Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξηγήσεις από τον Καλλίνικο
  • [02] Κατέθεσαν Γιοσάκης και Καλούσης
  • [03] Στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός
  • [04] Έρευνα σε βάθος για τον Βαβύλη
  • [05] Καλό κλίμα για την ελληνική οικονομία
  • [06] Οικονομική στενότητα το πρόβλημα
  • [07] Κατσουράνης: "Πρώτα το χτίσιμο της ομάδας"
  • [08] Και άλλος ένοχος για τα στημένα
  • [09] Με 14 λεγεωνάριους η λίστα του ΄Οτο
  • [10] Πολύ σκληροί για να πεθάνουν οι "Νετς"
  • [11] Στη Βουλή η Χρυσοπηγή

    [01] Κοινωνία

    Γραπτές εξηγήσεις από τον Καλλίνικο ζήτησε η ΔΙΣ Εξηγήσεις από τον Καλλίνικο

    10/3/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέοι πονοκέφαλοι για τη ΔΙΣ, που συνεδρίασε σήμερα εκ νέου στην Μονή Πετράκη, αφού στο επίκεντρο βρέθηκαν για μία ακόμη φορά σοβαρές καταγγελίες σε βάρος Ιεραρχών. Αυτή τη φορά στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο μητροπολίτης Πειραιώς και ηγούμενος της Χρυσοπηγής Καλλίνικος, πνευματικός πατέρας του αρχιεπισκόπου, ο οποίος έσπευσε να δώσει προφορικές εξηγήσεις, σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Πειραιώς ζήτησε τη διεξαγωγή ανακρίσεων τονίζοντας ότι όσα του καταλογίζονται είναι ψευδέστατα ενώ δεν απέκλεισε εμπλοκή και άλλων αρχιερέων. Η υπόθεση χρονολογείται από το 1991, όταν, όπως καταγγέλθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο μητροπολίτης Πειραιώς φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά έναν νεαρό ιεροψάλτη, που σήμερα είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής και ο οποίος μάλιστα είχε αποστείλει και σχετική επιστολή προς στον τότε αρχιεπίσκοπο μακαριστό Σεραφείμ, γνωστοποιώντας του τους ισχυρισμούς του. Η ΔΙΣ ζήτησε και γραπτές εξηγήσεις έως αύριο από τον Καλλίνικο. Εξάλλου, τη ΔΙΣ αναμένεται να απασχολήσουν τόσο ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Νικηφόρος όσο και ο Κορίνθου Παντελεήμονας.

    Το ...χρονικό μιας επιστολής

    Η επιστολή, που καταγγέλλει τον Πειραιώς, είναι ενυπόγραφη και περιέχει πολλές και γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Μάλιστα ο καταγγέλλων Ηλίας Ρεδιάδης Τούμπας, φτάνει στο σημείο να ζητήσει συγνώμη από το παραλήπτη της επιστολής, μακαριστό Σεραφείμ για τα γραφόμενα του "αλλά υπό Επισκόπου λεχθέντα", όπως γράφει χαρακτηριστικά.

    Η "ιστορία", όμως, της περιβόητης επιστολής δεν σταματά εδώ. Ενώ, εστάλη στον μακαριστό Σεραφείμ, προφανώς εμπιστευτικά, με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 1992 εκείνος την πρωτοκόλλησε στα εισερχόμενα της Ιεράς Συνόδου στις 4 Ιανουαρίου 1993. Ο κ. Ρεδιάδης Τούμπας επανήλθε μετά από περίπου οκτώ μήνες, και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 1993 και κάνοντας στροφή 180 μοιρών, υποστήριξε ότι, όσα είχε πει περί σεξουαλικής παρενοχλήσεως ήταν συκοφαντικά. Μετά την διάψευση του νεαρού ιεροψάλτη η Ιερά Σύνοδος, δεν προχωρά σε ανακρίσεις με αποτέλεσμα τέσσερις μέρες αργότερα, στις 26 Αυγούστου 1993, να βάλλει την υπόθεση στο αρχείο ενώ δεν έδωσε και στον Καλλίνικο την άδεια να προχωρήσει σε ένδικα μέσα.

