Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακέφαλο πτώμα στον ποταμό Τίγρη
  • [02] Λόγω της 48ωρης απεργίας στα ΜΜΕ Χωρίς κυριακάτικο Τύπο
  • [03] Από ιστοσελίδα Εικόνες αποτροπιασμού
  • [04] Σύνταγμα, Φάληρο και Γλυφάδα οι πρώτοι σταθμοί Το τραμ και πάλι στην
  • [05] Αγνωστοι οι λόγοι της πυρκαγιάς Ένας νεκρός από πυρκαγιά στο "Αστέρας
  • [06] Από τις ελληνικές αρχές Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία Τζίντζιτς

    [01] Ιράκ

    Ακέφαλο πτώμα στον ποταμό Τίγρη

    16/7/2004 12:18:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ακέφαλο πτώμα που φορούσε την πορτοκαλί φόρμα του φυλακισμένου ανασύρθηκε την Πέμπτη από Ιρακινούς στον ποταμό Τίγρη και παραδόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι αγνοούν την ταυτότητα του νεκρού, ωστόσο θεωρούν πιθανό να πρόκειται για τον Βούλγαρο οδηγό τον οποίο εκτέλεσαν οι απαγωγείς του. Στο μεταξύ, σκοτώθηκε τη Πέμπτη από ενόπλους ο επικεφαλής της ασφαλείας του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών. Στο μεταξύ, τη δημιουργία αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Γενικής Ασφάλειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι να πετάξουμε από το δρόμο μας προς τη δημοκρατία όλα τα εμπόδια. Η τρομοκρατία θα πάρει τέλος". Νωρίτερα, σοβαρές ζημιές λόγω σαμποτάζ υπέστη πετρελαιαγωγός του Κιρκούκ που καταλήγει στον τουρκικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Μεσόγειο.

    Νεκροί και δύο σωματοφύλακες

    Η Εθνοφρουρά του Κιρκούκ ανακοίνωσε ότι ο Σάλαχ Σαϊντ Ζίρα συνόδευε υπουργική αποστολή από τη Βαγδάτη στο Ερβίλ στα βόρεια του Ιράκ.

    Οι ένοπλοι άνοιξαν πύρ εναντίον της αποστολής κοντά στο χωριό Σουλεϊμάν Μπεκ, 120 χλμ. νότια του Κιρκούκ.

    Στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν δύο σωματοφύλακες κυβερνητικών στελεχών.

    Την Πέμπτη, εκατοντάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν σε Βαγδάτη, Κερμπάλα και Νατζάφ, ζητώντας να επιβληθεί θανατική ποινή στον Σαντάμ.

    [02] Εσωτερικά

    Λόγω της 48ωρης απεργίας στα ΜΜΕ Χωρίς κυριακάτικο Τύπο

    18/7/2004 8:00:00 πμ

    Έληξε στις 6 το πρωί, η 48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και όλων οι συνεργαζόμενων Ενώσεων Τύπου στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στην ΕΡΤ, στους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, στα portal, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και στο Υπουργείο Επικρατείας. Σήμερα δεν θα κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα φύλα των εφημερίδων, ενώ από την ΕΡΤ και τους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς κανονικά θα μεταδοθούν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργούν τα ΜΜΕ

