Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχημένοι και ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [02] Εφαρμογή με σταθερά βήματα Νέα οικονομική πολιτική
  • [03] Συμφώνησαν για το ολυμπιακό ωράριο
  • [04] Περισσότεροι από 500 οι νεκροί Εκατόμβη στην Καραϊβική από τις
  • [05] Πιθανή διαρροή αερίου Έκρηξη σε ορυχείο του Πακιστάν
  • [06] Νομική διαβεβαίωση για τους νέους μητροπολίτες
  • [07] Τέλος στα βαρετά οικοκυρικά Σιδέρωμα με αδρεναλίνη
  • [08] Ριζικές αλλαγές στο στράτευμα με νομοσχέδιο - "σκούπα"
  • [09] Ναι στις ταυτότητας αλλά με λατινικούς χαρακτήρες Συνεχίζει τις
  • [10] Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ
  • [11] Τρομο-συλλήψεις στην Ιαπωνία
  • [12] Είχε χρησιμοποιηθεί και στο Γκουαντάναμο Στοιχεία για τη χρήση σκυλιών

    [01] Αθήνα 2004

    Επιτυχημένοι και ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες

    25/5/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων σε συνθήκες που να εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα του Οικονομικού και Πολιτικού Φόρουμ για τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. "Ανταποκρινόμαστε με όλα τα μέσα στις απαιτήσεις της διεθνούς συγκυρίας, εξασφαλίζοντας τη συνδρομή φίλων και συμμάχων και την επίσημη συνεργασία του ΝΑΤΟ και καταβάλλοντας το υψηλότερο κόστος στην ιστορία των Αγώνων για μέτρα ασφαλείας" υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η μάχη με το χρόνο κερδίζεται και ότι η προετοιμασία διασφαλίζει όλα τα εχέγγυα για απόλυτη επιτυχία. Με τα καλύτερα λόγια περιέγραψε τον μηχανισμό ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Σπένσερ Άμπραχαμ, ο οποίος παρέδωσε σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση ραδιοανιχνευτές που θα χρησιμοποιηθούν για τη θωράκιση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία των ολυμπιακών έργων και τη στέγη Καλατράβα, εμφανίσθηκαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ και ο επίτιμος πρόεδρος της επιτροπής, Αντόνιο Σάμαρανγκ, μετά την επιθεώρηση που πραγματοποίησαν το πρωί. Νωρίτερα, ο κ. Ρογκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

    Απόλυτη ικανοποίηση για την πορεία των έργων εκφράζει ο Ρογκ

    Με τη βεβαιότητα ότι οδεύουμε προς την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων δίχως προβλήματα και με τους ρυθμούς της προετοιμασίας να έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους, αναχώρησε το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, μετά τη συνάντηση, μισής ώρας, που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και της προέδρου της ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννας Αγγελοπούλου.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέτασαν την πορεία της προετοιμασίας, ενώ ο κ.Ρογκ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη των έργων.

    Το μεσημέρι ο κ.Ρογκ, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συζήτησε για το θέμα της ασφάλειας, αλλά και για την Ολυμπιακή προετοιμασία γενικότερα.

    Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πεποίθησή του ότι θα είναι οι ασφαλέστεροι αγώνες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ μετέφερε και τη διαπίστωση του προέδρου της ΔΟΕ ότι η προετοιμασία πάει πολύ καλά, καθώς και την αισιοδοξία του τελευταίου για το τελικό αποτέλεσμα. "Αυτό είναι ένα μήνυμα όχι μόνο προς τον ελληνικό λαό, αλλά είναι ένα μήνυμα και προς τη διεθνή κοινότητα, για την πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων", επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Οικονομία

    Εφαρμογή με σταθερά βήματα Νέα οικονομική πολιτική

    25/5/2004 11:16:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τόνωση της επιχειρηματικότητας, νέο φορολογικό σύστημα και νέο αναπτυξιακό νόμο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, την Τρίτη, από το βήμα τού 10ου ετήσιου Φόρουμ Θεσσαλονίκης, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, το Φόρουμ είναι ένας θεσμός που συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικής, οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας όλων των γειτονικών κρατών. Εξάλλου, κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας προς τις γειτονικές χώρες της Βαλκανικής. "Όλοι οι γείτονες πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και όχι στην αντιπαράθεση", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα Αθήνα και Αγκυρα αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ακύρωση προγραμματισμένων παραγγελιών στρατιωτικών εξοπλισμών.

