Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή -Ερντογάν
  • [02] Τετ α τετ Καραμανλή-Σρέντερ
  • [03] Τερματίζεται η ταλαιπωρία των μεταναστών
  • [04] Επί τάπητος ο Βασικός Μέτοχος
  • [05] Καταθέσεις "φωτιά" για Μιχαλόπουλο
  • [06] Σε απολογία οι Διδυμοτείχου και Κορίνθου
  • [07] Στα χέρια των Παλαιστινίων η Τουλκάρεμ
  • [08] Νέα μέτρα για την βαμβακοκαλλιέργεια
  • [09] "Πράσινος" ο Μάντζιος
  • [10] Αχώριστη τετράδα
  • [11] Προσφυγή ο Αναστασιάδης κατά ΠΑΟΚ
  • [12] Αποθεωτικός αγιασμός
  • [13] Μακεδονικός: Έτοιμος για την πρώτη μάχη
  • [14] Παραιτείται η κυβέρνηση της Εσθονίας
  • [15] Στο πειθαρχικό Μαζαράκης, Καμινάρης

    [01] Πολιτική

    Σε εξέλιξη Συνάντηση Καραμανλή -Ερντογάν

    21/3/2005 10:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσης και το Κυπριακό συζητούν αυτή την ώρα στο δείπνο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο εστιατόριο των Βρυξελλών "Βίλα Λορέν", ο κ. Καραμανλής αναμένεται να υπενθυμίσει στον κ. Ερντογάν την υποχρέωση της εκπλήρωσης όλων των δεσμεύσεων που ανέλαβε στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, τα δημοσιονομικά, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια με έμφαση στο Κόσοβο ήταν τα θέματα που συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, στο Βερολίνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τετ α τετ Καραμανλή-Σρέντερ

    [02] Πολιτική

    Οικονομία-εθνικά θέματα στο επίκεντρο Τετ α τετ Καραμανλή-Σρέντερ

    21/3/2005 12:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/3/2005 10:26:11 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Τα δημοσιονομικά, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια με έμφαση στο Κόσοβο ήταν τα θέματα που συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σε δηλώσεις τους τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Γερμανός Καγκελάριος διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα διμερές θέμα σε εκκρεμότητα, πως και οι δύο είναι σύμφωνοι με τις χθεσινές αποφάσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι πρέπει να υπάρχουν δεσμευτικοί κανόνες για όλους.

    Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας

    Επίσης, συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και -όπως ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος- η Ε.Ε έχει δεσμευτεί για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία την 3η Οκτωβρίου, όμως η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κι όχι μόνο επί χάρτου. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, επισήμανε όμως ότι είναι σημαντικό η τουρκική κυβέρνηση να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει έγκαιρα το πρωτόκολλο της Άγκυρας, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Σχετικά με τα δημοσιονομικά για την περίοδο 2007-2013 η Αθήνα υποστηρίζει την επίτευξη λύσης που να εξασφαλίζει αφενός την επιτυχή της διεύρυνση και αφετέρου να εγγυάται την επίτευξη των κοινών στόχων της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την πρόταση της Επιτροπής η οποία θεωρούμε ότι αποτελεί το ελάχιστο για να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από το διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης μεταξύ των 25 κρατών μελών, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι η Αθήνα προωθεί μια πολιτική υπέρ της αμοιβαίας λύσης και ότι για να πραγματωθεί αυτό πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά.

    Αύριο το απόγευμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Βερολίνο ο Καραμανλής

    [03] Πολιτική

    5ετή άδεια διαμονής Τερματίζεται η ταλαιπωρία των μεταναστών

    21/3/2005 9:24:00 μμ

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μετανάστες που ζούνε στη χώρα μας, όπως η ενοποίηση της άδειας διαμονής και εργασίας, προβλέπει το νομοσχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, που ολοκληρώνεται και θα τεθεί σε διάλογο. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, επεσήμανε ότι με ενσωμάτωση σχετικής κοινοτικής οδηγίας, όσοι μετανάστες διαμένουν στη χώρα μας πέντε χρόνια και αποδεικνύουν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ότι έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, θα παίρνουν πενταετή άδεια διαμονής, που θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε πέντε χρόνια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με μετανάστες-μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, τονίζοντας ότι ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών θα μας κάνει πλουσιότερους και σοφότερους.

