Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή
  • [02] Βροχή αποκαλύψεων...
  • [03] Νέα στοιχεία στην υπόθεση Βαβύλη
  • [04] H οικονομία στο επίκεντρο
  • [05] Βολές Παπανδρέου για την οικονομία
  • [06] Στο φως νέο σκάνδαλο με βασανισμούς
  • [07] Μαλεζάνι: "Όλα από την αρχή"
  • [08] Εύκολα οι πρωτοπόροι
  • [09] Ξεκίνημα με νίκη για ΑΕΚ
  • [10] Μπάγιεβιτς: "Μπορούμε την πρόκριση"
  • [11] Καλύτερα ο Κατσουράνης
  • [12] Μαινόμενος Θανάσης Γιαννακόπουλος
  • [13] Κόκκινο το ντέρμπι του Πόλο
  • [14] Θα λείπει απ' το γάμο η Ελισάβετ
  • [15] "Όχι" στην ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου

    [01] Κοινωνία

    Βόμβα Ειρηναίου για Βαβύλη Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή

    23/2/2005 7:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2005 11:15:27 μμ)

    Συντάκτης:

    Η σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, μία από τις πτυχές της εκκλησιαστικής κρίσης, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά την κατάθεση δικαστικού στον Αεροπαγίτη Χρήστο Μπαλτά. Ο δικαστής κατέθεσε ότι ο Γιοσάκης είχε μεσολαβήσει για δυο συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο, οι οποίες μάλιστα έγιναν παρουσία του Αρχιμανδρίτη. Με ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή επιβεβαίωσε ότι ο Γιοσάκης συνόδευε πράγματι το Φεβρουάριο του 2004 δικαστικούς στη συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν γνώριζε ποιος είχε μεσολαβήσει για τη συνάντηση και ότι εσφαλμένα και για λόγους κακώς νοούμενης ευγενείας, δεν ζήτησε την αποχώρηση Γιοσάκη από τη συνάντηση. Πριν από λίγο και για πρώτη φορά, ο Πατριάρχης Ειρηναίος παραδέχτηκε δια του εκπροσώπου του Τύπου στην Αθήνα, ότι τον Βαβύλη έστειλε στα Ιεροσόλυμα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Απαντώντας, η Αρχιεπισκοπή διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές.

    Η θέση της Αρχιεπισκοπής

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105, 8 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, παραδέχτηκε ότι τον Απόστολο Βαβύλη έστειλε στα Ιεροσόλυμα ο Αρχιεπίσκοπος για να βοηθήσει στα μέτρα ασφάλειας.

    Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός , με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διέψευσε τις πληροφορίες και σε ανακοίνωσή του, τονίζει, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ουδέποτε έστειλε κανένα "στα Ιεροσόλυμα ως επίσημο ή ανεπίσημο εκπρόσωπό του προκειμένου να συμβάλλει δήθεν στην εκλογή του μακαριοτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο στο αξίωμα αυτό ή να τον ενισχύσει δήθεν μετά την εκλογή του",

    Το κείμενο συνεχίζει "απλώς διερωτώμεθα όπως διερωτάται και ο κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, πού ακριβώς εδράζονται οι ισχυρισμοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όπως αυτοί διατυπώθηκαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό".

    "Προκαλεί τουλάχιστον θλίψη η προσφυγή στη λογική των επικοινωνιακών αντιπερισπασμών από την πλευρά προσώπων που οφείλουν να φυλάττουν Θερμοπύλες σε ένα χειμαζόμενο Πατριαρχείο, το οποίο ο ελληνισμός περιβάλλει με την αγάπη και τον σεβασμό του" καταλήγει

    Νωρίτερα, για μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του Αρχιεπισκόπου την οποία όπως επισημαίνεται δεν θα ανεχθεί περαιτέρω, μέσω χαλκευμένων ειδήσεων οι οποίες διαρρέουν για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες έκανε λόγο ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, απαντώντας στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συνδέουν τον κ. Χριστόδουλο με τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Έτσι, αν και επιβεβαιώνεται ότι ο Γιοσάκης πράγματι συνόδευε το Φεβρουάριο του 2004 δικαστικούς στη συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο, επαναλαμβάνεται προς πάσα κατεύθυνση ότι κ. Χριστόδουλος "ούτε είχε αλλά ούτε έχει οιανδήποτε σχέση μαζί του" καθώς και το ότι "ουδέποτε τον τοποθέτησε σε οιανδήποτε επιτελική θέση στην Ιερά Σύνοδο ".

    Όπως υπογραμμίζεται, ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήταν δυνατόν να γνώριζε ποιος είχε μεσολαβήσει για τα ραντεβού με τους δικαστικούς, καθώς για οποιοδήποτε θέμα, συνεννοείται αποκλειστικά και μόνο με τα μέλη του ιδιαιτέρου γραφείου του.

    Και αποδίδεται σε σφάλμα αλλά και λόγους κακώς νοούμενης ευγενείας , το γεγονός ότι ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια για το ότι ο Γιοσάκης ήταν παρών στις συναντήσεις και δεν ζήτησε την αποχώρηση του.

    Η παρουσία του Γιοσάκη στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους δικαστικούς, αποτελεί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ένδειξη συστηματικής σχέσης, επικοινωνίας, επαφής και συνεργασίας κάποιου ή κάποιων δικαστικών τον οποίο και επιστράτευσε ή επιστράτευσαν με τον προφυλακισθέντα αρχιμανδρίτη.

    Μια ένδειξη, που όπως προστίθεται, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς όντως ο Γιοσάκης συνόδευε δικαστικούς και με την παράκλησή τους παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον μακαριότατο.

    Στην ανακοίνωση διαψεύδεται επίσης επίσκεψη Γιοσάκη και του Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Νίκου Αθανασόπουλου στην οικία του Αρχιεπισκόπου.

    Η υπόθεση του Μητροπολίτη Χίου

    Στη μακροσκελή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ζητείται επίσης από τους δυο Μητροπολίτες, οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε., να είναι συνδικαιούχοι λογαριασμών δυσθεώρητου ύψους σε τράπεζα των Η.Π.Α, να παρουσιασθούν ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την επόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου και να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα.

