Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Θετική δήλωση Μπους για τους Αγώνες
  • [02] Φεύγει ο Χατζάρας από το Αιγάλεω
  • [03] Νέο ριάλιτι φρούτο από τη μακρινή Σινγκαπούρη Ριάλιτι "γονιμότητας" με
  • [04] Προτεραιότητα η ασφάλεια Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη
  • [05] Συνάντηση Κόκκαλη-Λούβαρη για τον προπονητή
  • [06] "Δεν υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων" Χρέη του δημοσίου
  • [07] 600.000 επιβάτες θα εξυπηρετούνται Πρόγραμμα Ολυμπιακών μεταφορών
  • [08] Ερωτικές φαντασιώσεις...από τα "κόκκινα" φανάρια; Στο σεξ το μυαλό τους
  • [09] Με Κοτσώλη ο Παναθηναϊκός στον Πύργο
  • [10] "Ανεύθυνη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή" Απορρίπτει το Ισραήλ

    [01] Εσωτερικά

    Στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Θετική δήλωση Μπους για τους Αγώνες

    20/5/2004 7:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/5/2004 9:09:04 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπους- Καραμανλή στο Οβάλ Γραφείο.

    Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές προσπάθειες για ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε ο Τζορτζ Μπους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ευχή να είναι οι Αγώνες πετυχημένοι και τη βεβαιότητα ότι θα είναι ασφαλείς. "Κάνετε πολύ σημαντική πρόοδο και ξέρω ότι έχετε την πρόθεση να διοργανώσετε τους καλύτερους δυνατούς αγώνες" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι είναι ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είπε ακόμα ότι αν και ο ίδιος δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη χώρα μας την περίοδο της ολυμπιακής διοργάνωσης, θα στείλει στη θέση του τον πατέρα του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Κώστα Καραμανλή με την ευκαιρία της αυριανής ονομαστικής του εορτής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε ότι η χώρα μας θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να διοργανώσει ασφαλείς και πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Συνάντηση σε φιλικό κλίμα

    "Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Πραγματικά προσέβλεπα σε αυτή τη συζήτηση" δήλωσε ο Τζορτζ Μπους καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λευκό Οίκο.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ευχαρίστησε τη χώρα μας για την πολύ στενή συνεργασία που διατηρεί με τις ΗΠΑ στον τομέα της ολυμπιακής διοργάνωσης.

    " Συνεργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα είναι επιτυχείς, ότι ο κόσμος θα είναι σε θέση να ταξιδέψει στην πανέμορφη χώρα σας σε ένα όσο πιο ασφαλές περιβάλλον γίνεται" τόνισε και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα στον τομέα της ολυμπιακής προετοιμασίας.

    "Κάνετε πολύ καλή πρόοδο, κύριε πρωθυπουργέ και εκτιμώ την σκληρή δουλειά σας. Γνωρίζω ότι πρόθεσή σας είναι οι αγώνες αυτοί να είναι οι καλύτεροι δυνατοί και γι αυτό σας είμαι υπόχρεος" είπε χαρακτηριστικά.

    Στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία.

    "Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε ότι αφορά την ενέργεια, τους πόρους, τη συμμετοχή επαγγελματιών, για να διασφαλίσουμε πραγματικά επιτυχείς αγώνες και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε" τόνισε ο Κ. Καραμανλής.

    Δηλώσεις πρωθυπουργού για το κλίμα

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η συνάντηση με τον Τζορτζ Μπους, επιβεβαιώνει το πολύ καλό επίπεδο που υπάρχει στις σχέσεις των δυο χωρών.

    Όπως τόνισε, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία αποτελεί πηγή ανασφάλειας για όλους και η οποία για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλες τις χώρες.

    Επί τάπητος βρέθηκε επίσης η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, για την οποία όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η χώρα μας έχει επενδύσει "σε επίπεδο πόρων και ενέργειας πέρα από κάθε προηγούμενο " προκειμένου να διοργανώσει άρτιους Αγώνες, κάτι που όπως είπε θα επιτευχθεί.

    Συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό και όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής είχε την ευκαιρία να τονίσει στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι "ανεξάρτητα του αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων" είναι εξαιρετικά σημαντική η στόχευση προς την επανένωση της νήσου και η εντατικοποίηση των προσπαθειών σε αυτήν την κατεύθυνση.

    Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα της Νοτιανατολικής Ευρώπης και η σταθερότητα στα Βαλκάνια.

    "Είχα την ευκαιρία να πω ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προσφέρει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή" τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της χώρας μας στην εμπέδωση της ειρήνης στα Βαλκάνια.

    Τέλος ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο Μπους τόσο για την εποικοδομητική συζήτηση όσο και για τη φιλοξενία που παρείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Λευκό Οίκο ο Πρωθυπουργός

    Συνάντηση Καραμανλή - Ανάν

    [02] Αθλητισμός

    Φεύγει ο Χατζάρας από το Αιγάλεω

    20/5/2004 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Γιώργος Χατζάρας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ότι πήρε την απόφαση να μην εργαστεί σε κάποιον σύλλογο, τη νέα περίοδο. Ο Έλληνας τεχνικός θα "ξεκουραστεί" την ερχόμενη περίοδο όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα όμως έχει απόφασισει να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες του εξωτερικού ώστε να δεί από κοντά πως λειτουργούν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με απώτερο στόχο να αποκομίσει χρήσιμες εμπειρίες, που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια της καριέρας του.Αυτή η απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς πως ο Γιώργος Χατζάρας , ύστερα από πέντε πετυχημένα χρόνια στο Αιγάλεω, κατάφερε να καταξιωθεί και να βγάλει το «σίτι» στην Ευρώπη που μέχρι λίγα χρόνια φάνταζε σαν μακρινό... όνειρο. Ο Έλληνας τεχνικός φεύγει από το «σίτι» ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής, και θα παραμείνει εκτός προπονητικής για την ερχόμενη περίοδο, παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες θα τον ήθελαν στο πάγκο τους. Αξίζει να σημειώσουμε το έντονο φλερτ που δέχτηκε από την ομάδα του Ηρακλή για να τον αναλάβει ως πρώτος προπονητής τη νέα περίοδο αλλά και τις συζητήσεις που είχε με την διοίκηση του Ολυμπιακού.

    [03] Διάφορα

    Νέο ριάλιτι φρούτο από τη μακρινή Σινγκαπούρη Ριάλιτι "γονιμότητας" με έπαθλο 100.000 δολάρια

    20/5/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Ασύλληπτο και πρωτοφανές. Μετά το ριάλιτι με έπαθλο μωρό στις ΗΠΑ, ένα νέο τηλεπαιχνίδι στη Σινγκαπούρη έρχεται να επιβραβεύσει τις "επίπονες" προσπάθειες ζευγαριών να τεκνοποιήσουν. Με την υπογραφή του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας, το παιχνίδι " Το σούπερ μωρό της Αγάπης" φιλοδοξεί, όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές του, να υπηρετήσει έναν ιερό σκοπό Να αυξήσει τα ποσοστά γεννητικότητας της χώρας, η οποία βιώνει τα τελευταία χρόνια δραματική μείωση του πληθυσμού της.

    Big Brother στο κρεβάτι τους;

    Στο τηλεπαιχνίδι θα πάρουν μέρος συνολικά δέκα ζευγάρια, ένα εκ των οποίων θα είναι από τη Σινγκαπούρη.

    Οι άνθρωποι του καναλιού διαβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα δεν θα έχει πορνογραφικό χαρακτήρα..

    Παρόλα αυτά όπως υποστηρίζουν η ζωή των δέκα ζευγαριών θα καταγράφεται λεπτό προς λεπτό τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι τους γεγονός που σημαίνει, ότι ενδέχεται ο τηλεοπτικός φακός να "εισχωρήσει" και στο κρεβάτι τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ριάλιτι θα σταματήσει να προβάλεται μόλις διαπιστωθεί η πρώτη κύηση ενώ στόχος των υπευθύνων του καναλιού είναι να πουλήσουν το concept της τηλεσειράς και σε άλλα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

    Στήριξη του πληθυσμού με κρατικά γραφεία συνοικεσίων

    Το ριάλιτι φιλοδοξεί να "στηρίξει" τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανεβάσει τα ποσοστά γεννητικότητας, στρέφοντας τους Σινγκαπουριανούς προς την κρεβατοκάμαρα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της Σιγκαπούρης τα τελευταία χρόνια σημειώνει σημαντική συρρίκνωση.

