Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύντομα στη Βρετανία Ένα DVD για τον παπαγάλο σας
  • [02] Άρχισε σήμερα δουλειά η αρμόδια επιτροπή Στα σκαριά η φορολογική
  • [03] Εύσημα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών από Άμπραχαμ
  • [04] Θα δώσει συναυλία την 1η Ιουνίου Κοντά στα παιδιά με καρκίνο ο Παβαρότι
  • [05] "Πάμε δυναμικά μπροστά" Στόχος του ΠΑΣΟΚ οι Ευρωεκλογές
  • [06] Στη Βρετανία Γεννήθηκε μωρό από κατεψυγμένο σπέρμα
  • [07] Στο επίκεντρο τα έργα υποδομής Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Λύση για την φιλοξενία των δημοσιογράφων
  • [09] Στο Συμβούλιο Επικρατείας το σχέδιο Διατάγματος Τέλος στην αγωνία των
  • [10] Υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης Αυστηρά μέτρα για τις
  • [11] Στη Θεσσαλονίκη Παγκόσμιο συνέδριο για την Τρίτη Ηλικία
  • [12] Ο Ουγιέ "ξανά" προπονητής
  • [13] "Η μεταβίβαση εξουσίας πρέπει να είναι πραγματική" Με δικαίωμα βέτο η
  • [14] Ζήτησε στήριξη του ΣΥΝ Ο Κωνσταντόπουλος με υποψήφιους Ευρωβουλευτές
  • [15] Φονικές πλημμύρες σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή
  • [16] Φαστ φουντ και DVD club Ένα χάμπουργκερ με πατάτες και.DVD
  • [17] Γυναίκες της Αριστεράς με δικό τους ψηφοδέλτιο Γυναικείο ψηφοδέλτιο
  • [18] "Θα κατέλθουμε στις Ευρωεκλογές" Αναταραχών συνέχεια στο ΔΗΚΚΙ
  • [19] Στην Εθνική Πινακοθήκη Αυτοκρατορικοί θησαυροί από την Κίνα
  • [20] Αξέχαστο τελικό αναμένει ο Μουρίνιο
  • [21] Για να ξορκίσει τα κακά πνεύματα Δήμαρχος ψάχνει για καλούς μάγους

    [01] Τεχνολογία

    Σύντομα στη Βρετανία Ένα DVD για τον παπαγάλο σας

    25/5/2004 1:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε λιγότερο από μια εβδομάδα τα απανταχού παπαγαλάκια έχουν τη γιορτή τους, καθώς στις 31 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα τους και σίγουρα από τώρα θα ψάχνετε δώρο για το αγαπημένο σας πτηνό. Αφήστε κατά μέρους τις τροφές, τα πολύχρωμα κλουβιά ή τα πάσης εμπνεύσεως παιχνίδια και προσανατολιστείτε σε κάτι πιο πρωτοποριακό και πολύ πιο εντυπωσιακό. Τι θα λέγατε, λοιπόν για ένα DVD, το οποίο θα ταξιδεύει το πολύχρωμο και έξυπνο κατοικίδιό σας σε μέρη εξωτικά, ενώ θα παρακολουθεί τα άγρια μέλη του είδους του να επιδίδονται στις καθημερινές τους συνήθειες; Κατασκευασμένο από εξειδικευμένο βιολόγο, υπόσχεται να αναβαθμίσει τη ζωή του καλού σας φίλου και να τον σώσει από την κατάθλιψη.

    Οι φιλοδοξίες της νέας συσκευής

    Την ιδέα για το DVD είχε το Βρετανικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Προώθησης Προγραμμάτων για την Προστασία και την Ευημερία του Παπαγάλου και ο ειδικός βιολόγος, Τζέιμι Τζιλάρντι, τους βοήθησε να την υλοποιήσουν. Έτσι, σύντομα θα δοθεί στην εγχώρια αγορά το 80 λεπτών "Polly Vision: Αυστηρά για παπαγάλους".

    Η συγκεκριμένη ταινία ξεκινά σαν μια περιήγηση στα μέρη, που ευδοκιμούν οι άγριοι παπαγάλοι και εξελίσσεται σε ένα ντοκιμαντέρ της ζωής και των συνηθειών τους. Σκοπός της είναι να βγάλει τα φυλακισμένα πτηνά από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους και να τους προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς μακριά από τα στενά όρια του χρυσού κλουβιού τους.