    Οργισμένος, ο Μητροπολίτης Χίου, τον οποίον άγνωστος με email κατήγγειλε για καταθέσεις δισεκατομμυρίων σε τράπεζα της Νέας Υόρκης και για τέσσερις κοινούς λογαριασμούς με τον Αττικής Παντελεήμονα με συνολικό ύψος καταθέσεων 17 εκατομμύρια δολάρια, διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα.

    Παραδέχεται ότι διαθέτει λογαριασμό 250.000 ευρώ, τα οποία προτίθεται να διαθέσει άμεσα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν είχε σχέσεις με το Μητροπολίτη Αττικής και δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στη ΔΙΣ την Τρίτη.

    Ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος αυτοσυστήνεται ως Στέλιος Καρράς και δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της αμερικανικής τράπεζας.

    Το θέμα του Επιφάνιου

    Την ίδια ώρα, η Αρχιεπισκοπή δηλώνει ότι η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με φυγόδικο για να εξαγοράσει επιβαρυντικό υλικό για κάποιον Μητροπολίτη, θα ερευνηθεί , παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του.

    Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή σε Επίσκοπο να διενεργήσει επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του π. Επιφανίου, ο οποίος τελεί εν αδεία.

    Το θέμα έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη.

    Για το θέμα έχει ενημερωθεί εγγράφως από τον π. Επιφάνιο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης θα καταθέσει αγωγή στον φυγόδικο για βάναυση προσβολή της προσωπικότητας του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βροχή αποκαλύψεων...

    Νέες αποκαλύψεις για τα κυκλώματα

    Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία

    Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα

    [02] Κοινωνία

    Πειθαρχική έρευνα για αεροπαγίτη Βροχή αποκαλύψεων...

    23/2/2005 1:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2005 8:48:03 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ, Εφημερίδα Απογευματινή

    Ατέλειωτες φαντάζουν οι αποκαλύψεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτοντας την Ιεραρχία και διευρύνοντας τον κύκλο των επίορκων δικαστών, που εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Νέους κραδασμούς προκαλεί η πειθαρχική έρευνα για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αντώνη Πλωμαρίτη, την οποία ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, ενώ η κατάθεση ανώτατου δικαστή, που προσήλθε αυτοβούλως στον Άρειο Πάγο, ουσιαστικά διαψεύδει τον ισχυρισμό του αρχιεπισκόπου ότι, δεν γνώριζε το Γιοσάκη, αφού κατέθεσε ότι, ο αρχιμανδρίτης του είχε κλείσει δύο φορές ραντεβού με τον Χριστόδουλο και μάλιστα ήταν παρών στις επισκέψεις. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Απογευματινή, στην τελευταία συνάντηση του αρχιεπισκόπου με ανθρώπους της Δικαιοσύνης, συμμετείχαν 14 δικαστικοί. Το ραντεβού, όμως, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, κλείστηκε από τον τότε γραμματέα του αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα, και η παρουσία του Γιοσάκη προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Χριστόδουλου.

    Μέχρι αρεοπαγίτη οι έρευνες

    Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αντώνη Πλωμαρίτη, παράγγειλε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του σχετικά με τις συνθήκες χρέωσης στον αντεισαγγελέα Εφετών Νίκο Αθανασόπουλο αίτησης του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη για άσκηση αναίρεσης κατά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών. Η εξέταση θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο οποίος παρέδωσε χθες στον Υπουργό το σχετικό φάκελο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας και νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αντώνης Πλωμαρίτης, χρέωσε την εξέταση της αίτησης του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη για άσκηση αναίρεσης κατά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, που είχε αθωώσει τον καθηγητή Ξενοφώντα Παπαχαραλάμπους, μετά από μήνυση του Γιοσάκη.

    Ο Πλωμαρίτης είχε επικαλεστεί τότε δήθεν κώλυμα του εισαγγελέα Ανδρέα Ζύγουρα και χρέωσε την υπόθεση στον Νίκο Αθανασόπουλο, ο οποίος όχι μόνο άσκησε αμέσως αναίρεση, χωρίς να ερευνήσει καθόλου την υπόθεση αλλά και το δικόγραφο της αναίρεσης είναι πολυσέλιδο με πλούσια νομολογία. Το γεγονός αυτό καθιστά προφανές ότι χρησιμοποιήθηκε έτοιμο κείμενο, που δεν προερχόταν φυσικά από τον Αθανασόπουλο.

    Τη σχετική καταγγελία έκανε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο εισαγγελέας Ανδρέας Ζύγουρας, που υποστήριξε ότι δεν ζήτησε αντικατάσταση καθώς δεν είχε το παραμικρό κώλυμα.

    Στο έγγραφο του Υπουργού Δικαιοσύνης επισημαίνεται η ανάγκη ταχύτατης ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης και της υποβολής του σχετικού πορίσματος.

    Ο Νίκος Αθανασόπουλος έχει ήδη παραπεμφθεί από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Κάπο στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

    Μαραθώνια κατάθεση Τριανταφυλλάκη

    Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του Απόστολου Βαβύλη αναμένεται να καταθέσει στη ΓΑΔΑ η πρώην σύζυγος του, Μάλι Κοέν, ισραηλινής καταγωγής. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο εις βάρος του Βαβύλη εντάλματα δεν βρίσκονται σε ισχύ, διότι αφορούν ποινές που έχουν ήδη εκτελεστεί.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατέθεσε επί περίπου τέσσερις ώρες ο απόστρατος αστυνομικός, Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Ο κ. Τριανταφυλλάκης φέρεται να αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Απόστολο Βαβύλη, την κοινή τους δράση για την εκλογή του Ειρηναίου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρέλαβε την επίμαχη επιστολή Βαβύλη, την οποία προσκόμισε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως μεσάζων .