    Η επιστολή, όμως, επανέρχεται στη δημοσιότητα δύο ακόμα φορές, πριν την επανεμφάνιση της σε προχθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Άνευ αφορμής, μετά από 8 χρόνια, στις 13 Δεκεμβρίου 2001, ο Ρεδιάδης Τούμπας εκδίδει δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει: "Σε σχέση λοιπόν με επιστολή, που ευρέως διακινείται και εμπλέκει το όνομα μου καθώς και αυτό του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικου, δηλώνω προς το παρόν δεν επιθυμώ να κα΄μω καμία δήλωση και καμία τοποθέτηση".

    Η δεύτερη φορά αφορά στις αρχές Φεβρουαρίου 2005, όταν πλέον έχουν αρχίσει τα σκάνδαλα, σεξουαλικά και οικονομικά, να ταλανίζουν την Ιεραρχία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο δικηγόρος του Ρεδιάδη Τούμπα, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, φτάνει στην Αρχιεπισκοπή και επιχειρεί να παραδώσει στη Σύνοδο την επιστολή του πελάτη του, στο πλαίσιο καταγγελίας εναντίον του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του μητροπολίτη Καλλίνικου. Ο τότε αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, και μητροπολίτης Πατρών σήμερα, Χρυσόστομος Σκλήφας δε δέχεται να παραλάβει την επιστολή.

    Ο δικηγόρος επανέρχεται όταν διορίζεται αρχιγραμματέας ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μετζελόπουλος, ο οποίος θεωρεί το σκέλος της κατηγορίας που αφορά τον αρχιεπίσκοπο υβριστικό και σύμφωνα με συνεργάτη του, ο Σεραφείμ καλεί τον δικηγόρο να επανασυντάξει την επιστολή σε κοσμιότερο ύφος και να επανέλθει.

    Η Τρίτη και φαρμακερή ήταν η προχθεσινή παρουσία της από τηλεοπτική εκπομπή.

    Η αντίδραση Καλλίνικου έφτασε με καθυστέρηση 12 ωρών. Η μητρόπολη Πειραιώς εκδίδει δελτίου Τύπου και αναφέρεται στα γεγονότα τόσο του καταγγέλλοντος όσο και της Ιεράς Συνόδου ενώ ο μητροπολίτης Πειραιώς αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη..

    Στο δελτίο Τύπου υποστηρίζεται ότι, ο μητροπολίτης Πειραιώς υπήρξε θύμα σκευωρίας και μάλιστα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, τον οποίο, όπως επισημαίνεται, "είχε εκνευρίσει η στάση του μητροπολίτη Πειραιώς στην υπόθεση των ιερωνυμικών μητροπολιτών", αυτών δηλαδή που ήταν εν ενεργεία κατά την περίοδο της δικτατορίας και έφυγαν μετά τη μεταπολίτευση.

    Στο δελτίο Τύπου τονίζεται ιδιαίτερα ότι, η υπόθεση αυτή είχε μπει τότε στο αρχείο και ο ίδιος ο μητροπολίτης είχε εμποδιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επίσης εκλιπόντα νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας, Γιώργο Λιλαίο, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Και οι Κορίνθου και Διδυμοτείχου στη ΔΙΣ

    Οι συνοδικοί Ιεράρχες θα ασχοληθούν και με την υπόθεση του μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονος, και θα του ζητήσουν εξηγήσεις μετά την παραπομπή του σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες. με την κατηγορία της κατάχρησης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της Μητρόπολης. Ο Παντελεήμονας με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, το οποίοι ζήτησε η ΔΙΣ, παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της Μητρόπολης και την αποφυγή ελέγχου.

    Εξάλλου, στην τριμελή συνοδική επιτροπή προσήλθε σήμερα, πολίτης ο οποίος κατέθεσε σε βάρος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου και δεσμεύτηκε ότι, τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε κάνει στο παρελθόν εις βάρος του μητροπολίτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατέθεσαν Γιοσάκης και Καλούσης

