Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς ενημέρωση για δύο ημέρες Απεργούν τα ΜΜΕ

    [01] Εσωτερικά

    Χωρίς ενημέρωση για δύο ημέρες Απεργούν τα ΜΜΕ

    16/7/2004 12:15:00 πμ

    Νέα 48ωρη απεργία, από το πρωί της Παρασκευής έως το πρωί της Κυριακής, κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ και όλες οι συνεργαζόμενες Ενώσεις Τύπου. Συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση, η ΕΡΤonline δεν θα ενημερώνει τον διαδικτυακό της τόπο σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, τα περιοδικά, την ΕΡΤ, τους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Υπουργείο Επικρατείας απεργούν μετά από αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΙΗΕΑ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι ενώσεις ζητούν ικανοποιητικούς μισθούς, αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

    Συνέχεια των κινητοποιήσεων

    Συγκεκριμένα, η Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και κηρύσσει νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, τον ημερήσιο, εβδομαδιαίο, οικονομικό και περιοδικό Τύπο, στο ΑΠΕ και το Υπουργείο Επικρατείας από τις 8.00 π.μ. της Παρασκευής έως τις 8.00 π.μ. της Κυριακής.

    Στην ΕΡΤ, τους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες η απεργία αρχίζει από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις 6.00 π.μ. της Κυριακής.

    Εξ άλλου, ούτε την Πέμπτη κυκλοφορήσαν εφημερίδες, λόγω της προηγούμενης 48ωρης απεργίας ενώ στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι " η απεργία έχει παρατάθηκε και για την Πέμπτης.

    Διεκδικήσεις

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενώσεων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, διεκδικούν επίσης:

    Ρυθμίσεις που αποτρέπουν την ανασφάλιστη εργασία (Δ.Π.Υ., απλήρωτη μαθητεία, μαύρη εργασία κ.λπ.) που εξασφαλίζουν την εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του εισοδήματος των νεοεισερχόμενων στο επάγγελμα (π.χ. αύξηση των πρώτων κλιμακίων της ΣΣΕ) αλλά και διασφάλιση των εργαζομένων, που βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, τους οποίους εξωθούν σε μακροχρόνια ανεργία και αδυναμία εξασφάλισης σύνταξης. (Άκυρη απόλυση 5 χρόνια πριν τη συμπλήρωση του χρόνου συνταξιοδότησης, κατάργηση του περιοριστικού πλαφόν κ.ά.). Ρυθμίσεις που άπτονται αυτονόητα στην εξέλιξη της αγοράς εργασίας με την καταβολή επιδομάτων πτυχίων, τριετίας, αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου κ.ά. Από την πλευρά της, η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών απορρίπτει τους λόγους που επικαλούνται οι Ενώσεις Εργαζομένων στον Τύπο για τη νέα 48ωρη κινητοποίηση που εξήγειλλαν, και καλεί ταυτόχρονα την ΕΣΗΕΑ σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα σε μέρα που θα συμφωνηθεί από κοινού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 16 July 2004 - 8:50:31 UTC