    "Όραμά μας μια Ελλάδα ασφάλειας και ευημερίας"

    "Από την επομένη των εκλογών, προχωρούμε με σταθερά βήματα στην εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής. Έχουμε ξεκινήσει με τη δημοσιονομική απογραφή για να ξέρουμε πού ακριβώς βρισκόμαστε. Παίρνουμε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης. Ελαχιστοποιούμε το χρόνο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Προετοιμάζουμε ένα ριζικά διαφορετικό φορολογικό σύστημα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σταθερότητα, την απλότητα, τη διαφάνεια και την περιστολή της φοροδιαφυγής. Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές στο 25% για τα αδιανέμητα κέρδη των Α.Ε. και των Ε.Π.Ε., και στο 20% για τις προσωπικές εταιρείες" είπε ο Κώστας Καραμανλής από το βήμα του 10ου Φόρουμ Θεσσαλονίκης.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο θα δημιουργηθεί ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την προσέγγιση άμεσων ξένων επενδύσεων. Υπογράμμισε πως ο αναπτυξιακός νόμος έγινε με γνώμονα τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενθάρρυνση της έρευνας και της καινοτομίας, τη διάχυση της ανάπτυξης στην Περιφέρεια, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    Μίλησε ακόμη για διαρθρωτικές αλλαγές με κοινωνική συναίνεση, γνήσιες αποκρατικοποιήσεις και απελευθέρωση των αγορών, περιορισμό του επιχειρηματικού ρόλου του κράτους, ενθάρρυνση των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες και την κοινωνία της πληροφορίας.

    Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας

    "Είναι η ώρα να παραμερίσουμε οριστικά τις προκαταλήψεις, τις αναστολές και τα όποια αρνητικά κατάλοιπα του παρελθόντος. Να απομακρύνουμε από ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη και την Αν. Μεσόγειο τα άγονα εθνικιστικά πείσματα, τις στείρες αντιπαραθέσεις, τις μισαλλοδοξίες των φανατικών. Να ανοίξουμε καινούριες λεωφόρους συνεργασίας. Να προχωρήσουμε με νέους ρυθμούς, με νέα οπτική. Να ενστερνιστούμε ένα κοινό όραμα για ολόκληρη την περιοχή και να συνεργαστούμε, ακόμη πιο στενά, για να κάνουμε το όραμα αυτό -το όραμα της ειρήνης και της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της ευημερίας- απτή πραγματικότητα για όλους".

    Αυτό τόνισε ο κ. Καραμανλής απευθύνοντας κάλεσμα για ειρήνη και συνεργασία.

    Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση της εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου ανασυγκρότησης των Βαλκανίων και άφησε αιχμές, γιατί, όπως είπε, είχε υπάρξει τεράστια καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι το σχέδιο έχει ψηφιστεί από το 2002.

    Κύριο μέλημά μας, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι να προστατέψουμε την αξιοπιστία της χώρας και να αναδείξουμε τη συνέπεια της εξωτερικής μας πολιτικής και πρόσθεσε "πιστεύουμε ότι σύντομα το σχέδιο θα τεθεί σε σωστή τροχιά, ώστε να εκπληρώσει τους στόχους του και να συμβάλλουμε πιο αποτελεσματικά στην ευημερία, τη σταθερότητα, την ειρήνη και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Βαλκανικής χερσονήσου".

