Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με πίστη στην... παράδοση το "τριφύλλι"
  • [02] Έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στη Ρώμη Άρωμα ελευθερίας για τις δύο
  • [03] Λευκός Οίκος: "Δε γράψαμε εμείς το λόγο του Αλάουι"
  • [04] "Κεραυνοβόλος" έρωτας
  • [05] Στη Βουλή δικογραφία για τις εξοπλιστικές προμήθειες
  • [06] Τα καλύτερα έρχονται
  • [07] Νεκρός ένας Αλβανός πεζός Τρένο παρέσυρε διερχόμενο
  • [08] Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι καταζητούμενοι
  • [09] Κι ήταν μόνο το... ντεμπούτο του
  • [10] Απεργούν οι συμβασιούχοι ΟΤΑ-Δημοσίου
  • [11] Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού
  • [12] Με Μαγκράο η "σελεσάο"

    [01] Champions League

    Με πίστη στην... παράδοση το "τριφύλλι"

    29/9/2004 12:01:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αυξήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα προσπαθήσει κόντρα στην Αϊντχόβεν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δίνει σήμερα το βράδυ (21:45, MEGA) στην Ολλανδία τον πρώτο επίσημο αγώνα του μακριά από το "Απόστολος Νικολαϊδης" για την περίοδο 2004-05. Στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου οι τεχνικοί των δύο ομάδων, που αντιμετωπίζουν με διαφορετικά κριτήρια το τελικό αποτέλεσμα, κράτησαν "κλειστά τα χαρτιά" τους, όσον αφορά στις ενδεκάδες που θα παρατάξουν στο τερέν του "Φίλιπς Στάντιον". O προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιτζάκ Σουμ επεσήμανε πάντως, ότι στόχος της ομάδας του θα είναι να συνεχίσει την θετική παράδοση που έχει το "τριφύλλι" στην Ολλανδία.

    "Αιχμή του δόρατος" η ψυχολογία

    Μέχρι τώρα οι "πράσινοι" μετρούν μόνο νίκες στα επίσημα παιχνίδια τους στη Λεωφόρο (Ατσαλένιος, Ρόζενμποργκ, Ιωνικός και Ξάνθη) και, με "όπλο" την πολύ καλή ψυχολογία από τις εντός έδρας επιτυχίες τους, θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν "με το δεξί" και τις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους.

    Η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ προέρχεται από τη νίκη κόντρα στους Νορβηγούς, η οποία έστειλε το "τριφύλλι" στην κορυφή του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει την... πολυτέλεια να "κυνηγήσει" και την ισοπαλία αύριο το βράδυ στο "Φίλιπς Στάντιον" , κάτι που επεσήμανε και ο Ισραηλινός τεχνικός, κατά την αναχώρηση την αποστολής για την Ολλλανδία. "Στόχος είναι η νίκη, αλλά και η ισοπαλία μας βολεύει. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και χρειάζεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι" τόνισε χαρακτηριστικά ο Σουμ.

    Πάντως, η προσπάθεια των πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας για θετικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς η Αϊντχόβεν ηττήθηκε στην πρεμιέρα του ομίλου από την Αρσεναλ (1-0 στο "Χάιμπουρι") και ενδεχόμενη ήττα στον αυριανό αγώνα θα "ψαλιδίσει" σημαντικά τις ελπίδες της ομάδας του Γκους Χίντινκ για πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

    Υπό το βλέμμα χιλίων οπαδών του ο Παναθηναϊκός

    Η Αϊντχόβεν έχει και κάποια αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα παραταχθεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Αντρέ Οϊγιερ. Ο Ολλανδός αμυντικός ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι και οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Αϊντχόβεν κάνουν λόγο για απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου για διάστημα 4-6 εβδομάδων.