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Παυλόπουλου Μακ Γκρίβι στις Βρυξέλλες Επί τάπητος ο Βασικός Μέτοχος

    21/3/2005 8:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο νόμος για τον βασικό μέτοχο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο. Μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε από την Κομισιόν, ότι οι ενστάσεις της παραμένουν για ορισμένες από τις ρυθμίσεις του νόμου και ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τις διατάξεις του Συντάγματος.

    Δεν αλλάζει η εισήγηση Μακ Γκρίβι

    Αποφασισμένος να υπερασπιστεί το νόμο περί βασικού μετόχου εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Τσάρλι Μακ Γκρίβι.

    "Δεν αντιδικούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά γίνεται διάλογος" σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ολιβερ Ντρέουζ, εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου επιτρόπου Τσάρλι Μακ Γκρίβι, επισήμανε πως:

    "Από τη σημερινή συνάντηση του επιτρόπου Μακ Γκρίβι με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο που να επιτρέπει την αλλαγή της εισήγησης του κ. Μακ Γκρίβι προς το κολέγιο των Επιτρόπων".

    Και πρόσθεσε ότι την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει το θέμα στη βάση της εισήγησης της γενικής διεύθυνσης εσωτερικής αγοράς, σύμφωνα με την οποία θα αποσταλεί στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή, η οποία θα πρέπει να απαντηθεί εντός 15 ημερών.

    Δηλώσεις Αντώναρου

    Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποσύρει η κυβέρνηση το νόμο και να συντάξουν από κοινού τα δυο κόμματα καινούριο νομοθέτημα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση για το θέμα του βασικού μετόχου.

    Και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει αν υπερασπίζεται το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος, το οποίο ψήφισαν από κοινού και τα δυο κόμματα.

    Παράλληλα χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα δημοσιεύματα που μιλούν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι οι νόμοι ψηφίζονται από τη Βουλή και ότι δεν χρειάζεται να γίνεται δημοψήφισμα για κάθε νόμο.

    Αντιδράσεις

    Το πρωί πάντως, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή" η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι ο νόμος περί βασικού μετόχου προσκρούει στο ευρωπαϊκό δίκτυο.

    "Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει το Σύνταγμα" ζήτησε από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη .

    Παρέμβαση όμως στο θέμα έκανε και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο" τόνισε ότι η διαπλοκή δεν μπορεί να είναι πάνω από το Σύνταγμα.

    Όπως ανέφερε: " Είναι τουλάχιστον πολιτικά παράδοξο και αντιφατικό αυτοί που ψήφισαν το άρθρο 14 για τα ασυμβίβαστα και τις απαγορεύσεις που θα ορίζει ο εκτελεστικός νόμος να αρνούνται αυτόν, τον εκτελεστικό νόμο. Στην ουσία σημαίνει ότι επιθυμούν να μην υπάρξουν ρυθμίσεις υπέρ της διαφάνειας και εναντίον της διαπλοκής. Η διαπλοκή δεν μπορεί να είναι πάνω από το Σύνταγμα, ούτε η διαφάνεια να εξαρτάται από μικροκομματικές, ή προσωπικές σκοπιμότητες".

