Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα και άλλες επιστολές του Αρχιεπισκόπου
  • [02] Με τον αέρα του πρωτοπόρου
  • [03] Θα κάνει τετράδυμα παρά το "χάπι"
  • [04] Αυστηρή κριτική από Παπανδρέου
  • [05] Σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς
  • [06] Ντέρμπι κατ' ευφημισμόν
  • [07] ΠΑΟ: Χαλαρό απόγευμα στην Πάτρα
  • [08] Ήττα διχως αύριο...
  • [09] Εύκολες νίκες για Ηρακλή και ΠΑΟ
  • [10] Ήττα αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό
  • [11] Ένταση στο Κουβέιτ

    [01] Κοινωνία

    Ανάμεσά τους η αλληλογραφία του με τον Κατσούλα Στη δημοσιότητα και άλλες επιστολές του Αρχιεπισκόπου

    5/2/2005 9:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέες επιστολές του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, την εποχή που ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος, είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε αυτές ο κ. Χριστόδουλος εμφανίζεται να ανταποκρίνεται στα αιτήματα ενοριτών του, να αντιμετωπίσουν ζωτικής σημασίας προβλήματα. Μάλιστα, στη δημοσιότητα βγήκαν και οι επιστολές του Αρχιεπισκόπου με τον καταδικασθέντα για σατανισμό Ασημάκη Κατσούλα, στην προσπάθεια του να τον οδηγήσει στο δρόμο της μετάνοιας. Το Σάββατο το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε από τον άμβωνα της Μητρόπολης, για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί. Στο λόγο του, παρομοίασε την εκκλησία με καράβι, που κλυδωνίζεται από ισχυρά κύματα τα οποία, όμως δε θα καταφέρουν να το βουλιάξουν. Μάλιστα, ο κ. Χριστόδουλος είπε χαρακτηριστικά "εμείς δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε δικαστές και χρέος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους αμαρτωλούς" προσθέτοντας, πως "παρά την προσπάθεια παραπληροφόρησης που γίνεται η Εκκλησία θα νικήσει".

    Μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του, όπου ζητούσε επιείκεια για πνευματικό του τέκνο, που καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών, νέες επιστολές τον εμφανίζουν να βοηθά ενορίτες του με κάθε δυνατό τρόπο. Με τις επιστολές αυτές ανταποκρίνεται σε αιτήματα για εύρεση εργασίας και ανανέωσης βίζας ή βεβαιώνει την ειλικρινή προσπάθεια τοξικομανούς να απεξαρτηθεί προκειμένου να μη του κάνουν έξωση.

    Στη δημοσιότητα ήρθε και η αλληλογραφία του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον Ασημάκη Κατσούλα. Σε μία επιστολή με ημερομηνία 4 Αυγούστου του 1995, ο Κατσούλας αναφέρει: "Αναρωτήθηκα, πως ένας μητροπολίτης ενδιαφερόταν για εμένα, τον ακατονόμαστο εγκληματία, εκεί που λιγότερο επιφανείς άνθρωποι της εκκλησίας, έσπευσαν να με καταδικάσουν πριν ακόμη δικαστώ." Εκφράζοντας μάλιστα τη μεταμέλεια του συνεχίζει: "Ποτέ δεν ξέχασα τα λόγια αυτά που μου γράψατε και "χτύπησαν" με λύσσα τις τελευταίες σατανικές μου πλάνες."

    Λίγες ημέρες αργότερα στις 16 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος του απαντά, προσφωνώντας τον "αγαπητέ Ασημάκη" και του ζητά να κλείσει το πιο σκοτεινό κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής του και να απαλλαγεί από τις εωσφορικές δεσμεύσεις του χθες.

    [02] Ποδόσφαιρο

    Με τον αέρα του πρωτοπόρου

    5/2/2005 9:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/2/2005 11:32:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Πρωτοπόρος και με διαφορά είναι πλέον ο Ολυμπιακός που πολύ πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν οι αισιόδοξοι (απόντες) οπαδοί του, πήρε την νίκη με 2-0 στον εξ αναβολής αγώνα της 14ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο μέσα στην Νέα Σμύρνη. Έτσι χωρίς αγώνες μείον και "ανοιχτούς λογαριασμούς" οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται πια στο +6 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Παναθηναϊκό, κάτι που τους δίνει φυσικά άλλον αέρα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο σημερινό ήσυχο τοπίο της Νέας Σμύρνης οι παίκτες του Μπάγεβιτς, αντιστάθηκαν στις αντιξοότητες του πρώτου μέρους και στην επανάληψη ανέβασαν ταχύτητα, σημειώνοντας τα δύο γκολ που τους έδωσαν την νίκη. Στο 50 ο Ριβάλντο άνοιξε το σκορ και στο 64 ο Καφές σφράγισε την νίκη για την ομάδα του που αγωνιζόταν από το 21΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τάσου Πάντου.

