Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους τα' ψαλλε ο Μαρκαριάν
  • [02] Οι "Πόντιοι" κέρδισαν και τους Άραβες
  • [03] Προσφυγή προϊσταμένων της εκπαίδευσης στο ΣτΕ
  • [04] Ισοδύναμοι οι υποψήφιοι σύμφωνα με δημοσκόπηση "Εγκρίνουν" τον Μπους οι
  • [05] Νεκρός ένας 14χρονος Παλαιστίνιος Ένταση ξανά στη Μέση Ανατολή
  • [06] Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Απολογείται ο Μιλόσεβιτς
  • [07] Στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας Συνάντηση κορυφής
  • [08] Ένας παρέμεινε, ένας φεύγει και ένας έρχεται
  • [09] Για την υπόθεση Κεντέρη- Θάνου Καταθέτουν Κολυμπάδης- Σεβαστής
  • [10] Μετά τον τραυματισμό του Αμφίβολος ο Ροναλντίνιο

    [01] Αθλητισμός

    Τους τα' ψαλλε ο Μαρκαριάν

    30/8/2004 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σαφή βελτίωση περιμένει από τους "κυανόλευκους" στα προσεχή φιλικά με Παύλο Μελά (2/9, 18:00) και Λίντς (5/9, ο Ουρουγουανός τεχνικός του Ηρακλή, Σέρτζιο Μαρκαριάν, που δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος με την ήττα και την εμφάνιση του "Γηραιού" στο ματς με τη Λάρισα. Μάλιστα ο κ. Μαρκαριάν κατά τη σημερινή διπλή προπόνηση ζήτησε περισσότερη προσοχή και σοβαρότητα στη συνέχεια από τους παίκτες του, τους οποίους παρατήρησε έντονα για τα λάθη, που έκαναν στο φιλικό με τους "βυσσινί". Από τις σημερινές προπονήσεις πάντως του Ηρακλή απουσιάζαν όλοι οι διεθνείς.

    [02] Αθλητισμός

    Οι "Πόντιοι" κέρδισαν και τους Άραβες

    30/8/2004 11:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με νίκη "έριξε" σήμερα την αυλαία των φιλικών του παιχνιδιών στην Ιταλία ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο του Ροβάτο με 2-0 της αραβικής Αλ Σαμπάτ. Τα τέρματα της ομάδας του Αμορίν, που έχει πολλά παράπονα από το διαιτητή της συνάντησης, ο οποίος επέτρεψε το σκληρό πολλές φορές παιχνίδι από την πλευρά της Αλ Σαμπάτ, πέτυχαν στο 34 ο Νικολόπουλος και ο Μπρίτο με πλασέ στο 88. Μάλιστα η ελληνική ομάδα, που επιστρέφει αύριο στη βάση της από τη γειτονική χωρα, θα μπορούσε να πετύχει άκόμη ένα γκολ, λίγο πριν το λήξη του ημιχρόνου, αλλά την μπάλα από την κεφαλιά του Ορφανού σταμάτησε στο 43 το αραβικό δοκάρι.

    [03] Εσωτερικά

    Προσφυγή προϊσταμένων της εκπαίδευσης στο ΣτΕ

    31/8/2004 12:03:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν αιτήσεις 70 προϊστάμενοι διευθύνσεων και γραφείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι από 9 και 10 Αυγούστου 2004 αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας με τις οποίες διαπιστώθηκε η πρόωρη λήξη της θητείας τους και παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων που κατείχαν μέχρι τώρα (πριν παυθούν). Για το ίδιο θέμα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για "πρωτοφανείς μεθοδεύσεις".

    Έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας

    Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του πρόσφατου Ν. 3260/2004, παραβιάζουν τη συνταγματική διάταξη περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τις συνταγματικές αρχές της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, της δημοσιότητας και των αρχών της χρηστής διοίκησης.

    Ακόμα, επισημαίνουν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν τον τρέχοντα Αύγουστο, όπου οι εκπαιδευτικοί είναι σε θερινή άδεια και χωρίς να τους κοινοποιηθούν, ενώ παράλληλα τέθηκε προθεσμία πέντε ημερών για να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την πλήρωση των θέσεων αυτών.

    Με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι το Συμβούλιο επιλογής εξέτασε μέσα σε δύο ημέρες 500 φακέλους υποψηφίων και "επέλεξε διευθυντές και προϊσταμένους εκπαίδευσης για 11 Περιφέρειες της χώρας, ενώ η προηγούμενη διαδικασία επιλογής το 2002, είχε διαρκέσει περίπου 6 μήνες". Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αγνοήθηκαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων προσθέτοντας ότι θα αντιδράσουν.

