Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσπάθειες για εκτόνωση της Εκκλησιαστικής κρίσης "Συγκρατημένη
  • [02] Ξεμούδιασμα στον Ακράτητο
  • [03] Η Κύπρος στην Κρήτη
  • [04] Αποχώρησε από την προπόνηση ο "Ζιο"
  • [05] Προεδρική επίπληξη Οργή Μπους κατά Ράμσφελντ
  • [06] Πλει οφ: Μαρούσι -Περιστέρι 80-73
  • [07] Πλει οφ: Στην παράταση ο Ηρακλής
  • [08] Μέρα του χρήματος στον ΠΑΟΚ
  • [09] Ο Σουμ έδιωξε τον Γκούμα
  • [10] Διήμερη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα Στην Αθήνα ο Ερντογάν

    [01] Εσωτερικά

    Προσπάθειες για εκτόνωση της Εκκλησιαστικής κρίσης "Συγκρατημένη αισιοδοξία "

    6/5/2004 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η υπουργός Παιδεία Μαριέττα Γιαννάκου, μετά τη συνάντηση της με τον Πατριάρχη. "Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι πέτυχε η αποστολή μου, θα πρέπει να δω και την άλλη πλευρά" τόνισε και προανήγγειλε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Αθήνα. Η κα Γιαννάκου, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναμειχθεί σε αμιγώς εκκλησιαστικά θέματα αλλά στόχος της είναι να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης. "Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στην απόλυτη εκτόνωση της κρίσης" υπογράμμισε εκφράζοντας την ελπίδα πως "στο τέλος όλα θα πάνε καλά ". Εκτίμησε επίσης ότι οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης δεν θα είναι χρονοβόρες. Στο μεταξύ, την Τρίτη αναμένεται να συνέλθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της.

    Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο

    "Συζητήσαμε, με τον Πατριάρχη τρόπους και διαδικασίες που μπορεί να αποκαταστήσουν την επαφή των δύο πλευρών και να δώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα" τόνισε η Υπουργός, προαναγγέλλοντας συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο όταν θα επιστρέψει στην Αθήνα, κατά την οποία, όπως είπε, θα κάνει προτάσεις "διαδικαστικού χαρακτήρα".

    Ερωτηθείσα σχετικά με το αν η αποστολή της πέτυχε, διευκρίνισε ότι είναι πρόωρο να λεχθεί κάτι τέτοιο δεδομένου ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με την άλλη πλευρά ενώ αναφερόμενη στα Προεδρικά Διατάγματα για την εκλογή των Νέων Μητροπολιτών, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει

    "Βλέπουμε θετικά και όχι αρνητικά τα πράγματα"

    Νωρίτερα, περνώντας από το κατώφλι του Πατριαρχικού Οίκου, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα που έχει η επίσκεψη της στο Φανάρι.

    "Ήρθα εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας. Η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει μέσω διαδικασιών και χωρίς να υπεισέρχεται σε νομοκανονικά θέματα να λυθεί αυτό το θέμα" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η Ορθοδοξία έχει όλες τις προϋποθέσεις να δώσει απαντήσεις.

    Η συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τον Πατριάρχη είχε διάρκεια δυο ώρες.

    Την πρώτη ώρα, η συνάντηση έγινε παρουσία και της τετραμελούς αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Αθήνα.

    Τη δεύτερη ώρα, η συνάντηση έγινε μόνο μεταξύ του Πατριάρχη και της Υπουργού.

    [02] Αθλητισμός

    Ξεμούδιασμα στον Ακράτητο

    6/5/2004 7:47:00 μμ

    Θετικά ήταν τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο Μπάμπης Τεννές, από την φιλική νίκη του Ακράτητου επί του Απόλλων Σμύρνης στα Άνω Λιόσια με σκορ 2-0. Τόσο ο Έρικ Λίνκαρ, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, όσο και οι Σκούφαλης, Ευθυμιάδης, οι οποίοι λόγω τιμωρίας είχαν να αγωνιστούν από τις 17 Απριλίου, έδειξαν να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο φιλικό δεν αγωνίστηκαν οι Ηλιόπουλος, Μαϊστρέλης και Σουλτς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και προφυλάχτηκαν.

    [03] Διάφορα

    Η Κύπρος στην Κρήτη

    6/5/2004 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Η Διεύρυνση της Ε. Ε. φαίνεται, ότι αλλάζει ριζικά το χάρτη της Ευρώπης. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τα νέα γραμματόσημα της Ιρλανδίας, με αφορμή την είσοδο των 10 νέων κρατών- μελών στην Ένωση, στα οποία η Κύπρος "καταλαμβάνει" τη θέση της Κρήτης! Όχι, μην ανησυχείτε: δεν μεταφέρθηκε η Μεγαλόνησος, απλά η Κρήτη "δανείσθηκε" το όνομά της! Αυτή η "εικαστική παρέμβαση" των ιρλανδικών ταχυδρομείων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού πολλοί φιλοτελιστές πρόσεξαν το λάθος. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εκπρόσωπος των ιρλανδικών ταχυδρομείων δήλωσε, ότι "η Κύπρος είναι μακριά" και δεν χωρούσε στον χώρο του γραμματοσήμου.

