Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εργοστάσιο πλαστικών Φονική έκρηξη στη Γλασκόβη
  • [02] Μειώνεται η δημοτικότητα του Μπους Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια
  • [03] "Ντούμι" υπεράνω καταστάσεων
  • [04] Προοδευτική: Επιχείρηση Παναθηναϊκός
  • [05] Και τώρα το πρωτάθλημα
  • [06] Βραχυκύκλωμα σε καλώδια Υπό έλεγχο φωτιά στο Κέντρο Τύπου
  • [07] Κάθε ημέρα πιο κοντά Σιγά αλλά σταθερά στην θέση του
  • [08] Χαλκηδόνα: Με Έμπεντε στην Τούμπα
  • [09] Δίχως τέλος τα βασανιστήρια στο Ιράκ Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού
  • [10] Απόφαση-σταθμός του Πρωτοδικείου Ηρακλείου Αντισυνταματική η διάταξη

    [01] Διεθνή

    Σε εργοστάσιο πλαστικών Φονική έκρηξη στη Γλασκόβη

    11/5/2004 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Sky News, BBC, CNN

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 36 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 16 σοβαρά, από ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε στο εργοστάσιο πλαστικών της εταιρίας, Stockline Plastics στη Γλασκόβη. Από την έκρηξη κατέρρευσε κι ένα μέρος του κτηρίου ενώ την ώρα εκείνη στη μονάδα εργάζονταν περίπου 100 άνθρωποι. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής, ακόμη δεν μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός των θυμάτων και των τραυματιών. Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς στο μεσημέρι και στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν γρήγορα τρεις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων, μια ακόμη κινητή, η οποία ειδικεύεται σε τέτοιου είδους περιστατικά καθώς και 16 επανδρωμένα ασθενοφόρα. Πηγές των συνεργείων διάσωσης και της τοπικής αστυνομίας ανέφεραν ότι από την καταστροφή στο τετραώροφο εργοστάσιο διεσώθησαν σώοι έξι εργαζόμενοι σε αυτό. Το έργο των συνεργείων διάσωσης θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ υπάρχει ακουστική επαφή με πέντε παγιδευμένους στα συντρίμμια εργαζόμενους, όπως επεσήμαναν.

    Άγνωστα τα αίτια

    Σύμφωνα με το Sky News η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, αλλά η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή. Οι αρχές, πάντως, ανακοίνωσαν, ότι αποκλείεται η περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

    [02] Ιράκ

    Μειώνεται η δημοτικότητα του Μπους Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια

    11/5/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σοκαρισμένα τα μέλη της επιτροπής του Κογκρέσου άκουσαν σήμερα τον στρατηγό Τακούμπα, τον πρώτο αξιωματούχο του αμερικανικού στρατού, που σε έκθεση του το Μάρτιο κατήγγειλε την υπόθεση των βασανιστηρίων, να μιλά για συστηματική και συνεχή εγκληματική κακοποίηση των Ιρακινών κρατουμένων από τους αμερικανούς στρατιώτες και να εκτιμά, ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο Τακούμπα τόνισε, ότι η κακομεταχείριση ιρακινών κρατουμένων από τους αμερικανούς στρατιώτες ήταν αποτέλεσμα της "αποτυχίας της ηγεσίας" του στρατεύματος και της έλλειψης πειθαρχίας.

    Δυσκολεύουν τα πράγματα για Μπους και Μπλερ

    Η υπόθεση των βασανιστηρίων, πάντως φαίνεται, πως πως παίρνει ανεξέλεγτες διαστάσεις και φαίνεται βέβαιο, ότι υπάρχουν πολλές ακόμα φωτογραφίες, που απαθανατίζουν τους Αμερικανούς στρατιώτες να κακοποιούν Ιρακινούς κρατουμένους, ενώ βασανιστήρια έχουν καταγραφεί και σε βιντεοκασέτες. Μάλιστα, κι ο ίδιος ο πρόεδρος Μπους είδε κεκλεισμένων των θυρών στο πεντάγωνο μερικές από αυτές τις φωτογραφίες.

