Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφιαλτικές μνήμες…
  • [02] Γενέθλια πλούτου για τον Μπιλ Γκέιτς
  • [03] Η "κούπα" φλερτάρει ξανά με το... λιμάνι
  • [04] Εφιαλτικές μνήμες…
  • [05] Μοιραία πτώση ελικοπτέρου
  • [06] Εληξε η κατάληψη του αεροπλάνου της Λουφτχάνσα
  • [07] Άργησε αλλά εμφανίστηκε ο Τζάκσον

    [01] Κόσμος

    Ένας χρόνος μετά το μακελειό στη Μαδρίτη Εφιαλτικές μνήμες

    11/3/2005 12:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 9:43:24 πμ)

    Συντάκτης:

    Ήταν 11 Μαρτίου 2004, λίγο μετά τις 7 το πρωί, ώρα αιχμής για τους κατοίκους της Μαδρίτης. Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ατότσα και εκείνους της Σάντα Εουχένια και του Ελ Πόθο, αφήνοντας πίσω τους 191 νεκρούς και 1.900 τραυματίες. Η "11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης", η "νέα γκουερνίκα" όπως την ονόμασαν άλλοι, αποτέλεσε σοκ για όλη την Υφήλιο, που παρακολούθησε το χτύπημα ενός παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Γηραιά Ήπειρο. Άμεσες ήταν και οι πολιτικές επιπτώσεις, καθώς η κατακραυγή εναντίον του τότε πρωθυπουργού Αθνάρ είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του Χοσέ Θαπατέρο και την απόσυρση των ισπανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Η πρώτη επέτειος από την τραγωδία θα γίνει σε λιτό πνεύμα και θα κορυφωθεί με τη συμβολική δενδροφύτευση 191 δένδρων στη μνήμη των θυμάτων.

    Λιτές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

    Στις 07:37 τοπική ώρα, τη στιγμή που πριν ακριβώς έναν χρόνο εξερράγη η πρώτη από τις βόμβες, οι καμπάνες των 650 εκκλησιών της μείζονος περιφέρειας της Μαδρίτης χτύπησαν πένθιμα και για πέντε λεπτά στη μνήμη των θυμάτων.

    Αμέσως μετά ακούστηκε το "Τραγούδι των Πουλιών" του Πάμπλο Καζάλς.

    Εκατοντάδες χιλιάδες Μαδριλένοι, Ισπανοί, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο πρωθυπουργός, Χοσέ Θαπατέρο και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα συγκεντρωθούν στο Parque Retiro και θα αποτίσουν φόρο τιμής στο "Δάσος των Απόντων", όπου θα φυτευτούν τα 191 δέντρα, ένα για κάθε αθώο θύμα της τυφλής τρομοκρατίας.

    Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες συγκεντρώσεις, στις οποίες θα τηρηθεί σιγή, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής θα κορυφωθούν με μεγάλη επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό της Αλμουδένα.

    Ωστόσο, αμέτοχα σε όλες τις εκδηλώσεις θα παραμείνουν τα μέλη της "Οργάνωσης Πληγέντων από την Τρομοκρατία της 11ης Μαρτίου" (Asociacion 11-M Afectados por el Terrorismo), η οποία ανακοίνωσε πως προτιμά να μην συμμετάσχει διότι για τα μέλη της "είναι μία ημέρα σιωπής". Έτσι, η οργάνωση θα κλείσει την πόρτα της έδρας της, στην οποία θα κολληθούν 191 μαύροι φιόγκοι.

    Ανοικτές πληγές

    Εκτός από τις τραγικές μνήμες, οι πληγές από το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της χώρας είναι ακόμα ανοιχτές.

    Δεν είναι μόνο ο αριθμός των θυμάτων, όσο το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε αφορμή να ξεσπάσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ και της νυν του Χοσέ Θαπατέρο.

    Ο κ. Αθνάρ θεώρησε την επίθεση συνωμοσία που τελικά συνέβαλε στην εκλογική του ήττα, ενώ ο νυν Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο μόνος υπεύθυνος για το μακελειό είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία.

    Εκτός από τη διεθνή τρομοκρατία, η ισπανική κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει και τη βασκική ΕΤΑ, η οποία συνεχίζει τη δράση της παρά τις προσπάθειες εξάρθρωσής της.

    Οι Ισπανοί ζουν ακόμα με τα τραύματα που προκάλεσε η σφαγή και οι εφιαλτικές μνήμες είναι δύσκολο να εκλείψουν από την καθημερινή ζωή.

    Οι κάτοικοι της Μαδρίτης είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τη ζωή τους, να παίρνουν κάθε πρωί το τρένο για τις δουλειές τους, έστω κι αν κάθε φορά που περνούν από το σταθμό της Ατότσα η σκέψη τους γυρίζει ακριβώς ένα χρόνο πίσω.

    Άλλωστε, το μνημείο που έχει στηθεί στον μοιραίο σταθμό συμβολίζει το πόσο εύκολα απλοί πολίτες μπορούν να γίνουν ο στόχος ενός τυφλού πολέμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοκρατία κατά της τρομοκρατίας

    H μέρα που συγκλόνισε την Ευρώπη

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Για 11η συνεχή χρονιά πρώτος στη λίστα του Forbes Γενέθλια πλούτου για τον Μπιλ Γκέιτς

    11/3/2005 10:21:00 πμ

    Συντάκτης:

    Γύρω από το όνομα του επικρατεί ένας μύθος, που όπως φαίνεται καλά κρατεί. Ο λόγος για τον Μπιλ Γκέιτς, που για ενδέκατη συνεχή χρονιά κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, την οποία, όπως κάθε χρόνο δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Με προσωπική περιουσία που φτάνει τα 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια ο ιδρυτής της Microsoft διατήρησε τον τίτλο αν και φέτος είχε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ένα βήμα ακριβώς πίσω από τον Γκέιτς βρίσκεται ο συμπατριώτης του Γουόρεν Μπάφετ επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων Berkshire Hathaway, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Η φετινή τριάδα της κορυφής του πλούτου κλείνει με μια έκπληξη, καθώς εκεί βρίσκουμε τον Ινδό "βασιλιά του χάλυβα" Λάκσμι Μιτάλ. Τετραπλασιάζοντας μέσα σε ένα χρόνο την περιουσία του και φτάνοντάς την στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια εκτοξεύτηκε από την 62η θέση στην τρίτη.

    Επίσημη πρώτη για τη Μάρθα Στιούαρτ

    Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με 23,8 δισεκατομμύρια, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ Αλσαούντ με 23,7 δισεκατομμύρια. Έκτος στη γενική κατάταξη του πλούτου ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Ikea, Σουηδός Ίνγκβαρ Κάμπραντ με 23 δισεκατομμύρια.

    Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν (21 δισ.), ο Γερμανός Καρλ Άλμπρεχτ, ιδρυτής των πολυκαταστημάτων Aldi (18,5 δισ.), ο Λάρι Έλισον της Oracle (18,4 δισ.) και ο Σ. Ρόμπσον Γουόλτον των πολυκαταστημάτων Wal-Mart (18,3 δισ.).

    Στο μεταξύ, φέτος στο κλαμπ των ισχυρών προστέθηκε και η διάσημη Αμερικανίδα επιχειρηματίας Μάρθα Στιούαρτ, η οποία αποφυλακίστηκε πριν λίγες μέρες.

    Μαζί της στον κατάλογο των πολυεκατομμυριούχων την παρθενική τους εμφάνιση έκαναν ακόμη 130 άνθρωποι.

    [03] Βόλεϊ

    Η "κούπα" φλερτάρει ξανά με το... λιμάνι

    11/3/2005 4:41:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αντιμέτωπος με την ιστορία του επειτα από 8 χρόνια θα βρεθεί από 11-12 Μαρτίου στο ΣΕΦ στο φαϊναλ φορ του Top Teams Cup ο Ολυμπιακός. Το 1996 όταν ακόμη η διοργάνωση είχε το όνομα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι με τιμονιέρη έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τεχνικούς, τον Γιάννη Λαϊο, με τρεις σημερινούς του παίκτες, τους Τσακιρόπουλο, Χριστοφιδέλη και τον νυν βοηθό προπονητή Γιώργο Λυκούδη, είχε κατακτήσει στο ΣΕΦ το βαρύτιμο τρόπαιο προκαλώντας ντελίριο σε περίπου 18.000 φίλους του που είχαν κατακλύσσει τότε το φαληρικό στάδιο, αποτελώντας το 13ο παίκτη της ομάδας. Σε λίγες μέρες, ξανά στο ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός πιο ώριμος από ποτέ θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για να επαναλάβει αυτόν τον θρίαμβο και να γράψει μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Την Πέμπτη αναμένονται στην Ελλάδα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, οι δύο ολλανδικές ομάδες, Όρτεκ Νεσελάντε, Όμνιγουόρλντ Αλμέρε καθώς και η τσεχική Ντούκλα Λίμπερετς. Απόψε στις 21:00 (ΕΤ1) στο β' ημιτελικό οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Τσέχων, ενώ στις 18:00 (ΕΤ1) στον "πορτοκαλί" εμφύλιο των ημιτελικών Όρτεκ Νεσελάντε και Όμνιγουόρλντ Αλμέρε θα κονταροχτυπηθούν για μία θέση στον αυριανό τελικό του ΣΕΦ.

    Τα 75 χρόνια της "ερυθρόλευκης" ιστορίας

    Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ίδρυσε τμήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών το 1930, αλλά η συμμετοχή τους περιορίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα που σταμάτησαν να λειτουργούν, πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

    Η νεότερη ιστορία του τμήματος ανδρών ξεκίνησε το 1960 με πρώτο έφορο τον Ιωάννη Κουτσουλέντη, το 1961 προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία και κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του το 1968 στην Θεσσαλονίκη με προπονητή τον Κ. Αμπελά και παίκτες τους Παντελιά, Κουμπλή, Λοράνδο, Μανουσαρίδη, Κριτσοταλάκη, Λαμπάκη, Κεφάλα, Φλώρο, Ντολγομπόλοφ, Ρέμπελο, Πάσαρη, Τραπεζουντίδη, Κωνσταντάρα, Αγαπητό, Σταυρόπουλο, Καραμήτσο, Κολοκοτρώνη.

    Η πρώτη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε το 1973 και με παίκτες τους Κουμπλή, Παντελιά, Πολύζο, Δερμάτη, Γαλάκο, Λοράνδο, Προσαλίκα, Λάιο, Μίχαλο, Χωριανό, Δωριάδη και με προπονητές τους Κεφαλά, Παντελιά, Ζαχάριεφ πήρε 7 πρωταθλήματα.

    Η δεύτερη μεγάλη ομάδα γεννήθηκε το 1987 με προπονητή τον Γιάννη Λάιο και παίκτες τους Τριανταφυλλίδη, Μουστακίδη, Φάκα, Γκουντάκο, Θεοδωρίδη, Ντράγκοβιτς, Αμαριανάκη, Δ. Καζάζη, Λυκούδη, Ξεροβάσιλα, κατέκτησε 8 συνεχόμενους τίτλους, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια είχε την τεχνική ηγεσία ο σπουδαίος Ρώσος τεχνικός Βλάντιμιρ Κόντρα.

    Το 1996 η διοίκηση του συλλόγου, προσέλαβε έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, τον Ιταλό Τζιαν Πάολο Μοντάλι, προκειμένου να οργανώσει την ομάδα στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να προχωρήσει σε ανανέωση. Με Έλληνες παίκτες τους Γκιούρδα, Τσακιρόπουλο, Χριστοφιδέλη, Κουρνέτα, Ντράγκοβιτς, Θεοδωρίδη πήρε ξανά τα σκήπτρα στην Ελλάδα, το 1998 με 3-1 στην Ορεστιάδα επί της τοπικής ομάδας, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέη οφ του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με τον Μοντάλι στο τιμόνι του έφερε το μοντέρνο τρόπο ανάπτυξης και οργάνωσης σε όλες τις ελληνικές ομάδες.

    Στην συνέχεια πέρασαν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, μεγάλες μορφές του παγκοσμίου βόλεϊ, όπως ο κορυφαίος Σέρβος προπονητής Ζόραν Γκάετς, ο Ιταλός πολυνίκης στα Ευρωπαϊκά κύπελλα Ντανιέλε Ρίτσι, ο Κροάτης Λιούμπο Τράβιτσα, ενώ την φετινή περίοδο προσλήφθηκε ο Αργεντίνος Κλαούντιο Κουέγιο .

