Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το δεύτερο "χρίσμα" Άρχισε το συνέδριο των ρεπουμπλικανών
  • [02] Δεσμεύσεις για αυτοσυγκράτηση των διδάκτρων
  • [03] Διαψεύδει η ΕΛΑΪΣ
  • [04] Μπάλα και... Άγιος ο Θεός
  • [05] Ζητάνε και τα... ρέστα τους Νικοπολίδης, Φύσσας
  • [06] Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη χώρα "Ορόσημο νέας εποχής οι Ολυμπιακοί
  • [07] Αναστολή λειτουργίας της Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ
  • [08] "Για όλα φταίει το...γκαζόν"
  • [09] "Στήνουν" τις κάλπες στην ΕΠΟ
  • [10] Την Τρίτη η κηδεία του Λυκούργου Κομίνη
  • [11] Πρώτη του Καρντόσο στο "Γεντί Κουλέ"
  • [12] Πρόσκληση σε Ντορασό, Σαχά
  • [13] Ένα μήνα εκτός ο Σεβαντόν

    [01] Διεθνή

    Για το δεύτερο "χρίσμα" Άρχισε το συνέδριο των ρεπουμπλικανών

    30/8/2004 6:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/8/2004 7:19:02 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι εργασίες του συνεδρίου του Ρεπουπλικανικού Κόμματος, που θα δώσει και επισήμως το χρίσμα στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ώστε να διεκδικήσει, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, άλλη μια τετραετία στο Λευκό Οίκο. Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 5.000 αντιπρόσωποι, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων, που θα το παρακολουθήσουν, μαζί με τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους, φτάνει τις 50.000. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη με την ομιλία του Μπους, που θα αποδεχτεί το χρίσμα του κόμματός του.

    "Σημαδιακή" ημερομηνία

    Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα αφορά διαδικαστικά θέματα, ενώ ο Πρόεδρος Μπους θα κάνει την εμφάνισή του στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο νυν Πρόεδρος έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του από το Δημοκρατικό Κόμμα, Τζον Κέρρι, κάτι, που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.

    Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα κοντά στην περιοχή, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι και λίγες μέρες πριν την επέτειο την καταστροφής. Μάλιστα η 11η Σεπτεμβρίου 2001, εκτός από ημέρα καταστροφής ήταν και η ημέρα, που ο Πρόεδρος Μπους άρχισε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Συνέντευξη Μπους στο ΝΒC

    Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο NBC, τόνισε, ότι "η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα λήξει σε μια γενιά από τώρα αν οι ΗΠΑ παραμείνουν προσηλωμένες στο στόχο τους".

    "Όταν πετύχουμε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για τους εξτρεμιστές", δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη.

    "Πιστεύω, ότι αν είμαστε ισχυροί και αποφασισμένοι, είναι λιγότερο πιθανό τα παιδιά μας να χρειαστεί να ζήσουν για πολύ υπό την απειλή της Αλ Κάιντα", σημείωσε.

    "Δεν γνωρίζω πότε θα έρθει το τέλος" του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, "όμως θέλω να σιγουρευτώ, ότι τα παιδιά μας θα μπορέσουν να μεγαλώσουν σε έναν ειρηνικό κόσμο".

    "Αν πιστεύουμε, ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε, η εναλλακτική λύση είναι να υποχωρήσουμε", σημείωσε, λέγοντας ωστόσο, ότι "δεν μπορούμε να φανούμε αδύναμοι στο σημερινό κόσμο γιατί ο εχθρός θα εκμεταλλευτεί αυτήν την αδυναμία...Αυτό θα ενθάρρυνε (τους εχθρούς μας) και θα καθιστούσε πιο επικίνδυνο τον κόσμο".

    [02] Οικονομία

    Δεσμεύσεις για αυτοσυγκράτηση των διδάκτρων

    30/8/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δέσμευση των εκπροσώπων του κλάδου για αυτοσυγκράτηση στις τιμές των διδάκτρων απέσπασε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου. Σε συνάντηση του κ. Παπαθανασίου με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ξένων Γλωσσών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, η πλευρά των εκπροσώπων του κλάδου υποσχέθηκε ότι οι αυξήσεις στα δίδακτρα δε θα ξεπεράσουν το 4%. Στη συνάντηση, τα προεδρεία των συλλόγων εκτίμησαν ότι ο ανταγωνισμός συγκρατεί τις τιμές, σε αντίθεση με το πλαφόν το οποίο διαμορφώνει ανατιμητικές τάσεις.