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας πρωτοδικών, Ελένη Σωτηροπούλου, ρώτησε τον απόστρατο αστυνομικό για τις σχέσεις του με τον Βαβύλη, αν τον είχε επισκεφθεί στο διαμέρισμα που διατηρούσε στο Χολαργό και για τα κοινά τους ταξίδια στα Ιεροσόλυμα. Επίσης, τον κάλεσε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με τις σχέσεις του Απόστολου Βαβύλη με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τις προμήθειες ειδών ασφαλείας. Τέλος, ο κ. Τριανταφυλλάκης κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών του Απόστολου Βαβύλη στο όνομα Απόστολος Φωκάς, υπόθεση που εκδικάζεται τον Απρίλη.

    Προηγουμένως είχε καταθέσει ο διευθυντής του ραδιοφώνου του "Αντένα", Γιώργος Αντωνίου, ο οποίος φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον πατριάρχη Ειρηναίο να προσέχει κάποιο πρόσωπο με το όνομα Φωκάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αντωνίου είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του απερχόμενου πατριάρχη κ. Διοδώρου.

    Στον Κορυδαλλό και ο Κύριλλος Σταυρόπουλος

    Στο μεταξύ, στις φύλακες Κορυδαλλού, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο επιστήθιος φίλος του ήδη προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, ιερομόναχος Κύριλλος Σταυρόπουλος, που κατηγορείται επίσης για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.

    Παράλληλα, διευρύνεται, ο κύκλος των επίορκων δικαστών, καθώς τις αμέσως προσεχείς ημέρες ετοιμάζονται νέα πειθαρχικά κατηγορητήρια για πέντε ή έξι δικαστικούς του Πειραιά, οι οποίοι φέρονται αναμεμειγμένοι σε δικαστικές αποφάσεις με διάδικο το Γιοσάκη.

    "Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και το σεβασμό στο Νόμο", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από συνάντηση με τα προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    Εξάλλου, την έκπληξή του για τις πληροφορίες, που τον φέρουν να έχει καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική εξέφρασε ο μητροπολίτης Χίου Διονύσιος, που παραδέχθηκε ότι, διαθέτει λογαριασμό 250.000 ευρώ ως απόρροια δουλειάς 25 χρόνων, τα οποία προτίθεται να διαθέσει άμεσα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Παράλληλα δήλωσε ότι, δεν είχε σχέσεις με το μητροπολίτη Αττικής και δεσμεύθηκε ότι, θα θέσει το ζήτημα στη ΔΙΣ την Τρίτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες αποκαλύψεις για τα κυκλώματα

    Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία

    Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα

    [03] Κοινωνία

    Τον είδαν και στην Ταϊλάνδη Νέα στοιχεία στην υπόθεση Βαβύλη

    23/2/2005 10:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2005 11:50:51 μμ)

    Συντάκτης:

    Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Βαβύλη. Καταθέτοντας στην Ασφάλεια η πρώην σύζυγος του, η Μάλι Κοέν δήλωσε ότι από το 2001 δεν είχε οποιαδήποτε σχέση μαζί του και αρνήθηκε ότι είχε επισκεφθεί κάποιο από τα διαμερίσματα του. Ωστόσο, νέες πληροφορίες, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΝΕΤ, δείχνουν ότι σε ένα από τα διαμερίσματα Βαβύλη στο Χολαργό, βρέθηκε αποτύπωμα της και μάλιστα σε σταθερό αντικείμενο του σπιτιού, πιθανότατα σε ένα τραπέζι. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΝΕΤ, η κα Κοέν, είχε τον Ιανουάριο επικοινωνία στην Ταϊλάνδη με συγκεκριμένα σταθερά τηλέφωνα και με δυο ελληνικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων, την περίοδο που σύμφωνα με μαρτυρίες ο Βαβύλης εθεάθη στη χώρα.

    Στο οικογενειακό του περιβάλλον εστιάζονται οι έρευνες

    Όσοι ισχυρίζονται, ότι συνάντησαν το Βαβύλη στην Ταϊλάνδη συμμετείχαν στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και αναφέρουν, ότι τους συστήθηκε ως Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στην Ελληνική πρεσβεία της Κίνας.

    Όπως φαίνεται, οι κάτοχοι των τηλεφώνων με τους ελληνικούς αριθμούς απαντούσαν στην κλήση αφού προηγουμένως είχαν δεχθεί προειδοποιητική αναπάντητη κλήση.

    Μάλιστα, οι κλήσεις προς και από την Κοέν, ήταν συχνότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια τις ώρες που εκπομπές αποκάλυπταν νέα στοιχεία για την δράση του Βαβύλη.

    Στο μεταξύ για την υπόθεση Βαβύλη κατέθεσαν σήμερα ο Απόστρατος Αστυνομικός, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ένας ξάδερφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος στην οδό Δημητσάνας το οποίο στο παρελθόν ήταν κατάστημα όπλων και ανήκε στη μητέρα του Βαβύλη.

    Στη μαραθώνια κατάθεση του ο Τριανταφυλλάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Απόστολο Βαβύλη, την κοινή τους δράση για την εκλογή του Ειρηναίου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρέλαβε την επίμαχη επιστολή Βαβύλη, την οποία προσκόμισε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως μεσάζων .

    Όσο για τον ξάδερφο του Τριανταφυλλάκη από την εξέταση δεν προκύψε ότιήταν υπάλληλος του Βαβύλη, αλλά το κατάστημα φαίνεται, ότι ήταν έδρα του ιδρύματος "Μάγκνα Γκρέτσια" που δραστηριοποιούνταν στην Κάτω Ιταλία.

    Όπως είπε, ο Απόστρατος Αστυνομικός του είχε ζητήσει την άδεια να δηλώσει ως διεύθυνση του Ιδρύματος τη διεύθυνση του καταστήματος και αυτός δεν είχε αντίρρηση.

    Την ίδια ώρα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του Βαβύλη εστιάζονται οι έρευνες για τον εντοπίσμό του.

    Από την Ασφάλεια Αττικής έχει σταλεί σήμα στη Μαγνησία προκειμένου να ληφθεί κατάθεση από τη μητέρα του Βαβύλη, ενώ αναζητείται για να καταθέσει και ο αδελφός του, στο όνομα του οποίου ήταν η μοτοσικλέτα με την οποία κυκλοφορούσε ο καταζητούμενος.

