Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης
  • [02] Πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους
  • [03] Παρέμβαση Μπους Ανοίγει ο δρόμος για αμερικανικές επενδύσεις στη Λιβύη
  • [04] Επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους Είπε "όχι" στον Μπους

    [01] Κόσμος

    Συμφωνία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης

    10/12/2004 11:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συμφωνία για την σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος της ΠΓΔΜ, κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων κoμμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Βλάντο Μπούτσκοφσκι και Αλί Αχμέτι, μετά από πολυήμερες συνομιλίες. Οι συνομιλίες του εντολοδόχου πρωθυπουργού και προέδρου της "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM) Βλάντο Μπούτσκοφσκι και του ηγέτη του αλβανικού κόμματος "Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη" (DUI) Αλί Αχμέτι, τις τελευταίες ημέρες είχαν περιέλθει σε κρίσιμη καμπή, εξαιτίας της άρνησης του πρώτου για την τοποθέτηση του Άγκρον Μπουτζάκου (DUI) στην θέση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και των ισχυρών αντιδράσεων του Αχμέτι για την αξίωση αυτή του Μπούτσκοφσκι. Η νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αναμένεται να εκλεγεί στις 15 Δεκεμβρίου.

    Μετά την παραίτηση Κόστοφ

    Τελικά, οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, συμφώνησαν ο Μπουτζάκου να συνεχίσει ως υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, θέση την οποία κατείχε και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ο Μπουτζάκου είχε κατηγορηθεί ευθέως από τα σλαβομακεδονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και εμμέσως πλην σαφώς και από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Χάρι Κόστοφ, για ανάμειξη σε οικονομικά σκάνδαλα, όλο το διάστημα που ηγείτο του υπουργείου Μεταφορών-Επικοινωνιών.

    Αμέσως μετά τη συμφωνία, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βλάντο Μπούτσκοφσκι κατέθεσε στην Βουλή τα ονόματα που προτείνει για υπουργούς της κυβέρνησης του.

    Η ΠΓΔΜ οδηγείται στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, υπό τον Βλάντο Μπούτσκοφσκι, μετά την παραίτηση, τον προηγούμενο μήνα, της κυβέρνησης του Χάρι Κόστοφ.

    Ο εξωκομματικός Κόστοφ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης του λόγω σοβαρών διαφωνιών στους κόλπους της και "σοβαρών κρουσμάτων διαφθοράς και νεποτισμού σε αυτήν", όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις στην ΠΓΔΜ

    [02] Κόσμος

    Πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους

    10/12/2004 11:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στρατιωτικό αεροπλάνο της Βενεζουέλας συνετρίβη την Παρασκευή σε βουνοπλαγιά δυτικά του Καράκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 16 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Μεταξύ των επιβαινόντων στο αεροσκάφος Σκάιτρακ ήταν εννέα αξιωματικοί, ανάμεσά τους και ο Γενικός Επιθεωρητής της Εθνοφρουράς, καθώς και επτά πολίτες. Το αεροσκάφος της Εθνοφρουράς είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της πόλης Πουέρτο Αγιακούτσο και κατευθυνόταν προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λα Καρλότα στο Καράκας. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν έχουν προσδιορίσει την αιτία του ατυχήματος, ωστόσο, η βαριά νέφωση εμποδίζει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

    [03] Κόσμος

    Παρέμβαση Μπους Ανοίγει ο δρόμος για αμερικανικές επενδύσεις στη Λιβύη

    11/12/2004 9:34:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εμπόδια τέλος, για όσους Αμερικανούς επιχειρηματίες, σχεδίαζαν ή δραστηριοποιούνταν ήδη στη Λιβύη. Με υπόμνημα του, προς τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζον Σνόου, ο Τζορτζ Μπους ήρε τις οικονομικές κυρώσεις που υφίσταντο οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στη Λιβύη. Το μέτρο, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, θα δημιουργήσει επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να επανεξετάζουν τη στάση τους έναντι της Λιβύης, εδώ και ένα χρόνο μετά την απόφαση Καντάφι να τερματίσει κάθε πρόγραμμα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής.

    [04] Κόσμος

    Επικαλέσθηκε προσωπικούς λόγους Είπε "όχι" στον Μπους

    11/12/2004 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN- BBC

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, η απόφαση του πρώην αστυνομικού διευθυντή της Νέας Υόρκης, Μπέρναρντ Κέρικ, να μην δεχθεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Η σχετική πρόταση, του είχε γίνει από τον ίδιο τον Τζορτζ Μπους πριν από μία βδομάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος τον είχε επιλέξει, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του στην Νέα Υόρκη, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην επιστολή του, ο Κέρικ, επικαλείται προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να αναλάβει τη θέση.

    Πολλοί οι "προσωπικοί" λόγοι

    Όπως μεταδίδει το CNN, ο Αμερικανός αξιωματούχος αρνήθηκε την πρόταση μετά την αποκάλυψη ότι ένα αλλοδαπό άτομο που απασχολείται ως οικονόμος στο σπίτι του, δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή του στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, το BBC αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ότι η άρνηση Κέρικ συνδέεται με την εμπλοκή του στη βιομηχανία όπλων Taser .

    O Κέρικ, σύμφωνα με το FBI, ήταν μέλος του ΔΣ της Taser και έλαβε από μετοχές το ποσό των 6.2 εκατομμυρίων δολαρίων .

    Την ίδια ώρα, οι New York Times, συνδέουν την άρνηση του με το χρηματικό πρόστιμο που του επεβλήθη επειδή είχε αναθέσει σε δυο αστυνομικούς να ασχοληθούν με έρευνα για την αυτοβιογραφία του.

    Η άρνηση του Κέρικ, σχολιάστηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

    "Ο πρόεδρος σέβεται την απόφασή του" τόνισε ο Σκοτ Μακκίλαν επισημαίνοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα κινηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα για να βρει το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 December 2004 - 9:52:03 UTC