Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα υπηρετήσω την πατρίδα μου με άλλους τρόπους" Απορρίπτει την
  • [02] Αποστέλλεται σήμερα στον Εισαγγελέα Πόρισμα-σοκ για το Γηροκομείο
  • [03] Ιάπωνες δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ιρακινών
  • [04] Νέα σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία στις ΗΠΑ
  • [05] Απεβίωσε ο Ουμπέρτο Ανιέλι
  • [06] Τέλος ο "Ντούμι" από ΑΕΚ
  • [07] Παρουσίαση των Ολυμπιακών νομισμάτων
  • [08] Μάγιερς: "Ικανοποιημένος από τα μέτρα ασφαλείας"

    [01] Ιράκ

    "Θα υπηρετήσω την πατρίδα μου με άλλους τρόπους" Απορρίπτει την πρωθυπουργία του Ιράκ ο Σαχριστάνι

    27/5/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Την πρόθεσή του να μην αναλάβει την πρωθυπουργία του Ιράκ ούτε κάποια άλλη κυβερνητική θέση ανακοίνωσε δημοσίως την Πέμπτη ο Ιρακινός πυρηνικός επιστήμονας Χουσεΐν Σαχριστάνι. Ο Σαχριστάνι είχε οποίος είχε κατονομαστεί από Αμερικανούς αξιωματούχους ως ο κύριος υποψήφιος για την πρωθυπουργία της ιρακινής προσωρινής κυβέρνησης η οποία θα αναλάβει την εξουσία της χώρας στις 30 Ιουνίου. Ο 62χρονος επιστήμονας, που είχε φυλακιστεί από το καθεστώς του Σαντάμ επειδή είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να υπηρετήσει την πατρίδα του με άλλο τρόπο. "Αποφάσισα να απορρίψω την υποψηφιότητα για οποιαδήποτε κυβερνητική θέση και θα προετοιμαστώ για να υπηρετήσω τον ιρακινό λαό με άλλες δραστηριότητες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απορρίπτει τη θέση του πρωθυπουργού

    Σε πυρηνικό επιστήμονα τα ηνία του Ιράκ

    [02] Εσωτερικά

    Αποστέλλεται σήμερα στον Εισαγγελέα Πόρισμα-σοκ για το Γηροκομείο Αθηνών

    28/5/2004 7:56:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εικόνα που προκαλεί σοκ περιγράφουν σε πόρισμα τους οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών. Η έκθεση αυτή τέθηκε υπόψη του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του την παρέπεμψε στον Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για πολύ σοβαρές καταγγελίες, που βαρύνουν τους υπεύθυνους της διοίκησης του Γηροκομείου. Όπως αναφέρουν οι επιθεωρητές στο πόρισμα τους, διαπίστωσαν ότι ορισμένοι ηλικιωμένοι υποβάλλονταν, χωρίς τη συναίνεσή τους, σε ιατρικά πειράματα για νέα φάρμακα που αφορούσαν στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης, καθώς και σε πειράματα για την αντοχή του πνευμονόκοκκου στην πενικιλίνη. Ακόμα, βρέθηκαν ηλικιωμένοι δεμένοι με ιμάντες, δύο από τους οποίους είχαν υποστεί βλάβη στην υγεία τους, ενώ εντοπίστηκαν περιστατικά ψώρας, τα οποία η διοίκηση του Γηροκομείου είχε αποκρύψει.

    Επέκταση της έρευνας και σε άλλους οίκους ευγηρίας

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος, σήμερα μετά την επίσκεψή του στο ΠΙΚΠΑ Βούλας τόνισε ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι το κόκαλο και θα ανοιχθούν οι φάκελοι σε όλα τα γηροκομεία.

    Ο υφυπουργός, όπως είπε, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και προανήγγειλε αυστηρότατες ποινές "σε οποιαδήποτε βαθμίδα κι αν υπάρχει η ευθύνη". "Θα είναι ποινές παραδειγματισμού", είπε.

