Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες Φονική έκρηξη σε πανεπιστήμιο στην
  • [02] Εύσημα Μπους Ικανοποίηση Καραμανλή για τη συνάντηση με Μπους
  • [03] Διευκρινιστική ανακοίνωση από ΑΕΚ
  • [04] Εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής Μερική ισραηλινή υποχώρηση
  • [05] Σύλληψη υπόπτου για το μακελειό της 11ης Μαρτίου
  • [06] "Έχουν μπει όλες οι βάσεις για να λυθεί το θέμα" Εκτονώνεται η κρίση
  • [07] Στον τόπο διαμονής ψηφίζουν οι ετεροδημότες
  • [08] Επαφών συνέχεια στον ΠΑΟΚ
  • [09] Εκτός αποστολής ο Στολτίδης
  • [10] Συνεχίζεται η κατάθεση του Γ. Δημητρόπουλου
  • [11] Μαδριλένος και με την "βούλα" ο Σάμουελ

    [01] Διεθνή

    Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες Φονική έκρηξη σε πανεπιστήμιο στην Κολομβία

    21/5/2004 7:15:00 πμ

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αντιοκία του Μεντεγίν, στη βορειοδυτική Κολομβία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της περιοχής. Η έκρηξη έγινε στις 20.45 το βράδυ (τοπική ώρα), όπως δήλωσε ο Αλόνσο Σαλασάρ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Μεντεγίν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τί είδους βόμβα ήταν αυτή που εξερράγη. Το πρωί είχαν εκραγεί άλλες τρεις βόμβες στο Κάλι, στη νοτιοδυτική Κολομβία, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

    [02] Εσωτερικά

    Εύσημα Μπους Ικανοποίηση Καραμανλή για τη συνάντηση με Μπους

    21/5/2004 7:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη Τύπου, για τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στο Λευκό Οίκο, κατά την οποία συζήτησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, καθώς και τις εξελίξεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε απόλυτα ικανοποιητική τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων χαρακτηρίζοντας ως "ψήφο εμπιστοσύνης το γεγονός ότι ο πατέρας του θα είναι ουσιαστικά επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής". Ακόμη, σημείωσε ότι ενημέρωσε ενδελεχώς την αμερικανική ηγεσία για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και για τη στενή συνεργασία με συμμάχους και εταίρους, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τα ζητήματα της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι ήταν πολύ ικανοποιητική η αντίδραση του κ. Μπους.

    Ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας

    Ο πρωθυπουργός διέψευσε για μια ακόμη φορά πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά έθεσε εμμέσως αίτημα για εντονότερα μέτρα ασφαλείας για τους αθλητές της. Και επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την απόλυτη επιτυχία των Αγώνων στον τομέα της ασφάλειας και για το λόγο αυτό θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Απαντώντας σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν σημαντική ευκαιρία να προβληθεί η εικόνα μιας μοντέρνας χώρας, αλλά και να υπάρξει οικονομική και τουριστική ώθηση.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ταυτόχρονα ότι η επιτυχής διοργάνωση των Αγώνων μπορεί να αποδείξει ότι μία χώρα με μικρό μέγεθος μπορεί να διοργανώσει μεγάλα γεγονότα. Επίσης σημείωσε ότι η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους θα στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για το πραγματικό πνεύμα τους, την ειρήνη, την εκεχειρία και την συνύπαρξη μεταξύ των λαών.

    Παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα έχει ξοδέψει 1,2 δισ. δολάρια, ποσό τριπλάσιο από το Σίδνεϊ και 30 φορές μεγαλύτερο από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα.