    [05] Κοινωνία

    Λάτση - Αγγελόπουλος μάρτυρες για τους εκβιασμούς Καταθέσεις "φωτιά" για Μιχαλόπουλο

    21/3/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στυγνό εκβιαστή και συνυπεύθυνο για το θάνατο του Δημήτρη Αγγελόπουλου, χαρακτήρισε η Μαριάννα Λάτση τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, καταθέτοντας στη δίκη του εκδότη της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα", στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. "Ο πατέρας μου Γιάννης Λάτσης θεωρούσε τον κατηγορούμενο "στυγνό και επικίνδυνο εκβιαστή. Σκοπός του κ. Μιχαλόπουλου ήταν με απειλές και χυδαία δημοσιεύματα, να αποσπάσει χρήματα από τον πατέρα μου, ο οποίος όμως ποτέ δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς και ποτέ δεν τον συνάντησε", είπε χαρακτηριστικά στη κατάθεση της. Ακόμη, χαρακτήρισε τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο "συνυπεύθυνο στη δολοφονία του Δημήτρη Αγγελόπουλου από τη "17Ν" καθώς, όπως είπε, τον είχε καθησυχάσει ότι τον είχε βγάλει από τη λίστα της "17Ν" με αποτέλεσμα ο εκλιπών να μην παίρνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, καθώς και θα ολοκληρωθεί η εξέταση της Μαριάννας Λάτση.

    Φάκελοι με χρήματα

    Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δώσει χρήματα στον εκδότη, προκειμένου να τον προστατέψει.

    Στη συνέχεια κατέθεσε η γραμματέας της Γιάννας Αγγελοπούλου, Ελένη Ζαχοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι ο κ. Μιχαλόπουλος πήγαινε στο γραφείο του ζεύγους και έπαιρνε φακέλους που είχαν χρήματα.

    Για εκβίαση μεγαλοεπιχειρηματιών με το πρόσχημα ότι είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει χτύπημα της 17Ν εις βάρος τους, κατηγορείται ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκίνησε η δίκη Μιχαλόπουλου

    [06] Κοινωνία

    Γραπτές εξηγήσεις ζήτησε η Ιεραρχία Σε απολογία οι Διδυμοτείχου και Κορίνθου

    21/3/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι καταγγελίες κατά του μητροπολίτη Κορίνθου, Παντελεήμονα, για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ από τα ταμεία της μητρόπολής του και του μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Νικηφόρου, για σεξουαλική παρενόχληση, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ζήτησε γραπτές εξηγήσεις και από τους δύο. Νεώτερο στοιχείο για τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου αποτέλεσε η μαρτυρική κατάθεση ενώπιον του Εισαγγελέα Ορεστιάδας ενός ακόμη πολίτη που καταγγέλλει τον Ιεράρχη για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ στην περίπτωση του κ. Παντελεήμονα η Ιεραρχία εξέτασε το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου. Ο εκπρόσωποςς της ΔΙΣ, κ. Δωρόθεος, εξέφρασε την ικανοποίηση των Ιεραρχών για όσα είπε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας.

    Αποφάσεις για τους μητροπολίτες Πειραιώς και Αττικής

    Ο κ. Δωρόθεος ρωτήθηκε για το αίτημα του ιεροψάλτη Ηλία Τούμπα, που κατήγγειλε τον μητροπολίτη Πειραιώς για σεξουαλική παρενόχληση, να εξετασθεί κατ αντιπαράσταση με τον κ. Καλλίνικο. Όπως είπε, τη Δευτέρα ο μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, που έχει ορισθεί ως ανακριτής, θα εξετάσει το συγκεκριμένο αίτημα.

    Αναφορικά με τον μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα, που έχει τεθεί σε εξάμηνη διαθεσιμότητα και του έχει ζητηθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για τις καταγγελίες ότι έχει off shore εταιρεία στις Παρθένους Νήσους, ο κ. Δωρόθεος είπε δεν προσκόμισε ακόμη τις εξηγήσεις και το θέμα θα απασχολήσει τις συνεδριάσεις της Συνόδου στις αρχές Απριλίου.

