Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για τα πυρηνικά
  • [02] Και άλλοι στρατιώτες στο στόχαστρο
  • [03] Στάση εργασίας το ιατρικό προσωπικό
  • [04] Αποχωρούν από το διάλογο οι Πανεπιστημιακοί
  • [05] Ετοιμάζονται προσλήψεις οπλιτών
  • [06] "Καλημέρα" με επιθέσεις
  • [07] Εγκρίθηκε η κυβέρνηση Κορέι
  • [08] "Ολυμπιακές" υπερβάσεις
  • [09] Η παράταση δεν ταιριάζει στο Μαϊαμι
  • [10] Αποφασίζει σήμερα η Αγωνόδικος
  • [11] Άλλαξε έδρα το φαϊναλ φορ
  • [12] Κινδυνεύει με τιμωρία ο Νανγκά
  • [13] "Φωτογραφίζοντας σαν σινεμά" στη Λάρισα

    [01] Κόσμος

    Αναμένεται υπογραφή Μπους-Πούτιν Συμφωνία για τα πυρηνικά

    24/2/2005 11:31:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: The Washington Post

    Η αντιμετώπιση της πυρηνικής τρομοκρατίας θα είναι το κύριο θέμα της συμφωνίας της Μπρατισλάβας, την οποία θα υπογράψουν σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως γράφει η εφημερίδα "Washington Post", επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η συμφωνία προβλέπει κυρίως την άμεση βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των ρωσικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπράττονται κλοπές πυρηνικού υλικού, το οποίο μπορεί να καταλήξει σε χέρια τρομοκρατών. Προβλέπει επίσης, την εκπόνηση ενός προγράμματος αντικατάστασης του εμπλουτισμένου ουρανίου στους ερευνητικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες για να αποφευχθεί η αξιοποίησή τους για την κατασκευή όπλων. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας διαπραγματεύονταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα και πρόκειται να γίνου γνωστές μετά τη συνάντηση των δύο Προέδρων, σήμερα. Ο Πρόεδρος Μπους έφτασε χθες βράδυ στη Σλοβακία, μετά από τη στάση του στη Γερμανία.

    Ομαλή η συνεργασία στα θέματα ασφαλείας

    Με τη συμφωνία αυτή η Ουάσινγκτον επιθυμεί να δώσει ένα πιο εποικοδομητικό χαρακτήρα στη σημερινή διμερή συνάντηση κορυφής καθώς το κλίμα είχε φορτιστεί τις τελευταίες ημέρες μετά την άρνηση της Μόσχας να δεχτεί "μαθήματα δημοκρατίας" από την Ουάσινγκτον. Ο Πρόεδρος Μπους μάλιστα, τονίζει, πως παρά τις όποιες διαφωνίες τον συνδέει φιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και μπορούν να συνεργάζονται χωρίς προβλήματα για τα αμοιβαία θέματα ασφαλείας. "Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός παρά τα υπόλοιπα προβλήματα" δήλωσε στην εφημερίδα Αμερικανός αξιωματούχος.

    Οι δύο πλευρές επίσης πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής συγκεκριμένου τύπου όπλων, που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες. Η συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί ανάμεσα στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και το Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Ιβάνοφ. Στις διμερείς συνομιλίες αναμένεται να τεθούν θέματα οικονομικής συνεργασίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανταλλαγής προγραμμάτων και συνεργασίας στην καταπολέμηση του AIDS.

