Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τετ α τετ Καραμανλή-Σρέντερ
  • [02] Στο Βερολίνο ο Καραμανλής
  • [03] "Επισκευή" στον ΟΗΕ
  • [04] Στις Βρυξέλλες ο βασικός μέτοχος
  • [05] Ψηφιακός "μάρτυρας"
  • [06] Σήμερα οι νέοι συντονιστές
  • [07] Εντείνεται η αστυνόμευση των εθνικών οδών
  • [08] Προφυλακιστέος ο Μαζαράκος
  • [09] Ξεκίνησε η δίκη Μιχαλόπουλου
  • [10] Απειλεί τη Ρωσία ο Μπασάγεφ
  • [11] Εξελίξεις στα Ιεροσόλυμα
  • [12] Ελλάδα
  • [13] Ουγγαρία
  • [14] Σημαντική νίκη η Προοδευτική
  • [15] Όλα καλά με Πέρι
  • [16] Χωρίς Κλέμπερ η Ξάνθη
  • [17] Μπλαχίν υπέρ άνω νόμου
  • [18] Παίζει ο Αντριάνο με την Μίλαν
  • [19] Με... ασπιρίνες εως το 2007 ο Ρόκε Ζούνιορ
  • [20] Αυτόνομος Πανιώνιος
  • [21] Ολύμπια: Πήρε παίκτη "που δεν λέγεται"
  • [22] Στα άκρα θα φτάσει η WADA
  • [23] Έβδομος στην Ελβετία ο Ζαρκάδας
  • [24] Αισιοδοξία εν μέσω προβλημάτων
  • [25] Κολιτσιδάκης: "Δεν ήταν πέναλτι"

    [01] Πολιτική

    Οικονομία-εθνικά θέματα στο επίκεντρο Τετ α τετ Καραμανλή-Σρέντερ

    21/3/2005 12:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/3/2005 3:45:57 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Τα δημοσιονομικά, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια με έμφαση στο Κόσοβο ήταν τα θέματα που συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σε δηλώσεις τους τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Γερμανός Καγκελάριος διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα διμερές θέμα σε εκκρεμότητα, πως και οι δύο είναι σύμφωνοι με τις χθεσινές αποφάσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι πρέπει να υπάρχουν δεσμευτικοί κανόνες για όλους.

    Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας

    Επίσης, συζήτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και -όπως ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος- η Ε.Ε έχει δεσμευτεί για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία την 3η Οκτωβρίου, όμως η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κι όχι μόνο επί χάρτου. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, επισήμανε όμως ότι είναι σημαντικό η τουρκική κυβέρνηση να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να υπογράψει έγκαιρα το πρωτόκολλο της ’γκυρας, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Σχετικά με τα δημοσιονομικά για την περίοδο 2007-2013 η Αθήνα υποστηρίζει την επίτευξη λύσης που να εξασφαλίζει αφενός την επιτυχή της διεύρυνση και αφετέρου να εγγυάται την επίτευξη των κοινών στόχων της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την πρόταση της Επιτροπής η οποία θεωρούμε ότι αποτελεί το ελάχιστο για να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από το διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης μεταξύ των 25 κρατών μελών, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι η Αθήνα προωθεί μια πολιτική υπέρ της αμοιβαίας λύσης και ότι για να πραγματωθεί αυτό πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά.

    Απόψε η συνάντηση με Ερντογάν

    Μετά το Βερολίνο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αποψινή συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στην οποία θα δοθεί έμφαση στα ευρωτουρκικά, στο πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσης και στο Κυπριακό, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης του Κώστα Καραμανλή στην ’γκυρα.

    Αύριο το απόγευμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Βερολίνο ο Καραμανλής

    [02] Πολιτική

    Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Ερντογάν Στο Βερολίνο ο Καραμανλής

    20/3/2005 1:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/3/2005 12:43:45 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET 105,8

    Μαραθώνιος επαφών του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη για τα εθνικά θέματα. Διμερή και δημοσιονομικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν τη Δευτέρα το πρωί στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου στις 20.30 το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Την Τρίτη συνάντηση με τον Παπαδόπουλο

    Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, επανέλαβε την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ευχήθηκε να είναι αποτελεσματικές οι επικείμενες συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του, αλλά και να ανταποκριθεί η Τουρκία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

    Την Τρίτη το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [03] Κόσμος

    Έκθεση Ανάν προς την Γενική Συνέλευση "Επισκευή" στον ΟΗΕ

    21/3/2005 6:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/3/2005 7:25:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒΒC - Reuters

    Σχέδιο αυτομεταρρύθμισης του ΟΗΕ, το πρώτο από την ίδρυσή του το 1945, πρότεινε με έκθεσή του προς τη Γενική Συνέλευση ο γραμματέας του Οργανισμού, Κόφι Ανάν. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανάν ζητά την αύξηση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας από 15 σε 24, τον καθορισμό σαφέστερων κανόνων για το πότε μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τα Ηνωμένα Έθνη την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από ένα κράτος μέλος και τον καθορισμό του όρου τρομοκρατία. "Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τη σημερινή πραγματικότητα", επεσήμανε ο κ. Ανάν και κάλεσε τις κυβερνήσεις να δράσουν με θάρρος, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του διεθνούς Οργανισμού. Βασικός στόχος είναι η αναδιάρθρωση σε τρεις βασικούς τομείς: την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση έρχεται σε απάντηση των διαφορών που προέκυψαν στον Οργανισμό μετά την αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ πριν από δύο χρόνια και οι προτάσεις χαίρουν διεθνούς υποστήριξης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του βρετανικού δικτύου BBC.

