Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνύσεις λόγω ...έρωτα
  • [02] Δεν άφησε πίσω της θύματα Μεγάλη φωτιά απείλησε τη Μαδρίτη
  • [03] Έρχονται τα διαρκείας της Εθνικής
  • [04] Αρνείται τις κατηγορίες για τον ΕΛΑ Σκευωρίες "βλέπει" ο Κανάς
  • [05] Ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο η απογραφή Στην τελική ευθεία για τη
  • [06] Ιταλός ο Ζαγοράκης
  • [07] Συνεδρίασε η Επιτροπή Καταστατικού Σε τροχιά συνεδρίου η ΝΔ
  • [08] Δράση στο διαδίκτυο Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

    [01] Διάφορα

    Μηνύσεις λόγω ...έρωτα

    15/7/2004 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τις τρέλες που μπορούν να κάνουν τα "θύματα" του φτερωτού θεού με τα βέλη επιβεβαιώνει η περίπτωση του Σάντου Γουργουγιάτου από τη Ρουμανία. Ο 47χρονος εργένης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου πριν τρία χρόνια και αντί για την ακροαματική διαδικασία εις βάρος του πρόσεχε περισσότερο την έδρα. Ο λόγος; Εκεί καθόταν η δικαστής Έλενα Λάλα, την οποία ο ερωτεύθηκε σφόδρα! Από τότε λοιπόν, ο 47χρονος Γουργουγιάτου έψαχνε τρόπους για να είναι συνεχώς μαζί της και σίγουρα βρήκε τον πιο πρωτότυπο: μήνυσε την εταιρία στην οποία εργάζονταν περισσότερες από 100 φορές, γεγονός που τον οδηγούσε διαρκώς ενώπιον της Δικαιοσύνης!

    Στενή "πολιορκία" στα έδρανα

    Μιλώντας στην εφημερίδα "Libertatea", ο κ. Γουργουγιάτου είπε πως ερωτεύθηκε τη δικαστικό με την πρώτη ματιά και ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να είναι μαζί της εκτός από τις συνεχείς μηνύσεις.

    Και μπορεί ο 47χρονος να μη μίλησε ποτέ για τα αισθήματά του στη δικαστικό ώστε να φάει "χυλόπιτα", ωστόσο η ψυχρολουσία δεν άργησε να έρθει: βλέπετε, η κ. Λάλα είναι παντρεμένη!

    Αυτό πάντως δεν πτόησε τον κ. Γουργουγιάτου, που συνέχισε να μηνύει την εργοδότρια εταιρία, με αποτέλεσμα να βλέπει το αντικείμενο του πόθου σχεδόν κάθε εβδομάδα.

    Από την πλευρά της, η κ. Λάλα εμφανίστηκε μάλλον ψυχρή. Εξέφρασε μόνο την έκπληξη και τη λύπη της για τον άνθρωπο, που με τόσο πρωτότυπο τρόπο προσπάθησε να κλέψει την καρδιά της!

    [02] Διεθνή

    Δεν άφησε πίσω της θύματα Μεγάλη φωτιά απείλησε τη Μαδρίτη

    15/7/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στη Μαδρίτη από μεγάλη φωτιά, που απείλησε το κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις δυο το μεσημέρι. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αλλεπάλληλες εκρήξεις σε υποσταθμό ιδιωτικής εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας και επεκτάθηκε γρήγορα σε τετραώροφο γειτονικό κτίριο, όπου γίνονταν επισκευές. Αρχικά οι πυροσβέστες εξέφρασαν φόβους μήπως το κτήριο καταρρεύσει ή μήπως οι φλόγες επεκταθούν σε πρατήριο καυσίμων, που βρισκόταν κοντά. Ευτυχώς η πυρκαγιά τέθηκε σύντομα υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Δεκάδες, όμως, ήταν οι πολίτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.

    Προβλήματα ηλεκτροδότησης

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, αλυσιδωτές εκρήξεις έγιναν στον υποσταθμό της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος "Union Fenosa" και η φωτιά που επακολούθησε επεκτάθηκε γρήγορα σε γειτονικό επισκευαζόμενο τετραόροφο κτίριο.

