Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανούσιο 0-0!
  • [02] Στην Έβερτον το ντέρμπι
  • [03] Μάχη στην Μπουντεσλίγκα
  • [04] Θύμα τοξικής δηλητηρίασης ο Β. Γιούσενκο
  • [05] Ο υπ. Δικαιοσύνης στις φυλακές Τύρινθας-Ναυπλίου
  • [06] Η μη τήρηση του fair play..
  • [07] Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΝ
  • [08] Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός
  • [09] Υπέρ του Μπάγιεβιτς ο Κόκκαλης
  • [10] Ο Βόλος κέρδισε τον "κάμπο"

    [01] Αθλητισμός

    Ανούσιο 0-0!

    11/12/2004 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές κακό θέαμα και χωρίς να δημιουργήσουν σχεδόν καμία σπουδαία ευκαιρία Άρης και Αιγάλεω έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν έτσι από έναν βαθμό. Οι γηποεδούχοι μπορεί να είχαν την ελαφρά υπεροχή δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν στην περιοχή του Σιντιμπέ με αξιώσεις, ενώ ήταν εμφανές πως υπήρχε και άγχος που όσο περνούσε η ώρα έδινε την θέση του στην κούραση. Στο 27' πάντως από ένα κόρνερ του Λαζανά λίγο έλειψε το Αιγάλεω να δεχθεί ένα απολύτως απροσδόκητο γκολ, όμως ο Σιντιμπέ έσωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτε αφού οι φάσεις μέσα στις δυό εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 63΄ ο Αμπελάς γύρισε την μπάλα στο το ύψος της μικρής περιοχής, ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να μπλοκάρει αλλά ο Παπουτσής απομάκρυνε πριν προλάβει ο Καλλιμάνης. Στο 73΄ ο Μανουσάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, επιχείρησε τη σέντρα αλλά ο Μακρής δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 77΄ ο Σανχούρχο με καλή εκτέλεση φάουλ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σιντιμπέ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ίσως τελικά το μόνο αξιοσημείωτο αυτού του αγώνα να ήταν η πρώτη του Χατζάρα απέναντι στην ομάδα που εκείνος "έχτισε"!

    Άρης: Λυμπερόπουλος, Νάιντος, Γόγολος, Παπαδόπουλος, Καλλιμάνης, Βανγκέλι (69΄ Χρυσάφης), Μουράφσκι, Σανχούρχο, Μαρκομιχάλης, Αμπελάς, Λαζανάς. Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Εντουσέι, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Παπουτσής, Μπάρκογλου (55΄ Μακρής), Φωτάκης (90΄ Άγγος), Σκοπελίτης, Μανουσάκης (74΄ Χλωρός), Τσάτσος, Αγρίτης.

    [02] Αθλητισμός

    Στην Έβερτον το ντέρμπι

    11/12/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα γκολ του Κάρσλεϊ στο 68' ήταν αυτό που έμελλε να είναι και το νικητήριο για την Έβερτον στο τοπικό ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι ήταν όσο χρειαζόταν καλύτερη από την "κουρασμένη" από την υπερπροσπάθεια του Τσάμπιονς Λιγκ, Λίβερπουλ και πήραν αυτό που ήθελαν. Έτσι ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Τσέλσι και δύο βαθμούς εμπρός από την Άρσεναλ και πλέον αναμένουν το αποτέλεσμα του αυριανού μεγάλου αγώνα ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ με την ελπίδα οι "κανονιέρηδες" να χάσουν βαθμούς και να παραμείνουν πίσω τους. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη της Νόριτς επί της Μπόλτον με 3-2 και οι εκτός έδρας της Τότεναμ επί της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσάρλτον επί της Γουέστ Μπρομ, αμφότερες με 0-1.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Κρίσταλ Πάλας-Μπλάκμπερν 0-0 Έβερτον-Λίβερπουλ 1-0 Μάντσεστερ Σ.-Τότεναμ 0-1 Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ 1-1 Νόριτς-Μπόλτον 3-2 Σαουθάμπτον-Μίντλεσμπρο 2-2 Γουέστ Μπρομ-Τσάρλτον 0-1 Άρσεναλ-Τσέλσι 12/12 Άστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ 12/12 Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 13/12

    Βαθμολογία (17 αγ.)