    "Οι απειλές αλληλοσυνδέονται"

    Στην έκθεσή του, ο κ. Ανάν υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα Ηνωμένα Έθνη απέναντι στις παγκόσμιες απειλές, όπως η τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Μάλιστα, τονίζει πως οι απειλές αυτές αλληλοσυνδέονται και καμιά χώρα δεν μπορεί να προστατεύσει μόνη της τον εαυτό της.

    Επίσης, ο γενικός γραμματέας ζητά από τα κράτη - μέλη να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ορισμό της τρομοκρατίας ("μια δραστηριότητα που στοχεύει στην πρόκληση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού πολιτών, προκειμένου να εκφοβισθεί μια κοινότητα, κυβέρνηση ή διεθνής οργάνωση") και στη δημιουργία ενός νέου συμβουλίου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα Επιτροπή, η οποία έχει επικριθεί για υπεράσπιση δικτατορικών καθεστώτων και σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές κυανόκρανους στο Κογκό.

    "Δεν θα απολαύσουμε την ανάπτυξη χωρίς την ασφάλεια, ούτε την ασφάλεια χωρίς την ανάπτυξη. Δεν θα απολαύσουμε κανένα από τα δύο χωρίς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", επεσήμανε στην ομιλία του ο γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι αλλαγές που εισηγείται ο κ. Ανάν θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.

    "Σας παραδίδω την έκθεσή μου έξι μήνες νωρίτερα, ώστε οι κυβερνήσεις σας να έχουν άφθονο χρόνο για να τις μελετήσουν. Ελπίζω οι ηγέτες, όταν έρθουν εδώ τον Σεπτέμβριο, να είναι έτοιμοι να λάβουν τις αποφάσεις που χρειάζονται", κατέληξε ο κ. Ανάν.

    Διεθνής στήριξη

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του BBC σε 23 χώρες και δείγμα 23.500 ατόμων από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, ο κ. Ανάν εξασφαλίζει σημαντική διεθνή υποστήριξη.

    Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε 22 από τις 23 χώρες (κατά μέσο όρο το 69% των ερωτηθέντων) τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας.

    Τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστήριξης στα σχέδια Αναν προέρχονται από την Ιταλία (86%), τον Καναδά (84%), τη Γερμανία και την Αυστραλία (81%).

    Τέλος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν την ισχύ του βέτο των μονίμων μελών.

    Σχετικά Links:

    Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Παυλόπουλου - Μακ Γκρίβι Στις Βρυξέλλες ο βασικός μέτοχος

    21/3/2005 3:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Το ζήτημα του βασικού μετόχου θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, Τσαρλς Μακ Γκρίβι, στις 4 το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος θα επισημάνει πως το άρθρο 14 παράγραφος 9 του ελληνικού Συνάγματος δεν αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. "Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση πάνω στο ζήτημα του βασικού μετόχου", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, να αποσύρει η κυβέρνηση το νόμο και να συντάξουν από κοινού τα δύο κόμματα καινούριο νομοθέτημα. Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε ευφάνταστα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το βασικό μέτοχο. "Αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγές θα κάνει μια αναδίπλωση στη σωστή κατεύθυνση", επεσήμανε στη ΝΕΤ 105.8 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσαντόπουλος, δήλωσε στον "Ελεύθερο Τύπο" πως "η διαπλοκή δεν μπορεί να είναι πάνω από το Σύνταγμα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις για τον βασικό μέτοχο

    [05] Τεχνολογία

    Σκίτσα υπόπτων σε λίγα λεπτά Ψηφιακός "μάρτυρας"

    21/3/2005 2:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: New Scientist

    Νέα δεδομένα στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών φιλοδοξεί να προσφέρει η τεχνολογία. Ειδικό λογισμικό μα βάση τους αλγόριθμους, που δημιούργησαν Βρετανοί ερευνητές, επιτρέπει στα όργανα της τάξης να παράγουν σκίτσα υπόπτων με βάση τις περιγραφές των μαρτύρων ή των θυμάτων σε λίγα λεπτά, αντί για αρκετές ώρες όπως γίνεται σήμερα. Σε συνέδριο τεχνολογίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο Λονδίνο, οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Κέντ και του Στέρλινγκ παρουσίασαν τα προγράμματα EigenFit και EvoFit αντίστοιχα, που περιέχουν μια ευρεία γκάμα προσώπων και χαρακτηριστικών (όπως τα μάτια, το πηγούνι και τα χείλη) και στοχεύουν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για τους αστυνομικούς, ώστε να γίνεται ταχύτερα ο εντοπισμός των δραστών.