    Στο μεταξύ, το απόγευμα αναστάτωση προκλήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, λόγω της έντονης φημολογίας, ότι ο καταζητούμενος με το χίλια πρόσωπα νοσηλευόταν εκεί.

    Αμέσως ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι και το βιβλίο κίνησης ασθενών δε διαπιστώθηκε, όμως να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κανείς με το όνομα Απόστολος Βαβύλης. Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο παραμένουν αυστηρά και ελέγχονται όλα τα οχήματα, που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή

    [04] Πολιτική

    Στη συζήτηση Αλογοσκούφη με βουλευτές της ΝΔ H οικονομία στο επίκεντρο

    23/2/2005 11:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, οι ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά και οι μελλοντικές του δράσεις αποτέλεσαν το περιεχόμενο της συζήτησης, που είχε ο Γιώργος Αλογοσκούφης με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ειδική αναφορά έγινε στη δημοσιονομική απογραφή την επιχειρηματολογία και τα αποτελέσματά της, το φορολογικό νόμο, αλλά και την προώθηση του αναπτυξιακού νόμου. Οι βουλευτές, που παρευρέθηκαν δήλωσαν, ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υποστήριξαν, ότι θα βοηθήσει στην υποστήριξη της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από τους ίδιους. Νωρίτερα, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συντονιστών της Νέας Δημοκρατίας στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η οργάνωση περιοδειών από τους ίδιους, τους τομεάρχες αλλά και τους βουλευτές στην περιφέρεια για την προβολή της κυβερνητικής πολιτικής.

    [05] Πολιτική

    Έντονα επικριτικός για το βασικό μέτοχο Βολές Παπανδρέου για την οικονομία

    23/2/2005 7:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κυρίως όσον αφορά την οικονομική πολιτική της άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας από το Ηράκλειο της Κρήτης κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο νησί. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για καταθλιπτικό απολογισμό της κυβέρνησης επιχειρώντας, όπως είπε, μια 12μηνη απογραφή της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, έκανε λόγο για εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, επιδρομή του ΣΔΟΕ στους καλοπληρωτές επαγγελματίες λόγω της κατάρρευσης των εσόδων, αλλά και για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο κ Παπανδρέου στο θέμα του "βασικού μετόχου", επισημαίνοντας, ότι είναι ντροπή Υπουργοί της κυβέρνησης να απολογούνται σε κάποιον διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία παράταξη της επιτήρησης και της εξάρτησης.

    Στο επίκεντρο και η επικαιρότητα

    Αναφέρθηκε ακόμα στις εξελίξεις στο χώρο της Εκκλησίας συνδέοντας ευθέως το ζήτημα αυτό με τις σχέσεις συναλλαγής που, όπως είπε, θέλει η ΝΔ να έχει με την εκκλησία, προσθέτοντας, ότι η Εκκλησία μπήκε στον πειρασμό να εμπλακεί στο πολιτικό παιχνίδι.

    Ο κ Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις ισπανικές εκλογές λέγοντας, ότι οι νεοσυντηρητικοί πλήρωσαν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια με την οικονομία και προέβλεψε, ότι το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα στις επόμενες εκλογές.

    [06] Ιράκ

    Ένοχοι οι τρεις στρατιώτες Στο φως νέο σκάνδαλο με βασανισμούς

    23/2/2005 9:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2005 9:54:19 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Νέα υπόθεση απάνθρωπης συμπεριφοράς και εξευτελισμού εναντίον Ιρακινών κρατουμένων ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά ένοχοι είναι τρεις Βρετανοί στρατιώτες, οι δύο επειδή ασκούσαν τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία σε Ιρακινούς κρατουμένους και ο τρίτος, επειδή αν και γνώριζε, δεν αποκάλυψε τα περιστατικά στους ανωτέρους του. Σύμφωνα με το στρατοδικείο στο Οσναμπρεκ της δυτικής Γερμανίας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, οι δεκανείς Μαρκ Κούλει και Ντάρεν Λάρκιν κρίθηκαν ένοχοι επειδή ξυλοκόπησαν κρατούμενους και ο αρχιδεκανέας Ντάνιελ Κένιον καταδικάστηκε επειδή δεν ανέφερε τα γεγονότα. Ο Κένιον και ο Κούλει, που αρνήθηκαν τις κατηγορίες, μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση έως και δυο ετών. Ο Λάρκιν, που δήλωσε ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και έξι μηνών. Οι τρεις στρατιώτες υπηρετούσαν σε μια αποθήκη τροφίμων στην Βασόρα σε μια επιχείρηση του βρετανικού στρατού με την κωδική ονομασία "Αλι Μπάμπα", η οποία είχε ως σκοπό την προστασία της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις λεηλασίες. Από την πλευρά του ο εισαγγελέας Μάικλ Χάντερ, δήλωσε, πως αυτές οι πράξεις αμαύρωσαν τη φήμη του βρετανικού στρατού και κατ' επέκταση της Βρετανίας.

    Τους "πρόδωσαν" οι φωτογραφίες

    Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας τέταρτος στρατιώτης, ο Γκάρι Μπάρτλαμ, πήγε σε φωτογραφείο του Στράτφορντσαϊρ το φιλμ, που απεδείκνυε καρέ-καρέ τη φρίκη.

    Ο Κούλεϊ αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες, η πρώτη επειδή είχε δέσει ένα κρατούμενο σε ένα περονοφόρο ανυψωτή και η δεύτερη επειδή τρομοκρατούσε έναν άλλο με ξυλοδαρμό. Για την πρώτη περίπτωση ανέφερε, πως απλά μετέφερε τον κρατούμενο μακριά από τον ήλιο και για τη δεύτερη παραδέχτηκε, ότι αποτελούσε φωτογραφία-τρόπαιο, κάτι για το οποίο ντρέπεται.

    Μετά την ακροαματική διαδικασία, ο Κούλεϊ διαγνώστηκε, πως πάσχει από μετατραυματικό στρες.

    Ο Λάρκιν, κρίθηκε ένοχος εξαιτίας μίας φωτογραφίας, που τον εμφάνιζε να πατά έναν κρατούμενο.

    Ο Κένιον αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες, όλες σχετικές με την απόκρυψη των γεγονότων.