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να συνδράμει τους γείτονες με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας όμως ότι "απαιτείται συστηματική δουλειά για να συνεχιστεί η διεύρυνση της ΕΕ και να καλυφθεί η λεγόμενη βαλκανική τρύπα".

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας για τη διεκδίκηση της EXPO 2008 τόνισε ότι αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση αυτή η Θεσσαλονίκη μπορεί να συμβάλλει ακόμα πιο αποτελεσματικά ώστε να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή.

    Βασικός στόχος της ελληνικής υποψηφιότητας, είπε, είναι τόσο η αναβάθμιση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των βαλκανικών κρατών, όσο και η βελτίωση της εξωστρέφειας και της ελκυστικότητας των αγορών της περιοχής προς τους κύριους οικονομικούς εταίρους της διεθνούς κοινότητας και πρόσθεσε "η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης δεν έχει μόνο εθνικό χαρακτήρα, αλλά ευρύτερο βαλκανικό".

    Εξάλλου, επανέλαβε ότι υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, σημειώνοντας πως "θέλουμε μια Τουρκία που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές" και δήλωσε σταθερά προσανατολισμένος στην επιδίωξη συμφωνημένης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Αναν, η οποία θα εγγυάται συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους του νησιού.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική προσέγγισης και αρμονικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Επίσης, χαρακτήρισε θετική την πρόοδο στην ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας και μίλησε αναλυτικά για την οικονομική διπλωματία.

    Συνάντηση Καραμανλή-Κοστούνιτσα

    Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και του Μαυροβουνίου όπως επίσης και των άλλων χωρών της περιοχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα στο περιθώριο του επιχειρηματικού συνεδρίου.

    "Παρακολουθούμε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Κοστούνιτσα, έχουν γίνει κάποια βήματα αλλά πρέπει να εμπεδωθεί η οικονομία της αγοράς", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Από την πλευρά του ο κ. Κοστούνιτσα είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα του για τη βελτίωση του νομικού και θεσμικού πλαισίου με γνώμονα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ενώ κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα του.

    Σήμερα, ο κ. Κοστούνιτσα θα πραγματοποιήσει ιδιωτική ανεπίσημη επίσκεψη στο Αγιον Όρος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

    [03] Οικονομία

    Συμφώνησαν για το ολυμπιακό ωράριο

    26/5/2004 12:10:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε η συμφωνία για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" και των εκπροσώπων των εμπόρων, των εργαζομένων και του Δήμου Αθήνας.

    Η έναρξη του ωραρίου των καταστημάτων παραμένει ως έχει σήμερα. Η λήξη ορίζεται στις 9 το βράδυ για τις ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή και στις 6 το απόγευμα το Σάββατο. Την Κυριακή τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

    Ιδιαίτερη μέριμνα για την εφαρμογή του ωραρίου θα ληφθεί για το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και τις εμπορικές ζώνες του παραλιακού μετώπου, του Αμαρουσίου και της Κηφισιάς.

    Όλοι οι εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αντιμετωπίσουν από κοινού και σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και τις αρμόδιες αρχές, τους παράνομους μικροπωλητές.

    Επίσης, δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο στις προσπάθειες των ΟΤΑ να αποσύρουν όλα τα αντικείμενα και εμπορεύματα, τα οποία παρανόμως καταλαμβάνουν δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο στις περιοχές Ολυμπιακού ενδιαφέροντος.

    [04] Διεθνή

    Περισσότεροι από 500 οι νεκροί Εκατόμβη στην Καραϊβική από τις πλημμύρες

    26/5/2004 7:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των δύο γειτονικών χωρών. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, περίπου 13. 000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Το έργο των σωστικών συνεργείων, του στρατού και της αεροπορίας συνεχίζεται, ενώ έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Ζεράρ Λατορτί. Ήδη, Αμερικανοί και Καναδοί στρατιώτες προσφέρουν από αέρος τη βοήθειά τους, μεταφέροντας νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

    Έκκληση για βοήθεια

    Η πόλη Φοντ Βερετές της Αϊτής σχεδόν εξαφανίστηκε κάτω από τόνους λάσπης και χαλικιών. Πολλά σπίτια, το δικαστήριο και η εφορία παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ το αστυνομικό τμήμα κόπηκε στη μέση.

