Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος Κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας
  • [02] Τον σκότωσε πριν τρία χρόνια Έκρυβε τον άντρα της στον... καταψύκτη!
  • [03] Συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή Μετωπική κόντρα για
  • [04] Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος
  • [05] Στις 7 το απόγευμα λήγει η ψηφοφορία Στις κάλπες οι φοιτητές
  • [06] Μακάβριες σκηνές στη Γαζα
  • [07] Τουλάχιστον 10 άτομα αγνοούνται Σβήνουν οι ελπίδες στη Γλασκόβη

    [01] Διεθνή

    Ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος Κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας

    11/5/2004 11:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας ανακοίνωσε αργά το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και αφορούν κυρίως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και τον περιορισμό εξαγωγών ορισμένων προϊόντων. Ο λόγος για την απόφαση αυτή σύμφωνα με την Ουάσινγκτον είναι ότι η Δαμασκός συνεχίζει να υποστηρίζει την τρομοκρατία. ''Με την εφαρμογή αυτών των κυρώσεων, ο πρόεδρος Μπους καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν στην υποστήριξη που προσφέρει η συριακή κυβέρνηση σε τρομοκρατικές οργανώσεις, στη συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία της στο Λίβανο, στις προσπάθειές της να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής και στις ενέργειές της να υπονομεύσει τις αμερικανικές και διεθνείς προσπάθειες για τη σταθεροποίηση και την ανοικοδόμηση του Ιράκ'' αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Οι κυρώσεις αυτές είχαν επικυρωθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο στα τέλη του 2003.

    [02] Διεθνή

    Τον σκότωσε πριν τρία χρόνια Έκρυβε τον άντρα της στον... καταψύκτη!

    12/5/2004 12:02:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Πορτογαλίας, από την ομολογία μιας 33χρονης γυναίκας ότι δολοφόνησε το σύζυγό της και έκρυβε επί τρία χρόνια το πτώμα του μέσα σε έναν οικιακό καταψύκτη. Ο αδελφός του συζύγου βρήκε τα λείψανά του την περασμένη Κυριακή στο χωριό Τζόλντα Σάο Πάιο. Το πτώμα ήταν διπλωμένο στα δύο και κρυμμένο κάτω από σκουπίδια, κουβέρτες και παιδικά ρούχα. Σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, η 33χρονη σύζυγος ομολόγησε ότι έπνιξε τον άντρα της με τη βοήθεια του εραστή της, ενός 35χρονου οικοδόμου, τον Ιούνιο του 2001. Η ίδια και τα τρία παιδιά της συνέχισαν να ζουν στο σπίτι επί έξι μήνες, με το πτώμα κρυμμένο στον καταψύκτη. Η οικογένεια μετακόμισε στις αρχές του 2002 και έβγαλαν τον καταψύκτη από την πρίζα. Ο αδελφός του νεκρού ανακάλυψε το πτώμα ψάχνοντας να βρει από πού προερχόταν η έντονη δυσοσμία στο χώρο. Η γυναίκα και ο συνεργός της συνελήφθησαν και το δικαστήριο όρισε για εκείνη κατ οίκον περιορισμό μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

    [03] Οικονομία

    Συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή Μετωπική κόντρα για την Οικονομία

    12/5/2004 7:09:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Σκληρή αναμένεται να είναι η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την κατάσταση της Οικονομίας. Σημεία αιχμής αναμένεται να αποτελέσουν το θέμα του χρηματιστηρίου και η δημοσιονομική απογραφή. Το στίγμα της κόντρας δόθηκε από τη Δευτέρα, με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση του "σκανδάλου του χρηματιστηρίου". Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που προκάλεσε την Κυβέρνηση να καταθέσει τα στοιχεία τώρα. Την ίδια ώρα, την ανάγκη λήψης μέτρων για την συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, συνέστησαν ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε. Ε., Χοακίν Αλμούνια, καθώς και έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική Οικονομία.

    "Καμπανάκια" από Ε.Ε. και ΟΟΣΑ

    Αναγκαία είναι η λήψη μέτρων για την συγκράτηση του ελλείμματος του ελληνικού προϋπολογισμού αλλά και για το δημόσιο χρέος, τόνισε ο Επίτροπος της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN.