    [02] Κοινωνία

    Στον Άρειο Πάγο Κατέθεσαν Γιοσάκης και Καλούσης

    9/3/2005 7:29:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Εξι ώρες κράτησε η κατάθεση του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρήστο Μπαλτά, για το παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Γιοσάκης στην κατάθεσή του αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν το πρόσωπο-κλειδί στο παραδικαστικό κύκλωμα, παραδέχθηκε όμως ότι είχε φιλικές σχέσεις με τους δικαστικούς λειτουργούς Αντωνία Ηλία και Νίκο Αθανασόπουλο, καθώς και γνωριμίες με κάποιους άλλους. Τόνισε ακόμη ότι είχε προβεί σε μικρές παρεμβάσεις στους συγκεκριμένους δικαστές για να προσδιοριστούν γρηγορότερα οι δίκες του. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του δεν αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Εξηγήσεις θα δώσει την Πέμπτη, στην Ιερά Σύνοδο, ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, για την υπόθεση, η οποία είχε μπει στο αρχείο με απόφαση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

    Πικραμένος δηλώνει τώρα ο Γιοσάκης

    Για τη δικομανία του τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν με την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, γιατί εθίγη βαθύτητα από τη βεβαιότητα των μηνυτών του ότι είναι ένοχος, ενώ ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Ωστόσο εξέφρασε την άποψη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι όλες οι δικαστικές του υποθέσεις θα είχαν το αποτέλεσμα που υπήρξε γιατί είχε δίκιο. Πάντως ο αρχιμανδρίτης υπογράμμισε ότι χρησιμοποίησε κάποιες γνωριμίες του με κάποιους δικαστικούς λειτουργούς για να προσδιοριστεί πιο γρήγορα η εκδίκαση των υποθέσεων του. Ακόμη κατά την κατάθεση του αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρήματα και συγκεκριμένα 150 χιλιάδες ευρώ από την ομογένεια του Σικάγου όταν βρισκόταν στην Αμερική υποστηρίζοντας ότι όλα τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Αθανασίου στο Σικάγο.

    Εξάλλου μέσω του συνηγόρου του δήλωσε πικραμένος για τη στάση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ τονίζει ότι σε γενικές γραμμές ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος στη συνέντευξή του, είπε την αλήθεια.

    Όπως δήλωσε ο συνήγορος του αρχιμανδρίτη, ο εντολέας του προσωπικά δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποινική εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα γιατί δεν έχει καμμία ευθύνη.

    Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που προσκάλεσε δικαστές οι οποίοι παρέστησαν στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας καθώς και ότι είχε συμμετάσχει σε ταξίδια με δικαστές και δικηγόρους στο Ντουμπάι και στο Λουγκάνο.

    Όσον αφορά την καταγγελία για εκβίαση του μητροπολίτη Λεβαδείας Ιερώνυμου, ο Γιοσάκης την αρνήθηκε.

    Νέες καταγγελίες για το παραδικαστικό κύκλωμα

    Εξηγήσεις έδωσε επί 5,5 ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά και ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χανίων, Ευάγγελος Καλούσης, που έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για σωματεμπορία, ενώ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς προκύπτει και εμπλοκή του σε υπόθεση δωροδοκίας. Ο Καλούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οτιδήποτε καταγγέλλεται σε βάρος του.

    Στον κ. Σανιδά αναμένεται να κληθεί και ο προιστάμενος της δίωξης ναρκωτικών Ιωάννης Ραχοβίτσας, προκειμένου να καταθέσει για τα πιστοποιητικά βάσει των οποίων έμποροι ναρκωτικών χαρακτηρίζονταν ως πληροφοριοδότες και πετύχαιναν ακόμη και την αποφυλάκισή τους

    Στο μεταξύ, νέες καταγγελίες για επίορκους δικαστές, δικηγόρους αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τους μάρτυρες υπεράσπισης του ισοβίτη Γιώργου Σιντιχάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για υπόθεση ναρκωτικών. Η σύζυγος του Σιντιχάκη κατήγγειλε σήμερα στο Εφετείο ότι, ενώ ο σύζυγός της είχε κριθεί προφυλακιστέος, κρατήθηκε παράνομα στην Ασφάλεια και δέχτηκε πιέσεις από τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου, προκειμένου να του δώσει 60 εκατ. δραχμές, εκ των οποίων τα 50 θα τα έπαιρνε η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία για να τον αποφυλακίσει. Εμμέσως πλην σαφώς, η σύζυγος του Σιντιχάκη έκανε αναφορά και σε αστυνομικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στις πιέσεις που του ασκήθηκαν. Εντός ολίγου αναμένεται να απολογηθεί ο Σιντιχάκης ο οποίος, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα καταγγείλει και ο ίδιος αυτές τις προσπάθεις πίεσης που του ασκήθηκαν από δικαστικούς και αστυνομικούς.