    Τσέλσι 39-16αγ. Έβερτον 36 Άρσεναλ 34-16αγ. Μάντσεστερ Γ. 30-16αγ. Μίντλεσμπρο 29 Άστον Βίλα 25-16αγ. Λίβερπουλ 24-16αγ. Τσάρλτον 24 Μπόλτον 23 Πόρτσμουθ 22-16αγ. Τότεναμ 22 Νιούκαστλ 21

    [03] Αθλητισμός

    Μάχη στην Μπουντεσλίγκα

    11/12/2004 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συναρπαστικά εξελίσσεται το Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε ισόπαλη με την Στουτγκάρδη εντός έδρας με 2-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα και παρέμεινε στην κορυφή. Ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής περιόδου για τους "βαυαρούς", ο Παραγουανός Γκερέρο, ήταν αυτός που λύτρωσε τους γηπεδούχους καθώς σκόραρε στο 89ο λεπτό για την ομάδα του και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Στουτγκάρδη αν και κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά, με τέρματα των Μέισνερ (26΄) και Κουράνι (65΄), δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα και «συμβιβάστηκε» με τον ένα βαθμό. Το άλλο τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε ο Πιζάρο, στο 67΄.

    Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία

    Η Σάλκε όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία στο Μόναχο, καθώς ήρθε ισόπαλη με 1-1 εντός έδρας με την ουραγό Φράιμπουργκ. Έτσι παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τους ίδιους βαθμούς που έχει και η Μπάγερν, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη.

    Αντίθετα, την ξέφρενη πορεία της συνεχίζει η Χέρτα Βερολίνου που επικράτησε εκτός έδρας του Ανόβερου. Με τη νίκη της αυτή βρέθηκε στην τέταρτη θέση μαζί με το Ανόβερο αλλά και την Βέρντερ. Οι Πρωταθλητές με την σειρά τους δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κάιζερσλάουτερν με τγην οποία αναδείχθηκαν ισόπαλη με 1-1. Ο Άγγελος Χαριστέας πέρασε στον αγώνα στο 75ο λεπτό, στη θέση του Σούλτζ.

    Τα αποτελέσματα

    Μάιντς-Νυρεμβέργη 0-1

    Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 2-2

    Μπόχουμ-Αμβούργο 1-2

    Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου 0-1

    Χάνσα Ροστόκ-Ντόρτμουντ 1-1

    Σάλκε-Φράιμπουργκ 1-1

    Βέρντερ Βρέμης-Καϊζερσλάουτερν 1-1

    Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 12/12

    Βόλφσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 12/12

    Η βαθμολογία

    Μπάγερν Μονάχου 34

    Σάλκε 34

    Στουτγκάρδη 31

    Βέρντερ 28

    Χέρτα 28

    Ανόβερο 28

    Βόλφσμπουργκ 27-16αγ.

    Αμβούργο 25

    Λεβερκούζεν 25-16αγ.

    Αρμίνια Μπ. 24-16αγ.

    [04] Κόσμος

    Θύμα τοξικής δηλητηρίασης ο Β. Γιούσενκο

    11/12/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε δηλητηρίαση από διοξίνη απέδωσαν οι θεράποντες ιατροί του ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο, την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και του έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων εμφανείς παραμορφώσεις στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρουντολφίνερχαους της Βιέννης όπου ο Γιούσενκο υπεβλήθη σε ενδελεχείς εξετάσεις, η δηλητηρίαση αυτή, που θα μπορούσε να του είχε κοστίσει ακόμα και τη ζωή, ενδεχομένως να πρόκειται για προμελετημένη ενέργεια. "Διαπιστώσαμε υψηλή περιεκτικότητα σε διοξίνη, η οποία χορηγήθηκε πιθανότατα δια της στοματικής οδού" ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κλινικής δρ. Τσίμπφερ σημειώνοντας πως η κατάσταση της υγείας του ασθενή έχει βελτιωθεί σημαντικά. Όσο για τον ακριβή τρόπο που δηλητηριάστηκε ο 50χρονος αρχηγός της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο δρ. Τσίμπφερ εικοτολόγησε πως ένα διάλυμα με διοξίνη θα μπορούσε να του είχε χορηγηθεί μέσα από μία σούπα, ωστόσο διευκρίνισε πως αυτό αποτελεί θέμα προς διερεύνηση για τις αρμόδιες αρχές. Η Ουάσιγκτον εξέφρασε την ανησυχία της για τις αποκαλύψεις και ζήτησε έρευνα εις βάθος για την υπόθεση, ενώ δήλωσε την επιθυμία της για "ελεύθερες και δίκαιες εκλογές" στις 26 Δεκεμβρίου.

