Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητούν Βρετανοί επιστήμονες Τα μυστικά της υγείας ...στα γιατροσόφια
  • [02] Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι Τρισάγιο στον τόπο της
  • [03] "Ρωμαίος" προπονητής ο Ντελ Νέρι
  • [04] Από χειρουργό στην Ινδία Εγχειρήσεις ...χωρίς αναισθητικό
  • [05] Η επιστροφή του "λύκου"
  • [06] Δυο τραυματίες Έκρηξη σε κτίριο στη Βαρσοβία
  • [07] Για συνεργασία με την ΕΤΑ Συλλήψεις υπόπτων στην Ισπανία
  • [08] Τραυματίες οι Στολτίδης, Πάντος
  • [09] Μέσω chat rooms έγραφαν ανηλίκους στα sites τους Εξαρθρώθηκε κύκλωμα
  • [10] Ο Κρίστερ Πέτερσεν είχε καταδικαστεί ισόβια Πέθανε ο "δολοφόνος" του
  • [11] Πλήρης ο Ιωνικός
  • [12] Νέο Δ.Σ. στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
  • [13] "Διευρύνονται οι ανισότητες" επισημαίνει ο ΣΥΝ Αντιδράσεις για τον

    [01] Υγεία

    Αναζητούν Βρετανοί επιστήμονες Τα μυστικά της υγείας ...στα γιατροσόφια

    29/9/2004 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του καρκίνου φαίνεται, πως έχουν οι παραδοσιακοί μέθοδοι θεραπείας, που χρησιμοποιούσαν λαοί σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου εδώ και αιώνες. Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες της εναλλακτικής ιατρικής από το Kings College του Λονδίνου, οι οποίοι εξέτασαν θεραπείες κατά του διαβήτη από την Ινδία, γιατρικά για την επούλωση των τραυμάτων από την Γκάνα και για την αντιμετώπιση του καρκίνου από την Άπω Ανατολή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματά των μελετών τους θα βοηθήσουν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να διαπιστώσουν ποια από τα φυτά, που χρησιμοποιούν στις θεραπείες τους είναι όντως χρήσιμα, ενώ θα ανοίξουν νέους δρόμους στη φαρμακευτική.

    Φυτά-φάρμακα για τον διαβήτη και τον καρκίνο

    Μεταξύ των φυτών, που εξέτασαν ήταν και αυτό από το οποίο προέρχεται το γνωστό μπαχαρικό κάρυ, του οποίου το επιστημονικού όνομα είναι Μουράγια Κοενίγκι. Το εν λόγω φυτό αποδείχτηκε ιδιαίτερα δραστικό στις θεραπείες κατά του διαβήτη. Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί ανακάλυψαν, ότι εκχυλίσματα από το φυτό περιόριζαν τη δράση του πεπτικού ενζύμου παγκρεατική άλφα-αμυλάση, που ευθύνεται για τη μετατροπή του αμύλου σε γλυκόζη μέσα στο στομάχι.

    Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, δεν παράγουν αρκετή ινσουλίνη για να αντιμετωπίζουν τις ραγδαίες αυξήσεις της γλυκόζης στο αίμα τους. Αν, λοιπόν περιοριστεί η δράση της άλφα-αμυλάσης, με συνέπεια να μειωθεί ο ρυθμός μετατροπής του αμύλου, τότε θα επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο η ταχύτητα με την οποία η γλυκόζη περνά από το έντερο στο αίμα.

    Αυτό που τώρα ενδιαφέρει τους ερευνητές είναι να εξακριβώσουν τη δραστικότητα των εκχυλισμάτων του κάρυ για να συμπεράνουν κατά πόσο μια νέα θεραπεία βασισμένη σ αυτό το συστατικό θα είναι αποτελεσματικότερη από τις υπάρχουσες. Εντυπωσιακά ήταν και τα πορίσματα, που προήλθαν από τις έρευνες, που διεξήγαγαν οι Βρετανοί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας, Kwame Nkrumah, της Γκάνα.

    Οι μελετητές ήρθαν σε επαφή με ντόπιους πρακτικούς γιατρούς, για να εξακριβώσουν ποια φυτά χρησιμοποιούσαν στις θεραπευτικές τους μεθόδους. Έπειτα εξέτασαν τα φυτά αυτά για να επιβεβαιώσουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

    Όπως αποδείχτηκε, εκχυλίσματα από το φυτό Κομμελίνα ντιφούζα, που χρησιμοποιείται για την επούλωση των τραυμάτων διαθέτει, όντως, αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση.