    15 λεπτά ευκαιριών!

    Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα όχι όμως και χωρίς φάσεις που ανέβασαν ψηλά την αδρεναλίνη των τηλεθεατών! Το ξεκίνημα βρήκε και τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γρήγορο γκολ και έτσι το πρώτο αγωνιστικό τέταρτο είχε τις μοναδικές φάσεις του πρώτου μέρους. "Ποδαρικό" έκαναν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 2' όταν ο Οκκάς έπιασε μια κεφαλιά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 5' με πρωταγωνιστ΄ςε του ίδιους ήρθε η δεύτερη ευκαιρία, που απεσώβησε ο Ντρόμπνι. Νωρίτερα, μόλις στο 3' η άμεση απάντηση του Πανιώνιου με τον Γουνδουλάκη να επιχειρεί σουτ πέρασε λίγο άουτ και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 11' από τους γηπεδούχους. Ο Μπρέσκα βρέθηκε με την μπάλα στο ημικύκλιο και αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού έκανε ένα σουτ που ενστικτωδώς έδιωξε ο Νικοπολίδης. Στο 15' μια νέα σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί ο Γουνδουλάκης που και πάλι βρήκε τον τερματοφύλακα των "ερυθρολεύκων" απέναντί του και κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός, τουλάχιστον προς το παρόν.

    Τον πείσμωσε η αποβολή

    Στην πτώση του ρυθμού μάλιστα συνετέλεσε και η αποβολή του Τάσου Πάντου μόλις στο 21'. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε το ίδιο λάθος μέσα σε τέσσερα λεπτά και το πλήρωσε πολύ πιο ακριβά από ό,τι περίμενε, αφού και τις δύο φορές αντίκρισε την κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να αφήσει την ομάδα με αρνητικό πρόσημο στο δυναμικό. Μετά τα μερικά λεπτά προσαρμογής πάντως και με την είσοδο του Σούρερ στην θέση του Καστίγιο με στόχο να καλυφθεί το αμυντικό κενό, οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν να πεισμώνουν και μέχρι το 45' έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 29' ο Ριβάλντο μετά από συνδυασμό με τον Καφέ έστειλε μια κεφαλιά λίγο άουτ.

    Σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα

    Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πριν προλάβει μια από τις δύο ομάδες να πάρει την υπεροχή, ο Ολυμπιακός πήρε "κεφάλι" στο σκορ και συνεπώς προβάδισμα για την νίκη. Ο Γεωργάτος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ και η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή και στον Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος στόπαρε και με το αριστερό έπιασε ένα ευθύβολο σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντρόμπνι. Από εκεί και έπειτα η συνέχεια σίγουρα δεν ήταν ανάλογη των πρώτων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου, με εξαίρεση μια καλή προσπάθεια του Μπρέσκα και πάλι, που όμως δεν αιφνιδίασε τον Νικοπολίδη. Έτσι στο 64' οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν και πάλι στην περιοχή του Τσέχου πανύψηλου γκολκίπερ και με πολύ τύχη ο Καφές βρέθηκε μόνος απέναντί του. Ο Οκκάς αρχικά προσπάθησε να δώσει στον Ριβάλντο, όμως εκείνος εκτός θέσεως μόλις που πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και να την στείλει στον μέσο του Ολυμπιακού που με όμορφο δεξί σουτ δεν αστόχησε. Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμη ευκαιρία με τον Ντρόμπνι να σώζει και πάλι σουτ του Γεωργάτου και ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι έστω και στο 81' ο Τσιώλης έπιασε μια κεφαλιά και ο Γουνδουλάκης ήταν για λίγο εκτός θέσης με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να νικήσει τον Νικοπολίδη.

