Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοκρατία κατά της τρομοκρατίας
  • [02] Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ
  • [03] Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαβύλη
  • [04] Κους κους με τα γουρούνια
  • [05] Σε ιδιώτες η παραχώρηση μεγάλων οδικών έργων
  • [06] Κατάληψη αεροσκάφους στις Βρυξέλλες
  • [07] Δεν νικιέται ο διαιτητής!
  • [08] Ενδιαφέροντες επαναληπτικοί
  • [09] Χτύπησε ο Ριβάλντο
  • [10] Δυο αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ
  • [11] ΑΕΚ από άλλο πλανήτη!
  • [12] Σύντομα εξιτήριο για τον Πάπα
  • [13] Πολιτική αντιπαράθεση για το εφάπαξ

    [01] Πολιτική

    Παρέμβαση Καραμανλή στη διάσκεψη της Μαδρίτης Δημοκρατία κατά της τρομοκρατίας

    10/3/2005 9:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην προώθηση της Δημοκρατίας ως μέσο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στη Μαδρίτη, ένα χρόνο μετά το μακελειό στο σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα της ισπανικής πρωτεύουσας, που άφησε πίσω του 192 νεκρούς και περισσότερους από 1500 τραυματίες. "Όπου ριζώνει η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανθίσει η τρομοκρατία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και επικαλέστηκε ως δείγμα της διεθνούς συνεργασίας την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. "Το μήνυμα που εκπέμπουμε ομόφωνα και προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε την τρομοκρατία", τόνισε ο Πρωθυπουργός. Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Ισπανία, την Πολωνία και την Ρουμανία.

    Ανάγκη για παγκόσμια δράση

    Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερη Δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν το μήνυμα που έστειλε η διεθνής διάσκεψη, στην οποία πήραν μέρος δεκαπέντε αρχηγοί κρατών και τουλάχιστον διακόσιοι εμπειρογνώμονες από πενήντα πέντε χώρες.

    Τη σπουδαιότητα της διεθνούς συνεργασίας τόνισε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, που κάλεσε όλες τις χώρες να περιορίσουν με κάθε τρόπο τη διακίνηση και την οικονομική ενίσχυση των τρομοκρατών, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τους φόβους του για την πυρηνική τρομοκρατία.

    Στην ομιλία του, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη για συντονισμένη δράση από όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, υπενθύμισε ότι και η χώρα μας έχει πληγεί από τυφλά χτυπήματα τρομοκρατών και τόνισε πως η Ελλάδα καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια, ανεξάρτητα από τα κίνητρα των δραστών, τη μορφή και τις επικλήσεις τους.

    Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ψηφίσει δώδεκα σχετικές διεθνείς συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 1540 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενάντια στα όπλα μαζικής καταστροφής και υποστήριξε την εφαρμογή της διεθνούς σύμβασης για την εξάλειψη του φαινομένου της χρηματοδότησης της διεθνούς τρομοκρατίας.

    "Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των πολιτών είναι μέγιστης σημασίας και η πρώτη μας προτεραιότητα και δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σ αυτό", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

    Συνομιλίες με ομολόγους

    Στο περιθώριο της διάσκεψης ο κ. Καραμανλής είχε συναντήσεις με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, καθώς και με τους ομολόγους του από την Πολωνία και τη Ρουμανία, Μάρεκ Μπέλκα και Ποπέσκου Ταρισεάνου.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή - Θαπατέρο βρέθηκαν οι δημοσιονομικές προοπτικές Ελλάδας και Ισπανίας και ιδιαίτερα η κοινή προσπάθεια απορρόφησης περισσοτέρων κονδυλίων από το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της περιόδου 2007 - 2013.

    Ο κ. Καραμανλής επαναδιατύπωσε την πρότασή του για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενώ πρότεινε την λειτουργία ενός πιλοτικού μοντέλου από Ελλάδα και Ισπανία.

    Επίσης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ενίσχυση της ευρωμεσογειακής συνεργασίας, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης περιοδείας του στα Βαλκάνια.

    Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής, με τον Πολωνό πρωθυπουργό συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, τη Στρατηγική της Λισσαβόνας και τη Διεύρυνση της ΕΕ, ενόψει και του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Τέλος, στη συνάντηση με τον κ. Ταρισενάου εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και η προσεχής ένταξη της Ρουμανίας στην ΕΕ.

    [02] Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας σε επικήδεια τελετή Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ

    10/3/2005 10:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/3/2005 11:05:04 μμ)

    Συντάκτης:

    Δεν έχουν τέλος οι αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στην Μοσούλη, όταν καμικάζι αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά που μετέφερε πάνω του κατά τη διάρκεια σιιτικής νεκρώσιμης ακολουθίας. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 81 άνθρωποι, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς η κατάσταση πολλών από τους τραυματίες είναι ιδιαίτερα σοβαρή και κάνουν έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν αίμα. Η επίθεση συνέβη στο τέμενος Σαχινταΐν, στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Ταμίμ, κατά την κηδεία του Σαγέντ αλ - Αρατζί, οπαδού του ριζοσπάστη κληρικού, Μοκτάντα Σαντρ. Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά την ώρα που οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί σε αίθουσα δίπλα στο τέμενος. Νωρίτερα, τρεις αστυνομικοί βρήκαν το θάνατο στην Βαγδάτη, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενης αυτοκινητοπομπής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιθέσεων συνέχεια στη Βαγδάτη

    [03] Κοινωνία

    Παράτυπα καταστράφηκαν έγγραφα της ΕΥΠ Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαβύλη

    10/3/2005 9:50:00 μμ

    Πηγή: NET 105.8 - NET

    Νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με την υπόθεση Βαβύλη. Έγγραφα της ΕΥΠ, σχετικά με τη δράση του Απόστολου Βαβύλη, καταστράφηκαν παράτυπα στις 13/3/2000,αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με βάση το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διεξήχθη με εντολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη. Τη διαβεβαίωση ότι η δράση των Βαβύλη - Τριανταφυλλάκη θα διερευνηθεί σε βάθος έδωσε νωρίτερα στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

    Σκοτεινές διαδρομές

    Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με την ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει την ύπαρξη αλληλογραφίας μεταξύ της ΕΥΠ και της ελληνικής αστυνομίας για τη δράση του Απόστολου Βαβύλη το 1996 και τη σχέση του με τους Ισραηλινούς, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως η τύχη των εγγράφων αυτών μόνο η υπηρεσιακώς ορθή δεν ήταν: "Από την ένορκη διοικητική εξέταση προέκυψε ότι τα δημοσιευθέντα έγγραφα και σειρά άλλων καταστράφηκαν στις 13 Μαρτίου 2000, υπό συνθήκες που παρεκκλίνουν των διατεταγμένων και ισχυόντων"

    Το έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλείας της ΕΥΠ με αριθμό πρωτοκόλλου 271 και ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 1996 που είχε αποκαλύψει η ΝΕΤ προειδοποιούσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τον Βαβύλη, τον οποίο χαρακτήριζε πράκτορα της Μοσάντ. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες δεν ήταν το μόνο. Αντίστοιχα εσωτερικής χρήσης έγγραφα ακόμη και από την Διεύθυνση αντικατασκοπίας κατέγραφαν αναλυτικά τη δράση του.

    Όλα αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνονται στην ΕΔΕ που διέταξε ο κ. Βουλγαράκης και ήδη βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία θα ερευνήσει την απόδοση ευθυνών.

    Νωρίτερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε στη Βουλή, ότι οι πιθανές διασυνδέσεις του Βαβύλη στην Ελλάδα και το εξωτερικό δυσχεραίνουν τη σύλληψη του.

    Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σύλληψη Βαβύλη δεν θα αργήσει.