    Το 2003 γεννήθηκαν μόλις 37.633 μωρά, ένας δείκτης που για τα δεδομένα της χώρας είναι αρκετά μικρός, καθώς όπως υποστηρίζουν κρατικοί φορείς χρειάζονται ετησίως τουλάχιστον 50.000 γεννήσεις προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία.

    Σε μία προσπάθεια να αυξήσει τις γεννήσεις, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, προωθεί σειρά μέτρων, όπως αύξηση των επιδομάτων, μείωση της φορολογίας, δημιουργία περισσότερων κρατικών παιδικών σταθμών .

    Τελευταία μάλιστα, έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός κρατικού γραφείου συνοικεσίων.

    [04] Διεθνή

    Προτεραιότητα η ασφάλεια Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη

    20/5/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έξω από εστιατόριο της αλυσίδας McDonalds, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, στην Κωνσταντινούπολη. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TV8, το οποίο επικαλέστηκε το ραδιοφωνικό σταθμό της αστυνομίας, η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα. Η ασφάλεια αποτελεί μία από της προτεραιότητες των αρχών της Κωνσταντινούπολης ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους θα είναι ανάμεσα στους δυτικούς ηγέτες που θα παρευρεθούν.

    [05] Αθλητισμός

    Συνάντηση Κόκκαλη-Λούβαρη για τον προπονητή

    20/5/2004 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Καθοριστική συνάντηση με τον Γιώργο Λούβαρη θα έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επέστρεψε από τις Η.Π.Α. και καλείται τώρα να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, με πρώτο και καλύτερο αυτό του προπονητή, στο οποίο έχει δοθεί άμεση προτεραιότητα, όμως η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δεν είναι και η καλύτερη για την πειραϊκή ομάδα.Ο πρώτος στόχος, ο προπονητής της Ρεάλ Σοσιεδάδ , Ρεϊνάλ Ντενουί φαίνεται να απομακρύνεται ύστερα και από τις δηλώσεις του ότι θέλει να παραμείνει στη μέχρι τώρα ομάδα του θέμα στις νέες του. Παρ'όλα αυτά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού λένε ότι θα περιμένουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όμως μάλλον έχουν αρχίσει να το παίρνουν απόφαση και αναγκαστικά θα αρχίσουν πάλι να εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις.

    Οι προπονητές

    Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής με προτεραιότητα να έχει δοθεί στη γαλλική σχολή προπονητών, με τον Ζαν Κλοντ Σουαντό να έχει κάνει διάφορες προτάσεις, ωστόσο και στις εναλλακτικές λύσεις η κατάσταση δεν δείχνει πολύ καλύτερη, , με τον Ζαν Κλοντ Σουαντό να έχει κάνει διάφορες προτάσεις, ωστόσο και στις εναλλακτικές λύσεις η κατάσταση δεν δείχνει πολύ καλύτερη. Ο Ζαν Τιγκανά έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις, που δύσκολα θα τις καλύψει ο Ολυμπιακός. Ο Αντουάν Κομπουαρέ, που αποτελεί και «πνευματικό παιδί» του Σουαντό, έχει δεχθεί ήδη πρόταση από τη Στρασμπούρ για να ανενώσει από τώρα το συμβόλαιό του και προ ημερών έκανε δηλώσεις στην «Εκίπ» γύρω από τα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Ο Γκι Λακόμπ έχει συμβόλαιο με τη Σοσό μέχρι το 2006, ενώ είναι υποψήφιος για τη Μονακό αν αποχωρήσει από εκεί ο Ντεσάμπ. Όσο για τον Ζακ Σαντινί, πέρα από τις απαιτήσεις του, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο με το που αποχωρήσει από την Εθνική Γαλλίας τον Ιούλιο, να δεχθεί να έρθει στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Οι περιπτώσεις Γάλλων προπονητών, που έχουν μείνει ελεύθεροι Γάλλων προπονητών είναι πολλές δύο εκ των οποίων είναι ο Αλέν Περέν και Ελί Μπο, όμως είναι γεγονός πως ούτε με τις εναλλακτικές λύσεις τα πράγματα είναι εύκολα για τον Ολυμπιακό. Είναι πιθανό στη συνάντηση Κόκκαλη, Λούβαρη να τεθεί και κάποιο όνομα προπονητή από τη γερμανική σχολή, ενώ υπάρχει πάντα μέσα στις σκέψεις των ιθυνόντων το όνομα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς που όμως συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες..

