Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία
  • [02] Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κακοποίηση νηπίου από νταντά
  • [03] Επίθεση σε όσους ανοίγουν το Ασφαλιστικό "Στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Διαδοχικές συναντήσεις με Κώστα Καραμανλή Στο Μαξίμου Σιούφας -
  • [05] Δυστύχημα στις γραμμές του τραμ
  • [06] Να τα εκατοστήσει
  • [07] Στον ΠΑΟΚ ο Ζωγραφάκης
  • [08] Υπερπαίκτης ο Αντριάνο
  • [09] Επιστροφή του χρόνου για Σισοκό
  • [10] Παπανδρέου: "Ο Πολίτης έχει το λόγο"
  • [11] "Τσίμπησε" βαθμό στην Ξάνθη
  • [12] Νίκη απώλεια για τον Ηρακλή
  • [13] Επίσκεψη Παπαρήγα στο Φανάρι

    [01] Ιράκ

    Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία "Έφαγε" τρία χρόνια για τη δολοφονία του Ιρακινού

    11/12/2004 11:37:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως έκρινε στρατιωτικό δικαστήριο τον Αμερικανό Λοχία Τζόνι Χόρν, ο οποίος σκότωσε έναν σοβαρά τραυματισμένο και άοπλο νεαρό Ιρακινό στο Σάντρ Σίτι, τον περασμένο Αύγουστο. Το στρατοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και αποφάσισε την απόταξη του από το στράτευμα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοχία, δήλωσε πάντως ότι ο Χόρνι, σκότωσε τον τραυματισμένο Ιρακινό, για να μην υποφέρει άλλο από τα τραύματα του.

    [02] Κοινωνία

    Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κακοποίηση νηπίου από νταντά

    11/12/2004 1:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μία πρωτοφανής υπόθεση κακοποίησης νηπίου, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Μία 32χρονη Ελληνίδα μπέιμπι σίτερ, που είχε προσληφθεί για να φροντίζει ένα 16μηνο αγοράκι, πιάστηκε επ αυτοφώρω από τους γονείς του, την ώρα που το χτυπούσε βάναυσα στο πρόσωπο και το σώμα. Νωρίτερα, είχε προλάβει να του σκίσει τα ρούχα. Οι γονείς κατήγγειλαν αμέσως το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου και η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της σωματικής βλάβης ανηλίκου. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία και αργά το μεσημέρι, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

    [03] Πολιτική

    Επίθεση σε όσους ανοίγουν το Ασφαλιστικό "Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνουν τον Γιώργο"

    11/12/2004 2:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Αίσθηση προκαλεί σημερινή συνέντευξη του Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλου, στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με την οποία επιτίθεται στους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Αννα Διαμαντοπούλου για τις θέσεις που έχουν αναπτύξει στο Ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει, όσοι στο ΠΑΣΟΚ ζητούν να ανοίξει το Ασφαλιστικό, κινούνται σε νεοφιλελεύθερη λογική και διευκολύνουν το έργο της ΝΔ. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία στηρίζουν μόνο στα λόγια τον Γ. Παπανδρέου και στην πράξη αποδυναμώνουν τον πολιτικό του λόγο, τις προσπάθειες και την παρουσία του.

    "Κάποιοι δεν πήραν το μήνυμα της ήττας"

    Σημειώνει ακόμα, ότι βλέπει στα τηλεοπτικά παράθυρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να συμπεριφέρονται ακόμα ως υπουργοί, γεγονός που όπως τονίζει απομακρύνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο από το ΠΑΣΟΚ.

    "Ας πάψουν κάποιοι να συμπεριφέρονται σαν να κυβερνούν. Άλλοι κυβερνούν τη χώρα ας το καταλάβουν αυτό " τονίζει χαρακτηριστικά.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Χ. Πολυζωγόπουλος, αν και εκτιμά ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του ως Πρόεδρος της ΓΣΕΕ αφήνει ανοιχτό το θέμα να είναι υποψήφιος για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

    "Αν θέλει ο Πρόεδρος να τον βοηθήσω, θα τον βοηθήσω από όποια θέση" αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Τη συνέντευξη Πολυζωγόπουλου σχολίασαν έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσερχόμενα σε εκδήλωση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα τη Συμμετοχική Δημοκρατία. "Προέχει η ενότητα και δεν περισσεύει κανένας" δήλωσε ο ο βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου. "Κατανοώ την αγωνία ορισμένων συντρόφων, πρέπει όμως να υπάρξει μετριοπάθεια και αλληλεγγύη" ήταν η αντίδραση του βουλευτή Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης.

