Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα για τον έρωτα
  • [02] Μακελειό σε σχολείο της Μινεσότα
  • [03] "Θα υπερασπισθώ τον εαυτό μου"
  • [04] Στον Άρειο Πάγο ο υπ. Δικαιοσύνης
  • [05] Σήμα προς Ίντερπόλ για Βαβύλη
  • [06] Αναστολή της απεργίας
  • [07] Ανάληψη ευθύνης
  • [08] Ετοιμάζει βαλίτσες ο Φαν Μπόμελ

    [01] Παράξενα

    Όλα για τον έρωτα

    22/3/2005 10:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    Το μόνο, που ήθελε ήταν να γνωρίσει το άλλο του μισό. Όμως, απ ότι φαίνεται οι συνηθισμένες τακτικές προσέγγισης δεν του βγήκαν και τόσο αποτελεσματικές, οπότε είπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, μήπως και αλλάξει η τύχη του. Μάλλον κάποιος θα του είχε πει, ότι σε πολλές γυναίκες αρέσουν οι ένστολοι, για αυτό ντύθηκε αστυνομικός, βγήκε στους δρόμους και όποια γυναίκα σοφερίνα του "γυάλιζε" τη σταματούσε για υπερβολική ταχύτητα και αφού ζήταγε να δει τα χαρτιά της, την άφηνε να φύγει με μία απλή παρατήρηση. Μάλιστα, ο 41χρονος άνδρας από την Αυστρία, τα είχε σχεδιάσει όλα στην εντέλεια, για να φαίνεται πιο πειστικός. Εκτός από τη στολή, που είχε αγοράσει από σχετικό κατάστημα, είχε φτιάξει σειρήνα για το αυτοκίνητό του, αλλά και σήμα, το οποίο έδειχνε στις υποψήφιες νύφες. Το κόλπο του, όμως αποκαλύφθηκε γρήγορα, καθώς μία κοπέλα παραξενεύτηκε από την αβρότητα του συγκεκριμένου "αστυνομικού" και ζήτησε το νούμερο της υπηρεσιακής του ταυτότητας. Η σύλληψή του ήταν εύκολη, το μόνο που χρειάστηκε ήταν μία νόστιμη αστυνομικός για δόλωμα και ο επίδοξος εραστή συνελήφθη. Η υπόθεσή του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο ίδιος ομολόγησε, ότι είχε σταματήσει τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα με γυναίκες οδηγούς, ελπίζοντας, ότι κάποια από αυτές θα έχει ερωτικά απωθημένα με ένστολους

    [02] Κόσμος

    Ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία Μακελειό σε σχολείο της Μινεσότα

    22/3/2005 7:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2005 10:03:54 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC - Reuters

    Ένας μαθητής λυκείου πυροβόλησε και σκότωσε εννέα ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, στον ινδιάνικο καταυλισμό Ρεντ Λέικ της Μινεσότα, το απόγευμα της Δευτέρας. Ο μαθητής σκότωσε αρχικά τον παππού του, που παλαιότερα υπηρετούσε ως αστυνομικός στον καταυλισμό, τη φίλη του παππού του μέσα στο σπίτι τους, και στη συνέχεια πήγε στο σχολείο οπλισμένος. Εκεί, πυροβόλησε τον φύλακα και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται ο φύλακας του σχολείου, μια καθηγήτρια, και έξι μαθητές, συμπεριλαμβανομένου του δράστη και αυτόχειρα, ενώ, τουλάχιστον δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα ούτε το όνομα ούτε την ηλικία του δράστη, αναφέροντας μόνο ότι ήταν ανήλικος. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί σε σχολείο μετά από τη σφαγή στο Κολουμπάιν, το 1999, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι.

    "Ήθελε να ανατινάξει το σχολείο"

    "Πιστεύουμε ότι δρούσε μόνος του", δήλωσε ο πράκτορας του FBI, Πολ Μακ Κέιμπ, προσθέτοντας ότι τα θύματα στο σχολείο βρέθηκαν όλα στην ίδια αίθουσα. Ο νεαρός μαθητής πυροβόλησε, επίσης, τις πόρτες των αιθουσών όπου είχαν καταφύγει, έντρομοι, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του.

    "Έφτασε στο σχολείο και το πρώτο άτομο που σκότωσε ήταν ο φύλακας στην είσοδο. Ένας από τους μαθητές μου είπε ότι σημάδεψε ένα αγόρι αλλά μετά άλλαξε γνώμη, χαμογέλασε, τον χαιρέτησε και πυροβόλησε κάποιον άλλο", είπε η Μόλι Μάιρον, εκδότρια της τοπικής εφημερίδας "Μπεμίτζι Παϊονίρ".

    Οι αστυνομικοί, που ειδοποιήθηκαν για τη σφαγή όταν τους τηλεφώνησαν άλλοι μαθητές από τα κινητά τους τηλέφωνα, είπαν ότι αντάλλαξαν πυρά με το νεαρό, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε μια αίθουσα.

    Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης είχε μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο και τουλάχιστον ένα περίστροφο. Τα όπλα αυτά τα είχε κλέψει από το σπίτι του παππού του.

    Τα κίνητρα του νεαρού μαθητή δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, ένας συμμαθητής του δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι πριν από ένα χρόνο του είχε πει πως ήθελε να "ανατινάξει" το σχολείο.

    Ο καταυλισμός του Ρεντ Λέικ, όπου ζει η φυλή Οτζίμπουα γνωστότερη ως Τσιπέουα, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

    Στο σχολείο φοιτούν περίπου 300 μαθητές, όλοι τους ινδιάνικης καταγωγής.

    [03] Πολιτική

    "Θα υπερασπισθώ τον εαυτό μου"

    22/3/2005 10:44:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε παρακρατικά και παραθρησκευτικά κέντρα αποδίδει τις σε βάρος του καταγγελίες αναφορικά με τις σχέσεις του με την πρώην σύζυγό του, μιλώντας στη ΝΕΤ και στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή", ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, και γνωστοποίησε την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Τις πληροφορίες φέρεται να διοχέτευσε στην εφημερίδα "Το Θέμα" η Ειρήνη Δορκοφίκη, η οποία ήταν υπεύθυνη του ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής για τις κακοποιημένες και απομακρύνθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τις καταγγελίες συκοφαντικές, ενώ επισήμανε ότι την τελευταία περίοδο στην πολιτική ζωή του τόπου έχουν διεισδύσει παραοικονομικά κέντρα, παραθρησκευτικές οργανώσεις και παρακρατικοί μηχανισμοί, σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μητροπολίτες ενώπιον της ΔΙΣ

    [04] Κοινωνία

    Στον Άρειο Πάγο ο υπ. Δικαιοσύνης

    22/3/2005 7:33:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Για την πορεία των ερευνών για τα παραδικαστικά κυκλώματα ενημερώνεται σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στο μεταξύ, σε αργία τέθηκαν άλλοι 4 δικαστές από τον Άρειο Πάγο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί η μετάθεση 115 δικαστικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποινική δίωξη κατά Καλούση

    [05] Κοινωνία

    Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Παπαδήμα Σήμα προς Ίντερπόλ για Βαβύλη

    22/3/2005 7:25:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε τη Δευτέρα από την Εισαγγελία Εφετών, ενώ εστάλη και σήμα προς την Ιντερπόλ, για τον Απόστολο Βαβύλη, καθώς εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα από τον Οκτώβριο του 2004 για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ιταλία. Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για το Νίκο Παπαδήμα, πρώην διαχειριστή της περιουσίας του Πατριαρχείου, που φέρεται να υπεξαίρεσε περίπου 600.000 ευρώ, καθώς και για τη σύζυγό του Κατερίνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σχέσεις "Magna Graecia" "Χρυσοπηγής"

    [06] Κοινωνία

    Αναστολή της απεργίας

    22/3/2005 9:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2005 10:05:48 πμ)

    Πηγή: NET 105,8

    Ανεστάλη τελικά η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια προς τα περιφερειακά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

    [07] Κόσμος

    Ανάληψη ευθύνης

    22/3/2005 8:39:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια άγνωστη μέχρι χτες οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή στο Κατάρ και προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και εγκαταστάσεων των "σταυροφόρων". Σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, η οργάνωση, που αυτοαποκαλείται "Στρατός της Ανατολικής Μεσογείου", προειδοποιεί του "υποστηρικτές του διαβόλου", δηλαδή τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιταλία "και όσους βεβήλωσαν την ισλαμική γη" να ετοιμαστούν για τη "μεγάλη έκπληξη". "Η επιχείρηση στο Κατάρ είναι η αρχή", καταλήγει η ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρόμος σε θέατρο της Ντόχα

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ετοιμάζει βαλίτσες ο Φαν Μπόμελ

    22/3/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τη φανέλα της Μπαρτσελόνα προβάρει τις τελευταίες μέρες ο αρχηγός της Αϊντχόβεν, Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο Ολλανδός άσος ετοιμάζει τις αποσκευές του για να μετακομίσει για τα επόμενα τρία χρόνια στην πριμέρα ντιβιζιόν για λογαριασμό των "μπλαουγκράνα", καθώς απομένουνε μόνο οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του. "Η συμφωνία είναι δεδομένη και απομένουν λεπτομέρειες", δήλωσε στο Rambla Radio" ο μάνατζερ του 27χρονου διεθνή μέσου, Ρομπ Γιάνσεν, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων. Ο Φαν Μπόμελ, που τραυματίστηκε ελαφρά, τέθηκε ήδη στην αποστολή των οράνιε για τους αγώνες των προκριματικών ομίλων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος 2006, με Ρουμανία (εκτός) και Αρμενία (εντός), σε αντίθεση με το διεθνή συμπαίκτη του Κοκού, ο οποίος λόγω τραυματισμού, δεν θα είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ολλανδίας, Γκους Χίντινκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 March 2005 - 10:15:10 UTC