    Κυρίαρχος στην Ελλάδα

    Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα, αφού κατέκτησε τα 21 από τα 36 εθνικά πρωταθλήματα (1969-1974-1976-1978-1979-1980- 1981- 1983-1987-1998-1989-1990-1991-1992-1993-1994-1998-1999-2000-2001-2003), ενώ ήταν πρωταθλητής και το 1968 όταν γίνονταν τα πανελλήνια πρωταθλήματα, υπό μορφή τουρνουά. Ο Ολυμπιακός κατέχει ένα ακατάρριπτο ρεκόρ , αφού τις περιόδους 1987-1994 κατάκτησε 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα ο θεσμός του Κυπέλλου, δεν διοργανώθηκε όλα τα χρόνια και έτσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα 11 (1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1994, 1997, 1998, 1999, 2001) από τα 17, με 7 συνεχόμενα από το 1989.

    Ο Ολυμπιακός έχει να καυχηθεί και για τα νταμπλ (1981, 1983, 1989, 1990, 1992,1993, 1998, 1999,2001), που θα ήταν περισσότερα αν γινόταν κάθε χρόνο το Κύπελλο Ελλάδος.

    Στο... Έβερεστ της Ευρώπης

    Στις 10 Μαρτίου 1996 ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην λαμπρή ιστορία του, αφού κέρδισε 3-2 την γερμανική Μπάγερ Βούπερταλ, κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 71α γενέθλια του.

    Στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" στον Πειραιά , βρέθηκαν περίπου 18.000 θεατές, ενώ πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού δεν προσπάθησαν να πλησιάσουν, αφού τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από πολύ νωρίς.

    Ο Ολυμπιακός κέρδισε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα 3-2 την γερμανική ομάδα , κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου (σε όλα τα αθλήματα) και έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα βόλεϊ, που έφτασε στην ευρωπαϊκή κορυφή.

    Στον τελικό ο Γιάννης Λάιος χρησιμοποίησε τους: Γκιούρδα (9 πόντοι-13 αλλαγές), Μουστακίδη(1-1), Ο.Ερνάντες(8-25), Σάντσες(23-15), Τσακιρόπουλο(7-2), Ντράγκοβιτς(8-11), Χριστοφιδέλη, Αμαριανάκη. Αναπληρωματικοί: Λυκούδης, Θεοδωρίδης, Δούκας, Μιχαλόπουλος.

    "Χάλκινος" στον κόσμο

    Το 1992 πήρε την τρίτη θέση στο Μουντιαλίτο συλλόγων. Στον προκριματικό όμιλο της Φλωρεντίας κέρδισε 3-0 την κορεάτικη Σανγκ Μου Σεούλ και την Πουερτορικάνικη Κοροζάλ Πουέρτο Ρίκο και έχασε με το ίδιο σκορ από την Σίσλει Τρεβίζο. Στα τελικά του Τρεβίζο, έχασε στον ημιτελικό 3-0 (15-13,15-4,16-14) από την ιταλική Μίλαν και κέρδισε στον μικρό τελικό 3-0 (15-6,17-16,15-7) επίσης ιταλική Ραβέννα.

    Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη

    Μόνο την περίοδο 1975-76 δεν πήρε μέρος ο Ολυμπιακός στα Κύπελλο Ευρώπης, όπου μετράει 29 συμμετοχές (19 στο Πρωταθλητριών, 9 στο Κυπελλούχων και 1 στο Συνομοσπονδίας).

    Κατέχει μαζί με την ιταλική Πανίνι Μόντενα το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων συμμετοχών σε φάιναλ φορ Κυπέλλων Ευρώπης, τέσσερις στο Πρωταθλητριών( 92,93,94,95) και τρεις στο Κυπελλούχων(96,97,98).

    Τα 10 Final Four του Ολυμπιακού

    1982 (Παρίσι) Κύπελλο Πρωταθλητριών Ημιτελικός: Ρόμπι ντι Κάπα Τορίνο (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-0 Μικρός τελικός: Δυναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) Ολυμπιακός 3-1 Κατάταξη: 1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 2. Τορίνο, 3. Δυναμό Βουκουρεστίου, 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    1992 (Πειραιάς) Κύπελλο Πρωταθλητριών Ημιτελικός: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Κοινοπολιτεία) 3-0 Τελικός: Μεσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-0 Κατάταξη: 1. Μεσατζέρο Ραβένα, 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 4. Κάνες

    1993 (Πειραιάς) Κύπελλο Πρωταθλητριών Ημιτελικός: Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-1 Μικρός τελικός: Ολυμπιακός Μάες Πιλς Ζέλικ (Βέλγιο) 3-0 Κατάταξη: 1.Μεσατζέρο Ραβένα (Ιταλία), 2. Μαξικόνο Πάρμα, 3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 4. Μάες Πιλς Ζέλικ

    1994 (Άντερλεχτ) Κύπελλο Πρωταθλητριών Ημιτελικός: Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-1 Μικρός τελικός: Μάες Πιλς Ζέλικ (Βέλγιο) Ολυμπιακός 3-0 Κατάταξη: 1.Εντικουόλγκι Ραβένα (Ιταλία), 2. Μαξικόνο Πάρμα, 3. Μάες Πιλς Ζέλικ, 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    1995 (Βιέννη) Κύπελλο Πρωταθλητριών Ημιτελικός: Εντικουόλγκι Ραβένα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-1 Μικρός τελικός: Ολυμπιακός - Μάες Πιλς Ζέλικ (Βέλγιο) 3-2 Κατάταξη: 1.Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία), 2. Εντικουόλγκι Ραβένα, 3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 4. Μάες Πιλς Ζέλικ

    1996 (Πειραιάς) Κύπελλο Κυπελλούχων Ημιτελικός: Ολυμπιακός Άλκομ Καπέλε (Ολλανδία) 3-1 Τελικός: Ολυμπιακός Μπάγερν Βούπερταλ (Γερμανία) 3-2 Κατάταξη: 1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 2. Μπάγερ Βούπερταλ, 3. Άλκομ Καπέλε, 4. Ουνικάχα Αλμερία (Ισπανία)

    1997 (Θεσσαλονίκη) Κύπελλο Κυπελλούχων Ημιτελικός: Ολυμπιακός Μπερλίν (Γερμανία) 3-1 Τελικός: Άλπιτουρ Κούνεο (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-0 Κατάταξη: 1.Άλπιτουρ Κούνεο, 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 3. Μπερλίν, 4. Μπελογκόριε (Ρωσία)

    1998 (Κούνεο) Κύπελλο Κυπελλούχων Ημιτελικός: Ολυμπιακός Καστέλο ντε Μάια (Πορτογαλία) 3-0 Τελικός: Άλπιτουρ Κούνεο (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-0 Κατάταξη: 1.Άλπιτουρ Κούνεο, 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 3. Γκραν Κανάρια (Ισπανία), 4. Καστέλο ντε Μάια.

    2001 (Παρίσι) Τσάμπιονς Λιγκ Ημιτελικός: Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-0 Μικρός τελικός: Ρόμα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-2 Κατάταξη: 1.Παρί (Γαλλία), 2. Σίσλεϊ Τρεβίζο, 3. Ρόμα, 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    2002 (Οπόλε) Τσάμπιονς Λιγκ Ημιτελικός: Μοστοστάλ (Πολωνία) Ολυμπιακός 1-3 Τελικός: Ματσεράτα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-1 Κατάταξη: 1.Ματσεράτα (Ιταλία), 2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 3. Ηρακλής, 4. Μοστοστάλ

    Οι Ελληνικές παρουσίες σε Final Four

    ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΣΗ 1980 Κυπελλούχων Αθήνα Παναθηναϊκός 2η 1982 Πρωταθλητριών Παρίσι Ολυμπιακός 4η 1989 Κυπελλούχων Βαρκάους Παναθηναϊκός 3η 1992 Πρωταθλητριών Πειραιάς Ολυμπιακός 2η 1993 Πρωταθλητριών Πειραιάς Ολυμπιακός 3η 1993 Κυπελλούχων Μοντικιάρι Άρης 4η 1994 Πρωταθλητριών Άντερλεχτ Ολυμπιακός 4η 1994 Κυπελλούχων Γενεύη Ορεστιάδα 4η 1995 Πρωταθλητριών Βιέννη Ολυμπιακός 3η 1995 Κυπελλούχων Γενεύη Άρης 4η 1995 Συνομοσπονδίας Πάρμα Ορεστιάδα 2η 1996 Κυπελλούχων Πειραιάς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1η 1996 Συνομοσπονδίας Παρίσι Ορεστιάδα 4η 1997 Κυπελλούχων Θεσ/νίκη Ολυμπιακός 2η 1998 Κυπελλούχων Κούνεο Ολυμπιακός 2η 2000 Κυπελλούχων Ν. Λιόσια Α.Ε.Κ. 3η 2000 Συνομοσπονδίας Φλωρεντία Ορεστιάδα 4η 2001 Τσάμπιονς Λιγκ Παρίσι Ολυμπιακός 4η 2002 Τσάμπιονς Λιγκ Οπόλε Ολυμπιακός 2η 2002 Τσάμπιονς Λιγκ Οπόλε Ηρακλής 3η 2004 Τσάμπιονς Λιγκ Μπέλγκοροντ Ηρακλής 4η 2004 Συνομοσπονδίας Μόντενα Π.Α.Ο. 4η

    Η "χρυσή βίβλος" του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ανδρών

    1973: Βοροκίλοβγκραντ (ΕΣΣΔ) 1974: Ραντιοτέκνικ Ρίγα (ΕΣΣΔ) 1975: Ραντιοτέκνικ Ρίγα (ΕΣΣΔ) 1976: ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 1977: Ραντιοτέκνικ Ρίγα (ΕΣΣΔ) 1978: Ερ. Αστέρας Πράγας (Τσεχοσλ.) 1979: Δυναμό Βουκουρ. (Ρουμανία) 1980: Πανίνι Μόντενα (Ιταλία) 2. Παναθηναϊκός 1981: Ερ.Αστέρας Μπρατ. (Τσεχοσλ.) 1982: Οτομομπιλίστ Λένιγκραντ (ΕΣΣΔ) 1983:Οτομομπιλίστ Λένιγκραντ (ΕΣΣΔ) 1984:Κάπα Τορίνο (Ιταλία) 1985:Δυναμό Μόσχας (ΕΣΣΔ) 1986:Πανίνι Μόντενα (Ιταλία) 1987:Ταρταρίνι Μπολόνια (Ιταλία) 1988:Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) 1989:Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) 3. Παναθηναϊκός 1990:Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) 1991:Γκαμπέκα Μοντικιάρι (Ιταλία) 1992:Γκαμπέκα Μοντικιάρι (Ιταλία) 1993:Μιζούρα Μεντιολάνουμ (Ιταλία) 4. Άρης 1994:Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) 4. Ορεστιάδα 1995: Νταϊτόνα Μόντενα (Ιταλία) 4. Άρης 1996: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 1997: Άλπιτουρ Τράκο Κούνεο (Ιταλία) 2. Ολυμπιακός 1998: Αλπιτουρ Τράκο Κούνεο (Ιταλία) 2. Ολυμπιακός 1999: Κάννες (Γαλλία) 2000: Παρί Βόλεϊ (Γαλλία) 3. ΑΕΚ

    Από τη περίοδο 2000-01 η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ αντικατέστησε το κύπελλο Κυπελλούχων με το Τοπ Τιμς Καπ

    2001: Εσπίνιο (Πορτογαλία) 2002: Κνακ Ρόζελαρε (Βέλγιο) 2003: Πιετ Ζούμερς Αμπελτόρν (Ολλανδία) 2004: Λοκομοτίβ Χάρκιβ (Ουκρανία)

    Μόνιμος θαμμώνας στα ευρωπαϊκά σαλόνια

    1969-70 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Πόρτο (Πορτογαλία) 3-0 Α ΓΥΡΟΣ: Πόρτο Ολυμπιακός 0-3

    Β ΓΥΡΟΣ: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία) Ολυμπιακός 3-0 Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Μλάντοστ Ζάγκρεμπ 0-3

    1972-73 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ

    Α ΓΥΡΟΣ: Πόρτο (Πορτογαλία) Ολυμπιακός 1-3 Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Πόρτο 3-0

    Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Όλζτιν (Πολωνία) 0-3 Β ΓΥΡΟΣ: Όλζτιν Ολυμπιακός 3-0

    1973-74 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ

    Ολυμπιακός Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία) 3-1 (14-16, 15-13, 17-15, 15-13) Ερυθρός Αστέρας Ολυμπιακός 3-1

    1974-75 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

    Α ΓΥΡΟΣ: Εΐν Χαμιφράτζ (Ισραήλ) Ολυμπιακός 3-1 (15-5, 14-16, 15-11, 15-9) Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός - Εΐν Χαμιφράτζ 3-0 (15-11, 15-13, 18-16)

    Β ΓΥΡΟΣ: Πανίνι Μόντενα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-0 (15-4, 15-6, 15-10) Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Πανίνι Μόντενα 0-3 (13-15, 6-15, 13-15)

    1976-77 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Σπάρτακους Βουδαπέστης (Ουγγαρία) 2-3 Α ΓΥΡΟΣ: Σπάρτακους Βουδαπέστης Ολυμπιακός 3-1

    1977-78 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ

    Α ΓΥΡΟΣ: Λειψία (Αν. Γερμανία) Ολυμπιακός 3-0 Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Λειψία 3-1

    1978-79 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 1η: ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)- Ολυμπιακός 3-0 2η: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3-1 3η: Ολυμπιακός Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 3-0 4η: Χαποέλ Τελ Αβίβ Ολυμπιακός 0-3

    1979-80 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Α ΓΥΡΟΣ: Τσέπελ Ολυμπιακός 3-0 Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Τσέπελ (Ουγγαρία) 3-1

    1980-81 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Ολυμπιακός Βρότσλαβ (Πολωνία) 2-3 (15-12, 13-15, 15-12, 9-15, 6-15) Βρότσλαβ Ολυμπιακός 3-2

    1981-82 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαχάριεφ): Λάιος, Πολύζος, Δωριάδης, Κουμπλής, Τριανταφυλλίδης, Μίχαλος, Αγγελίδης, Αλεξούδης, Γαλάκος, Προσαλίκας, Μητρόπουλος.