    [04] Πολιτική

    Διαδοχικές συναντήσεις με Κώστα Καραμανλή Στο Μαξίμου Σιούφας - Παυλόπουλος

    11/12/2004 3:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2004 3:33:49 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα και Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί την Τρίτη, οι εξελίξεις στην αγορά εν όψει των γιορτών, αλλά και το θέμα του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, με τον κ. Σιούφα, ο πρωθυπουργός συζήτησε και θέματα ενέργειας , έτσι όπως αυτά προκύπτουν μετά τις συμφωνίες που υπέγραψε στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    "Ευπρόσδεκτες οι δημοσκοπήσεις"

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παυλόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τη δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει αύριο το "Βήμα της Κυριακής", σύμφωνα με την οποία ο κ. Καραμανλής προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός αλλά υπάρχουν και ορισμένοι τομείς στους οποίους εκφράζεται δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο.

    "Κάθε δημοσκόπηση, που δείχνει ακόμα και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν συγκεκριμένοι τομείς, είναι ευπρόσδεκτη , γιατί πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε" τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Πρόσθεσε ακόμα, ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση, πέρα από δύναμη, "κάνει ακόμα μεγαλύτερες τις ευθύνες για τα στελέχη της κυβέρνησης ".

    [05] Κοινωνία

    Δυστύχημα στις γραμμές του τραμ

    11/12/2004 3:00:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ ΑΠΕ

    Τη ζωή του έχασε σήμερα ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, όταν το όχημα του παρασύρθηκε με συρμό του τραμ, στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας επιχείρησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι να διασχίσει τις γραμμές, στην παραλιακή λεωφόρο, απέναντι από το κέντρο Ακρωτήρι όμως από άγνωστη αιτία το αυτοκίνητο μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να εμβολιστεί από διερχόμενο τραμ, που εκτελούσε τη διαδρομή από Γλυφάδα προς Αθήνα και να παρασυρθεί αρκετά μέτρα μακριά. Οι άλλοι επιβάτες του συρμού, που εκτροχιάστηκε δεν υπέστησαν τραυματισμούς.

    Επιτόπου έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και άνδρες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό από τα συντρίμμια τον ηλικίας 43 ετών οδηγό Παναγιώτη Τσάβαρη του Φωτίου.

    Τα δρομολόγια του τραμ, από πρώτη στάση του Αγίου Κοσμα έως Γλυφάδα διακόπηκαν. Προνάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Γλυφάδας. Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα με τραμ από την έναρξη της λειτουργίας του συγκοινωνιακού μέσου.

    [06] Αθλητισμός

    Να τα εκατοστήσει

    11/12/2004 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε ηλικία 83 ετών ο Μαξ Στερν είναι καταγεγραμμένος στα αρχεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας, ως ο μεγαλύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ο Στερν γεννήθηκε το 1921 στην Τσεχοσλοβακία, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο παιδί και ακόμη αισθάνεται ακμαιότατος ώστε να αγωνίζεται και να προπονείται κανονικά με την ομάδα παλαιμάχων του Νορθ Κόλφιντ της Μελβούρνης. Στην ίδια ομάδα αγωνίζονται και ο γαμπρός του και ο εγγονός του και εκείνος δηλώνει πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αφού αισθάνεται ακμαίος και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, έχει κάνει μια μικρή υποχώρηση, αφού αν και αγωνιζόταν ως εξτρέμ τα τελευταία 45 χρόνια που βρίσκεται στην Νορθ Κόλφιλντ, όντας πιο αργός πλέον αποφάσισε να μετακινηθεί στο κέντρο, όπου πάντως εξακολουθεί να σκοράρει συχνά πυκνά. Στην Αυστραλία εγκαταστάθηκε ο 1948 και έγινε πολυεκατομμυριούχος ως συλλέκτης σπάνιων γραμματοσήμων. Φέτος ανακηρύχτηκε "Ποδοσφαιρική Προσωπικότητα της Χρονιάς" και υπερηφανεύεται πως είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής, συμπληρώνοντας πως δεν μπορούν να τον δηλώσουν στο κομπιούτερ αφού δεν υπάρχει πρόγραμμα με το δικό του έτος γέννησης.