    Εξάλλου, όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο κ. Τζιλάρντι, επειδή οι παπαγάλοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και πολύ συναισθηματικά ζώα, μπορεί εύκολα να εμφανίσουν ψυχολογικές διαταραχές, ή ακόμη και κατάθλιψη, αν η ζωή τους φτάσει σε ένα τέλμα και πάψει να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Το "Polly Vision" έρχεται να φέρει νέες εικόνες και συγκινήσεις στις μέρες τους, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της βαρετής κι επικίνδυνης επανάληψης. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε το μέγιστο της αποτελεσματικότητας για το λατρεμένο σας παπαγαλάκι θα πρέπει να του δείξετε το φιλμ σε τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Έτσι θα αποφύγετε το τρεμούλιασμα της εικόνας, το οποίο, όπως έχει αποδειχθεί, ενοχλεί αυτά τα πτηνά.

    Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι τα έσοδα, που θα προκύψουν από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την προστασία και την ευημερία των παπαγάλων. Γι' αυτό, όταν θα φτάσει και στη χώρα μας θυμηθείτε να συμβάλετε.

    Σχετικά Links:

    Παγκόσμια Ημέρα για τον Παπαγάλο

    World Parrot Trust

    [02] Οικονομία

    Άρχισε σήμερα δουλειά η αρμόδια επιτροπή Στα σκαριά η φορολογική μεταρρύθμιση

    25/5/2004 1:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η στήριξη των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, η ενθάρρυνση των επενδύσεων, αλλά και η ενίσχυση των εσόδων θα είναι οι βασικοί στόχοι της φορολογικής μεταρρύθμισης, που άρχισε να επεξεργάζεται από σήμερα η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ζήτησε το νέο σύστημα να είναι απλό και δίκαιο, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα και να θεσπίζει τη διαφάνεια στους φορολογικούς ελέγχους. Η επιτροπή πρέπει να υποβάλλει το πόρισμα έως την 1η Ιουλίου και με βάση τις κατευθύνσεις, που έχουν δοθεί, από την 1η Ιανουαρίου του 2005, θα προκύψουν ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικές αλλαγές, θα υπάρξουν και στη φορολογία των ακινήτων για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

    Αλλαγές και στη φορολογία ακινήτων

    Στο πλαίσιο αυτό συζητείται η μείωση των φόρων μεταβίβασης, κληρονομικών και γονικών παροχών, η κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η αναστολή για 2 χρόνια της επιβολής ΦΠΑ στη νέα οικοδομή και η επαναφορά της έκπτωσης του φόρου για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

    [03] Αθήνα 2004

    Εύσημα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών από Άμπραχαμ

    25/5/2004 2:15:00 μμ

    Τα καλύτερα λόγια για τον μηχανισμό ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Σπένσερ Άμπραχαμ. Την διαπίστωση ότι πάνε καλά την έκανε ο Αμερικανός Υπουργός, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που έλαβε χώρα στα γραφεία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Παρόντες σε αυτή την τελετή, που έγινε για να παραδώσει ο κ. Άμπραχαμ στην Ελληνική κυβέρνηση ραδιοανιχνευτές που θα χρησιμοποιηθούν για τη θωράκιση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έναντι πυρηνικού κινδύνουήταν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Δημοσίας Τάξης, Δημήτρης Σιούφας και Γιώργος Βουλγαράκης. Οι ραδιοανιχνευτές, μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων, δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτοι και θα χρησιμοποιηθούν για τη θωράκιση των πυλών εισόδου της χώρας.

    [04] Πολιτισμός

    Θα δώσει συναυλία την 1η Ιουνίου Κοντά στα παιδιά με καρκίνο ο Παβαρότι

    25/5/2004 2:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο Ηρώδειο θα βρεθεί την 1η Ιουνίου, Λουτσιάνο Παβαρότι σε μια συναυλία συμπαράστασης στα παιδιά με καρκίνο. Ο παγκοσμίου φήμης τενόρος αναμένεται να μαγεύσει για μια ακόμη φορά το κοινό, που θα παρευρεθεί, ερμηνεύοντας με το μοναδικό του ταλέντο πολλές από τις επιτυχίες του, που οδήγησαν την καριέρα του στην κορυφή κι έφτασαν τον ίδιο ανάμεσα στους πιο σημαντικούς τενόρους του κόσμου. Ο Παβαρότι, προσκλήθηκε στη χώρα μας από το "Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Ελπίδα" και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα.

    Το έργο της "Ελπίδας"

    "Η τέχνη τίθεται άλλη μια φορά στις υπηρεσίες του ανθρωπισμού και το γεγονός αυτό δικαιώνει τον αγώνα μας", τόνισε η πρόεδρος της "Ελπίδας", Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφερόμενη στις προσπάθειες του συλλόγου.