    Πάντως, οι διαπραγματεύσεις δε φαίνεται να δίνουν τη λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο οφείλεται η καθυστέρηση ενός διμερούς προγράμματος απεμπλουτισμού 68 τόνων πλουτωνίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1998, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και Μπόρις Γιέλτσιν και ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

    [02] Ιράκ

    Και άλλοι στρατιώτες στο στόχαστρο

    24/2/2005 8:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 9:36:13 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: The Times, ΑΠΕ

    Την ώρα, που ένας Αμερικανός στρατιώτης, που εμφανίστηκε σε βίντεο να εκτελεί εν ψυχρώ Ιρακινό τραυματία "γλιτώνει", λόγω έλλειψης στοιχείων, οι αποκαλύψεις για πράξεις απίστευτης ωμότητας εναντίων Ιρακινών πολιτών από Βρετανούς στρατιώτες στο Ιράκ συνεχίζονται. Χθες τρεις Βρετανοί κρίθηκαν ένοχοι από στρατοδικείο για βίαιη συμπεριφορά εναντίον κρατουμένων και σήμερα, στη λίστα των στρατιωτών, που δείχνουν κάτι παραπάνω από υπερβάλλον ζήλο στα καθήκοντά τους, έρχονται να προστεθούν τα ονόματα άλλων 18. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Times" το στρατοδικείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες σε 11 στρατιώτες και επτά αλεξιπτωτιστές. Οι τελευταίοι μάλιστα έχουν κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 18χρονου Ιρακινού πολίτη το Μάιο του 2003. Οι κατηγορίες, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες, αφορούν τρεις περιπτώσεις βάναυσης συμπεριφοράς, που οδήγησαν στο θάνατο τρεις Ιρακινούς πολίτες.

    Δεν περνά από στρατοδικείο

    Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, λόγω ανεπαρκών αποδείξεων δεν πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος ενός Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος εμφανίστηκε σε βιντεοκασέτα να εκτελεί εν ψυχρώ έναν άοπλο Ιρακινό μέσα σε ένα τέμενος της Φαλούτζα τον περασμένο Νοέμβριο. Οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας έντονη κατακραυγή και θυμίζοντας το σκάνδαλο των βασανιστηρίων στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ.

    Οι ανακριτές, που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο στρατιώτης ενδεχομένως αντέδρασε σε μια κίνηση του τραυματία, πιστεύοντας ότι προσπαθούσε να πιάσει το όπλο του. Το κανάλι διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η ηγεσία του σώματος των πεζοναυτών θα εξετάσει την πιθανότητα να επιβάλει μέτρα στον εν λόγω στρατιώτη.

    Σκληραίνουν τους κανονισμούς

    Παράλληλα, ο αμερικανικός στρατός, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τα σκάνδαλα με βιαιοπραγίες εναντίων κρατουμένων, σκλήρυνε τους κανονισμούς, που διέπουν την ανάκριση των κρατουμένων και έλαβε μέτρα για να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της στρατιωτικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών στις στρατιωτικές φυλακές. Όπως ανακοίνωσαν ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι οι νέες οδηγίες θα ξεκαθαριστούν τον ερχόμενο μήνα, όταν θα δημοσιευτεί το αναθεωρημένο εγχειρίδιο του στρατού.

    Ο στρατηγός Ντόναλντ Ράιντερ, που είναι υπεύθυνος των προγραμμάτων κράτησης, ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία 35 μονάδων της στρατονομίας, ειδικευμένων στη διοίκηση φυλακών και στρατοπέδων. Η πρώτη μονάδα θα αναλάβει τη φυλακή της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, όπου κρατούνται άτομα, που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο φως νέο σκάνδαλο με βασανισμούς

    Σχετικά Links:

    The Times

    [03] Κοινωνία

    'Εχουν προγραμματίσει πορεία στο υπ. Υγείας Στάση εργασίας το ιατρικό προσωπικό

    24/2/2005 7:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 8:48:52 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις υπηρεσίες Πρόνοιας και στο ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει στις 10:30 συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας αυξήσεις στις συντάξεις.