    Την ίδια ώρα, νέες δημοσκοπήσεις φανερώνουν, ότι η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το εν λόγω σκάνδαλο, ενώ το 54 τοις εκατό των Αμερικανών θεωρεί ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν τελικά λάθος.

    Τα πράγματα, όμως δεν είναι καλύτερα ούτε για το βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, που έρχεται αντιμέτωπος και με νέες αποκαλύψεις. Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τους βρετανούς στρατιώτες, ότι έχουν σκοτώσει αμάχους, που δεν παρουσίαζαν απειλή, ενώ σε σχετική έκθεσή της καταγγέλει το φόνο της οχτάχρονη μικρούλα Χανάν Μετρούντ 21 Αυγούστου από Βρετανούς στρατιώτες.

    Παράλληλα, τον ασκό του Αιόλου στην υπόθεση αυτή ανοίγει και η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του Λονδίνου, να δώσει το πράσινο σε 12 οικογένειες από το Ιράκ, που ισχυρίζονται ότι βρετανοί στρατιώτες σκότωσαν συγγενείς τους, να αμφισβητήσουν την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει ανεξάρτητες έρευνες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού

    Εκρηκτική ατμόσφαιρα

    [03] Αθλητισμός

    "Ντούμι" υπεράνω καταστάσεων

    11/5/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρά τις διοικητικές εκκρεμότητες που έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ομάδα καθώς κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει πλέον στην ΑΕΚ, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου πιστός στο ραντεβού της Τρίτης με τους εκπροσώπους του Τύπου, έδειξε ότι πάνω από όλα βάζει την ΑΕΚ και μετά τον ίδιο και τα μελλοντικά του σχέδια. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε για ακόμη μια φορά πως θα ερχόταν στην ΑΕΚ, ακόμα και χωρίς λεφτά, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα, που είχε θέσει την περασμένη εβδομάδα, περί έλλειψης επικοινωνίας με την διοίκηση της ΑΕΚ, διευκρίνισε ότι δεν χρησιμοποιεί αυτές τις συνεντεύξεις για να στείλει μηνύματα στην διοίκηση ή για να "αβαντάρει" την κίνηση Νικολαϊδη.

    Ετοιμάζει και την επόμενη ημέρα

    Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφερόμενος στα όσα είχε πει στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, περί έλλειψης επικοινωνίας με την διοίκηση υποστήριξε ότι αμέσως μετά δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Στάθη, ο οποίος του είπε ότι είχε απόλυτο δίκιο και συμπλήρωσε:

    "Μου είπε ότι θέλει να με συναντήσει, αλλά την επόμενη μέρα έφυγα για την Ρουμανία και όταν επέστρεψα ήμουν απασχολημένος με το All Star game. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι άνθρωπος που κάνω κομπλιμέντα και πηδάω από βάρκα σε βάρκα ανάλογα με καιρό. Εννοώ ότι δεν υπάρχει επαφή με τον Ντέμη ή ότι αβαντάρω την κίνηση του ή ότι κάνω πόλεμο στην τωρινή διοίκηση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ούτε θέλω να πιέσω. Εγώ θα τηρήσω αυτά που έχω προγραμματίσει", τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συνέχισε: "Ήταν μια μικρή λεπτομέρεια. Είμαι χαρούμενος εδώ, διαδέχθηκα τον κ.Μπάγεβιτς και κατάφερα σύντομα να κερδίσω ένα κομμάτι της καρδιάς των οπαδών της ΑΕΚ. Τον σεβασμό και την καλή συνεργασία των παικτών και κάποια θετικά σχόλια του Τύπου και αυτό είναι το σημαντικό για μένα".

    Σε ερώτηση για το αν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, ξεκαθάρισε ότι αυτά είναι μόνο φήμες και αυτή την στιγμή "σκέφτεται και εργάζεται για την ΑΕΚ", ενώ για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κτυπήσει την τρίτη θέση, μετά τις τρεις ήττες του ΠΑΟΚ, επεσήμανε ότι δεν θέλει να μιλήσει για τον ΠΑΟΚ και στις δυο αγωνιστικές, που απομένουν, οι παίκτες του θα «κτυπήσουν και τα δυο παιγνίδια, επιδιώκοντας τη νίκη.