    Αξίζει να; Πούμε, ότι μέχρι στιγμής η "Ελπίδα" έχει εξασφαλίσει τη θεραπεία 291 παιδιών στη Μονάδα Μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" καθώς και τη φιλοξενία 420 οικογενειών στον ξενώνα της "Ελπίδας".

    [05] Ευρωεκλογές

    "Πάμε δυναμικά μπροστά" Στόχος του ΠΑΣΟΚ οι Ευρωεκλογές

    25/5/2004 2:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Δεύτερη μέρα των σεμιναρίων για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η στρατηγική ενόψει των Ευρωεκλογών, βρέθηκε στο επίκεντρο. Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τόνισε, ότι με την πλήρη ανανέωση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ "αναπτύσσεται μια νέα δυναμική, γίνεται ένα βήμα μπροστά". Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε, πως δεν τον προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα "προχωρά δυναμικά μπροστά, με στόχο τις Ευρωεκλογές και όχι μόνο". Στο δεύτερο σεμινάριο για τους ευρωβουλευτές συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και αρκετά στελέχη του κόμματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές

    [06] Υγεία

    Στη Βρετανία Γεννήθηκε μωρό από κατεψυγμένο σπέρμα

    25/5/2004 3:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το ότι ένας 40χρονος Βρετανός έγινε πατέρας δεν αποτελεί είδηση, το ότι όμως κέρδισε αυτό το στοίχημα χρησιμοποιώντας το εδώ και 21 χρόνια κατεψυγμένο σπέρμα του δεν είναι απλά είδηση, είναι ρεκόρ χωρίς προηγούμενο στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Έτσι χαρακτήρισε την πρωτοφανή αυτή περίπτωση, η Ελίζαμπεθ Πίιζ, σύμβουλος αναπαραγωγικής ιατρικής στο νοσοκομείο Σεντ Μέρι του Μάντσεστερ, προσθέτοντας, ότι το ζευγάρι μετά την απόκτηση του παιδιού "πλέει σε πελάγη ευτυχίας".

    Πως φτάσαμε ως εδώ

    Για να πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ζευγάρι, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά αποφάσισε ν ακολουθήσει αυτό το δρόμο για ν αποκτήσει παιδί καθώς ο πατέρας είχε μείνει στείρος από τη νεανική του ηλικία μετά από μια χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπείες και ραδιοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε, επειδή είχε καρκίνο στους όρχεις,

    Ωστόσο, πριν υποβληθεί στη θεραπεία και σε ηλικία μόλις 17 χρόνων, προνόησε και έδωσε σπέρμα το οποίο καταψύχθηκε με τη μέθοδο της κρυογενετικής, λαμβάνοντας από τότε υπόψη το ενδεχόμενο να θέλει να δημιουργήσει οικογένεια στο μέλλον.

    Και τελικά η κίνηση του τον δικαίωσε. Ο ίδιος αφού ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας του παντρεύτηκε και όταν με τη σύζυγό του αποφάσισαν, ότι είχε έρθει η ώρα η οικογένειά τους να αποκτήσει και νέο μέλος, οι δυο τους επισκέφθηκαν την Πίιζ και ξεκίνησαν τη διαδικασία της γονιμοποίησης. Το 2001 η γυναίκα συνέλαβε και γέννησε το 2002.

    Τι λένε οι επιστήμονες

    Από την πλευρά του, ο εμβρυολόγος, Κρεγκ Χορν του βρετανικού πανεπιστημίου Μπίρμινγκχαμ, δήλωσε ότι ακόμα και μετά από 21 χρόνια αποθήκευσης το σπέρμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά μετά από υψηλή τήξη. "Αυτή η περίπτωση αποδεικνύει ότι η μακροχρόνια διατήρηση σπέρματος μπορεί να συμβάλει σε μια ποιοτική και επιτυχημένη γονιμοποίηση", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Μάλιστα, το ιατρικό αυτό επίτευγμα διαλύει και τους φόβους που είχαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, ότι η μακροχρόνια κατάψυξη του σπέρματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Οι μελετητές ανησυχούσαν κατά κύριο λόγο, ότι μια τέτοια κατάσταση εξέθετε το σπέρμα σε μεγαλύτερα ποσοστά ακτινοβολίας τα οποία θα μπορούσαν να καταστροφικά.