    Στην παραθαλλάσια περιοχή Τζιμάνι της δυτικής Δομινικανής Δημοκρατίας, έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άνθρωποι και άλλοι 200 αγνοούνται.

    Ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Ζεράρ Λατορτί, περιόδευσε στην πληγείσα περιοχή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τη χώρα του. "Πρόκειται για καταστροφή. Ζητούμε από τους φίλους της Αϊτής να βοηθήσουν", δήλωσε ο κ. Λατορτί. Καναδοί στρατιώτες και Αμερικανοί πεζοναύτες της ειρηνευτικής δύναμης, που βρίσκονται στην Αϊτή μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μπερτράν Αριστίντ τον Φεβρουάριο, προσπαθούν με ελικόπτερα να μεταφέρουν νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικές πλημμύρες σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή

    [05] Διεθνή

    Πιθανή διαρροή αερίου Έκρηξη σε ορυχείο του Πακιστάν

    26/5/2004 9:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από έκρηξη σε ορυχείο ιδιωτικής εταιρίας στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, χθες το απόγευμα. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη ανασύρει από τη στοά, βάθους 770 μέτρων, τρία απανθρακωμένα πτώματα, ενώ 9 ακόμα άτομα παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή ορυχείων της περιφέρειας, Μακμπούλ Χουσέιν, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι ελάχιστες, ενώ τα πρώτα στοιχεία αποδίδουν το δυστύχημα σε διαρροή αερίου.

    [06] Εσωτερικά

    Νομική διαβεβαίωση για τους νέους μητροπολίτες

    26/5/2004 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, θα δώσουν σήμερα τη νομική τους διαβεβαίωση οι νεοεκλεγείς μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Ελευθερουπόλεως, Κοζάνης και Μεσογαίας. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαριέττα Γιαννάκου. Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ανακοινώσει τη σύγκλιση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, προκειμένου να υλοποιηθεί, σε πρώτη φάση, το σχέδιο συμφωνίας για την κρίση με το Φανάρι.

    [07] Διάφορα

    Τέλος στα βαρετά οικοκυρικά Σιδέρωμα με αδρεναλίνη

    26/5/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως είστε λάτρης της φύσης και των επικίνδυνων σπορ ή βαρεθήκατε τη ρουτίνα του νοικοκυριού; Αν το μπάντζι τζάμπινγκ, η αναρρίχηση σε βράχους και το καγιάκ σας φαίνονται απλά, δοκιμάστε το "εξτρίμ σιδέρωμα". Πρόκειται για ένα σπορ, που "παντρεύει" τις επικίνδυνες δραστηριότητες με το σιδέρωμα των ρούχων και υπόσχεται να σας "ανάψει τα αίματα". Η αρχή έγινε πριν από επτά χρόνια στο Λέστερ της Αγγλίας, από έναν εμπνευσμένο φυσιολάτρη, μετά από ένα τετ- α- τετ με μια στοίβα ασιδέρωτων ρούχων. Από τότε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν... τα όρη και τ άγρια βουνά, "αγκαλιά" με τη σιδερώστρα τους!

    Γυμναστείτε και σιδερώστε ταυτόχρονα

    Η έμπνευση του "εξτρίμ σιδερώματος" ανήκει στον Φιλ Σο. Γυρνώντας μια μέρα από τη δουλειά, ο φυσιολάτρης νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα βουνό ασιδέρωτων ρούχων. Συνειρμικά, ο νους του πήγε στα βουνά, που του αρέσει να ανεβαίνει, και ανέλαβε δράση: πήρε τη σιδερώστρα, το ατμοσίδερο και μια μεγάλη μπαλαντέζα και κατέβηκε στην αυλή

    Σύμφωνα με τον ίδιο, από τότε, αυτός και ο συγκάτοικός του, Πολ Καρτράιτ, άρχισαν να σιδερώνουν κάνοντας αναρρίχηση στις γαλλικές Άλπεις, ή σκαρφαλώνοντας στα πανύψηλα δέντρα του Μέλανα Δρυμού. Το σπορ άρχισε να διαδίδεται ευρέως, ενώ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου, αμέτρητα ρούχα σιδερώθηκαν με τον πιο "ανορθόδοξο" τρόπο.