    Κατηγορεί τις ουκρανικές αρχές

    "Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το γεγονός ότι η ασθένεια του προκλήθηκε από δηλητηρίαση με διοξίνη", δήλωσε ο δρ. Μίχαελ Τσίμπφερ. "Εξακριβώσαμε ισχυρή συγκέντρωση διοξίνης, της τάξης του γραμμαρίου (...) δηλαδή σε αναλογίες που βρίσκονται χίλιες φορές πάνω από τα επίπεδα τα οποία ανιχνεύονται συνήθως στο αίμα και τους ιστούς", πρόσθεσε ο Αυστριακός επιστήμονας, προσθέτοντας ότι ο ασθενής τους είναι σε θέση να εργασθεί και η ασθένειά του δεν είναι μεταδοτική.

    Όσον αφορά την παραμόρφωση στο δέρμα του προσώπου που παρουσιάζει ο Γιούσενκο, οι γιατροί δήλωσαν ότι "θα πάρει χρόνο για να θεραπευτεί".

    Ο Γιούσενκο παρατήρησε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές, των οποίων ο δεύτερος γύρος κηρύχθηκε άκυρος και αναμένεται να επαναληφθεί στις 26 Δεκεμβρίου. Τότε ο Γιούσενκο κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για την κατάσταση του, μομφή την οποία με τη σειρά τους απέρριψαν.

    Τότε οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τη θεωρία της δηλητηρίασης, κάτι που κατέστη δυνατό τώρα μέσω κλινικών παρατηρήσεων, σε δερματικές αλλοιώσεις, σε αιμοληψίες και σε ιστολογικά ευρήματα.

    Η διοξίνη είναι μια συνηθισμένη ουσία, που απαντά στη βιομηχανική ρύπανση και σε μικρές συγκεντρώσεις προκαλεί μακροπρόθεσμα δυσάρεστες συνέπειες. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε καταγραφεί το τι μπορεί να παρουσιάσει ένας οργανισμός που θα δεχθεί την ουσία σε τόσο μεγάλη δόση.

    [05] Κοινωνία

    Ο υπ. Δικαιοσύνης στις φυλακές Τύρινθας-Ναυπλίου

    11/12/2004 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Επίσκεψη στις αγροτικές φυλακές της Τύρινθας και στις Δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσιος Παπαληγούρας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως επανέλαβε ο κ. Παπαληγούρας, προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών με τη δημιουργία νέων και την απέλαση των αλλοδαπών κρατουμένων στις χώρες τους, ο διαχωρισμός κρατουμένων ανάλογα με το αδίκημα που έχουν διαπράξει και η επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων ώστε η επανένταξή τους στην κοινωνία να είναι ευκολότερη.

    [06] Αθλητισμός

    Η μη τήρηση του fair play..

    11/12/2004 9:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2004 9:42:03 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ένα παιχνίδι με πολλά παράπονα και από τις δύο ομάδες, ειδικά από τους γηπεδούχους, ο Πανιώνιος πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή με 1-0. Το γκολ, που σήκωσε και θύελλα αντιδράσεων από τους γηπεδούχους, πέτυχε ο Μάντζιος στο 27 λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με σουτ από τη μικρή περιοχή, σε μία φάση που όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΗΡΑ έπρεπε να τηρηθεί το fair play και να μην γίνει καθόλου. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν κακό με ελάχιστες φάσεις αλλά με πολύ δύναμη και ένταση.

    Δεν βγήκε η μπάλα

    Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τις ελάχιστες φάσεις, το γκολ του Πανιωνίου που ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, τα πολλά σκληρά φάουλ αλλά και τις αρκετές κάρτες. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και "ψαχνόντουσαν" μέσα στο γήπεδο. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη φάση του 27ου λεπτού. Εκεί επετεύχθη και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ένας παίκτης του Ηρακλή έπεσε τραυματισμένος στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι παίκτες του Πανιωνίου, και συγκεκριμένα ο Ντομορό, ενώ έδειξε στην αρχή ότι θα βγάλουν τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, τελικά συνέχισαν τη φάση.