    Αυτές οι αμφιβολίες αποτελούν πια παρελθόν, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν, ότι η παραμονή του σπέρματος στην κρυοσυντήρηση το διαφυλάσσει σε καλή κατάσταση και μάλιστα καλύτερη από εκείνη στην οποία βρίσκεται το σπέρμα ενός μεσήλικα, το οποίο έχει "υποστεί" τη φθορά του χρόνου.

    [07] Εσωτερικά

    Στο επίκεντρο τα έργα υποδομής Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη

    25/5/2004 3:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σύσκεψη για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε, ότι συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τα έργα υποδομής, "που θα δώσουν στην περιοχή το ρόλο που της αξίζει". Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, Λουκάς Ανανίκας, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η Εγνατία Οδός, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η υποθαλάσσια αρτηρία, οι χώροι στάθμευσης και η ολοκλήρωση των έργων στο Αεροδρόμιο και το Λιμάνι, έργα που συνδέονται και με την διεκδίκηση της έκθεσης ΕΧPO 2008.

    Από την πλευρά τους, ο νομάρχης και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, έθεσαν προς τον πρωθυπουργό σειρά θεμάτων, που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα, τις αναπλάσεις και το οδικό δίκτυο, καθώς και άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

    Την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Γιώργος Σουφλιάς, θα συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο, για τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης.

    [08] Αθήνα 2004

    Λύση για την φιλοξενία των δημοσιογράφων

    25/5/2004 3:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμο να φιλοξενήσει εκατοντάδες εκπροσώπους του τύπου από όλο τον κόσμο, την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, είναι το κτίριο που κατασκεύασε ο οργανισμός Σχολικών κτιρίων στο Νέο Ηράκλειο και που εγκαινίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο κτίριο θα μεταφερθεί το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα κτίσμα καταλαμβάνει έκταση 4 στρεμμάτων, ενώ στους 4 ορόφους του θα διαμένουν περισσότεροι από 1000 δημοσιογράφοι.

    [09] Εσωτερικά

    Στο Συμβούλιο Επικρατείας το σχέδιο Διατάγματος Τέλος στην αγωνία των συμβασιούχων

    25/5/2004 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητά του, απέστειλε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τους συμβασιούχους ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση, πως δεν θα υπάρξουν συνταγματικά προβλήματα, καθώς, με βάση τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου, μπορεί να υπάρξει περαιτέρω διαμόρφωση του, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερες ομάδες εργαζομένων. Σύμφωνα με το σχέδιο, μονιμοποιούνται όσοι συμπληρώνουν 24μηνη υπηρεσία κατά τη δημοσίευσή του και η διακοπή των συμβάσεών τους δεν υπερβαίνει τους 3 μήνες. Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση, βάσει του οποίου θα γίνουν περίπου 13.000 προσλήψεις.

    Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις

    Στις νέες ρυθμίσεις υπάγονται επίσης και όσοι συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις του Διατάγματος μέχρι και 3 μήνες πριν από τη δημοσίευσή του, αντί των 2 μηνών, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Από το τελικό σχέδιο έχει ακόμα απαλειφθεί η προϋπόθεση της ενεργούς σύμβασης μέχρι και τις 10 Ιουλίου του 2002.

    Εντός 8μηνου τα δημοτικά, υπηρεσιακά ή διοικητικά συμβούλια θα κρίνουν, σε πρώτη φάση, εάν οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ, σε δεύτερη φάση, θα κρίνει το ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης του ΑΣΕΠ, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά εφετεία.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, όσοι δεν νομιμοποιηθούν θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση, ενώ μόνο για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα ληφθεί υπόψη και ο χρόνος συμμετοχής σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Επίσης, η μονιμοποίηση συμβασιούχων θα συνεχιστεί, με βάση τις ανάγκες των Οργανισμών.

    Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές προσανατολίζονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου, με αίτημα τη μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς εξαιρέσεις και με ενιαίο τρόπο, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση

    Τα κριτήρια για την πρόσληψη περίπου 13.000 ατόμων καθορίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μερική απασχόληση, που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Παυλόπουλος.

    Το νομοσχέδιο θα "περάσει" πρώτα από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στο τέλος θα τεθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

    Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, τα κριτήρια γίνονται "πιο δίκαια και περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητα", αφού θα προτιμώνται κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, μητέρες ανήλικων παιδιών και πολύτεκνοι.

    O Yπουργός επεσήμανε, ότι "σε καμιά περίπτωση, το καθεστώς της μερικής απασχόλησης δεν συνιστά για την κυβέρνηση μέτρο καταπολέμησης της ανεργίας".