    Αλλαγή χαρακτηριστικών σε δευτερόλεπτα

    Σήμερα, η αστυνομία χρησιμοποιεί μεγάλες βάσεις δεδομένων με εκατοντάδες διαφορετικά πρόσωπα, μάτια, φρύδια και άλλα χαρακτηριστικά, τα οποία δείχνει στον μάρτυρα για να δημιουργηθεί το σκίτσο του δράστη. Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, το αποτέλεσμά της μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό και η μνήμη του μάρτυρα εξασθενεί καθώς η ώρα περνά.

    Τα EigenFit και EvoFit αρχικά δημιουργούν εννέα τυχαία πρόσωπα με βάση το φύλο, τη φυλή και το είδος των μαλλιών του υπόπτου. Ο μάρτυρας διαλέγει αυτό με τη μεγαλύτερη ομοιότητα και η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

    Το λογισμικό περιγράφει τα πρόσωπα με 50 αριθμητικές παραμέτρους, καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί σε ένα χαρακτηριστικό, όπως το χρώμα ή οι ρυτίδες. Όταν ο μάρτυρας καταλήξει σε ένα χαρακτηριστικό, αυτό "κλειδώνει" και αλλάζει μόνο το υπόλοιπο πρόσωπο.

    Η αλλαγή χαρακτηριστικών γίνεται σε δευτερόλεπτα με τη βοήθεια γενετικών αλγόριθμων, που χρησιμοποιούνται κυρίως στη μηχανική για την παραγωγή σχεδίων και τη σταδιακή τροποποίησή τους μέχρι την καλύτερη εκδοχή.

    Τα δύο προγράμματα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Όπως ανακοίνωσαν στο συνέδριο οι ερευνητές, στα πειράματα που έγιναν οι εθελοντές ήταν δύο φορές πιθανότερο να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα που δημιουργήθηκαν με τα δύο λογισμικά απ ότι με την παραδοσιακή μέθοδο.

    Σχετικά Links:

    EvoFit

    Πανεπιστήμιο Κέντ

    [06] Πολιτική

    Συνάντηση Παπανδρέου με μετανάστες Σήμερα οι νέοι συντονιστές

    21/3/2005 12:44:00 μμ

    Τη σύνθεση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ, νωρίτερα θα έχει συνάντηση στη Χαριλάου Τρικούπη με τους μετανάστες που εξελέγησαν μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Στο μεταξύ, στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή", μίλησε η νέα Γραμματέας του Κινήματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τα νέα της καθήκοντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η νέα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

    [07] Κοινωνία

    Σε λειτουργία τα δύο πρώτα τμήματα Εντείνεται η αστυνόμευση των εθνικών οδών

    21/3/2005 5:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το τμήμα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, εγκαινίασε το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Γ. Αγγελάκο έφτασε με ελικόπτερο της Αστυνομίας στην Ιτέα Γόννων όπου και προσωρινά στεγάζεται το τμήμα αυτό. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα, σε σύνολο 12, που πρόκειται να λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα. Επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εγκαινίασε ακόμη ένα τμήμα στη Φθιώτιδα, με έδρα τις Θερμοπύλες, όπου θα έχει και την ευθύνη για τον Μαλλιακό. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός άμεσα θα λειτουργήσουν και τα τμήματα Κορίνθου και Αχαΐας, ενώ τα υπόλοιπα οχτώ που έχουν προγραμματιστεί να ιδρυθούν, θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2007. Το προσωπικό των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, θα απασχολείται αποκλειστικά με την αστυνόμευση των εθνικών οδών, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

    Μέχρι το 2007 και τα 12 τμήματα σε λειτουργία

    Το τμήμα της Λάρισας στεγάζεται προσωρινά σε δημοτικό σχολείο στην Ιτέα των Γόννων, περιοχή που βρίσκεται κοντά στα Τέμπη, καθώς ο δήμος Μακρυχωρίου έχει ήδη προβεί σε δωρεά 20 στρεμμάτων στην περιοχή του Ευαγγελισμού - όπου και η είσοδος των Τεμπών- προκειμένου να υπάρξει εκεί μόνιμη εγκατάσταση. Επίσης, στο σχεδιασμό του Υπουργείου, όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης, είναι να δημιουργηθούν ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις στα εν λόγω τμήματα όπου θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και οχήματα του ΕΚΑΒ.

    Ο κ. Βουλγαράκης, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επιλογή-δράση αποτελεί ιδέα και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και υλοποιήθηκε άμεσα αφού δεν έχει περάσει ούτε καν χρόνος από τότε που εξαγγέλθηκε.

    Ερωτώμενος σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι τελικά είναι πολύ νωρίς για ανακοινώσεις διότι το θέμα βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και επεσήμανε ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι προϊόν συναίνεσης με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ έθεσε και το θέμα δέσμευσης οικονομικών πόρων, προκειμένου να υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση.

    Για το θέμα της αγροφυλακής ανέφερε ότι το υπουργείο μελετάει το πως θα είναι η νέα αυτή υπηρεσία και υπάρχουν επιτροπές που ασχολούνται με το θέμα, ενώ υπολογίζεται ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του 2005.

    Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι δημοπρατείται τον Απρίλιο το κτίριο της αστυνομίας στη Λάρισα. Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και εκτιμάται ότι θα περατωθεί το 2007.