    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Μπενφίκα Λισσαβόνας (Πορτογαλία) Ολυμπιακός 0-3 (11-15, 9-15, 3-15) Ολυμπιακός Μπενφίκα 3-0 (15-3, 15-7, 15-5)

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Βόννη (Δυτ. Γερμανία) 3-0 (15-8, 15-5, 15-8) Α ΓΥΡΟΣ: Βόννη Ολυμπιακός 3-1 (14-16, 15-9, 15-9, 15-7)

    Β ΓΥΡΟΣ: Πιεκσαμάκι (Φινλανδία) - Ολυμπιακός 3-2 (17-19, 1-15, 15-5, 15-12 15-4) Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Πιεκσαμάκι 3-0 (15-3, 15-9, 15-10)

    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Παρίσι) Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Σωβ. Ένωση) 0-3 (10-15, 12-15, 3-15), Ολυμπιακός Ρόμπε Ντι Κάπα Τορίνο (Ιταλία) 0-3 ( 9-15, 4-15, 7-15), Ολυμπιακός Διναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-3 (16-14, 5-15, 10-15, 7-15). Τελική κατάταξη: 1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 2. Ρόμπε Ντι Κάπα Τορίνο, 3. Διναμό Βουκουρεστίου, 4. Ολυμπιακός.

    1982-83 ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Ούμπιν Όριον (Ολλανδία) 2-3 (13-15, 15-12, 15-10, 14-16, 6-15) Α ΓΥΡΟΣ: Ούμπινκ Όριον Ολυμπιακός 3-2 (15-10, 5-15, 15-11, 11-15, 16-14)

    1983-84 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Ολυμπιακός ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας (Κύπρος) 3-0 (15-5, 15-3, 15-1) ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας Ολυμπιακός 0-3 (2-15, 4-15, 5-15)

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Ντούκλα Λίμπερετς (Τσεχία) 1-3 (9-15, 15-11, 4-15, 6-15) Α ΓΥΡΟΣ: Ντούκλα Λίμπερετς Ολυμπιακός 3-0 (15-6, 15-7, 15-6)

    1984-85 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Κεσκεμέτι (Ουγγαρία) Ολυμπιακός 3-0 (15-11, 15-5, 15-12) Ολυμπιακός Κεσκεμέτι 3-0 (15-9, 15-12, 15-8)

    1985-86 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Σανίτας (Ισπανία) Ολυμπιακός 1-3 (15-7, 10-15, 15-7, 15-7) Ολυμπιακός Σανίτας 3-1 (15-8, 15-7, 4-15, 15-11)

    1986-87 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ Ολυμπιακός ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας (Κύπρος) 3-0 (15-7, 15-8, 15-10) Ολυμπιακός ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας (Κύπρος) 3-0 (15-2, 15-2, 15-2)

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Μπολόνια (Ιταλία) 2-3 (10-15, 16-14, 5-15, 15-10, 6-15) Α ΓΥΡΟΣ: Μπολόνια Ολυμπιακός 3-0 (15-10, 15-5, 15-5)

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Α ΓΥΡΟΣ: Λένικ (Βέλγιο) Ολυμπιακός 3-0 (15-3, 15-10, 15-8) Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Λένικ 3-0 (15-1, 15-3, 15-8)

    Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Λειψία (Αν. Γερμανία) 2-3 (15-9, 12-15, 12-15, 15-11, 14-16) Β ΓΥΡΟΣ: Λειψία Ολυμπιακός 3-0 (15-6, 15-10 ,15-6)

    1988-89 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Πόρτο (Πορτογαλία) 3-0 (15-8, 15-3, 15-2) Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Πόρτο 3-0 (15-5, 15-3, 15-11)

    Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Μαρτίνους (Ολλανδία) 3-0 (15-8, 15-3, 15-9) Β ΓΥΡΟΣ: Μαρτίνους Ολυμπιακός 3-0 (15-12, 15-12, 15-7)

    Γ ΓΥΡΟΣ 1η: ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) Ολυμπιακός 3-0 (16-14, 15-6, 15-8) 2η: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3-0 (15-8, 15-5, 15-6) 3η: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Σoβ. Ένωση) 1-3 (10-15, 6-15, 15-8, 12-15) 4η: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3 (6-15, 3-15, 5-15) 5η: Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ (Γιουγκοσλαβία) Ολυμπιακός 3-1 (15-12, 10-15, 15-6, 15-7) 6η: Ολυμπιακός Βοϊβοντίνα 3-0 (15-12, 15-6, 15-12)

    1989-90 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Α ΓΥΡΟΣ: Λεϊσίν (Ελβετία) Ολυμπιακός 0-3 (7-15, 10-15, 6-15) Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Λεϊσίν 3-0 (15-13, 15-5, 16-14)

    Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 2-3 (15-13, 3-15, 15-11, 10-15, 11-15) Β ΓΥΡΟΣ: ΤΣΣΚΑ Σόφιας Ολυμπιακός 1-3 (15-4, 11-15, 16-17, 3-15)

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Εσπίνιο (Πορτογαλία) 3-0 (15-6, 15-10, 15-5) Εσπίνιο Ολυμπιακός 0-3 (13-15, 4-15, 9-15) Φίλιπς Μόντενα Ολυμπιακός 3-1 (15-17, 15-4, 15-12, 15-10) Ολυμπιακός Φίλιπς Μόντενα (Ιταλία) 1-3 (10-15, 5-15, 15-4, 10-15)

    1991-92 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάιος): Μουστακίδης, Τριανταφυλλίδης, Ντράγκοβιτς, Βίλντε, Αμαριανάκης, Ουρμπάνοβιτς, Δ. Καζάζης, Ξεροβάσιλας, Τερζάκης, Φάκας, Θεοδωρίδης, Λυκούδης.

    Α ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 3-0 (15-3, 15-9, 15-6) Α ΓΥΡΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ Ολυμπιακός 0-3 (4-15, 5-15, 11-15)

    Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Μπούκοβο Σόφιας (Βουλγαρία) 3-0 (15-2, 15-2, 15-5) Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Μπούκοβο Σόφιας 3-0 (15-7, 15-6, 15-9)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΟΜΙΛΟΣ 1η: Χόλτε (Δανία) - Ολυμπιακός 0-3 (6-15, 1-15, 9-15) 2η: Ολυμπιακός Μεσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) 2-3 (12-15, 15-9, 15-6, 7-15, 12-15) 3η: Μεσατζέρο Ραβένα Ολυμπιακός 3-0 (15-10, 15-12, 17-15) 4η: Ολυμπιακός Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία) 3-0 (15-5, 17-16, 15-9) 5η: Ολυμπιακός Παρτιζάν Βελιγραδίου 3-1 (15-9, 15-9, 10-15, 15-7) 6η: Ολυμπιακός Χόλτε 3-1 (7-15, 15-11, 15-9, 15-8)

    Βαθμολογία:

    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Πειραιάς, ) Ημιτελικοί: Ολυμπιακός ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Κοινοπολιτεία) 3-0 (15-8, 15-7, 15-4), Μεσατζέρο Κάνες 3-1. Μικρός τελικός: ΤΣΣΚΑ Κάνες 3-1 Τελικός: Ολυμπιακός Μεσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) 0-3 (4-15, 12-15, 8-15)

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόντρα): Μουστακίδης, Ντράγκοβιτς, Αμαριανάκης, Τριανταφυλλίδης, Μπρντζόβιτς, Ρούνοφ, Λυκούδης, Φάκας, Δ. Καζάζης, Θεοδωρίδης, Βίλντε, Μιχαλόπουλος.

    Β ΓΥΡΟΣ: Λέφσκι Σπαρτάκ Σόφιας (Βουλγαρία) Ολυμπιακός 0-3 Β ΓΥΡΟΣ: Ολυμπιακός Λέφσκι Σπαρτάκ Σόφιας 3-1

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΟΜΙΛΟΣ 1η: Ολυμπιακός Διναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 3-0 (15-7, 15-10, 15-11) 2η: Ολυμπιακός Μεσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) 1-3 (15-8, 4-15, 12-15, 8-15) 3η: Μόερς (Γερμανία) Ολυμπιακός 0-3 (8-15, 11-15, 14-16) 4η: Ολυμπιακός Μόερς 3-1 (13-15, 15-13, 16-14, 15-9) 5η: Διναμό Βουκουρεστίου Ολυμπιακός 2-3 (17-15, 8-15, 4-15, 16-14, 4-15) 6η: Μεσατζέρο Ραβένα Ολυμπιακός 0-3 (7-15, 6-15, 9-15)

    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Πειραιάς, ) Ημιτελικοί: Ολυμπιακός Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) 1-3 (7-15, 6-15, 16-14, 8-15), Μεσατζέρο Ραβένα Μάες Πιλς 3-0. Μικρός τελικός: Ολυμπιακός Μάες Πιλς Ζέλικ (Βέλγιο) 3-0 (15-9, 15-9, 15-4) Τελικός: Μεσατζέρο Ραβένα Μαξικόνο Πάρμα 3-0 (18-16, 15-13, 15-12).

    1993-94 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κόντρα): Τριανταφυλλίδης, Μουστακίδης, Μπρτζόβιτς, Φόρτσιουν, Αμαριανάκης, Ντράγκοβιτς, Δ. Καζάζης, Στ. Καζάζης, Μιχαλόπουλος, Φάκας, Λυκούδης, Θεοδωρίδης.

    CH ROUND: Ολυμπιακός Χαποέλ Μπατ Γιαμ (Ισραήλ) 3-0 (15-1, 15-5, 15-10) CH ROUND: Χαποέλ Μπατ Γιαμ Ολυμπιακός 3-1 (15-1, 16-14, 8-15, 15-9)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Α ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός - Ντονάουκραφτ Βιέννης (Αυστρία) 3-0 (15-9, 15-12, 15-5) Β ΑΓΩΝΑΣ: Ντονάουκραφτ Βιέννης Ολυμπιακός 2-3 (15-13, 7-15, 15-13, 12-15, 13-15)

    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Άντερλεχτ) Ημιτελικοί: Ολυμπιακός Μαξικόνο Πάρμα (Ιταλία) 0-3 (7-15, 8-15, 4-15), Μάες Πιλς Ραβένα 1-3. Μικρός τελικός: Ολυμπιακός Μάες Πιλς Ζέλικ 0-3 (12-15, 12-15, 3-15) Τελικός: Εντικουόγκι Ραβένα (Ιταλία) Μαξικόνο Πάρμα 3-0 (15-10, 17-15, 15-10).

    Τελική κατάταξη: 1. Εντικουόλγκι Ραβένα, 2. Μαξικόνο Πάρμα, 3. Μάες Πιλς Ζέλικ, 4. Ολυμπιακός.