    Ειδικότερα το νομοσχέδιο προωθεί τις εξής αλλαγές:

    -Η πρόσληψη εργαζομένων μερικής απασχόλησης θα γίνεται με ευθύνη του φορέα που τη διενεργεί, ο οποίος ανταποκρίνεται έτσι, άμεσα, στις ανάγκες του, χωρίς την προϋπόθεση ανάθεσης της διαδικασίας σε τρίτους.

    -Οι ίδιοι οι φορείς θα καθορίζουν, μέσω ετήσιων επιχειρησιακών σχεδίων, τις ανάγκες τους σε θέσεις μερικής απασχόλησης.

    -Μια τριμελής επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης, θα είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση, αλλά και για την εκτίμηση των αναγκών του κάθε φορέα, βάσει των επιχειρησιακών σχεδίων.

    Εξάλλου, παρέχεται η δυνατότητα ένταξης στο επιχειρησιακό σχέδιο και υπηρεσιών, που δεν έχουν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά καλύπτουν και άλλες επιτακτικές ανάγκες οι οποίες μπορούν να εκπληρωθούν με μερική απασχόληση, με την προϋπόθεση, ο αριθμός των θέσεων να μην ξεπερνά το 10% του συνόλου.

    Τα βασικά κριτήρια επιλογής των εργαζομένων μερικής απασχόλησης σχετίζονται με την κάλυψη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και ειδικά των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων ανήλικων τέκνων ( έως το 18ο έτος της ηλικίας τους και όχι το 12ο που όριζε η έως τώρα νομοθεσία). Επίσης, για πρώτη φορά εισάγεται και το 10% που αντιστοιχεί στους πολύτεκνους, ακόμη και στην περίπτωση που διανύουν την τελευταία πενταετία πριν τη συνταξιοδότησή τους.

    Τέλος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το ΑΣΕΠ θα έχει τον πλήρη έλεγχο της ανακοίνωσης επιλογής των υποψηφίων, από τον αντίστοιχο φορέα, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα των όρων της σχετικής προκήρυξης.

    [10] Οικονομία

    Υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης Αυστηρά μέτρα για τις λαϊκές

    25/5/2004 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βαριά πρόστιμα, που φτάνουν έως και τα 5. 000 ευρώ, δημιουργία ειδικών κλιμακίων ελέγχου και καθιέρωση τριπλότυπου δελτίου αποστολής για τη διακίνηση των οπωροκηπευτικών, προβλέπουν πέντε αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, αυξάνονται από 150 έως 1.000 ευρώ τα χρηματικά πρόστιμα, που αφορούν συνολικά 16 παραβάσεις, ενώ, με απόφαση των αρχών, το πρόστιμο θα μπορεί να γίνει ακόμα πιο "τσουχτερό". Τα ειδικά κλιμάκια ελέγχου θα έχουν διετή θητεία και στο έργο τους θα συνδράμουν η Ελληνική και η Δημοτική Αστυνομία. Τέλος, οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή και διακίνηση εμπορευμάτων υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τριπλότυπο δελτίο αποστολής, το οποίο θα συνοδεύει κάθε αγαθό από το σημείο παραγωγής, έως και το σημείο πώλησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μάχη" κατά του παραεμπορίου

    [11] Υγεία

    Στη Θεσσαλονίκη Παγκόσμιο συνέδριο για την Τρίτη Ηλικία

    25/5/2004 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η τρίτη ηλικία, η οικονομική και πολιτική της δύναμη, αλλά και η ανάπτυξη της στην Ευρώπη, είναι το κεντρικό θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλικιωμένων Ατόμων (FIAPA).Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν την Παρασκευή, 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 30 Μαΐου. Τους συνέδρους θα καλωσορίσει με μήνυμα της η εκπρόσωπος της FIAPA στη χώρα μας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Λίτσα Κολοβού. Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ν. Τσιαρτσιώνης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, ο υπουργός Υγειάς της Κίνας, Li Baoku ,αλλά και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων.

    H FIAPA και το έργο της

    Η FIAPA, (Federation Internationale des Associations de Personnes agees), Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλικιωμένων ατόμων, είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1980 στο Παρίσι.

    Η FIAPA έχει περισσότερα από 250.000.000 μέλη από 54 χώρες του κόσμου, όπως το Καμερούν, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ελλάδα, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, ο Μαυρίκιος, η Ρουμανία, η Σενεγάλη, ο Ισημερινός, η Ρωσία, το Μεξικό.