    Στο μεταξύ, την επανεργοποίηση της εισφοράς της Εκκλησίας στον κρατικό προϋπολογισμό, που καταργήθηκε προεκλογικά, ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΝ, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μητροπολίτες ενώπιον της ΔΙΣ

    Μήνυμα Παπούλια

    [07] Μ. Ανατολή

    Το Ισραήλ παρέδωσε τον έλεγχο της πόλης Στα χέρια των Παλαιστινίων η Τουλκάρεμ

    21/3/2005 11:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παραδόθηκε στους Παλαιστινίους η πόλη Τουλκάρεμ, στη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο έλεγχος της Τουλκάρεμ έχει περάσει πλέον στην παλαιστινιακή αστυνομία. Πολλοί Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας, ενώ δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και άρχισαν να περιπολούν στην πόλη. Η Τουλκάρεμ, που συνορεύει με το Ισραήλ και χωρίζεται από το τσιμεντένιο τείχος, είναι η δεύτερη από τις πέντε πόλεις που θα παραδοθούν στους Παλαιστίνιους, μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία κατέληξαν τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

    [08] Οικονομία

    Υπογραφή νέας Κ.Υ.Α Νέα μέτρα για την βαμβακοκαλλιέργεια

    21/3/2005 9:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οριστικοποιήθηκαν σήμερα, με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τα μέτρα για τη φετινή καλλιέργεια βαμβακιού. Σύμφωνα με τη νέα Κ.Υ.Α, η έκταση που θα καλλιεργήσουν φέτος οι βαμβακοπαραγωγοί θα είναι μειωμένη κατά περίπου 7% έτσι ώστε να υπάρξει μεγιστοποίηση των κοινοτικών εισροών . Οι εκπρόσωποι των Θεσσαλών αγροτών συμφώνησαν με τα νέα μέτρα για την βαμβακοκαλλιέργεια σε σύσκεψη στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με την πολιτική ηγεσία. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα, ότι πριν το Πάσχα, θα πληρωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί την επιστροφή των περίπου 11 λεπτών το κιλό (εκκαθάριση επιδότησης) ενώ σε ότι αφορά τις αδιάθετες ποσότητες βαμβακιού, η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της.

    "Στροφή στο διάλογο"

    Ικανοποιημένος από τη συζήτηση που είχε με τους αγρότες, εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    "Αυτή η διαδικασία της συναντίληψης και συναπόφασης που καταγράφεται και στη νέα κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αφορά τα νέα δικαιώματα για το βαμβάκι της επόμενης περιόδου σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης, μια στροφή προς δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θ. Κοκκινούλης, δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση για την απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων βαμβακιού και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να διαμαρτυρηθεί στις εκδηλώσεις για το Κιλελέρ την ερχόμενη Κυριακή.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πράσινος" ο Μάντζιος

    21/3/2005 11:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η πρώτη μεταγραφή για την νέα περίοδο είναι πλέον γεγονός, καθώς ο Βαγγέλης Μάντζιος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και συμφώνησαν σε όλα για συνεργασία πενταετούς διάρκειας. Ο Μάντζιος αποτελούσε ένα από τα δυνατά "χαρτιά" για το καλοκαίρι, όμως οι γρήγορες κινήσεις του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπουν σίριαλ, αφού πλέον το μόνο που μένει είναι οι υπογραφές. Αυτό που απομένει δηλαδή και στις άλλες δύο περιπτώσει "κυανέρυθρων" παικτών, του Αλέξανδρου Τζιόλη και του Νίκου Σπυρόπουλου που πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως επίσης θα συνεχίσουν τις καριέρες τους στους "πρασίνους".

    [10] Βόλεϊ

    Αχώριστη τετράδα

    21/3/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, σίγουρο εδώ και αρκετό καιρό, έχει ο Ηρακλής. Δεύτερος κατετάγη ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Παναθηναϊκός και τέταρτος ο ΠΑΟΚ. Στην αγωνιστική που ολοκληρώθηκε σήμερα, ο Γηραιός, από το Σάββατο είχε επικρατήσει άνετα με 3-0 της Ορεστιάδας. Στα παιχνίδια της Δευτέρας, οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν άνετα στην Πάτρα επί της ΕΑ, οι "πράσινοι" πέρασαν εύκολο απόγευμα στο Ρέθυμνο, επίσης με 0-3, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο "δικέφαλος του βορρά" επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στους υπόλοιπους δύο αγώνες ο Μίλωνας νίκησε με 2-3 το Παγκράτι ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Πανελλήνιος στη Νίκαια επί της ΑΕ. Ρέθυμνο και Μίλωνας αποχαιρέτησαν την Α1.

