Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάντε το βιβλίο τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον Εικονική
  • [02] Σφραγίστηκε το ζαχαροπλαστείο που τα παρασκεύασε Μικρόβιο σαλμονέλας
  • [03] ΠΑΟ: Με Σουμ και τη νέα χρονιά
  • [04] Προανήγγειλε επέκταση του ΕΚΑΣ ο Υπ. Απασχόλησης Αντιπαράθεση για τα
  • [05] Το καλοκαίρι αρχίζει με tango Στην Αθήνα η Orquesta El Arranque
  • [06] Ολυμπιακός: Με τα μάτια στραμμένα στον Κομπουαρέ
  • [07] Απέρριψε ο Τσιγαρίδας την ευθύνη κοινών ενεργειών ΕΛΑ-1η Μάη
  • [08] Χωρίς ταξί την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη
  • [09] Στα χέρια του Νικολαΐδη η ΑΕΚ
  • [10] Αγνωστα τα αίτια Φωτιά σε αποθήκη χημικών στην Τζόρτζια
  • [11] Διαθέτει 18.000 μαχητές σε όλον τον κόσμο Περισσότερο "αόρατη" η Αλ

    [01] Τεχνολογία

    Κάντε το βιβλίο τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον Εικονική πραγματικότητα σε βιβλίο

    25/5/2004 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Τρισδιάστατες εικόνες και κινούμενα σχέδια θα μπορούν να βλέπουν πλέον οι αναγνώστες ενός βιβλίου, συνδυάζοντας τη ψυχαγωγία με την μάθηση. Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία δημιούργησαν μια συσκευή, που επιτρέπει στο χρήστη να μπει στον εικονικό, τρισδιάστατο κόσμο ενός βιβλίου και να τον εξερευνήσει σε βάθος. Το "Μαγικό Βιβλίο", όπως ονομάζεται η συσκευή, μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά, που, όμως, είναι τεχνολογικά εξελιγμένο. Μάλιστα, εκτός από την πρωτοποριακή συσκευή, ο δρ. Μαρκ Μπίλινγκχερστ από το "Human Interface Technology Lab" και οι συνεργάτες του, έχουν ετοιμάσει και δύο βιβλία, για την εξοικείωση των χρηστών με το νέο τεχνολογικό επίτευγμα.

    Η χαρά της μάθησης

    Το "Μαγικό Βιβλίο" μοιάζει με ένα συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιά, το οποίο είναι στερεωμένο πάνω σ' ένα ραβδί. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ανάμεσα στις κοινότυπες διόπτρες, υπάρχει μια κάμερα, που συνδέεται με ειδικό λογισμικό σε κομπιούτερ και παρακολουθεί τα μάτια του αναγνώστη.

    Όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή μπροστά στα μάτια του, η κάμερα αναζητά χαρακτηριστικά στις σελίδες του βιβλίου, ώστε να εντοπίσει πού ακριβώς κοιτά ο αναγνώστης και τον ταξιδεύει στον τρισδιάστατο εικονικό κόσμο του βιβλίου.

    Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες ετοίμασαν ένα ειδικό βιβλίο, του συγγραφέα και εικονογράφου, Γκάβιν Μπίσοπ, με τίτλο "Ο γίγαντας Τζίμι Τζόουνς". Επίσης, θέλοντας να εμβαθύνουν παραπάνω στην ανθρώπινη γνώση, δημιούργησαν και ένα περιβάλλον τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας σ' ένα βιβλίο για την ανθρώπινη ανατομία.

    "Μπορείς να δεις τα πράγματα από την οπτική γωνία του Θεού, ή να συμμετέχεις στην σκηνή", δήλωσε στο BBC ο δρ. Μπίλινγκχερστ. Ήδη, το "Μαγικό Βιβλίο" χρησιμοποιείται από μουσεία της Νέας Ζηλανδίας, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκε και στο Μουσείο Επιστημών της Αυστραλίας.

