Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπιστσύνη για την ασφάλεια από τον Ζαγκ Ρογκ
  • [02] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νιγηρία
  • [03] Ένας Big Brother στο στόμα μας "Μετρητής" μπουκιάς
  • [04] Την Πέμπτη κληρώνει για Χαλκιά
  • [05] Αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην Κερμπάλα
  • [06] Επίσημα στο τιμόνι της Εθνικής οι Γιαννάκης - Κακιούσης
  • [07] Πλει οφ: Έκανε το 1-1 ο Ηρακλής
  • [08] Η εθνική χόκεϊ εκτός Ολυμπιάδας
  • [09] Δυσβάσταχτο το κόστος της επόμενης διοργάνωσης Η Ουκρανία "δεν αντέχει"
  • [10] Πανιώνιος: Γύρνα Μπουμπένκο
  • [11] Ορίστηκαν οι χρόνοι προβολής των κομμάτων
  • [12] "Κίτρινος πυρετός" στον Ακράτητο

    [01] Αθήνα 2004

    Εμπιστσύνη για την ασφάλεια από τον Ζαγκ Ρογκ

    19/5/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας διατύπωσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρόγκ, όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση στο ενδεχόμενο να συνοδεύονται οι Αυστραλοί αθλητές από συμπατριώτες τους ένοπλούς αστυνομικούς. Σε δηλώσεις του τόνισε πως όσον αφορά την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων είναι ικανοποιημένος με την δουλειά που έχουν κάνει οι ελληνικές αρχές.

    Επίμενουν οι Αυστραλοί για προστασία

    Από την άλλη πλευρά δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Κόουτς (είχε πει ότι η Αυστραλία σκέφτεται να στείλει ένοπλους φρουρούς να συνοδεύσουν τους αθλητές της) και θύμισε ότι η Αυστραλία είναι μια από τις επτά χώρες που συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα θέματα ασφαλείας και τόνισε πως οι Έλληνες έχουν υλοποιήσει όλα όσα τους έχουν ζητηθεί.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ θυμήθηκε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1984, όταν ως αρχηγός της ολυμπιακής ομάδας του Βελγίου, είχαν ένοπλους φρουρούς, γιατί ορισμένα σημεία στο Λος Άντζελες δεν ήταν ασφαλή.

    Όμως η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι αντίστοιχο.

    Παρόλα αυτά ο κ. Κόουτς επιμένει ότι μετά τα τελευταία σύμβαντα, με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, θα υπάρξει προστασία για την αυστραλιανή ομάδα.

    Συγκεκριμένα, τρεις ομάδες σωματοφυλάκων και τέσσερις αστυνομικοί της αυστραλιανής ασφάλειας θα συνοδεύσουν τους αθλητές στην Αθήνα.

    [02] Διεθνή

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νιγηρία

    19/5/2004 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Τετάρτη το κεντρικό ομόσπονδο κρατίδιο του Οροπεδίου, ο πρόεδρος της χώρας, Ολοσεγκούν Ομπασάντζο, καταργώντας την κυβέρνησή του, μετά τις νέες αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην περιοχή ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς. "Πρέπει να πάρουμε ισχυρά μέτρα για να σταματήσουμε τις συγκρούσεις αυτές που έχουν μετατραπεί σε αμοιβαία γενοκτονία", τόνισε ο Ομπασάντζο σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Ωστόσο, πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης αντιτίθενται στην απόφαση του Ομπασάντζο χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατική. Οι συγκρούσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών στο κρατίδιο αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και από τις δύο κοινότητες.

    Ο Νιγηριανός Πρόεδρος επισήμανε πως ο κυβερνήτης του κρατιδίου Τζόσουα Νταρίγιε, τον οποίο αποκάλεσε "αδύναμο και ανίκανο " και κατηγόρησε πως υποκινεί τα βίαια επεισόδια, απομακρύνθηκε από τη θέση του για μια περίοδο έξι μηνών.