    [07] Ποδόσφαιρο

    Μαλεζάνι: "Όλα από την αρχή"

    23/2/2005 11:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύσκολο βάδυ, σε ένα κολασμένο κοινό αναμένεται να έχει ο ΠΑΟ, κόντρα στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Ο Ιταλός τεχνικός, στη συνέντευξη τύπου, τόνισε πως η ομάδα του θα κοιτάξει πάνω από όλα το μηδέν στην άμυνα, ενώ δεν θα ξεχάσει την επίθεση αφού θ κυνηγήσει στις αντεπιθέσεις κάποιο γκολ. Όσο για την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν οι "πράσινοι" στο γεμάτο γήπεδο, είπε πως δεν τον προβληματίζει καθόλου.

    "Δεν θα αλλάξω την ομάδα"

    Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να αλλάξει καθόλου την ομάδα του ΠΑΟ, αφού από τότε που είναι στον πάγκο μετράει καλές εμφανίσεις και νίκες.

    Στη συνέχεια είπε πως θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του πάρα πολύ στην άμυνα, αλλά να μην υπάρχει αδιαφορία στην επίθεση.

    "Δεν προτίθεμαι να κάνω αλλαγές στην ομάδα. Είναι καλή, στρωμένη και δε χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο. Θα αγωνιστούμε, σκεφτόμενοι πως ο πρώτος αγώνας έληξε 0-0 και για αυτό θα πρέπει να παίξουμε δυνατά. Με ιδιαίτερη προσοχή, βέβαια, στην άμυνα, αλλά όχι αδιαφορία για την επίθεση".

    Ο Ιταλός δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα για το κατάμεστο γήπεδο που θα έχει το "Σαντσέθ Πιθχουάν", ενώ ανέλυσε και τον τρόπο που θα αγωνιστούν οι Σεβιγιάνοι. ιδιαίτερα.

    "Η Σεβίλλη αλλάζει φιλοσοφία και εικόνα ως ομάδα, όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Είναι μια επιθετική ομάδα, που προσπαθεί από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, να κυριαρχήσει. Το ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο, είναι κάτι που δε με απασχολεί. Έχω συνηθίσει σε ευρωπαϊκούς αγώνες".

    [08] Βόλεϊ

    Εύκολα οι πρωτοπόροι

    23/2/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο ντέρμπι της ημέρας, ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης και επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ. Με το ίδιο σκορ, επικράτησε και ο πρωτοπόρος Ηρακλής επί του Πανελληνίου. Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε στην Ορεστιάδα με την τοπική ομάδα, μετά το εύκολο 0-3. Δύσκολη νίκη για το Παγκράτι επί του Ρεθύμνου στην Κρήτη, ενώ η Πάτρα δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Μίλωνα. Τέλος ο αγώνας Α.Ε. Νίκαια-Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναβλήθηκε.

    Τα αποτελέσματα

    Ρέθυμνο-Παγκράτι 2-3 (23-25, 25-22, 25-21, 24-26, 9-15) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (25-23, 25-21, 25-16) Α.Ε. Νίκαια-Εθνικός Αλεξ/λης αναβλήθηκ Ηρακλής-Πανελλήνιος 3-0 (25-21, 25-19, 25-22) Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός 0-3 (19-25, 18-25, 22-25) Ε.Α. Πατρών-Mίλωνας 3-0 (27-25, 26-24, 25-23)

    Η βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

    1. Ηρακλής 54-9 51

    2. Ολυμπιακός 48-10 46

    3. Παναθηναϊκός 42-21 37

    4. Ε.Α. Πατρών 40-27 34

    5. ΠΑΟΚ 39-29 32

    6. Πανελλήνιος 37-29 31

    7. Α.Ε Νίκαια 29-37 22*

    8. Ορεστιάδα 27-42 20

    -. Παγκράτι 28-43 20

    10. Εθνικός Αλεξ/λης 15-44 10*

    -. Ρέθυμνο 16-49 10 12. Μίλωνας 17-52 8 * Η Α.Ε. Νίκαια και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

    [09] Μπάσκετ

    Ξεκίνημα με νίκη για ΑΕΚ

    23/2/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θετικά ξεκίνησα η Ένωση στον Ζ όμιλο της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα. Ο "δικέφαλος" πέτυχε την πρώτη του νίκη κόρα στην Ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο με 83-75 και έκανε το πρώτο βήμα. Η τριπλέτα, Χατζής, Ζήσης και Μπέϊλι ήταν όλα είναι λεφτά για τους γηπεδούχους. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-14, 43-42, 56-57, 83-75.

    Καθάρισε στο τέταρτο

    Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και στο τέλος του πρώτου δεκαλέτου βρέθηκε μπροστά με +10.

    Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, αφού η Μπενετόν πέρασε στην αντεπίθεση και με καλές επιθέσεις και άμυνα ζώνης, εγκλώβισε τους "κίτρινους". Οι Ιταλοί ροκάνισαν σιγά σιγά τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες σχεδόν στα ίσια. Το ίδιο συνέβη και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου αφού αμφότερες πήγαιναν μαζί στο σκορ. Οι Ιταλοί πάντως με τη λήξη της τρίτης περιόδου βρέθηκαν για πρώτη φορά ν προηγούνται.

    Στην τελευταία περίοδο, πέντε διαδοχικοί πόντοι του Ζήση (εκ των οποίων 1 τριπ.) και ένα τρίποντο του Λόλις έδωσαν στην ΑΕΚ την απαραίτητη ώθηση, ώστε να φτάσει πιο κοντά στη νίκη (70-61, στο 36). Το μόνο που κατάφερε η Μπενετόν ήταν να μειώσει με τον Μπλούθενταλ (τρίποντο) σε 77-71, αλλά Μπέιλι, Νίτσεβιτς και Ζήσης «σφράγισαν» τη νίκη για την Ένωση με το τελικό 83-75, μπροστά σε ένα κοινό 2.500 θεατών που βρέθηκε στο πλευρό της ΑΕΚ.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Νίτσεβιτς 10, Λόλις 10 (1), Ζήσης 17 (1), Χατζής 17 (5), Μπέιλι 17 (2), Πελεκάνος, Μπουρούσης 2, Γλυνιαδάκης 2, Τσιάρας 2, Κους 6.

    ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΤΡΕΒΙΖΟ (Έτορε Μεσίνα): Μπλούθενταλ 13 (3), Σοράνια 11 (3), Γκορί 10 (1), Μπουλέρι 13 (1), Πατσέλις 4 (1), Μπέαρντ Τζόζεφ 8, Μαρκονάτο 4, Σισκάουσκας 12.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Μπάγιεβιτς: "Μπορούμε την πρόκριση"

    23/2/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τις τελευταίες κακές εμφανίσεις να έχουν βαρύνει ο κλίμα, η αναμέτρηση των "ερυθρόλευκων" με τη Γαλλική ομάδα αποτελεί μονόδρομο πρόκρισης. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και μίλησε για την πίστη πρόκρισης για την ομάδα του στους 16 του Κυπέλλου UEFA, για τον αγώνα με τον Εργοτέλη αλλά και γι κάποια τελευταία δημοσιεύματα που θέλουν τον "Ντούσκο" να φεύγει από τον Πειραιά σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προκριθεί.

    "Κόκκινη πίστη"

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε πρώτα για τη δύσκολη αναμέτρηση με τη Σοσό. Ο Μπάγιεβιτς τόνισε πως υπολογίζει τη Σοσό, αλλά "αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μου θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της για την πρόκριση και θα τα καταφέρει",

    Από εκεί και πέρα ρωτήθηκε για για τις φήμε που υπάρχουν για το αν θ παραμείνει στον πάγκο της ομάδας σε περίπτωση μη πρόκρισης στους 16 του UEFA. Ξεκαθάρισε πως μόνο ο αγώνας με τη Σοσό είναι στο μυαλό του αλλά και σε όλη την αποστολή και τόνισε πως " Δεν είμαι υπεύθυνος να απαντήσω γι αυτά. Κάθε καλό αποτέλεσμα, κάθε πρόκριση φέρνει ηρεμία, αλλά η ηρεμία πρέπει να παραμένει και να μην αλλάζει σε λίγες μέρες".

    Κλείνοντας, ρωτήθηκε και για το πόσο είναι επηρεασμένοι όλοι στην ομάδα, μετά τα τελευταία γεγονότα και είπε "Υπάρχει στεναχώρια γιατί η ομάδα δεν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και γιατί βρεθήκαμε στους 2 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Όμως ο Ολυμπιακός είναι δυνατός και μπορεί να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα".

    Ο Κόκκαλης στη Θύρα 7

    Την ώρα που δεν μπορούσαν ν του πάρουν μία δήλωση, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, μίλησε τηλεφωνικά στο TV Magic στους οπαδούς δημοσιογράφους στην ομάδα και στην εν λόγω εκπομπή. Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ασκήθηκε έντονη κριτική από τους οπαδούς προς το Κ. Κόκκαλη.

    Ο Πρόεδρος των "κόκκινων" συνέστησε ψυχραιμία από όλους, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όσον αφορά ο θέμα του Μπάγιεβιτς και την απαίτηση της Θύρας 7 να απομακρυνθεί από τον πάγκο, τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, διαψεύδοντας παράλληλα πως υπάρχει θέμα Αλέφαντου.

    "Kανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, αλλά οι υπερβολές από οπαδούς δεν βοηθούν σε τίποτα. Όλοι μας στενοχωρηθήκαμε για την ήττα από τον Eργοτέλη, αλλά πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Πάνω απ όλα χρειάζεται ηρεμία η ομάδα".

    "O Nίκος Aλέφαντος είναι φίλος μου. Eίναι Oλυμπιακός και άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξαναφέρω στην ομάδα. Oύτε έχει γίνει τέτοια κουβέντα μαζί του".

    "Mε ενόχλησε που μέσα από την εκπομπή σας ειπώθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον Oλυμπιακό, που θέλουν να κάνουν ζημιά στην ομάδα. Mπορεί να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά, όμως όλοι αγαπάμε την ομάδα και δουλεύουμε για το καλό της".

    Στο τέλος, ζήτησε από τους συνδεσμίτες της ομάδας του να γίνουν ασπίδα για την καταπολέμηση της βίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέταξε για τη Γαλλία ο Ολυμπιακός

    [11] Ποδόσφαιρο

    Καλύτερα ο Κατσουράνης

    23/2/2005 8:43:00 μμ

    Με τον Κώστα Κατσούρανη στην ενδεκάδα της θα παραταχθεί κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕΚ απέναντι στην Καλλιθέα το Σάββατο. Ο αρχηγός της Ένωσης, ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες και αύριο Πέμπτη θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Έτσι ο Φερνάντο Σάντος δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε αλχημείες για την κάλυψη της θέσης του αμυντικού χαφ, που ήδη είναι φτωχότερη μετά την τιμωρία τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Πάολο Ασουνσάο (ο Βραζιλιάνος εκτίει το Σάββατο τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του). Στον αγώνα με την ομάδα του Τάκη Λεμονή αναμένεται να δώσουν κανονικά το "παρών" και ο Ζούλιο Σέζαρ, που σήμερα προπονήθηκε κανονικά.

    [12] Μπάσκετ

    Μαινόμενος Θανάσης Γιαννακόπουλος

    23/2/2005 8:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2005 9:12:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Για όλους και για όλα, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ των "πράσινων", "πνιγμένος από το δίκιο του" για είναι όσα άκουσε μετά τον τελικό στο Ηράκλειο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι "κίτρινοι" είχαν πει πως οι διαιτητές της αναμέτρησης "προώθησαν" τους πράσινους στο να κατακτήσουν το Κύπελλο. Μετά από 5 μέρες σιωπής, ο Κ. Γιαννακόπουλος μίλησε και είπε πολλά. Πάνω από όλα τόνισε πως "μην τολμήσει κανείς να πειράξει τον ΠΑΟ γιατί..." και έδωσε τη δική του διάσταση για τα όσα ακούστηκαν. Τέλος, μίλησε και για την ΚΕΔ. Η οργή του προκλήθηκε όταν βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΟΚ για την κλήρωση των διαιτητών. Συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Τάσο Στεφάνου, και τον νομικό σύμβουλο, Τάκη Μπαλτάκο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επισκέφθηκε την ΕΟΚ πιστεύοντας πως θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη.