    Στην Ολλανδία ταξίδεψαν 21 ποδοσφαιριστές, με τον Ρενέ Χένρικσεν να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά σε επίσημο εφετινό αγώνα στην αποστολή των "πρασίνων", εξαιτίας του τραυματισμού του Νασίφ Μόρις στον αγώνα με την Ξάνθη. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ολισαντέμπε, Σανμαρτεάν, Ντεμπά, Κοτσώλης, Τζόρβας, Οξύζογλου, Ζουτάουτας και Ραγκουέλ. Την αναμέτρηση στο "Φιλιπς Στάντιον" θα διευθύνει ο Αυστριακός Κόνραντ Πλάουτς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περίπου χίλιοι φίλοι του "τριφυλλιού" θα βρεθούν στις κερκίδες της ολλανδικής έδρας, για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας τους

    Υπό άλλο... πρίσμα

    Λίγες ώρες πριν τη μονομαχία του "Φίλιπς Στάντιον" στο πλαίσιο της 2ης μέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, οι τεχνικοί των δύο ομάδων επιθεωρούν τις τελευταίες λεπτομέρειες στα πλάνα τους, τα οποία όμως όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους έχουνε σχεδιάσει από διαφορετική "οπτική γωνία". Για τον Γκους Χίντινκ και την ομάδα της Αϊντχόβεν η αναμέτρηση με τον πρωταθλητή Ελλάδας μοιάζει δίχως αύριο, αφού η νίκη για τους γηπεδούχους φαντάζει ως "μονόδρομος", βάσει του χαρακτηρισμού του κ. Χίντινκ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση.

    "Παίξαμε καλά απέναντι στην Αρσεναλ, που είναι το φαβορί του ομίλου" ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε: "Μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά τελικά χάσαμε με 1-0. Αν θέλουμε να προκριθούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε τα ματς στην έδρα μας. Κατά συνέπεια, το πρώτο ματς στο Αϊντχόβεν, εναντίον του Παναθηναϊκού, είναι πολύ σημαντικό για μας".

    Αντίθετα με το συνάδελφό του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιτζάκ Σουμ, φάνηκε πιο "ήρεμος", αφού το αυριανό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αποτελέσει σύμφωνα με τον Ισραηλινό, κριτήριο της πρόκρισης: "Ξεκινήσαμε καλά με τη νίκη επί της Ρόζενμποργκ, αλλά τίποτα δεν θα έχει κριθεί, ακόμη και μετά τα αυριανά αποτελέσματα" τόνισε ο κ. Σουμ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, με τις δηλώσεις του προπονητή του, κινήθηκαν κι αυτές του τερματοφύλακα του "τριφυλλιού", Κώστα Χαλκιά, ο οποίος εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας: "Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό' υπογράμμισε ο Έλληνας γκολκίπερ και συνέχισε: "Αγωνιζόμαστε με μια πολύ δυνατή ομάδα, με μεγάλη εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, δεν θα σημαίνει ότι θα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση. Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος, με την Άρσεναλ να παραμένει φαβορί".

    Κράτησαν τις 11άδες για τους εαυτούς τους

    Όσο όμως κι αν οι δύο τεχνικοί έδειξαν, ότι δεν αντιμετωπίζουν με την ίδια λογική το αυριανό αποτέλεσμα τη συνάντησης του "Φίλιπς Στάντιον", εν τούτοις αμφότεροι, όσον αφορά στο αγωνιστικό σχήμα που θα "κατεβάσουν", προτίμησαν να κρατήσουν "κλειστά τα χαρτιά" τους και να "φυλάξουν" τις αυριανές ενδεκάδες για τους εαυτούς τους. Πιο κρυψίνους μάλιστα εμφανίστηκε ο Γιτζάκ Σουμ λέγοντας, ότι θα αποφασίσει αύριο για τους έντεκα αθλητές, που θα κυνηγήσουνε το θετικό αποτέλεσμα στην ολλανδική έδρα.

    Ερωτηθείς πάντως από εκπρόσωπους του Τύπου ο Ισραηλινός προπονητής για το "πράσινο" αήττητο σε δύο επισκέψεις του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία, αλλά και για το γεγονός ότι, στις δύο προηγούμενες φορές που αντιμετώπισαν ολλανδική ομάδα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφθασαν τουλάχιστον στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών παλαιότερα, ο κ. Σουμ απάντησε: "Ελπίζω να συνεχίσω την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία".