    Ο Ομπασάντζο διόρισε κυβερνήτη έναν πρώην αρχηγό του νιγηριανού γενικού επιτελείου, τον Κρις Αλί, ο οποίος έκανε έκκληση για ειρήνη τονίζοντας ότι εάν οι Νιγηριανοί θέλουν να δουν πού οδηγεί το μίσος και η αδιαλλαξία, θα πρέπει να παραδειγματιστούν από το τι συνέβη στη Ρουάντα

    [03] Υγεία

    Ένας Big Brother στο στόμα μας "Μετρητής" μπουκιάς

    19/5/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Εγγυημένα αποτελέσματα στις προσπάθειες απώλειας βάρους εκατομμυρίων παχύσαρκων ανά τον κόσμο, υπόσχεται αμερικανική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα. Η Scientific Intake, κατασκεύασε μία μικροσκοπική συσκευή, που τοποθετείται στη στοματική κοιλότητα από τον οδοντίατρο και περιορίζει την πρόσληψη τροφής καθώς υποχρεώνει, αυτόν που την "φορά" να τρώει μικρότερες μπουκιές. Η συσκευή, αξίας "μόλις" 400 δολαρίων υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα, εφόσον φυσικά χρησιμοποιείται. Και αυτό γιατί όσοι αγοράσουν τον ελεγκτή μπουκιάς, μπορούν πολύ εύκολα να τον βγάλουν από το στόμα τους, αν θέλουν να υποκύψουν σε έναν πειρασμό, με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

    Γεμάτο στομάχι με λιγότερο φαγητό

    Μία εναλλακτική πρόταση για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά και να κάνουν ταυτόχρονα και μία επίσκεψη στον οδοντίατρο προσφέρει αμερικανική εταιρεία.

    Όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Γενικός Διευθυντής της Scientific Intake, Γουίλιαμ Λόνγκλι, σε διάστημα πέντε μηνών που "φορούσε" τη συσκευή, κατάφερε να χάσει επτά κιλά.

    " Πολλοί άνθρωποι σήμερα, τρώνε τόσο γρήγορα, που ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να πάρει το μήνυμα του κορεσμού" τονίζει επισημαίνοντας ότι με τη συγκεκριμένη συσκευή μπορούμε να αισθανόμαστε πλήρεις με λιγότερο φαγητό.

    Για να αγοράσει κανείς, το πολλά υποσχόμενο gadget αρκεί να πάει στον οδοντίατρο του για "να του πάρει μέτρα" και εν συνεχεία να στείλει το "καλούπι" της στοματικής του κοιλότητας, στην εταιρεία προκειμένου να του φτιάξουν το gadget.

    Θετικά βλέπουν την εφεύρεση της εταιρείας αρκετοί διατροφολόγοι.

    Δεν είναι όμως λίγοι και εκείνοι που καυτηριάζουν το υψηλό της κόστος, τονίζοντας ότι όσα επιτυγχάνονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο, μπορούν κάλλιστα να επιτευχθούν και με ένα κουταλάκι μωρού.

    Σχετικά Links:

    Scientific Intake

    [04] Αθλητισμός

    Την Πέμπτη κληρώνει για Χαλκιά

    19/5/2004 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρά την μεγάλη του επιθυμία να παίξει στον αγώνα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει οριστικά τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εφτά χρόνια, ο Κώστας Χαλκιάς θα περιμένει και την αυριανή ημέρα για να δει ένα αν τελικά ο τραυματισμός του του επιτρέψει να αγωνιστεί. Ο τερματοφύλακας του των "πράσινων", συνέχισε την θεραπεία και σήμερα, ενώ στην αυριανή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του για τον αγώνα με τον Πανηλειακό. Ευνόητο είναι ότι σε περίπτωση που ο Χαλκιάς δηλώσει αδυναμία, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Στέφανος Κοτσώλης, , ενώ στον πάγκο θα καθίσει ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Γκούμας, που έκανε και αυτός μόνος του προπόνηση, οπότε και η δική του περίπτωση μετατίθεται για αύριο, όπως και του Νασίφ Μόρις, που σήμερα ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Πάντως οι πιθανότητες να παίξουν και οι δυο στον Πύργο είναι μεγαλύτερες από εκείνες του Χαλκιά. Τα πάντα όμως θα κριθούν και θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή προπόνηση.

    Αντίο Νικοπολίδη στους συμπαίκτες του

    Το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Νικοπολίδης, παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο στους συμπαίκτες του, ευχαριστώντας τους για τα χρόνια συνεργασίας που πέρασε μαζί τους, χωρίς όμως να αποκαλύψει και το όνομα της ομάδας στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.