    Ευχάριστα μηνύματα ήρθαν και από τις εργαστηριακές εξετάσεις θεραπειών κατά του καρκίνου, που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην Κίνα και την Άπω Ανατολή . Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι κάποια από τα φυτά, που εμπεριέχονται ως συστατικά στις θεραπείες φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

    Το πρώτο βήμα μιας μελλοντικής μελέτης

    Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, και στις τρεις περιπτώσεις χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να επιβεβαιωθούν τα μέχρι τώρα πορίσματα.

    Την ίδια πεποίθηση εκφράζει και ο Έντζαρ Έρνστ, καθηγητής εναλλακτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Peninsula του Έξετερ.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε τη μελέτη των Βρετανών επιστημόνων ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, επεσήμανε, όμως, ότι αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς ερευνών, που θα επιβεβαιώσουν πιθανόν τα παρόντα αποτελέσματα.

    [02] Εσωτερικά

    Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας

    29/9/2004 3:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε το πρωί τρισάγιο στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όπου τη Δευτέρα έχασαν τη ζωή τους οι επτά μαθητές. Παράλληλα, φορείς και κάτοικοι της Φθιώτιδας συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους στο "φονικό πέταλο" του Μαλιακού, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του δρόμου. Στο θέμα του πολύνεκρου δυστυχήματος παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με επείγον έγγραφό του στον υπουργό Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα απολογηθούν οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο, που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Λαμίας. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία όλης της χώρας σε ένδειξη πένθους, ενώ συλλυπητήριο τηλεγράφημα έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Μεθαύριο οι απολογίες

    Στο μεταξύ, την κατ' απόλυτη προτεραιότητα των ανακρίσεων για την εξακρίβωση των συνθηκών και των αιτίων του δυστυχήματος στο Ασπρονέρι ζήτησε από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός.

    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες και για τους δύο οδηγούς, οι οποίοι, μαζί με την ιδιοκτήτρια του φορτηγού, πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή. Εναντίον τους έχουν ασκηθεί διώξεις για μία κακουργηματική πράξη, δύο πλημμελήματα, τέσσερα πταίσματα, αλλά και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, ανακοίνωσε σειρά μέτρων, που θα ληφθούν στους εθνικούς δρόμους. Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ θα τοποθετηθούν κάμερες- ραντάρ στις εθνικές οδούς και στα επικίνδυνα σημεία, καθώς και πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, που θα προειδοποιούν τους οδηγούς. Παράλληλα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουν συσταθεί τμήματα τροχαίας εθνικών οδών, που θα συντονίζονται από ένα ενιαίο κέντρο.

    Σε συλληπητήριο τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητεί να μεταβιβαστούν τα συλλυπητήρια του ίδιου και ολόκληρου του ρωσικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει: "με πόνο καρδιάς μάθαμε για το τρομερό δυστύχημα που προκάλεσε τραγικές συνέπειες. Νιώθουμε βαθιά τη θλίψη σας και συμπονούμε με τον αδελφό λαό της Ελλάδος".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρευνα για την τραγωδία

    [03] Champions League

    "Ρωμαίος" προπονητής ο Ντελ Νέρι

    29/9/2004 4:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νεός προπονητής για την Ρόμα είναι ο Λουίτζι Ντελ Νέρι. Οι άνθρωποι των "τζιαλορόσσi" τον ανακοίνωσαν και επίσημα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ως τον αντικαταστάτη του Ρούντι Φέλερ στην τεχνική ηγεσία των "Ρωμαίων". Ο Ντελ Νέρι συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του ιταλικού συλλόγου, Φράνκο Σένσι στο σπίτι του τελευταίου (Βίλα Πατσέλι) όπου και ρυθμίστηκαν παρουσία του ατζέντη του τεχνικού οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας. Το απόγευμα ο Ντελ Νέρι θα παρουσιαστεί στους ποδοσφαιριστές από την διοίκηση στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στην Τριγκόρια