    Η σέντρα βρήκε τον Μάντζιο στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός με ωραία προσποίηση και σουτ πέτυχε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Το παιχνίδι δυνάμωσε αρκετά από εκεί και πέρα με πολλά σκληρά φάουλ, ειδικά από τους παίκτες του "Γηραιού". Όμως στο 35' ο παίκτης που είδε την κόκκινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια ήταν των "κυανέρυθρων". Ο Ντομορό που είχε δεχτεί την κίτρινη κάρτα στο 29', έξι λεπτά μετά πήρε και δεύτερη για ένα φάουλ που δεν σήκωνε κάρτα και αποβλήθηκε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι.

    Όρθιοι με μείον ένα

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής προσπάθησε να ξεκινήσει πιο επιθετικά καθώς κυνηγούσε στο σκορ και είχε την αριθμητική υπεροχή. Ο Πανιώνιος όμως αμυνόταν πολύ καλά και δεν άφηνε εύκολα διαδρόμους στον αντίπαλο του. Με κύριο εκφραστή τον Καπετάνο, οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση όμως δεν τα κατάφεραν. Το παιχνίδι τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια παλικαρίσια νίκη μέσα στο Καυταντζόγλειο και τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Κατσαμπής, Σεγκιρί (67' Παπαζαχαρίας), Στεφανής (79' Διαμαντίδης), Σνάουτσερ, Κεϊτά, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Μπακιρτζίογλου, Κ. Καπετάνος, Π. Καπετάνος.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Γιαννόπουλος, Εξουζίδης, Σπυρόπουλος, Ντομορό, Λαγωνικάκης, Γουνδουλάκης (82΄Μέσαρος), Τζιόλης, Παρόντι (87' Μαρκορά), Μπρέσκα, Μάντζιος (60' Μάκος).

    [07] Πολιτική

    Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΝ

    11/12/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπέρ του διαλόγου με τους άλλους πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με ικανοποιητικούς όρους για το ΣΥΝ τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης στην ομιλία του στο πλαίσιο του 4ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

    Προτείνω, είπε ο πρώην ευρωβουλευτής "να επιδιώξουμε εμείς τον διάλογο με τους όρους που εμείς θεωρούμε ικανοποιητικούς, να είναι ανοιχτός χωρίς προκαθορισμένο αποτέλεσμα, με ημερήσια διάταξη κοινά συμφωνημένη και εξελίξιμη σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ας διαμορφώσουμε εμείς το Φόρουμ διαλόγου που προτάθηκε και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ". Ο κ. Παπαγιαννάκης είπε ότι "είναι ρεαλιστική η ανάγκη μιας πραγματικά εναλλακτικής πρότασης εξουσίας που περνάει από τον διάλογο και την ανάγκη συσπείρωσης ευρύτατων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αν θέλουμε αν αλλάξει κάτι σ αυτόν τον τόπο".

    Ανεβαίνοντας στο βήμα, με τη σειρά του, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι η μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥΝ είναι η εδραίωση και η ενίσχυση της αυτονομίας του κόμματος. Πιο αριστερά, είπε χαρακτηριστικά, δεν σημαίνει πιο κοντά στο ΚΚΕ και πιο ανανεωτικά δεν σημαίνει πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας γενικά για συνεργασίες ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι οι όποιες συνεργασίες θα πρέπει να γίνονται σε στέρεη προγραμματική βάση.

    Ο τρίτος κατά σειρά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΝ Χρ. Παπαδόπουλος, στην ομιλία του, άσκησε έντονη κριτική στον έως τώρα τρόπο λειτουργίας του κόμματος τονίζοντας ότι στην πράξη ο ΣΥΝ λειτούργησε "εν πολλοίς "προεδροκεντρικό" πολιτικό σχήμα με τις παράλληλες και ανεξέλεγκτες εξουσίες των προβεβλημένων στελεχών ".

    Αργά το βράδυ και μετά από πολύωρες συζητήσεις, υιοθετήθηκε το τελικό κείμενο των πολιτικών θέσεων του συνεδρίου που "μετακινεί" το Συνασπισμό σε πιο δυναμικές θέσεις απέναντι στην ΕΕ, υπογραμμίζει την πρόθεση του κόμματος να ασκήσει "μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ" και την άρνηση του απέναντι σε κεντρικές πολιτικές συνεργασίες και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΚΕ.

    Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, απορρίφθηκε και μία τροπολογία που αναφέρονταν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η οποία ανέφερε ότι "ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να συνδράμει τις δυνάμεις του δικομματισμού προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα της προεδρικής εκλογής προσφέροντάς τους υποψήφιο από τις γραμμές του..."

    Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται αύριο με την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΝ. Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

    [08] Αθλητισμός

    Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

    11/12/2004 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Α1 Μπάσκετ έμεινε ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη του επί του Αμαρουσίου στο "υποτιθέμενο" ντέρμπι κορυφής. Οι Πρωταθλητές, στο ριμέϊκ του περυσινού τελικού, δυσκολεύτηκαν στο α' μέρος, όμως στο δεύτερο "πάτησαν γκάζι" και έφτασαν άνετα στη νίκη με 83-68. Το Μαρούσι ήταν αρκετά καλό στο πρώτο ημίχρονο όμως μετά "κατέρρευσε". Στα υπόλοιπα παιχνίδια, μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ιωνικός στην Αμαλιάδα επί του Πανιωνίου με 87-84, ενώ την ήττα με έναν πόντο γνώρισε ο Μακεδονικός από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή με 59-58 και έπεσε από την κορυφή. Εύκολες νίκες για ΠΑΟΚ και Άρη επί της Ολύμπιας και Πανελληνίου αντίστοιχα. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Μεντ και Απόλλωνας Πατρών-ΑΕΚ.

    Τα αποτελέσματα

    ΠΑΟΚ-Ολύμπια 87-67

    Ηρακλής-Μακεδονικός 59-58

    Άρης-Πανελλήνιος 92-72

    Ιωνικός ΝΦ Αμαλ.-Πανιώνιος 87-84

    Παναθηναϊκός-Μαρούσι 83-68

    Ολυμπιακός-ΜΕΝΤ 13/12

    Απόλλων Π.-ΑΕΚ 13/12

    Η βαθμολογία

    Παναθηναϊκός 16

    Άρης 14

    ΑΕΚ 14-8αγ.

    ΠΑΟΚ 14

    Μακεδονικός 14

    Μαρούσι 14-8αγ.

    Πανιώνιος 14

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλιάδας 14

    Ηρακλής 13

    Απόλλων Π. 11-8αγ.

    ΜΕΝΤ 11-8αγ.

    Πανελλήνιος 11

    Ολύμπια Λάρισας 11

    Ολυμπιακός 9-7αγ.

    [09] Αθλητισμός

    Υπέρ του Μπάγιεβιτς ο Κόκκαλης

    11/12/2004 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν υπάρχει θέμα Μπάγιεβιτς στον Ολυμπιακό. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" κ. Σωκράτης Κόκκαλης μέσω επίσημης ανακοίνωσης στην οποία εξέδωσε. Έτσι έβαλε ένα τέλος στις φήμες περί απομάκρυνσης του Σερβοέλληνα τεχνικού από τον πάγκο των "κόκκινων".

    Συγκεκριμένα η δήλωση ήταν η εξής: "Ο αποκλεισμός της ομάδας μας από το Champions League μας στενοχώρησε όλους. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε αυτό το γεγονός να μας παρασύρει σε συμπεριφορές, που επιθυμούν να προκαλέσουν οι γνωστοί αντιολυμπιακοί κύκλοι.

    Στηρίζουμε όλοι τον προπονητή και την ομάδα μας για να συνεχίσουμε με επιτυχίες την πορεία μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε για την κατάκτηση όλων των στόχων που έχουμε μπροστά μας".

    [10] Αθλητισμός

    Ο Βόλος κέρδισε τον "κάμπο"

    11/12/2004 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β Εθνικής, περιμένοντας τι θα κάνει αύριο ο Πανσερραϊκός, βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι "κόκκινοι" στο ντέρμπι με τη Λάρισα, το οποίο και άνοιξε την αυλαία της 11ης ημέρας, ήταν οι νικητές με 1-0. Κατάμεστο ήτα το στάδιο του Βόλου και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Συμεωνίδης στο 76΄.

    Η υπόλοιπη αγωνιστική

    14:45 (Ζωγράφου) Ηλυσιακός-Νίκη Βόλου

    14:45 (Καλαμάτα) Καλαμάτα-Εθνικός Αστέρας

    14:45 (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός

    14:45 (Πάτρα) Παναχαϊκή 2005-Πανηλειακός

    14:45 (Ριζούπολη) Απόλλων Αθηνών-Καστοριά

    ΔΕΥΤΕΡΑ

    14:45 (Περιστέρι) Ατρόμητος Αθηνών-Ακράτητος

    ***Δεν θα γίνει το ματς Ποσειδών Νέων Πόρων-Προοδευτική


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 December 2004 - 21:51:56 UTC