    [04] Διεθνή

    Ισοδύναμοι οι υποψήφιοι σύμφωνα με δημοσκόπηση "Εγκρίνουν" τον Μπους οι Ρεπουμπλικάνοι

    31/8/2004 7:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- Washington Post

    Τις βασικές γραμμές του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου ενέκριναν στο συνέδριό τους οι Ρεπουμπλικάνοι, με ένα κείμενο- έπαινο για την πολιτική του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ και γεμάτο "βολές" κατά του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζον Κέρι. Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται, ενώ ο κ. Μπους αναμένεται να μιλήσει στους περίπου 5.000 αντιπροσώπους του κόμματος την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ΑΒC, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Washington Post", δίνει στους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ ποσοστό 48%.

    "Σωστή απόφαση" ο πόλεμος στο Ιράκ

    Η 93 σελίδων εκλογική πλατφόρμα των Ρεπουμπλικάνων επικροτεί την αρχή της προληπτικής δράσης κατά της τρομοκρατίας, όπως αυτή εφαρμόσθηκε από τον Τζορτζ Μπους στο Ιράκ, επισημαίνοντας, πως, αν δεν ξεκινούσε ο πόλεμος, ο Σαντάμ Χουσεΐν θα είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.

    Επίσης, το έγγραφο τονίζει, πως κανείς διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ. Παράλληλα αποδεικνύεται επικριτικό έναντι της Κίνας, της Βορείου Κορέας και του Ιράν, επιβεβαιώνοντας την πλήρη υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στο Ισραήλ.

    "Μάχη" στα σημεία

    Στο μεταξύ, ορισμένες λεπτομέρειες "χωρίζουν" τους δύο υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και Τζον Κέρι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΑΒC.

    Οι δύο υποψήφιοι αναδεικνύονται ισοδύναμοι με 48%, ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ράλφ Νέιντερ, συγκεντρώνει μόλις το 1% των ψήφων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Μπους υπερέχει στα θέματα της μάχης κατά της τρομοκρατίας και των χειρισμών στο Ιράκ, ενώ αδύνατο σημείο του είναι η οικονομία, ένα από τα θέματα που απασχολεί πρωτίστως τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άρχισε το συνέδριο των ρεπουμπλικανών

    Σχετικά Links:

    http://www.washingtonpost.com

    [05] Διεθνή

    Νεκρός ένας 14χρονος Παλαιστίνιος Ένταση ξανά στη Μέση Ανατολή

    31/8/2004 7:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 8:01:28 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο- Reuters

    Ένας Παλαιστίνιος έφηβος έχασε τη ζωή του από ισραηλινά πυρά σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, νότια της Λωρίδος της Γάζας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 14χρονος, Μάζεμ Αλ Αγκά, παρακολουθούσε μια επιχείρηση του Ισραήλ με άρματα μάχης και εκσκαφείς, όταν δέχθηκε ριπές από το πολυβόλο ενός άρματος μάχης. Λίγες ώρες αργότερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός Παλαιστίνιου καμικάζι αυτοκτονίας, που σκόπευε να πραγματοποιήσει επιχείρηση στο μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ. Όπως δήλωσε ο ίδιος, "οι στρατιώτες αντελήφθησαν, πως μετέφερε πάνω του μία ζώνη με εκρηκτικά και τον ανάγκασαν να παραδοθεί, προτού ανατιναχθεί".

    [06] Διεθνή

    Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Απολογείται ο Μιλόσεβιτς

    31/8/2004 7:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 11:34:20 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- BBC

    Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, λόγω της κατάστασης της υγείας του, ο πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ξεκίνησε σήμερα την απολογία του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Φορώντας κοστούμι και γραβάτα, ο Μιλόσεβιτς μπήκε στο Δικαστήριο κρατώντας ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα. Ο πρώην ηγέτης, που έχει αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του, δήλωσε στον πρόεδρο του Δικαστηρίου, ότι θα χρειαστεί και την αυριανή ημέρα, ενώ χαρακτήρισε "ψευδείς" τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Επίσης, ο Μιλόσεβιτς έκανε λόγο για διαστρέβλωση της Ιστορίας και κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

    "Πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας"

    Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Μιλόσεβιτς, Ντράγκαν Ογκνάνοβιτς, στην απολογία του ο πρώην ηγέτης θα τονίσει, ότι ο μοναδικός πόλεμος που ξέσπασε στα Βαλκάνια ήταν εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και κηρύχθηκε από πολιτικούς της διεθνούς κοινότητας.