    Και αν με όλα αυτά νιώσατε την αδρεναλίνη σας να "χτυπάει κόκκινο", πάρτε το ατμοσίδερο, τη σανίδα σιδερώματος και τη μπουγάδα υπό μάλης και καλή διασκέδαση!

    Σχετικά Links:

    "Εξτρίμ Σιδέρωμα"

    [08] Εσωτερικά

    Ριζικές αλλαγές στο στράτευμα με νομοσχέδιο - "σκούπα"

    26/5/2004 10:40:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δεκαήμερη πρόσθετη άδεια σε στρατιωτικούς, μόνιμους και οπλίτες, που συμμετέχουν σε καθήκοντα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους και τους προστάτες προβλέπει πολυνομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ άλλων, ως όριο εξαγοράς υπολοίπου της στρατιωτικής θητείας για τους ανυπότακτους ορίζεται το 35ο έτος. Το νομοσχέδιο - σκούπα αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

    Τί προβλέπεται

    Μέτρα - τομή για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ρυθμίζονται πολλά πάγια αίτηματα στρατιωτικών.

    Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

    Καθορισμός της ελάχιστης θητείας στους 3 μήνες. Περισσότερες διευκολύνσεις για τους νέους γονείς με τη χορήγηση αναβολής ενός έτους σε όσους έχουν 2 παιδιά. Διεύρυνση του μέτρου της μειωμένης θητείας σε πέντε κατηγορίες στρατευμένων που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα. Τέσσερις νέες ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους. Περαιτέρω μείωση της θητείας των αντιρρησιών συνείδησης. Στους 20 μήνες καθορίζεται η άοπλη θητεία, στους 24 η εναλλακτική. Συνυπηρέτηση συζύγων. 10ημερη άδεια σε όσους συμμετέχουν σε καθήκοντα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ειδικές άδειες και μειωμένο ωράριο στους στρατιωτικούς που κάποιο μέλος της οικογένειάς τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ρύθμιση χρόνιων βαθμολογικών και ασφαλιστικών προβλημάτων που την τελευταία 20ετία αντιμετώπιζαν ειδικές κατηγορίες υπαξιωματικών. Αύξηση από 100 σε 160% επί του βασικού μισθού του επιδόματος των ναρκαλιευτών. Μονιμοποίηση του επίτακτου προσωπικού του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας που παρέχει εργασία στο Π. Ναυτικό, εφόσον το επιθυμεί.

    [09] Κυπριακό

    Ναι στις ταυτότητας αλλά με λατινικούς χαρακτήρες Συνεχίζει τις προκλήσεις το κατοχικό καθεστώς

    26/5/2004 10:48:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το πρωί η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για μετάβαση των Ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου με την επίδειξη μόνο της πολιτικής τους ταυτότητας. Ωστόσο, από την άποψη της διαδικασίας δεν έχει αλλάξει τίποτε, καθώς οι διερχόμενοι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν και πάλι ένα έγγραφο με τα στοιχεία τους, μια διαδικασία, που προκαλεί ταλαιπωρία σε περιόδους αιχμής, όπως τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, οι κατοχικές αρχές δεν δέχονται ταυτότητες, στις οποίες τα στοιχεία είναι γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά μόνο ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες. Για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, που δεν έχουν ταυτότητα, οι κατοχικές αρχές ζητούν την επίδειξη διαβατηρίων από τον γονιό, που τους συνοδεύει, στο οποίο να είναι γραμμένα και τα ονόματα των παιδιών.