    Ελαφρώς πιο αποκαλυπτικός ο κ. Χίντινκ από τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, έδωσε απλά το στίγμα κάποιων μύχιων σκέψεών του εν όψει της συνάντησης με τους Έλληνες, σε μία προσπάθεια περισσότερο να "θολώσει τα νερά", παρά να διαφωτίσει τους παρευρισκομένους για τις τελικές του επιλογές: "Ο Βραζιλιάνος Αλεξ πιθανότατα θα αγωνιστεί. Ο τραυματισμός του δεν ήταν τόσο σοβαρός. Είναι νέος και δυνατός και αποθεραπεύτηκε γρήγορα. Αντίθετα, η απουσία του Όιγιερ είναι σημαντική. Σε τέτοια παιχνίδια τον χρειαζόμαστε. Είναι από τους πιο έμπειρους στην ομάδα. Για τη θέση του τερματοφύλακα είμαι ικανοποιημένος με τον Γκόμες, αλλά ο Ζούτεμπιερ τα πήγε καλά απέναντι στην Αρσεναλ. Θα είναι κίνηση τακτικής, αλλά θα κρατήσω την ενδεκάδα για τον εαυτό μου."

    Το "τριφύλλι" στη "Χώρα της τουλίπας"

    Για πρώτη φορά η Αϊντχόβεν βρίσκεται αντιμέτωπη στην ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού, ο οποίος, επί ολλανδικού εδάφους, έχει προϊστορία δύο αγώνων για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είναι αήττητος.

    Συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" έχουν αναμετρηθεί με τη Φέγενορντ, το Σεπτέμβριο του 1984 στον Α γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν απέσπασαν ισοπαλία χωρίς τέρματα και με τον Άγιαξ, τον Απρίλιο του 1996 για τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν κέρδισαν 1-0 και πέτυχαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής τους ιστορίας.

    Η Αϊντχόβεν, από την πλευρά της έχει υποδεχθεί στο Φίλιπς Στάντιον δύο φορές την ΑΕΚ και άλλες τόσες τον ΠΑΟΚ και έχει πετύχει ισάριθμες νίκες με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

    Συνολικά, οι Ολλανδοί έχουν παίξει εναντίον ελληνικών ομάδων σε οκτώ ευρωπαϊκά ματς, τέσσερα με την ΑΕΚ και τέσσερα με τον ΠΑΟΚ, με απολογισμό έξι νίκες (τέσσερις εντός-δύο εκτός) και δύο εκτός έδρας ήττες.

    Ο αυστριακός διαιτητής Κόνραντ Πλάουτς ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα, έχει "σφυρίξει" τη νίκη των "πράσινων" επί της Μαγιόρκα με 2-0 στη Λεωφόρο (19/9/2001 για το Τσάμπιονς Λιγκ) , αλλά και την περσινή ήττα της ΑΕΚ (5/11/2003) στο Φίλιπς Στάντιον με το ίδιο σκορ από την Αϊντχόβεν (δεν είχε μετρήσει κανονικό γκολ του Βασίλη Τσιάρτα στο 78).

    Από τις Τράπεζες Δεδομένων ΑΠΕ-ΜΝΗΜΗ παραθέτουμε αναλυτικά την ευρωπαϊκή προϊστορία του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία αλλά και της Αϊντχόβεν με ελληνικές ομάδες:

    Ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία

    19/09/1984 Φέγενορντ - Παναθηναϊκός 0 - 0 Κύπελλο Πρωταθλητριών

    03/04/1996 Αγιαξ - Παναθηναϊκός 0 - 1 Τσάμπιονς Λιγκ

    Η Αϊντχόβεν με ελληνικές ομάδες

    21/10/1992 ΑΕΚ - Αϊντχόβεν 1 - 0 Κύπελλο Πρωταθλητριών

    04/11/1992 Αϊντχόβεν - ΑΕΚ 3 - 0 " "

    23/11/2000 Αϊντχόβεν - ΠΑΟΚ 3 - 0 Κύπελλο UEFA

    07/12/2000 ΠΑΟΚ - Αϊντχόβεν 0 - 1 " "

    22/11/2001 ΠΑΟΚ - Αϊντχόβεν 3 - 2 " "

    06/12/2001 Αϊντχόβεν - ΠΑΟΚ 4 - 1 " "

    21/10/2003 ΑΕΚ - Αϊντχόβεν 0 - 1 Τσάμπιονς Λιγκ

    05/11/2003 Αϊντχόβεν - ΑΕΚ 2 - 0 " "

    Συνοπτκά το πρόγραμμα των αυριανών αναμετρήσεων για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ως εξής: 5ος όμιλος: Αϊντχόβεν - Παναθηναϊκός Ρόζενμποργκ - Αρσεναλ 6ος όμιλος: Μπαρτσελόνα - Σαχτιόρ Ντόνετσκ Μίλαν - Σέλτικ 7ος όμιλος: Αντερλεχτ - Ιντερ Βέρντερ Βρέμης - Βαλένθια 8ος όμιλος : Τσέλσι - Πόρτο ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παρί Σεν Ζερμέν.