    Διαιτητής: Μαζαράκης (Κεφαλλονιάς) Κόκκινες κάρτες: 22' Πάντος (2η κίτρινη), 66' Σπυρόπουλος (2η κίτρινη) Κίτρινες κάρτες: Κιάσσος, Σπυρόπουλος, Ντομορό, Καϊσί, Ναλιτζής, Ανατολάκης, Πάντος, Οκκάς, Στολτίδης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Μάκος, Ντομορό (58' Ζίμονιτς), Σπυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Τζιόλης (70' Τσιώλης), Κιάσσος (46' Καϊσί), Γουνδουλάκης, Μπρέσκα, Ναλιτζής. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Καστίγιο (38' Σούρερ), Καφές (91' Ταραλίδης), Οκκάς (87' Μάριτς), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

    [03] Υγεία

    Θα κάνει τετράδυμα παρά το "χάπι"

    5/2/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις στα ιατρικά δεδομένα είναι αυτή της 24χρονης Βρετανίας Σϊλα Ζολφάγκαρι, η οποία είναι έγκυος με τετράδυμα, ενώ λάμβανε τακτικά το αντισυλληπτικό χάπι. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror, η νεαρή κοπέλα, μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της, πριν από επτά μήνες, άρχισε να παίρνει αντισυλληπτικό χάπι χαμηλής δοσολογίας. Αντ΄ αυτού, όμως έμεινε έγκυος και όπως έδειξαν οι εξετάσεις με τετράδυμα, κάτι, που είναι σπάνιο ακόμα και σε περιπτώσεις γυναικών, που έμειναν έγκυες με τεχνητή γονιμοποίηση. Μάλιστα, όπως τόνισε η Ελίζαμπεθ Μπράιαν, ιδρύτρια του Συνδέσμου Πολλαπλών Κυήσεων στη Βρετανία, η περίπτωση τετραπλής κύησης με ταυτόχρονη λήψη αντισυλληπτικού χαπιού καταγράφεται για πρώτη φορά στη Γηραιά Αλβιόνα.

    Επικίνδυνη κύηση

    "Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου" δήλωσε η νεαρή μητέρα, λίγο αφού της είπαν τα χαρμόσυνα νέα οι γιατροί του νοσοκομείου St James στο Λιντς. Όπως εξήγησε η κοπέλα, στην αρχή αισθάνθηκε και τρομερή έκπληξη φόβο, αλλά τώρα πλέον δεν φοβάται καθόλου. "Αισθάνομαι πολύ σημαντική, γιατί αυτό, που μου συνέβη είναι πολύ ασυνήθιστο" τόνισε η Σίλα. Μάλιστα, όπως είπε σκέφτηκε το ενδεχόμενο της έκτρωσης, αλλά άλλαξε γρήγορα γνώμη.

    Τα έμβρυα είναι σήμερα 12 εβδομάδων και σχηματίστηκαν από το ίδιο ωάριο, αλλά πλέον μεγαλώνουν σε διαφορετικούς σάκους.

    Φυσικά, η πολλαπλή κύηση κρύβει πολλούς κινδύνους τόσο για τα έμβρυα όσο και για τη μητέρα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί διακόπτουν κάποιες από τις κυήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία της μητέρας αλλά και να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης των εμβρύων.

    [04] Πολιτική

    Κατά την περιοδεία του στην Αρκαδία Αυστηρή κριτική από Παπανδρέου

    5/2/2005 10:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Σε κατά μέτωπον επίθεση προς την κυβέρνηση προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την περιοδεία του στην Αρκαδία. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε το αγροτικό, η πορεία της οικονομίας και οι πρόσφατες αποκαλύψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και η Εκκλησία. Μιλώντας στα χωριά Στάδιο και Ζευγολατιό κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι η πολιτική που ακολουθεί κάθε άλλο παρά φιλολαϊκή είναι λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "η κυβέρνηση κάνει πως τα έχει χαμένα, ωστόσο συνειδητά πριμοδοτεί συγκεκριμένα συμφέροντα". Επίσης, επικριτικός εμφανίστηκε και στην τακτική που ακολουθήθηκε στο αγροτικό ζήτημα, επισημαίνοντας, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις ξέχασε τον αγροτικό κόσμο. Ωστόσο, έκανε και αυτοκριτική σημειώνοντας, ότι το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια έχασε την επαφή του με τους αγρότες, ενώ υπογράμμισε, ότι βασικός στόχος τώρα είναι η επανασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία .

    Ζήτησε την απομάκρυνση Αλογοσκούφη

    Από την Τρίπολη, όπου μίλησε αργά το απόγευμα κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική ζητώντας μάλιστα την απομάκρυνση του Γιώργου Αλογοσκούφη από το υπουργείο Οικονομίας

    "Πώς κρατά ακόμα ο κ. Καραμανλής τον υπουργό Οικονομίας στη θέση του, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά τα σκάνδαλα στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας, που ήρθαν στο φως το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας, ότι καταρρακώνονται και απαξιώνονται θεσμοί, πρότεινε μια "νέα άνοιξη δημοκρατίας στους θεσμούς με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία, όπου ο πολίτης θα είναι η εγγύηση της ηθικής και της διαφάνειας", προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμεί να ανακατευτεί στα εσωτερικά της Εκκλησίας.

    Ο κ. Παπανδρέου καταφέρθηκε εναντίον της Κυβέρνησης, λέγοντας, ότι "το ΠΑΣΟΚ και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν θα αφήσουν τη Νέα Δημοκρατία να αξιοποιήσει κομματικά την κρίση στους θεσμούς και θα παλέψουμε για ανεξάρτητους θεσμούς που θα λογοδοτούν στον πολίτη" ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι "θέλει να φτιάξει δικό της κλειστό σύστημα ελέγχου".

    [05] Κοινωνία

    Δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς

    5/2/2005 10:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στη Βουλή θα κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει τα μέτρα κατά της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη, δήλωσε από την Πάτρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ανστάσης Παπαληγούρας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς της πόλης με σκοπό την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην έκταση όπου σήμερα βρίσκεται το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του Στρατού. "Η Δικαιοσύνη είναι σε θέση να αποκαθάρει το χώρο της Δικαιοσύνης και εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε με την λήψη κρίσιμων νομοθετικών μέτρων" τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας την πίστη του, ότι σύντομα τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα, υπογραμμίζοντας πως "η συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών λειτουργών κάνει ευόρκως το καθήκον της". Ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε, επίσης, ότι "το γεγονός πως αποκαλύπτονται οι ελάχιστες αυτές εξαιρέσεις δημιουργεί την πεποίθηση στο πολίτη, ότι η Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της και θέτει εκτός τους επίορκους". Μάλιστα, ο υπουργός υπογράμμισε, πως "δεν υπάρχει χώρος για επίορκους δικαστές".

    Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών

    Πάντως, τα σκάνδαλα τόσο στο χώρο της Δικαιοσύνης, όσο και στο χώρο της Εκκλησίας φαίνεται, ότι έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε δημοσκόπηση της Kappa Research για την εφημερίδα "Παρόν" το 53,6% της Κοινής Γνώμης πιστεύει, ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Εκκλησία και τη Δικαιοσύνη. Το 43,5% διαφωνεί και εκτιμά, πως η εμπιστοσύνη θα επέλθει καθώς είναι περιπτώσεις που θα αντιμετωπιστούν.

    Το 26,3% των ερωτηθέντων, αποδίδει τις ευθύνες για την κατάσταση στους συγκεκριμένους λειτουργούς, που παρεκτρέπονται, το 22,6% στη γενική πτώση των αξιών και το 21% στην ανοχή της πολιτείας και των θεσμών.

    Οι εξαγγελίες πάντως της Κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης κρίνονται θετικά και μάλλον θετικά από το 67,4%. Στην ερώτηση αν τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι μεμονωμένα, θετικά απαντά το 61,9% και αρνητικά το 36,5%.

    [06] Μπάσκετ

    Ντέρμπι κατ' ευφημισμόν

    5/2/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για περίπου τριάντα λεπτά ο αγώνας του Άρη με τον ΠΑΟΚ για την 15η αγωνιστική της Α1 ήταν ντέρμπι, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον με "όπλο" την αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια, αύξησαν το προβάδισμα που είχαν σχεδόν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασαν την διαφορά τους σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να πάρουν την νίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντισταθεί στην τελευταία περίοδο και έτσι είδε τον τελικό δείκτη του σκορ να αυξάνεται στο ευρύ 82-65.

