Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λιμο-Μπόινγκ!
  • [02] Αναλαμβάνει την ευθύνη η Χαμάς Αιματηρή εισβολή στη Γάζα
  • [03] Εν αναμονή της έκθεσης του Ανάν Έρχεται στην Αθήνα ο Χριστόφιας
  • [04] Αύριο προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή "Πυρά" για την Οικονομία

    [01] Διάφορα

    Λιμο-Μπόινγκ!

    10/5/2004 3:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Εντάξει, μπορεί οι εμπνευστές της ιδέας να μην έδωσαν αυτό το όνομα στο δημιούργημα τους, ένα είναι σίγουρο πάντως ότι οι μόνες διαταράξεις που θα νιώσουν οι επιβάτες του εν λόγω αεροσκάφους θα είναι από τις λακκούβες του δρόμου. Ποια ήταν ακριβώς η ιδέα των δαιμόνιων Μεξικανών επιχειρηματιών; Απλή: Αγόρασαν ένα παλιό Boeing 727-100, ξεφορτώθηκαν τα τεράστια φτερά, του έκαναν ένα γενικό εξωτερικό λίφτινγκ και το μετέτρεψαν στην υπέρτατη λιμουζίνα, χωρητικότητας 50 ατόμων. Η ευμεγέθης... "λιμουζίνα", όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Limousines de Guadalajara Vaca Metres, που έχει έδρα στη Γκουανταλαχάρα, θα δοθεί στην... κυκλοφορία εντός του Μαΐου. Σημειωτέον ότι μια τρίωρη βόλτα με αυτό το μοναδικό όχημα σε ταχύτητες των 200 χλμ την ώρα, κοστίζει 1.000 δολάρια.

    "Έπρεπε να κάνουμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να φέρουμε τα κομμάτια δήλωσε στον Γαλλικό Πρακτορείο ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Martin Vaca. "Το ταξίδι ήταν πολύ δύσκολο" πρόσθεσε.

    Εξήντα άνθρωποι εργάστηκαν εντατικά επί τρεις μήνες για τη μεταμόρφωση του αεροπλάνου.

    Ζυγίζει έξι τόνους, έχει μήκος 18 μέτρα και ύψος 3,9 μέτρα. Διαθέτει εξακύλινδρο, ντιζελοκίνητο κινητήρα στο πίσω μέρος και αερόφρενα.

    Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με στροβοσκοπικά φώτα νέον και συστήματα ήχου και βίντεο. Οι επιβάτες κατά τη βόλτα τους μπορούν να πάρουν το πότο τους στο μπαρ, να χορέψουν στην ειδική πίστα ή να αποσυρθούν για πιο "ρομαντικές" στιγμές σε ειδικούς απομονωμένους χώρους, στο πίσω μέρος.

    Όσο για τη θέα από τα τριάντα παράθυρα, αυτή σίγουρα δεν θα περιλαμβάνει συννεφένιες κοιλάδες, αλλά το μοναδικό μεξικάνικο τοπίο.

    [02] Διεθνή

    Αναλαμβάνει την ευθύνη η Χαμάς Αιματηρή εισβολή στη Γάζα

    11/5/2004 8:30:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν έχει τέλος η βία στη Δυτική Όχθη. Έκρηξη σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα, συγκλόνισε την πόλη της Γάζας τα ξημερώματα, ενώ οι δυνάμεις του εβραϊκού κράτους, συνεπικουρούμενες από άρματα μάχης και ελικόπτερα, πραγματοποιούσαν εισβολή στην πόλη. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές ασφαλείας, τρεις Παλαιστίνιοι, μέλη της Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της εισβολής, ενώ έξι Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, όταν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε νάρκη. Πολλοί είναι και οι τραυματίες και από τισ δύο πλευρές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, η επιχείρηση είχε ως στόχο εργαστήρια κατασκευής ρουκετών, τύπου Κάσαμ. Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, καταστράφηκαν 32 μηχανήματα κατασκευής των ρουκετών.