    [04] Διάφορα

    Από χειρουργό στην Ινδία Εγχειρήσεις ...χωρίς αναισθητικό

    29/9/2004 4:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ένα πρωτότυπο τρόπο για να χειρουργεί τους ασθενείς του βρήκε ένας χειρούργος από την Ινδία, ο οποίος πραγματοποιεί επεμβάσεις κήλης. Ο Βιγιάγια Κουμάρ ισχυρίζεται, ότι βρήκε τη μέθοδο, που μπορεί να αντικαταστήσει την επισκληρίδειο αναισθητική ένεση. Ο Κουμάρ πριν την εγχείρηση χορηγεί στους ασθενείς του ένα τοπικό αναισθητικό και ενδοφλέβια αντιβίωση, αλλά και ένα μικρό κασετόφωνο με ακουστικά ώστε να επιλέγουν κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τη μουσική, που επιθυμούν. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι η όλη διαδικασία είναι ασφαλής και σημειώνει, ότι οι ασθενείς μπορούν να περπατήσουν κανονικά 40 λεπτά μετά την εγχείρηση ή να φύγουν από το νοσοκομείο αφού περάσουν δυο ώρες. "Χρησιμοποιούμε τη μουσική ως βάση της θεραπείας καθώς έχει ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για το νου". Ο τελευταίος, πάντως, ασθενής, που "πέρασε" από τα χέρια βγήκε σώος και αβλαβής και δήλωσε ότι αισθάνεται υγιέστατος.

    [05] Αθλητισμός

    Η επιστροφή του "λύκου"

    29/9/2004 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς το μεγάλο της αστέρι κινδυνεύει να αγωνιστεί σε ένα ακόμη παιχνίδι η έκπληξη της Μπουντεσλίγκα, Βόλφσμπουργκ. Ο Άντρες Ντ Αλεσάντρο δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας και από τότε δεν έχει μπει σε φουλ ρυθμούς. Ο προπονητής των «λύκων» Έρικ Γκέρετς, ελπίζει ο Ντ΄Αλεσάντρο, να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα του Σαββάτου, κατά της Γκλάντμπαχ: «Μία μέρα πριν τον αγώνα θα γνωρίζουμε αν μπορεί ο Άντρες να δώσει το παρόν», είπε ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ που σίγουρα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες, Πάμπλο Τιάμ και Μάριαν Χριστόφ.

    [06] Διεθνή

    Δυο τραυματίες Έκρηξη σε κτίριο στη Βαρσοβία

    29/9/2004 4:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/9/2004 5:03:52 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο με γραφεία, στη Βαρσοβία, με αποτέλεσμα να τραυματίστουν δυο άτομα. Δύο παράθυρα έσπασαν στον 7ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της επιχειρηματικής συνοικίας της Βαρσοβίας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε πως από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά. Ανταποκριτής του Ρόιτερ δήλωσε πως δεν υπάρχει καπνός ούτε έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο, το οποίο αποκλείσθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

    [07] Διεθνή

    Για συνεργασία με την ΕΤΑ Συλλήψεις υπόπτων στην Ισπανία

    29/9/2004 4:42:00 μμ

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα στην επαρχία Λεόν της χώρας των Βάσκων, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ως ύποπτους για συνεργασία με την εκτός νόμου ένοπλη οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συλληφθέντες, για τους οποίους υπάρχει υπόνοια ότι ήταν μέλη του δικτύου επιμελητειακής υποστήριξης της ΕΤΑ, πιστεύεται ότι βοηθούσαν καταζητούμενους από την αστυνομία μαχητές της οργάνωσης να διαφύγουν στη γειτονική Γαλλία και εξασφάλιζαν κρησφύγετο σε άλλους που έμπαιναν παράνομα στην Ισπανία. Η ΕΤΑ, η οποία βρίσκεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, έχει σκοτώσει περίπου 850 ανθρώπους από το 1968 που διεξάγει μία εκστρατεία βομβιστικών και δολοφονικών επιθέσεων, διεκδικώντας τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στις βασκικές περιοχές της βόρειας Ισπανίας και της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

    [08] Champions League

    Τραυματίες οι Στολτίδης, Πάντος

    29/9/2004 5:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/9/2004 5:39:42 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού χθες επί της Λίβερπουλ είχε δυστυχώς και το τίμημα της. Ο σκόρερ της χθεσινής αναμέτρησης Ιεροκλής Στολτίδης αλλά και ο Τάσος Πάντος τελείωσαν τραυματίες το χθεσινό παιχνίδι, όπως δiαπιστώθηκε και στην σημερινή προπόνηση των "ερυθρόλευκων". Ο πρώτος έχει ένα αιμάτωμα στη δεξιά κνήμη και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και ατομική προπόνηση, ενώ ο δεύτερος έχει ένα αιμάτωμα στο κου ντε πιε και γι αυτό το λόγο υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο.