    Με τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού ντέρμπι, δηλαδή άγχος, αστοχία, κακή απόδοση, μέτρια στατιστικά, να συνοδεύουν τον αγώνα από το πρώτο τζάμπολ, Άρης και ΠΑΟΚ συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 5ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, ο Ασημακόπουλος έδωσε την κατάλληλη ώθηση στον Άρη (5 πόντοι) και οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον είδαν τον φωτεινό πίνακα να «γράφει» το 10-5, υπέρ τους, για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους στο +5 (16-11). Στη δεύτερη περίοδο, η είσοδος του Σχορτσιανίτη στον αγωνιστικό χώρο και η κυριαρχία του κάτω από τα καλάθια συνέβαλε στη διατήρηση της πρωτοπορίας στο σκορ από τον Άρη, κόντρα στον ΠΑΟΚ, που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής, χάρις στην απόδοση του συνήθη υπόπτου, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Γκαγκαλούδης βρήκε το δρόμο προς το καλάθι και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, για πρώτη φορά από την έναρξη του αγώνα.

    Ένα σερί 12-1 του Άρη, με το ξεκίνημα του δευτερου ημιχρόνου, το οποίο διαμόρφωσε το 45-35 υπέρ των γηπεδούχων, και οι τονωτικές ενέσεις από την περιφέρεια, τοποθέτησαν τους παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον σε... τροχιά νίκης, καθώς έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +8 (60-52). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης μπόρεσε να αυξήσει την υπέρ του διαφορά, μετά τον περιορισμό του Μουλαομέροβιτς που είχε κολλήσει στους 7 πόντους του πρώτου ημιχρόνου. Στο 32' μάλιστα οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της από την έναρξη του αγώνα (67-54). Με πέντε παίκτες να έχουν συμπληρώσει διψήφιο αριθμό πόντων (Κόλινς, Καστλ, Ασημακόπουλος, Μεσεριάκου και Σχορτσιανίτης), οι «κίτρινοι» έχτισαν μία διαφορά 21 πόντων (82-61), ένα λεπτό πριν τη λήξη και έφτασαν άνετα στη νίκη με το τελικό 82-65.

    Τα δεκάλεπτα: 16-11, 33-34, 60-52, 82-65 ΆΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς 10 (2), Καστλ 9 (1), Κυρίτσης 11, Τζόνσον 2, Ασημακόπουλος 15 (3), Μεσεριάκου 15, Πάντιους 6 (1), Καραποστόλου, Στακ 2, Σχορτσιανίτης 12. ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μουλαομέροβιτς 7 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Μάγλος 2, Βασιλόπουλος 9, Γκαγκαλούδης 10 (1), Ταμίρ 8 (2), Μέι 7, Νίλσεν 7,

    [07] Μπάσκετ

    ΠΑΟ: Χαλαρό απόγευμα στην Πάτρα

    5/2/2005 8:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον πρώτο από τους τρεις αγώνες που έχει να δώσει μέχρι την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών με 70-59. Οι "πράσινοι" γυρίζουν σήμερα στην αθήνα και αύριο αναχωρούν για Γερμανία όπου την Δευτέρα θα αντιμετωπίσουν τους Σκαϊλάινερς, στη Φρανκφούρτη στον επαναληπτικό αγώνα της Ευρωλίγκα. Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον πρόεδρο της ΚΑΕ Απόλλων Πατρών, Νίκο Καραπάνο, για την πρόσφορα του στο ελληνικό μπάσκετ.

    Μέτριος ο Απόλλωνας

    Mε τον Παναγιώτη Λιαδέλη (11π.) να βρίσκει τις κατάλληλες "τρύπες" στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, οι Πατρινοί μπόρεσαν να διατηρούν βραχεία κεφαλή στο σκορ (24-22). Ωστόσο, ο μη αποδοτικός Παναθηναϊκός της πρώτης περιόδου, εμφάνισε το καλό του πρόσωπο και "εγκλώβισε" τον Απόλλωνα.

    Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 3 (!) πόντους, εν αντιθέσει με τους "πράσινους", οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον επιθετικό τους πλουραλισμό, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (37-27).