    "Η Ελλάδα επιδιώκει την επανένωση της Κύπρου"

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιδιώκει την επανένωση της Κύπρου και πως το ελληνοκυπριακό "όχι" στο σχέδιο Ανάν δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως "όχι" στη λύση και ανέφερε ότι το σχέδιο του γγ του ΟΗΕ αποτελεί βάση κάθε νέας προσπάθειας για λύση του προβλήματος. Παράλληλα, σημείωσε πως για τα όποια σημεία χρήζουν επαναδιαπραγμάτευσης τον πρώτο λόγο έχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ως "ενθαρρυντικό " το γεγονός ότι στις συζητήσεις του στο Λευκό Οίκο αλλά και στο Κογκρέσο δεν υπήρξαν αντιρρήσεις στο βασικό στόχο που είναι η επανένωση της νήσου. "Αν δεν υπάρξει λύση θα έχουμε μια κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές θα είναι χαμένες, ενώ αν λυθεί θα έχουμε μια κατάσταση νίκης και για τις δύο πλευρές", τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα είναι ωφελημένοι από μια λύση. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι δεν ετέθη ζήτημα αναβάθμισης των σχέσεων των ΗΠΑ με τους Τουρκοκυπρίους και πρόσθεσε "οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσής τους δεν μπορεί να σημαίνει ντε φάκτο αναγνώριση". Πρόσθεσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ελληνοκυπριακή πλευρά συμφωνούν για την προώθηση προγραμμάτων ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων .

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για επανέναρξη πρωτοβουλιών σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά υπογράμμισε ότι "δεν είναι εδώ το τέλος του δρόμου ". Πάντως ανέφερε ότι μετά την πρόσφατη απόρριψη του σχεδίου Ανάν έχουμε εισέλθει σε μια φάση επανεκτίμησης της κατάστασης και τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει ζωντανό στο τραπέζι εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες.

    Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

    Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι μία Τουρκία σε ευρωπαϊκή πορεία είναι προς όφελος όλων και εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα. "Δεν είναι θέμα ανταλλάγματος, αλλά είναι ζήτημα στρατηγικής επιλογής, η οποία είναι εθνικά ωφέλιμη", απάντησε ο πρωθυπουργός στο ερώτημα τι έχει αποκομίσει η Ελλάδα ως αντάλλαγμα από την άνευ όρων υποστήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Πάντως ο πρωθυπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών χωρίς κατ' ανάγκη, όπως είπε, να αποτελεί ο Δεκέμβριος ημερομηνία ορόσημο. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι είναι λάθος να υποστηρίζεται και ότι παρερμηνεύθηκαν πρόσφατες δηλώσεις του, για αναγνώριση και άλλων διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πέραν της υφαλοκρηπίδας, σημειώνοντας ότι εννοούσε ως επιπλέον ζητήματα προς επίλυση την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ή και την ανάγκη επίτευξης προόδου στο Κυπριακό, καθώς και του θέματος των Βακουφίων. Επίσης, τόνισε ότι έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα της Χάλκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση του κ. Μπους, ο οποίος φάνηκε ενήμερος επί του θέματος και , όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, δήλωσε ότι υποστηρίζει την επαναλειτουργία της σχολής.

    Κοινή θέση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

    Ερωτηθείς για τις διαφορές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση, εφόσον βρίσκεται στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και δείγμα ωριμότητας το κονσέσους που υπάρχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με οτι συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.

    Αναφορές σε Ιράκ και Βαλκάνια

    Ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για το Ιράκ, δήλωσε ότι "δεν υπήρξε νύξη για την αποστολή στρατιωτικών ελληνικών δυνάμεων" σημειώνοντας ότι η χώρα ήδη συμμετέχει σε αποστολές στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πάντως ότι "στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας και της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορούμε να αναλάβουμε επιπλέον υποχρεώσεις". Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της όσο το δυνατόν συντομότερης μεταβίβασης της εξουσίας και του εκδημοκρατισμού της χώρας ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ανόρθωση του Ιράκ.