    Στόχος της είναι να άρει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς των ηλικιωμένων, βγάζοντας τους από την απομόνωση και εξασφαλίζοντας τους πλήρη και ολοκληρωτική ένταξη στην κοινωνική ζωή.

    Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιεί μελέτες και καταρτίζει συγκεκριμένα σχέδια και δράσεις προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα τρίτης ηλικίας σε όλον τον κόσμο.

    Σχετικά Links:

    Ο δικτυακός τόπος του συνεδρίου

    [12] Αθλητισμός

    Ο Ουγιέ "ξανά" προπονητής

    25/5/2004 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αποφασισμένος να επιστρέψει πολύ σύντομα στους πάγκους, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του "BBC" ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ. Σε δηλώσεις του ο Γάλλος πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ είπε πως θα ξεκουραστεί για ένα διάστημα και μετά θα αρχίσει να σκέπτεται το μέλλον του. Κλείνωντς αναφέρθηκε και στην λήξη της συνεργασίας του με τους "κόκκινους" και ανέφερε πως ο μόνος λόγος που φεύγει απογοητευμένος είναι η αίσθηση πως αφήνει στην μέση το έργο του.

    [13] Ιράκ

    "Η μεταβίβαση εξουσίας πρέπει να είναι πραγματική" Με δικαίωμα βέτο η ιρακινή κυβέρνηση

    25/5/2004 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Πληθαίνουν οι αναφορές για τη μεταβίβαση της εξουσίας στο Ιράκ όσο πλησιάζει η προγραμματισμένη ημερομηνία. Σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, στην καθιερωμένη μηνιαία συνέντευξη Τύπου, μίλησε για το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά την παράδοση της εξουσίας σε μια ιρακινή κυβέρνηση. "Η τελική πολιτική απόφαση είναι θέμα της ιρακινής κυβέρνησης" είπε ο Βρετανός Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι θα έχει το δικαίωμα της αρνησικυρίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ξένων δυνάμεων.

    "Η μεταβίβαση εξουσίας πρέπει να είναι πραγματική και ειλικρινής", δήλωσε ο Τόνι Μπλερ διευκρινίζοντας ότι αυτό σημαίνει πως για να παραμείνουν στο Ιράκ τα ξένα στρατεύματα θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση της ιρακινής κυβέρνησης.

    "Θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση και το λαό του Ιράκ εάν τα στρατεύματα θα παραμείνουν", είπε ο Μπλερ σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι βρετανικές δυνάμεις θα μείνουν στη χώρα όσο χρειάζεται για να παράσχουν τη βοήθεια και την ασφάλεια που χρειάζονται οι Ιρακινοί προκειμένου να διασφαλιστεί η μετάβαση στη δημοκρατία.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο μεταβίβασης της εξουσίας που κατέθεσαν, τη Δευτέρα, ΗΠΑ και Βρετανία λέγοντας ότι οι πρώτες αντιδράσεις από Γαλλία και Γερμανία είναι θετικές και προς τη σωστή κατεύθυνση προσθέτοντας ότι οι προοπτικές της απόφασης είναι καλές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις για το αμερικανοβρετανικό σχέδιο

    Μπους: πέντε βήματα προς τη δημοκρατία

    [14] Ευρωεκλογές

    Ζήτησε στήριξη του ΣΥΝ Ο Κωνσταντόπουλος με υποψήφιους Ευρωβουλευτές

    25/5/2004 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Την ενίσχυση του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές ζήτησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε, πως οι ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου "δεν είναι μια τυπική διαδικασία", ενώ το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει την εξέλιξη σημαντικών θεμάτων. Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε, ότι "η ψήφος στον ΣΥΝ είναι ψήφος στην ευρωπαϊκή Αριστερά", η οποία διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο, "υπηρετώντας τα πραγματικά συμφέροντα των ευρωπαϊκών κοινωνιών". Στο μεταξύ, με δήλωσή του, ο υποψήφιος συνταγματολόγος, Αντώνης Μανιτάκης, τονίζει, ότι η υποψηφιότητά του έχει συμβολικό χαρακτήρα, "για την ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής Αριστεράς και την κοινωνική Ευρώπη".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη ΓΣΕΕ ο Κωνσταντόπουλος

    [15] Διεθνή

    Φονικές πλημμύρες σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή

    25/5/2004 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 270 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες σε πλημμύρες στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή. Οι περισσότεροι πνίγηκαν όταν παρασύρθηκαν οι βάρκες τους από τα φουσκωμένα από τις βροχές ποτάμια. Περίπου 110 πτώματα έχουν ανασυρθεί από περιοχή της δυτικής Δομινικανής Δημοκρατίας, κοντά στα σύνορα με την Αϊτή, ενώ 200 άτομα αγνοούνται. Στην Αϊτή, περίπου 140 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες εξαιτίας των πλημμύρων, ενώ περίπου 20 ακόμα πνίγηκαν στα σύνορα των δύο χωρών εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων.