    Με τον Απόλλωνα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης, ο Παναθηναϊκός, μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα και να μπει στην τελευταία περίοδο, με προβάδισμα 11 πόντων (52-41). Στον... επίλογο του αγώνα, ήταν η σειρά του Πάτρικ Φέμερλινγκ να διατηρήσει την υπεροχή του Παναθηναϊκού και να τον οδηγήσει εκ του ασφαλούς στη νίκη, με το τελικό 70-59.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιχμή του δόρατος στην επίθεση του Απόλλωνα Πατρών, ο Χρήστος Χαρίσης, αν και ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά (πέτυχε 9 πόντους στην τελευταία περίοδο και έφτασε τους 15), δεν ήταν ικανός για την ανατροπή.

    Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-22, 27-37, 41-52, 59-70.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Μπίτης, Ηλιόπουλος

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος 6, Αργυρόπουλος 6, Γεωργαλής 3, Πέττας 4, Λιαδέλης 13, Τσάκιτς 5, Ντέιβις 4, Χαρίσης 15 (3), Μόρις 3 (1).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 3 (1), Παπανικολάου 3 (1), Λάκοβιτς 12 (1), Μπατίστ 6, Φέμερλινγκ 11, Χατζηβρέττας 2, Μπάξτερ, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 6, Σκεπάνοβιτς 18 (2).

    [08] Μπάσκετ

    Ήττα διχως αύριο...

    5/2/2005 8:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παιχνίδι δίχως αύριο -εξαιτίας του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί- είχε χαρακτηρίσει ο προπονητής του Πανελληνίου, Κώστας Πετρόπουλος, την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, αλλά οι παίκτες του -παρά την υπερπροσπάθεια- ηττήθηκαν στο τέλος με 72-68. Αν και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος σημείωσε μόλις 3 πόντους, οι φιλοξενούμενοι οφείλουν την επιτυχία τους στους 23π. τους Τράβιτς Ουάτσον, την αφύπνιση του Οικονόμου στο β΄ μέρος και στους τέσσερις τελευταίους πόντους δια χειρός Σούλη και Σιγάλα. Ρικ Ρίκερτ, Αλεξάνταρ Τσάπιν, Μπάρισα Κράσιτς και Μίροσλαβ Μπέριτς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά τελικά συμβιβάστηκαν με την παραμονή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στην Α2.

    Σαράντα λεπτά αγωνίας

    Αμφίρροπη ήταν η μάχη στο κλειστό της Κυψέλης από τα πρώτα λεπτά. Ο Πανελλήνιος μπήκε αποφασισμένος για το θετικό αποτέλεσμα και με κορυφαίους τους Ρίκερτ στην αρχή και τον Μπέριτς στη συνέχεια προηγήθηκε με 22-12 του Πανιωνίου.

    Στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου όμως, οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους και με καλάθια των Σούλη και Πετρόπουλου ισοφάρισαν 31-31. Ο πρώτος σκόρερ του Πανελληνίου στο α΄ μέρος, Μίροσλαβ Μπέριτς αύξησε σε 13 τους πόντους του από τη γραμμή του φάουλ και το ημίχρονο έληξε 33-31 υπέρ του συλλόγου των "Ολυμπιονικών".

    Δραματική ήταν η εξέλιξη του αγώνα στο β΄ μέρος με τον Πανιώνιο να χαμογελά τελικά στο τέλος χάρη στην αγωνιστική άνοδο του Νίκου Οικονόμου. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα για 20 λεπτά.

    Στα τελευταία λεπτά όμως ο Πανιώνιος έδειξε σοβαρότητα, γύρισε με υπομονή την μπάλα και τελικά πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης χάρη στην επέμβαση δύο πρώην "ερυθρόλευκων" και συμπαικτών στον Ολυμπιακό. Αρχικά ήταν ο Βασίλης Σούλης, όταν στο 36' έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιο με 70-68. Ο Τσάπιν απείλησε από τα 6.25, αλλά δεν αποδείχτηκε εύστοχος και στη συνέχεια ο Τσαμάτος απέτυχε στο φόλοου. Ο Γιώργος Σιγάλας κέρδισε φάουλ στα 6'' και με ψυχραιμία έγραψε το τελικό 72-68, υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

    Tα δεκάλεπτα: 22-12,33-31, 53-55, 68-72

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Ταβουλαρέας, Μάνος

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Κώστας Πετρόπουλος): Κανταρτζής 4, Τσάπιν 12 (1), Κράσιτς 9 (1), Σακελλαρίου, Μποζίκας, Μασλαρινός, Τσόπης 7(1), Μπέριτς 13, Λίγγος, Ρίκερτ 18, Τσαμάτος 5 (1).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας, Πετρόπουλος 8 (2), Σιγάλας 2, Περπέρογλου 5, Ράιτ 8, Διαμαντόπουλος 3, Οικονόμου 17, Ουάτσον 23, Σούλης 4, Κουλ 2.