    1994-95 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Στ. Καζάζης): Μουστακίδης, Ντράγκοβιτς, Αμαριανάκης, Τόνεφ, Ναϊντένοφ, Φάκας, Μιχαλόπουλος, Δούκας, Λυκούδης, Γκιούρδας, Στ. Καζάζης,

    CH ROUND: Γκραν Κανάρια (Ισπανία) Ολυμπιακός 1-3 (10-15, 15-10, 12-15, 13-15) CH ROUND: Ολυμπιακός Γκραν Κανάρια 3-2 (15-9, 13-15, 14-16, 15-5, 15-13)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Α ΑΓΩΝΑΣ: Χάλκμπανκ Άνκαρα (Τουρκία) Ολυμπιακός 3-1 (7-15, 15-11, 15-11, 15-10) Β ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός Χάλκμπανκ Άνκαρα 3-0 (15-13, 15-8, 15-8)

    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Βιέννη) Ημιτελικοί: Εντικουόλγκι Ραβένα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-1 (15-11, 8-15, 15-11, 15-6), Σίσλεϊ Τρεβίζο Μάες Πιλς Ζέλικ (Βέλγιο) 3-1. Μικρός τελικός: Ολυμπιακός Μάες Πιλς Ζέλικ (Βέλγιο) 3-2 (15-10, 12-15, 15-3, 8-15, 15-11) Τελικός: Σίσλεϊ Τρεβίζο Εντικουόγκι Ραβένα 3-0 (15-6, 15-4, 15-11).

    Τελική κατάταξη: 1. Σίσλεϊ Τρεβίζο, 2. Εντικουόλγκι Ραβένα, 3. Ολυμπιακός, 4. Μάες Πιλς Ζέλικ.

    1995-96 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάιος): Αμαριανάκης, Ντράγκοβιτς, Τσακιρόπουλος, Μουστακίδης, Λυκούδης, Μιχαλόπουλος, Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Σάντσες, Ερνάντες, Δούκας, Θεοδωρίδης.

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΟΜΙΛΟΣ 1η: Ντούγκλα Λίμπερετς (Τσεχία) Ολυμπιακός 1-3 (1-15, 12-15, 15-4, 9-15) 2η: Ολυμπιακός Τορχούτ (Βέλγιο) 3-0 (15-8, 15-10, 15-11) 3η: Λοκομοτίβ Χαρκόφ (Ρωσία) Ολυμπιακός 0-3 (7-15, 10-15, 9-15) 4η: Ολυμπιακός Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 3-0 (16-14, 15-5, 15-5) 5η: Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ (Ρωσία) Ολυμπιακός 3-0 (15-5, 15-3, 15-11) 6η: Ολυμπιακός Μπάγερ Βούπερταλ (Γερμανία) 3-0 (15-12, 15-8, 15-9) 7η: Εζατσίμπασι (Τουρκία) Ολυμπιακός 0-3 (7-15, 10-15, 3-15)

    ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Πειραιάς) Ημιτελικοί: Ολυμπιακός Άλκομ Καπέλε (Ολλανδία) 3-1 (15-8, 15-17, 15-3, 15-11), Μπάγερ Βούπερταλ Ουνικάχα Αλμέρια 3-0(15-10, 15-3, 15-9) Μικρός Τελικός: Άλκομ Καπέλε-Ουνικάχα Αλμέρια 3-0(15-5, 15-7, 15-5) Τελικός: Ολυμπιακός Μπάγερ Βούπερταλ 3-2 (15-9, 13-15, 15-7, 12-15, 15-12).

    Τελική κατάταξη: 1. Ολυμπιακός, 2. Μπάγερ Βούπερταλ, 3. Αλκομ Καπέλε, 4. Ουνικάχα Αλμέρια

    1996-97 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μοντάλι): Στορκ, Γκαβρίλοφ, Χελντ, Τσακιρόπουλος, Γκιούρδας, Χριστοφιδέλης, Ντράγκοβιτς, Θεοδωρίδης / Ουτζής, Μιχαλόπουλος. ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - ΟΜΙΛΟΣ 1η: Οδησσός (Ουκρανία) - Ολυμπιακός 0-3 (9-15, 7-15, 4-15) 2η: Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 3-0 (15-3, 15-2, 15-6) 3η: Σπούτνικ (Λευκορωσία) - Ολυμπιακός 0-3 (5-15, 10-15, 12-15) 4η: Ολυμπιακός - Αλκομ Καπέλε (Ολλανδία) 3-0 (15-4, 15-4, 15-2) 5η: Αλπιτουρ Κούνεο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 3-2 (15-4, 11-15, 10-15, 15-7, 15-12) 6η: Ολυμπιακός - Σαβινέστι (Ρουμανία) 3-0 (15-7, 15-4, 15-7) 7η: Μάριμπορ (Σλοβενία) - Ολυμπιακός 1-3 (6-15, 15-7, 13-15, 6-15) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 αγώνες): Κούνεο 14 (21-2), Ολυμπιακός 13 (20-4), Μάριμπορ 10 (11-13), Οδησσός 10 (10-13), Καπέλε 10 (10-13), Τελ Αβίβ 10 (11-15), Σπούτνικ 9 (6-16), Σαβινέστι 8 (5-18). ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Θεσσαλονίκη 8-9/3/97) Ημιτελικοί: Αλπιτουρ Κούνεο (Ιταλία) - Μπελογκόριε (Ρωσία) 3-1 (11-15, 15-6, 15-9, 15-5), Ολυμπιακός - Μπερλίν (Γερμανία) 3-1 (6-15, 15-8, 15-7, 16-14). Μικρός τελικός: Μπελογκόριε (Ρωσία) Μπερλίν (Γερμανία) 3-1 (15-12, 7-15, 15-4, 15-13) Τελικός: Κούνεο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 3-0 (15-9, 15-10, 15-6)

    1997-98 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μοντάλι): Τσακιρόπουλος, Ντράγκοβιτς, Χριστοφιδέλης, Θεοδωρίδης, Κουρνέτας, Ποπόφ, Γκιούρδας, Μέρλο, Ψάρας, Ξενάκης. ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - ΟΜΙΛΟΣ 1η: Λένικ (Βέλγιο) - Ολυμπιακός 3-0 (15-12, 15-13, 15-10) 2η: Ολυμπιακός - Στίλον Χορζόφ (Πολωνία) 3-1 (17-16, 15-6, 9-15, 15-8) 3η: Γκραν Κανάρια (Ισπανία) - Ολυμπιακός 2-3 (15-7, 5-15, 2-15, 15-10, 13-15) 4η: Μάριμπορ (Σλοβενία) - Ολυμπιακός 0-3 (3-15, 4-15, 4-15) 5η: Ολυμπιακός - Νταχάου (Γερμανία) 3-0 (15-10, 15-0, 15-7) 6η: Πούχοφ (Σλοβακία) - Ολυμπιακός 0-3 (10-15, 5-15, 12-15) 7η: Ολυμπιακός - Ακαντέμικ Ζάγκρεμπ (Κροατία) 3-0 (15-7, 15-3, 15-6) ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Κούνεο 14-15/3/98) Ημιτελικοί: Ολυμπιακός - Καστέλο Ντε Μάγια (Πορτογαλία) 3-0 (15-10, 15-1, 15-2), Αλπιτούρ Κούνεο (Ιταλία) - Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 3-0 (15-1, 15-7, 15-5). Μικρός τελικός: Καστέλο Ντε Μάγια (Πορτογαλία) - Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 3-1 (15-13, 15-6, 6-15, 15-9) Τελικός: Κούνεο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 3-0 (15-1, 15-7, 15-5)

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκάετς): Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Βούγεβιτς, Ζελιάσκοφ, Ντράγκοβιτς, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος, Ψάρας, Θεοδωρίδης, Μηνούδης, Ξενάκης, Ουτζής, Μιχαλόπουλος.

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ 1η (Φριντρισχάφεν 13/1/99): Φριντρισχάφεν (Γερμανία) - Ολυμπιακός 3-0 (25-22, 25-19, 27-25) 2η (Γλυφάδα 20/1/99): Ολυμπιακός - Κεντιερζίν (Πολωνία) 3-0 (25-18, 28-26, 25-22) 3η (Παρίσι 27/1/99): Παρί (Γαλλία) - Ολυμπιακός 3-1 (27-29, 25-16, 25-15, 25-16) 4η (Μόντενα 3/2/99): Μόντενα (Ιταλία) - Ολυμπιακός 0-3 (27-29, 21-25, 21-25) 5η (Γλυφάδα 10/2/99): Ολυμπιακός - Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο) 1-3 (20-25, 22-25, 25-18, 20-25) 6η (Εσπίνιο 17/2/99): Εσπίνιο (Πορτογαλία) - Ολυμπιακός 3-0 (25-21, 25-18, 25-23) 7η (Γλυφάδα 24/2/99): Ολυμπιακός - Ζεβενχούιζεν (Ολλανδία) 3-1 (25-23, 25-18, 19-25, 25-17) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 αγώνες): Νόλικο Μαασέικ 13 (18-6), Φριντρισχάφεν 12 (16-8), Μόντενα 12 (16-9), Παρί 11 (13-12), Ολυμπιακός 10 (11-13), Εσπίνιο 10 (11-14), Ζεβενχούιζεν 8 (9-20), Κιεντιερζίν 8 (6-18)

    1999-00 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκάετς): Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Μπόσκαν, Ζελιάσκοφ, Ντράγκοβιτς, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος, Ψάρας, Θεοδωρίδης, Μηνούδης, Ξενάκης, Καλαϊτσίδης. Β΄ΓΥΡΟΣ: Γλυφάδα (5/12/99): Ολυμπιακός - Καποσβάρ (Ουγγαρία) 3-0 (25-14, 25-16, 25-15) Β΄ΓΥΡΟΣ: Καποσβάρ (11/12/99): Καποσβάρ (Ουγγαρία) - Ολυμπιακός 1-3 (21-25, 21-25, 25-20, 18-25) ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ 1η: (Γλυφάδα 13/1/00): Ολυμπιακός - Πουατιέ (Γαλλία) 3-0 (25-16, 25-19, 25-20) 2η: (Γλυφάδα 19/1/00): Ολυμπιακός - Πιετ Ζούμερς (Ολλανδία) 3-2 (23-25, 25-18, 25-17, 24-26, 15-11) 3η: (Ελβετία 26/01/00): Κονκόρτια Νάιφελς (Ελβετία) - Ολυμπιακός 0-3 (25-27, 19-25, 17-25) 4η: (Γλυφάδα 3/2/00): Ολυμπιακός - Κέσκι Σάβον Πατέρι Βαρκάους (Φινλανδία) 3-0 (25-21, 25-16, 25-12) 5η: (Τρεβίζο 9/2/00): Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 3-0 (25-18, 25-22, 25-19) 6η: (Γλυφάδα 17/2/00):Ολυμπιακός-Νουμάνθια Κάχα Ντουέρο Σορία (Ισπανία) 3-0 (25-20, 25-14, 25-15) 7η: (Φριντρισχάφεν 23/2/00): Φριντρισχάφεν (Γερμανία) - Ολυμπιακός 3-2 (25-21, 19-25, 20-25, 25-16, 15-12)

    2000-01 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρίτσι): Κουρνέτας, Ρόχας, Γκόμεζ, Χριστοφιδέλης, Ζελιάσκοφ, Ντράγκοβιτς, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος , Τερζής, Θεοδωρίδης, Μηνούδης, Καλαϊτσίδης. Α΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 1η: (Τεργέστη 6/12/00): Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 3-2 (18-25, 25-18, 25-17, 21-25, 15-7) 2η: (Γλυφάδα 12/12/00): Ολυμπιακός Τουρ (Γαλλία) 2-3 (22-25, 25-19, 25-23, 21-25, 17-19) 3η: (Γλυφάδα 20/12/00): Ολυμπιακός Βρέβοκ Νιουβέγκεν(Ολλανδία) 3-0 (25-23, 25-18, 25-18) 4η: (Νιουβέγκεν 10/1/01): Βρέβοκ Νιουβέγκεν(Ολλανδία)-Ολυμπιακός 2-3 (21-25, 25-21, 15-25, 29-27, 11-15) 5η: (Τουρ 17/1/01): Τουρ (Γαλλία) Ολυμπιακός 1-3 (23-25, 19-25, 25-19, 23-25) 6η: (Γλυφάδα 24/1/01): Ολυμπιακός Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) 3-0 (25-16, 25-16, 25-23) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Σίσλεϊ Τρεβίζο 11 (15-6), Ολυμπιακός 10 (16-9), Τουρ 8 (9-15), Βρέβοκ 7 (7-17). ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Α΄ΑΓΩΝΑΣ (Ροζελάρε 14/2/01): Κνακ (Βέλγιο) Ολυμπιακός 2-3 (25-18, 22-25, 25-27, 25-23, 9-15) Β΄ΑΓΩΝΑΣ (Γλυφάδα 22/2/01): Ολυμπιακός Κνακ (Βέλγιο) 3-0 (25-17, 25-13, 25-19) ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Παρίσι, Γαλλία 23, 24 Μαρτίου 2001) Α΄ ημιτελικός: Ρόμα (Ιταλία) Παρί (Γαλλία) 1-3 (22-25, 25-22, 21-25, 24-26) Β΄ ημιτελικός: Ολυμπιακός Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) 0-3 (22-25, 20-25, 22-25) Μικρός τελικός: Ρόμα (Ιταλία) Ολυμπιακός 3-2 (16-25, 20-25, 25-22, 25-22, 15-11) Τελικός: Παρί (Γαλλία) Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) 3-2 (25-22, 17-25, 22-25, 25-23, 15-13)