    Τι γίνεται με Καρεμπέ

    Την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού περιμένει να μάθει αν θα υπάρξει μέλλον με την ομάδα του Πειραιά. . Ο ίδιος έχει κάποιες προτάσεις στα χέρια του από ομάδες του εξωτερικού, αλλά έχει δηλώσει πως θα ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό κι αυτή είναι η προτεραιότητά του. Γεγονός είναι πως υπάρχει έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια προς τον "τρικολόρ" μετά από την απόδοση του ειδικά στον β' γύρο του πρωταθλήματος και μετά την κίτρινη κάρτα που πήρε στον κυριακάτικο αγώνα με τον Αρη αχρείαστα και φυσικά το γεγονός ότι είναι πλέον 34 χρονών φέρνουν τον Γάλλο σε δεινή θέση.Ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το οικονομικό. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα του κάνει μια αισθητά μειωμένη πρόταση, σχετικά με τις αποδοχές που είχε μέχρι σήμερα ο Γάλλος άσος και η διοίκηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει στη συνέχεια «παζάρια» μαζί του. Δηλαδή, αν δεχθεί ο Γάλλος, τότε θα παραμείνει. Αν αρνηθεί ή αν αρχίσει να ζητά νέες συναντήσεις για να απαντήσει, τότε μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν για την πειραϊκή ομάδα.

    [06] Οικονομία

    "Δεν υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων" Χρέη του δημοσίου προς το ΤΕΒΕ

    20/5/2004 9:34:00 μμ

    Να αποδοθούν τα οφειλόμενα χρέη του δημοσίου προς το ταμείο ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΒΕ Κωνσταντίνος Κόντος, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκο Αγγελόπουλο. Τα οφειλόμενα υπολογίζονται σε 430 εκατομμύρια ευρώ από τις οφειλές της τριμερούς χρηματοδότησης. Σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν αυτά τα χρέη είναι πιθανόν το ταμείο να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας από τις αρχές Ιουλίου, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΒΕ. "Δεν υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων τις οποίες άλλωστε εγγυάται το κράτος", τόνισε ο κ. Κόντος. Ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να διευθετηθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατόν.

    [07] Αθήνα 2004

    600.000 επιβάτες θα εξυπηρετούνται Πρόγραμμα Ολυμπιακών μεταφορών

    20/5/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στο συνεδριακό κέντρο της Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσιάστηκε την Πέμπτη, από την "Αθήνα 2004" και το Υπουργείο Μεταφορών, το πρόγραμμα Ολυμπιακών Μεταφορών, με βασικό σλόγκαν: "με Τραμ, Τρένα, Λεωφορεία και Μετρό, πάμε μαζί για το χρυσό". Το πρόγραμμα Ολυμπιακών Μεταφορών εγγυάται ασφαλείς και ταχύτατες μετακινήσεις για όλους, που θα ισχύει από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου. Η εκστρατεία ενημέρωσης του πολιτών θα ξεκινήσει τέλος Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, περιλαμβάνοντας τηλεοπτικές ταινίες, ραδιοφωνικά μηνύματα και outdoor. Επίσης, θα διανεμηθεί στον κόσμο έντυπο ειδικών ρυθμίσεων με όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αναλυτικούς χάρτες κυκλοφορίες και στάθμευσης στις αντίστοιχες Ζώνες, καθώς και ένθεση σε εφημερίδες. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 600.000 επιβάτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά από τα ΜΜΜ, ενώ σε καθημερινή λειτουργία θα τεθούν 300 λεωφορειακές γραμμές, 10 συρμοί ανά ώρα για το τραμ, 6 συρμοί ανά ώρα για τον Προαστιακό και 24 συρμοί ανά ώρα για τον ΗΣΑΠ και το Μετρό.