    [09] Βόλεϊ

    Εύκολες νίκες για Ηρακλή και ΠΑΟ

    5/2/2005 10:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς να δυσκολευτεί παρά μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο πήρε με 25-22 ο Ηρακλής ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρεθύμνου στην Κρήτη και διατηρήθηκε στην κορυδή της βαθμολογίας της Α1 βόλει ανδρών. Οι παίκτες του "Γηραιού" στα δύο επόμενα σετ ανέβασαν ταχύτητα και το δεύτερο το πήραν με 25-19, ενώ η νίκη ήρθε με το ακόμη πιο εύκολο 25-17. κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον αγώνα του Μίλωνα με τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" επικράτησαν 3-0 σετ (13-25, 15-25, 17-25) και παρέμειναν έτσι κοντά στον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες της 15ης ημέρας για την Α1 βόλεϊ των ανδρών, που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, την προσεχή Τρίτη (16:00) στο κλειστό της Κυψέλης, θα γίνει το παιχνίδι Πανελληνίου-Ορεστιάδας, ενώ την Τετάρτη (17:00) στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του τοπικού Εθνικού με την ΕΑ Πατρών.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Ρέθυμνο-Ηρακλής 0-3 (22-25, 19-25, 17-25) Μίλωνας-Παναθηναϊκός 0-3 (13-25, 15-25, 17-25) ΠΑΟΚ-Α.Ε. Νίκαια 6/2 Παγκράτι-Ολυμπιακός 7/2 Εθνικός Αλεξ.-ΕΑ Πατρών αναβλήθηκε Πανελλήνιος-Ορεστιάδα αναβλήθηκεΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες) 1. Ηρακλής 42 45-8 (15αγ) 2. Ολυμπιακός 34 36-10 3. Παναθηναϊκός 30 34-18 (15αγ) 4. Πανελλήνιος 26 31-21 5. Ε.Α. Πατρών 24 29-23 -. ΠΑΟΚ 24 30-24 7. Α.Ε. Νίκαια 19 26-31 8. Παγκράτι 18 25-32 9. Ορεστιάδα 17 24-32 10. Ρέθυμνο 9 14-40 (15αγ) 11. Μίλωνας 8 16-43 (15αγ) 12. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 10-38

    [10] Ήττα αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

    5/2/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εκτός συνέχειας της Ευρωλίγκας έμεινε ο Ολυμπιακός στο πόλο που γνώρισε την ήττα από την ιταλική Μπρέσια με 7-6, σε αγώνα για την 4η ημέρα του Δ΄ ομίλου. Οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν στην τελευταία θέση με ένα βαθμό και οι δύο αγώνες που απομένουν θα είναι ουσιαστικά τυπική διαδικασία για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Τα εννιάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-2, 1-1.Τα γκολ: Ολυμπιακός: Χατζηθεοδώρου 2, Πλατανίτης, Ψύχος, Σέρβιτις, Θωμάκος. Μπρέσια: Ρίντιτς 2, Τσίριτς 2, Φιορεντίνι, Μπίνκι, Βίσεβιτς.

    [11] Κόσμος

    Ένταση στο Κουβέιτ

    5/2/2005 8:26:00 μμ

    Πέντε μαχητές, ύποπτοι για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ, που περικύκλωσαν την κρυψώνα στο προάστιο Σουλαϊμπίγια 20 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή. Πρόκειται για την Πέμπτη φετινή σύγκρουση ανάμεσα στην αστυνομία και σε υπόπτους ως μέλη της Αλ Κάιντα, που πιστεύεται πως σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας και των αμερικανικών στρατευμάτων στο Κουβέιτ. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι δύο από τους συλληφθέντες είναι Σαουδάραβες υπήκοοι και οι υπόλοιποι τρεις Ιορδανοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 February 2005 - 21:54:47 UTC