    Χαμηλές οι αυξήσεις και στα σχολικά είδη

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει αυτοδέσμευση από την πλευρά της Ομοσπονδίας για μηδενικές αυξήσεις, υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατευθυνόμενων πωλήσεων στον κλάδο, ενώ απαντώντας στις δηλώσεις εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, τόνισε ότι η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να αναφερθεί στην εκπαιδευτική παρανομία που συντελείται με τα ιδιαίτερα μαθήματα και τη σχετική φοροδιαφυγή και να αφήσει το θέμα των διδάκτρων.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε ότι οι αυξήσεις θα είναι πολύ χαμηλές σε σχολικά είδη και στα φροντιστήρια, ότι οι εγγραφές αρχίζουν από την Τετάρτη και ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρέμβει αν καταστεί αναγκαίο. Το υπουργείο θα καθορίσει με ρύθμιση τις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για την περίοδο 2004-2005, που αναμένεται να είναι της τάξης του 7%.

    [03] Οικονομία

    Διαψεύδει η ΕΛΑΪΣ

    30/8/2004 8:33:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η εισηγμένη εταιρία Ελαΐς ΑΕ, με επιστολή της στο ΧΑ, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" της 29ης Αυγούστου, όπου γίνεται αναφορά στον σχεδιασμό εξόδου της εταιρίας από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και την συγχώνευσή της με τις άλλες εταιρίες της Unilever, Unilever Hellas ΑΕΒΕ και Knorr Bestfoods Hellas ΑΒΕΕ, επισημαίνει ότι ο διεθνής όμιλος της Unilever αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των λειτουργιών των εταιριών του σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους 2006 να λειτουργεί οργανωτικά σε κάθε χώρα ως μία εταιρία.

    Σκοπός της αναδιοργάνωσης αυτής είναι η απλοποίηση των διαδικασιών στην λειτουργία της, η επίτευξη συνεργιών στην αγορά, η αποφασιστικότερη ενίσχυση των μαρκών της εταιρείας και η συνέχιση της κερδοφόρου ανάπτυξής της. Όπως διευκρινίζει, η πρωτοβουλία αυτή του ομίλου της Unileve, αφορά κατά κύριο λόγο την εσωτερική αναδιοργάνωση των εταιριών της σε κάθε χώρα και δεν συναρτάται οπωσδήποτε με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των εταιρειών της.

    Η εταιρία Ελαΐς διευκρινίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν συνεπάγεται την αποχώρηση της από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την συγχώνευσή της με τις άλλες εταιρίες του ομίλου στην Ελλάδα.

    [04] Αθλητισμός

    Μπάλα και... Άγιος ο Θεός

    30/8/2004 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στις 18:30 αντί της προγραμματισμένης ώρας των 21:45 θα διεξαχθεί τελικά στις 15 Σεπτεμβρίου ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν για τον Γ΄ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Ισραήλ, η UEFA αποδέχθηκε την αλλαγή ώρας, καθώς ο αγώνας συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό της Ρος Ασανά (Πρωτοχρονιά). Η συγκεκριμένη εορτή μαζί με τις Γιομ Κιπούρ (Ημέρα του Εξιλασμού), το Πουρίμ (ημέρα αφιερωμένη στην ανάμνηση της σωτηρίας των Εβραίων χάρη στη Βασίλισσα Εσθήρ), τη Σαβαώθ (Πεντηκοστή, σε ανάμνηση της παράδοσης των Δέκα Εντολών στον Μωυσή), το Πεσάχ (Πάσχα, σε ανάμνηση της εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο) και το Σουκότ (η σκηνοπηγία, τα καλάμια κατ εμάς) αποτελούν τις κυριότερες γιορτές των Εβραίων.

    [05] Αθλητισμός

    Ζητάνε και τα... ρέστα τους Νικοπολίδης, Φύσσας

    30/8/2004 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Προσφυγή κατά της πρώην ομάδας τους, του Παναθηναϊκού, κατέθεσαν σήμερα στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, οι "πρώην πράσινοι" Αντώνης Νικοπολίδης και Τάκης Φύσσας που αφορούν σε πριμ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο διεθνής τερματοφύλακας αξιώνει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό των 115.200 ευρώ, ενώ ο συμπαίκτης του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ζητά 41.640 ευρώ. Προσφυγή επίσης σε βάρος του Αρη και για το ποσό 227 χιλιάδων ευρώ κατέθεσε και ο τερματοφύλακας του Άρη Αλέκος Δέλλιος, όχι όμως για να μείνει ελεύθερος, αλλά να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του.