    Το απόγευμα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τονίζεται ότι η αναφορά που υπήρξε σε πιθανές διασυνδέσεις του Βαβύλη με πρόσωπα της Δημόσιας Διοίκησης είναι προφανές πως αφορά μόνο το παρελθόν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρευνα σε βάθος για τον Βαβύλη

    [04] Παράξενα

    Κους κους με τα γουρούνια

    10/3/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η κ. Ντόμπρικα από τη Ρουμανία είχε ένα κακό συνήθειο: αφού έκανε τις δουλειές του σπιτιού έπαιρνε σβάρνα τις γειτονιές και επιδίδονταν με τις φίλες της σε ένα από τα αρχαιότερα "αθλήματα", το κουτσομπολιό. Ο σύζυγός της, όμως, δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή τη συνήθεια και θέλησε να τιμωρήσει την κουτσομπόλα γυναίκα του. Κατόπιν σκέψεως λοιπόν, ένα πρωί έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: κρύφτηκε στο χοιροστάσιο και περίμενε τη στιγμή που η γυναίκα του θα πήγαινε να φροντίσει τα γουρούνια. Μόλις η κ. Ντόμπρικα μπήκε στο χοιροστάσιο, ο σύζυγός της πετάχτηκε από το πουθενά και την κλείδωσε μέσα! Η γυναίκα έμεινε εκεί μια ολόκληρη μέρα, μέχρι που της άνοιξε την πόρτα ο γιος της. Οι κάτοικοι του χωριού Αντρεϊάσου έμειναν έκπληκτοι από το συμβάν, όμως, ο σύζυγός υπεραμύνθηκε της "θεραπείας" του: "δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Μάλιστα, της έδωσα φαΐ και νερό δυο φορές όσο ήταν τιμωρία", είπε, τονίζοντας πως θέλει μονάχα να σταματήσει η γυναίκα του το κουτσομπολιό.

    [05] Κοινωνία

    Με δύο δεσμευτικούς όρους Σε ιδιώτες η παραχώρηση μεγάλων οδικών έργων

    10/3/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έξι μεγάλα οδικά έργα, με συνολικό κόστος περίπου 7 δισ.ευρώ, θα κατασκευαστούν με παραχώρηση, δηλαδή θα τα αναλάβουν ιδιώτες κατασκευαστές και θα έχουν στη συνέχεια την εκμετάλλευσή τους, μέσω της είσπραξης των διοδίων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουλιάς, υπογραμμίζοντας ότι τίθενται δύο σημαντικοί δεσμευτικοί όροι: οι ενδιαφερόμενοι από την αρχή θα παρουσιάζουν στο διαγωνισμό επιστολή δανειακής υποστήριξης, ενώ το κράτος δεν θα εγγυάται στο εξής τα δάνεια του παραχωρησιούχου, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Τα έργα αφορούν κλειστούς αυτοκινητοδρόμους και σήραγγες στον Μαλιακό, την Ιόνια οδό, δύο οδικούς άξονες στην περιοχή της Πελοποννήσου και έναν που διασχίζει την κεντρική Ελλάδα, γνωστό ως Ε-65. Το έκτο έργο αφορά στην υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης.

    Τα διόδια αναλαμβάνουν οι κατασκευαστές

    Οι παραχωρησιούχοι κατασκευαστές θα αναλάβουν και την εκμετάλλευση ενός ευρύτερου ή ενός παράλληλου τμήματος της εθνικής οδού, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο κόστος. Η παραχώρηση αυτή θα έχει ως συνέπεια την κατάργηση όλων των σημερινών δημόσιων διοδίων, τα οποία πλέον θα λειτουργούν οι ιδιώτες που θα κατασκευάσουν τα έργα.

    Ο κ. Σουφλιάς διευκρίνισε ότι οι υπάλληλοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν η παραχώρηση των σημερινών διοδίων στους ιδιώτες κατασκευαστές θα γίνει πριν ή μετά την κατασκευή των έργων. "Το θέμα το μελετούμε ακόμη", είπε, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και στην ερώτηση αν θα αυξηθούν τα διόδια.