    2001-02 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρίτσι): Κουρνέτας, Χεκίνεν, Γκόμεζ, Χριστοφιδέλης, Κυριαζής, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος, Μίγιτς, Μπατιστάτος, Δεληκώστας, Καλαϊτσίδης, Ξενάκης, Κωνσταντινίδης. Α΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Β΄ΟΜΙΛΟΣ 1η: (Ρέντη 6/12/01): Ολυμπιακός - Χοτβόλεϊ (Αυστρία) 3-0 (25-15, 26-24, 25-19) 2η: (Σόφια 12/12/01): Λέφσκι (Βουλγαρία) - Ολυμπιακός 3-1 (25-22, 21-25, 25-18, 25-21) 3η: (Ρέντη 20/12/01): Ολυμπιακός - Μοστοστάλ Κεντζιερζιν (Πολωνία) 3-0 (25-21, 25-17, 25-18) 4η: (Οπόλε 8/1/02): Μοστοστάλ Κεντζιερζιν (Πολωνία) - Ολυμπιακός 3-1 (26-24, 20-25, 26-24, 25-21) 5η: (Ρέντη 17/1/02): Ολυμπιακός Λέφσκι (Βουλγαρία) 3-1 (25-14, 25-18, 21-25, 25-22) 6η: (Βιέννη 23/1/02): Χοτβόλεϊ (Αυστρία) Ολυμπιακός 2-3 (20-25, 23-25, 31-29, 25-20, 11-15) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Μοστοστάλ 11 (15-9), Ολυμπιακός 10 (14-9), Λέφσκι 8 (11-15), Χοτβόλεϊ 7 (19-16). ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Α΄ΑΓΩΝΑΣ (Μόσχα 13/2/02): Λουσνίκι (Ρωσία) Ολυμπιακός 0-3 (23-25, 23-25, 24-26) Β΄ΑΓΩΝΑΣ (Ρέντη 20/2/02): Ολυμπιακός Λουσνίκι (Ρωσία) 2-3 (25-16, 25-17, 21-25, 18-25, 12-15) ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (Οπόλε Πολωνία 23, 24 Μαρτίου 2002) Ηρακλής Ματσεράτα (Ιταλία) 2-3 (25-15, 18-25, 20-25, 25-20, 11-15) Ολυμπιακός - Μοστοστάλ Κεντζιερζιν (Πολωνία) 3-1 (25-23, 24-26, 25-23, 25-23) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ Ηρακλής Μοστοστάλ (Πολωνία) 3-2 (25-27, 23-25, 25-22, 31-29, 15-10) ΤΕΛΙΚΟΣ Ολυμπιακός Ματσεράτα (Ιταλία) 1-3 (18-25, 22-25, 29-27, 23-25)

    2002-03 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τράβιτσα): Κουρνέτας, Γκόμεζ, Χριστοφιδέλης, Κυριαζής, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος, Ξενάκης, Αλεξανδρόπουλος, Χαλντέιν, Κονσταντίνοφ, Μηνούδης, Δεληκώστας. Α΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Α΄ΟΜΙΛΟΣ 1η: (Ρέντη 4/12/02): Ολυμπιακός Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 3-1 (25-21, 22-25, 25-23, 25-13) 2η: (Τσεστόχοβα 11/12/02): Τσεστόχοβα (Πολωνία) Ολυμπιακός 3-1 (28-26, 25-21, 19-25, 26-24) 3η: (Ρέντη 18/12/02): Ολυμπιακός - Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο) 2-3 (21-25, 25-20, 19-25, 25-20, 10-15) 4η: (Μαασέικ 8/1/03): Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο) - Ολυμπιακός 3-1 (25-21, 19-25, 25-20, 25-16) 5η: (Ρέντη 15/1/03): Ολυμπιακός Τσεστόχοβα (Πολωνία) 3-2 (25-22, 26-24, 20-25, 21-25, 15-10) 6η: (Σόφια 22/1/03): Λέφσκι (Βουλγαρία) Ολυμπιακός 3-2 (25-15, 25-23, 23-25, 16-25, 15-11) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Νόλικο Μαασέικ 12 (18-7), Λέφσκι Σόφιας 9 (12-12), Ολυμπιακός 8 (12-15), Τσεστόχοβα 7 (8-16).

    2003-04 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τράβιτσα): Κουρνέτας, Γκόμεζ, Χριστοφιδέλης, Κυριαζής, Τσακιρόπουλος, Ξενάκης, Αλεξανδρόπουλος, Μπατιστάτος, Πλίκας, Μάρκοβιτς, Γκάτιν, Δημητρακόπουλος. Α΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Α΄ΟΜΙΛΟΣ 1η: (Γλυφάδα 10/12/03): Ολυμπιακός Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία) 0-3 (17-25, 10-25, 12-25) 2η: (Τσεστόχοβα 17/12/03): Τσεστόχοβα (Πολωνία) Ολυμπιακός 2-3 (26-24, 17-25, 22-25, 27-25, 05-15) 3η: (Βερολίνο 14/01/04): Μπερλίν (Γερμανία) Ολυμπιακός 1-3 (22-25, 26-28, 25-18, 17-25) 4η: (Γλυφάδα 21/1/04): Ολυμπιακός Μπερλίν (Γερμανία) 3-1 (31-33, 25-20, 25-11, 25-21) 5η: (Γλυφάδα 28/1/04): Ολυμπιακός Τσεστόχοβα (Πολωνία) 3-0 (25-22, 25-14, 25-22) 6η: (Τρεβίζο 04/2/04): Τρεβίζο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 3-0 (25-23, 25-21, 25-10) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Σίσλεϊ Τρεβίζο 12 (18-5), Ολυμπιακός 10 (12-10), Τσεστόχοβα 7 (9-15), Μπερλίν 7 (8-17). Προκρίθηκε μόνο η Σίσλεϊ Τρεβίζο στην επόμενη φάση.

    2004-05 ΤΟΠ ΤΙΜΣ ΚΑΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κουέγιο): Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Τσακιρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μιλίνκοβιτς, Σάλμον, Τερζής, Κοτσιλιάνος, Χατζηαντωνίου, Ντράγκοβιτς, Ντιρσέου (στη θέση του Βιζάρι). Α΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Ανευ αγώνα Β΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 7ος ΟΜΙΛΟΣ ΜΠΡΣΚΟ (Βοσνία Ερζεγοβίνη - 22-24/10/2004) 1η 22/10/04: Ολυμπιακός Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 3-0 (25-19, 25-15, 25-12) 2η 23/10/04: Ολυμπιακός Παφιακός (Κύπρος) 3-0 (25-19, 25-21, 25-16) 3η 24/10/04: Ολυμπιακός Μπρσκο (Βοσνία Ερζεγοβίνη) 3-0 (25-22, 25-13, 25-22) Β΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 1ος ΟΜΙΛΟΣ (Αγώνες εντός και εκτός έδρας) 1η 10/11/04: Κονκόρτια Νάιφελς (Ελβετία) Ολυμπιακός 0-3 (20-25, 21-25, 20-25) 2η 17/11/04: Ολυμπιακός Φενέρμπαχτσέ (Τουρκία) 3-0 (25-21, 30-28, 25-18) 3η 24/11/04: Ολυμπιακός Σοστάνι Τοπολσίτσα (Σλοβενία) 3-0 (25-23, 25-19, 25-16) 4η 2/12/04: Σοστάνι Τοπολσίτσα (Σλοβενία) Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 19-25, 18-25) 5η 8/12/04: Φενέρμπαχτσέ (Τουρκία) Ολυμπιακός 1-3 (28-30, 22-25, 26-24, 21-25) 6η 15/12/04: Ολυμπιακός - Κονκόρτια Νάιφελς (Ελβετία) 3-0 (25-15, 25-18, 25-22) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Ολυμπιακός 12 (18-1), Φενέρμπαχτσέ 9 (10-13), Σοστάνι 8 (8-13), Νάιφελς 7 (7-16). ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ολυμπιακός Ζιράτ Μπάνκασι Άνκαρα 3-0 (25-20, 27-25, 25-23) Ζιράτ Μπάνκασι Άνκαρα Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 21-25, 24-26)

    Αήττητος έφτασε ο "Θρύλος" στην 4άδα

    Α΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ Ανευ αγώνα Β΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 7ος ΟΜΙΛΟΣ ΜΠΡΣΚΟ (Βοσνία Ερζεγοβίνη - 22-24/10/2004) 1η 22/10/04: Ολυμπιακός Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 3-0 (25-19, 25-15, 25-12) 2η 23/10/04: Ολυμπιακός Παφιακός (Κύπρος) 3-0 (25-19, 25-21, 25-16) 3η 24/10/04: Ολυμπιακός Μπρσκο (Βοσνία Ερζεγοβίνη) 3-0 (25-22, 25-13, 25-22) Β΄ ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 1ος ΟΜΙΛΟΣ (Αγώνες εντός και εκτός έδρας) 1η 10/11/04: Κονκόρτια Νάιφελς (Ελβετία) Ολυμπιακός 0-3 (20-25, 21-25, 20-25) 2η 17/11/04: Ολυμπιακός Φενέρμπαχτσέ (Τουρκία) 3-0 (25-21, 30-28, 25-18) 3η 24/11/04: Ολυμπιακός Σοστάνι Τοπολσίτσα (Σλοβενία) 3-0 (25-23, 25-19, 25-16) 4η 2/12/04: Σοστάνι Τοπολσίτσα (Σλοβενία) Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 19-25, 18-25) 5η 8/12/04: Φενέρμπαχτσέ (Τουρκία) Ολυμπιακός 1-3 (28-30, 22-25, 26-24, 21-25) 6η 15/12/04: Ολυμπιακός - Κονκόρτια Νάιφελς (Ελβετία) 3-0 (25-15, 25-18, 25-22) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες): Ολυμπιακός 12 (18-1), Φενέρμπαχτσέ 9 (10-13), Σοστάνι 8 (8-13), Νάιφελς 7 (7-16). ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ολυμπιακός Ζιράτ Μπάνκασι Άνκαρα 3-0 (25-20, 27-25, 25-23) Ζιράτ Μπάνκασι Άνκαρα Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 21-25, 24-26)

    "Τα παιδιά του Πειραιά"

    1. ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 26/6/1977 ΥΨΟΣ: 1,95μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Καβάλα ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: ΑΟ Καβάλας ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 119 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: Κύπελλο Κυπελλούχων (1996), 5 Πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000, 2001, 2003), 4 Κύπελλα (1997, 1998, 1999, 2001), 1 Σούπερ Καπ (2000) Με άλλη ομάδα: - Με Εθνική ομάδα: 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, 5η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ (2004)

    3. ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 25/1/1972 ΥΨΟΣ: 1.95μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Κινσάσα (Ζαΐρ) ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Άρης ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 16 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: 1 Πρωτάθλημα (2003) Με άλλη ομάδα: 1 Πρωτάθλημα (1997, Άρης), 1 Σούπερ Καπ (1997, Άρης), 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας μπιτς βόλεϊ (2000, 2004) Με Εθνική ομάδα: -

    4. ΡΑΪΛΙ ΣΑΛΜΟΝ ΗΜ. ΓΕΝ.: 2/7/1976 ΥΨΟΣ: 1,93μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Τέξας (ΗΠΑ) ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Ίσκρα (Ρωσία) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 75 Διακρίσεις: Με Ολυμπιακό: - Με άλλη ομάδα: 2η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίσκρα (2004) Με Εθνική ομάδα: 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004)

    5. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΡΖΗΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 17/3/1979 ΥΨΟΣ: 1,93μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Θεσσαλονίκη ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Ρέθυμνο ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 30 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: 1 Πρωτάθλημα (2001), 1 Κύπελλο (2001), 1 Σούπερ Καπ (2000). Με άλλη ομάδα: - Με Εθνική ομάδα: 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων (1997), 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (1997), 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων (1999), 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (1999).