    Τα αποτελέσματα

    Ηρακλής-Ορεστιάδα 3-0 (25-12, 25-22, 25-17) Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός 0-3 (22-25, 17-25, 23-25) ΕΑ Πατρών-Ολυμπιακός 1-3 (25-18, 18-25, 19-25, 18-25) Εθνικός Αλεξ/λης-ΠΑΟΚ 0-3 (19-25, 18-25, 19-25) Παγκράτι-Μίλωνας 2-3 (24-26, 25-23, 19-25, 25-22, 12-15) ΑΕ Νίκαια-Πανελλήνιος 2-3 (25-19, 17-25, 25-23, 20-25, 11-15)

    Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

    1. Ηρακλής 66-11 63 2. Ολυμπιακός 59-14 56 3. Παναθηναϊκός 52-27 45 4. ΠΑΟΚ 49-33 41

    ------------------------------- 5. ΕΑ Πατρών 46-36 37 6. Πανελλήνιος 44-39 35 7. ΑΕ Νίκαια 39-49 29 8. Παγκράτι 36-53 25 9. Ορεστιάδα 30-53 22 10. Εθνικός Αλεξ/λης 26-54 18

    11. Ρέθυμνο 21-59 14 12. Μίλωνας 23-63 11

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προσφυγή ο Αναστασιάδης κατά ΠΑΟΚ

    21/3/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προσφυγή κατέθεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης με την οποία ζητά τις 250.000 ευρώ που του οφείλει ο ΠΑΟΚ, καθώς παρά τις υποσχέσεις από την διοίκηση του "δικεφάλου" πέρασε και η νέα ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης και ο Έλληνας τεχνικός δεν πήρε ούτε ευρώ. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει το ποσό να καταβληθεί σε δόσεις των 50.000 ευρώ, ωστόσο η προθεσμία της πρώτης από αυτές εξέπνευσε και έτσι ο Αναστασιάδης κινείται πλέον νομικά. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η εντολή που έχει δώσει στον δικηγόρο του είναι πως αν ο ΠΑΟΚ φροντίσει και καταβάλει το παραπάνω ποσό της δόσης σύντομα τότε εκείνος θα ανακαλέσει την προσφυγή πριν αυτή εκδικαστεί.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αποθεωτικός αγιασμός

    21/3/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν σειρά να γευτούν την μήνη των οπαδών του Ολυμπιακού, σήμερα κατά την διάρκεια του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Καλλίνικο. Ο αγιασμός έγινε με παρουσία κόσμου και ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους φίλους των "ερυθρολεύκων" άλλαξαν στόχο από χθες το βράδυ και επιτέθηκαν φραστικά προς μερίδα δημοσιογράφων που βρισκόντουσαν στο γήπεδο. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αποθέωσαν τους παίκτες και τους παρότρυναν να συνεχίσουν με "ψηλά το κεφάλι". Την αποθέωση γνώρισε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς!

    [13] Μπάσκετ

    Μακεδονικός: Έτοιμος για την πρώτη μάχη

    21/3/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η πιο μεγάλη ώρα, μέχρι την επόμενη είναι για την ομάδα του Μακεδονικού, που αύριο στις 21:00, ΕΤ3 θα αντιμετωπίσει την στο Βρσατς την Χέμοφαρμ, στην πρώτη μεταξύ τους πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του ULEB Cup. Η ψυχολογία της ομάδας είναι στα "ύψη" μετά και τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού για το Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης ζήτησε από τους παίκτες του ωριμότητα για να πάρουν ένα καλά αποτέλεσμα.