    [08] Κοινωνία

    Για τη δολοφονία του 17χρονου στην ’ρτα Προφυλακιστέος ο Μαζαράκος

    21/3/2005 5:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στις φυλακές Ιωαννίνων θα οδηγηθεί ο Δημήτρης Μαζαράκος, που την περασμένη Τετάρτη δολοφόνησε στον Ξηρόκαμπο ’ρτας τον 17χρονο μαθητή, Χρήστο Ρουμελιώτη. Ο 44χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα ’ρτας, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον της αδελφής του Ρουμελιώτη. Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Δήμου, ο 44χρονος μετανοεί για το έγκλημά του και επανέλαβε, ότι στόχος του ήταν ο 17χρονος και όχι η αδελφή του. Επίσης, ο κ. Δήμου είπε πως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο 17χρονος του ζήτησε πρόσφατα να μην ενοχλεί την αδελφή του και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του θύματος, που ζητούσαν τη παραδειγματική τιμωρία του Μαζαράκου, ενώ αυστηρά ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνελήφθη ο δράστης του Ξηρόκαμπου

    [09] Κοινωνία

    Καταθέσεις Θ. Αγγελόπουλου- Μ. Λιάτση Ξεκίνησε η δίκη Μιχαλόπουλου

    21/3/2005 3:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ξεκίνησε σήμερα στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης του εκδότη της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση σε βάρος μεγαλοεπειχηρηματιών με το πρόσχημα ότι είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει χτύπημα της 17Ν εις βάρος τους. Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δώσει χρήματα στον εκδότη, προκειμένου να τον προστατέψει αφού -όπως τόνισε χαρακτηριστικά -ο Μιχαλόπουλος είχε δώσει την αίσθηση ότι γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για την τρομοκρατική οργάνωση. Καταπέλτης στην κατάθεσή της ήταν η Μαριάννα Λάτση, η οποία χαρακτήρισε τον Μιχαλόπουλο στυγνό εκβιαστή και συνυπεύθυνο για το θάνατο του Δημήτρη Αγγελόπουλου τον οποίο, όπως είπε, τον καθησύχαζε λέγοντας του ότι θα τον διαγράψει από τη λίστα της 17 Νοέμβρη. Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την συνέχεια της κατάθεσης της κυρίας Λάτση.

    [10] Κόσμος

    Προειδοποιεί για νέες επιθέσεις Απειλεί τη Ρωσία ο Μπασάγεφ

    21/3/2005 5:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - Reuters

    Δριμύ κατηγορώ για το θάνατο του Ασλάν Μασχάντοφ και προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις απηύθυνε προς τη Ρωσία ο Τσετσένος πολέμαρχος, Σαμίλ Μπασάγεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. "Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει από το να απαντήσω στη βία με βία", τόνισε ο Μπασάγεφ, κάνοντας παράλληλα λόγο για εξόντωση του Μασχάντοφ από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο Τσετσένος πολέμαρχος διευκρίνισε, πως είχε δεσμευτεί στον Μασχάντοφ ότι δεν θα προκαλούσε τον τερματισμό του διαλόγου μεταξύ των ανταρτών και της Μόσχας και κατέληξε: "ο Μασχάντοφ σκοτώθηκε λόγω της δολιότητας των Ρώσων, εξαιτίας των υπερβολικών του προσπαθειών για ειρήνευση και εγώ έχω τώρα αποδεσμευτεί".

    "Το Κρεμλίνο κήρυξε τον πόλεμο"

    Όπως ισχυρίστηκε ο Μπασάγεφ, η ειρήνευση στην περιοχή είναι αποκλειστική ευθύνη της Μόσχας, αφού αυτή κήρυξε τον πόλεμο στην Τσετσενία πριν από περίπου δέκα χρόνια.

    "Εμείς πολεμάμε μόνο κατά της Ρωσίας και μέχρι στιγμής μόνο στο έδαφός της. Μπορεί κανείς να αναμένει ενέργειες σαμποτάζ, όχι τρομοκρατικές ενέργειες, μόνο στη Ρωσία και το Κατάρ", πρόσθεσε ο Τσετσένος πολέμαρχος, που κατηγορείται για σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων και το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Μπεσλάν και έχει επικηρυχθεί από τη Ρωσία για 10 εκατομμύρια δολάρια.

    Τέλος, ο Μπασάγεφ σχολίασε και τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ο διοικητής του. "Ξέρω ένα πράγμα: ότι ο Μπιν Λάντεν δεν μπορεί να είναι ένας κακός άνθρωπος, καθώς σε όλες τις φωτογραφίες που τον έχω δει το πρόσωπό του εκπέμπει ένα ισχυρό φως", είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απειλούν οι Τσετσένοι αυτονομιστές