    6. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΡΝΕΤΑΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 2/8/1976 ΥΨΟΣ: 1,92μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Αθήνα ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Φιλία Ηλιούπολης ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 206 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: 5 Πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000, 2001, 2003), 4 Κύπελλα Ελλάδας (1997, 1998, 1999, 2001), 1 Σούπερ Καπ (2000) Με άλλη ομάδα: Με Εθνική ομάδα: 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004), 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2002), 5η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ (2004), 7η (2003), 5η θέση στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Εφήβων, 5η θέση στο Παγκόσμιο Παίδων

    7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 13/12/1982 ΥΨΟΣ: 1,98μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Πάτρα ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: ΕΑ Πατρών ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 2 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: - Με άλλη ομάδα: - Με Εθνική ομάδα: 13η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (2000)

    8. ΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΜ. ΓΕΝ.: 16/3/1974 ΥΨΟΣ: 2,02μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Θεσσαλονίκη ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Παναθηναϊκός ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 300 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: - Με άλλη ομάδα: 3 Πρωταθλήματα με Παναθηναϊκό (1995, 1996, 2004), 3η θέση στο Κυπελλούχων με την ΑΕΚ (2000) Με Εθνική ομάδα: 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004), 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1994), 7η (2002), 5η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ (2004), 7η (1994, 2003), 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1995)

    9. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 1/7/1974 ΥΨΟΣ: 1,90μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Καλαμάτα ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Παναθηναϊκός ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 87 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: - Με άλλη ομάδα: - Με Εθνική ομάδα: 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2002)

    10. ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 1/7/1969 ΥΨΟΣ: 2,05μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Ορεστιάδα ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Ορεστιάδα ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 367 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (1996), 5 Πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000, 2001, 2003), 4 Κύπελλα Ελλάδας (1997, 1998, 1999, 2001), 1 Σούπερ Καπ (2000) Με άλλες ομάδες: - Με Εθνική ομάδα: 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004), 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1994), 7η θέση (2002), 5η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ (2004), 7η (2003), 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (1989)

    11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΡΑΓΚΟΒΙΤΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 20/10/1968 ΥΨΟΣ: 2,00μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Κοζάνη ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Ρέθυμνο ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 345 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: 10 Πρωταθλήματα (1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1998, 1999, 2000, 2001), 8 Κύπελλα (1992, 1993, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001), 1 Σούπερ Καπ (2000),3η θέση Μουντιαλίτο Συλλόγων (1992), ΜVP του Πρωταθλήματος (2000) Με άλλες ομάδες: 1 Κύπελλο με την ΑΕ Νίκαια (2003) Με Εθνική ομάδα: 3η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1987), 7η (1995), 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1996), 7η (2002)

    12. ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΙΛΙΝΚΟΒΙΤΣ ΗΜ. ΓΕΝ.: 22/12/1971 ΥΨΟΣ: 2,05μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Σαν Μαρτίν (Αργεντινή) ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Ουνισούλ (Βραζιλία) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 400 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: - Με άλλες ομάδες: 1 Τσάμπιονς Ληγκ(Σίσλει, 2000)1 Σούπερ Καπ Ευρώπης(Σίσλει, 1999), 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας(Σίσλει, 1999),1 Κύπελλο Ιταλίας(Σίσλει, 2000),1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Νοτίου Αμερικής(Ολίμπικους,1998)1 Πρωτάθλημα Βραζιλίας με την Ουνισούλ (2004), 3 Πρωταθλήματα Αργεντινής με την Όμπρας(1990,91,92) Με την Εθνική ομάδα: 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2000), 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2002) και MVP της διοργάνωσης, 2η θέση στο Νοτιοαμερικανικό Πρωτάθλημα, 6η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ (1999), 8η (2000)

    15. ΠΑΟΥΛΙΝΟ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ ΝΤΙΡΣΕΟΥ ΗΜ. ΓΕΝ.: 12/9/1975 ΥΨΟΣ: 2,00μ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Μόζι Μιρίμ (Βραζιλία) ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΑ: Ουνισούλ (Βραζιλία) ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜ.: 50 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με Ολυμπιακό: - Με άλλες ομάδες: 1 Πρωτάθλημα Βραζιλίας με την Ουνισούλ (2004), 1 Πρωτάθλημα Βραζιλίας με τη Σουζανό. Με την Εθνική ομάδα: 1η θέση στο Νοτιοαμερικανικό Πρωτάθλημα (1999), 3η θέση στο Γουόρλντ Λιγκ (2000), 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

    Με Κουέγιο στο τιμόνι

    ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΚΟΥΕΓΙΟ Προπονητής ΗΜ. ΓΕΝ.: 4/3/1958 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Λέτσε, Ρόμα, Φιντένζα (Γυναίκες), Λάτσιο, Τράκο Κατάνια (Άνδρες). Εργάζεται στον Ολυμπιακό από το 2004 ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Προπονητής των Εθνικών ομάδων Αργεντινής με 300 και πλέον συμμετοχές. Ανέλαβε την προολυμπιακή προετοιμασία της ομάδας Ανδρών το 2003 για έξι μήνες. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Με την Εθνική ομάδα των γυναικών της Αργεντινής 2η θέση στο Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής (1999, 2001) και 3η θέση (1999), 11η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο (1999) και 13η (2001), 1η θέση στο διεθνές τουρνουά "Κόπα Βάρνα". Με την Εθνική ομάδα νεανίδων 2η θέση στο Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής (1998, 2001), 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2001) και 13η (1999)

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ Βοηθός προπονητή ΗΜ. ΓΕΝ.: 4/2/1964 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Θεσσαλονίκη ΣΠΟΥΔΕΣ: Πτυχιούχος Γυμναστικής και Παιδαγωγικής Ακαδημίας ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Ως αθλητής: Άρης (1978-1988), Ολυμπιακός (1988-1996). Διακρίσεις: 201 διεθνείς συμμετοχές, 6 Πρωταθλήματα, 4 Νταμπλ, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες, 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων. Ως προπονητής:1993-1996 στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, 1996-2000 στη Νίκαια (Άνδρες), 2000-2002 στον Άρη (Άνδρες), 2002-2005 στον Ολυμπιακό (Άνδρες).

    Έμαθαν... ελληνικά στον Πειραιά

    Με την φανέλλα του Ολυμπιακού αγωνίσθηκαν μερικοί απο τους κορυφαίους βολειμπολίστες του παγκοσμίου βόλει, αφού η διοίκηση του πειραικού συλλόγου αγοράζει ό,τι καλύτερο απο την ελληνική και απο την διεθνή αγορά.

    Η είσοδος των ξένων παικτών επετράπη στην Ελλάδα το 1989 και την ερυθρόλευκη φανέλλα φόρεσε ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, εκείνη την εποχή, ο Σουηδός Μπενγκτ Γκούσταφσον. Ακολούθησαν πλειάδα σπουδαίων παικτών, με επικεφαλής του Κουβανούς Ο. Ερνάντες, Σάντσες, τους αμερικανό Στορκ, Φόρτσιουν, τον Λετονό Βίλντε, τους Βούλγαρους Τόνεφ, Ζελιάσκοφ, Κονσταντίνοφ, τους Σέρβους Βούγεβιτς , Μίγιτς, τον Ολλανδό Χελντ, τον βενεζουελάνο Γκόμεζ και τον αργεντίνο Μιλίνκοβιτς.

    1989: Μπενκγντ Γκούσταφσον (Σουηδία) 1991: Σάβα Κοβάτσεφ (Βουλγαρία) 1992: Λέσεκ Ουρμπάνοβιτς (Πολωνία), Ραιμον Βίλντε (Λεττονία) 1993: Ραιμον Βίλντε (Λεττονία), Ιγκορ Ρούνοφ (Ρωσία), Ντέγιαν Μπρτζβιτς (Σερβία) 1994: Σκοτ Φόρτσιουν (ΗΠΑ), Ντέγιαν Μπρτζβιτς ( Σερβία) 1995: Ντίμο Τόνεφ (Βουλγαρία), Λιούντμιλ Ναιντένοφ (Βουλγαρία) 1996: Οσβάλντο Ερνάντες (Κούβα), Ροντόλφο Σάντσες (Κούβα) 1997: Τζεφ Στόρκ (ΗΠΑ), Χένκι Χελντ (Ολλανδία), Ίβο Γκαβρίλοφ (Βουλγαρία) 1998: Ιγκορ Ποπόφ (Ουκρανία), Πάολο Μέρλο (Ιταλία) 1999: Γκόραν Βούγεβιτς (Σερβία), Νίκι Ζελιάσκοφ (Βουλγαρία) 2000: Σλόμπονταν Μπόσκαν (Σερβία), Νίκι Ζελιάσκοφ (Βουλγαρία) 2001: Ερνάντες Γκόμεζ (Βενεζουέλα), Άντι Ρόχας (Βενεζουέλα), Νίκι Ζελιάσκοφ (Βουλγαρία) 2002: Ερνάντες Γκόμεζ (Βενεζουέλα), Βάσα Μίγιτς (Σερβία), Γιάνε Χάκινεν (Φινλανδία) 2003: Ερνάντες Γκόμεζ (Βενεζουέλα), Πλάμεν Κονσταντίνοφ (Βουλγαρία), Τζείσον Χαλντεϊν (Καναδάς) 2004: Ερνάντες Γκόμεζ (Βενεζουέλα), Ολεξέι Γκάτιν (Ουκρανία), Μίλαν Μάρκοβιτς (Σερβία) 2005: Μάρκος Μιλίνκοβιτς (Αργεντινή), Ράιλι Σάλμον (ΗΠΑ), Όσκαρ Βιζάρι (Αργεντινή), Παουλίνιο Ντιρσέου(Βραζιλία)

    "Πολύφερνη" Νύφη η Ντούκλα Λίμπερετς

    H Ντούκλα Λίμπερετς, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ, διαθέτει πλούσια συλλογή τίτλων εντός και εκτός συνόρων της Τσεχίας, ενώ έχει τροφοδοτήσει και ελληνικές ομάδες με αθλητές της. Πρόκειται για τον Ντάλιμπορ Πόλακ, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής πέρυσι με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ την ίδια σεζόν είχε αγωνιστεί με το Παγκράτι και πιο πριν στην Ορεστιάδα. Θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει και ο Πετρ Πεσλ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

    Η Ντούκλα Λίμπερετς έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1976, ήταν τρίτη στην ίδια διοργάνωση το 1984, ενώ πέρυσι μετείχε στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο. Επίσης η τσέχικη ομάδα έχει κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στρατού (1971,1974,1976), ενώ έχει καταλάβει την 9η θέση στο Τοπ Τιμς το 2002.

    Ιδρύθηκε το 1948 και έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας (1950-55, 1961-63, 1973,1975-1976, 1980, 1983, 2001, 20003). Επίσης έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές κυπελλούχος (1975,1992, 1995, 2001). Αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην κορυφή του πρωταθλήματος της Τσεχίας με 41 βαθμούς έχοντας πετύχει 19 νίκες και 4 μόλις ήττες σε 23 αγωνιστικές. Ακολουθεί δεύτερη η Μπουντεγιόβιτσε με 36 βαθμούς (17Ν-6Η) και τρίτη η Κλάντνο με 32 βαθμούς (15Ν-8Η).