    "Η Αθήνα τον Αύγουστο"

    Βασικοί στόχοι της κυκλοφοριακής λειτουργίας είναι η εξυπηρέτηση, τόσο των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και των υπολοίπων λειτουργιών της πόλης.

    Οι Ολυμπιακές Μεταφορές θα εποπτεύονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων, που βρίσκεται στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Ελέγχου Κυκλοφορίας, που εδρεύει στην ΓΑΔΑ.

    "Η Αθήνα τον Αύγουστο δεν θα έχει καμία σχέση με την καθημερινή. Ετοιμάζουμε επικοινωνιακή εκστρατεία για να ενημερώσουμε το κοινό. Πιστεύουμε, ότι οι Αθηναίοι θα ανταποκριθούν στην επιβάρυνση του Αυγούστου. Τον μήνα αυτό η Αθήνα θα λειτουργεί υπό συνθήκες Ολυμπιακών Αγώνων. Θ' απαιτηθεί σύστημα μεθοδικότητα και υπομονή. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Μεταφορών είναι άριστη", τόνισε η πρόεδρος της "ΑΘΗΝΑ 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, προσθέτοντας ότι τηρούνται επακριβώς τα χρονοδιαγράμματα. Τα τρένα θα μπουν σε εμπορική χρήση τον Ιούλιο. Τον επόμενο μήνα θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές, ενώ το Μετρό σε λιγότερο από ένα μήνα θα μπορεί να πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

    Όσον αφορά στον προαστιακό θα μπορεί να μετακινεί τον κόσμο, μέσω του σταθμού Λαρίσης, στο αεροδρόμιο.

    Την πεποίθηση του εξέφρασε ο κ. Λιάπης αναφέροντας ότι όλο το δίκτυο μεταφορών θα λειτουργήσει άψογα.

    "Θέλουμε όλοι να μετακινούνται με ασφάλεια και ταχύτητα. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η Αθήνα θα λειτουργεί ομαλά. Θέλουμε την συμπαράσταση των Αθηναίων. Χωρίς την συνεργασία των συμπολιτών μας, όλα αυτά θα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους καλύτερους κι ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες", κατέληξε ο υπουργός Μεταφορών.

    Το πρόγραμμα Ολυμπιακών Μεταφορών παρουσίασαν ο εντεταλμένος σύμβουλος και Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων της ΑΘΗΝΑ 2004, Μάρτον Σίμιτσεκ, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Γκόλιας, ο γενικός διευθυντής Μεταφορών της Οργανωτικής Επιτροπής, Παναγιώτης Πρωτοψάλτης και ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Παναγιώτης Αδαμίδης, ενώ ο γενικός διευθυντής Επικοινωνίας, Μιχάλης Ζαχαράτος παρουσίασε την εκστρατεία ενημέρωσης.

    Τα σημεία μετακίνησης

    Δίκτυο Ολυμπιακών Λεωφορειακών Γραμμών για Θεατές και Διαπιστευμένους

    Ολυμπιακές Γραμμές

    6 Ολυμπιακές γραμμές (από κεντρικά σημεία ή Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις) 14 Γραμμές εξπρές (από σταθμούς Μετρό) 4 Γραμμές εξπρές (από Χώρους Στάθμευσης &amp; Μετεπιβίβασης)

    Ενίσχυση υφιστάμενων γραμμών που εξυπηρετούν εγκαταστάσεις (πύκνωση δρομολογίων)

    24ωρη λειτουργία επιλεγμένων Ολυμπιακών και υφιστάμενων γραμμών

    Χώροι Στάθμευσης και Μετεπιβίβασης

    Χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης Σχοινιά (Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά) Χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης Ανθαγοράς (Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ορεινής Ποδηλασίας Πάρνηθας) Χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης Αεροδρομίου (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Σκοποβολής &amp; Ιππασίας Μαρκόπουλου)