    "Γιατί δεν ήρθε"

    Τα όσα είπε Πρόεδρος των "κιτρίνων" ο οποίος και δεν ήρθε αλλά και όσα είπε στην τηλεόραση, έκανα τον Αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού να τα πει όλα.

    «Ακούστε να δείτε. Ήρθα εδώ για να μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δαμιανίδη γιατί περίμενα να έρθει. Είναι δυνατόν να βγαίνετε κι εσείς κι αυτός στα παράθυρα και με γλώσσα πεζοδρομίου να μιλάτε έτσι; Αυτά είναι φοβερά πράγματα, αδιανόητα και τρισάθλια. Βγαίνει και λέει τους ανθρώπους της ΕΟΚ κωλόγερους και περνάει έτσι; Κι εσείς γιατί βγαίνετε και κάνετε τέτοιες δηλώσεις; Εγώ δεν είπα να μην πάρετε αποφάσεις. Είστε θεσμοθετημένο όργανο, συσκεφθείτε και πάρτε τα κεφάλια των διαιτητών, καρατομήστε τους. Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνετε, αλλά δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε έτσι για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαχαιριανάκης έκανε 35 λάθη στον αγώνα Ηρακλή-Παναθηναϊκού (σ.σ. κρατούσε στα χέρια του την κασέτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι και την κουνούσε επιδεικτικά), χάσαμε και δεν είπαμε τίποτα.

    Εσείς γιατί βγαίνετε και μιλάτε έτσι τώρα; Έχετε ηθική και ουσιαστική υποχρέωση να τον τιμωρήσετε. Τον Τανατζή που μας έδωσε τεχνική ποινή ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη γιατί τον αφήσατε;". Ο Συμεωνίδης απάντησε πως ο Τανατζής «δέχθηκε αυστηρές συστάσεις και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστή.»

    "Όποιος πειράξει τον ΠΑΟ..."

    Ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος μίλησε και για τη διαιτησία. Πρώτα από όλα ζήτησε εξαιρέσεις διαιτητών με πρώτο και κύριο το Κύριο Σχινά, ο οποίος έχει δηλώσει φίλος του ΠΑΟ. Και συνέχισε για τα πάντα.

    «Σας έχω ζητήσει ξεκάθαρα την εξαίρεση του Σχινά που είναι δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, ναι ή όχι; Και μου λέτε τώρα ότι ο Βορεάδης που διετέλεσε αθλητής του Άρη υποστήριξε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν το λέτε αυτό; Λέτε για τον Κορομηλά ότι ευνόησε τον Παναθηναϊκό; Ποιος; Αυτός που μας έκλεψε τρία πρωταθλήματα; Τότε που ο Τάρπλεϊ (σ.σ. ως παίκτης του Άρη) έβγαλε τη μπάλα από το διχτάκι; Το θυμάστε αυτό; Ζητώ από την επιτροπή σας σεβασμό στο όνομα και τα 100 χρόνια ιστορίας του Παναθηναϊκού. Έχω ξοδέψει 25 εκ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια για να διαλύω όλες τις ομάδες και τους διαιτητές μαζί, αν με σφυράνε ανάποδα και θα λέτε εσείς ότι ευνοείται ο Παναθηναϊκός; Βγαίνετε και λέτε για 10 λάθη κατά του Άρη και 4 κατά του Παναθηναϊκού. Τι είναι αυτά; Εγώ το λέω και το καυχιέμαι.

    Βάζω τα ωραία μου λεφτά, εισπράττω 1,1 δις από την τηλεόραση και λέω στον ΕΣΑΚΕ "ελάτε να τα μοιραστούμε για το καλό του αθλήματος". Ποιος άλλος το κάνει αυτό; Προσέξτε καλά. Ο Παναθηναϊκός έχει θιχτεί από όσα λέτε. Και όποιος πειράξει τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια θα τον γ...! Δε θα μου ρίχνετε μομφή εμένα για τα τρόπαια του Παναθηναϊκού. Σταματήστε τον λίβελο. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει σε 20 τελικούς τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει 14 τρόπαια. Κάθε χρόνο θα είναι πιο δυνατός για να μην αντιμετωπίζεται από κανέναν. Θέλω να μου πείτε, λοιπόν, για τον τελικό. Άλλοι διαιτητές ήταν στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Άρης προηγήθηκε 17 πόντους και άλλοι στο δεύτερο που πήραμε εμείς το κύπελλο; Αυτοί του Άρη από το πρώτο λεπτό κουνούσαν χαρτονομίσματα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Να ξεχάσουν αυτά που έκαναν πριν 20 χρόνια. Αυτές είναι τακτικές προηγούμενων δεκαετιών και έχουν ξεπεραστεί. Αν θέλουν η ομάδα τους να κερδίζει, να βάλουν λεφτά. Αλλιώς θα είναι στον πάτο.»

    [13] Κόκκινο το ντέρμπι του Πόλο

    23/2/2005 10:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρέα με τους "πάνθηρες" στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας είναι πλέον ο Ολυμπιακός. Οι "κόκκινοι" επικράτησαν στην Πλατειά με 10-13, ολοκληρώνοντας την 15η ημέρα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Τα εννιάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-3, 3-2.

    Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

    Βουλιαγμένη-Χανιά 11-10

    Εθνικός-Παναθηναϊκός 10-7

    Γλυφάδα-Ηρακλής 9-4

    Π. Φάληρο-Πάτρα 6-7

    ΠΑΟΚ-Χίος 6-10

    Πανιώνιος-Ολυμπιακός 10-13

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

    1. Εθνικός 28

    2. Πανιώνιος 24

    -. Ολυμπιακός 24

    4. Χίος 19 5. Γλυφάδα 18

    6. Πάτρα 16

    7. Χανιά 15

    -. Βουλιαγμένη 15

    9. Π. Φάληρο 7

    -. Παναθηναϊκός 7

    11. ΠΑΟΚ 5

    12. Ηρακλής 0

    * Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -2 βαθμούς

    [14] Ζωής ...σΤάσεις

    Θα παραστεί όμως στο παρεκκλήσι Θα λείπει απ' το γάμο η Ελισάβετ

    23/2/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η άρνηση της βασίλισσας Ελισάβετ να παραστεί στον πολιτικό γάμο του πρίγκιπα Καρόλου και της επί 35ετίας αγαπημένης του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Η μητέρα του γαμπρού δήλωσε, πως αν και δε θα παραστεί στον πολιτικό, που θα γίνει στις 8 Απριλίου, θα παραβρεθεί στη θρησκευτική τελετή, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά στο παρεκκλήσι του πύργου του Γουίνδσορ. Στο δημαρχείο του Γουίνδσορ, όπου θα λάβει χώρα ο πολιτικός γάμος, θα είναι παρόντες οι γιοι του Καρόλου, πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, καθώς και τα δύο παιδιά της Καμίλα, Τομ και Λόρα. Από τον πολιτικό γάμο θα λείπουν επίσης, ο πατέρας του Καρόλου, Φίλιππος και τα αδέρφια του Άντριου, Εντουαρντ και Άννα. Σχετικά με την απόφαση της βασίλισσας, υπάρχουν φήμες, ότι δε θα παρευρεθεί στο Δημαρχείο, όχι επειδή δε θέλει για νύφη την Καμίλα, αλλά επειδή εκτελεί οδηγίες της αστυνομίας, η οποία τη συμβούλευσε να μην παραστεί για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, δε δήλωσε προσβλελβημένος από την απόφαση της μητέρας του, ενώ αντίθετα δήλωσε "ευτυχής", τονίζοντας, πως θέλει να τελεσθούν τα πάντα με διακριτικότητα.

    "Οργιάζει" ο Τύπος

    Στο μεταξύ η συγκεκριμένη απόφαση της βασίλισσας έχει δώσει τροφή στις βρετανικές εφημερίδες, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζουν την απόφαση "προσβλητική".

    Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα "Daily Mail", αναφέρει, πως "η βασίλισσα σνομπάρει το γάμο", καθώς είχε νωρίτερα πει, ότι "η τέλεση του γάμου στη δημαρχία θα ξευτελίσει τη μοναρχία". Η "Daily Express" κάνει λόγο για μια "απίστευτη προσβολή" και για ένα "νέο σοκ για τον Κάρολο και την Καμίλα".

    Η σκανδαλοθηρική "Sun" υπογραμμίζει, ότι η βασίλισσα θα είναι η πρώτη μονάρχης εδώ και 142 χρόνια, που απουσιάζει από το γάμο ενός παιδιού της, και χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή της Ελισάβετ "απερίγραπτα προσβλητική".

    "Πολύς κόσμος θα ερμηνεύσει την απουσία της ως ένδειξη αποδοκιμασίας", γράφει η "Daily Mirror".

    "Η βασίλισσα περιφρονεί το γάμο του Κάρολου", είναι ο πηχυαίος τίτλος της "Daily Telegraph" που κάνει λόγο για ένα "επιπλέον πλήγμα κατά του πρίγκιπα". Ακόμη και η εφημερίδα "Times" άλλαξε το πρωτοσέλιδό της μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης έκδοσης για να ανακοινώσει την είδηση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της βασίλισσας "ιδιαίτερα προσβλητική".

    Παράνομος ο γάμος;

    Ωστόσο, με το γάμο του Καρόλου είχε ξεσπάσει ένα επιπλέον ζήτημα, το γεγονός, ότι θα είναι πολιτικός, καθώς σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, ο πολιτικός γάμος δεν ισχύει για τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας.

    Πάντως, ο ανώτατος δικαστικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ, λόρδος Φάλκονερ επέμεινε σήμερα ότι ο γάμος είναι καθ΄ όλα νόμιμος. "Η κυβέρνηση έχει πεισθεί ότι είναι νόμιμο για τον πρίγκιπα Κάρολο και την κ. Μπόουλς, όπως έχει πεισθεί και όλος ο κόσμος, να παντρευτούν με πολιτική τελετή και σύμφωνα με το άρθρο 1949 περί γάμου", δήλωσε, προσθέτοντας, πως "ο γάμος μεταξύ πολιτών εισήχθη στη Βρετανία με το νόμο 1836 το κεφάλαιο 45 του οποίου αναφέρει, ότι δεν αφορά κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά το κεφάλαιο αυτό όπως και άλλα του νόμου 1836 τροποποιήθηκαν αργότερα με το νέο νόμο 1949.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παντρεύονται Κάρολος-Καμίλα

    [15] Κόσμος

    Για αθέτηση συμφωνίας κάνει λόγο ο Κοστούνιτσα "Όχι" στην ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου

    23/2/2005 8:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την απόρριψη της πολιτικής ηγεσίας της Σερβίας συνάντησε η πρόταση των Μαυροβούνιων για τη διάλυση της υπάρχουσας κρατικής οντότητας και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της συνοχής της κρατικής οντότητας Σερβίας - Μαυροβουνίου εκτιμώντας, ότι μόνον έτσι θα επισπευσθεί η διαδικασία ένταξης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος απέρριψε επίσημα την πρόταση του Μαυροβουνίου με επιστολές, που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και τον πρωθυπουργό Μίλο Τζουκάνοβιτς. Μάλιστα, χαρακτήρισε την εν λόγω πρόταση "αθέτηση της συμφωνίας του Βελιγραδίου".

    Για να μην προκαλέσουν την αντίδραση της ΕΕ

    Το Φεβρουάριο του 2003 Σερβία και Μαυροβούνιο, υπό την προτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκρότησαν ενιαίο κράτος, που διαδέχθηκε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας με τον όρο, ότι μετά την παρέλευση τριών ετών, κάθε δημοκρατία θα μπορεί να οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της. Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές από το Βελιγράδι, εκτιμούν, ότι η πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου με την πρόταση αυτή, αναζητά "συνένοχο" στη Σερβία, δεδομένου ότι ενδεχόμενη διοργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία πριν από το 2006 θα προκαλούσε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 February 2005 - 21:56:34 UTC