    Την Τρίτη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα κατά του Απόστολου Βαβύλη, καθώς και σε βάρος επτά προσώπων του στενού του περιβάλλοντος για υπόθαλψη εγκληματία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δίωξη εναντίον Βαβύλη

    [03] Πολιτική

    Για να παραστεί στη σύσκεψη κατά της τρομοκρατίας Στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός

    10/3/2005 1:22:00 μμ

    Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Ατότσα της Μαδρίτης, τη χειρότερη, που έζησε η πόλη στη σύγχρονη ιστορία της. Στην ισπανική πρωτεύουσα πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα κάτω από δρακόντεια σύσκεψη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην οποία θα μετάσχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Κατά τη σύσκεψη ο κ. Καραμανλής αναμένεται να κάνει παρέμβαση για την προώθηση των δημοκρατικών θεσμών ως μέσου αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Ρουμανίας.

    [04] Κοινωνία

    Έρευνα σε βάθος για τον Βαβύλη

    10/3/2005 5:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/3/2005 6:49:12 μμ)

    Συντάκτης:

    Για πιθανές διασυνδέσεις του Απόστολου Βαβύλη, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας που δυσκολεύουν τη σύλληψη του, έκανε λόγο στη Βουλή, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνη Τζαμτζή. Ο υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σύλληψη Βαβύλη δεν θα αργήσει, αν και όπως υπογράμμισε, κάτι τέτοιο απεύχονται ορισμένοι, καθώς θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

    Ερωτήματα

    Όπως τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης,

    " Όταν πήγαινες στο στόμα του λύκου, μέσα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή σε Υπηρεσίες Ασφαλείας θα πρέπει λογικά κάποιος να σε έχει ενημερώσει ότι όντως δεν διώκεσαι με οποιοδήποτε έγγραφο επισήμως ή και αν υπάρχει επίσημα το έγγραφο αυτό εν τούτοις να προστατεύεται".

    Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ενώ από το 1997 υπήρχαν σε βάρος του δικαστικά εντάλματα, καθυστέρησε η καταχώριση τους στο Δελτίο Εγκληματολογικών Αναζητήσεων.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε απαντήσεις για το ποιος ενημέρωνε τον Βαβύλη έτσι ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, δίχως να φοβάται.

    Σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, επισημαίνεται ότι η αναφορά του κ. Μαρκογιαννάκη σε πιθανές διασυνδέσεις του Απόστολου Βαβύλη, με πρόσωπα της Δημόσιας Διοίκησης, είναι προφανές ότι αφορά μόνο το παρελθόν.

    Και υπογραμμίζεται ότι οι Αρχές της χώρας κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τη σύλληψη του.

    [05] Οικονομία

    Στο επίκεντρο χρηματιστήριο και αποκρατικοποιήσεις Καλό κλίμα για την ελληνική οικονομία

    10/3/2005 11:45:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σειρά επαφών με το διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας κ. Μέρβιν Κινγκ και ξένους θεσμικούς επενδυτές είχε χθες στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο Έλληνας Υπουργός ανέπτυξε στους ξένους επενδυτές την οικονομική πολιτική, που ακολουθεί η Κυβέρνηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφής. Επίσης παρουσίασε το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για τους επόμενους έξι μήνες και τα βήματα, που θα γίνουν για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ Αλογοσκούφης εμφανίστηκε ικανοποιημένος διαπιστώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, που εστιάζεται στην στο ελληνικό χρηματιστήριο και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. "Θεωρούμε ότι στο εξωτερικό υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα για την ελληνική οικονομία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης προσθέτοντας, "ότι η πολιτική της κυβέρνησης, καθώς θα ξεδιπλώνεται τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, θα ενισχύσει πολύ περισσότερο αυτή την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία".