    Ο διεθνής τερματοφύλακας, έδειξε φανερά τη χαρά του, που έστω και για τελευταία φορά, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με όλους τους παίκτες, αλλά δεν έκρυψε και την πίκρα του για την απουσία του Κώστα Χαλκιά, που ακόμη και να μην είχε ακούσει την πρόσκληση που έγινε στα αποδυτήρια, θα έπρεπε να την είχε διαβάσει στον Τύπο.

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρέλαβε σήμερα τα 3.700 εισιτήρια του αγώνα με τον Πανηλειακό που θα γίνει ως γνωστόν, το Σάββατο και τα διέθεσε ήδη από το απόγευμα, στην ΠΑ.ΛΕ.ΦΙΠ και τους άλλους οργανωμένους Συνδέσμους της ομάδας. Οι τιμές τους, είναι 15 και 40 ευρώ, αλλά με την επιθυμία που έχουν εκδηλώσει οι "πράσινοι" να πάνε στον Πύργο, τα 3.700 εισιτήρια, το πιθανότερο είναι να έχουν εξαντληθεί μέχρι αύριο το πρωί.

    [05] Ιράκ

    Αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην Κερμπάλα

    19/5/2004 9:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2004 10:04:41 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον επτά Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις των τελευταίων ωρών στην ιερή πόλη των Σιιτών, Κερμπάλα. Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, ένοπλοι οπαδοί του ριζοσπάστη Σιίτη κληρικού, Μοκτάνα Σαντρ, άνοιξαν πυρ εναντίον Αμερικανών στρατιωτών από τέμενος της πόλης. Η ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον ιερών ναών. Στη Μοσούλη, ένας Ιρακινός αστυνομικός σκοτώθηκε μετά από επίθεση εναντίον αξιωματούχου της περιοχής, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, ενώ έξω από την πόλη ένας Βρετανός εργολάβος έχασε τη ζωή του.

    Ματωμένος γάμος

    Πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, όταν αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα γαμήλιο γλέντι στο χωριό Μακρ αλ Ντέεμπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

    Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης στο Ιράκ, στρατηγός Τζον Αμπιζέιντ, εκτιμά ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη πιο βίαιη μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μετάβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς.

    Σύμφωνα με τον στρατηγό Αμπιζέιντ, το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να απαιτήσει την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών δυνάμεων προβλέποντας ότι όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, που αναμένονται να γίνουν το Δεκέμβριο του 2004 ή στις αρχές του επόμενου χρόνου, οι βιαιότητες θα εντείνονται.

    [06] Αθήνα 2004

    Επίσημα στο τιμόνι της Εθνικής οι Γιαννάκης - Κακιούσης

    19/5/2004 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ από τον Παναγιώτη Γιαννάκη ως Ομοσπνδιακός προπονητής και του Λευτέρη Κακιούση ως του άμεσου βοηθού του, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΟΚ. Στην επιστροφή του στον πάγκο της εθνικής, ο "δράκος" αποτελεί την εγγύηση για μια πορεία ανάλογη με αυτήν του 1987.Στην προσπάθεια αυτή προστίθεται παρά το πλευρό του ο μέχρι τώρα προπονητής τους του Ηρακλή, Λευτέρης Κακιούσης και με την βοήθεια του "ξανθού" του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη, στη θέση του τεχνικού συμβούλου, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε και πάλι η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων να φθάσει εκεί που της αξίζει.Όπως είναι γνωστό, την θέση του προπονητή την είχε μέχρι πρότινος ο Γιάννης Ιωαννίδης, λόγω όμως του ασυμβίβαστου(ο "ξανθός" εκλέχτηκε βουλευτής στις τελευταίες εκλογές ) την θέση του τελικά ανέλαβε ο Πανγιώτης Γιαννάκης και φυσικά ο Λευτέρης Κακιούσης,με την ευχή όλων των Ελλήνων να τους συνοδεύει.

    [07] Αθλητισμός

    Πλει οφ: Έκανε το 1-1 ο Ηρακλής

    19/5/2004 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανατρέποντας τα προγνωστικά η νεαρή σε ηλικία αλλά και αμιγώς ελληνική ομάδα του Ηρακλή, κατάφερε να πάρει το "ροζ φύλλο αγώνα" του δεύτερου ημιτελικού των αγώνων κατάταξης για την Α1 του μπάσκετ, αφού επιβλήθηκε με 73-55 του περυσινού πρωταθλητή Ελλάδας του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε σε 1-1. Οι Ηλιάδης και Διαμαντίδης έδωσαν φρενήρη ρυθμό στην αναμέτρηση, τον οποίο δεν μπόρεσαν ποτέ να ακολουθήσουν οι "πράσινοι" που είχαν σε πολύ κακή ημέρα τους Λάκοβιτς και Χατζηβρέττα, και φορτωμένοι με φάουλ στην τελευταία περίοδο παραδόθηκαν άνευ όρων στις άγριες διαθέσεις των "τρομερών μωρών" του Λευτέρη Κακιούση. Οι δύο ομάδες θα ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους την Κυριακή στις 17:00 στο κλειστό του Σπόρτιγκ.