    [04] Κοινωνία

    Κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου Αποχωρούν από το διάλογο οι Πανεπιστημιακοί

    24/2/2005 12:22:00 πμ

    Συντάκτης:

    Την απόφαση για αποχώρηση των Πανεπιστημιακών από τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία πήρε κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη, η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας των διδασκόντων στα ΑΕΙ. Οι Πανεπιστημιακοί χαρακτήρισαν προσχηματικό το Διάλογο και δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Έτσι, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία και θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει την ίδια ημέρα, με αφορμή τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας στην οποία θα συζητηθούν θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    [05] Κοινωνία

    Στην πολεμική αεροπορία και το ναυτικό Ετοιμάζονται προσλήψεις οπλιτών

    24/2/2005 10:23:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σε προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών προχωράει εντός του Μαΐου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 1.550 οπλίτες για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας και 625 για τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού. Επίσης, εντός του 2005 θα προσληφθούν με 4μηνες συμβάσεις νέοι 20 έως 35 ετών για να στελεχώσουν στα νησιά του Αιγαίου και σε παραμεθόριες περιοχές μονάδες εφέδρων υψηλής ετοιμότητας. Στο μεταξύ, πειθαρχικές ποινές, που φτάνουν μέχρι και τις 50 ημέρες φυλάκισης επιβλήθηκαν σε πέντε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς για αμέλεια και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους σχετικά με την υπόθεση της παράνομης απαλλαγής στράτευσης του ηθοποιού Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

    Προβλήματα με τα Empraer

    Επίσης, η κατασκευάστρια εταιρεία των αεροσκαφών Empraer, που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των μελών της Κυβέρνησης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη κατασκευαστικών προβλημάτων σε σχέση με το κέντρο βάρους κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, το ποσό, που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση θα καταβληθεί από το υπουργείο.

    Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση των δοκιμών του ραντάρ ΤPQ 37, η αγορά του οποίου διερευνήθηκε στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, διαπιστώθηκαν προβλήματα σε σχέση με τις αναγνωρίσεις στόχων και συνεχίζεται η συνεργασία της κατασκευάστριας εταιρείας με το Γενικό επιτελείο προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση.

    [06] Ιράκ

    12 νεκροί, 39 τραυματίες "Καλημέρα" με επιθέσεις

    24/2/2005 9:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 10:45:40 πμ)

    Συντάκτης:

    Διπλό το μέτωπο των επιθέσεων σήμερα στο Ιράκ με τραγικό απολογισμό 12 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Στο Τικρίτ, αστυνομικό τμήμα έγινε στόχος ανταρτών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 και να τραυματιστούν 35 άνθρωποι. Η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας, ένας άντρας ντυμένος με αστυνομική στολή προσπάθησε να εισέλθει με το αυτοκίνητο στο χώρο του αστυνομικού τμήματος, όπου πυροδότησε τα εκρηκτικά. Στο μεταξύ, στο Κιρκούκ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, από βομβιστική επίθεση με στόχο την αυτοκινητοπομπή του διευθυντή της αστυνομίας του Κιρκούκ, συνταγματάρχη Χατάμπ Ομάρ Άρεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο το συνταγματάρχη η βόμβα εξερράγη, την ώρα, που περνούσαν τα αυτοκίνητα της συνοδείας του, εκ των οποίων τα δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς.

    [07] Μ. Ανατολή

    Μετά από αναβολές Εγκρίθηκε η κυβέρνηση Κορέι

    24/2/2005 12:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 8:54:01 πμ)

    Συντάκτης:

    Την υποστήριξη των μελών του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου προς τη νέα κυβέρνησή του εξασφάλισε τελικά ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κορέι. Όπως έγινε γνωστό από κοινοβουλευτικές πηγές οι Παλαιστίνιοι βουλευτές είχαν μπλοκάρει την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της σύνθεσης της Κυβέρνησης, ζητώντας την συμμετοχή περισσότερων μεταρρυθμιστών και λιγότερων οπαδών του Αραφάτ. Οι βουλευτές επί τρεις ημέρες αρνούνταν να εγκρίνουν τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα η Παλαιστινιακή Αρχή να φτάσει στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης, που θα μπορούσε, αν εξελισσόταν, να περιπλέξει τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Φατάχ, η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση θα αποτελείται από 24 υπουργούς εκ των οποίων οι 15 θα είναι καινούργιοι, ενώ θα συμμετέχουν μόνο δύο μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αχμεντ Κορέι και ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ Σαατ. Σήμερα το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο (Κοινοβούλιο) συνεδριάζει για να εγκρίνει την κυβέρνηση, η οποία θα παραμείνει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεύτερη αναβολή για τον Κορέι