    [07] Αθλητισμός

    Στον ΠΑΟΚ ο Ζωγραφάκης

    11/12/2004 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το απόγευμα με την υπογραφή του προσύμφωνου θα μπει στο τελικό της στάδιο η μετακίνηση του Δημήτρη Ζωγρφάκη από την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ, καθώς σήμερα οι κ. Γούμενος και Πανόπουλος κατέληξαν σε συμφωνία για αυτήν. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει προσύμφωνο για 2,5 χρόνια και η Ξάνθη θα εισπράξει για την μεταγραφή 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ για την πλήρη απελευθέρωσή του συμφωνήθηκε ο ΠΑΟΚ να καταβάλει αλλές 150 χιλιάδες το καλοκαίρι του 2007, οπότε και θα λήξει η διάρκεια του δυμβολαίου του

    [08] Αθλητισμός

    Υπερπαίκτης ο Αντριάνο

    11/12/2004 5:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το εγκώμιο του Αντριάνο της Ίντερ, έπλεξε ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο στην εβδομαδιαία στήλη του στην προτογαλική εφημερίδα, "Ρέκορντ". Ο Πορτογάλος πρωταθλητής Ευρώπης έγραψε πως είναι προφανές ότι ο Αντριάνο είναι "ο επιθετικός των επόμενων ετών" και παρέθεσε μερικές από τις σπουδαίες ικανότητες του Βραζιλιάνου. "Έχει αποτελεσματικότητα, είναι τεχνίτης, έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, σχεδόν υπεράνθρωπη και διαθέτει σπουδαίο πνεύμα αγωνιστικότητας" και ο Μουρίνιο συνέχισε αναφέροντας, "Ο Ρονάλντο είναι ο Ρονάλντο και θα συνεχίσει να είναι, όμως ο Αντριάνο θα γίνει ο μεγαλύτερος επιθετικός του πσγκοσμίου ποδοσφαίρου".

    [09] Αθλητισμός

    Επιστροφή του χρόνου για Σισοκό

    11/12/2004 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πρόβλημα με τον Μόμο Σισοκό στη Βαλένθια. Ο μέσος της Πρωταθλήτριας Ισπανίας, θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου δύο μήνες, καθώς ο παίκτης θα μπει χειρουργείο ώστε να αποκαταστήσει τη "ζημιά" στο αριστερό του γόνατο. Ο χρόνος αποθεραπείας του για τον μέσο "νυχτερίδων" που ανανέωσε το συμβόλαιο με την Ισπανική ομάδα πριν από λίγο καιρό μέχρι το 2011, εκτιμάται περίπου στους 2 μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ιατρικό της Βαλένθια.

    [10] Πολιτική

    Παπανδρέου: "Ο Πολίτης έχει το λόγο"

    11/12/2004 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με κάλεσμα για έξοδο από την απάθεια, για αλλαγή της πολιτικής ζωής και για επαναφορά του ανθρώπου στο επίκεντρο εξίσωσε τη συμμετοχική δημοκρατία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην εκδήλωση "Ο Πολίτης έχει το λόγο", που διοργάνωσαν σήμερα οι ευρωβουλευτές του κόμματος, στον πολυχώρο Αθηναϊς, στο Γκάζι. Ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε την αδυναμία που αισθάνεται ο πολίτης μπροστά στις εξελίξεις και αντιπαρέβαλε την αυτοπεποίθηση που δίνει η συμμετοχική δημοκρατία. "Το κράτος δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη για τον πολίτη με την γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και την διαφθορά μέσω της συναλλαγής" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανήγγειλε την πρώτη μέρα του Εθνικού Διαλόγου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου με συζήτηση, που θα γίνει με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, με θέμα τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας. Στην αυριανή επίσκεψή του στην Πάτρα θα συζητηθούν τα θέματα της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

    Η συμμετοχική δημοκρατία φέρνει στο επίκεντρο τον άνθρωπο

    Ο κ. Παπανδρέου διερωτήθηκε για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κατανομή του πλούτου, τις επενδύσεις, την διάθεση των φορολογικών εσόδων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αντίστοιχα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ενώ επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για δημοψήφισμα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, κάτι που όπως σημείωσε "η κυβέρνηση αρνείται".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ελληνική οικογένεια για την οποία είπε ότι αισθάνεται ανασφάλεια και μοναξιά και βιώνει μοναχικά το όποιο πρόβλημά της. "Το ζητούμενο", είπε, "είναι το πως βοηθάμε να αναβιώσει ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, πως αναβιώνουμε τον εθελοντισμό, πως διαμορφώνουμε αυτοπεποίθηση στον Έλληνα πολίτη".