    Σχετικά Links:

    "Μαγικό Βιβλίο"

    Human Interface Technology Lab

    [02] Εσωτερικά

    Σφραγίστηκε το ζαχαροπλαστείο που τα παρασκεύασε Μικρόβιο σαλμονέλας εντοπίστηκε στα κόλλυβα

    25/5/2004 8:21:00 μμ

    Σαλμονέλα φαίνεται ότι είναι το μικρόβιο που υπήρχε στα κόλλυβα που μοιράστηκαν σε τέσσερα μνημόσυνα - τρία στο Βόλο και ένα στα Φάρσαλα - από ζαχαροπλαστείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να προσβληθούν περισσότεροι από 230 άνθρωποι. Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξαν οι συναρμόδιοι φορείς που πήραν μέρος σε σύσκεψη στο ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη μετείχε και κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων. Από τα επιστημονικά στοιχεία που προέκυψαν, οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα τυπικής μικροβιακής εντερίτιδας. Την ίδια ώρα, καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τους ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θάνατος από κόλλυβα

    [03] Αθλητισμός

    ΠΑΟ: Με Σουμ και τη νέα χρονιά

    25/5/2004 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μαζί και την νέα χρονιά θα πορευτούν ΠΑΟ και Γιτζάκ Σουμ. Το γεγονός πιστοποιήθηκε ύστερα από συνάντηση του τεχνικού των "πράσινων" με το γενικό διευθυντή της ΠΑΕ κ. Βέλιμιρ Ζάετς. Έτσι με αυτό τον τρόπο η ΠΑΕ έβαλε τέρμα στα σενατία που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό για απομάκρυνση του Ισραηλινού προπονητή αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την προσφορά του στην κατάκτηση του φετινού νταμπλ. Οι δυο άνδρες κατά τη συνάντησή τους κανόνισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ισραηλινό, ενώ συζήτησαν και για τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

    [04] Οικονομία

    Προανήγγειλε επέκταση του ΕΚΑΣ ο Υπ. Απασχόλησης Αντιπαράθεση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

    25/5/2004 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8 FM

    Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς επί των συντάξεων του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, από την 1η Ιουλίου του 2004, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και το οποίο υπερψηφίστηκε επί της αρχής. Απαντώντας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με το ζήτημα της αναδρομικότητας, κάτι που δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Δούκας έχει στείλει έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους με το οποίο αποδέχεται ότι αν ένας δικαιωθεί θα δικαιωθούν όλοι. "Εάν έστω και μία προσφυγή συνταξιούχου στη δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των αναδρομικών δικαιωθεί, τότε δικαιώνονται όλοι οι δικαιούχοι", είπε ο υπουργός Απασχόλησης. Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα κατατεθεί νομοσχέδιο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν διατάξεις "για την αποκατάσταση των αδικιών στο ΕΚΑΣ", προαναγγέλλοντας την επέκταση του σε 30.000 με 36.000 δικαιούχους.

    Αδύνατη η καταβολή των αναδρομικών προς το παρόν

    Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως επίλυση των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης Σημίτη-Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ενισχύει την εισοδηματική και αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων.

    Σχετικά με το θέμα της αναδρομικότητας, δηλαδή της επιστροφής της παρακρατηθείσας εισφοράς στους δικαιούχους, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό να καταβληθούν τα αναδρομικά, καθώς εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός της προηγούμενης κυβέρνησης.

    Ας σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο έλλειμμα 7,5 δισ. ευρώ που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι το τέλος του 2004 προκειμένου να καταβληθούν εμπρόθεσμα οι συντάξεις.

    [05] Πολιτισμός

    Το καλοκαίρι αρχίζει με tango Στην Αθήνα η Orquesta El Arranque

    25/5/2004 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις καλύτερες σύγχρονες ορχήστρες tango της Αργεντινής, θα έχουν οι θεατές του Θεάτρου Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, την Τρίτη 1η Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ. Η orquesta el Arranque εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και μάλιστα με πλήρη σύνθεση. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Academia del Tango της Αθήνας και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής. Λίγο πριν την έναρξη της, θα δοθούν μαθήματα tango στους θεατές από την Εlena Mestre και τον Alberto Lois Mestre της Ακαδημίας tango της Αθήνας.

    Μία κοσμογυρισμένη ορχήστρα

    Η Orquesta El ARRANQUE είναι μια από τις καλύτερες σύγχρονες ορχήστρες classic tango της Αργεντινής.

    Έχει περιοδεύσει σ΄όλες τις μεγαλουπόλεις του πλανήτη, σκορπίζοντας όπου εμφανίζεται τον γλυκό μελαγχολικό ερωτισμό του tango.