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οικονομική στενότητα το πρόβλημα

    10/3/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η Άρσεναλ τον τελευταίο καιρό, λόγω της ανέγερσης του νέου γηπέδου, έχει ως αποτέλεσμα την μη ενίσχυση της ομάδας από μεταγραφές και αυτό είναι κάτι που σύμφωνα με τον Τιερί Ανρί τουλάχιστον, αποτελεί βασικό λόγο για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος επιθετικός υποστήριξε στις δηλώσεις του μετά τον χθεσινό αγώνα με την Μπάγερν στο Χάιμπουρί πως ο προϋπολογισμός της ομάδας είναι ανάλογος με εκείνον της Μπέρμιγχαμ και όχι με εκείνον της Τσέλσι και η έλλειψη μεταγραφών τους φέρνει εμπρός σε ένα αδιέξοδο. "Εάν κάποιος παρακολουθήσει τα χρήματα που ξοδεύει η Άρσεναλ για μεταγραφές, απλά δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε. Ομάδες όπως η Μπέρμιγχαμ και η Τότεναμ έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμάς. Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να κάνουμε υπομονή για λίγο ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο γήπεδό μας. Πέρυσι τα πήγαμε καταπληκτικά, οπότε κανείς δεν παρατήρησε ότι το καλοκαίρι δεν ενισχυθήκαμε καθόλου. Εφέτος, αρκετοί βασικοί έχουν χάσει παιχνίδια για διάφορους λόγους και αυτό είχε αντίκτυπο στην ομάδα".

    "Δεν είμαστε καλοί για το Τσάμπιονς Λιγκ"

    Ο Βενγκέρ πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου έχει λάβει υποσχέσεις για ενίσχυση ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών το καλοκαίρι, ωστόσο χθες δεν θέλησε να αποκαλύψει ακόμη και αν σκοπεύει να κάνει αλλαγές τουλάχιστον με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. "Είναι δύσκολο να πω αν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε αλλαγές μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ", είπε ο Βενγκέρ και συμπλήρωσε, "Δεν θα ήθελα να ασκήσω κριτική στους παίκτες μου, επειδή στη διάρκεια του χρόνου η απόδοσή τους είναι συνεπής. Δεν είμαστε αρκετά καλοί για να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, επειδή δεν το έχουμε κατακτήσει ποτέ. Πραγματικά νομίζετε ότι υπάρχει κάποιο μυστικό; Ποτέ σε αυτό το σύλλογο δεν έχουμε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αν ρίξετε μια ματιά σε όλη την Ευρώπη, η Μπαρτσελόνα είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά έχει κατακτήσει το τρόπαιο μόνο μια φορά στην ιστορία της. Διαθέτουμε ορισμένα καλά συστατικά στοιχεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αυτή τη στιγμή την τέλεια ομάδα για να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κατσουράνης: "Πρώτα το χτίσιμο της ομάδας"

    10/3/2005 4:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί το μεγάλο παιχνίδι των "κιτρινόμαυρων" με τους "ερυθρόλευκους" να ρίναι προ των πυλών, αυτό όμως που είπε ο Κώστας Κατσουράνης είναι απλά πως θέλει πρώτα να το «χτίσιμο» μιας δυνατής ομάδας. Αναφορικά με το παιχνίδι της Κυριακής, είπε πως είναι ένα ντέρμπι και όλα είναι αποτελέσματα είναι ανοιχτά, και τόνισε πως δεν αποτελεί αβαντάζ για την ομάδα του το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Κλείνοντας είπε πως "το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα δεν αλλάζει τους στόχους μας. Έχουμε βάλει ένα πλάνο από το καλοκαίρι και στόχος μας, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα".

    "Ποιοτικό παιχνίδι"

    Ο αρχηγός του δικέφαλου, είπε πως δεν μπορεί να ξέρει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, όμως είναι σίγουρος πως και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνει "ένα ποιοτικό παιχνίδι. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκονται κοντά και οι τρεις ομάδες. Πάντως, πιστεύω ότι το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στα ντέρμπι, αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια".

    Ο Κατσουράνης μίλησε και γι τη διαφορά που έχει η ομάδα του, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Είπε πως τώρα "είμαστε πολύ διαφορετικοί από τον πρώτο γύρο. Πήραμε κάποιους καλούς παίκτες και είμαστε πιο κοντά στο να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο παιχνίδι αυτά τα «όπλα» είχαμε, αυτά χρησιμοποιήσαμε. Για μας τότε ήταν ιδανικό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Φυσικά, ο Ολυμπιακός είναι φαβορί λόγω έδρας, αν και θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο. Τα δύο προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ ήταν μια τρελή ομάδα. Μπορούσε να χάσει, αλλά και να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Τώρα είμαστε πιο πειθαρχημένοι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο.