    Τίποτα σοβαρό για Βάλλα

    Η σημερινή προπόνηση έγινε νωρίς, στις 12 το μεσημέρι, για να ξεκουραστούν στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Ξάνθη. Και υπήρξε ένα απρόοπτο, καθώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Σπύρος Βάλλας δέχτηκε αγκωνιά στα χείλη, του σκίστηκαν και έτσι του τοποθετήθηκαν ράμματα.

    Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και τη νίκη επί της Λίβερπουλ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του. Αύριο η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα και όσοι δεν αγωνίστηκαν χτες θα αντιμετωπίσουν την ομάδα νέων του συλλόγου.

    Εγκώμια από τον Βρετανικό τύπο

    Εκτετεμένα σχόλια και αφιερώματα για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λίβερπουλ υπήρχαν σε όλες τις εφημερίδες της Αγγλίας αλλά και σε στον Ευρωπαϊκό τύπο. Κολακευτικά σχόλια από όλα τα μέσα αλλά και από τις εφημερίδες στο διαδίκτυοαπέσπασε και ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ των εριθρολεύκων, Ριβάλντο.

    Μάλιστα η SUN «έπαιξε» στο κείμενό της με τον Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, λέγοντας: «Ο Μπενίτεθ έφτασε στην Αθήνα με σκοπό την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά έφυγε αφήνοντας εντυπώσεις που φέρνουν στη μνήμη την Πόλα Ράντκλιφ (σ.σ. τη Βρετανίδα Μαραθωνοδρόμο που εγκατέλειψε). Θέλει ακόμα μαθήματα η Λίβερπουλ, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της τάξης. Αν ο Ολυμπιακός τελείωνε επιτυχώς τρεις φάσεις, θα κάναμε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της ομάδας»

    ΙNDEPENDENT: «O Ριβάλντο ενορχήστρωσε την ήττα της Λίβερπουλ. Ο Ριβάλντο γύρισε πίσω τον χρόνο και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη στο Α όμιλο. Οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν απείλησαν την εστία των γηπεδούχων».

    BBC: «Η Λίβερπουλ υπέστη την πρώτη της ήττα κόντρα σε ελληνική ομάδα. Οι «κόκκινοι» έπαιξαν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο απέδειξε πως ακόμα μπορεί να προσφέρει μαγικές στιγμές».

    Το επίσημο site της UEFA: «Ο Ολυμπιακός πέρασε στην κορυφή του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ένα γκολ του Στολτίδη ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα σχέδια της Λίβερπουλ. Ηταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού συλλόγου για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και μια πανάξια νίκη με τον σταρ Ριβάλντο στη μεσαία γραμμή. Από δικό του φάουλ προήλθε η κεφαλιά του Στολτίδη που κατέληξε στα δίχτυα. Τα δοκάρια απέτρεψαν δύο φορές την ελληνική ομάδα να μεγαλώσει το προβάδισμά της».

    SPORTING-LIFE.COM: «Οι κόκκινοι πισωγύρισμα στην Αθήνα. Με κεφαλιά του Στολτίδη ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ. Οι ελπίδες της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέταξαν στην Αθήνα».

    SOCCERNET.COM: «Το μέλλον της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ τέθηκε σε αμφιβολία μετά από μια ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν τον αγώνα με φουλ άμυνα, αφού είχαν μείνει με δέκα παίκτες. Όμως, θα ήταν άδικο αν δεν είχαν πάρει οι Έλληνες τη δεύτερη νίκη τους επί αγγλικής ομάδας σε 31 χρόνια. Η Λίβερπουλ ήταν σκέτη απογοήτευση, καθώς δεν είχε πάθος και φλόγα, προσπαθώντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις και ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη με το γκολ του Στολτίδη».

    GOAL.COM: «Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ έγινε μόλις η δεύτερη αγγλική ομάδα που έχασε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη νίκη του 1-0 στο Καραϊσκάκη. Ο Στολτίδης αποδείχθηκε ο ήρωας του αγώνα καθώς ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά έφτανε για να κερδίσει τη φτωχή Λίβερπουλ. Η νύχτα άρχισε αρκετά καλά για τους Έλληνες οι οποίοι ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση από την εντυπωσιακή ισοπαλία με την Λα Κορούνια και το θετικό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

    This is London.co.uk: «Η Λίβερπουλ δεν είχε απάντηση στον Ριβάλντο. Ο Μπενίτεθ αιχμαλωτίστηκε και πάλι από την ασυνέπεια της Λίβερπουλ και ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό στον οποίο έδινε έμπνευση ο Ριβάλντο».