    [03] Ιράκ

    Από ιστοσελίδα Εικόνες αποτροπιασμού

    18/7/2004 8:40:00 πμ

    Σελίδα του διαδικτύου παρουσιάζει τη μαγνητοσκοπημένη ταινία με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού Πολ Τζόνσον στη Σαουδική Αραβία από στελέχη της Αλ Κάιντα. Στην ταινία εμφανίζεται το ακέφαλο πτώμα του Αμερικανού μηχανικού αεροσκαφών και κάποιος κρατά το κακοποιημένο κεφάλι του για να το καταγράψει η κάμερα. Η ταινία, που διαρκεί περίπου δύο λεπτά, παρουσιάζεται στο διαδίκτυο και ξεκινά με στιγμιότυπα από κατεστραμμένα σπίτια σε διάφορα σημεία του Ιράκ και εικόνες αμερικανών ελικοπτέρων Απάτσι, στα οποία ο Τζόνσον εκπαίδευε τα μέλη της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Η αμερικανική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος του Τζόνσον θα σταματήσουν, καθώς Αμερικανοί ειδικοί είχαν αποφανθεί ότι αδυνατούν να εντοπίσουν τη σορό του. Ο Τζόνσον, 49 χρόνων, ήταν υπάλληλος της αμερικανικής εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν, που κατασκευάζει πολεμικά ελικόπτερα. Συνελήφθη και αποκεφαλίστηκε στις 18 Ιουνίου από υποστηρικτές του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι οποίοι είχαν θέσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως προθεσμία προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για την απελευθέρωση φανατικών ισλαμιστών που κρατούνται στις φυλακές του βασιλείου.

    [04] Εσωτερικά

    Σύνταγμα, Φάληρο και Γλυφάδα οι πρώτοι σταθμοί Το τραμ και πάλι στην Αθήνα

    18/7/2004 8:56:00 πμ

    Μετά από 44 χρόνια απουσίας ξαναμπαίνει στη ζωή των Αθηναίων το τραμ. Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα οχήματα τα δρομολόγιά τους προς τη Γλυφάδα και το Φάληρο, μια διαδρομή που θα διαρκεί 40 λεπτά. Η διαδρομή του τραμ, στην παρούσα φάση του, έχει συνολικό μήκος περίπου 26 χλμ και 47 στάσεις, ενώ στον αρχικό σχεδιασμό του προβλέπεται η επέκταση των γραμμών. Το εισιτήριο θα κοστίζει 60 λεπτά, ενώ για τους νέους κάτω των 18 ετών θα είναι 30 λεπτά. Η τιμή του εισιτηρίου για διαδρομή έως και πέντε στάσεις θα είναι 40 λεπτά. Οι επιβάτες θα μπορούν να ακυρώνουν τα εισιτήριά τους τόσο στα μηχανήματα που υπάρχουν στις στάσεις όσο και στα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα στους συρμούς. Εκτιμάται ότι με το συγκεκριμένο μέσο θα μετακινούνται περίπου 80.000 άτομα ημερησίως. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι το Νέο Κόσμο, καθώς αποφασίστηκε να μείνει κλειστό το τμήμα μέχρι το Σύνταγμα.

    [05] Εσωτερικά

    Αγνωστοι οι λόγοι της πυρκαγιάς Ένας νεκρός από πυρκαγιά στο "Αστέρας Βουλιαγμένης"

    18/7/2004 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2004 10:52:50 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5 το πρωί σε δωμάτιο του ξενοδοχείου "Αστέρας Βουλιαγμένης", ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησε γρήγορα, χωρίς να επεκταθεί σε άλλα δωμάτια. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε σε δωμάτιο του έκτου ορόφου, στο συγκρότημα "Αφροδίτη" του ξενοδοχείου. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής μέσα στο δωμάτιο βρήκαν απανθρακωμένο τον 32χρονο επισμηνία Παναγιώτη Στάμο του Χαραλάμπους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο άτυχος επισμηνίας βρέθηκε πίσω από την πόρτα του δωματίου 3606, στο οποίο είχε καταλύσει λίγη ώρα πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [06] Εσωτερικά

    Από τις ελληνικές αρχές Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία Τζίντζιτς

    18/7/2004 9:48:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ενας από τους βασικότερους ύποπτους για τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, στις 12 Μαρτίου του 2003, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 34χρονο Ντέτζαν Μιλένκοβιτς, ο οποίος είναι γνωστός και με το όνομα Μπάγκσι. Η ελληνική αστυνομία αναμένει τώρα να υποβάλλει η Σερβία αίτημα για την έκδοση του Μιλένκοβιτς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 July 2004 - 8:50:23 UTC