    [06] Κόσμος

    Από ομάδα άοπλων Ιρανών Κατάληψη αεροσκάφους στις Βρυξέλλες

    10/3/2005 10:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, καθώς ομάδα 60 Ευρωπαίων ιρανικής καταγωγής κατέλαβε αεροσκάφος της Λουφτχάνσα και διαμαρτύρεται, ζητώντας από την ΕΕ να υπογράψει διακήρυξη με την οποία θα αποκηρύσσει την ισλαμική κυβέρνηση του Ιράν, που έχει εγκαθιδρυθεί μετά από την αποχώρηση του Σάχη, το 1979. Οι καταληψίες είναι άοπλοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με την βελγική αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε πως δεν έχει σημειωθεί "κανένα κρούσμα βίας" και "κανένα πρόβλημα ασφαλείας". Εκπρόσωπος των Ιρανών δήλωσε ότι πραγματοποιούν απεργία πείνας και είναι προετοιμασμένοι να πεθάνουν για το σκοπό τους. Στο αεροδρόμιο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και κάποιες πτήσεις έχουν αναβληθεί. Το υπό κατάληψη αεροσκάφος των γερμανικών αερογραμμών είχε απογειωθεί από την Φρανκφούρτη.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεν νικιέται ο διαιτητής!

    10/3/2005 8:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/3/2005 9:13:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Την Νιούκαστλ περίμενε για αντίπαλό του ο Ολυμπιακός στα σημερινά του γενέθλια, ο Αρτούρο Νταουντέν Ιμπάνεθ ήταν όμως εκείνος που ήρθε στον Πειραιά αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση και να την δώσει εκεί που εκείνος ήθελε. Οι "ερυθρόλευκοι" πρόλαβαν μόλις δέκα λεπτά να δείξουν πως ήταν σε καλή ημέρα και κάπου εκεί ο Ιμπάνεθ τα τελείωσε όλα! έδωσε πέναλτι σε μια απίστευτη φάση και απέβαλλε τον Γεωργάτο ως τελευταίο παίκτη. Η ισοφάριση του Ολυμπιακού με τον Τζόρτζεβιτς αναπτέρωσε κάποιες ελπίδες, όμως το 1-2 στο ημίωρο και η δεύτερη αποβολή, εκείνη του Κωστούλα λίγο πριν το ημίχρονο, αποτέλεσαν την "ταφόπλακα". Ηρωικός ο Ολυμπιακός στην επανάληψη πίεσε τους "ανθρακωρύχους" για να ισοφαρίσει ξανά, όμως η κούραση βάρυνε πολύ τα πόδια των παικτών του Μπάγεβιτς. Ο Κλάιφερτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την Νιούκαστλ που δεν έδειξε να έχει διάθεση να συντρίψει τον Ολυμπιακό.

    Πρωταγωνιστής ο Ιμπάνεθ

    Μόνο τα δέκα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν φυσιολογικά! Από εκεί και έπειτα η "Θεά Τύχη" γύρισε κατάμουτρα την πλάτη στον Ολυμπιακό και όλα "στράβωσαν", όσο ποτέ για ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό αγώνα. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της Νιούκαστλ στο παιχνίδι, μετετράπη σε πέναλτι και αποβολή του Γεωργάτου από τον Ιμπάνεθ και ο Άλαν Σίρερ ως γνήσιος αρχηγός δεν αστόχησε απέναντι στον Νικοπολίδη. Ο στόχος του Σούνες λοιπόν υλοποιείτο έστω και αιφνίδια για τον ίδιο και την ομάδα του, τηνστιγμή που ο στόχος του Μπάγεβιτς που ήταν το μηδέν στην άμυνα γινόταν στάχτη. το μεγαλύτερο πλήγμα ωστόσο ήταν η αποβολή του Γεωργάτου. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν εμφανές μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο πως αναλάμβανε πολλές πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη από τα αριστερά και πλέον αυτό είχε χαθεί, όπως φυσικά και η ισορροπία δυνάμεων.