    [06] Εσωτερικά

    Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη χώρα "Ορόσημο νέας εποχής οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

    30/8/2004 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σταθμό και αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της χώρας μας χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο πρωθυπουργός. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής συνεχάρη πρώτα από όλα όλους τους Έλληνες που με τις θυσίες τους έκαναν πραγματικότητα τους Αγώνες αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εθνικής προσπάθειας. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. "Στην επιτυχία των Αγώνων συνέβαλαν πολλά πρόσωπα και πολλοί παράγοντες. Συνέβαλε βεβαίως η κυβέρνηση Σημίτη " είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Ελλάδας τη μετά-ολυμπιακή περίοδο.

    Οι προτεραιότητες της μετα-ολυμπιακής εποχής

    "Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, σημαντικές ικανότητες, αδιαμφισβήτητες αρετές " τόνισε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός και μίλησε για το νέο καινούριο κεφάλαιο που ανοίγεται για την κοινωνία μας τη μεταολυμπιακή εποχή.

    Την περίοδο αυτή, όπως επεσήμανε η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στο πιο ψηλό επίπεδο του κοινωνικού πολιτισμού της, να προβάλλει διεθνώς την εικόνα μίας χώρας που επιτυγχάνει στόχους, να προσελκύσει τουρισμό και επενδύσεις, να αξιοποιήσει την περιουσία που αφήνουν πίσω τους οι Αγώνες, τις σπουδαίες ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς για τα θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά την περίοδο των Αγώνων σχετικά με το ντόπινγκ, ήταν κατηγορηματικός:

    "Ζητήματα που δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό μας και τα ολυμπιακά ιδεώδη θα αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και πλήρη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους "

    Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες

    Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

    Τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι με τις θυσίες τους έκαναν πραγματικότητα τους Αγώνες, τους αθλητές του κόσμου που τίμησαν την Αθήνα με την παρουσία τους, τους ανθρώπους της ΔΟΕ, την "Αθήνα 2004", τους εθελοντές, Έλληνες και ξένους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους όσοι εργάστηκαν στον τομέα των συγκοινωνιών, στις δημόσιες υπηρεσίες.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση να είναι ανάλογη αλλά και πιο σπουδαία η επιτυχία των Παραολυμπιακών Αγώνων . "Είναι η ώρα που η προσοχή της Παγκόσμιας Κοινότητας στρέφεται στα άτομα με αναπηρία και στη δύναμη της θέλησής τους " τόνισε καλώντας όλους τους Έλληνες να βρεθούν στα Στάδια για να χειροκροτήσουν τη συμμετοχή και την προσπάθεια ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και ειδικές δυνατότητες.

    [07] Οικονομία

    Αναστολή λειτουργίας της Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ

    30/8/2004 9:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αναστολή της λειτουργίας της χρηματιστηριακής εταιρείας Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσίασε άνοιγμα ύψους 2 εκατ. ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δήλωση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ, ότι αδυνατεί να καλύψει το άνοιγμα αυτό. Ύστερα από προκαταρκτική έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το ύψος των εκκρεμοτήτων της παραπάνω εταιρείας τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες σε σχέση με την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών που έχει καταρτίσει στο ΧΑ, είναι της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η αναστολή της λειτουργίας δεν θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εκκαθάρισης των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    [08] Αθλητισμός

    "Για όλα φταίει το...γκαζόν"

    30/8/2004 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει ο χλοοτάπητας της Νέας Σμύρνης το προγραμματισμένο για τις 5 Σεπτεμβρίου φιλικό παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Αρη αναβλήθηκε. Η ειδοποίηση της νεοσμυρνιώτικης ομάδας προς το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, όπως ήταν φυσικό δυσαρέστησε τον τεχνικό των "κίτρινων", Γιώργο Χατζάρα, που περίμενε να κάνει ένα καλό τεστ των δυνάμεων της ομάδας του, αφού τόσο το μεθαυριανό φιλικό με τη Λάρισα στην Νέα Ευκαρπία, όσο και αυτό στις 4 Σεπτεμβρίου με τον Αγροτικό Αστέρα (Εύοσμο), ενδέχεται να είναι χαμηλότερης δυναμικότητας λόγω των αντιπάλων.

