσε τον γεγονός, τόνισε, ότι δε μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες ή όρους της συμφωνίας. Αυτή δεν είναι η πρώτη σύμπραξη με ανταγωνίστρια εταιρία για τη Samsung. Νωρίτερα, η εταιρία είχε υπογράψει συμφωνία με την ιαπωνική Sony Corp. για συνεργασία σε βασικές τεχνολογίες. Ακόμη, πριν από λίγο καιρό η επίσης νοτιοκορεάτικη LG Electronics Inc. αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την ιαπωνική Matsushita Electric Industrial Co. για συνεργασία στις τεχνολογίες plasma, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα DVD.

    [25] Ζωής ...σΤάσεις

    Δημοπρασία χωρίς προηγούμενο

    Αγόρασαν τον αέρα του Πιτ και της Τζολί

    1/7/2005 12:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έναντι 197 ευρώ πωλήθηκε πρόσφατα στο eBay ένα βάζο, που υποτίθεται πως περιείχε τον αέρα των αστέρων του Χόλυγουντ Μπραντ Πιτ και Αντελίνας Τζολί. Η ιστορία της διασημότητας του βάζου ξεκινά λίγο καιρό πριν , στην πρεμιέρα του κινηματογραφικού έργου Mr and Mrs Smith στο Γουέστγουντ της Καλιφόρνια. Εκεί ο αρχικός ιδιοκτήτης του, το άνοιξε και αιχμαλώτισε, όπως ισχυριζόταν, τον αέρα των διάσημων ηθοποιών, την ώρα, που πέρασαν από μπροστά του. Στη συνέχεια το διάσημο βάζο αγoράστηκε από εταιρία online καζίνο, η οποία "το έβγαλε στο σφυρί". Μάλιστα, ο διευθυντής της εταιρίας χαρακτήρισε το όλο γεγονός φαινόμενο της ποπ-κουλτούρας, ενώ πρόσθεσε πως η παράξενη αυτή δημοπρασία είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες σε ολόκληρη την πολιτεία της Καλιφόρνια. "Το παράξενο και ασυνήθιστο περιεχόμενο του βάζου αποτέλεσε την εμπορική του επιτυχία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Η εν λόγω εταιρία είχε προσφατα αγοράσει τεστ εγκυμοσύνης, που είχε βρεθεί στο καλάθι αχρήστων σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που είχε διαμείνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο σφυρί το τεστ εγκυμοσύνης της Μπρίτνεϊ

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέα επίθεση Σάντσεζ σε Λα βόλπε

    1/7/2005 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τι και αν η εθνική Μεξικού έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο κύπελλο Συνομοσπονδιών. Τι και αν κέρδισε τη Βραζιλία. Τι και αν έχασε την ευκαιρία να πάει στον τελικό, από την Αργεντινή στα πέναλτι. Όλα αυτά δεν μετράνε για τον Ούγκο Σάντσεζ, τον μεγάλο επιθετικό των Αζτέκων και της Ρεάλ Μαδρίτης, στη δεκαετία του 80 που παραμένει ορκισμένος εχθρός του Αργεντινού προπονητή της Εθνικής ομάδας Λα Βόλπε. Βέβαια η διαμάχη τους αυτή κρατάει ένα χρόνο τώρα και τίποτα δεν τη σταματάει, μέχρι την ημέρα που ο Σάντσεζ πάρει την θέση του Λα Βόλπε, αφού εκεί στοχεύει. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ξεκαθάρισε την Παρασκευή, ότι θέλει να αναλάβει τα "ηνία" της εθνικής Μεξικού και τόνισε πως ο Λα Βόλπε δεν διαθέτει τη νοοτροπία του νικητή.

    Δεν έχουμε νοοτροπία νικητή

    "Για να μπορούμε να μεταδώσουμε στους παίκτες τη νοοτροπία του νικητή, χρειαζόμαστε ο άνθρωπος, ο οποίος είναι επικεφαλής, να διαθέτει τέτοια και έχουμε ανάγκη από κάποιον που υπήρξε νικητής" τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάντσεζ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, και συμπλήρωσε:

    "Όταν ο άνθρωπος που είναι επικεφαλής έχει δείξει ότι δεν είναι νικητής, δεν διαθέτει τη νοοτροπία του νικητή και δεν είναι Μεξικανός, είναι πολύ δύσκολο γι΄ αυτόν να τη μεταδώσει στους παίκτες. Είναι κρίμα, επειδή νομίζω ότι η ποιότητα και το ταλέντο του Μεξικανού ποδοσφαιριστή είναι αρκετά καλά για να παράγουν μια σπουδαία πορεία σε διεθνές επίπεδο."

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μένει στην Καλαμαριά ο Χατζί

    1/7/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρότι έφτασε μια ανάσα από την Ανόρθωση, ο Αλντίν Χατζί, αποφάσισε τελικά να παραμείνει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αριστερός αμυντικός - μέσος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα των "Ποντίων", καθώς οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους. Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής, αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τον Χατζί να αποστείλει εξώδικο στη διοίκηση της καλαμαριάς διαμαρτυρόμενος για την μονομερή ανανέωσή του, χωρίς όμως να στοχεύει στο να μείνει ελεύθερος, καθώς αναμένεται μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κωφίδης: "Μόνο το άθλημα μετράει"

    1/7/2005 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Αδιάφορος" ήταν ο Έλληνας προπονητής, μετά την κλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο Σάββας Κωφίδης σε δηλώσεις του είπε πως η συγκεκριμένη διαδικασία δεν διαδραματίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στην πορεία μας στη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς θεωρεί πως όλες οι κληρώσεις είναι ίδιες και δεν έχει σημασία η σειρά αντιμετώπισης των αντιπάλων μας στο νέο πρωτάθλημα.