    Στα ίσα ο Ολυμπιακός

    Παρόλα αυτά το αριθμητικό πλεονέκτημα της Νιούκαστλ δεν φάνηκε! Πέντε λεπτά αργότερα ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Στολτίδης σπρώχτηκε από τον Ο' Μπράιεν αναγκάζοντας τον Ιμπάνεθ να δείξει αυτή τη φορά την άλλη λευκή βούλα του γηπέδου. Ο άλλος αρχηγός, ο Τζόλε ισοφάρισε με σχεδόν ίδια εκτέλεση και έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης κάτι που παρά τις προσπάθειες των συμπαικτών του δεν έγινε ποτέ. Προσπάθειες πάντως υπήρξαν, όμως όλοι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αναγκασμένοι να τρέχουν περισσότερο, συνεπώς η κούραση είχε αρχίσει να φαίνεται από το πρώτο κιόλας μέρος. Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό και με γρήγορο ρυθμό κάτι που ασφαλώς ευνόησε την Νιούκαστλ, όμως οι τρεις της "ερυθρόλευκης" άμυνας κρατούσαν. Δυστυχώς όμως στο 34' ο Λορέν Ρομπέρ εκτέλεσε ένα απίστευτο φάουλ που άφησε "άγαλμα" τον Νικοπολίδη και απλά έκανε το 1-2.

    Δεύτερη αποβολή

    Το τραγικό σόου του Ισπανού διατητή πάντως είχε και συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους καθώς λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45 απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον Κωστούλα. Είναι χαρακτηριστικό δε πως είχε τέτοια συναίσθηση όταν μοίραζε τις κάρτες που δεν κατάλαβε πως έδωσε δεύτερη κίτρινη στον ίδιο παίκτη, παρά μόνο όταν του το επεσήμανε ο βοηθός του. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός χωρίς αλλαγές συνέχισε την ηρωική προσπάθεια! Αξίζει δε να αναφέρουμε πως έφτασε σε σημείο με εννέα παίκτες να πιέζει την Νιούκαστλ μέσα στην περιοχή της, κάτι που όμως οφείλεται και στο γεγονός πως οι "ανθρκωρύχοι" δεν έδειχναν καμία διάθεση να θριαμβεύσουν μέσα στο Καραϊσκάκη, παρά το οτί μπορούσαν εύκολα. Αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν διάθεση σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούσαν.

    Και φυσιολογικά 1-3!

    Με όλα τα παραπάνω φυσικά και με τον διαιτητή να αρνείται πεισματικά να δώσει έστω και στην σέντρα φάουλ για τον Ολυμπιακό, ο Μπάγεβιτς έπρεπε να κάνει αλλαγή και αποφάσισε να μην ρισκάρει αλλά να προσπαθήσει να κρατήσει ισορροπίες. Η είσοδος του Τζιοβάνι στην θέση του Ριβάλντο αντισταθμίστηκε με την αντικατάσταση του Οκκά από τον Πάντο, όμως ο Βραζιλιάνος που μπήκε στο γήπεδο με πολλά κέφια, ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση για να μπορέσει να ξεγελάσει τους Άγγλους αμυντικούς με τις επινοήσεις του. Στην πρώτη σοβαρή επίθεση της η Νιούκαστλ που μέχρι εκείνο το λεπτό απλώς "ταλαιπωρούσε" την μπάλα, σημείωσε το τρίτο της γκολ με τον Κλάιφερτ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Με τον διαιτητή να αρνείται μερικά ακόμη φάουλ στους "ερυθρολεύκους" ολοκληρώθηκε ο αγώνας που το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την πρόκριση μέσα στο "Σεντ Τζέιμς Πάρκ"!