    [16] Τεχνολογία

    Φαστ φουντ και DVD club Ένα χάμπουργκερ με πατάτες και.DVD

    25/5/2004 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Μία επιπλέον δυνατότητα σε όσους θέλουν να τρώνε τα αγαπημένα τους χάμπουργκερ και να βλέπουν ταυτόχρονα και τις αγαπημένες τους ταινίες σε DVD προσφέρει η McDonalds. Μέσα στον επόμενο μήνα, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης, θα έχει τοποθετήσει σε 100 καταστήματα της στο Ντένβερ των ΗΠΑ, αυτόματα μηχανήματα ενοικίασης DVD, κάνοντας έτσι κάθοδο και σε μία εντελώς διαφορετική αγορά, αυτή της ενοικίασης ταινιών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, που αρχικά θα εφαρμοσθεί πιλοτικά, προβλέπεται η ενοικίαση μίας ταινίας έναντι ενός δολαρίου τη μέρα. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 40 δημοφιλών ταινιών και δεν θα επιβαρύνονται με έξοδα εγγραφής και εξτρά κόστος, σε περίπτωση που αργήσουν να επιστρέψουν το DVD. Στο νέο πρόγραμμα της McDonalds, οι πελάτες θα μπορούν να επιστρέψουν την ταινία σε όποιο από τα καταστήματα της εταιρείας υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ενοικίασης DVD.

    [17] Ευρωεκλογές

    Γυναίκες της Αριστεράς με δικό τους ψηφοδέλτιο Γυναικείο ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

    25/5/2004 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Είκοσι τέσσερις γυναίκες από το χώρο της Αριστεράς κατέρχονται στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο "Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη", με επικεφαλής την τραγουδίστρια, Νένα Βενετσάνου. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, το ψηφοδέλτιο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους καλεί να στηρίξουν "μια προσπάθεια, που γεννήθηκε σε στιγμές κρίσης της δημοκρατίας και της Αριστεράς". Οι "Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη" καλούν όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν και "να πουν ένα ηχηρό όχι στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, των διακρίσεων, της οικολογικής καταστροφής και της πολιτιστικής ισοπέδωσης".

    [18] Εσωτερικά

    "Θα κατέλθουμε στις Ευρωεκλογές" Αναταραχών συνέχεια στο ΔΗΚΚΙ

    25/5/2004 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ένδικα μέσα εις βάρος υπαλλήλων της προηγούμενης διοίκησης, προχώρησαν οι διαφωνούντες με την αναστολή λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ. Μετά τις χθεσινές προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, στελέχη του κόμματος, που αποτελούν την Πολιτική Γραμματεία, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους, πώς οι υπάλληλοι αυτοί αρνούνται την πρόσβασή τους "σε στοιχεία αναγκαία για την ακώλυτη πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές". Σχετικά με την αναφορά του Δημήτρη Τσοβόλα περί αμφίβολης καθαρής διαχείρισης των οικονομικών του κόμματος, αναφέρουν, ότι "όλα τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ έδωσαν τόσα χρόνια δείγματα ήθους". Τέλος, απέδωσαν σε "κύκλους που υποστηρίζουν το δικομματισμό" τα σενάρια για μη κάθοδο του ΔΗΚΚΙ στις Ευρωεκλογές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συλλήψεις στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ

    [19] Πολιτισμός

    Στην Εθνική Πινακοθήκη Αυτοκρατορικοί θησαυροί από την Κίνα

    25/5/2004 6:47:00 μμ

    Αυτοκρατορικά μεταξωτά υφάσματα ανυπέρβλητης ομορφιάς, της δυναστείας των Μινγκ, πήλινα προσκέφαλα με ζωγραφικό διάκοσμο, αμφορείς και πιάτα από φίνα πορσελάνη, κοσμήματα μοναδικής τέχνης που συμπλήρωναν τις ενδυμασίες των Κινέζων ηγεμόνων, ειδώλια από τερακότα, και άφθονη κινεζική καλλιγραφία κατέφθασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Πεκίνο, για την έκθεση "Αυτοκρατορικοί θησαυροί από την Κίνα", που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Εθνική Πινακοθήκη, από τον υφυπουργό πολιτισμού Πέτρο Τατούλη. Όπως αναφέρει η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο μακραίωνος πολιτισμός της Κίνας είναι μια φιλοσοφία της φύσης και της ζωής. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από τις 24 Μαΐου έως τις 11 Οκτωβρίου, και αποτελεί προπομπό της επόμενης Ολυμπιάδας, που θα πραγματοποιηθεί το 2008 στο Πεκίνο.