    Να σημειώσουμε ότι το πρώτο μέρος της εκδήλωσης μεταδόθηκε μέσω δορυφόρου σε εθνικό δίκτυο, ενώ περιφερειακοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί συνδέθηκαν ζωντανά με το χώρο της εκδήλωσης μεταδίδοντας αποσπάσματα της συζήτησης. Επίσης, έγινε σύνδεση και με το εξωτερικό, ενώ οι πολίτες μπορούσαν να επικοινωνούν μέσω SMS και Διαδικτύου.

    [11] Αθλητισμός

    "Τσίμπησε" βαθμό στην Ξάνθη

    11/12/2004 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Επέστρεψε στην κορυφή η ΑΕΚ μετά το θετικότατο, όπως εξελίχτηκε ο αγώνας, 1-1 στην Ξάνθη απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο "Δικέφαλος" παρέμεινε αήττητος και με τον ένα βαθμό ισοβαθμεί πλέον στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό, όμως μόνο προσωρινά, αφού οι "ερυθρόλευκοι" αλλά και ο Παναθηναϊκός αγωνίζονται αύριο. Στην Ξάνθη η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη σαφώς άξιζε κάτι περισσότερο, όχι λόγω της εκπληκτικής της εμφάνισης, αλλά κυρίως λόγω της σταθερότητάς της σε όλη την διάρκεια και το γεγονός πως απείλησε τουλάχιστον περισσότερο από τον αντίπαλο. Ο Λουτσιάνο με ένα εκπληκτικό φάουλ άνοιξε το σκορ στο 46' και στο 72' ο Καμπάνταης εκμεταλλεύθηκε την πρώτη απόκρουση του Αναστασόπουλου σε κεφαλιά του Κατσουράνη. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο σοκαριστικός τραυματισμός του Τζωρτσιόπουλου στο πρώτο μέρος, που υπέστη κάταγμα κνήμης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο.

    Μια ευκαιρία και μοναδική

    Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και για τις δύο ομάδες και εκείνη που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό ήταν ή Ξάνθη στο 33'. Ο Μπα έκανε ένα όμορφο τακουνάκι μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Μπαχράτζε πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη και χωρίς μάλιστα να προλάβει να κάνει την προβολή ο Λουτσιάνο. Ούτε νωρίτερα, ούτε μετά από αυτό σημειώθηκε κάτι αξιόλογο από πλευράς φάσεων, καθώς η ΑΕΚ αντιμετώπιζε εμφανές πρόβλημα να αναπτυχθεί, απέναντι στην καλοστημένη Ξάνθη ενώ οι γηπεδούχοι μάλλον λόγω ατολμίας δυσκολεύονταν στο να φτάσουν στην περιοχή.

    Σοκ με Τζωρτζιόπουλο

    Η κυριότερη στιγμή της αναμέτρησης ωστόσο ήταν και η δυσκολότερη της ημέρας, όταν στο 19' ο Τζωρτζιόπουλος σε μια διεκδίκηση με τον Λαμπριάκο, χτύπησε και έμεινε κάτω για αρκετά λεπτά, με έντονα τα σημάδια του πόνου. Οι παίκτες του συνειδητοποίησαν ευθύς αμέσως την σοβαρότητα της κατάστασης και έτρεξαν αν του συμπαρασταθούν και το αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος ποδοσφαιριστής να μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του αγώνα, όπου του παρασχέθησαν και οι πρώτες βοήθειες. Η διάγνωση είναι κάταγμα κνήμης και το ιατρικό επιτελείο αποφάσισε να χειρουργηθεί απόψε εσπευσμένα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η πρώτη εκτίμηση μιλά για απουσία έξι μηνών από τα γήπεδα.