    Κλήθηκε στην Εθνική ο Οκκάς

    Για την κλήση του Γιαννάκη Οκκά στην Εθνική ομάδα, ενημέρωσε σήμερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, κλήθηκε για τα παιχνίδια Κύπρος-Νησιά Φερόε και Κύπρος-Γαλλία που θα διεξαχθούν στις 9 και 13 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ακόμη η ΕΠΟ ενημέρωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κλήση του ποδοσφαιριστή της Χρήστου Λισγάρα στην Εθνική ομάδα νέων για τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, που θα διεξαχθούν στα νησιά Φερόε από 8 έως 12/10.

    [09] Εσωτερικά

    Μέσω chat rooms έγραφαν ανηλίκους στα sites τους Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σατανιστών στο Ίντερνετ

    29/9/2004 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν στην Αθήνα και τη Λευκάδα για καθύβριση θρησκευμάτων κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί ασέμνων δημοσιευμάτων και προσηλυτισμό. Αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από εισαγγελική παραγγελία έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και εντόπισαν ψηφιακά ίχνη διαφόρων ατόμων που εισέρχονταν ως διαχειριστές σε sites μέσω των οποίων προσηλύτιζαν νεαρά άτομα στο σατανισμό, προτρέποντάς τα για συμμετοχή σε διάφορες τελετές. Ακόμα, μέσω των sites έδιναν οδηγίες και συμβουλές για την πρακτική άσκησης της μαύρης μαγείας, ενώ μέσω chat rooms έγραφαν ως μέλη, με διάφορα μέσα, στα sites τους, ανήλικα άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

    Στον Εισαγγελέα

    Από την έρευνα προέκυψε ότι, συνδιαχειριστής στα sites ήταν εκτός των συλληφθέντων και άτομο, που μένει στη Γερμανία τα στοιχεία, του οποίου ζητήθηκαν από την Ιντερπόλ.

    Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που έγιναν χθες στην Αθήνα και τη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν οχτώ κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αποθηκευτικών μέσων και συγκεκριμένα 400 cd-rom, 70 δισκέτες και βιβλία με πρακτικές τελετών μαύρης μαγείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [10] Διεθνή

    Ο Κρίστερ Πέτερσεν είχε καταδικαστεί ισόβια Πέθανε ο "δολοφόνος" του Πάλμε

    29/9/2004 6:51:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Έφυγε" από τη ζωή ο Κρίστερ Πέτερσεν, ο μοναδικός ύποπτος που προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης για την δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, το 1986, αφήνοντας ανεξιχνίαστη την υπόθεση ύστερα από 18 χρόνια. Ο Πέτερσεν πέθανε σήμερα από τραύματα που είχε υποστεί στο κεφάλι πρόσφατα, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Καρολίνσκα χωρίς να διευκρινίσει πως τραυματίστηκε. Ο Πέτερσεν είχε καταδικαστεί το 1989, αλλά αθωώθηκε τον ίδιο χρόνο από ανώτερο δικαστήριο.

    Το όπλο του εγκλήματος παραμένει άγνωστο

    Ο Σουηδός Πρωθυπουργός πυροβολήθηκε από έναν ένοπλο στο κέντρο της Στοκχόλμης στις 28 Φεβρουαρίου 1986, λίγη ώρα μετά την έξοδό του από ένα κινηματογράφο μαζί με την συζυγό του Λίσμπεθ.

    Η τελευταία αναγνώρισε τον Πέτερσεν ως τον δολοφόνο του συζύγου της και δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια το 1989.

    Τον ίδιο χρόνο αθωώθηκε από εφετείο που έκρινε την κατάθεση της Λίσμπεθ Πάλμε μη αξιόπιστη.

    Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος, ένα Μάγκνουμ 357, ενώ έχουν εξεταστεί πάνω από 500 περίστροφα του ίδιου διαμετρήματος.

    [11] Αθλητισμός

    Πλήρης ο Ιωνικός

    29/9/2004 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην τελική ευθεία για τον εκτός έδρας με το Αιγάλεω, μπήκε η ομάδα του Ιωνικού. Οι "μπλε" πραγματοποίησαν δύο προπονήσεις, πρωί και βράδυ, και ο προπονητής της ομάδας της Νίκαιας, Βαγγέλης Βλάχος, βρήκε όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Πολύ σημαντική είναι η επιστροφή του Νίκου Τσιμπλίδη αφού έληξε η τιμωρία του και έτσι έχει περισσότερες επιλογές για τον καταρτισμό της ενδεκάδας στον αγώνα με το Αιγάλεω.