    Θέλωντας να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένη, η εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη γεωγραφική θέση της Κύπρου "κάπως προβληματική" και γι' αυτό τα ταχυδρομεία χρησιμοποίησαν "κάπως τη φαντασία τους", στη χάραξη του χάρτη της διευρυμένης Ευρώπης.

    Πάντως, η ίδια θέλησε να μας καθησυχάσει, αφού επεσήμανε με νόημα, πως τα γραμματόσημα δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Κρήτη, παρά μόνο στην Ιρλανδία.

    [04] Αθλητισμός

    Αποχώρησε από την προπόνηση ο "Ζιο"

    6/5/2004 8:23:00 μμ

    Σοκ στον Ολυμπιακό καθώς δυο ημέρες πριν τον τελικό ο Ζιοβάνι αποχώρησε από το πρόγραμμα εκγύμνασης, λόγω ενός αιματώματος στην κνήμη. Το ιατρικό επιτελείο εμφανίζεται καθησυχαστικό και πιστεύει ότι θα δώσει κανονικά το παρών στο μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Αλέφαντος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή προπόνηση και μέχρι τότε η αγωνία στον Ολυμπιακό θα βρίσκεται στο... κόκκινο. Εκτός αυτού ένα δυσάρεστο γεγονός ανάγκασε τον Σπύρο Βάλλα να φύγει εσπευσμένα για τη γενέτειρά του. Ο κεντρικός αμυντικός έχασε τον πατέρα του και ενώ συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί το Σάββατο, ακόμη κι αν επιστρέψει στον Πειραιά.

    [05] Διεθνή

    Προεδρική επίπληξη Οργή Μπους κατά Ράμσφελντ

    6/5/2004 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN

    Αποδέκτης της μήνις του Τζορτζ Μπους έγινε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας για την υπόθεση κακομεταχείρισης Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιώτες. Κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε στον Ντόναλντ Ράμσφελντ την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι ενημερώθηκε για το θέμα αυτό από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από τον ίδιο Άφησε μάλιστα να διαρρεύσει η οργή του σε δυο αμερικανικές εφημερίδες, στους New York Times και την Washington Post, οι οποίες αναφέρονται εκτενώς στο θέμα σε σημερινά τους δημοσιεύματα. Την ίδια ώρα, την παραίτηση του υπουργού Αμυνας, ζητούν πολλοί Γερουσιαστές, οι οποίοι τον θεωρούν υπεύθυνο για την αμαύρωση της εικόνας της χώρας διεθνώς.

    " Δεν γνώριζα"

    Δύσκολες ώρες περνά στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    Αγανακτισμένοι με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση κακομεταχείρισης των Ιρακινών κρατουμένων, είναι πολλοί Γερουσιαστές που ζητούν την παραίτηση του.

    " Αν δεν παραιτηθεί, θα πρέπει ο Πρόεδρος να ζητήσει την παραίτηση του" δήλωσε ο Γερουσιαστής Τομ Χάρκιν τονίζοντας ότι η απομάκρυνση του είναι επιβεβλημένη για το καλό της χώρας, της ασφάλειας των αμερικανικών στρατιωτών και κυρίως της εικόνας της χώρας διεθνώς.

    Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον Επιτροπής Αμυνας της Γερουσίας, την Παρασκευή.

    Την Τετάρτη, κατά τη συνάντηση με τον Τζορτζ Μπους προσπάθησε να δικαιολογηθεί, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει για την υπόθεση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός Πρόεδρος, "δημοσιοποιε ί" τη δυσαρέσκεια του προς ένα ανώτατο μέλος της κυβέρνησής του.

    Σύμφωνα πάντως, με πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την ώρα, ο Τζορτζ Μπους δεν σκοπεύει να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Αμυνας.

    [06] Αθλητισμός

    Πλει οφ: Μαρούσι -Περιστέρι 80-73

    6/5/2004 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Μαρούσι, αν και απειλήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο από το "επτάψυχο" Περιστέρι, πέτυχε το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Α` φάση των πλέι οφ, καθώς επικράτησε 80-73, στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Επόμενο ραντεβού των παικτών του Αμαρουσίου με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει οριστεί για την Κυριακή, στην "καυτή" έδρα του Περιστερίου.