    "Ίδια φιλοσοφία"

    Ο Έλληνας τεχνικός του Γηραιού τόνισε πως δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια και η φιλοσοφία της ομάδας δεν ακολουθεί αυτή τη λογική. Και συνέχισε : "". Όταν βασικός στόχος σου είναι να χαρείς το άθλημα και να αποδώσεις όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι είναι επόμενο να μην ασχολείσαι με τα επιμέρους μιας κλήρωσης. Ακόμη και το γεγονός ότι αρχίζουμε τον μαραθώνιο του νέου πρωταθλήματος με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, για εμάς, δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαιτερότητα. Εμείς θα προετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα και όχι για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αντιπάλων και εξετάζοντας την αλληλοδιαδοχή των αγώνων. Ελπίζουμε ότι όλα θα εξελιχθούν καλά για την ομάδα μας"

    Η πρώτη προπόνηση του Ηρακλή στο πλαίσιο του αρχικού σταδίου της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2005, στις 18.00, στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Η προπόνηση αυτή θα είναι ανοικτή για τον κόσμο και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Από την Δευτέρα, 4 Ιουλίου θα αρχίσουν να περνούν τμηματικώς από ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, με προοπτική η διαδικασία να ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Επίσης εντός της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος, τέτοια εποχή, αγιασμός.

    [29] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε κι' άλλο πιτσιρικά ο Ιωνικός

    1/7/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τους Σαπουνά και Χατζηφούντα, ο Ιωνικός απέκτησε ακόμα ένα πιτσιρικά. Πρόκειται για τον τον Γιώργο Οικονόμου, που έπαιζε στην Κόρινθο και ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια. Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή της ομάδας της Νίκαιας, που μέχρι στιγμής κινείται στη λογική της ανανέωσης και της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1987, έχει ύψος 1.85 και αγωνίζεται στη θέση του στόπερ. Φέτος έπαιξε σε όλα τα ματς της Κορίνθου, στο περιφερειακό πρωτάθλημα και με την απόκτησή του ο Ιωνικός κάλυψε το κενό του Γιώργου Διαμαντή.

    Σε δυο εβδομάδες τα διαρκείας

    Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Κανελλάκης δήλωσε σήμερα ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα κυκλοφορήσουν σε περίπου δύο εβδομάδες και οι τιμές τους θα είναι ίδιες με αυτές που ίσχυσαν στην περσινή περίοδο.

    "Ο λόγος που τα εισιτήρια δεν έχουν τεθεί ακόμη σε κυκλοφορία είναι γιατί θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρώτα τις μεταγραφές. Θέλουμε η σχέση μας με τον κόσμο της ομάδας να είναι "καθαρή" και ποτέ δεν θα τον αποπροσανατολίσουμε ή θα τον κοροϊδέψουμε. Έχουμε συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους και προχωράμε με προσεκτικά βήματα κάνοντας κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή και να βοηθήσουν και πάλι με όλες τους τις δυνάμεις τον Ιωνικό στη νέα σεζόν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κανελλάκης.

    Τέλος, από τον Ιωνικό, ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της καλύτερης και αποδοτικότερης λειτουργίας της ΠΑΕ στον διοικητικό τομέα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ, θα βοηθήσει σημαντικά ο Στάθης Φριλίγκος, ο οποίος χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Κανελλάκη

    [30] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θέλει μεταγραφές ο Βλάχος

    1/7/2005 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μόνο οι κινήσεις της Κρήτης αφορούν τον Έλληνα τεχνικό, όπως τόνισε και σε δηλώσεις του, μετά τη χθεσινή κλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Βαγγέλης Βλάχος είπε πως το πρώτο και κύριο μέλημα είναι να γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις που απαιτούνται, ώστε η ομάδα του να είναι απόλυτα έτοιμη για τη νέα χρονιά.

    "Δεν ασχολούμαι με τις κληρώσεις"

    Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως "όταν έχεις καλή ομάδα δεν ασχολείσαι με τις κληρώσεις και δεν φοβάσαι κανέναν αντίπαλο", αφού ούτως ή άλλως θα αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες. Και συνέχισε : "Θα έλεγα ότι οι κληρώσεις είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο. Προσωπικά, πάντοτε βλέπω ποιόν έχει η ομάδα μου αντίπαλο την πρώτη αγωνιστική και ποιους στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Επαναλαμβάνω ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να δημιουργήσουμε καλή ομάδα".

    Και αμέσως μετά πρόσθεσε: "Φυσικά δεν θα πρέπει να βλέπουμε μακριά. Σήμερα αυτό που προέχει είναι να ενισχυθεί η ομάδα μας στη μεταγραφική περίοδο και στη συνέχεια να δουλέψουμε σκληρά, όπως φυσικά και θα γίνει, ώστε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιασθούμε πανέτοιμοι. όπως έχουμε υποχρέωση".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 July 2005 - 16:52:51 UTC