    Επίσης, ο Μιλόσεβιτς θα απορρίψει τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για "πολιτικώς υποκινούμενα ψεύδη" και θα καλέσει περίπου 1.600 μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

    Η δίκη του 63χρονου πρώην προέδρου, που κατηγορείται γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσοβο, έχει χαρακτηρισθεί ως μία από τις σημαντικότερες μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2002, ενώ αξιωματούχοι του Δικαστηρίου εκτιμούν, πως θα ολοκληρωθεί το 2006.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα αναβολή για τον Μιλόσεβιτς

    [07] Διεθνή

    Στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας Συνάντηση κορυφής Γαλλίας-Γερμανίας - Ρωσίας

    31/8/2004 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Την τρίτη τους συνάντηση από τότε που διαμόρφωσαν κοινό μέτωπο κατά του πολέμου του Ιράκ πραγματοποιούν στο ρωσικό θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, οι ηγέτες της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας. Οι συνομιλίες των Βλαντίμιρ Πούτιν, Ζακ Σιράκ και Γκέρχαρντ Σρέντερ που άρχισαν νωρίτερα το πρωί στην προεδρική κατοικία του Πούτιν στο Σότσι θα έχουν ως κύριο αντικείμενο την κατάσταση στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή. Θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε. αλλά και ενεργειακά θέματα δεδομένου ότι η Ρωσία είναι ο βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου.

    Έναρξη συνομιλιών με μία μέρα καθυστέρηση

    Η συνάντηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

    Παρόλα αυτά αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος καθυστέρησε να φθάσει στο Σότσι, λόγω της κρίσης με τους Γάλλους δημοσιογράφους που έχουν απαχθεί στο Ιράκ. Οι απαγωγείς των δυο δημοσιογράφων ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση να ακυρώσει το νόμο που απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στα δημόσια σχολεία και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους θα εκτελέσουν τους ομήρους.

    [08] Αθλητισμός

    Ένας παρέμεινε, ένας φεύγει και ένας έρχεται

    31/8/2004 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πολλοί παίκτες από την Πόρτο αλλά και ο προπονητής της αποχώρησαν από την ομάδα. Επιβεβλημένη ήταν λοιπόν η ενίσχυση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Πόρτο ανανέωσε το συμβόλαιο με τον επιθετικό της Νούνο Βαλέντε ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τους "δράκους" ο Βραζιλιάνος μέσος Λουίς Φαμπιάνο. Η διοίκηση της Σάο Πάουλο δέχτηκε την πρόταση της Πορτογαλικής ομάδας και η μεταγραφή του παίκτη είναι έτοιμη να ολοκληρωθεί. Με την "απόκτηση" των δύο παικτών η επίθεση της Πόρτο "γέμισε" και για αυτό ο Μάρκο Ζούλιο Άλβες Φερέιρα δόθηκε υπό μορφή δανεισμού στην Γκιμαράες.

    [09] Αθλητισμός

    Για την υπόθεση Κεντέρη- Θάνου Καταθέτουν Κολυμπάδης- Σεβαστής

    31/8/2004 10:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 11:02:10 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, που ερευνούν την υπόθεση Κεντέρη- Θάνου, καταθέτουν ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Στίβου, Μανόλης Κολυμπάδης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Ο κ. Κολυμπάδης, σε δηλώσεις του στον Τύπο, έχει υποστηρίξει, ότι το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου παρέλαβε τους δύο αθλητές, όταν εισήλθαν στο Oλυμπιακό χωριό και κατά δήλωσή του είχαν φανεί ιδιαίτερα τρομαγμένοι. Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε δηλώσει, πως ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ενδιαφέρθηκε προσωπικά το πρωί της 12ης Αυγούστου για το πού βρίσκονται οι δύο Ολυμπιονίκες. Υπενθυμίζεται, πως χθες κατέθεσε στον Εισαγγελέα και ο Κώστας Κεντέρης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαραθώνια κατάθεση Κεντέρη στον Εισαγγελέα

    [10] Αθλητισμός

    Μετά τον τραυματισμό του Αμφίβολος ο Ροναλντίνιο

    31/8/2004 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ πιθανή είναι η απουσία του Ροναλντίνιο από τον Κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα της Εθνικής Βραζιλίας με την αντίστοιχη της Βολιβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του Ισπανικού Πρωταθλήματος, στον αγώνα της ομάδας του Μπαρτσελόνα με την Σανταντέρ, στον αστράγαλο και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα της "σελεσάο".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 August 2004 - 8:51:48 UTC