    Δείχνοντας για μια ακόμα φορά τον επαγγελματισμό του, ο "Ντούμι" ανέφερε πως έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό του για τη νέα χρονιά ενώ έχει έτοιμη μια λίστα με μετεγγραφές. "Ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα αφού έχω κάνει ήδη το πλάνο μου. Έχω μια λίστα με ονόματα και αυτό είναι φυσιολογικό. Θα ήθελα να χτίσω κάτι δυνατό και υγιές, να επενδύσω σε νέους παίκτες αλλά είναι σχετικά νωρίς να συζητάμε για τέτοια πράγματα".

    Τέλος, αναφέρθηκε και στα όσα φέρεται ότι είπε ο Γιάννης Οκκάς ότι θέλει να φύγει από την ομάδα, προτιμώντας όμως να μην αναμιχθεί αφού όπως είπε, πρέπει η αρχή να γίνει με συνομιλίες των δύο πλευρών του παίκτη και της διοίκησης.

    [04] Αθλητισμός

    Προοδευτική: Επιχείρηση Παναθηναϊκός

    11/5/2004 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την παραμονή της στην κατηγορία παίζει την Κυριακή η Προοδευτική με τον Παναθηναϊκό και ο τεχνικός των "βυσσινή", Σούλης Παπαδόπουλος, προσπάθησε την Τρίτη με ομιλία του να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του, ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης. "Έχω εμπιστοσύνη σε όλους σας. Ξέρω ότι θα δώσετε όλες τις δυνάμεις σας για την επίτευξη του στόχου μας. Δεν παραγνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ότι μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του είναι ανεβασμένη. Αυτό όμως για μας δεν σημαίνει τίποτα. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι ότι υπάρχουν ανατροπές και η ομάδα μας έχει πολλές φορές ευτυχήσει να ζήσει τέτοιες καταστάσεις", τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, θέλοντας να τονίσει με αυτό τον τρόπο ότι τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα. Ο Σούλης Παπαδόπουλος εκτός από τους τιμωρημένους Σιδηρόπουλο, Ανδράλα, Νταγκουνάκη και Ζαΐμι, θα έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.

    [05] Αθλητισμός

    Και τώρα το πρωτάθλημα

    11/5/2004 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρότι η υπόθεση κύπελλο τέλειωσε με τον Παναθηναϊκό να σηκώνει τον πρώτο αλλά πολυπόθητο τίτλο της χρονιάς, ο άλλος μεγάλος στόχος το πρωτάθλημα παραμένει ακόμα ανοικτός και αυτό το γνωρίζουν όλοι στους "πρασινούς". Ο Ιτζάκ Σουμ που είχε την Τρίτη όλους τους παίκτες στη διάθεσή του καθώς επέστρεψαν από την Πάτρα και αυτοί που συμμετείχαν στο All Star Game, φρόντισε να τους προσγειώσει και να τους προσανατολίσει προς το σωστό δρόμο, που δεν είναι άλλος από τη νίκη την Κυριακή με αντίπαλο την Προοδευτική. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Νικοπολίδης με δηλώσεις του στην ΕΡΑΣΠΟΡ, προανήγγειλε το τέλος συνεργασίας του με τους "πράσινους".

    Τέλος εποχής για τον Νικοπολίδη

    "Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνω στον Παναθηναϊκό", τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας που παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο από την στιγμή που μένει ελεύθερος να εξετάσει και πρόταση του Ολυμπιακού, αν βέβαια υπάρξει.

    Ο Αντώνης Νικοπολίδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρών στη γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να βρει ομάδα, πριν τα τελικά του EURO 2004, ώστε να είναι ήρεμος στην Πορτογαλία.

    Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά την προσφιλή της συνήθεια δεν θέλησε να δώσει κάποια απάντηση στο θέμα Νικοπολίδη. Στο παρελθόν ο διεθνής τερματοφύλακας είχε ξαναδώσει συνέντευξη για το ίδιο θέμα, αλλά και πάλι δεν υπήρξε απάντηση από την πλευρά της διοίκησης.

    Στον αγωνιστικό τομέα, χαλαρά προπονήθηκαν σήμερα οι Παπαδόπουλος, Γκούμας, Κώτσιος, Μάριτς και Ολισαντέμπε.

    Ο τελευταίος, όπως όλα δείχνουν, δεν θα μπορέσει να παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αφού έχει πρόβλημα με το γόνατό του.

    Από την άλλη, ο Μικαέλσεν έκανε σήμερα υπέρηχο, που έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα θλάσης, αλλά ένα απλό τράβηγμα και είναι πιθανό να καταφέρει να αγωνιστεί την Κυριακή εναντίον της Προοδευτικής, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα.

    Τέλος ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, έστειλε σήμερα επιστολή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία την ευχαριστεί "για τη συνεργασία της στην ομαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου", ενώ την συνεχάρη για την άψογη στάση των φιλάθλων της τόσο κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο, όσο και κατά την αποχώρησή τους από αυτό.

    [06] Αθήνα 2004

    Βραχυκύκλωμα σε καλώδια Υπό έλεγχο φωτιά στο Κέντρο Τύπου

    11/5/2004 8:50:00 μμ

    Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στο Διεθνές Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο, στο πρώτο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου, από βραχυκύκλωμα σε καλώδια, Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, μετά από το σήμα που έστειλε το σύστημα πυρανίχνευσης. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική δύναμη.

    [07] Αθήνα 2004

    Κάθε ημέρα πιο κοντά Σιγά αλλά σταθερά στην θέση του

    11/5/2004 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τη μισή απόσταση έχει καλύψει ήδη το δυτικό τόξο της στέγης Καλατράβα πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς απρόοπτα. Τη μετακίνηση το γιγαντιαίου έργου παρακολούθησαν την Τρίτη ο Ντένις Οσβαλντ και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ εκφράζοντας την ικανοποίησή τους που το στέγαστρο θα είναι εγκαίρως στη θέση του. Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, θα είναι παρών και στην τελική φάση της ολίσθησης. Ο κ. Οσβαλντ που λίγο αργότερα συναντήθηκε και με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η κ. Πετραλιά τόνισε ότι "στο δύσκολο αγώνα δρόμου με τον χρόνο είμαστε νικητές. Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    Η προσπάθεια των εργαζομένων

    Την πορεία του έργου είχε παρακολουθήσει νωρίτερα και η κ. Αγγελοπούλου που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους εργάζονται για την ολοκλήρωση των εργασιών.

    Η κ. Αγγελοπούλου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και ζήτησε από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο τεράστιο εγχείρημα να ''συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς''.

    Το δυτικό τόξο του Στεγάστρου έχει ήδη διολισθήσει 36 μέτρα αναμένεται να είναι στην τελική του θέση αύριο βράδυ ή το αργότερο μεθαύριο το πρωί.

    Οι εργασίες για την διολίσθηση του ανατολικού τόξου του Στεγάστρου θα ξεκινήσουν σε 10 μέρες.

    Πλήρη ικανοποίηση από την πορεία των έργων

    Η πρόοδος της Ολυμπιακής προετοιμασίας βρέθηκε και στο επίκεντρο των επαφών των μελών της ΔΟΕ με την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, όπου συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικού και λειτουργικού χαρακτήρα, όπως η λειτουργία των εγκαταστάσεων, οι υπηρεσίες προς τις Ολυμπιακές Επιτροπές και προς τους θεατές, καθώς και οι σχέσεις με τους τοπικούς φορείς και η λειτουργία της πόλης των Αθηνών.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Αγγελοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία των έργων, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε 94 μόλις μέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αθήνα έχει ομολογουμένως ανακτήσει το χαμένο χρόνο τριών ετών.