    ΑΘΛΗΤΕΣ Αρ. Ονοματεπώνυμο Ύψος Ημ. Γέννησης Θέση 1 Ale&#353; Ditrich 2.00 14/08/1978 Κεντρικός 3 Jakub &#268;erm&#225;k 1.98 06/03/1985 Κεντρικός 4 Jind&#345;ich Jokl 1.93 18/05/1984 Πασαδόρος 5 Luk&#225;&#353; Tich&#225;&#269;ek 1.93 12/01/1982 Πασαδόρος 7 Milan Bican 1.99 07/06/1973 Ακραίος 8 Michal B&#237;za 1.91 15/05/1978 Διαγώνιος 9 Jakub Vencovsk&#253; 1.93 14/01/1985 Διαγώνιος 10 Jan Jesl&#237;nek 1.90 27/02/1973 Ακραίος 11 Martin Kry&#353;tof 1.78 11/10/1982 Λίμπερο 12 Jakub Vesel&#253; 2.05 02/09/1986 Κεντρικός 13 Filip Rejlek 1.97 10/05/1981 Διαγώνιος 15 Ji&#345;&#237; Zadra&#382;il 1.97 12/11/1980 Κεντρικός

    TEAM OFFICIALS

    Προπονητής: BROM Petr Βοηθός Προπονητή: MERTA Vladan Team Manager: SIMONICEK Pavel Γιατρός: EISNER Vladimir Φυσιοθεραπευτής: KOSATIC Filip

    Η πορεία προς το Final Four

    3ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (ΤΣΕΧΙΑ) Ντούκλα Λίμπερετς Κισίνεφ 3-0 (25-10, 25-14, 25-19) Κομέτα Κάποσβαρ (Ουγγαρία) Ντούκλα Λίμπερετς 0-3 (24-26, 8-25, 16-25) Ντούκλα Λίμπερετς Βιτόρια (Πορτογαλία) 3-0 (25-0, 25-0, 25-0 λόγω αποβολής από τη διοργάνωση)

    Δ' ΟΜΙΛΟΣ Αρόνα Τενερίφε (Ισπανία) Ντούκλα Λίμπερετς 3-2 (25-22, 23-25,31-33,25-19,15-8) Ντούκλα Λίμπερετς Ντέλτακονς Τουλτσέα (Ρουμανία) 3-0 (25-17, 25-16, 25-23) Ζιράτ Μπάνκασι (Τουρκία) - Ντούκλα Λίμπερετς 3-1(20-25,25-15,25-20,25-16) Ντούκλα Λίμπερετς - Ζιράτ Μπάνκασι Άνκαρα 3-0 (25-22, 25-22, 25-20) Ντέλτακονς Τουλτσέα Ντούκλα Λίμπερετς 1-3 (19-25, 23- 25, 25-22, 20-25) Ντούκλα Λίμπερετς Αρόνα Τενερίφε 3-1 (25-22, 26-28, 25-19, 25-20)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ντούκλα Λίμπερετς Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 3-0 (25-17, 25-21, 25-23) Φενέρμπαχτσε Ντούκλα Λίμπερετς 0-3 (23-25, 23-25, 19-25)

    Έρχεται με... άγριες διαθέσεις η Νεσελάντε

    Με τον κορυφαίο πασαδόρο και χρυσό Ολυμπιονίκη το 1996 στην Ατλάντα, Πίτερ Μπλανζέ στον πάγκο της, η Ορτέκ Νεσελάντε έρχεται στην Αθήνα με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Η ιστορία της ξεκινά το 1965, ενώ στην πρώτη κατηγορία της χώρας της ως Ζεβενχούιζεν κατάφερε να ανέβει μόλις το 1986, όπου και τερμάτισε στη 7η θέση. Δύο χρόνια αργότερα κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα και βγήκε για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια και συγκεκριμένα στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV). Στην Ευρώπη δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διάκριση, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στους "8" του CEV Cup από τον Παναθηναϊκό. Το 1999 η ομάδα μετακόμισε σε ένα νέο γήπεδο στο Ρότερνταμ, κοντά στις εγκαταστάσεις της Φέγενορντ.

    Τον πρώτο της τίτλο στην Ολλανδία τον κέρδισε μόλις πέρυσι, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Παράλληλα έπαιξε και στον τελικό του κυπέλλου Ολλανδίας, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ, αφού γνώρισε την ήττα από την Ομνιγουόρλντ. Έκανε την μεγάλη έκπληξη στο Top Teams Cup, όταν απέκλεισε από την προκριματική φάση το φαβορί της διοργάνωσης την Τρεντίνο με 3-1 μέσα στην Ιταλία.

    ΑΘΛΗΤΕΣ Αρ. Ονοματεπώνυμο Ύψος Ημ. Γέννησης Θέση 1 Kristian v.d Wel 1.94 10/07/1978 Διαγώνιος 2 Albert Cristina 1.94 18/11/1970 Κεντρικός 3 Joost Joosten 1.94 05/08/1980 Πασαδόρος 4 Marko Klok 1.94 14/03/1968 Ακραίος 5 Renzo Verschuren 1.93 24/06/1981 Κεντρικός 6 Jairo Hooi 2.01 13/03/1978 Κεντρικός 7 Rick Wiggers 1.87 04/02/1978 Ακραίος 8 Joost vd Hoek 1.82 12/09/1974 Λίμπερο 9 Allan van de Loo 1.94 10/01/1975 Ακραίος 10 Dirk Jan van Gendt 1.82 18/07/1974 Πασαδόρος 11 Michael Olieman 2.02 17/04/1983 Ακραίος 12 Argenis van Putten 1.98 07/08/1974 Διαγώνιος

    TEAM OFFICIALS

    Προπονητής: BLANGE Peter Βοηθός Προπονητή: GRAS Eric Team Manager: BIJL Piet Γιατρός: DIJIVERMAN Rob Φυσιοθεραπευτής: JANSSEN George

    Η πορεία προς το Final Four

    1Ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΡΕΝΤΙΝΟ (Ιταλία) Όρτεκ Νεσελάντε Στράσεν (Λουξεμβούργο) 3-0 (25-15, 25-10, 25-16) Όρτεκ Νεσελάντε Ανόρθωση (Κύπρος) 3-0 (25-20, 25-15, 25-23) Τρεντίνο (Ιταλία) Όρτεκ Νεσελάντε 1-3 (17-25, 21-25, 25-22, 18-25)

    Γ ΟΜΙΛΟΣ Όρτεκ Νεσελάντε Πετρόμ Πλοϊέστι (Ρουμανία) 3-0 (25-21, 25-19, 25-15) Μάρεκ Ούνιον Ντούπνιτσα (Βουλγαρία) Όρτεκ Νεσελάντε 1-3 (27-29, 25-19, 19-25, 21-25) Κλάντνο (Τσεχία) Όρτεκ Νεσελάντε 3-0 (30-28, 25-20, 25-19) Όρτεκ Νεσελάντε Κλάντνο 3-0 (25-22, 26-24, 25-20) Όρτεκ Νεσελάντε Μάρεκ Ούνιον Ντούπνιτσα 3-0 (25-23, 29-27, 25-9) Πετρόμ Πλοϊέστι Όρτεκ Νεσελάντε 1-3 (21-25, 21-25, 25-23, 18-25)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Όρτεκ Νεσελάντε Καστέλο Ντε Μάια (Πορτογαλία) 3-1 (25-18, 31-33, 25-22, 25-20) Καστέλο Ντε Μάια Όρτεκ Νεσελάντε 0-3 (23-25, 21-25, 22-25)

    Το "φαινόμενο" Μπλανζέ

    Έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου βόλεϊ ως ένας από τους κορυφαίους και σίγουρα ο ψηλότερος πασαδόρος του κόσμου, καθώς έφτανε τα 2.05μ. ο Πέτερ Μπλανζέ, που ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Νεσελάντε για τρία χρόνια και θα καθίσει στον πάγκο της ως το τέλος του 2008, γεννήθηκε στο Φόορμπουργκ της Ολλανδίας στις 12 Σεπτμεβρίου του 1964 και έκανε τα πρώτα του βήματα στα φιλέ το 1975 με τη φανέλα της Τonegido του Φόορμπουργκ, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1983. Την ίδια χρονιά μεταπήδησε στ PVC Βlokkeer και από το 1984 έως το 1987 τον συναντάμε με τα χρώματα της Starlift. Την περίοδο 1987-1988 έπαιξε για τελευταία χρονιά στη χώρα του, ως πασαδόρος της Brother Martinus, καθώς οι "σειρήνες" του ιταλικού πρωταθλήματος τον έπεισαν να μετακομίσει στην Ιταλία, Πρώτος του σταθμός το 1990-1991 η Κατάνια, ενώ ακολούθησε για πέντε χρόνια (1991-1996) η Καριπάρμα στην Πάρμα. Την επόμενη χρονιά μετακομίζει στην Γερμανία για λογαριασμό της Moerser SC, όπου μένει για μία μόνο περίοδο, αφού επιστρέφει στην Ιταλία και αγωνίζεται από το 1997-1999 στην Τρεβίζο. Μετά από 24 χρόνια περίπου αγώνων στα γήπεδα, νιώθει πως το φινάλε της ένδοξης καριέρας του είναι κοντά και έτσι επιστρέφει στην χώρα του το 1999, όπου πράγματι μετά από δύο χρονιές στη Geove/Vrevok κρεμάει τη φανέλα του.

    Το ντεμπούτο στους "οράνιε" έγινε στις 12-12-1984 στον αγώνα Ολλανδία-Κορέα (Haarlem) όπου αγωνίζεται μέχρι και το 1990. Μετά από δύο χρόνια αποχής από τους «πορτοκαλί» επιστρέφει ξανά στις τάξεις του ολλανδικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το 1992 και αγωνίζεται μέχρι και το 2001, συμπληρώνοντας τις 500 διεθνείς συμμετοχές.

    Σε αυτή τη 15χρονη θητεία του στην Εθνική Ολλανδίας έχει πετύχει τις εξής διακρίσεις:

    Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: 1987 Γάνδη (Βέλγιο, 5η θέση), 1989 Στοκχόλμη (Σουηδία, 3η θέση), 1993 Τούρκου (Φινλανδία, 2η θέση), 1995 Αθήνα (Ελλάδα, 2η θέση), 1997 Αϊντχόβεν (Ολλανδία 1η θέση), 1999 Βιέννη (Αυστρία, 5η θέση).

    Παγκόσμια πρωταθλήματα: 1994 Αθήνα (Ελλάδα, 2η θέση).

    Ολυμπιακοί Αγώνες: 1988 Σεούλ (Κορέα, 5η θέση), 1992 Βαρκελώνη (Ισπανία, 2η θέση), 1996 Ατλάντα (ΗΠΑ, 1η θέση), 2000 Σίδνεϊ (Αυστραλία, 5η θέση).

    World League: 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1998, 1999, 2000.

    FIVB World Super Four: 1992 (Ιαπωνία, 2η θέση), 1994 (Ιαπωνία, 2η θέση), 1996 (Ιαπωνία, 2η θέση).

    World Cup: 1995 (Ιαπωνία, 2η θέση)

    World Super Challenge: 1996 (Ιαπωνία, 2η θέση).

    Παράλληλα έχει κερδίσει και τέσσερις φορές τον τίτλο του πολυτιμότερου ( MVP) παίκτη: Στο ιταλικό πρωτάθλημα το 1992-1993 με την Πάρμα και με τους "οράνιε" στο ΕURO 1999, στα τελικά του World League του 1996 και στο SNS League to 1999-2000.

    Ως προπονητής την περίοδο 2003-2004 οδήγησε την ORTEC Nesselande στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ την ίδια χρονιά έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, το οποίο τελικά κατέκτησε φέτος.

    Εχει "ξεχάσει" να χάνει στην Ευρώπη η Ομνιγουόρλντ

    Η ολλανδική Ομνιγουόρλντ, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη στον πρώτο "εμφύλιο" ημιτελικό με την "συμπατριώτισσά" της Ορτέκ Νεσελάντε, την περίοδο 2002-2003 είχε φτάσει στο φάιναλ φορ του Τοπ Τιμς Καπ. Έχασε όμως στον ημιτελικό από την Λοκομοτίβ Χάρκιν με 3-1 (25-23, 25-20, 15-25, 25-23και κέρδισε στον μικρό τελικό την Τσερκάζι με 3-1 (25-23, 25-20, 23-25, 25-22). Έχει αναδειχθεί μια φορά πρωταθλήτρια Ολλανδίας το 2002, ενώ έχει κερδίσει δύο κύπελλα 2003, 2004 και τρία Σούπερ Καπ, 2003, 2004, 2005. Μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο Top Teams Cup.