    Πολιτισμοί με κοινά πνευματικά στοιχεία

    "Φτάνει από τη μακρινή Ανατολή στην Αθήνα, παρουσιάζοντας μια συμπυκνωμένη και μεγάλη έκθεση κινεζικού πολιτισμού, του λίκνου της Ανατολής , στην Ελλάδα, λίκνο της Δύσης", είπε χαρακτηριστικά ο Μέι Νιγκχουά, διευθυντής του Γραφείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πεκίνου, συνδιοργανωτής μαζί με τον δήμο του Πεκίνου της έκθεσης στην Πινακοθήκη.

    Δίπλα στα περισσότερα από εκατό εκθέματα που προέρχονται από μουσεία του Πεκίνου, παρουσιάζονται και πολλά ακόμα έργα από τα μουσεία Μπενάκη, Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα και από το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελώντας την ελληνική συμβολή στην έκθεση.

    "Δύο τόσο μακρινοί πολιτισμοί, με διαφορές αλλά και τόσα κοινά πνευματικά στοιχεία, διατρέχονται πάνω από όλα από την φιλοσοφική ιδέα του Ηράκλειτου ότι η αρμονία πηγάζει από την πάλη των αντιθέτων", είπε στον χαιρετισμό της η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, ενώ ο κ. Τατούλης, ευχήθηκε και στην πόλη του Πεκίνου, το 2008, η παγκόσμια ειρήνη να είναι το μήνυμα του ολυμπισμού και τόνισε ότι και η Αθήνα όπως και το Πεκίνο, απέδειξαν στην μακρόχρονη ιστορία τους ότι λειτουργούν σαν "πολιτιστικό χωνευτήρι, χωρίς φόβο για το νέο".

    Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη - Σάββατο: 09:00-15:00 Κυριακή: 10:00 -14:00, Τρίτη: κλειστά Εισιτήριο: 4,00 - 2,00 (φοιτητικό) Κάρτα Πολιτισμού: είσοδος ελεύθερη

    [20] Champions League

    Αξέχαστο τελικό αναμένει ο Μουρίνιο

    25/5/2004 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πεποίθηση του πως η ομάδα του Πόρτο και η Μονακό θα πραγματοποιήσουν έναν αξέχαστο τελικό CHAMPIONS LEAGUE εξέφρασε ο προπονητής της Πόρτο, Χοσέ Μουρίνιο. Σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε καθήκον των 2 ομάδων να προσφέρουν έναν αξέχαστο τελικό και ο λόγος είναι πως πρέπει να αποδείξουν και τα δύο αουτσάιντερς όπως χαρακτηρίσθηκαν ότι άξιζαν να φτάσουν ως εκεί και έκλεισε εκφράζοντας την θέληση του να γόνει ένα καλό παιχνίδι που πάνω από όλα θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει.

    [21] Διάφορα

    Για να ξορκίσει τα κακά πνεύματα Δήμαρχος ψάχνει για καλούς μάγους

    25/5/2004 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Φόβο και πανικό έχει προκαλέσει στους κατοίκους της πρωτεύουσας της Νιγηρίας Νίαμεϊ, το φάντασμα μίας γυναίκας, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εμφανίζεται νυχτερινές ώρες και "τρομοκρατεί", κυρίως νεαρές γυναίκες. Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά, ο Δήμαρχος της πόλης, Τζουλς Ογκετ, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια τη βοήθεια των καλύτερων μάγων της χώρας προκειμένου να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα, που έχουν εισβάλει στην πόλη του. " Kαλώ τους συμπολίτες μου να ηρεμήσουν. Αν τα κακά πνεύματα, βρίσκονται στην πόλη μας, θα αντιμετωπιστούν" διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Νίαμεϊ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό R&amp;M. Η έκκληση του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση, αρκετών μουσουλμάνων, που θεωρούν ότι πίσω από τα τελευταία γεγονότα, κρύβονται οι προσπάθειες κάποιων να εκμεταλλευτούν το φόβο αθώων ανθρώπων για να βγάλουν χρήματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 May 2004 - 16:51:33 UTC