    Αναφερόμενος στα Βαλκάνια, επανέλαβε την πάγια θέση του ότι δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή συνόρων. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το Κόσοβο και πως υπάρχουν κοινές ανησυχίες Αθήνας και Ουάσιγκτον σημειώνοντας ότι ο ίδιος έθεσε το ζήτημα των Αλβανών του Κοσόβου και της στάσης που τηρούν στην περιοχή. Επίσης σημείωσε ότι θα πρέπει να στηριχθούν ενεργά οι Βαλκανικές χώρες για να εμπεδώσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, την πολιτική και οικονομική ομαλότητα, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να παραμείνει ανοικτή η προοπτική για να συμπεριληφθούν στο ευρύτερο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος επενδυτής στην περιοχή των Βαλκανίων και συμμετέχει ενεργά στην ανοικοδόμησή τους.

    Σε ότι αφορά το Σκοπιανό είπε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία και εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πρόσθεσε πως υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε πως "χρειαζόμαστε περισσότερη ευελιξία από την FYROM για να προχωρήσουμε".

    Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και διεθνών σχέσεων της Βουλής. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το Κυπριακό. Ο κ. Καραμανλής ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΟυάσιΝγκτον.

    "Πολύ εποικοδομητική" η συνάντηση, αναφέρει ο Λευκός Οίκος

    Θετική ήταν η αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο Μπους από αμερικανικής πλευράς. Ανώτερος αξιωματούχος την χαρακτήρισε "πολύ εποικοδομητική", προσθέτοντας ότι η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν "εντυπωσιακή". Αναφερόμενος στις θέσεις του πρωθυπουργού και στον τρόπο με τον οποίο τις παρουσίασε, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι "ο κ. Καραμανλής μίλησε με τη στρατηγική σκέψη του Φλέτσερ", αναφερόμενος στην σχολή διπλωματίας από την οποία πήρε το μεταπτυχιακό του ο πρωθυπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συγχαρητήρια Μπους για τους Αγώνες

    [03] Αθλητισμός

    Διευκρινιστική ανακοίνωση από ΑΕΚ

    21/5/2004 9:35:00 πμ

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ιστορικό σύλλογο. Η ΠΑΕ με την ανακοίνωση αυτή, διευκρινίζει τους όρους των συμβολαίων του Βασίλη Τσιάρτα και του Βασίλη Μπορμπόκη, που τόσος θόρυβος είχε γίνει σχετικά με το πόσα τους όφειλε το σωματείο, χωρίς όμως να γνωρίζει τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε στα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ, από τον ελεγκτικό οργανισμό.

    Η ανακοίνωση

    Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί «λανθασμένων στοιχείων», είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε γνωστά τα εξής: Όπως όλοι γνωρίζουν η «ΠΑΕ ΑΕΚ» πέρασε μια διαδικασία ελέγχου που διήρκησε άνω των 45 ημερών από έναν πολύ γνωστό και έγκυρο ελεγκτικό οργανισμό. Αυτός ο έλεγχος ήταν ο τρίτος κατά σειρά που διενεργηθεί σε διάστημα ενός έτους από τέτοιου είδους οργανισμό και ο έκτος σε σύνολο ελέγχων συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Ελληνικού κράτους. Θεωρούμε ότι η «ΠΑΕ ΑΕΚ» είναι μια εταιρία πλέον που και ο τελευταίος Έλληνας γνωρίζει ή έχει ασχοληθεί με τα οικονομικά της.Είναι συνεπώς το λιγότερο λανθασμένο να λέμε πλέον ότι δεν γνωρίζαμε ή παραπλανηθήκαμε. Παρόλα αυτά λόγω του ότι επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του ελέγχου δεν έχουμε, ζητήσαμε από τους αρμόδιους ελεγκτές να μας επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που έχουμε λάβει ως αποτέλεσμα της δουλείας τους, αλλά και τυχόν διαφορές που έχουν επισημάνει. Τέλος και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τόσο για τον ποδοσφαιριστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΡΜΠΟΚΗ που έχει αναφερθεί, τα ποσά είναι συμφωνημένα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και τα αντίστοιχα είχαν δοθεί και στην ελεγκτική εταιρία όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Όσο για τον ποδοσφαιριστή μας ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΡΤΑ είχε προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρίας PRICEWATERHOUSE με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, είχαν εξετασθεί τα στοιχεία και καμία ενημέρωση για οτιδήποτε διαφορετικό ή διευκρίνιση δεν μας ζητήθηκε. Υπενθυμίζουμε δε, ότι για πρώτη φορά εδώ και πλέον των τεσσάρων μηνών έχει προσληφθεί εξειδικευμένος υπάλληλος στη «ΠΑΕ ΑΕΚ» με μοναδική αρμοδιότητα αυτή ακριβώς την διαδικασία ώστε να διορθωθούν όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    Σκληρή τοποθέτηση από τους παλαίμαχους

    Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά τα όσα έγιναν στους Θρακομακεδόνες, εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής: "Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, καταδικάζει τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στους Θρακομακεδόνες με πρωταγωνιστές μικρή μερίδα ανδρείκελων, που θέλουν να αυτοαποκαλούνται "οπαδοί της ΑΕΚ", οι οποίοι με τις ενέργειες τους επιθυμούν να οδηγήσουν την ομάδα στον γκρεμό. Τα γεγονότα, την περασμένης Τετάρτης, έφεραν πολλά χρόνια πίσω τον ιστορικό σύλλογό μας, αφού οι θύτες ήταν νεαροί που υποτίθεται ότι έχουν αθλητικά ιδεώδη και επιθυμούν το καλό της ΑΕΚ και θύματα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Ποιος ήταν αυτός που όπλισε το χέρι αυτών οι οποίοι θέλουν να λέγονται οπαδοί της ΑΕΚ για να βιαιοπραγήσουν σε βάρος των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ; Ποδοσφαιριστών που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ψηλά την σημαία της ομάδας μας τα τελευταία δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι. Στις πλάτες της ΑΕΚ παίζεται ένα απίστευτο και με απρόβλεπτες καταστάσεις παιχνίδι, με πρωταγωνιστές κάποιους που θέλουν να λέγονται οπαδοί της. Πρώτα κάποιοι έδειραν το Γεωργάτο όταν ήλθε την ομάδα μας. Μετά συνέβαλαν με τις ενέργειές τους να φύγει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χωρίς να σέβονται την ιστορία και την προσφορά του στην ΑΕΚ. Και τώρα, αποκορύφωμα όλων, βιαιοπράγησαν σε βάρος των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι όπου δεν πίπτει ο δικός τους λόγος και αυτός που επιθυμούν να εφαρμόσουν, πίπτει ράβδος!

    Δεν επιθυμούμε όμως να ταυτίσουμε τους δράστες με την πλειονότητα των φίλων της ομάδας μας, που με την πολύχρονη δράση τους, έχουν αποδείξει ότι είναι ταυτισμένοι με τα ιδανικά του Βυζαντιογέννητου Δικέφαλου αετού της ΑΕΚ και έχουν στηρίξει την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Ούτε να αποδεχτούμε ότι "το γαρ πολύ της θλίψεως-από την άσχημη πορεία και το ιδιοκτησιακό αδιέξοδο της ομάδας μας-γεννά παραφροσύνη".

    Όμως το παιχνίδι που παίζουν αυτοί "οι λίγοι" σε βάρος της ΑΕΚ, μοιάζει με όργιο διαπλοκής και Θέατρο του Παραλόγου, και δυστυχώς το μέλλον του δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Η Ομάδα μας δεν έχει ανάγκη από οργανωμένους στρατούς που εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το συμφέρον της ομάδας μας. Γιατί θεωρούμε ότι με τη δράση τους εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και όχι των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, που έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν να σέβονται τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, αφού όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι "ενωσίτες" δεν ήμασταν σε διαρκή εγρήγορση για να διαφυλάξουμε την ομάδα απ΄ όλους όσοι έπαιξαν παιχνίδια στις πλάτες της.

    Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ομάδα μας, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους υγιώς σκεπτόμενους «ενωσίτες» να κάνουν υπομονή. Χρειάζεται συστράτευση για να σώσουμε την ομάδα από την καταστροφή και την διάλυση, αλλά πάνω απ΄ όλα ηρεμία και σωστές αντιδράσεις για να αντιμετωπίσουμε το απόστημα που έχει δημιουργηθεί στην ΑΕΚ. Απ΄ όπου και εάν αυτό προέρχεται. ΕΝΩΜΕΝΟΙ -και όχι ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ που ενδεχομένως μας επιθυμούν- όπως άλλωστε επιτάσσει και το δεύτερο γράμμα της ΑΕΚ, να δραστηριοποιηθούμε για να μην επιτρέψουμε να μικρύνουν και άλλο την ιστορική μας ομάδα".

    [04] Διεθνή

    Εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής Μερική ισραηλινή υποχώρηση

    21/5/2004 9:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2004 10:23:05 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC ΑΠΕ

    Μέρος των στρατιωτικών δυνάμεών του άρχισε να αποσύρει το Ισραήλ, τα ξημερώματα της Παρασκευής, από τις συνοικίες Τελ Σουλτάν και Μπραζίλ , αφήνοντας φυλλάδια που προειδοποιούν τους κατοίκους να μην παράσχουν βοήθεια σε ένοπλους μαχητές. Πηγές ανέφεραν πως στην περιοχή θα παραμείνει στρατιωτική δύναμη για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αργά το βράδυ, ισραηλινό ελικόπτερο βομβάρδισε παλαιστινιακό καταυλισμό στην περιοχή, ενώ δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν σε καταυλισμούς προσφύγων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η Ράφα, που θρηνεί περίπου 44 ανθρώπους, ενώ σε άθλιες συνθήκες στοιβάζονται στα σχολεία όσοι έμειναν άστεγοι από τις κατεδαφίσεις ολόκληρων καταυλισμών. Οι επιχειρήσεις στη Ράφα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στο Τελ Αβίβ, με εκατοντάδες ειρηνιστές να διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Άμυνας, ζητώντας άμεση αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Γάζα.

    Ένοχος κρίθηκε Παλαιστίνιος μαχητής

    Την Πέμπτη, ισραηλινό δικαστήριο έκρινε τον Παλαιστίνιο Μαργουάν Μπαργκουτί ένοχο για το σχεδιασμό 5 βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, τρεις από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν και οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 5 Ισραηλινών.

    Ο Μπαργκουτί, η δίκη του οποίου άρχισε πριν από 2 χρόνια, κρίθηκε ένοχος ως ηγέτης των Ταξιαρχιών του Αλ-Ακσά. Ο Μπαργκουτί είπε ότι το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να τον δικάσει και ότι η ιντιφάντα, η παλαιστινιακή δηλαδή αντίσταση, είναι θεμιτός αγώνας, για τον οποίο είναι υπερήφανος, καθώς οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αντισταθούν στην κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας.

    Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν συλλάβει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες Παλαιστίνιους και έχουν κατεδαφίσει πολλά σπίτια, με το δικαιολογητικό ότι προσπαθούν να σταματήσουν το λαθρεμπόριο όπλων που γίνεται μέσω δικτύου υπογείων σηράγγων που συνδέουν τη Γάζα με τη Αίγυπτο.