    [03] Ιράκ

    Ιάπωνες δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ιρακινών

    28/5/2004 8:37:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - Reuters

    Επίθεση με ρουκέτα δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αυτοκίνητο το οποίο επέβαιναν δύο Ιάπωνες δημοσιογράφοι και δύο Ιρακινοί, που εργάζονταν μαζί τους. Το Τόκιο παρακολουθεί με αγωνία τη ροή των ειδήσεων που φτάνουν από τη Βαγδάτη, καθώς οι πληροφορίες για την τύχη των δύο δημοσιογράφων παραμένουν συγκεχυμένες. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δύο είναι νεκρός, ενώ το Reuters αναμεταδίδει ότι δύο απανθρακωμένα πτώματα που μεταφέρθηκαν σε ιρακινό νοσοκομείο ανήκουν στους Ιάπωνες δημοσιογράφους. Επίσης, σύμφωνα με το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, άγνωστοι επετέθησαν εναντίον αυτοκινητοπομπής, που κατευθυνόταν από τη Νατζάφ στη Βαγδάτη, στην οποία επέβαινε και η Σάλαμα Αλ Χαφάζι, μέλος του ιρακινού κυβερνητικού συμβουλίου. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν οι δύο σωματοφύλακες της, ωστόσο η τύχη της ίδιας παραμένει άγνωστη. Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα χθες είχε προηγηθεί συμμετοχή της Αλ Χαφάζι σε σύσκεψη με άλλους σιίιτες κυβερνητικούς αξιωματούχους για την ανακοίνωση μιας συμφωνίας για την απομάκρυνση του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Αλ Σαντρ από τη Νατζάφ.

    Αγωνία στο Τόκιο

    Η είδηση για την επίθεση εναντίον των δύο Ιαπώνων δημοσιογράφων έρχεται να αναστατώσει και πάλι την κοινή γνώμη, μόλις ένα μήνα μετά το περιστατικό ομηρίας των πέντε Ιαπώνων πολιτών, από Ιρακινούς μαχητές, που ζητούσαν σε αντάλλαγμα για τη ζωή τους, την αποχώρηση των ιαπωνικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Οι όμηροι τελικά απελευθερώθηκαν σώοι, αλλά ο πρόεδρος Κοϊζούμι έγινε στόχος δριμείας κριτικής για την απόφαση του να στείλει στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις κατοχής, στο Ιράκ.

    Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τους θανάτους των δύο δημοσιογράφων, τότε η Ιαπωνία θα μετρά πλέον τέσσερα θύματα στο Ιράκ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, δύο διπλωμάτες είχαν σκοτωθεί από επίθεση που δέχθηκε το αυτοκίνητό τους κοντά στην πόλη Τικρίτ.

    Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών αργά χθες επιβεβαίωσε την πληροφορία για την επίθεση, που έγινε περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, στην περιοχή της Μαχμουντίγια, χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες για την τύχη τους. Οι άλλοι επιβαίνοντες ήταν δύο Ιρακινοί, ένας οδηγός και ένας διερμηνέας.

    Το υπουργείο Εξωτερικών στο Τόκιο ανακοίνωσε ότι οι δύο Ιάπωνες δημοσιογράφοι, που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο κατευθυνόμενοι προς τη Σαμάουα, όπου σταθμεύουν 500 Ιάπωνες στρατιώτες, είναι ο 61 ετών Σινσούκε Χασίντα και ο 33 ετών, Κοτάρο Ογκάουα.

    Σύμφωνα με το Reuters ο οδηγός του οχήματος, που νοσηλεύεται σε ιρακινό νοσοκομείο αναγνώρισε τα πτώματα των δύο δημοσιογράφων, όταν τα μετέφεραν εκεί.

    Για την επίθεση ενημερώθηκε η πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Βαγδάτη, από συγγενή του οδηγού, ο οποίος τραυματίσθηκε από την επίθεση.

    "Εξετάζουμε εάν θα στείλουμε προσωπικό της πρεσβείας στο σημείο, παρακολουθώντας παράλληλα και την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή", δήλωσε αξιωματούχος στην ιαπωνική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

    Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις ανεξάρτητοι ανταποκριτές συνεργάτες του, δύο Αμερικανοί και ένας Ιρακινός, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής πριν από τρεις ημέρες, απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