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ενδιαφέροντες επαναληπτικοί

    10/3/2005 11:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό η Αλκμάαρ έφτασε τον δείκτη της εκτός έδρας νίκης της επί της Σαχτάρ στο 3-1 και έτσι ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τον επαναληπτικό. Ο Περέζ ήταν ο σκόρερ του τρίτου τέρματος των Ολλανδών, οι οποίοι είχαν προηγηθεί κιόλας στο 27' με τον Νελίσε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι με τον Ματουζάλεμ, όμως στο 51' η Αλκμαάρ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Μαθέιζεν. την άλλη μεγάλη νίκη της ημέρας σημείωσε η Οσέρ στο ευρωπαϊκό ντέρμπι της Γαλλίας, απέναντι στην Λίλ. Ο Ακάλε ήταν ο "δήμιος" της Λιλ μέσα στην έδρα της μάλιστα σημειώνοντας το νικητήριο γκολ στο 45'. Στα άλλα ματς Παρτιζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1, όπως εξάλλου και Αούστρια Βιέννης με την Σαραγόσα. Ο αγώνας της Στεάουαμε την Βιγιαρεάλ αναβλήθηκε λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

    Σημρινά αποτελέσματα

    Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1 (83' πεν. Τόμιτς-17' Αλντονίν) Σαχτάρ-Αλκμαάρ 1-3 (45' Ματουζάλεμ-27' Νέλισε, 51' Μάθισεν, 90' πεν. Πέρεζ) Στεάουα-Βιγιαρεάλ (αναβλήθηκε) Αούστρια Βιέννης-Σαραγόσα 1-1 (32' Ρούσφελντ-74' Σάβιο Λιλ-Οσέρ 0-1 (45' Ακάλε)

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χτύπησε ο Ριβάλντο

    10/3/2005 11:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το χτύπημα που δέχθηκε ο Ριβάλντο στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού-Νιούκαστλ για το Κύπελλο UEFA, προκάλεσε έντονες ανησυχίες ακόμη και για κάταγμα, κι έτσι αμέσως μετά την αντικατάστασή του έφυγε και πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο. Αυτός έδειξε ότι έχει υποστεί διάστρεμμα και ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ κρίνεται αμφίβολη και θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διήμερο. Σχετικά με τα μπουκάλια που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής δεν έγραψε κάτι στο φύλλο αγώνα. Το μόνο που σημείωσε ήταν οι κάρτες. Έτσι, το θέμα είναι πλέον τι θα γράψει στην έκθεσή του ο παρατηρητής του αγώνα.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δυο αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ

    10/3/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς την παρουσία φιλάθλων του θα δώσει ο ΠΑΟΚ τους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες του, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, για τα επεισόδια οπαδών του στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Η αρχική ποινή ήταν μια αγωνιστική, αλλά διπλασιάστηκε, επειδή είναι υπότροπος. Παράλληλα, ο δικέφαλος του βορά τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Όσον αφορά στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούμενο, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες και πρόστιμο 10.000 ευρώ, για τις δηλώσεις του σε βάρος του διαιτητή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

    [11] Μπάσκετ

    ΑΕΚ από άλλο πλανήτη!

    10/3/2005 10:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, χρειάστηκε η ΑΕΚ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι με την Πρόκομ Τρεφλ, στην Πολωνία. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν άνετα 75-59 και απολαμβάνουν την κορυφή του Ζ΄ ομίλου της Ευρωλίγκα, με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ τοποθέτησαν γερές βάσεις για την πρόκριση στους «8». Οι Πολωνοί παραμένουν στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με τρεις ήττες. Με την ΑΕΚ να δρέπει δάφνες σε άμυνα και επίθεση, η Πρόκομ έμεινε άποντη για τέσσερα λεπτά, ενώ το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι βρήκε ένας παλιός μας «γνώριμος», ο Άνταμ Βόιτσικ, την ώρα που η Ένωση είχε ήδη «φορτώσει» τους αντίπαλους με 18 πόντους. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη εκμεταλλεύτηκε τον επιθετικό της πλουραλισμό και την ευστοχία των Ζήση, Μπέιλι και Χατζή από την περιφέρεια και «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (24-8).