    Xαρακτηριστικό παράδειγμα της κοσμογυρισμένης αυτής ορχήστρας είναι ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2002 έδωσαν 50 κονσέρτα σε 40 Ιαπωνικές πόλεις!

    H χρονιά εκείνη έκλεισε με περισσότερες από 200 εμφανίσεις ανά τον κόσμο.

    Η Orquesta el Arranque έχει κυκλοφορήσει 4 δισκογραφικές δουλειές και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της παγκόσμιας μουσικής, ανάμεσα στους οποίους ο Wynton Marsalis με τον οποίο συνεργάστηκε στη Νεα Υόρκη το 2001 όταν έπαιξαν υπο την διευθυνση του με την Lincoln Center Jazz Orchestra.

    Η τελευταία δισκογραφική δουλειά της ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 2003 σ΄ένα καταπληκτικό music hall.

    Με πλήρη σύνθεση

    Στην Αθήνα ( θέατρο Ρεματιάς Χαλάνδρι ) θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και μάλιστα με πλήρη σύνθεση:

    Camilo Ferrero : first bandoneon Juan Ramiro Boero : second bandoneon Ariel Ardit : singer Ramiro gallo : first violin Pedro Pablo Pedroso : second violin Martin Vazquez : electric guitar Ariel Rodriquez : piano Ignacio Varchausky : double bass

    [06] Αθλητισμός

    Ολυμπιακός: Με τα μάτια στραμμένα στον Κομπουαρέ

    25/5/2004 9:03:00 μμ

    Δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, σχετικά με την αναζήτηση προπονητή στην αγορά της Γαλλίας. Μετά την άρνηση του Ρεϊνάλ Ντενουί να αφήσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για να πάει στην πειραϊκή ομάδα, φαίνεται πως και με τον Αντουάν Κομπουαρέ δεν είναι καλύτερα τα πράγματα. Ο προπονητής της Στρασμπούρ δεν δείχνει διάθεση να αφήσει την ομάδα του, στην οποία βρίσκεται μόλις ένα χρόνο και έχει συμβόλαιο για άλλο ένα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η διοίκηση τού έχει προτείνει να ανανεώσουν από τώρα το συμβόλαιό τους, για δύο επιπλέον χρόνια. Ο ίδιος ο Κομπουαρέ φέρεται να ετοιμάζει τα σχέδιά του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και μάλιστα έχει ζητήσει να παραμείνουν πέντε ποδοσφαιριστές, επιθυμία που ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Μαρκ Κελέρ, έχει δηλώσει στην "Equipe" ότι θα γίνει δεκτή. Στον Ολυμπιακό πάντως πιστεύουν πως μπορεί να προκύψει συμφωνία, αφού είναι η πιο εφικτή λύση, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης αναμένεται να παίξει και ο Ζαν Κλοντ Σουαντό.

    Και στο βάθος Μπάγεβιτς

    Ο Γάλλος τεχνικός από τη Νέα Καληδονία, μπορεί να "πατάει" πάνω στο συμβόλαιο που έχει με τη γαλλική ομάδα, όμως, δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή μετακίνησή του στον Πειραιά και στους "ερυθρόλευκους", αρκεί να βρεθεί ο τρόπος βέβαια ώστε να λυθεί η συνεργασία του με την Στρασμπούρ. Oι δύο πλευρές έχουν αρχίσει, ήδη, τις επαφές και αναμένονται εξελίξεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Ακόμη πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Γκι Λακόμπ. Και αυτός δεν σκοπεύει να φύγει από τη Σοσό, εκτός κι αν του προταθεί να αναλάβει τη Μονακό. Ο Λακόμπ φέρεται ως ο βασικός υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία των Μονεγάσκων, αν αποχωρήσει ο Ντεσάμπ.

    Όσο για τον Ζακ Σαντινί, για τον οποίο επίσης εμφανίζεται ενδιαφέρον από την πλευρά του Ολυμπιακού, είναι μάλλον απίθανο φεύγοντας από την εθνική Γαλλίας, μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

    Με όλες αυτές τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, είναι πολύ πιθανό ν' αρχίσει ο Ολυμπιακός να εξετάζει κάποιες περιπτώσεις ξένων τεχνικών από άλλη χώρα, όπως τη Γερμανία ή τη Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά, αν δεν βρεθεί η επιθυμητή λύση από το εξωτερικό, να στραφούν οι "ερυθρόλευκοι" στη δοκιμασμένη λύση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Φήμες κάνουν λόγο πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Κροάτη προπονητή της Χάιντουκ Σπλιτ, Ζόραν Βούλιτς.