    Ολυμπιακές Λωρίδες Κυκλοφορίας

    Αποκλειστικές λωρίδες κυκλοφορίας επί του Ολυμπιακού Οδικού Δικτύου

    Τα οχήματα της Ολυμπιακής Οικογένειας Τα λεωφορεία των Ολυμπιακών Λεωφορειακών Γραμμών Λοιπά διαπιστευμένα οχήματα

    Λειτουργία : 20 Ιουλίου - 31 Αυγούστου

    16.000 Αθλητές και συνοδοί ομάδων 1.200 Συμπληρωματικοί συνοδοί Ένας κύριος τόπος διαμονής (Ολυμπιακό Χωριό) 35 Αγωνιστικές εγκαταστάσεις 59 Προπονητήρια στην Αττική

    Έναρξη υπηρεσιών 30 Ιουλίου 2004

    Αποκλειστική οργανωτική δομή Ένα αποκλειστικό αμαξοστάσιο 350 λεωφορεία, 50 mini vans Περίπου 700 έμμισθοι επαγγελματίες οδηγοί, 140 εθελοντές Περίπου 500 άτομα διαχειριστικό προσωπικό Συνοδεία αστυνομίας των οχημάτων για λόγους ασφάλειας 21.600 Διαπιστευμένοι Δημοσιογράφοι Ηλεκτρονικός Τύπος Γραπτός Τύπος 7 Χωριά Δημοσιογράφων 100 Ξενοδοχεία Δημοσιογράφων 3 Σταθμοί Μετεπιβίβασης Λιμάνι Πειραιά

    30 Ιουλίου 2004

    Αποκλειστική οργανωτική δομή 1 αποκλειστικό αμαξοστάσιο 530 λεωφορεία, 100 mini vans, 20 αυτοκίνητα Περίπου 1400 οδηγοί 1000 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό Χώροι στάθμευσης στις εγκαταστάσεις 2.500 Διαιτητές - Κριτές 11 Χωριά Διαιτητών 31 Ξενοδοχεία Διαιτητών

    Αποκλειστική οργανωτική δομή

    Αποκλειστικές ζώνες από/επιβίβασης στις εγκαταστάσεις 1 αμαξοστάσιο 110 λεωφορεία, 50 mini vans Περίπου 300 οδηγοί 30.000 Χορηγοί 25 Ξενοδοχεία Χορηγών

    Αποκλειστικές ζώνες από/επιβίβασης στις εγκαταστάσεις

    230 λεωφορεία Περίπου 500 οδηγοί

    Να σημειωθεί ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για τις δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    [08] Διάφορα

    Ερωτικές φαντασιώσεις...από τα "κόκκινα" φανάρια; Στο σεξ το μυαλό τους όταν μπλοκάρουν στην κίνηση

    20/5/2004 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Που τρέχει ο λογισμός των Γερμανών οδηγών, όταν βρίσκονται παγιδευμένοι στην κίνηση; Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε μέσω Internet ένα κλαμπ αυτοκινητιστών, το 1/3 των οδηγών που μπλοκάρουν στην κίνηση, σκέφτονται το σεξ, αντί για παράδειγμα, μία εναλλακτική διαδρομή που θα τους επιτρέψει να φθάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους. Το 8% των Γερμανών σκέφτεται πόση βενζίνη έχει ακόμα, το 7% τι ώρα θα φάει αλλά και το που μπορεί να πάει τουαλέτα Πιο σοβαρές σκέψεις, κάνει μόλις το 6% των οδηγών, το οποίο φαίνεται να "εμπνέεται" από το καυσαέριο, τη σκόνη και τα κόκκινα φανάρια, για να σκεφθεί .την καριέρα του.