    [08] Οικονομία

    Αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομίας "Ολυμπιακές" υπερβάσεις

    24/2/2005 12:01:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στοιχεία, που φανερώνουν υπερβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε 15 ολυμπιακές εγκαταστάσεις έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας Δούκας μιλώντας σε εκδήλωση, για τη μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα του Ολυμπιακού Σταδίου που από 8,8 εκατ. ευρώ, που αρχικά είχε προβλεφθεί, ότι θα κοστίσει, το τελικό του κόστος έφτασε τα 399 εκατ. ευρώ. Επίσης το Ολυμπιακό Κέντρο Baseball-Softball στο Ελληνικό από 32,3 εκατ. ευρώ που υπολογιζόταν, ότι θα στοιχίσει, κόστισε 200,4 εκατ. ευρώ. Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας-Αγ. Κοσμά από 44 εκατ. ευρώ στοίχισε 118,5 εκατ. ευρώ. Επίσης το τελικό κόστος του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας Τατοϊου στο Μαρκόπουλο διαμορφώθηκε σε 110,4 εκατ. ευρώ από 22,6 εκατ. ευρώ, ενώ το Σπίτι της Άρσης Βαρών στα Άνω Λιόσια Αττικής από 32,3 εκατ. ευρώ στοίχισε 80,8 εκατ. ευρώ.

    [09] Μπάσκετ

    Η παράταση δεν ταιριάζει στο Μαϊαμι

    24/2/2005 11:31:00 πμ

    Συντάκτης:

    Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μετά το Σικάγο, το Μαϊάμι στάθηκε άτυχο στην παράταση, καθώς ηττήθηκε τα ξημερώματα στην Ιντιαναπολις με 93-91 από τους Πεϊσερς. Οι Χιτ που αγωνίστηκαν για άλλη μία φορά χωρίς το θηριώδη σέντερ Σακίλ Ο Νιλ, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τους "Μπουλς", δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον συνονόματό του "Ντίζελ", Ζερμεϊν Ο Νιλ, ο οποίος με τα τρία τελευταία καλάθια της ομάδας του, έφτασε τους 29 πόντους και χάρισε στην Ιντιάνα τη νίκη. Για τους "Χιτ" πάλευε μόνος του ο Ντιουέϊν Γουείντ, οι 38 πόντοι του οποίου δε στάθηκαν αρκετοί στους φιλοξενούμενους για να "γελάσουν τελευταίοι".

    [10] Βόλεϊ

    Αποφασίζει σήμερα η Αγωνόδικος

    24/2/2005 11:09:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Αγώνόδικος επιτροπή της ΕΟΠΕ, για το αν θα γίνει σήμερα η αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών, ΑΕ Νίκαια-Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που αναβλήθηκε χθες λόγω διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κλειστό "Καραμπίνη". Η ΑΕ Νίκαια ζήτησε από τον Εθνικό να γίνει σήμερα το παιχνίδι και οι δύο ομάδες περιμένουν από την Αγωνόδικο επιτροπή του πρωταθλήματος να δώσει το "πράσινο φως" ειδάλλως να ορίσει κάποια άλλη συγκεκριμένη ημερομηνία. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα το Σάββατο είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην Αθήνα, αφού αγωνίζεται στο Μετς με την τοπική ομάδα.