    Στόχος μας φέτος δεν είναι ούτε το πρωτάθλημα, ούτε η δεύτερη θέση. Για πρωτάθλημα θα μπορούμε να μιλάμε σε 3-4 χρόνια, να μην πω πέντε. Θα έχουμε δουλέψει με τον κ. Σάντος και θα είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα. Χρειάζεται υπομονή απ όλους. Βέβαια, αν έρθει φέτος, θα είναι καλοδεχούμενο"

    Όσο ι το δικό του μέλλον, ο αμυντικός μέσος της Ένωσης, τόνισε πως θα φύγει από την ΑΕΚ μόνο για να πάει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. "Αυτή τη στιγμή με καλύπτει η ΑΕΚ", είπε χαρακτηριστικά.

    "Να μη φάμε γκολ"

    Ως ένα ντέρμπι που όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, τόνισε και ο Χρήστος Κόντης. Ο Έλληνας αμυντικός, ζήτησε από την ομάδα του να μη δεχτεί γκολ και από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. "Για μας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι όπως όλα τα άλλα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά. Θα φανεί μέσα στο παιχνίδι για ποιον είναι καλή η απουσία του κόσμου. Βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και σε αυτή πρέπει να συμμετέχει και ο κόσμος. Εμείς είμαστε επαγγελματίες και θα πάμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι ένα ματς ανοιχτό για όλα. Πιστεύω ότι θα κριθεί στο πάθος, τη δύναμη και στο ποιος θα θέλει περισσότερο τη νίκη. Πρώτος μας στόχος είναι να αποφύγουμε την ήττα. Να κρατήσουμε το «μηδέν» και θα δούμε πως θα έρθει. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα τώρα, απ΄ ότι στον πρώτο γύρο, και νομίζω ότι θα γίνει και καλύτερη στη συνέχεια".

    Τέλος, αναφορικά με το αν επηρεαστεί από το γεγονός ότι έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Ολυμπιακού, πρόσθεσε: «Είμαστε επαγγελματίες και έχουμε συνηθίσει να αλλάζουμε ομάδες. Μπορεί να το σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά την ώρα του αγώνα το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το πώς θα κερδίσει η ομάδα σου».

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και άλλος ένοχος για τα στημένα

    10/3/2005 3:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το δεύτερο "μέλος" που κατηγορείται για στημένους αγώνες στη Γερμανία είναι ο Ντομινίκ Μαρκς. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας, Μίκαελ Γκρούνβαλντ, δήλωσε πως ο διαιτητής ο συνελήφθη χθες στο διαμέρισμά του με την κατηγορία της απάτης. Ο Μαρκς κατηγορείται για διαμόρφωση αποτελέσματος σε τρεις αγώνες του Πρωταθλήματος στα τέλη του 2004. Μάλιστα, την συγκεκριμένη κατηγορία, την έκανε η εισαγγελία του Βερολίνου, η οποία ανακοίνωσε πως το ένταλμα σύλληψης του 29χρονου διαιτητή βασίστηκε σε «αξιόπιστες πληροφορίες που παρείχε ο Ρόμπερτ Χόιτσερ, τις οποίες υποστηρίζουν άλλες αντικειμενικές αποδείξεις.» Στο παρελθόν ο Γερμανός ρέφερι δήλωνε ότι είναι αθώος.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με 14 λεγεωνάριους η λίστα του ΄Οτο

    10/3/2005 1:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για άλλη μια φορά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ έδειξε την εμπιστοσύνη του στους διεθνείς άσους που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού και το καλοκαίρι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Έτσι ενόψει των αγώνων με την Γεωργία και την Αλβανία, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 ο Γερμανός εκλέκτορας κάλεσε 14 παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού: Μιχάλης Καψής (Μπορντό), Τραϊανός Δέλλας (Ρόμα), Θόδωρος Ζαγοράκης (Μπολόνια), Γιώργος Καραγκούνης (Ίντερ), Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Βασίλης Λάκης (Κρίσταλ Πάλας), Ζήσης Βρύζας (Θέλτα), Παναγιώτης Φύσσας (Μπενφίκα), Γιούρκας Σεϊταρίδης (Πόρτο), Άγγελος Χαριστέας (Άγιαξ), Βασίλης Τσιάρτας (Κολονία), Κώστας Χαλκιάς (Πόρτσμουθ), Γιάννης Αμανατίδης (Καϊζερσλάουτερν), Σωτήρης Κυργιάκος (Ρέιντζερς).