    Νεκρός ο Τσετσένος ηγέτης Μασχάντοφ

    [11] Κόσμος

    Ζητούν παραίτηση του Ειρηναίου Εξελίξεις στα Ιεροσόλυμα

    21/3/2005 4:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/3/2005 5:22:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στα Ιεροσόλυμα για το θέμα του Πατριαρχείου, ενώ ο κ. Ειρηναίος κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του. Στην Ιορδανία, η κυβέρνηση θα εξετάσει σήμερα την πρόταση 53 βουλευτών για άρση της αναγνώρισης του Ειρηναίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτηση του Πατριάρχη ζητούν και Ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι. Στο μεταξύ, επιτροπή εμπειρογνώμων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να συμβάλλει στη διερεύνηση των καταγγελιών για αγοραπωλησία ακινήτων του Πατριαρχείου σε Εβραίους επενδυτές. "Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στην άμεση διερεύνηση της υπόθεσης", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας ότι αν αποδειχθούν οι καταγγελίες θα πρόκειται για καταδικαστέες και παράνομες ενέργειες. "Ο Ναός του Θεού έγινε Οίκος εμπορίου", σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος. "Η Εκκλησία της Ελλάδας δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εύχεται γρήγορα να ξεπεραστεί η κρίση" ,δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Την ίδια ώρα, αποστάσεις από τις επιλογές Ειρηναίου πήρε ο αρχιγραμματέας του Παναγίου Τάφου κ. Αρίσταρχος.

    Η δήλωση του κ. Αρίσταρχου

    Με δήλωση την οποία διένειμε το μεσημέρι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο αρχιγραμματέας του Παναγίου Τάφου αναφέρει: τιμώ και στηρίζω τον πατριαρχικό θεσμό και τον Πατριάρχη, στο βαθμό που επιβάλλεται από την εκκλησιαστική συνείδηση και δεοντολογία, δίχως να έχω καμία απολύτως σχέση ή συνεργασία με τα θρυλούμενα πρόσωπα που συντέλεσαν να έρθουμε στην παρούσα κατάσταση, για την υπέρβαση της οποίας προς εκπλήρωση της αποστολής του Πατριαρχείου, πιστεύω ότι απαιτείται στενή συνεργασία όλων των δυνάμεων της εκκλησίας και της Ρωμιοσύνης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ένταση στα Ιεροσόλυμα

    [12] Ελλάδα

    21/3/2005 7:05:00 μμ

    Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που θα επικυρώσουν τη συνταγματική συνθήκη της Ε.Ε. μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμός ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Μολυβιάτη, έχει επισημάνει πως "η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κύρωση είναι εξίσου δημοκρατική με το δημοψήφισμα", ενώ ήδη έχει συσταθεί διακομματική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της νέας Συνταγματικής Συνθήκης, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου, το 34% των Ελλήνων δηλώνει υπέρ του Ευρωσυντάγματος, την ώρα που η πλειοψηφία του 55% δηλώνει αναποφάσιστη. Κατά δηλώνει το 11% των ερωτηθέντων.

    [13] Ουγγαρία

    21/3/2005 6:46:00 μμ

    Στις 20 Δεκεμβρίου του 2004 η Ουγγαρία έγινε η δεύτερη χώρα μεταξύ των "25", μετά τη Λιθουανία, που επικύρωσε το νέο Ευρωσύνταγμα. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου που το υπερψήφισε με 304 ψήφους. Καταψήφισαν εννέα βουλευτές. Το νέο Σύνταγμα είχε εξαρχής την υποστήριξη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ένα μήνα πριν την επικύρωση, η κοινή γνώμη δήλωνε υπέρ σε ποσοστό της τάξης του 60%. ’λλο ένα 31% δήλωνε αναποφάσιστο, ενώ αντίθετο δήλωνε το 9% των ερωτηθέντων.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σημαντική νίκη η Προοδευτική

    21/3/2005 7:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής πήρε σήμερα η Προοδευτική, καθώς επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή. Ο αγώνας ολοκλήρωσε την 23η αγωνιστική ημέρα της Β' Εθνικής και το αποτέλεσμα έφερε την Προοδευτική ένα ακόμη βήμα πιο μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, στην δέκατη θέση της βαθμολογίας. Το νικητήριο γκολ για τους Κορυδαλλιώτες σημείωσε στο 58' της αναμέτρησης ο Χανιώτης.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 23ης ημέρας:

    Λάρισα-Ακράτητος 2-0 Νίκη Βόλου-Πανηλειακός 2-0 Καλαμάτα-Καστοριά 1-1 ΑΣΚ Ολυμπιακός Β.-Απόλλων 1-0 Λεβαδειακός-Παναχαϊκή 0-1 Ηλυσιακός-Πανσερραϊκός 0-0 Ατρόμητος-Ποσειδών Ν.Π. 2-0 α.α. Εθν. Αστέρας-Προοδευτική 0-1 Βαθμολογία (σε 23 αγώνες) 1. Ακράτητος 44 2. Λάρισα 42 - Λεβαδειακός 42 4. Καλαμάτα 40 - Νίκη Βόλου 40 6. Καστοριά 39 7. Ολυμπιακός Βόλου 38 8. Πανηλειακός 36 9. Πανσερραϊκός 35 10. Προοδευτική 34 11. Ηλυσιακός 29 12. Εθνικός Αστέρας 27 - Απόλλων Αθ. 27 14. Παναχαϊκή 2005 26 15. Ατρόμητος Αθ. 7 16. Ποσειδών Ν. Πόρων -9 * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [15] Μπάσκετ