    [04] Διεθνή

    Νέα σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία στις ΗΠΑ

    28/5/2004 8:57:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη σύλληψη ενός Σαουδάραβα, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε σχέσεις με δύο από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές. Πρόκειται για τον 34χρονο Χασάν Σαντίκ Φάσεχ Αλντίν, ο οποίος συνελήφθη κοντά στην κατοικία του στην περιοχή Βίστα της Καλιφόρνια, κατηγορούμενος για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί μετανάστευσης. "Δεσμευόμαστε να ενεργούμε άμεσα με βάση πληροφορίες της αντικατασκοπίας, ώστε να αποτρέψουμε άλλη μία τρομοκρατική επίθεση στο αμερικανικό έδαφος", δήλωσε ο Μάικ Ουνζουέτα, υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων, στο Σαν Ντιέγο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τί είδους σχέση είχε ο Αλντίν, μόνιμος κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών, με τους αεροπειρατές που οργάνωσαν τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο.

    [05] Διεθνή

    Απεβίωσε ο Ουμπέρτο Ανιέλι

    28/5/2004 9:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - Γαλλικό Πρακτορείο - Ρόιτερ

    Ο πρόεδρος της FIAT Ουμπέρτο Ανιέλι, πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 69 ετών, στο σπίτι του κοντά στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του και τα δυο του παιδιά Αντρέα και Αννα. Ο Ανιέλι είχε αναλάβει πρόεδρος της FIAT μετά το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του Τζιάνι Ανιέλι, τον Ιανουάριο του 2003, από καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ουμπέρτο Ανιέλι έπασχε επίσης από καρκίνο. Η ασθένεια του κ. Ανιέλι τον είχε αποτρέψει από την ετήσια γενική συνεδρίαση Fiat για στις 11 Μαΐου. Ο θάνατος του έρχεται σε μια εποχή που είναι η Fiat εμφανίζεται χρεωμένη και αγωνίζεται να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, έπειτα από αρκετά χρόνια, που οι πωλήσεις διολισθαίνουν.

    [06] Αθλητισμός

    Τέλος ο "Ντούμι" από ΑΕΚ

    28/5/2004 9:39:00 πμ

    Πηγή: ΕΡΑ ΣΠΟΡ

    Την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, προανήγγειλε με δηλώσεις του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" ο προπονητής του "δικεφάλου", Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι συζητά με άλλη ελληνική ομάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή δεν είναι ο Πανιώνιος, ενώ στόχος του είναι να παραμείνει στην χώρα μας ώστε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Ακόμα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες των "κιτρινόμαυρων", καθώς παρά τα προβλήματα που είχαν προσπαθούσαν πολύ. Αναλυτικά η συνέντευξη

    Για παίκτες και ποιους από αυτούς ξεχώρισε:

    "Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι παίκτες έκαναν φανταστική δουλειά, παρά τις συνθήκες που επικρατούσαν με τα οικονομικά προβλήματα. Θυμάμαι όταν ήρθα και είδα τους παίκτες στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Είδα μία πολύ καλή ομάδα, με φανταστικές ικανότητες, αλλά δεν είδα καλή συμπεριφορά και ομαδικό πνεύμα. Και είναι λογικό, όταν δεν πληρώνονται για 6 μήνες ή για ένα χρόνο. Ανέλαβα την ομάδα γνωρίζοντας τα προβλήματα. Κάθε μέρα προσπαθούσα λίγο-λίγο να μεταδώσω στους παίκτες μου ότι είναι πολύ σημαντικό να αυτοσυγκεντρωθούν και να είναι επαγγελματίες. Είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, κανείς δεν θα έρθει να μας δώσει χρήματα την επόμενη μέρα. Πρέπει να παλέψουμε για να φέρουμε αποτελέσματα και ελπίζω ότι στο τέλος τα προβλήματα θα λυθούν γιατί πιστεύω ότι οι παίκτες έκαναν φοβερή δουλειά. Είμαι περήφανος που ήμουν προπονητής αυτών των παικτών. Από τους παίκτες, ξεχώρισα τους Ζαγοράκη, Λάκη, Τσιάρτα, Κατσουράνη, Λυμπερόπουλο, Οκκά. Όλους όσους είχα και μου έδειξαν σεβασμό, τον Ίβιτς, τον Κωστένογλου. Όλους, όλους. Είμαι περήφανος που ήμουν στα αποδυτήρια με αυτούς τους παίκτες".