    [10] Μπάσκετ

    Πολύ σκληροί για να πεθάνουν οι "Νετς"

    10/3/2005 2:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Έσπασαν καρδιές" στη Ν. Ορλεάνη, καθώς το Νιού Τζέρσεϊ χρειάστηκε την παράταση για να λυγίσει με ένα μόλις πόντο διαφορά 86-85 την αντίσταση των Χόρνετς. Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, ο Τζεϊσον Κίντ αναδείχθηκε σε ήρωα του αγώνα, καθώς πήρε τη μπάλα 2 πριν από τη λήξη της παράτασης και αφού διέσχισε το γήπεδο από τη μία άκρη στην άλλη περνώντας όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά του τρύπωσε στην ρακέτα των γηπεδούχων και με ένα γκολ φάουλ χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους φτάνοντας τους 24 πόντους. Σημαντική ήταν όμως και η συμβολή του Βινς Κάρτερ, ο οποίος "φόρτωσε" το καλάθι της Ν. Ορλεάνης με 15 πόντους.

    Γλυκιά ήττα για τους "Σπερς"

    "Άστραψε και βρόντηξε" το Φοίνιξ, το οποίο επικράτησε του αποδεκατισμένου Σαν Αντόνιο, καθώς απουσίαζαν δύο από τα βασικά του αστέρια ο Αργεντινός Μανού Τζινόμπιλι και ο Τιμ Ντάνκαν. Οι Σανς με τοπ σκόρερ των Αμάρε Στουντεμαϊρ που σταμάτησε στους 44 πόντους επικράτησαν με 107-101, αλλά παρόλα αυτά οι Σπερς συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη θέα από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Για το Σαν Αντόνιο ο Τόνι Πάρκερ πέτυχε 30 πόντους

    Στη Βοστόνη ένας πρώην παίκτης της Ατλάντα έκανε τη ζημιά στους φιλοξενούμενους και χάρισε τη νίκη στους Σέλτικς με 95-91. Ο Αντουάν Ουόκερ 35 πριν τη λήξη έκλεψε τη μπάλα από τον Χάριγκτον και με μία ασίστ στον Ντέιβις, έσβησε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων. Ο Πιρς με 27 πόντους ήταν ο σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τα "γεράκια" που γνώρισαν μία ακόμη ήττα μακριά από την Ατλάντα, ο μοιραίος παίκτης που έχασε τη μπάλα στην εκπνοή, ο Χάριγκτον σημείωσε 21 πόντους.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Τορόντο-Ορλάντο 106-96, Ντιτρόιτ-Γκόλντεν Στέιτ 92-88, Πόρτλαντ-Σικάγο 84-97.

    [11] Πολιτική

    Οξεία αντιπαράθεση Κωνσταντόπουλου-Γιαννάκου Στη Βουλή η Χρυσοπηγή

    10/3/2005 2:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Οξύνθηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τον έλεγχο των οικονομικών της Εκκλησίας. Σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονoμικών για παραβίαση καθήκοντος, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν πραγματοποιήσει κανέναν οικονομικό έλεγχο στη Χρυσοπηγή. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για "αγία αποχή" των αρμοδίων και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία. Παράλληλα, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τις δραστηριότητες της Χρυσοπηγής και του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Καλλίνικου. Απαντώντας, η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε, ότι γενικός έλεγχος στη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας έγινε για τελευταία φορά το 1978 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή και έκτοτε γίνονται έλεγχοι περιστασιακά ή κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Η Υπουργός πρόσθεσε, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για παράνομες δραστηριότητες της Χρυσοπηγής, επισημαίνοντας, ότι για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 March 2005 - 19:12:12 UTC