    Όλα καλά με Πέρι

    21/3/2005 7:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απέφυγε τα χειρότερα ο Μαρκί Πέρι, μετά την σημερινή μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη και η οποία έδειξε πως δεν έχει θλάση, όπως αρχικά είχε φοβηθεί και τη "γλίτωσε" με κάκωση του αριστερού δικεφάλου. Ο Αμερικανός θα συνεχίσει θεραπευτική αγωγή μέχρι και την Τετάρτη και θα μπει κατ΄ ευθείαν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επανεκτίμηση της βελτίωσης του τραυματισμού του Ιβάν Ζορόσκι (τενοντίτιδα στον αριστερό Αχίλλειο). Έτσι θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής με τη ΜΕΝΤ στο πλαίσιο της 22ης ημέρας στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς Κλέμπερ η Ξάνθη

    21/3/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θλάση στην οποία θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες για να αποθεραπευτεί, υπέστη ο Κλέμπερ. Ο μέσος της Ξάνθης, τραυματίστηκε στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Κέρκυρα, η οποία έδειξε θλάση στο δικέφαλο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δώσει το παρών στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τη Λάρισα, όπου οι Ακρίτες είχαν χάσει με 1-0. Απών από την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη, θα είναι και οι τραυματίες Κανελίνι, Παπαδημητρίου, αλλά και ο Γκαλασιμπέτα, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας. Τώρα ξεκίνησε ασκήσεις με μπάλα και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση προσδιορίζεται σε περίπου ένα μήνα. Αντίθετα, οι Κορδονούρης, Αναστασόπουλος και Μαρτσέλο Νικάσιο συμμετείχαν σήμερα, για πρώτη φορά, στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και, πλέον, είναι θέμα ημερών η πλήρης αποθεραπεία τους.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μπλαχίν υπέρ άνω νόμου

    21/3/2005 6:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/3/2005 7:04:55 μμ)

    Συντάκτης:

    "Θύμα" του ασυμβίβαστου του Όλεγκ Μπλαχίν έπεσε η εθνική Ουκρανίας, καθώς πριν λίγες ημέρες η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή, λόγω του ότι είναι και βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και του απαγορεύεται να ασκεί άλλο επάγγελμα. Η ομοσπονδία της χώρας όταν προέκυψε το ζήτημα έκανε δεκτή την παράιτηση του Μπλαχίν, ωστόσο όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Χριχόρι Σούρκις, η νέα απόφαση είναι να επιστρέψει ο Μπλαχίν στον πάγκο της ομάδας. Όπως τόνισε ο Σούρκις η ομοσπονδία έγινε αποδέκτης χιλιάδων παραπόνων για την απομάκρυνση του προπονητή της Εθνικής και του αιτήματος της επιστροφής του, κάτι που δεν αφήνει άλλο περιθώριο παρά την "παρανομία" και την επαναπρόσληψη του Μπλαχίν στο πόστο του. Ο ίδιος ο Ουκρανός τεχνικός δεν έκανε κάποιο επίσημο σχόλιο, όμως όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση και να συνεχίσει το έργο του που μέχρι στιγμής φέρνει την Ουκρανία στην πρώτη θέση του δευτέρου προκριματικού ομίλου, όπου συμμετέχει φυσικά και η Εθνική μας.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παίζει ο Αντριάνο με την Μίλαν

    21/3/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ξεπεράστηκαν τελικά οι φόβοι των ανθρώπων της Ίντερ για απουσία του Αντριάνο από τον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν, καθώς ο Βραζιλιάνος θα μείνει εκτός προπονήσεων για μια μόνο εβδομάδα. Οι αρχικές εκτιμήσεις για απουσία ενός μήνα δεν επαληθεύθηκαν τελικά, αφού η εξέταση έδειξε διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο χτυπημένο γόνατο, κάτι που σημαίνει ο πρώτος σκόρερ της Ίντερ δεν θα προπονηθεί για μια εβδομάδα και στην συνέχεια θα επανεξεταστεί για να ακολουθήσει αγωγή αποθεραπείας. Αυτό πάντως σημαίνει πως ο Αντριάνο θα δώσει κανονικά το "παρών" στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μίλαν που θα γίνει στις 6 Απριλίου.

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με... ασπιρίνες εως το 2007 ο Ρόκε Ζούνιορ

    21/3/2005 2:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο Λεβερκούζεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και για τα επόμενα δύο χρόνια ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος Ρόκε Ζούνιορ. Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Γερμανού τεχνικού της ομάδας, Κλάους ’ουγκεντάλερ μέχρι τον Ιούνιο του 2006, σειρά είχε σήμερα ο 28χρονος αμυντικός, ο οποίος θα παραμείνει στην ομάδα της "ασπιρίνης" έως τον Ιούνιο του 2007. Ο Χοσέ Βιτόρ Ρόκε Ζούνιορ, που αποκτήθηκε από την ιταλική Σίενα είχε συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αυτόνομος Πανιώνιος

    21/3/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τον χθεσινό αγώνα μεταξύ του Πανιωνίου και του Αιγάλεω, μερίδα οπαδών των γηπεδούχων αποδοκίμασαν την διοίκηση. Σήμερα, ήρθε και η άμεση απάντηση, με την μορφή ανακοίνωσης, στην οποία τόνισε πως ο "σημερινός Πανιώνιος έχει σταθερή και δυνατή διοίκηση, η οποία έχει κάνει πολλά έργα προς όφελος της ομάδας. Αλλά το σημαντικότερο είναι ό,τι έχει δημιουργήσει έναν Πανιώνιο αυτόνομο, δυνατό κι ανεξάρτητο". Στην ανακοίνωση επίσης ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει αυτά που λέγονται για τη φυγή παιχτών από την ομάδα πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος.