    Για το αν έχει δεχτεί πρόταση από ΑΕΚ η από άλλη Ελληνική ομάδα:

    "Όχι, όχι. Πρέπει να ετοιμάσω τα πράγματά μου. Είχα συμβόλαιο για 4 μήνες και πριν 4-5 εβδομάδες όταν ο Ντέμης ήταν πολύ κοντά στο να αναλάβει την ΑΕΚ, είπα ότι έχει το δικαίωμα να διαλέξει. Έχει τα σχέδιά του. Είναι σαν ένας πρωθυπουργός που αναλαμβάνει τη νέα κυβέρνηση. Επίσης το μόνο που μπορώ να πω για τον Ντέμη είναι ένα. Αγαπάει την ομάδα ''χίλια τα εκατό'' και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Τον σέβομαι και ως παίκτη και δεν πρόλαβα να τον συναντήσω και να του μιλήσω. Είναι καλός ως παίκτης και θα ήθελα να τον είχα στην ομάδα. Άλλη πρόταση, βασικά δεν έχω αυτή τη στιγμή. Έχω επαφές με μία ομάδα, αλλά όχι με τον Πανιώνιο Έχω μία πρόταση από τη Νότια Κορέα, αλλά είναι λίγο μακριά και δεν θέλω να απομακρυνθώ από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι να αναλάβω ελληνική ομάδα, για να δείξω κάτι. Να αποδείξω την αξία μου, αφού και φέτος με λίγη τύχη στα τελευταία ματς με τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Όπως και με τον ΠΑΟΚ. Για 44 λεπτά παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Με λίγη τύχη θα μπορούσα να κάνω περισσότερα και να αποδείξω την αξία μου".

    Για το περιστατικό στους Θρακομακεδόνες και τους οπαδούς της ομάδας:

    "Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τέτοια πράγματα. Ακόμα και αυτοί που τα έκαναν, ίσως μία ώρα μετά ή ακόμη και ένα λεπτό μετά, άρχισαν να σκέφτονται ότι δεν έπραξαν σωστά και ότι δεν έπρεπε να αντιδράσουν έτσι. Κατά την άποψή μου δεν ήταν οπαδοί της Ορίτζιναλ. Τους οπαδούς της Ορίτζιναλ τους κατάλαβα σε ένα πάρτι, όταν είδα μία κασέτα με μία φανταστική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει. Εκεί κατάλαβα ότι αυτοί είναι η Ορίτζιναλ. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτούς για ό,τι έγινε. Για μερικούς ανθρώπους που έχασαν τον έλεγχο για μερικά λεπτά. Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε κανέναν από την Ορίτζιναλ δεν άρεσαν αυτά που έγιναν στους Θρακομακεδόνες. Πάντως πέρασα πολύ ωραία, ήταν μία καλή εμπειρία. Ήταν ένα βήμα μπροστά και για το γεγονός ότι έχω ένα μέρος από την καρδιά των οπαδών της ΑΕΚ, θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί με υποστήριξαν. Και να θέλετε να ξέρετε κάτι, οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν γνώση. Δεν είπαν τίποτα, ούτε αντέδρασαν όταν ήρθα, αλλά με άφησαν να δουλέψω και να δείξω αν η ομάδα παίζει καλά, αν έχει ομαδικό πνεύμα. Μετά με έκριναν. Αν ήθελα να τους συγκρίνω με τους δημοσιογράφους θα έλεγα ότι δεν πρόλαβα να έρθω και άρχισαν να λένε για μένα. Γι΄ αυτό σέβομαι τους οπαδούς μας, γιατί με έκριναν στο τέλος και όχι στην αρχή"

    [07] Αθήνα 2004

    Παρουσίαση των Ολυμπιακών νομισμάτων

    28/5/2004 10:19:00 πμ

    Σε ειδική τελετή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη συλλογή των Ολυμπιακών νομισμάτων, αποτέλεσμα συνεργασίας της ΑΘΗΝΑΣ 2004 και της εταιρίας "Εύσημον... Συλλογές". Η συλλογή περιλαμβάνει έξι σειρές ολυμπιακών νομισμάτων και μια σειρά νομισμάτων λαμπαδηδρομίας. Η κάθε σειρά έχει ένα χρυσό νόμισμα με εικόνες που συνδέονται με μνημεία σταθμούς της πολιτιστικής και ιστορικής διαδρομής των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα από τα ανάκτορα της Κνωσού μέχρι την είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Τα αργυρά απεικονίζουν αθλήματα από τα σύγχρονα και αρχαία αγωνίσματα.