    ΑΘΛΗΤΕΣ

    Αρ. Ονοματεπώνυμο Ύψος Ημ. Γέννησης Θέση 1 Freriks Nico 1.92 22/12/1981 Πασαδόρος 2 Van Waaijen Desi 1.79 20/05/1977 Λίμπερο 3 Schuil Erik 1.94 16/10/1977 Ακραίος 4 Trommel Jeroen 1.94 01/08/1980 Ακραίος 5 Van Wijk Wilco 2.00 28/02/1985 Διαγώνιος 6 Paulides Joppe 2.03 13/04/1982 Κεντρικός 7 Eppinga Herbert 2.05 06/03/1971 Κεντρικός 8 Reinaerts Ren 2.00 24/02/1983 Ακραίος 9 Siebers Erik 2.03 16/03/1981 Πασαδόρος 10 Youngberg Brett 2.04 15/09/1979 Κεντρικός 11 Van Dijk Kay 2.14 25/06/1984 Διαγώνιος

    TEAM OFFICIALS

    Προπονητής: SOLKEMA Arno Βοηθός Προπονητή: SEUBRING Hans Team Manager: GOUDA Maaike Φυσιοθεραπευτής: HENTSCHEL Hansi

    Η πορεία προς το Final Four

    2ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΑΡΑΖΝΤΙΝ (Κροατία) Άαλμποργκ (Δανία) Όμνιγουόρλντ Άλμερε 0-3 (17-25, 20-25, 17-25) Μένεν (Βέλγιο) Όμνιγουόρλντ Άλμερε 0-3 (20-25, 23-25, 23-25) Όμνιγουόρλντ Άλμερε Βαράζντιν (Κροατία) 3-0 (25-19, 25-22, 25-17)

    Β ΟΜΙΛΟΣ Βέγκιεζ Καζιντσμπάρτσικα (Ουγγαρία) Όμνιγουορλντ Άλμερε 0-3 (24-26, 20-25, 19-25) Όμνιγουορλντ Άλμερε Καστέλο Ντα Μάια (Πορτογαλία) 3-0 (28-26, 25-21, 27-25) Όμνιγουορλντ Άλμερε Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 3-1 (25-14, 23-25, 25-23, 25-19) Μπρατισλάβα Όμνιγουορλντ Άλμερε 2-3 (18-25, 19-25, 25-21, 25-21, 9-15) Καστέλο Ντα Μάια Όμνιγουορλντ Άλμερε 1-3 (24-26, 25-20, 16-25, 21-25) Όμνιγουορλντ Άλμερε Βέγκιεζ Καζιντσμπάρτσικα 3-1 (25-17, 21-25, 25-18, 25-16)

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Κλάντνο (Τσεχία) Όμνιγουορλντ Άλμερε 2-3 (25-23, 23-25, 25-27, 25-17, 12-15) Όμνιγουορλντ Άλμερε Κλάντνο 3-1 (22-25, 25-22, 25-21, 25-13)

    Πανδαισία στα φιλέ από την ΕΤ1

    Οι κάμερες της ΕΤ1 θα μεταδώσουν τα παιχνίδια του φάιναλ φορ του Τοπ Τιμς Καπ που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Το πρόγραμμα

    Παρασκευή 11 Μαρτίου 6.30μμ Νεσελάντε Αλμέρε 9μμ Ολυμπιακός Ντούκλα

    Σάββατο 12 Μαρτίου 4μμ Μικρός τελικός 6μμ Τελικός

    Οι διαιτητές Μάσιμο Κίντι (Ιταλία) Πιοτρ Ντούντεκ (Πολωνία) Αμπντουλκαντίρ Ιλμπεϊλί (Τουρκία) Ρίτβαρς Άλκσνις (Λετονία)

    [04] Κόσμος

    Ένας χρόνος μετά το μακελειό στη Μαδρίτη Εφιαλτικές μνήμες

    11/3/2005 12:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/3/2005 9:43:24 πμ)

    Συντάκτης:

    Ήταν 11 Μαρτίου 2004, λίγο μετά τις 7 το πρωί, ώρα αιχμής για τους κατοίκους της Μαδρίτης. Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ατότσα και εκείνους της Σάντα Εουχένια και του Ελ Πόθο, αφήνοντας πίσω τους 191 νεκρούς και 1.900 τραυματίες. Η "11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης", η "νέα γκουερνίκα" όπως την ονόμασαν άλλοι, αποτέλεσε σοκ για όλη την Υφήλιο, που παρακολούθησε το χτύπημα ενός παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Γηραιά Ήπειρο. Άμεσες ήταν και οι πολιτικές επιπτώσεις, καθώς η κατακραυγή εναντίον του τότε πρωθυπουργού Αθνάρ είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του Χοσέ Θαπατέρο και την απόσυρση των ισπανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Η πρώτη επέτειος από την τραγωδία θα γίνει σε λιτό πνεύμα και θα κορυφωθεί με τη συμβολική δενδροφύτευση 191 δένδρων στη μνήμη των θυμάτων.

    Λιτές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

    Στις 07:37 τοπική ώρα, τη στιγμή που πριν ακριβώς έναν χρόνο εξερράγη η πρώτη από τις βόμβες, οι καμπάνες των 650 εκκλησιών της μείζονος περιφέρειας της Μαδρίτης χτύπησαν πένθιμα και για πέντε λεπτά στη μνήμη των θυμάτων.

    Αμέσως μετά ακούστηκε το "Τραγούδι των Πουλιών" του Πάμπλο Καζάλς.

    Εκατοντάδες χιλιάδες Μαδριλένοι, Ισπανοί, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο πρωθυπουργός, Χοσέ Θαπατέρο και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα συγκεντρωθούν στο Parque Retiro και θα αποτίσουν φόρο τιμής στο "Δάσος των Απόντων", όπου θα φυτευτούν τα 191 δέντρα, ένα για κάθε αθώο θύμα της τυφλής τρομοκρατίας.

    Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες συγκεντρώσεις, στις οποίες θα τηρηθεί σιγή, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής θα κορυφωθούν με μεγάλη επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό της Αλμουδένα.

    Ωστόσο, αμέτοχα σε όλες τις εκδηλώσεις θα παραμείνουν τα μέλη της "Οργάνωσης Πληγέντων από την Τρομοκρατία της 11ης Μαρτίου" (Asociacion 11-M Afectados por el Terrorismo), η οποία ανακοίνωσε πως προτιμά να μην συμμετάσχει διότι για τα μέλη της "είναι μία ημέρα σιωπής". Έτσι, η οργάνωση θα κλείσει την πόρτα της έδρας της, στην οποία θα κολληθούν 191 μαύροι φιόγκοι.

    Ανοικτές πληγές

    Εκτός από τις τραγικές μνήμες, οι πληγές από το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της χώρας είναι ακόμα ανοιχτές.

    Δεν είναι μόνο ο αριθμός των θυμάτων, όσο το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε αφορμή να ξεσπάσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης του Χοσέ Μαρία Αθνάρ και της νυν του Χοσέ Θαπατέρο.

    Ο κ. Αθνάρ θεώρησε την επίθεση συνωμοσία που τελικά συνέβαλε στην εκλογική του ήττα, ενώ ο νυν Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο μόνος υπεύθυνος για το μακελειό είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία.

    Εκτός από τη διεθνή τρομοκρατία, η ισπανική κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει και τη βασκική ΕΤΑ, η οποία συνεχίζει τη δράση της παρά τις προσπάθειες εξάρθρωσής της.

    Οι Ισπανοί ζουν ακόμα με τα τραύματα που προκάλεσε η σφαγή και οι εφιαλτικές μνήμες είναι δύσκολο να εκλείψουν από την καθημερινή ζωή.

    Οι κάτοικοι της Μαδρίτης είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τη ζωή τους, να παίρνουν κάθε πρωί το τρένο για τις δουλειές τους, έστω κι αν κάθε φορά που περνούν από το σταθμό της Ατότσα η σκέψη τους γυρίζει ακριβώς ένα χρόνο πίσω.

    Άλλωστε, το μνημείο που έχει στηθεί στον μοιραίο σταθμό συμβολίζει το πόσο εύκολα απλοί πολίτες μπορούν να γίνουν ο στόχος ενός τυφλού πολέμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοκρατία κατά της τρομοκρατίας

    H μέρα που συγκλόνισε την Ευρώπη

    [05] Κόσμος

    Στοίχισε τη ζωή σε 15 στρατιώτες Μοιραία πτώση ελικοπτέρου

    11/3/2005 9:13:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τραγικό θάνατο βρήκαν χθες 15 Ρώσοι στρατιώτες, όταν το ελικόπτερο ΜI-8 στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε υψηλής τάσης ηλεκτροφόρα καλώδια και συνετρίβη. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ το μοιραίο δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Αλχάν-Ιούρτ κοντά στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι. Αξιωματούχος της Εισαγγελίας δήλωσε πως ήδη διενεργείται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και εξετάζονται οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ τόνισε πως θα διερευνηθούν όλες οι πιθανότητες.

    [06] Κόσμος

    Με αναίμακτη επέμβαση της βελγικής αστυνομίας Εληξε η κατάληψη του αεροπλάνου της Λουφτχάνσα

    11/3/2005 7:40:00 πμ

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Αίσιο τέλος είχε η κατάληψη επί 16 ώρες του αεροπλάνου της Λουφτχάνσα από 56 Ιρανούς άοπλους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι αρνούνταν να αποβιβαστούν όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. H βελγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι άνδρες που είχαν μπει στο αεροσκάφος της Λουφτχάνσα υποχρέωσαν τους Ιρανούς φιλομοναρχικούς να το εγκαταλείψουν. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ολιβιέ Βινσέντ, δήλωσε ότι "το αεροπλάνο έχει εκκενωθεί και η αστυνομία ελέγχει τις ταυτότητες των επιβατών, ενώ τόνισε ότι "δεν χρησιμοποιήθηκε βία". Αργά τη νύχτα το αεροπλάνο ρυμουλκήθηκε, από την πύλη όπου είχε προσγειωθεί, σε ένα απομακρυσμένο σημείο του αεροδρομίου και στη συνέχεια άνδρες της βελγικής αστυνομίας μπήκαν στο αεροπλάνο προκειμένου να πείσουν τους άοπλους Ιρανούς να αποβιβαστούν από αυτό. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είχε ενημερώσει νωρίτερα τους Ιρανούς ότι αν αποβιβαστούν από το αεροσκάφος θα τους επιτραπεί να φύγουν ανενόχλητοι, ωστόσο τους προειδοποίησε πως αν δεν φύγουν, τότε θα συλληφθούν και θα διωχθούν. Η ανακοίνωση αυτή έπεισε τρεις Ιρανούς να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι το πλήρωμα και οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροσκάφους αποβιβάστηκαν κανονικά και χωρίς προβλήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατάληψη αεροσκάφους στις Βρυξέλλες

    [07] Ζωής ...σΤάσεις

    Μετά την απειλή του δικαστή για σύλληψή του Άργησε αλλά εμφανίστηκε ο Τζάκσον

    11/3/2005 12:15:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με μια ώρα καθυστέρηση έκανε την εμφάνισή του στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανηλίκου αγοριού ο ποπ τραγουδιστής, Μάικλ Τζάκσον. Ο δικηγόρος του είχε υποστηρίξει ότι ο πελάτης του εισήχθη στο νοσοκομείο με πρόβλημα στη μέση, προκαλώντας την οργή του δικαστή, Ρόντνεϊ Μέλβιλ, που του έδωσε διορία μιας ώρας (έως τις 20:00 ώρα Ελλάδας), αλλιώς θα διέτασσε τη σύλληψή του. Τελικά, ο Jacko εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου της Σάντα Μπάρμπαρα εμφανώς καταβεβλημένος και χλωμός και η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του παιδιού που φέρεται ότι κακοποίησε, το οποίο υποστήριξε πως ο τραγουδιστής του έδινε αλκοόλ.

    "Μου έδινε αλκοόλ", υποστήριξε ο ανήλικος

    Το παιδί, που σήμερα είναι ηλικίας 15 ετών, είπε ότι ο Τζάκσον του έδωσε αρκετές φορές να πιει αλκοόλ, μολονότι γνώριζε ότι του έλειπε το ένα νεφρό.

    Όπως υποστήριξε, σε ένα ταξίδι τους στο Μαϊάμι του πρόσφερε ένα ρολόι λέγοντάς του ότι κοστίζει 75.000 δολάρια και του ζήτησε να μην πει σε κανέναν ότι έπιναν αλκοόλ, εξηγώντας του ότι το ρολόι θα ήταν το "σύμβολο" της αιώνιας φιλίας τους.

    Επίσης, σε μια πτήση με ιδιωτικό αεροσκάφος του έδωσε ένα μπουκάλι αναψυκτικό γεμάτο, όμως, με κρασί και τον ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ να μιλούν για το "χυμό του Ιησού", επειδή ο Χριστός έπινε κρασί.

    Όταν βρίσκονταν στο Νέβερλαντ, το ράντσο του σταρ στην Καλιφόρνια, το παιδί και ο μικρότερος αδελφός του έπιναν αλκοόλ "κάθε βράδυ που ο Μάικλ ήταν εκεί" και συμμετείχαν σε παράξενα τηλεφωνικά παιχνίδια, όπου ο χαμένος ήταν υποχρεωμένος να πιει ένα ξέχειλο ποτήρι αλκοόλ. Εκτός από κρασί έπιναν επίσης ρούμι και βότκα.

    Σημειώνεται, πως ο Jacko κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο και κινδυνεύει να καταδικαστεί ακόμα και σε κάθειρξη 20 ετών, αν κριθεί ένοχος και για τις δέκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ έχει καταβάλει εγγύηση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να μην προφυλακιστεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα αναβολή στη δίκη Τζάκσον


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 March 2005 - 10:11:08 UTC