    Σύμφωνα με τον κ. Αλμούνια, την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα συντάξει έκθεση για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας, ενώ στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας, στις 5 Ιουλίου, θα συζητηθούν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να επιστρέψει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    "Η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε, το 2004, να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ", δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του ECOFIN ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Την ίδια ώρα, σε έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία προβλέπονται για φέτος, ρυθμός ανάπτυξης 4%, έλλειμμα κοντά στο 3,2% του ΑΕΠ, πληθωρισμός πάνω από 3% και ανεργία γύρω στο στο 8,8%. Η έκθεση συνιστά αυστηρότερο έλεγχο των δημοσίων δαπανών, μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, καθώς και ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πυρά" για την Οικονομία

    [04] Εσωτερικά

    Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

    12/5/2004 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Η ρήξη μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Φαναρίου θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Αν και η σύγκληση του οργάνου είναι τακτική και δεν πρόκειται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, θεωρείται βέβαιο, ότι θα συζητηθεί η κρίση με το Φανάρι και οι επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η συνεδρίαση άρχισε απουσία των μητροπολιτών Γουμενίσης, Μυτιλήνης, Βεροίας και Διδυμοτείχου, οι οποίοι επικαλέστηκαν τη διακοπή κοινωνίας, που έχει επιβάλει το Πατριαρχείο στον Αρχιεπίσκοπο. Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδαν δύο επιστολές, από τον πατριάρχη Μόσχας, Αλέξιο, και τον μητροπολίτη Σμολένσκ, Κύριλλο, προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στις οποίες αφήνεται να φανεί, πως τάσσονται με το μέρος του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποιοι θα στηρίξουν τον Αρχιεπίσκοπο

    [05] Εσωτερικά

    Στις 7 το απόγευμα λήγει η ψηφοφορία Στις κάλπες οι φοιτητές

    12/5/2004 8:12:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των Σχολών και τα κεντρικά συμβούλια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, ενώ η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Οι φοιτητικές παρατάξεις διεκδικούν αύξηση των δυνάμεών τους, ενώ εχθρός όλων είναι η αποχή. Στις περσινές εκλογές στα ΑΕΙ, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη ΝΔ, αναδείχθηκε πρώτη, με ποσοστό 37,87% και ακολούθησαν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΠ, με 22,7% και η Πανσπουδαστική, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με 15,02%. Τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση - ΕΑΑΚ) συγκέντρωσαν 6,98%, ενώ το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων (ΔΑΡΑΣ), που διαρθρώνεται από τη Νεολαία του ΣΥΝ, έλαβε το 2,09% των ψήφων.

    [06] Διεθνή

    Μακάβριες σκηνές στη Γαζα

    12/5/2004 9:54:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο- BBC

    Τις διαμελισμένες σορούς έξι Ισραηλινών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν χθες στη συνοικία Ζεϊτούν της Γάζας από βομβιστική επίθεση της Χαμάς, επιδεικνύουν Παλαιστίνιοι παραστρατιωτικοί. Στους δρόμους της Γάζας, Παλαιστίνιοι κουκουλοφόροι επιδεικνύουν ανθρώπινα μέλη και κρατούν ματωμένες σακούλες, υποστηρίζοντας, πως ανήκουν στους Ισραηλινούς στρατιώτες. Παράλληλα, οι παραστρατιωτικοί αρνούνται να επιστρέψουν τα πτώματα, εάν δεν ικανοποιηθούν κάποιοι όροι τους, τους οποίους δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμα. Από την πλευρά του, το Ισραήλ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των έξι σορών, ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε, πως "το Τελ Αβίβ δεν διαπραγματεύεται με τους Παλαιστίνιους".

    Έρευνες για τις σορούς

    Εντατικές έρευνες διεξάγει από χθες στη συνοικία Ζεϊτούν ο ισραηλινός στρατός, προκειμένου να βρει τα πτώματα των έξι στρατιωτών του. Μάλιστα, ζήτησε και τη συνδρομή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να βρεθούν τα πτώματα και να ενταφιαστούν.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συλλέγουν πληροφορίες για την εξεύρεση των εξτρεμιστών Παλαιστινίων, που βεβήλωσαν τις σορούς των έξι στρατιωτών.

    Χθες συνεδρίασε το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, υπό την προεδρία του Αριέλ Σαρόν, για να καθορίσει το είδος των αντιποίνων για τον θάνατο των έξι στρατιωτών. Την ίδια ώρα, ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής καλεί όλες τις οργανώσεις, που έχουν περισυλλέξει τις σορούς των έξι Ισραηλινών στρατιωτών, να τις παραδώσουν στο Ισραήλ. "Ζητούμε από αυτούς που κρατούν τις σορούς να δώσουν λύση στο πρόβλημα... σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μουσουλμανική θρησκεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή εισβολή στη Γάζα

    [07] Διεθνή

    Τουλάχιστον 10 άτομα αγνοούνται Σβήνουν οι ελπίδες στη Γλασκόβη

    12/5/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από τη χθεσινή έκρηξη σε εργοστάσιο πλαστικών στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί είναι 7 και οι τραυματίες 42, εκ των οποίων οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, στα ερείπια του εργοστασίου εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι. Από την έκρηξη, κατέρρευσε μέρος του κτηρίου, την ώρα που στη εργάζονταν περίπου 100 άνθρωποι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην επιχείρηση διάσωσης, που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμμετέχουν περίπου 100 πυροσβέστες. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και υποστηρίζει, πως η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή αερίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονική έκρηξη στη Γλασκόβη


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 May 2004 - 8:53:56 UTC