    [11] Βόλεϊ

    Άλλαξε έδρα το φαϊναλ φορ

    24/2/2005 10:49:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στο χωρητικότητας 8.000 θέσεων ΠΑΟΚ "Sports Arena" της Πυλαίας θα διεξαχθεί τελικά το φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών στις 26 και 27 Μαρτίου 2005 και όχι στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης όπως αρχικά είχε οριστεί. Η αντιπροσωπεία της CEV, αφού επιθεώρησε από άκρη σε άκρη το κλειστό της Πυλαίας δέχθηκε το αίτημα του Ηρακλή για αλλαγή έδρας λόγω κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπισε με το Αλεξάνδρειο και τον Άρη αλλά και την επικείμενη συναυλία της Δέσποινας Βανδή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου για φιλανθρωπικό σκοπό.

    Ενθουσιάστηκε η CEV

    Οι άνθρωποι της CEV δεν πιέστηκαν και πολύ, αφού η Πυλαία είναι ένα στάδιο πολύ πιο σύγχρονο, με περισσότερους λειτουργικούς χώρους και που έχει σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα θεατών από το Αλεξάνδρειο.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης το κλειστό στάδιο της Πυλαίας, μαζί με το Αλεξάνδρειο, ήταν εξ αρχής στον φάκελο υποψηφιότητας που συντάχθηκε και παραδόθηκε στη CEV, στις 8 Αυγούστου 2004 και παρουσιάστηκε στην επίσημη παρουσίαση του φακέλου προς την Επιτροπή Κυπέλλων της CEV στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

    [12] Βόλεϊ

    Κινδυνεύει με τιμωρία ο Νανγκά

    24/2/2005 11:03:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με τιμωρία απειλείται ο Καμερουνέζος άσος του ΠΑΟΚ, Νανγκά, ο οποίος μετά τις ύβρεις που άκουσε και τις χειρονομίες που δέχθηκε από κάποιον οπαδό του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και αποβλήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, Νώντα Γεροθόδωρο με κίτρινη και κόκκινη κάρτα. Οι διαιτητές κράτησαν το δελτίο του Αφρικανού παίκτη και σήμερα αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Γιώργου Χριστόπουλου στην κάμερα της ΕΤ1, αυτό που έκανε Τούρκο τον ξένο παίκτη ήταν κυρίως τα συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου.

    [13] Πολιτισμός

    Από τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό FOTO ART MAGAZINE "Φωτογραφίζοντας σαν σινεμά" στη Λάρισα

    24/2/2005 10:56:00 πμ

    Συντάκτης:

    Η έκθεση φωτογραφίας "Φωτογραφίζοντας Σαν Σινεμά" συνεχίζεται στη Λάρισα, αφού παρουσιάστηκε στου Ρέντη, από τις 24 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου 2005 στο "Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ". Η έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ενώ θα συνεχίσει το ταξίδι της με επόμενο σταθμό την Καρδίτσα και την Λαμία με τις 12 σειρές φωτογραφιών που βραβεύθηκαν στον 1ο Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας FOTO ART MAGAZINE με θέμα : "Φωτογραφίζοντας σαν Σινεμά". Συμμετέχουν οι φωτογράφοι : Κυριάκος Χοροζίδης, Χρύσα Κορομηλά, Ανδρέας Κατσάκος, Ελένη Μαρία Χρυσικού, Βασίλης Τζοτζόπουλος, Σωτήρης Τσίρος, Στέλιος Καραθεοδώρου, Κώστας Κολλημένος, Δήμητρα Λούβρου, Ευθύμης Μουρατίδης, Νικόλαος Κασαπάκης, Αικατερίνη Κατσιφαράκη.

    Επιμέλεια έκθεσης : Γιώργος Φιωτάκης - FOTO ART MAGAZINE Οργάνωση : Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας & FOTO ART MAGAZINE Έκθεση: Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως 22:00 Σαββάτο και Κυριακή από τις 17:00 έως 22:00

    Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ Τέρμα Ροδόπης, Χαραυγή , Λάρισα

    Σχετικά Links:

    FOTO ART MAGAZINE


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 February 2005 - 9:57:57 UTC