    [08] Αθλητισμός

    Χαλκηδόνα: Με Έμπεντε στην Τούμπα

    11/5/2004 9:33:00 μμ

    Με τον Πιέρ Εμπέντε κάτω από τα δοκάρια θα αντιμετωπίσει η Χαλκηδόνα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 29η αγωνιστική της Α Εθνικής. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας αγωνίστηκε χωρίς πρόβλημα στο all star game της Πάτρας και έδειξε πως ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό κι έπειτα. Ο Εμπεντε είχε υποβληθεί σε επέμβαση στις 23 Μαρτίου στο αριστερό του χέρι, όπου είχε υποστεί κάταγμα στο δεύτερο μετατάρσιο.

    [09] Ιράκ

    Δίχως τέλος τα βασανιστήρια στο Ιράκ Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού

    11/5/2004 11:12:00 μμ

    Σκηνές που σοκάρουν εκτυλίσσονται σε βιντεοταινία, που δημοσιεύτηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα και μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία, και η οποία δείχνει μέλη οργάνωσης του Ιράκ που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα να αποκεφαλίζουν έναν Αμερικανό υπήκοο. Στην κακής ποιότητας βιντεοταινία, ο άνδρας κάθεται στο πάτωμα μπροστά από πέντε μασκοφόρους και ακούγεται να λέει ότι κατάγεται από την Πενσυλβάνια και ονομάζεται Νικ Μπεργκ. Στη συνέχεια ένας από τους μασκοφόρους διαβάζει μια ανακοίνωση και τον αποκεφαλίζει. Αμέσως μετά φωνάζουν "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και εμφανίζουν το κεφάλι του άντρα μπροστά στην κάμερα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για έναν Αμερικανό υπήκοο που βρέθηκε νεκρός το περασμένο Σάββατο στη Βαγδάτη. Πριν τον αποκεφαλισμό ένας από τους μασκοφόρους διάβασε μια ανακοίνωση, η οποία υπογραφόταν με το όνομα του Ζαρκάουι και έφερε ημερομηνία 11 Μαΐου.Η οργάνωση αναφέρει ότι προέβη στη δολοφονία του για να εκδικηθεί για το σκάνδαλο των βασανιστηρίων Ιρακινών κρατουμένων και απειλεί με νέες εκτελέσεις.

    Συγκλονισμένη η οικογένεια του Μπεργκ

    Συντετριμμένοι από το θάνατό του δηλώνουν οι συγγενείς του 26χρονου Αμερικανού Νικ Μπεργκ. Σε ανακοίνωση της, που διαβάστηκε στην αυλή του σπιτιού του Μπεργκ, στο Γουεστ Τσέστερ της Πενσιλβάνια, από τον γείτονα και φίλο του Μπρους Χάουζερ, η οικογένεια Μπεργκ χαρακτηρίζει τον Νικ ''θαυμάσιο παιδί''.

    ''Η οικογένεια Μπεργκ είναι συντετριμμένη από την απώλεια αυτή. Θέλουν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους και στις άλλες οικογένειες που υπέφεραν επίσης. Ζητούν από το στρατό να επισπεύσει την παράδοση της σορού του Νικ για να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια

    [10] Οικονομία

    Απόφαση-σταθμός του Πρωτοδικείου Ηρακλείου Αντισυνταματική η διάταξη για τα πανωτόκια

    11/5/2004 10:53:00 μμ

    Το δρόμο για την επιστροφή των επιπλέον ποσών που έχουν καταβάλει δανειολήπτες σε τράπεζες ανοίγει απόφαση σταθμός στα δικαστικά χρονικά του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου για τα πανωτόκια που προβλέπει ότι "το επιπλέον ποσό δεν επιστρέφεται". Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο αποφάσισε την επιστροφή από την ΕΤΒΑ του ποσού των 15 εκατομμυρίων στους ιδιοκτήτες μικρής τουριστικής μονάδας, που είχαν δανειστεί 20 εκατομμύρια τη χρονική περίοδο 1986-1988, και είχαν καταβάλλει 102 έναντι 87 εκατομμυρίων, που ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της μονάδας σύμφωνα με το νόμο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 May 2004 - 20:51:25 UTC