    Στον ουρανό της ισπανικής πρωτεύουσας υψώθηκαν φλόγες και καπνοί μέχρι 30 μέτρα, που ήταν ορατά από μεγάλη απόσταση.Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, ενώ διατάχθηκε να απομακρυνθούν άπαντες από το υπουργείο της Υγείας που είναι στην περιοχή του συμβάντος.

    Σε θύματα των πύρινων γλωσσών μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, όπου σημειώθηκε μποτιλιάρισμα, καθώς και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού 8.000 διαμερίσματα υπολογίζεται πως έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

    [03] Αθλητισμός

    Έρχονται τα διαρκείας της Εθνικής

    15/7/2004 7:56:00 μμ

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τους έξι εντός έδρας αγώνες που θα διεξάγει η εθνική ομάδα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Τα εισιτήρια θα τιμώνται προς 90, 130, 150 και 250 ευρώ, ενώ οι συναντήσεις είναι -κατά χρονική σειρά διεξαγωγής τους- οι εξής: με την Τουρκία στις 8/9/2004, το Καζακστάν στις 17/11/2004, τη Δανία στις 9/2/2005, την Αλβανία στις 30/3/2005, την Ουκρανία στις 8/6/2005 και τη Γεωργία στις 12/10/2005.

    Άκαρπος ο διαγωνισμός για το Κύπελλο

    Ακόμη, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, έκρινε άγονο τον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας (οι προσφορές κρίθηκαν μη συμφέρουσες), ενέκρινε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Δ΄ εθνικής κατηγορίας, παρέτεινε τη θητεία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ως τη λήξη της δικής του θητείας και όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας την 9η ή τη 10η Αυγούστου (Θεσσαλονίκη).

    [04] Εσωτερικά

    Αρνείται τις κατηγορίες για τον ΕΛΑ Σκευωρίες "βλέπει" ο Κανάς

    15/7/2004 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Για κατηγορίες "αφηγηματικού τύπου" έκανε λόγο ο Αγγελέτος Κανάς, που κατέθεσε σήμερα ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ. Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, βρίσκεται στο εδώλιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν "γνωστές πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες" και "κατάπτυστες σκευωρίες". Ξεκινώντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη σχέση του με την πρώην σύζυγό του, Σοφία Κυριακίδου και υπογράμμισε τον παράνομο τρόπο με τον οποίο συνελήφθη. Επίσης, αναφέρθηκε στην πολιτική του δράση στην Κίμωλο, όπου διετέλεσε κοινοτάρχης και παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα προκειμένου να αποφύγει την Κυριακίδου. Η απολογία του Κανά θα συνεχισθεί αύριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Αγαπίου

    [05] Εσωτερικά

    Ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο η απογραφή Στην τελική ευθεία για τη μονιμοποίηση

    15/7/2004 8:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ ΝΕτ 105,8

    Άρχισε, η αντίστροφη μέτρηση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ως τον Οκτώβριο μάλιστα θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή τους, ώστε να γίνει η αξιολόγησή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Το θέμα των συμβασιούχων, πάντως, που εξαιρούνται από το Προεδρικό Διάταγμα, τέθηκε επί τάπητος στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτηση που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης. Ο ίδιος πρότεινε τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τις επιμέρους περιπτώσεις, καθώς και την κατάρτιση νομοσχεδίου. Απαντώντας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Απόστολος Ανδρεουλάκος επεσήμανε, ότι νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στο καλοκαίρι θα προβλέπει ενισχυμένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους, που εξαιρούνται από το Προεδρικό Διάταγμα. Την ίδια ώρα κατηγορίες εργαζομένων, που δεν πληρούν τα κριτήρια για μονιμοποίηση αντιδρούν και προσανατολίζονται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στις αρχές του φθινοπώρου θα γίνει γνωστό πόσοι και ποιοί θα μονιμοποιηθούν, ενώ η Κυβέρνηση διαψεύδει τις κατηγορίες, ότι η εφαρμογή του διατάγματος θα οδηγήσει σε απολύσεις.