    [07] Εσωτερικά

    Απέρριψε ο Τσιγαρίδας την ευθύνη κοινών ενεργειών ΕΛΑ-1η Μάη

    25/5/2004 9:06:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεκαπέντε μάρτυρες εξετάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σχετικά με υποθέσεις εκρήξεων που φέρεται να είχε διαπράξει ο ΕΛΑ. Κατά τη διαδικασία παρενέβη ο κατηγορούμενος Χρήστος Τσιγαρίδας ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για δραστηριότητες του ΕΛΑ, στο διάστημα που ο ίδιος ήταν μέλος, αλλά όχι για τις κοινές ενέργειες του ΕΛΑ με την οργάνωση "1η Μάη". Ο Χρήστος Τσιγαρίδας τόνισε στους δικαστές ότι ο ΕΛΑ δεν έκανε τυφλά χτυπήματα, ενώ επιτέθηκε φραστικά στην Ελληνική Αστυνομία χαρακτηρίζοντας την ανίκανη "αφού δεν μπορεί να στήσει μια σκευωρία".

    Στο δικαστήριο δεν προσήλθαν οι τέσσερεις τελευταίοι μάρτυρες της υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου με αποτέλεσμα να αναγνωσθούν οι καταθέσεις τους στο ακροατήριο.

    Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στη συνέχεια για εκρήξεις που χρεώνονται στον ΕΛΑ σε παμπ της Γλυφάδας σε Οικονομική Εφορία στην Θεσσαλονίκη και στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας δεν προσέφεραν σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το δικαστήριο.

    Τέλος, αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα Νίκαιας όταν έγινε βομβιστική επίθεση του ΕΛΑ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι πριν και μετά το χτύπημα είχαν επισκεφθεί το Τμήμα δυο γυναίκες. Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας διατηρώντας, ωστόσο, πολύ σοβαρές επιφυλάξεις η μια από αυτές τις δυο μοιάζει με την Ειρήνη Αθανασάκη.

    Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

    [08] Εσωτερικά

    Χωρίς ταξί την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

    25/5/2004 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χειρόφρενο αποφάσισαν να τραβήξουν οι ιδιοκτήτες ταξί της συμπρωτεύουσας, από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες, αντιδρώντας στην αστυνόμευση τεσσάρων κεντρικών λεωφορειολωρίδων με κάμερες. Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαΐου, τέθηκαν σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες των οδών Εγνατίας, Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Βασιλίσσης Όλγας. Στις λεωφορειολωρίδες αυτές απαγορεύεται η είσοδος των ταξί και η επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών γίνεται σε προκαθορισμένα σημεία. Οι παραβάτες οδηγοί τιμωρούνται με πρόστιμο 80 ευρώ.

    [09] Αθλητισμός

    Στα χέρια του Νικολαΐδη η ΑΕΚ

    25/5/2004 9:20:00 μμ

    Στα χέρια του Ντέμη Νικολαΐδη πέρασε ουσιαστικά από την Τρίτη η ΑΕΚ, ύστερα από την συμφωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ να του παραχωρήσει το 38% του αδιάθετου μετά την αύξηση κεφαλαίου πακέτου μετοχών. Μοναδική εκκρεμότητα η έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Ο διεθνής επιθετικός σε συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε πως έχει ήδη υπογράψει το συμφωνητικό με τον Πέτρο Στάθη και την πλευρά της Enic, για μεταβίβαση των μετοχών στο όνομα του, κάτι που σημαίνει ότι μετά από αυτή την συμφωνία έχει στην κατοχή του το 58% μαζί με το ποσοστό της ερασιτεχνικής. Ξεκαθάρισε επίσης πως υπήρχαν και άλλες προτάσεις, αλλά το ΔΣ διάλεξε την δική τους καθώς έκρινε ότι αυτή ήταν η πιο συμφέρουσα για την ομάδα και αποκάλυψε πως τα άμεσα χρέη προς εξόφληση αγγίζουν τα 18 εκ. ευρώ.