    [02] Διεθνή

    Έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στη Ρώμη Άρωμα ελευθερίας για τις δύο Ιταλίδες

    29/9/2004 7:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/9/2004 9:42:11 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μέσα σε κλίμα γιορτής και χαράς υποδέχτηκε το βράδυ της Τρίτης η Ιταλία τις δύο Ιταλίδες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στο Ιράκ στις αρχές του μήνα. Οι δύο 29χρονες εθελόντριες, Σιμόνα Πάρι και Σιμόνα Τορέτα, έφτασαν αργά χτες το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο, όπου τις υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οικογένειές τους καθώς και ο επικεφαλής του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, Μαουρίτσιο Σέλι. Μαζί με τις δύο Ιταλίδες είχαν απαχθεί από το γραφείο της οργάνωσης στη Βαγδάτη δύο Ιρακινοί, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι. "Είμαστε καλά" είπαν οι δύο γυναίκες αναχωρώντας από το αεροδρόμιο για να μεταβούν στην Εισαγγελία της Ρώμης προκειμένου να καταθέσουν στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της απαγωγής τους. Σημειώνεται ότι, η απαγωγή των δύο εθελοντριών της οργάνωσης "Γέφυρα για τη Βαγδάτη" είχε προκαλέσει έντονη κινητοποίηση στην Ιταλία.

    "Οι απαγωγείς μάς ζήτησαν συγγνώμη"

    Οι δύο Ιταλίδες είπαν ότι έτυχαν καλής μεταχείρισης από τους απαγωγείς τους προσθέτοντας ότι κρατούνταν σε διαφορετικό χώρο από τους Ιρακινούς ομήρους.

    "Οι απαγωγείς ήταν άνθρωποι της θρησκείας, μας δίδαξαν τις αρχές του Ισλάμ και στο τέλος μας ζήτησαν και συγγνώμη" είπε η Σιμόνα Τορέτα η οποία δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στο Ιράκ.

    Καταβλήθηκαν λύτρα;

    Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει εάν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση των δύο γυναικών. Σύμφωνα με το Άλι Αλ Ροζ, διευθυντή της κουβεϊτιανής εφημερίδας "Αλ Ράι αλ-Άαμ", που πρώτη ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αφεθούν ελεύθερες, οι δύο Ιταλίδες απελευθερώθηκαν μετά την καταβολή λύτρων ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

    Την πληροφορία αρνήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αλφρέντο Μαντοβάνο, επικαλούμενος λόγους "διακριτικότητας", ενώ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση "δεν υποχώρησε σε κανένα πολιτικό εκβιασμό".

    Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, στην "τιμή" για την απελευθέρωση των δύο Ιταλίδων περιλαμβάνεται και η συμφωνία για την περίθαλψη Ιρακινών ασθενών στην Ιταλία. Ένα αεροσκάφος του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού αναμένεται να μεταφέρει την Τετάρτη στην Ιταλία δεκαπέντε Ιρακινούς που θα νοσηλευτούν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

    Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους Γάλλους ομήρους

    Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι δε γνωρίζει να έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία για την απελευθέρωση των δύο Γάλλων ομήρων, που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ από τις 20 Αυγούστου. Λίγες ώρες νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια είχε μεταδώσει ότι ένας Γάλλος διαπραγματευτής είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους απαγωγείς των Κριστιάν Σεσνό και Ζορζ Μαλμπρινό για την απελευθέρωσή τους. "Δε γνωρίζουμε να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος που να έχει συναντήσει τους ομήρους", ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του υπουργείου, Μαρί Μας-Ντιπουί, ερωτώμενη για το Γάλλο διαπραγματευτή που φέρεται να μίλησε στο αραβικό δορυφορικό κανάλι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελεύθερες οι Ιταλίδες όμηροι