    Το τελευταίο μόνο 24ωρο, σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι στη Ράφα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της "Επιχείρησης Ουράνιο Τόξο" στους 44.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απορρίπτει το Ισραήλ

    Κλιμακώνει το Ισραήλ

    [05] Διεθνή

    Σύλληψη υπόπτου για το μακελειό της 11ης Μαρτίου

    21/5/2004 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στη σύλληψη ενός Αλγερινού προχώρησε η ισπανική αστυνομία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος συμμετοχής για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη, καθώς τα δακτυλικά του αποτυπώματα εντοπίστηκαν σε πλαστική σακούλα που περιείχε επτά πυροκροτητές οι οποίοι βρέθηκαν σε φορτηγό σταθμευμένο έξω από σταθμό, από τον οποίο πιθανότατα οι βομβιστές επιβιβάστηκαν στο τρένο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Ουχνάν Νταούντ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς διαθέτει επίσημη άδεια παραμονής στην Ισπανία και για αυτό και οι αρχές διέθεταν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς τα είχαν πάρει όταν ο Αλγερινός είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση. Στο μητρώο του υπήρχαν τρεις παραβιάσεις του νόμου περί μετανάστευσης. Σημειώνεται ότι οι ισπανικές αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε μια οργάνωση που αποτελείται κυρίως από Μαροκινούς ισλαμιστές που δρουν στο όνομα της Αλ Κάιντα.

    [06] Εσωτερικά

    "Έχουν μπει όλες οι βάσεις για να λυθεί το θέμα" Εκτονώνεται η κρίση Εκκλησίας -Πατριαρχείου

    21/5/2004 9:58:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Η διαμάχη της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά από την μεσολαβητική προσπάθεια της κυβέρνησης για εκτόνωση της κρίσης. Οι δύο προκαθήμενοι έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο που κατήρτισε η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου και το οποίο προβλέπει κινήσεις καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές. Αργά χθες βράδυ η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι "έχουν μπει όλες οι βάσεις για να λυθεί το θέμα. Η κυβέρνηση παρενέβη χωρίς να αναμιχθεί στα εκκλησιαστικά και νομικά ζητήματα δίνοντας ένα μήνυμα και προς τις δύο πλευρές. Εγώ εύχομαι αυτό να μην ξανασυμβεί και είμαι βέβαιη ότι αν συνεχίσει να επιδεικνύεται η ίδια καλή διάθεση δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον".

    [07] Ευρωεκλογές

    Στον τόπο διαμονής ψηφίζουν οι ετεροδημότες

    21/5/2004 10:09:00 πμ

    Οι περίπου 7.000 ετεροδημότες στις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, καθώς στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου δεν ψήφισαν εκεί όπου κατοικούν αν και είχαν υποβάλει δήλωση γιατί δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός των 40 από την ίδια εκλογική περιφέρεια. Στο μεταξύ,στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.ypes.gr μπορούν να ενημερώνονται ήδη γιά το πού ακριβώς θα ψηφίσουν οι εκλογείς από 30 νομούς της χώρας, ενώ σε 10 μέρες θα είναι δυνατή η πληροφόρηση για το σύνολο των ψηφοφόρων.

    [08] Αθλητισμός

    Επαφών συνέχεια στον ΠΑΟΚ

    21/5/2004 10:03:00 πμ

    Συντάκτης: Φώτης Καρακούσης

    Μετά την ανανέωση συμβολαίου του Φουτσίνη και την πρόταση στον Ουντέζε, η διοίκηση του ΠΑΟΚ, συνέχισε τις επαφές με παίκτες που θέλει να κρατήσει στην Τούμπα. Συγκεκριμένα από τα γραφεία του "δικέφαλου" του βορρά, πέρασαν οι Ηλίας Ατματσίδης, Κυριάκος Τοχούρογλου, Λουκάς Καραδήμος, Γιώτης Εγκωμίτης, Δημήτρης Μάρκος και Εμπενίζερ Χάγκαν. Όπως δείχνουν και οι επαφές αυτές, η διοίκηση των Σαλονικιών, έχει ως στόχο την ενίσχυση της ομάδας, ειδικά φέτος που και λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, οι απαιτήσεις είναι πολύ πιο αυξημένες.