    Καλύτερη η επανάληψη

    Πίσω στον αγώνα και στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο γήπεδο, κάτι για το οποίο βοήθησε ασφαλώς και η γρήγορη επίτευξη του γκολ από την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλή αλλά πλάγια θέση, στο 46' και ο Λουτσιάνο με μια αριστοτεχνική εκτέλεση ξεγέλασε τον Μιχαηλίδη, την άμυνα και ακόμη και τους συμπαίκτες του που περίμεναν σέντρα. Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ ανοίχτηκε όμως ο Ρούσεφ που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δύο λεπτά αργότερα δεν τα κατάφερε. Αμέσως έδωσε την θέση του στον Καμπάνταη και τελικά εκείνος ήταν που έδωσε την λύση, στο 72' όταν ο Ασουνσάο έκανε ένα φάουλ, ο Ααναστασόπουλος έδιωξε εξ επαφής αλλά ο Καμπάνταης στην επαναφορά ισοφάρισε. Μέχρι το τέλος ακολούθησε μια ακόμη καλή φάση από την Ξάνθη στο 79' όταν ο Μιχαηλίδης έχασε την μπάλα από κόρνερ του Λουτσιάνο αλλά οι αμυντικοί του έδιωξαν.

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Αναστασόπουλος, Σίκοφ, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε (74΄ Παπαδόπουλος), Τοροσίδης, Μελισσάς, Μπαϊκαρά, Πρίττας (78΄ Καζάκης), Μπα (74΄ Κοντοδήμος), Λαμπριάκος, Λουτσιάνο ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος) : Μιχαηλίδης, Κόντης, Γεωργέας, Κωστένογλου, Άλβες, Τζιωρτζόπουλος (20΄ Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Ασουνσάο, Κρασσάς (82΄ Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος, Ρούσεφ (51΄ Καμπάνταης)

    [12] Αθλητισμός

    Νίκη απώλεια για τον Ηρακλή

    11/12/2004 7:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2004 7:32:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη η οποία όμως τον γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας, πέτυχε σήμαρα ο Ηρακλής για το Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών Βόλεϊο. Ο "Γηραιός" επικράτησε εκτός έδρας με 3-2 εκτός έδρας του Πανελληνίου, όμως τα δύο σετ που έχασε του κόστισαν τον ένα βαθμό. Αυτή ήταν και η πρώτη εφετινή βαθμολογική απώλεια του ΗΡΑ στο Πρωτάθλημα. Τα σετ: 25-23, 12-25, 18-25, 25-22, 13-15. Σημαντική νίκη με 3-1 σετ πέτυχε απόψε στο κλειστό γήπεδο του Μετς το Παγκράτι, που σε συνάντηση της 7ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών νίκησε το Ρέθυμνο. Έτσι, το αθηναϊκό συγκρότημα πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα». Τα σετ: 17-25, 25-20, 25-18, 25-23. Εύκολη νίκη πέτυχε και ο Παναθηναϊκός εντός έδρας επί της Ορεστιάδας με 3-0. Οι Πρωταθλητές δεν βρήκαν καθόλου αντίσταση από τους αντιπάλους τους και πε\έτυχαν μία ακόμη νίκη στο Πρωτάθλημα. Τα σετ 25-20, 25-17, 25-22.

    [13] Κοινωνία

    Επίσκεψη Παπαρήγα στο Φανάρι

    11/12/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Φανάρι. Η κ. Παπαρήγα, που βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένη του τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις εξελίξεις σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. "Δεν είναι αποδεκτό οι πολιτικές επιδιώξεις που έχουν σχέση με την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας να συνδέονται με το ίδιο το Πατριαρχείο και με ενέργειες είτε άμεσα είτε έμμεσα σε βάρος του" τόνισε. Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και υπογράμμισε πως "οι πολιτικές ηγεσίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την εκκλησία ή τη θρησκεία προκειμένου να επιδιώκουν τους δικούς τους πολιτικούς στόχους".

    Η κ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα μακράς συνομιλίας που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον ευχαρίστησε "γιατί σε μία δύσκολη στιγμή για το Κ.Κ.Ε. όταν είχε καταστραφεί από την πλημμύρα το ιστορικό του αρχείο συνέβαλε και με τα δικά του χρήματα στην επιβίωση του αρχείου".

    Εξάλλου, τη συνεργασία τους για την ενημέρωση των λαών και την προώθηση κοινών στόχων πάλης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσαν σε σημερινή, κοινή ανακοίνωσή τους το ελληνικό και το τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 December 2004 - 17:51:59 UTC