    "Ευχαριστούμε τους δήθεν οπαδούς μας"

    Σε ένα άλλο σημείο της ανακοίνωσης καυτηρίασε με πολύ δόση ειρωνείας του λιγοστούς φιλάθλους του Πανιωνίου που αποδοκίμασαν χτες τη διοίκηση, λέγοντας πως "η ΠΑΕ Πανιώνιος "οφείλει να ευχαριστήσει" όλους αυτούς τους αλήτες (50 τον αριθμό) που πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με το Αιγάλεω, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να βρίζουν και να δημιουργούν προβλήματα κυρίως στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. ’λλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός τους".

    Και συνέχισε: "Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη και τα εξής:«Η Η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε όλους αυτούς που κόπτονται δήθεν για το καλό της ομάδας, αλλά και με ειλικρίνεια να ενημερώσει τους αγνούς φιλάθλους της σε όλο τον κόσμο, ότι η μεταγραφική περίοδος αρχίζει την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

    Οι όποιες ανησυχίες έχουν δημιουργηθεί είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν σε όλους τους αγνούς φιλάθλους του Πανιωνίου. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν για άλλη μία φορά ότι για το ποιοι παίκτες θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν θα αποφασιστεί από αυτούς που αποφάσιζαν μέχρι σήμερα, οι οποίοι έβγαλαν τον «Ιστορικό» από την μιζέρια και τον οδήγησαν με έργα και όχι με λόγια στις καλύτερες του ημέρες.

    Και για να ακριβολογούμε. Οι εποχές που παρακαλούσαμε να μας δώσουν δανεικούς ποδοσφαιριστές και που οι διοικήσεις ήταν διάτρητες και υποτακτικές, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί".

    [21] Μπάσκετ

    Ολύμπια: Πήρε παίκτη "που δεν λέγεται"

    21/3/2005 6:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Επτασφράγιστο μυστικό" αποτελεί για την Ολύμπια Λάρισας, ο νέος αμερικανός παίκτης που αποκτήθηκε και θα αντικαταστήσει τον Ερικ Μπάρκλεϊ. Η ΚΑΕ των "πορτοκαλί" ανακοίνωση την απόκτηση του γκαρντ που θα καλύψει τον εν λόγω κενό και όπως τόνισε, αναμένεται στην Αθήνα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα όπου και θα γίνει γνωστό το όνομα. Μάλιστα, αναμένεται να θα αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 22ης ημέρας στην Α1 μπάσκετ των ανδρών.

    Προετοιμάζονται για τον ΠΑΟΚ

    Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Θεσσαλίας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον αγώνα με τον "δικέφαλο του βορρά". Το μόνο πρόβλημα ακούει στον Φράνκο Νάκιτς, ο οποίος θα παραμείνει και σήμερα κλινήρης για προληπτικούς λόγους, μετά την οξεία γαστρεντερίτιδα την οποία υπέστη. Πάντως αύριο, ο 32χρονος φόργουορντ αναμένεται να βγει από την Κεντρική Κλινική Αθηνών, αφού αισθάνεται ήδη καλύτερα και να μεταβεί στη Λάρισα, ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

    Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες (Γιόνζεν, Γκραντ και Κακλαμάνο), οι οποίοι αντιμετώπισαν στομαχικές διαταραχές, σήμερα προπονήθηκαν πιο ελαφρά και αύριο αναμένεται να μπουν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

    [22] Στα άκρα θα φτάσει η WADA

    21/3/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Από την πρώτη κιόλας στιγμή της απόφασης του ΣΕΓΑΣ με την οποία αθωώνονταν ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου, ο Ντικ Πάουντ, πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού κατά του ντόπινγκ εμφανίστηκε δυσαρεστημένος και σήμερα απλώς επιβεβαίωσε μέχρι που μπορεί να φτάσει για να πετύχει την τιμωρία των δύο Ελλήνων αθλητών. Ο Πάουντ σε δηλώσεις του εξέφρασε την βεβαιότητά του για την έφεση που θα ασκήσει η IAAF στην απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας, ωστόσο συμπλήρωσε πως ακόμη και αν δεν γίνει αυτό από την Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, τότε θα το κάνει ο οργανισμός τον οποίον διοικεί. Θα προσφύγει δηλαδή στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

    [23] Έβδομος στην Ελβετία ο Ζαρκάδας

    21/3/2005 3:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ούτε η χιονοστιβάδα, που συνάντησε στην Αυστρία, ούτε η πτώση που γνώρισε στην Ελβετία εμπόδισαν τον Έλληνα πρωταθλητή του snowboard, Τάσο Ζαρκάδα να φτάσει στη διάκριση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο bordrer cross, μετέβη στην Αυστρία για να συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες, αλλά μόλις έφτασε στο Ίνσμπρουκ πληροφορήθηκε από τους διοργανωτές, ότι λόγω χιονοστιβάδας οι αγώνες ματαιώθηκαν. Χωρίς να χάσει καιρό, αναχώρησε για να προλάβει να δώσει το παρών σε άλλο διεθνή αγώνα, στο ελβετικό Ντιζέντες. Την πρώτη μέρα δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του λόγω πτώσης, αλλά την επομένη στον ανοικτό αγώνα κατέλαβε την 7η θέση.