    Σπανουδάκης: "Όλα τα βλέμματα στους αγώνες"

    Στην εκδήλωση παρέστη ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΘΗΝΑ 2004 Ιωάννης Σπανουδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στη συλλογή δήλωσε ότι "Σε λιγότερο από 80 ημέρες τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στους αγώνες που θα αναδείξουν το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας, δεμένο με την εποχή που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την παράδοση που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας. Αυτούς τους δεσμούς του πολιτισμού και του αθλητισμού που αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα, μαζί με την ιστορική διαδρομή των Αγώνων παρουσιάζει η συλλογή των ολυμπιακών νομισμάτων".

    [08] Αθήνα 2004

    Μάγιερς: "Ικανοποιημένος από τα μέτρα ασφαλείας"

    28/5/2004 10:51:00 πμ

    Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο διευθυντής ασφαλείας της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας Μπομπ Μάγιερ, για τα μέτρα ασφαλείας των που έχει πάρει η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κ. Μάγιερ τόνισε στην Herald Sun ότι η διοργανώτρια χώρα κάνει ότι μπορεί, ώστε οι Αγώνες της Αθήνας να διεξαχθούν σε ασφαλείς συνθήκες. Για την κριτική που δέχεται η Ελλάδα ανέφερε: " Σε κανένα δεν αρέσει να έρχονται διάφοροι να σου λένε πώς να κάνεις το καθήκον σου". Ο Αυστραλός αξιωματούχος, έλαβε μέρος στην τριήμερη συνδιάσκεψη για την ασφάλεια, στην Αθήνα, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τα μέτρα ασφαλείας των Ελλήνων. Το δημοσίευμα συμπληρώνει, ότι οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι με τις αντιδράσεις των Αυστραλών, ειδικά με την πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία. Γι' αυτό το θέμα ο κ. Μάγιερς τόνισε: " Κατανοώ απόλυτα τις θέσεις της Αθήνας γιατί και το Σίδνεϊ, πριν τους αγώνες του 2000, βρέθηκε σε φοβερή πίεση". Μάλιστα σε ξεχωριστό ρεπορτάζ η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να καταρρίψουν ακόμα και αεροσκάφη αν κρίνουν ότι «πετούν απειλητικά σε απαγορευμένους αεροδιαδρόμους».

    Γκρίνια για τα καθίσματα

    Ο Τύπος της Αυστραλίας, σε εκτενή δημοσιεύματα, τονίζει ότι ο λόγος που ο «Αθήνα 2004» ακύρωσε το συμβόλαιο που είχε με αυστραλιανή εταιρία για την προμήθεια καθισμάτων για το Ολυμπιακό Στάδιο επειδή ενοχλήθηκε από την αυστραλιανή ταξιδιωτική σύσταση. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, καθώς υπάρχουν και μέσα μαζικής ενημέρωσης που φιλοξενούν δηλώσεις αξιωματούχων της «Αθήνας 2004», οι οποίες διευκρινίζουν ότι τα δυο θέματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους και ότι η ακύρωση οφείλεται στο γεγονός ότι τα καθίσματα της συγκεκριμένης εταιρίας «δεν ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών» Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, αφού πρώτα υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να αναβαθμίσει την ταξιδιωτική σύστασή του για τους Αυστραλούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Στην συνέχεια τόνισε ότι γνωρίζει το καλά το θέμα με τα καθίσματα, αλλά δεν είναι βέβαιος ότι η ακύρωση του αυστραλιανού συμβολαίου σχετίζεται με την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής σύστασης. Μάλιστα τόνισε σχετικά: " Εμείς εκδίδουμε ταξιδιωτικές συστάσεις μετά από συμβουλές που μας δίνονται για θέματα ασφαλείας και δεν απολογούμαστε σε κανέναν για τις συστάσεις αυτές. Ελπίζω ότι θέματα που σχετίζονται με ολυμπιακά συμβόλαια να κρίνονται ανάλογα με το τι προσφέρουν". Την απογοήτευσή του για την ακύρωση του συμβολαίου εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπομπ Καρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 June 2004 - 10:59:39 UTC