    [10] Αθλητισμός

    Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

    26/5/2004 10:32:00 πμ

    Ειδήσεις > Αθλητισμός)&body=Τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε την πρόταση Νικολαϊδη, έκανε γνωστούς η διοίκηση της ΑΕΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ, έχει ως εξής: "Σήμερα 25 Μαΐου 2004 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ με μοναδικό θέμα τη Διάθεση των αδιαθέτων ποσοστών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Επί του θέματος αυτού ομόφωνα το Δ.Σ. της ΠΑΕ αποφάσισε:

    Παρά το γεγονός ότι υπήρξε και εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλο υποψήφιο, το Δ.Σ. δεν εδέχθη να προχωρήσει στη συζήτηση αυτής της πρότασης παρά μόνον να εξετάσει αυτή της ομάδας επενδυτών Ντέμη Νικολαΐδη.

    Για το σκοπό αυτό παρευρέθη και παρουσίασε την πρότασή του ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο νομικός του σύμβουλος. Το Δ.Σ. απεδέχθη την πρόταση αυτή, η οποία τελεί υπό την αίρεση όπως τέθηκε από την πλευρά της ομάδας Ντέμη Νικολαΐδη ότι η αρμόδια αρχή να εγκρίνει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας.

    Επειδή η κάλυψη αυτού του ποσού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της άδειας συμμετοχής στο κύπελλο UEFA ελπίζουμε να καλυφθεί άμεσα.

    Περαιτέρω ενημερώθηκε το Δ.Σ. ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και με τους πολύ λίγους ποδοσφαιριστές, που όπως μας τόνισε απέμειναν να συμφωνήσουν με την πρότασή του. Η άποψη του Δ.Σ. και αυτό ζήτησε, είναι ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες τέτοιες που θα προστατέψουν από νέες περιπέτειες την ενότητα της ομάδας.

    Το Δ.Σ. θα συνεχίσει την προσπάθεια εξυγίανσης που εδώ και ένα χρόνο έχει δρομολογήσει μέχρι την αντικατάστασή του και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τα συμφέροντα της ομάδας μας".

    [11] Διεθνή

    Τρομο-συλλήψεις στην Ιαπωνία

    26/5/2004 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC ΑΠΕ

    Τέσσερις υπόπτους για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα συνέλαβαν την Τετάρτη οι ιαπωνικές αρχές. Οι ύποπτοι, δύο υπήκοοι του Μπανγκλαντές, ένας της Ινδίας και ένας του Μάλι, φέρονται να χρηματοδοτούσαν ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Στο μεταξύ, συνεχίζεται σε δικαστήριο του Περθ η δίκη του Τζακ Ροτς, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με την Αλ Κάιντα. Ήδη έχουν αποκαλυφθεί άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για τις επαφές του Ροτς με τον μπιν Λάντεν και τον υπαρχηγό του, Αμπού Χαφς, με τον οποίον ο κατηγορούμενος συζήτησε σχέδια για επιθέσεις σε αμερικανικούς και εβραϊκούς στόχους στην Αυστραλία , καθώς και για την απαγωγή του Εβραίου επιχειρηματία, Τζον Γούτνικ.

    Σε στρατόπεδο της Αλ Κάιντα εκπαιδεύτηκε ο Ροτς

    Κατά την ανάκρισή του, ο Ροτς ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο της Αλ Κάϊντα, στη χρήση εκρηκτικών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης είχε προσωπικές επαφές με τη ηγεσία της οργάνωσης για την επιλογή στόχων στον αυστραλιανό χώρο και την απαγωγή του Γούτνικ, με σκοπό να εισπράξουν λύτρα από την οικογένειά του.