    Τα "τρομερά μωρά" πάτησαν τον ΠΑΟ

    Ο Ηρακλής απέδειξε μέσα στο παρκέ αμέσως μετά το τζάμπολ πως δεν προτίθεται να επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να προκριθεί με 2-0 στη σειρά των τελικών. Κούβελας και Ηλιάδης μετέτρεψαν το 4-2 υπέρ των φιλοξενουμένων σε 12-4 με σερί 10-0 και ο περυσινός πρωταθλητής Ελλάδας έδειχνε σαστισμένος.

    Από τη δύσκολη αυτή θέση ανέλαβε να βγάλει την ομάδα του ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο φόργουορντ των "πράσινων" μετέφερε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και έχοντας σημειώσει τους 8 από τους 10 πόντους του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνη τη στιγμή, μείωσε σε 10-12. Ο Άριελ ΜακΝτόναλντ ισοφάρισε με δύο εύστοχες βολές δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες... μάτωναν για να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και μέχρι δύο περίπου λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους καμία από τις δύο αντιπάλους δεν μπορούσε να οικοδομήσει διαφορά.

    Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συγκεκριμένα ο Ντάριλ Μίντλετον περιόρισε το μεγάλο ατού του "Γηραιού", Λάζαρο Παπαδόπουλο (φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ), αλλά το ίδιο δεν συνέβη και στην περιφέρεια, εκεί που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός είχε πάντως ένα δυνατό τρίλεπτο στο διάστημα αυτό, όταν Λάκοβιτς και Καλαϊτζής με δύο τρίποντα έσπασαν την άμυνα ζώνης του Λευτέρη Κακιούση, αλλά το 20-18 υπέρ του Παναθηναϊκού ανετράπη και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 29-24 παρά τα τραγικά τους ποσοστά από τη γραμμή του φάουλ.

    Σε... έπος των "τρομερών μωρών" του Λευτέρη Κακιούση εξελίχθηκε το δεύτερο μέρος του δεύτερου ημιτελικού του ζευγαριού. Ο Ηλιάδης αλλά και ο Διαμαντίδης έκαναν τα γνωστά "μαγικά" τους. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 41-43 χάρη σε προσπάθειες των Τσαρτσαρή και ΜακΝτόναλντ, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους.

    Με σερί 11-0 και δύο τρίποντα από τον εκπληκτικό νεαρό σουτέρ Δέδα (αγωνίστηκε με ενέσεις), ο "Γηραιός" οικοδόμησε διαφορά 13 πόντων, 54-41. Ο Ντάριλ Μίντλετον προσπάθησε να δώσει έναυσμα για ανάκαμψη με έμμεσο τρίποντο, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι... περισσότεροι συμπαίκτες του ήταν φορτωμένοι με τέσσερα φάουλ...

    Χαρακτηριστικά, εκτός από το Μίντλετον, με τη θηλιά των φάουλ στο λαιμό αγωνίζονταν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Αλβέρτης, Καλαϊτζής, Λάκοβιτς και ΜακΝτόναλντ. Οι Θεσσαλονικείς επέβαλλαν τον ξέφρενο ρυθμό τους, έκαναν κλεψίματα, κοψίματα και με άψογη συνεργασία (14 ασσίστ έναντι 8 του Παναθηναϊκού) επανέφεραν την τιμή της υπέρ τους διαφορά στους +14 πόντους, 60-46.

    Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά για τον Παναθηναϊκό που απλώς περίμενε να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Αρνητική ήταν η παρουσία του Λάκοβιτς και του Χατζηβρέττα με τον πρώτο να σημειώνει μόλις τρεις πόντους (ένα τρίποντο) και το δεύτερο μόλις έναν πόντο. Λιγότερο από πέντε λεπτά αγωνίστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

    Διαιτητές: Καρούσης, Χριστοδούλου

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 8, Καλαϊτζίδης 3 (1), Ηλιάδης 19, Σφέικος, Αποστολίδης, Δέδας 7 (2), Ψωμάς-Λυμπάρης 6, Διαμαντίδης 19 (2), Παπαδόπουλος 4, Κούβελας 7

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 10 (2), Καλαϊτζής 5 (1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 3 (1), Μπατίστ 2, Μασλαρινός, Χατζηβρέττας 1, Μίντλετον 11, Τσαρτσαρής 11 (1), ΜακΝτόναλντ 12 (2), Σάκοτα.

    [08] Αθήνα 2004

    Η εθνική χόκεϊ εκτός Ολυμπιάδας

    19/5/2004 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων μένει η εθνική μας ομάδα Χόκεϊ των Ανδρών μετά τη σημερινή απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που εδρεύει στη Λοζάννη, να δώσει το τελευταίο εισιτήριο για το Ολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας στη Νότια Αφρική. Η Ελλάδα απέτυχε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, ενώ ηττήθηκε και σε αγώνα κατάταξης από τον Καναδά. απέτυχε όμως και να πείσει το αθλητικό δικαστήριο ότι θα πρέπει να ισχύσει η αρχή της αυτόματης πρόκρισης των ομάδων της διοργανώτριας χώρας. Την απογοήτευση του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ κ. Γιώργος Τσόγκας και που είχε προτείνει την αύξηση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει και η εθνική μας ομάδα, ενώ τόνισε ότι θα υποβληθεί αίτημα στην Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004 ώστε η ΔΟΕ να εξετάσει την πρόταση. Στην αντίπερα όχθη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χόκεϊ της Νοτίου Αφρικής, Τσαρλς Σμιθ δήλωσε την ευχαρίστηση του και αυτή η απόφαση σημαίνει πολλά για τον κόσμο του χόκεϊ της Νοτίου Αφρικής.

    [09] Διάφορα

    Δυσβάσταχτο το κόστος της επόμενης διοργάνωσης Η Ουκρανία "δεν αντέχει" τη νίκη της Ρουσλάνα

    19/5/2004 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    "Πονοκέφαλο" στο Κίεβο, φαίνεται ότι προκαλεί η διοργάνωση, το 2005, του 50ου τραγουδιού της Eurovision. Μπορεί η 19χρονη Ρουσλάνα, να έφερε τη χώρα της στην κορυφή της Ευρώπης, όμως η κρατική τηλεόραση της χώρας UT1 αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης, υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση."Ο χρόνος είναι λίγος, ούτε ένας χρόνος" τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάντερ Ομετσέλνο, ενώ μαζί του συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της κρατικής τηλεόρασης. "Δεν έχουμε ένα στάδιο κατάλληλο για τη διοργάνωση. Θα χρειαστεί είτε ριζική ανακαίνιση στο Παλαί ντε Σπόρ του Κίεβου, είτε να κατασκευάσουμε ένα καινούριο στάδιο" ανέφεραν οι άνθρωποι του δικτύου UT1. Αμεση υπήρξε η παρέμβαση του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Γιανούκιβιτς ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου να φέρει εις πέρας άρτια την επόμενη διοργάνωση.

    [10] Αθλητισμός

    Πανιώνιος: Γύρνα Μπουμπένκο

    19/5/2004 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην επαναπρόσληψη του Γιόζεφ Μπουμπένκο προχώρησε η ΠΑΕ Πανιώνιος μία μόλις ημέρα μετά από την επίσημη ανακοίνωση της ότι απολύεται. Η διοίκηση των "κυανέρυθρων", βέβαια είχε αφήσει ένα ανοικτό παράθυρο στον Σλοβάκο, ζητώντας του να διαψεύσει πως έκανε δηλώσεις που ήταν προσβλητικές και υποτιμητικές για τους ποδοσφαιριστές! Από την στιγμή που ο Σλοβάκος το έκανε ο Πανιώνιος θεώρησε το θέμα λήξαν και την Τετάρτη κάλεσε τον Μπουμπένκο να συνεχίσει να προπονεί την ομάδα εν όψει του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος ενάντια στην Προοδευτική. Παρόλα αυτά όμως θεωρείται σίγουρο ότι ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα αποχωρήσει από τον πάγκο του Πανιωνίου, αμέσως μετά από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, αφού ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στη Σλοβακία, για οικογενειακούς λόγους.