    [09] Αθλητισμός

    "Στήνουν" τις κάλπες στην ΕΠΟ

    30/8/2004 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στις 2 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτή την απόφαση έλαβε σήμερα το νυν διοικητικό σχήμα της ΕΠΟ. Ακόμη, ανακοινώθηκε ο (γεωγραφικός) καταρτισμός των ομίλων της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, που έχει ως εξής: 1ος όμιλος: Εβρος (1 ομάδα), Θράκη (2), Ξάνθη (2), Καβάλα (3), Δράμα (3) Σέρρες (5), 2ος όμιλος: Μακεδονία (5), Χαλκιδική (3), Κιλκίς (4), Πέλλα (4), 3ος όμιλος: Ημαθία (4), Πιερία (4), Φλώρινα (1), Καστοριά (1), Κοζάνη (4), Γρεβενά (1), 4ος όμιλος: Τρίκαλα (3), Λάρισα (3), Καρδίτσα (2), Ευρυτανία (1), Θεσσαλία (4), Φθιώτιδα (2), Φωκίδα (1), 5ος όμιλος: Κέρκυρα (2), Ηπειρος (4), Θεσπρωτία (1), Πρέβεζα (4), Αρτα (1), Αιτωλοακαρνανία (4), 6ος όμιλος: Φωκίδα (1), Πάτρα (3), Ηλεία (3), Μεσσηνία (4), Κεφαλληνία (2), Ζάκυνθος (2), 7ος όμιλος: Βοιωτία (4), Πειραιάς (4), Κυκλάδες (3), Δωδεκάνησα (3), 8ος όμιλος: Εύβοια (2), ΕΠΣΔΑ (3), ΕΠΣΑΝΑ (2), Λέσβος (3), Χίος (2), Σάμος (1), 9ος όμιλος: Αθήνα (8), Κόρινθος (3), Αρκαδία (3), Αργολίδα (1), Λακωνία (1), 10ος όμιλος: Χανιά (5), Ρέθυμνο (3), Ηράκλειο (4), Λασίθι (4).

    [10] Εσωτερικά

    Την Τρίτη η κηδεία του Λυκούργου Κομίνη

    30/8/2004 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Κηδεύεται την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 2.30 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο ο δημοσιογράφος Λυκούργος Κομίνης που έχασε τη μάχη με το θάνατο το Σάββατο σε ηλικία 66 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Λυκούργος Κομίνης εργάστηκε στα σημαντικότερα ελληνικά έντυπα, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ υπήρξε ένας από τους πρώτους παρουσιαστές ειδήσεων της ΕΡΤ. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και ο δημοσιογραφικός κόσμος εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του δημοσιογράφου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έφυγε" ο Λυκούργος Κομίνης

    [11] Αθλητισμός

    Πρώτη του Καρντόσο στο "Γεντί Κουλέ"

    30/8/2004 10:30:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα πραγματοποίησε σήμερα στο Ηράκλειο ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ Καρντόσο. Ο παίκτης που αναμένεται να αποτελέσει ένα επιθετικό εργαλείο της κρητικής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, αφού αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής, είναι 20 χρονών και έπαιζε στην Γκουαράνι. Αντίθετα οι Κουτσουρές, Μαχλάς Κοσκολέτος, Δερμιτζάκης, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Το πρωί της Παρασκευής η αποστολή του ΟΦΗ μέσω Αθηνών θα μεταβεί στη Ρόδο για να δώσει "το παρών" σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στο σμαραγδένιο νησί. Οι αγώνες που θα είναι διάρκειας 45 λεπτών και θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής. Σήμερα εξάλλου ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ, Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης αύριο το πρωί θα μεταβεί την Αθήνα όπου στις 10 π.μ. θα παραστεί στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΑΕ.

    [12] Αθλητισμός

    Πρόσκληση σε Ντορασό, Σαχά

    30/8/2004 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από πέντε χρόνια ο νεοαποκτηθείς Γάλλος άσος της ιταλικής Μίλαν, Βικάς Ντορασό κλήθηκε πρόσφατα μαζί με το συμπατριώτη του και επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουϊ Σαχά, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, ως αντικαταστάτες των τραυματιών Αλού Ντιαρά και Νταβίντ Τρεζεγκέ αντίστοιχα. Αύριο κιόλας οι δύο "πετεινοί" θα νεσωματωθούν στην προετοιμασία των "τρικολόρ" στο Κλερφοντέν ενόψει των αναμετρήσεων της Γαλλίας με Ισραήλ και Νήσους Φερόε για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.

    [13] Αθλητισμός

    Ένα μήνα εκτός ο Σεβαντόν

    30/8/2004 11:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ευχάριστα είναι τα μαντάτα για τον τραυματισμό του Ουρουγουανού άσου της Μονακό, Χαβιέ Σεβαντόν, που τραυματίστηκε το Σάββατο, στον αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος με τη Λανς. Αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι, ότι ο Σεβαντόν θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες, αλλά όπως αποδείχθηκε το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό, αφού εκτιμάται ότι η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Γι παν ενδεχόμενο πάντως η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λίγκ απέκτησαν ως δανεικό και τον άσο της Μπαρτσελόνα Χαβιέ Σαβιόλα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 August 2004 - 20:51:33 UTC