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αισιοδοξία εν μέσω προβλημάτων

    21/3/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλά είναι τα προβλήματα για τον Γιώργο Παράσχο και τους παίκτες του, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου γνώρισε την ήττα. Παρ όλα αυτά, ο προπονητής των "κίτρινων" κρατάει την αισιοδοξία του, αφού ήρθε ως φάρμακο η επικείμενη διακοπή και δίνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

    Ατομικό πρόγραμμα

    Έτσι η σημερινή προπόνηση έγινε με αρκετές απουσίες. Ο Γιάννης Κατεμής ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ δεν γυμνάστηκαν ο Κορακάκης, που ταλαιπωρείται από ίωση, ο Ηλιόπουλος, που παρουσίασε σημάδια κόπωσης, οι Σίμος και Παβέλα, που ακολουθούν πρόγραμμα θεραπείας, ο Σένσο Μόγιο, που αναχώρησε για τη Ζιμπάμπουε, προκειμένου να αγωνιστεί στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας του κόντρα στην Αγκόλα, και ο Ανδριόλας, που ενσωματώθηκε στην εθνική ομάδα των Ελπίδων.

    Στα ευχάριστα για τον Έλληνα τεχνικό είναι πως κανένας από τους παίκτες του δεν έχει πρόβλημα καρτών και θα δεν θα έχει από αυτή την άποψη, για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Ταυτόχρονα θα επιστρέψει ο Τάκης Παππάς, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κολιτσιδάκης: "Δεν ήταν πέναλτι"

    21/3/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κατηγορηματικός πως η φάση με τον Γιάννη Οκκά δεν ήταν πέναλτι, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης τόνισε πως πρόκειται για μία φάση που συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι και ήτραν σωστή η απόφαση να μην σφυριχτοί η εσχάτη των ποινών από τον διαιτητή. Κατά τα άλλα έκρινε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, παρά το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" ήταν καλύτεροι και πως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα για τα όσα αούγονται μεταξύ του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού.

    "Με τον ίδιο τρόπο όλους"

    Σε ένα δυνατό παιχνίδι θα γίνουν πολλές φάσεις που θα πρέπει να ελεγχθούν. Μία από αυτές ήταν και η αμφισβητούμενη φάση στο παιχνίδι του Ηρακλείου, στην οποία όμως ο αμυντικός των Κρητικών τόνισε πως δεν υπήρχε παράβαση. " Δεν ήταν πέναλτι η φάση με τον Οκκά. Ο Οκκάς έχασε την μπάλα και προτίμησε να πέσει. Όσο και να φαίνεται πέναλτι στην τηλεόραση, δεν ήταν. Το είδα και εγώ στην τηλεόραση και φάνηκε πέναλτι, αλλά δεν ήταν".

    Όσο για την κόντρα του με τον Τζιοβάνι τόνισε αυτά γίνονται μέσα στο παιχνίδι και αντιπαράθεσε και τον τρόπο που ανταγωνίζεται και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου του ΠΑΟ. " Πολλές φορές υπάρχουν δυναμικές μονομαχίες. Και με τον Κωνσταντίνου θα μάλωνα. Και οι δύο, και ο Ζιοβάνι και ο Κωνσταντίνου, είναι δυνατοί. Έχουν τον ίδιο σωματότυπο"

    Για το παιχνίδι τόνισε πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και αρχικά έπρεπε να προηγηθεί, όμως τελικά μετά την ισοφάριση του ΟΦΗ, η ομάδα του ισορρόπησε και για αυτό έκρινε πως ήταν δίκαιο το τελικό σκορ.

    Όσο για τα όσα ακούγονται για τη σχέση που όπως λέγεται υπάρχει μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του αντιμετωπίσει το ίδιο όταν αγωνίζεται και τους πράσινους αλλά και τους ερυθρόλευκους. "Πότε ο Ολυμπιακός έχασε τα τελευταία χρόνια; Ο Γκέραρντ έφυγε όπως έφυγε από τον ΟΦΗ και είχε πικρία και γι΄ αυτό είπε αυτά που είπε. Έχω ζήσει και έχω παίξει στον Παναθηναϊκό και δεν είχαμε ιδιαίτερη συμπεριφορά. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ «έκοψε» από τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα και κύπελλο. Πάντως, αυτή η ιστορία μόνο κακό κάνει στον ΟΦΗ. Αυτά λέγονται παραμονές αγώνα για να φτιάξουν κλίμα.

    Όσο για το πια ομάδα θεωρεί φαβορί για τον φετινό τίτλο του Πρωταθλητή, ο δυναμικός αμυντικός πως κατά τη γνώμη του θεωρεί πιο σταθερή ομάδα την ΑΕΚ. Δεν έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά έχει ένα αρμονικό σύνολο. Παίζουν αυτό που μπορούν συνέχεια. Παράλληλα, είναι θετικό ότι δεν έχει αλλάξει προπονητή".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 March 2005 - 18:07:26 UTC