    [11] Ευρωεκλογές

    Ορίστηκαν οι χρόνοι προβολής των κομμάτων

    19/5/2004 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Με κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου, και του υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, καθορίστηκαν οι όροι και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών εκλογές της 13ης Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, ο δωρεάν ραδιοτηλεοπτικός χρόνος κατανέμεται κατά 50% ισόποσα σε όλα τα κόμματα και το υπόλοιπο 50% ανάλογα με την εκλογική δύναμη του καθενός. Η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο μια συνέντευξη διάρκειας εξήντα λεπτών του αρχηγού κάθε πολιτικού κόμματος, ενώ υποχρεούται να επιτρέπει την απευθείας αναμετάδοση των συνεντεύξεων και να διαθέτει δωρεάν το περιεχόμενο των συνεντεύξεων στους άλλους σταθμούς.

    Επίσης, η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο κατά τη μεσημβρινή ζώνη, μια συνέντευξη Τύπου, με καθέναν από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Η απόφαση προβλέπει, επίσης, ότι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να οργανώσουν τουλάχιστον τέσσερις συζητήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων με ώρα μετάδοσης από τις 6 μ.μ. έως τη 1.30 π.μ.

    Όσον αφορά τις προεκλογικές εκδηλώσεις, η ΕΡΤ υποχρεούται να καλύψει την προεκλογική συγκέντρωση που θα επιλέξει το κάθε κόμμα. Όλοι οι σταθμοί οφείλουν να διαθέσουν δωρεάν ένα δεκάλεπτο την εβδομάδα σε καθένα από τα πολιτικά κόμματα, ενώ κατά τη διάρκεια του δεκάλεπτου τα διαφημιστικά μηνύματα που θα μεταδοθούν δε θα πρέπει να υπερβούν το 1/3 του χρόνου.

    Η απόφαση ορίζει, επίσης, ότι τα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων δε θα πρέπει να υπερβαίνουν το 20% του ημερήσιου χρόνου μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ ο συνολικός χρόνος για τη μετάδοση των διαφημιστικών μηνυμάτων θα αντιστοιχεί στο ποσό των 5.200.000 ευρώ. Όσον αφορά την ΕΡΑ, η απόφαση ορίζει ότι ο χρόνος μετάδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα λεπτά την ημέρα.

    Όσον αφορά την παρουσίαση των προεκλογικών δραστηριοτήτων των κομμάτων, η απόφαση προβλέπει ότι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί υποχρεούνται να διαθέτουν το 1/3 του χρόνου των δελτίων ειδήσεων, εξαιρουμένων των δελτίων ειδήσεων κάτω των πέντε λεπτών.

    Τέλος, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν τις Ευρωεκλογές, δεν επιτρέπεται η μετάδοση δημοσκοπήσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγουμένης των εκλογών, καθώς και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, δεν επιτρέπεται η μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων και συγκεντρώσεων, καθώς και η μετάδοση εκπομπών προεκλογικού διαλόγου με εξαίρεση τις δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

    [12] Αθλητισμός

    "Κίτρινος πυρετός" στον Ακράτητο

    19/5/2004 10:52:00 μμ

    Τους παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών θα προφυλάξει το Σάββατο ο προπονητής του Ακράτητου, Μπάμπης Τεννές, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους διαφυλάξει ενόψει του πιθανού μπαράζ με τον Εργοτέλη, που θα κρίνει αν η ομάδα των Άνω Λιοσίων θα παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία ή όχι. Έτσι αποφάσισε για τον συγκεκριμένο αγώνα να μην χρησιμοποιήσει τους Στάθη Στεφανίδη, Βασίλη Μπλέτσα και Τόλη Κουτσοκώστα, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο καρτών. Απών από το ματς με τη Χαλκηδόνα θα είναι ο Χρήστος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Αντίθετα, επιστρέφει από τιμωρία ο Τελκίνσκι. Τέλος, αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του συλλόγου με τον Μπάμπη Τεννέ, αξίζει να σημειωθεί ότι ναι μεν υπάρχει αμφίπλευρη ικανοποίηση για τη συνεργασία αλλά δεν έχει γίνει καμία άλλη συζήτηση, καθώς προέχει η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την αποφυγή του υποβιβασμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 May 2004 - 20:52:26 UTC