    "Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα"

    Ο προπονητής του Μακεδονικού είδε με ευχαρίστηση τους Μανόλη Παπαμακάριο και Ντράγκαν Λουκόφσκι να είναι έτοιμοι να δώσουν το παρών σε αυτή τη δύσκολη και καθοριστική αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι αισθάνονται διαφορετικής φύσεως ενοχλήσεις. Όλοι οι παίκτες λοιπόν είναι στη διάθεση του και θα αγωνιστούν πλήρεις.

    Από εκεί και πέρα τόνισε για τη Χέμορφαμ πως πρόκειτια για μία πολύ καλή και ισχυρή ομάδα και οι παίκτες του θα πρέπει να δείξουν "ωριμότητα για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατάλληλα την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη και να φτάσουμε έτσι στην πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης". Κλείνοντας, είπε πως υπάρχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών όμως είναι "αντιμετωπίσιμα", τονίζοντας πως "όλα τα παιδιά θα είναι στο παιχνίδι

    Από την πλευρά του ο Νέναντ Τσάνακ δήλωσε: "Η Χέμοφαρμ διαθέτει καλούς παίκτες και μεγάλη εμπειρία. Έχουμε, όμως, τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε στον τελικό του ULEB Cup. Είμαστε σε καλή κατάσταση τελευταία και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας".

    [14] Κόσμος

    Μετά από καταψήφιση νομοσχεδίου για τη διαφθορά Παραιτείται η κυβέρνηση της Εσθονίας

    21/3/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Εσθονία προκάλεσε η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την πάταξη της διαφθοράς από το Κοινοβούλιο. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιούχαν Παρτς, η τρικομματική κυβέρνησή του θα υποβάλλει την παραίτησή της, καθώς "η ψηφοφορία έδειξε ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελείωσε". Το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Κεν Μάρτι Βάχερ, ψήφισαν οι 54 από τους 101 βουλευτές, ενώ ο ίδιος σχολίασε την καταψήφιση του νομοσχεδίου ως πρόσχημα για να αλλάξει ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός. "Είναι λυπηρό που η μάχη κατά της εγκληματικότητας μετατράπηκε σε πολιτικό παιχνίδι για την αλλαγή της κυβέρνησης", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο πειθαρχικό Μαζαράκης, Καμινάρης

    21/3/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, στα παιχνίδια Ξάνθη-Κέρκυρα και ΟΦΗ-Ολυμπιακός, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επέμβαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, που παρέπεμψε τους Γιάννη Καμινάρη και Γεράσιμο Μαζαράκη στο Πειθαρχικό. Ειδικά για την περίπτωση του Μαζαράκη, αναμένεται μάλιστα πιο βαριά ποινή, καθώς ήταν η δεύτερη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που αγώνας τον οποίο διηύθυνε κρίθηκε από τον καταλογισμό αμφισβητούμενου πέναλτι. Συγκεκριμένα, πριν από το ματς του περασμένου Σαββάτου στην Ξάνθη, ο Έλληνας διαιτητής είχε καταλογίσει επίσης ανύπαρκτο πέναλτι, στη συνάντηση της 13ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ιωνικό και την ΑΕΚ, σε πέσιμο του Σοάρες (η ΑΕΚ είχε νικήσει 3-2). Ο Καμινάρης παραπέμφθηκε για τα λάθη του στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακού (οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι). Κίνδυνο βαριάς τιμωρίας αντιμετωπίζουν και ο διαιτητής Βόμβας με τον επόπτη Χλίμπο, που διηύθυναν την αναμέτρηση της Β΄ Εθνικής Ηλυσιακός-Πανσερραϊκός, μετά την ακύρωση του πρώτου ως οφ σάιντ, καθ΄ υπόδειξη του Χλίμπου, αυτογκόλ των παικτών του Ηλυσιακού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 March 2005 - 22:03:38 UTC