Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιορτή στη Νέα Σμύρνη
  • [02] Πέντε νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός Κατέρρευσε η οροφή του "Ντε

    [01] Αθλητισμός

    Γιορτή στη Νέα Σμύρνη

    22/5/2004 9:22:00 μμ

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πανιώνιος εξασφάλισε την συμμετοχή του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά την άνετη επικράτησή του με 3-1 απέναντι στην Προοδευτική. Οι "κυανέρυθροι", στο τελευταίο παιχνίδι του Γιόζεφ Μπουμπένκο, αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο έδειξαν ότι δικαία κατακτούν την έκτη θέση. Από την άλλη, η Προοδευτική απαλλαγμένη από οποιοδήποτε άγχος και χωρίς κίνητρο αφού έχει ήδη υποβιβασθεί, δεν κλείστηκε πίσω, έπαιξε ανοικτό ποδόσφαιρο και αποχαιρέτησε την Α' Εθνική με ψηλά το κεφάλι. Με την λήξη του αγώνα οι οπαδοί του Πανιωνίου μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές ενώ ανάλογα πανηγύρια έχουν στηθεί στα επίσημα του γηπέδου με τον Αχιλλέα Μπέο να δίνει το έναυσμα.

    Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι "κυανέρυθροι" όμως εκτός από την Προοδευτική, είχαν να αντιμετωπίσουν και τα δύο γρήγορα γκολ της Χαλκηδόνας.

    Παρόλο το επιπλέον άγχος, οι παίκτες του Πανιωνίου κυριάρχησαν στο γήπεδο κι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Γιαννόπουλο στο 12' λεπτό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και είδαν τις προσπάθειες να καρποφορούν στο 31' λεπτό με τον Μάντζιο να ανοίγει το σκορ και να στέλνει τους οπαδούς στον έβδομο ουρανό.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Πρώτα ο Πίνο στο 57' με ωραίο μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-0 ενώ ο Μήτρου στο 60' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ των "κυανέρυθρων".

    Η Προοδευτική κατάφερε να σημειώσει το γκολ της τιμής με τον Καζαντζή στο 79'.

    [02] Διεθνή

    Πέντε νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός Κατέρρευσε η οροφή του "Ντε Γκωλ"

    23/5/2004 10:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/5/2004 11:38:18 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, Associated Press, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, και τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του πρωτοφανούς δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκωλ όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής της αίθουσας αναχωρήσεων 2Ε. Την είδηση μετέδωσε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, ενώ τους θανάτους επιβεβαίωσε και αξιωματούχος της πυροσβεστικής. Το δυστύχημα, τα αίτια του οποίου παραμένουν άγνωστα, σημειώθηκε στην πτέρυγα αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τόνοι μπετόν και σίδερου βρίσκονται σωριασμένοι σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της κατάρρευσης. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν σωστικά συνεργεία που αναζητούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια, καθώς και οι Υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών. Προς το παρόν τα αίτια του δυστυχήματος αποδίδονται σε κακοτεχνίες και όχι σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα εγκαινιάστηκε μόλις πριν ένα χρόνο.

    Η πτέρυγα 2Ε, όπου σημειώθηκε το ατύχημα, εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο και κόστισε 750 εκατομμύρια ευρώ.

    Χρησιμοποιείται από την Air France και άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Το συνδικάτο CGT κατηγόρησε πέρυσι τόσο την Air France όσο και την εταιρεία Αεροδρόμιο του Παρισιού (ADP) ότι άνοιξαν εσπευσμένα αυτή την πτέρυγα χωρίς να έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

    Λόγω του δυστυχήματος, πολλές πτήσεις κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο του Ορλί, νοτίως του Παρισιού.

    Σχετικά Links:

    Αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 May 2004 - 8:51:03 UTC