    Ο Ροτς δήλωσε στις ανακριτικές αρχές, ότι γευμάτισε μία φορά με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά ήταν ο υπαρχηγός της Αλ Κάϊντα, Αμπού Χαφς, που του ζήτησε να στρατολογήσει δύο Αυστραλούς, που θα εκπαιδεύονταν ως ελεύθεροι σκοπευτές και δολιοφθορείς. Κατά τον Ροτς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ δεν ενδιέφεραν την Αλ Κάϊντα, διότι δεν εξυπηρετούσαν τους στόχους της. Η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης ενδιαφερόταν να ενισχύσει τον αγώνα των Παλαιστινίων και γι αυτό σχεδίαζε να χτυπήσει αμερικανικούς και εβραϊκούς στόχους.

    [12] Ιράκ

    Είχε χρησιμοποιηθεί και στο Γκουαντάναμο Στοιχεία για τη χρήση σκυλιών για τον εκφοβισμό στην Αμπού Γράιμπ

    26/5/2004 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Τόμας Πάπας, ο οποίος εστάλη από το Πεντάγωνο για να ενισχύσει τη συγκέντρωση πληροφοριών από τους Ιρακινούς κρατουμένους στο Αμπού Γράιμπ λέγεται ότι, εισήγαγε τη χρήση σκυλιών για τον εκφοβισμό των κρατουμένων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επικαλείται την ένορκη κατάθεση του αξιωματικού των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών στην ιρακινή φυλακή. Ο συνταγματάρχης Τόμας Πάπας κατέθεσε ότι, η ιδέα της χρήσης των σκυλιών προέρχεται από τον υποστράτηγο Τζέφρεϊ Μίλερ, πρώην διοικητή του κέντρου κράτησης της βάσης Γκουντάναμο και εφαρμόσθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής, που εγκρίθηκε από τον αντιστράτηγο Ρικάρντο Σάντσες, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, την αποχώρηση, του οποίου ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο. Πηγές του Πενταγώνου διευκρίνισαν ωστόσο ότι, η απομάκρυνσή του δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο του Αμπού Γράιμπ.

    "Τα σκυλιά έφτιαχναν ατμόσφαιρα"!

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της κατάθεσης, αντίγραφο των οποίων έχει στη διάθεσή της η Washington Post, ο Τόμας Πάπας δήλωσε: "Πρόκειται για μία τεχνική, την οποία συζήτησα προσωπικά με τον στρατηγό Μίλερ, όταν επισκέφθηκε τη φυλακή".

    "Είπε ότι, στρατιωτικά σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν στο Γκίτμο ( υποκοριστικό της βάσης Γκουαντάναμο) και ότι, ήταν αποτελεσματικά στο να φτιάχνουν ατμόσφαιρα, από την οποία, ξέρετε, μπορείς να αποσπάσεις πληροφορίες", είπε για τον υποστράτηγο Τζέφρεϊ Μίλερ ο Τόμας Πάπας.

    Ο Τζέφρεϊ Μίλερ, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της φυλακής Αμπού Γράιμπ αυτόν τον μήνα, αρνήθηκε ότι, έγινε τέτοια συζήτηση με τον Τόμας Πάπας.

    "Ο Μίλερ δεν είχε ποτέ συνομιλία με τον συνταγματάρχη Πάπας ως προς τη χρήση σκυλιών για ανακρίσεις στο Ιράκ. Εξάλλου στρατιωτικά σκυλιά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε ανακρίσεις στο Γκουντάναμο", δήλωσε στην Washington Post ο ταξίαρχος Μάρκ Κίμιτ, εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πάπας κατέθεσε ότι, οι τακτικές ανάκρισης με τη χρήση στρατιωτικών σκυλιών, το δέσιμο, το ξεγύμνωμα των κρατουμένων και οι άλλες επιθετικές τακτικές ακολουθούσαν την πολιτική του Σάντσες, και συχνά είχαν την έγκριση του υποδιοικητή του Σάντσες υποστράτηγου Ουόλτερ Βοϊντακόφκσι ή του ίδίου του Πάπας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 June 2004 - 10:59:21 UTC