    Χρέη και άρθρο 44

    Συγκεκριμένα στους ποδοσφαιριστές οφείλονται περίπου 8.000.000 ευρώ, σε παίκτες που δεν ανήκουν πλέον στην ΑΕΚ 1,5 εκ. ευρώ και ένα σύνολο 11 εκ ευρώ σε ομάδες, κυρίως από την Λατινική Αμερική.

    Φυσικά δεν παρέλειψε να πει πώς το άρθρο 44 είναι η μοναδική λύση αυτή την στιγμή για την "Ένωση", καθώς τα συνολικά χρέη της ΑΕκ αγγίζουν τα 165 εκ ευρώ και ότι τα έσοδα της ΑΕΚ μέχρι τις 30/6 δεν πρόκειται να υπερβούν τα 2,5 εκ. ευρώ.

    Τέλος έγινε και αναφορά στο θέμα που έχει προκύψει και με τα λεφτά που χρωστάει η ΠΑΕ προς τους παίκτες, τονίζοντας ότι έχει μιλήσει και έχει έρθει σε συμφωνία, για το θέμα των οφειλομένων με αρκετούς .

    Τις επόμενες ημέρες ή και ώρες αναμένεται να συναντηθεί και με τους υπόλοιπους και εξέφρασε την εύχη ότι η εξέλιξη των συζητήσεων και με αυτούς θα είναι θετική .

    [10] Διεθνή

    Αγνωστα τα αίτια Φωτιά σε αποθήκη χημικών στην Τζόρτζια

    25/5/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στις φλόγες τυλίχθηκε αποθήκη με χημικά στην πόλη Κονγερς της Τζόρτζια. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών (χλωρίνη) που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις της αποθήκης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, ζητώντας από όσους μένουν κοντά στην αποθήκη να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι περισσότεροι βρήκαν καταφύγιο σε κοντινό σχολείο όπου νοσοκόμες έσπευσαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 3.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Οι αρχές εκτιμούν πάντως ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά, μέσα στις επόμενες πέντε ώρες.

    [11] Διεθνή

    Διαθέτει 18.000 μαχητές σε όλον τον κόσμο Περισσότερο "αόρατη" η Αλ Κάιντα

    25/5/2004 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το προφίλ της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, φωτίζει με την ετήσια έκθεση του το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών. Όπως επισημαίνει, η οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι σήμερα περισσότερο αποκεντρωμένη και αόρατη, με παρουσία σε 60 χώρες του κόσμου, ενώ διαθέτει έτοιμους για δράση 18.000 μαχητές. Το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, επισημαίνει ότι το πλήγμα που δέχθηκε η οργάνωση στη βάση της στο Αφγανιστάν, ωφέλησε τις αμυντικές της δυνατότητες, ενώ το γεγονός ότι ο Λάντεν παραμένει ελεύθερος έχει ενισχύει τη δυνατότητα του να προσελκύει οπαδούς.

    "Εξάγει" τρομοκρατία

    Στην έκθεση αποκαλύπτεται επίσης ότι τα οικονομικά της Αλ Κάιντα είναι σε πλήρη τάξη, τα μεσαία στελέχη της παρέχουν ειδικές γνώσεις σε ισλαμιστές μαχητές σε όλον τον κόσμο και η δύναμη του Οσάμα μπιν Λάντεν να προσελκύει οπαδούς είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

    Το ινστιτούτο προειδοποιεί πως η τρομοκρατική οργάνωση θα συνεχίσει να σχεδιάζει επιθέσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και πως το δίκτυο θα ήθελε να χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής.

    Εκτιμά επίσης ότι κατά την επέμβαση στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν περισσότεροι από 2.000 μαχητές της, ενώ τουλάχιστον 1000 μέλη της βρίσκονται στο Ιράκ σήμερα.

    Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης η δυνατότητα της Αλ Κάιντα να εξάγει εξτρεμισμό σε παγκόσμια κλίμακα, παρέχοντας "συμβουλές", βοήθεια και οικονομική στήριξη σε μικρότερες τρομοκρατικές οργανώσεις της Σ. Αραβίας, του Μαρόκου, της Κένυας και ίσως της Ινδονησίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 May 2004 - 20:51:58 UTC