    [03] Ιράκ

    Λευκός Οίκος: "Δε γράψαμε εμείς το λόγο του Αλάουι"

    29/9/2004 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατηγορηματικά διέψευσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος την πληροφορία ότι σύμβουλοι της αμερικανικής προεδρίας συμμετείχαν στη συγγραφή της ομιλίας του Ιρακινού πρωθυπουργού, Ιγιάντ Αλάουι, που εκφώνησε την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο. Το ζήτημα ανέκυψε με αφορμή την αντιπαραβολή που έκανε η εφημερίδα Washington Post μεταξύ του λόγου του λόγου του Αλάουι και αναφορών του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, για το Ιράκ. Ο Λευκός Οίκος δια στόματος του εκπροσώπου του, Σκοτ Μακ Λίλαν, διέψευσε το δημοσίευμα ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συμμετοχής κάποιου από τους συμβούλους του Μπους στη συγγραφή του λόγου, απάντησε: "Κανείς, εξ όσων γνωρίζω. Κανείς από το Λευκό Οίκο".

    [04] Διάφορα

    "Κεραυνοβόλος" έρωτας

    29/9/2004 9:39:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια ιδιότυπη σχέση με τους κεραυνούς φαίνεται πως έχει αναπτύξει ένας Κουβανός αγρότης. Ο Χόρχε Μαρκές έχει χτυπηθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, πέντε φορές από κεραυνό μέσα σε 22 χρόνια! Ο κ. Μαρκές ζει στην περιοχή Σαν Μανουέλ και για πρώτη φορά είδε τον ουρανό σφοντύλι το 1982. Μάλιστα, από την πρώτη του "γνωριμία" με τους κεραυνούς κάηκαν τα μαλλιά του και έπεσαν τα σφραγίσματα στα δόντια του. Ο σύγχρονος Δίας αποδίδει το φαινόμενο στην κακή του τύχη, ενώ έχει λάβει τα μέτρα του για παν ενδεχόμενο. Έτσι, όταν πριν από λίγες ημέρες τον ξαναχτύπησε κεραυνός, έπιασε ένα κομμάτι λάστιχο για να προστατευθεί. "Δεν εμπιστεύομαι την τύχη μου. Κάθε φορά που βρέχει κοιτάω να βρω κάποιο μονωτικό υλικό. Δε θέλω να το περάσω και έκτη φορά", λέει με παράπονο ο κ. Μαρκές.

    [05] Εσωτερικά

    Στη Βουλή δικογραφία για τις εξοπλιστικές προμήθειες

    29/9/2004 9:35:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: NET 105,8 FM-ΑΠΕ

    Τις τυχόν ευθύνες που βαρύνουν τους κ.κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, με βάση το σχετικό νόμο περί ευθύνης υπουργών και σχετικά με τις εξοπλιστικές προμήθειες που έγιναν επί της θητείας τους, μεταξύ 1999-2003, θα διερευνήσει η Βουλή, στη γνώση της οποίας περιήλθε χθες το απόγευμα το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα από τον Άρειο Πάγο. Η σχετική δικογραφία, που διαβιβάστηκε αργά χθες το βράδυ, περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της έρευνας του αρμόδιου εισαγγελέα για την υπόθεση της αγοράς ρωσικού αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος, η οποία αναφέρεται ως ζημιογόνος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ σχετικά με την προμήθεια έξι αμερικάνικων ραντάρ του πυροβολικού προκύπτει ότι δόθηκαν με απευθείας ανάθεση, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αφού μελετήσει το πόρισμα θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Τόσο το πόρισμα για τα εξοπλιστικά προγράμματα όσο και το θέμα του βασικού μετόχου, απασχόλησαν σύμφωνα με πληροφορίες, τη χθεσινοαπογευματινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τίποτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σηκώνει τη σημαία της σκανδαλολογίας, δημιουργώντας πολωτικό κλίμα, για να ετοιμάσει τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι διαδικασίες για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν αδιάβλητες και ελεγχόμενες με πλήρη διαφάνεια. Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για κρίση που διαπερνά την κυβέρνηση και την οδηγεί σε κινήσεις απροσανατολισμού, ενώ άφησε αιχμές για συνεργασία δικαστικών λειτουργών με την κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρευνα για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά

    [06] Champions League

    Τα καλύτερα έρχονται

    29/9/2004 9:42:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χρονικό της μεγάλης ανατροπής του 2-0 και της "παρθενικής" φετινής ευρωπαϊκής νίκης με 4-2 επί της Ρόμα, σκόρπισε αισιοδοξία στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τεχνικός των "μερένγκες", Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν θεωρεί μετά το χθεσινό αποτέλεσμα ότι θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το σύλλογο της Μαδρίτης: "Αυτή η νίκη πραγματικά θα ανυψώσει το ηθικό μας. Το να νικάς μια ιταλική ομάδα, όταν χάνεις με 2-0 και αφού αυτοί έχουν οκτώ παίκτες πίσω από τη μπάλα, είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα. Δεν νικήσαμε απλά επειδή δείξαμε μεγάλη καρδιά, αλλά γιατί παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο και αυτό είναι το πιο σημαντικό» υπογράμμισε ο τεχνικός της "βασίλισσας" στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου .

    [07] Εσωτερικά

    Νεκρός ένας Αλβανός πεζός Τρένο παρέσυρε διερχόμενο

    29/9/2004 9:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ένας Αλβανός υπήκοος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όταν παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία 1536, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Χαλκίδα. Το τροχαίο συνέβη σε αφύλακτη διάβαση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, κοντά στις Τρεις Γέφυρες. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο διευθυντής τεχνικής υποστήριξης του ΟΣΕ, Δημήτρης Ρουσόπουλος, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 πως ο άτυχος Αλβανός προσπάθησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές γραμμές σε σημείο που δεν υπάρχει διάβαση.

    [08] Διεθνή

    Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι καταζητούμενοι

    29/9/2004 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο Παλαιστίνιοι καταζητούμενοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιδρομών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η πρώτη επιδρομή έγινε τη νύχτα στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας με την κάλυψη ελικοπτέρων Απάτσι και τη συμμετοχή δεκάδων θωρακισμένων οχημάτων. Τα ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον δύο εστιών των Παλαιστινίων μαχητών στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια και στη συνέχεια ισραηλινά άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στις γειτονικές περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν. Στην άλλη επιχείρηση, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν στην Ναμπλούς νεαρό Παλαιστίνιο που καταζητείτο εδώ και δύο χρόνια από τις ισραηλινές αρχές. Νεκροί είναι ο 25χρονος Μάζντι Χαλίφα, μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα και ο 22χρονος Ταουφίκ Άλι Σαράφι που ανήκε στις Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, ένοπλου κάδου της Χαμάς.

    [09] Champions League

    Κι ήταν μόνο το... ντεμπούτο του

    29/9/2004 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, όπως ήταν φυσικό μετά από τα όργια του Ρούνι εναντίον των Τούρκων και το χατ τρικ που πέτυχε στη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ (6-2), για το νεαρό άσο των "μπέμπηδων": «Λαμβάνοντας υπόψη ότι επρόκειτο για το ντεμπούτο του, πιστεύω ότι ήταν θαυμάσιος» δήλωσε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον πρώην παίκτη της Εβερτον και συνέχισε: «Γι΄ αυτό το λόγο τον αποκτήσαμε και είναι μια σπουδαία αρχή γι΄ αυτόν».

    Τον προφύλαξε από τα ΜΜΕ

    Παρόλα αυτά, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, να "ξεκολλήσει" τους προβολείς του ενδιαφέροντος από το 18χρονο στράικερ, ο οποίος τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό του στο EURO 2004, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γ. ξεσήκωσε τους φίλους των "κόκκινων διαβόλων", ο κ. Φέργκιουσον τόνισε: "Θα προτιμούσα να μιλήσω γενικά για το παιχνίδι. Το παιχνίδι μας στην επίθεση ήταν πολύ καλό. Ρούνι και Φαν Νίστελροϊ σαν συνεργασία ήταν άριστοι. Όμως, πρέπει να δώσω στο νεαρό την ευκαιρία να εξελιχθεί φυσιολογικά, χωρίς την υπερβολική προσοχή από τα ΜΜΕ".