    [06] Αθλητισμός

    Ιταλός ο Ζαγοράκης

    15/7/2004 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Μπολόνια όπως αναμενόταν κατέληξε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο αρχηγός της Εθνικής και πολυτιμότερος παίκτης EURO, που εδώ και ημέρες βρισκόταν σε επαφές με την διοίκηση της ιταλικής ομάδας, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία και το απόγευμα της Πέμπτης, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο με τους "ροσομπλού". Έτσι ο πρώην μεσοαμυντικός της ΑΕΚ έκανε πραγματικότητα την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στο καμπιονάτο. Γι' αυτό το λόγο δεν ενέδωσε στη πίεση που του ασκούσε η ισπανική Λεβάντε παρά το γεγονός ότι η πρόταση που του κατέθεσε ήταν καλύτερη από αυτή της Μπολόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζαγοράκης αναμένεται να εισπράξει το ποσό των 800.000 ευρώ, για κάθε χρόνο συνεργασίας.

    [07] Εσωτερικά

    Συνεδρίασε η Επιτροπή Καταστατικού Σε τροχιά συνεδρίου η ΝΔ

    15/7/2004 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ανθούσα. Τις τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν στο συνέδριο επεξεργάστηκε η Επιτροπή Καταστατικού, που συνεδρίασε στη Ρηγίλλης υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Βασική αρχή του διαλόγου που θα αναπτυχθεί και στα δύο προσυνέδρια, αύριο και μεθαύριο στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και η στενή συνεργασία κυβέρνησης και κόμματος.

    Θετικό κλίμα

    Σύμφωνα με τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, το Συνέδριο διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για το κόμμα και το κλίμα αυτό ευνοεί την ανανέωση και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες του κόμματος σε δομές και νοοτροπίες.

    "Το κόμμα διεκδικεί συνεννόηση και ενημέρωση με την κυβέρνηση και όχι συνδιοίκηση", δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Για την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή, 23 Ιουλίου) προβλέπεται να μιλήσουν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής και προσκεκλημένοι, όπως ο Ζισκάρ ντ' Εστέν και ο Βίλφριντ Μαρτένς, ενώ την επομένη το πρωί θα υπάρξουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

    [08] Εσωτερικά

    Δράση στο διαδίκτυο Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

    15/7/2004 11:04:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνετ, αποτελούμενο από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, έναν πολιτευτή του ΛΑΟΣ, έναν φοιτητή και τρία άλλα άτομα εξαρθρώθηκε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη των πέντε από αυτών ενώ ο έκτος αναζητείται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, πρόκειται για έναν καθηγητή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έναν ιδιωτικό υπάλληλο ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, έναν φοιτητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τρία άτομα από την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι όπως είπαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες διακινούσαν την παιδική πορνογραφία με σκοπό την κερδοσκοπία έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο πελατών -μέσω πιστωτικών καρτών- σε 20 χώρες.

    Ομολόγησαν οι τρεις

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τα «ψηφιακά ίχνη» των δραστών και έτσι οδηγήθηκαν στα σπίτια τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

    Μετά από συντονισμένες ενέργειες έγινε παρουσία εισαγγελέα επέμβαση αστυνομικών, ταυτόχρονα στις δύο πόλεις και έτσι συνελήφθησαν οι πέντε δράστες. Ο έκτος σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε στο σπίτι του καθώς απουσιάζει σε διακοπές.

    Τρεις από τους συλληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, ενώ οι δύο άλλοι αρνήθηκαν να μιλήσουν στους αστυνομικούς και ζήτησαν η υπόθεσή τους να εξεταστεί στα δικαστήρια.

    Στα σπίτια των δραστών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο δισκέτες με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας από ανήλικα παιδιά τόσο της Ελλάδα όσο και χωρών του εξωτερικού, 148 CD-ROM, έξι κάρτες και τρία κινητά τηλέφωνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 July 2004 - 20:50:29 UTC