Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου στη Λιβύη
  • [02] Φεύγουν για την ύπαιθρο οι Αθηναίοι Άρχισε η έξοδος του τριημέρου
  • [03] Οι πολιτικοί αρχηγοί Στον πυρετό των ευροεκλογών

    [01] Διεθνή

    Ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου στη Λιβύη

    28/5/2004 11:01:00 μμ

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=Σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση της

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η επιτροπή του ΟΗΕ για τον έλεγχο των πυρηνικών ανέφερε σε εμπιστευτική της έκθεση ότι βρήκε ίχνη υψηλού και χαμηλού εμπλουτισμένου ουρανίου σε εργαστήρια πυρηνικής φυγοκέντρησης της Λιβύης, όπως και στο Ιράν πέρυσι. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ανέφερε πως μεταξύ των θεμάτων που θα πρέπει ακόμη να επιλυθούν σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Λιβύης, που εγκαταλείφθηκε το Δεκέμβριο του 2003, είναι "οι πηγές μόλυνσης από χαμηλά εμπλουτισμένο και υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο που βρέθηκαν σε εξοπλισμό φυγοκέντρησης αερίου" στη Λιβύη. Η φυγοκέντρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ουρανίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ατομικής βόμβας. Η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανέφερε επίσης στην έκθεση, που περιήλθε στην κατοχή του Ρόιτερ, ότι ένα πανεπιστήμιο στην Τρίπολη είχε "ένα ερευνητικό εργαστήριο και σχετικό εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για υποστήριξη στην έρευνα και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων". Η υπηρεσία ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι η Λιβύη άρχισε να κατασκευάζει πυρηνική κεφαλή.

    [02] Εσωτερικά

    Φεύγουν για την ύπαιθρο οι Αθηναίοι Άρχισε η έξοδος του τριημέρου

    29/5/2004 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Εορταστικό τριήμερο ενόψει και, όπως φαίνεται οι Αθηναίοι βρήκαν την ευκαιρία για να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ κι ήδη από χθες το βράδυ άρχισαν μαζικά να εγκαταλείπουν την Αθήνα για μια σύντομη εκδρομή στην ύπαιθρο. Ωστόσο, όπως φαίνεται ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας μπορεί να επιφυλάξει και απρόοπτα, με βροχές και βοριάδες, χωρίς όμως να δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όσο για την κίνηση, αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα καθώς. Παράλληλα, σε εφαρμογή έχουν τεθεί από το πρωί έκτακτα μέτρα της τροχαίας με την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα και στην εθνική Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Ρενό.

    Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Κακιά Σκάλα και στο λεγόμενο πέταλο του Μαλιακού κόλπου, μέχρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου διεξάγονται έργα. Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι εκτός κυκλοφορίας, έως 11.30 το πρωί, η αριστερή λωρίδα της λεωφόρου Μεσογείων, μετά τον ανισόπεδο κόμβο του Σταυρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω έργων.

    [03] Ευρωεκλογές

    Οι πολιτικοί αρχηγοί Στον πυρετό των ευροεκλογών

    29/5/2004 11:00:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Επί ποδός βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών του Ιουνίου. Έτσι την Ιερά Μονή Δαφνίου επισκέπτεται στις 11:00 σήμερα (Σάββατο), ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργός Πολιτισμού, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 1999. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου θα δώσει ομιλία στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο της 44ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για νέους - Αρχαία Ολυμπία. Στη Βαρβάκειο Αγορά θα βρεθεί στις 11:30 σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στις 20:30 στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 May 2004 - 8:51:44 UTC