    [10] Εσωτερικά

    Απεργούν οι συμβασιούχοι ΟΤΑ-Δημοσίου

    29/9/2004 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ με 24ωρη απεργία, ζητώντας τη μονιμοποίηση όσων δεν περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέστειλαν κοινό υπόμνημα προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας νέα νομοθετική ρύθμιση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αφενός δεν συνιστά ουσιαστική συμμόρφωση της χώρας μας προς την ευρωπαϊκή οδηγία, αφετέρου δεν είναι σε θέση να καλύψει τον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ και η λύση της αυξημένης μοριοδότησης στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ δεν κρίνεται αποτελεσματική. Αντ αυτών προτείνουν νέα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τις αδικίες σε βάρος εργαζομένων (σε προγράμματα με μακρόχρονες συμβάσεις που διακόπτονται για περισσότερους από τρεις μήνες κλπ) οι οποίοι δεν ωφελούνται από το Προεδρικό Διάταγμα, ζητούν την θεσμοθέτηση ενιαίας σχέσης εργασίας στο δημόσιο και πλήρη απεμπλοκή των εργασιακών δικαιωμάτων από την κομματική αντιπαράθεση και προαναγγέλλουν ότι σύντομα θα υποβάλλουν την σχετική πρόταση νόμου.

    [11] Οικονομία

    Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    29/9/2004 10:39:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 FM

    Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2005, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου θα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και η διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής της Οικονομίας. Συγκεκριμένα, ο νέος προϋπολογισμός θα προβλέπει σφιχτή εισοδηματική πολιτική, περικοπές δημοσίων δαπανών και αύξηση των εσόδων. "Η προηγούμενη κυβέρνηση κληροδότησε στη σημερινή κρυφό δημοσιονομικό χρέος ίσο με το 10% του ΑΕΠ, τετραπλάσια ελλείμματα και ανεργία που είχε προσεγγίσει το 12% στο πρώτο τρίμηνο του έτους", αναφέρει σε επιστολή του προς τους βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοκούφης σχετικά με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πυρά" Παπανδρέου για την Οικονομία

    [12] Αθλητισμός

    Με Μαγκράο η "σελεσάο"

    29/9/2004 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μοναδική αλλαγή αυτή του 25χρονου μέσου της Παλμέιρας, Μαγκράο στη θέση του τραυματία Ζιλμπέρτο Σίλβα, καταρτίστηκε σήμερα η αποστολή της Βραζιλίας για τις αναμετρήσεις με τη Βενεζουέλα (9/10 εκτός) και την Κολομβία (13/10 εντός), στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Αντίθετα στους προσεχείς αντιπάλους της "σελεσάο", επιστρέφει ο διεθνής Κολομβιανός άσος της Άστον Βίλα Πάμπλο Ανχελ, παρότι έσπασε το δάχτυλό του δάχτυλό στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση της Πρέμιερ Λιγκ με την Κρίσταλ Πάλας.

    Οι "εκλεκτοί" του Παρεϊρα

    Ανακοινώθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας η αποστολή της "σελεσάο" για τις αναμετρήσεις των προκριματικών του Μουντιάλ 2006 με Βενεζουέλα και Κολομβία, με νέο πρόσωπο τον Μαγκράο αντί του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο 25χρονος μέσος της Παλμέιρας έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Βραζιλίας στο φιλικό με την Αϊτή, όταν αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Εντού. Οι εκλεκτοί του κ. Παρεϊρα είναι οι εξής:

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ντίντα (Μίλαν), Ζούλιο Σέζαρ (Φλαμένγκο).

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Καφού (Μίλαν), Μάικον (Μονακό), Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάξγουελ (Αγιαξ), Ρόκε Ζούνιορ (Λεβερκούζεν), Ζουάν (Λεβερκούζεν), Λούσιο (Μπάγερν Μονάχου), Λουιζάο (Μπενφίκα), Εντμιλσον (Μπαρτσελόνα).

    ΜΕΣΟΙ: Ρενάτο (Σεβίλη), Μαγκράο (Παλμέιρας), Ζουνίνιο Περναμπουκάνο (Λιόν), Εντού (Αρσεναλ), Ζε Ρομπέρτο (Μπάγερν Μονάχου), Κακά (Μίλαν), Αλεξ (Φενερμπαχτσέ).

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα), Λουίς Φαμπιάνο (Πόρτο), Αντριάνο (Ιντερ).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 September 2004 - 8:51:26 UTC