    Σπάσιτς ο κορυφαίος

    Τον Σέρβο Σλάντζιαν Σπάσιτς, ψήφισαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ως τον καλύτερο της αναμέτρησης του "δικεφάλου" με την Χαλκηδόνα. Η ψηφοφορία έγινε μέσω SMS και οι υπόλοιποι που ψηφίστηκαν ήταν: Γιασεμή, Καραδήμος, Σαλπιγγίδης, Κούτσης, Βόκολος, Χάγκαν και Καρυπίδης. Ο ποδοσφαιριστής που με το γκολ απέναντι στην Χαλκηδόνα, "σφράγισε" την έξοδο του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ανέφερε τα εξής: "Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που με τη δυναμική παρουσία του στο γήπεδό μας βοήθησε να πάρουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Χαλκηδόνα. Οφείλω να ομολογήσω ότι είχαμε πολύ άγχος πριν τον αγώνα, ειδικά μετά τις συνεχόμενες ήττες στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ευτυχώς τα καταφέραμε και έτσι πετύχαμε το στόχο μας. Εξασφαλίσαμε την τρίτη θέση στη βαθμολογία και την έξοδό μας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο βήμα έγινε, όμως η δουλειά μας δεν τελείωσε. Από 'δώ και πέρα θα πρέπει να καταβάλλουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχουμε τον επόμενο και πιο σημαντικό στόχο απ' όλους, την πρόκρισή μας στους ομίλους".

    [09] Αθλητισμός

    Εκτός αποστολής ο Στολτίδης

    21/5/2004 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Φώτης Καρακούσης

    Δεν πρόλαβε τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Ιεροκλής Στολτίδης, καθώς παρά το συντηρητικό πρόγραμμα που ακολούθησε λόγω των ενοχλήσεων που είχε στα γόνατά του, αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί αύριο για προληπτικούς λόγους στο τελευταίο παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" στο γήπεδο της Ριζούπολης με αντίπαλο το Αιγάλεω. Το "παρών" στην αναμέτρηση δεν θα δώσουν και οι επίσης τραυματίες Τζόρτζεβιτς και Πατσατσόγλου, αλλά και ο τιμωρημένος Καρεμπέ.

    Η 18αδα των "ερυθρολεύκων"

    Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Νίκος Αλέφαντος θα έχει μαζί του τους: Γιάννου, Κατεργιαννάκη, Πάντο, Μαυρογενίδη, Βενετίδη, Βάλλα, Κωστούλα, Ανατολάκη, Ταραλίδη, Καφέ, Νινιάδη, Γεωργάτο, Γεωργιάδη, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Χούτο, Κούζμπα και μετά από πολύ καιρό και τον Γκώνια.

    [10] Εσωτερικά

    Συνεχίζεται η κατάθεση του Γ. Δημητρόπουλου

    21/5/2004 10:37:00 πμ

    Με ερωτήσεις των συνηγόρων υπερασπίσεως προς τον μάρτυρα κατηγορίας, Γιώργου Δημητρόπουλου, συνεχίζεται και σήμερα η ακροαματική διαδικασία της δίκης του ΕΛΑ, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο μάρτυρας χωρίς καμία παρέκκλιση εμμένει στα όσα προανακρατικά είχε καταθέσει υποστηρίζοντας μετα βεβαιότητας ότι το αυτοκίνητο, που αναγνώρισε, ήταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες που πυροβόλησαν κατά του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Ραυτόπουλου.

    [11] Αθλητισμός

    Μαδριλένος και με την "βούλα" ο Σάμουελ

    21/5/2004 10:57:00 πμ

    Στην Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα Βάλτερ Σάμουελ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή μεταγραφή των "μερένχες" και θα στοιχίσει στην "Βασίλισσα της Ευρώπης" 22 εκατομμύρια ευρώ. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισπράξει από τον Μαδριλένικο σύλλογο 3,5 εκατομμύρια ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 May 2004 - 8:56:21 UTC