    [09] Αθλητισμός

    Με Κοτσώλη ο Παναθηναϊκός στον Πύργο

    20/5/2004 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Στέφανος Κοτσόλης είναι αυτός που θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού το Σάββατο, στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό, αφού ο Κώστας Χαλκιάς ούτε σήμερα κατάφερε να προπονηθεί κανονικά και έκανε ατομικό πρόγραμμα μετά τον τρυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα με την προοδευτική. Ευνόητο είναι ότι ο Κώστας Χαλκιάς ήθελε να παίξει στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού εφέτος και ίσως και το πιό καθοριστικό, για την κατάκτηση και του δευτέρου τίτλου, μετά το κύπελλο. Από την άλλη, τόσο ο Γιάννης Γκούμας όσο και ο Νασίφ Μόρις, που όλη την εβδομάδα αντιμετώπιζαν προβλήματα από τα κτυπήματα που είχαν δεχτεί στον αγώνα με την Προοδευτική, προπονήθηκαν σήμερα κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τίθενται στη διάθεση του Ιτζάκ Σουμ για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανηλειακό. Η έκπληξη της σημερινής ημέρας ήταν ο Αγγελος Μπασινάς, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που ήταν κουρασμένος και όπως συνηθίζεται στον ΠΑΟ, έκανε ένα απλό χαλάρωμα, δεδομένου ότι ο Ιτζάκ Σουμ έχει προγραμματίσει προπόνηση και για αύριο στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια η ομάδα θα αναχωρήσει για τον Πύργο. Πάντως, ο Αγγελος Μπασινάς θα δώσει κανονικά το παρών στον αγώνα του Σαββάτου. Εισιτήρια τέλος για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Πανηλειακό. Τα 3.700 εισιτήρια, που παρέλαβαν οι Σύνδεσμοι χθες το μεσημέρι, εξαντλήθηκαν την ίδια μέρα, ενδεικτικό της ζήτησης που υπάρχει εκ μέρους των διψασμένων για τίτλους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που αναμένεται από το Σάββατο το πρωί να «πρασινίσουν» τον Πύργο.

    [10] Διεθνή

    "Ανεύθυνη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή" Απορρίπτει το Ισραήλ

    20/5/2004 10:49:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τον πρεσβευτή της Ιρλανδίας κάλεσε το Ισραήλ, για να του εκφράσει τη μεγάλη του δυσαρέσκεια για τις εντονότατες επικρίσεις της ΕΕ για την ισραηλινή χθεσινή επίθεση εναντίον διαδηλωτών σε στρατόπεδο προσφύγων στην Γάζα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Μπράιαν Κάουεν, η χώρα του ασκεί το εξάμηνο αυτό την εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε, χαρακτήρισε την επίθεση της Τετάρτης "ανεύθυνη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή", όπου 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και παιδιά. Εν τω μεταξύ, ισραηλινό ελικόπτερο έριξε ρουκέτες εναντίον προσφυγικού καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπου περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή άλλες λεπτομέρειες της επίθεσης.

    Στόχοι παιδιά

    "Το να γίνονται στόχοι παιδιά σε μια σύγκρουση αυτής της μορφής είναι πάντα καταδικαστέο. Το να σκοτώνονται παιδιά δεν εξυπηρετεί κανένα νόμιμο σκοπό και υπονομεύει τον οποιονδήποτε στόχο που φαίνεται να αποτελεί επιδίωξη", δήλωσε ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ.

    Τα ισραηλινά στρατεύματα δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να πλήξουν τη διαδήλωση.

    Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, επικαλούμενο αυτά που συζήτησε ο Ράν Κουριέλ, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαικών υποθέσεων του Υπουργείου, με τον ιρλανδό πρεσβευτή Πάτρικ Χένεσι αναφέρει ότι το Ισραήλ απορρίπτει με μεγάλη δυσαρέσκεια την ανακοίνωση της Ιρλανδικής προεδρίας.

    "Απορρίπτουμε την οποιαδήποτε νύξη κατηγορίας, ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες εσκεμμένα έβλαψαν παιδιά. Θα περιμέναμε από την προεδρία της ΕΕ, που εκπροσωπεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, να είναι πιο προσεκτική πρίν κάνει προκλητικές ή λανθασμένες δηλώσεις ", δήλωσε ο Κουριέλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλιμακώνει το Ισραήλ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 May 2004 - 20:51:20 UTC