    Κυριάρχησε εύκολα

    Η δεύτερη περίοδος ήταν «καρμπόν» της πρώτης, ενώ στο 15ο λεπτό η διαφορά είχε αγγίξει τη μέγιστη τιμή της (+28, 36-8). Οσο για τους γηπεδούχους, η απόδοση τους βοηθούσε τους «κιτρινόμαυρους» ώστε να κάνουν μία δυνατή προπόνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λήξη του πρώτου μέρους, που βρήκε την Ένωση στο +21 (42-21), οι Πολωνοί είχαν μόλις 2 εύστοχα (Μίλερ, Νέμεθ) τρίποντα σε 10 προσπάθειες. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυριάρχος του αγωνιστικού χώρου και έφτασε άνετα στη νίκη με το τελικό 75-59. Οι Πολωνοί προσπάθησαν με την έναρξη της τελευταίας περιόδου να κάνουν την υπέρβαση, πετυχαίνοντας σερί 7-0 (42-59), αλλά η προσπάθειες τους «εκμηδενίστηκαν» από την υπεροχή της ΑΕΚ.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 8-24, 21-42, 35-59, 59-75 ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Εουγκένιους Κιζέφσκι): Μασιούλις 16 (2), Βόιτσικ 2, Νέμεθ 13 (2), Μίλερ 7 (1), Μασκολίουνας 1, Πατσέσας 7, Γιαγκόντνικ 2, Μπάτσικ 3, Ραντόγιεβιτς 8, Φάρμερ. ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Μπέιλι 9 (1), Νικολαϊδης 7 (1), Λόλις 12, Μπουρούσης 4, Ζήσης 19 (2), Χατζής 11 (1), Νίτσεβιτς 10, Πελεκάνος 1, Κους , Γλυνιαδάκης 2.

    [12] Κόσμος

    Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες Σύντομα εξιτήριο για τον Πάπα

    10/3/2005 11:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κοντά στους πιστούς θα βρίσκεται τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών, που αρχίζει στις 20 Μαρτίου, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Χουακίν Ναβάρο Βαλς, ο 84χρονος Ποντίφικας θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης όπου νοσηλεύεται εντός των επόμενων δέκα ημερών και θα επιστρέψει στην Αγία Έδρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραμονή του Πάπα στο Τζεμέλι παρατάθηκε μετά τις συμβουλές των θεράποντων ιατρών "προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάρρωσή του". Ο Ποντίφικας εισήχθη για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο στις 24 Φεβρουαρίου και υποβλήθηκε σε επέμβαση τραχειοτομής αφού παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναρρώνει ο Ποντίφικας

    [13] Κοινωνία

    Αντισυνταγματική η ρύθμιση λέει ο Άρειος Πάγος Πολιτική αντιπαράθεση για το εφάπαξ

    10/3/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την επιβολή ανώτατου ορίου στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στις κρατικές τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, που θεσπίστηκε με νόμο του 1992. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι τα βοηθήματα που παρέχονται από ασφαλιστικούς Οργανισμούς, όπως το εφάπαξ, έχουν αμιγώς ανταποδοτικό χαρακτήρα και επομένως δεν μπορεί να επιβάλλονται σε αυτά ανώτατα όρια. Το θέμα ωστόσο δεν έχει λυθεί οριστικά, καθώς εκκρεμεί και στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ύστερα από παραπομπή του Α' τμήματος του δικαστηρίου που είχε αποφανθεί ότι η διάταξη είναι συνταγματική. Σε περίπτωση που εκδοθούν αντίθετες αποφάσεις από τα δύο δικαστήρια, τότε η απόφαση θα κριθεί τελεσίδικα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Το θέμα πυροδότησε σήμερα, νέα αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη, καθώς χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε την κατάργηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Αντώναρος κάλεσε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να λάβει θέση για τις απόψεις του κ. Πάγκαλου, επισημαίνοντας ότι είναι η δεύτερη ημέρα σιωπής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, ο Νίκος Αθανασάκης δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Πάγκαλου που ουδέποτε συζητήθηκαν στο κόμμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συντηρήσει το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 March 2005 - 22:00:51 UTC