    [12] Αθλητισμός

    Νέο Δ.Σ. στην ΚΑΕ Ολυμπιακός

    29/9/2004 7:01:00 μμ

    Με τον Σωκράτη Κόκκαλη στην θέση του προέδρου και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, να μοιράζεται την θέση του αντιπροέδρου με τον Ανδρέα Κορασίδη στο νέο Δ.Σ., ξεκινά η νέα εποχή της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στο διοικητικό σχήμα δεν έχει συμπεριληφθεί ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο άλλος γιος του Κώστα Αγγελόπουλου, γεγονός που θεωρείται όμως τυπικό, καθώς δεν αποκλείεται να προωθηθεί στο μέλλον με αύξηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

    Αναλυτικά, η σύνθεση του Δ.Σ. της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

    Πρόεδρος: Σωκράτης Κόκκαλης: Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Κορασίδης Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Αγγελόπουλος Μέλος: Λεωνίδας Θεοδωρακάκης Μέλος: Δημήτρης Χατζηγρηγοριάδης Μέλος: Παύλος Σιούφας Μέλος: Ευθύμης Μπακατσιάς Μέλος: Αντώνης Σταμάτης Μέλος: Βασίλης Καραμαλής

    [13] Οικονομία

    "Διευρύνονται οι ανισότητες" επισημαίνει ο ΣΥΝ Αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό

    29/9/2004 7:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/9/2004 7:52:22 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ αλλά και της ΓΣΕΕ συγκέντρωσε το προσχέδιο προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για κακοφτιαγμένη μακέτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την λεγόμενη ήπια οικονομική προσαρμογή επιβαρύνει τον λαό με έμμεσους φόρους ύψους τριών δισεκατομμυρίων Ευρώ. Έντονη υπήρξε και η αντίδραση του ΣΥΝ, ο οποίος θεωρεί ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό οι ανισότητες του παρελθόντος δεν αντιμετωπίζονται αλλά διευρύνονται. Για ένα οικονομικό μίγμα, εξαιρετικά επιβλαβές για τους εργαζομένους έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και κάλεσε τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

    Αποκρύπτεται "αγρια λιτότητα"

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι το προσχέδιο αποκρύπτει την άγρια λιτότητα που θα ακολουθήσει, με τη μέθοδο της επικοινωνιακής παραπλάνησης, που βαφτίζεται "ήπια προσαρμογή".

    "Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, με καθήλωση μισθών και συντάξεων, καθώς και ως καταναλωτές (λόγω αύξησης των έμμεσων φόρων), καλούνται να χρηματοδοτήσουν τις "απογραφές" της κυβερνητικής πολιτικής " τόνισε χαρακτηριστικά και προέβλεψε επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των μισθωτών λόγω περικοπής των δαπανών για υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης κλπ.

    Εκτίμησε ακόμα ότι αναμένεται επιθετική πολιτική αποκρατικοποιήσεων που θα δημιουργήσει προβλήματα στο πεδίο της απασχόλησης και της ανεργίας, ενώ κατηγόρησε την ΕΣΥΕ για "αλχημείες" προκειμένου, όπως έγινε και με την 'απογραφή', να αυξήσει τεχνηέντως την ανεργία στο 12% από 8,9%.

    "Κακοφτιαγμένη μακέτα"

    Νωρίτερα, με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταφέρει τα βάρη της λεγόμενης ήπιας οικονομικής προσαρμογής στα λαϊκά στρώματα, με την αύξηση των εμμέσων φόρων.

    " Ο λαός καλείται να πληρώσει μέσω νέων φόρων 3 δισ. ευρώ (1 τρισ. δρχ), ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξήγγειλε μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου" τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι για τα δυο πρώτα χρόνια της νέας διακυβέρνησης ο λαός καλείται να ζήσει με τις εξεταστικές επιτροπές και τη σκανδαλολογία.

    Απάντηση Υπουργείου Οικονομίας

    Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

    «Οι αρχιτέκτονες των πλασματικών προϋπολογισμών δεν μπορούν να μιλάνε για κακoφτιαγμένες μακέτες. Ας μην ανησυχεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε ούτε στην πρακτική των πλασματικών προϋπολογισμών ούτε στην πολιτική επιβάρυνσης των οικονομικά αδυνάτων"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προϋπολογισμός ανάπτυξης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 September 2004 - 16:50:56 UTC