    Ήταν έργο της Χαμάς

    Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προσθέτει, ότι οι στρατιώτες έβαλαν κατά ομάδας ένοπλων Παλαιστινίων. Κατόπιν ένα ελικόπτερο έπληξε με πύραυλο μία ακόμη ομάδα. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, οι Ισραηλινοί με μεγάφωνα καλούσαν τους Παλαιστινίους αμάχους να μείνουν στα σπίτια τους, για να μην τραυματιστούν.

    Πάντως, η έκρηξη του στρατιωτικού οχήματος στη συνοικία Ζέιτουν δεν ήταν τυχαίο περιστατικό. Ήταν έργο της ένοπολης πτέρυγας της Χαμάς. Μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κασάμ βγήκαν με τηλεβόες στους δρόμους της Γάζας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη.

    [03] Κυπριακό

    Εν αναμονή της έκθεσης του Ανάν Έρχεται στην Αθήνα ο Χριστόφιας

    11/5/2004 9:44:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αναχώρησε για την Αθήνα ο Πρόεδρος της κυπριακής βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, την Πρόεδρο της Βουλής, κα Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, καθώς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Λίγο πριν την αναχώρησή του, ο κ. Χριστόφιας, δήλωσε, ότι «θα πρέπει να καταλαγιάσουν τα πράγματα και να περάσουν από την κατάσταση των έντονων συναισθημάτων στην ψυχρή λογική, ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση, που δεχόμαστε στον διεθνή χώρο και να εξηγήσουμε τις θέσεις, που η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε λάβει».

    Στόχος η επανένωση του νησιού

    Επίσης, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε, ότι πλέον αναμένουν την έκθεση του Γενικού Γραμματέα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο θα πει και το δικό του λόγο. Πρόβλεψε, ωστόσο, ότι δεν αναμένεται οποιαδήποτε άμεση πρωτοβουλία από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Όσον αφορά στη στάση του «πρωθυπουργού» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τη χαρακτήρισε «εξεζητημένη». Πρόσθεσε, πάντως, ότι ίσως στο μέλλον έχουν επαφές. Ο Κ. Χτιστόφιας, τέλος κατέληξε λέγοντας, ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει κάτι, που να είναι κοινά αποδεκτό, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος: η επανένωση της Κύπρου και η ένταξή της συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [04] Οικονομία

    Αύριο προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή "Πυρά" για την Οικονομία

    11/5/2004 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Ήδη, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με σημεία αιχμής το Χρηματιστήριο και τη δημοσιονομική απογραφή. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, εξέφρασε τη "σαφή πρόθεση" της Κυβέρνησης να προχωρήσει την έρευνα για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, που κάλεσε την Κυβέρνηση "να καταθέσει τώρα όσα στοιχεία διαθέτει". Την ίδια ώρα, στο 2,9% ανήλθε τον Απρίλιο ο πληθωρισμός, κυρίως λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα. Σήμερα, συνεδριάζει για δεύτερη μέρα το ECOFIN, με θέμα τα δημοσιονομικά μεγέθη και την οικονομική ανάπτυξη.

    Ενίσχυση του πληθωρισμού

    Το 2,9% άγγιξε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, έναντι 2,7% το Μάρτιο, εξ αιτίας, κυρίως, των ανατιμήσεων στα καύσιμα. Παράλληλα, πτώση καταγράφεται στη Σοφοκλέους, όπως και στα διεθνή Χρηματιστήρια.

    Σχολιάζοντας τις πληθωριστικές τάσεις λόγω του πετρελαίου, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ εκτίμησε, πως η τιμή του μαύρου χρυσού θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα όλο το καλοκαίρι.

    Την ίδια ώρα, το ECOFIN συνιστά στη χώρα μας τη λήψη άμεσων μέτρων, λόγω της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 May 2004 - 8:51:23 UTC