    Μορφή του αγώνα ο Πιτ Μάικλ

    Με τον Πιτ Μάικλ να κρατάει "ζωντανό" το Περιστέρι στο κυνήγι του Αμαρουσίου, οι γηπεδούχοι παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας. Βέβαια, σε αυτό συνέβαλε και η κυριαρχία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη στον τομέα των ριμπάουντ (9 έναντι 4 του Αμαρουσίου), ενώ δεν μπορεί να παραλείψει κανείς και την αντικατάσταση του Σμίλιανιτς, που συμπλήρωσε τρία φάουλ πολύ νωρίς και παρακολούθησε το υπόλοιπο της πρώτης περιόδου από τον πάγκο. Ωστόσο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον Μπλάκνεϊ να κινεί... μαεστρικά τα νήματα της επίθεσης, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα πρώτα δέκα λεπτά στο +5 (28-13).

    Επειδή όμως ποτέ ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και στην προκειμένη περίπτωση το ρόλο του κούκου για την ομάδα του Περιστερίου, ενσάρκωνε ο... Πιτ Μάικλ, καθώς Παπαμακάριος (έχει θλάση στη γάμπα και ήταν αμφίβολος για τη σημερινή αναμέτρηση) και Πελεκάνος δεν απέδιδαν τα μέγιστα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παραδίδονται στην ανωτερότητα του Αμαρουσίου. Ειδικότερα ο Μπλάκνεϊ με άξιους συμπαραστάτες τους Νικολαίδη, Γκργκατ και Καράγκουτη, κατάφεραν πολύ γρήγορα να στείλουν τη διαφορά στο +13 (33-20). Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποια στιγμιαία ξεσπάσματα, κυρίως από την περιφέρεια, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για την ανατροπή. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 47-33 υπέρ του Αμαρουσίου.

    Το τρίτο μέρος ήταν «καρμπόν του δεύτερου, καθώς η κυριαρχία των γηπεδούχων μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν καθολική, ενώ η πολυφωνία από την περιφέρεια έστειλε τη διαφορά ακόμα και στους 16 πόντους (55-39). Ωστόσο η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Πεδουλάκη στο -9 (64-55).

    Στον... επίλογο του αγώνα το Περιστέρι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι "επτάψυχο". Οι φιλοξενούμενοι αφού κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα επιθετικά ατού του Αμαρουσίου (Μπλάκνεϊ και Πόποβιτς), μπήκαν και πάλι στον αγώνα χάρη σε σερί 18-4 (68-64), με κύριους εκφραστές τους Μάικλ και Πελεκάνο. Ωστόσο, τόσο η έφεση του Μπλάκνεϊ στα κλεψίματα, όσο και η επιμονή του Σπανούλη από την περιφέρεια έφεραν τη νίκη στην ομάδα του "δράκου" με το τελικό 80-73.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 18, Σμίλιανιτς 5, Νικολαϊδης 7, Γκργκατ 8, Σπανούλης 11, Πόποβιτς 15, Αγαδάκος 7, Καράγκουτης 9.

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Παπαμακάριος 18, Στιούαρτ 3, Κούρτοβιτς, Χίζνιακ 11, Μάικλ 35.

    [07] Αθλητισμός

    Πλει οφ: Στην παράταση ο Ηρακλής

    6/5/2004 9:28:00 μμ

    Ο Ηρακλής αναδείχτηκε μεγάλος νικητής της πρώτης μάχης με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ για την Α' φάση των πλέι-οφ. Αν και ο "Δικέφαλος" κατάφερε να διεκδικεί με αξιώσεις τη νίκη μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, Διαμαντίδης και Παπαδόπουλος έδωσαν τη νίκη στο "Γηραιό" με 70-66 στην παράταση ενός συγκλονιστικού αγώνα. Ετσι, ο Ηρακλής έκανε το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ ο επόμενος αγώνας θα γίνει την Κυριακή στην Πυλαία.

    Ο Παπαδόπουλος το πάνω χέρι

    Ο ΠΑΟΚ είχε ως στόχο να ακολουθήσει τα χνάρια της ΑΕΚ και να γίνει η δεύτερη ομάδα στα φετινά πλέι-οφ που "σπάει" το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου του. Με τον Βασιλόπουλο σε εκπληκτική ημέρα, το σύνολο του Μπάνε Πρέλιεβιτς επέβαλε το ρυθμό του αμέσως μετά το τζάμπολ και κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Ο Ηρακλής βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, όταν ακολουθούσε από απόσταση 10 πόντων, 15-25 μέσα στο Ιβανώφειο με ανεπιτυχείς επιλογές στην τελική προσπάθεια και τον Δημήτρη Διαμαντίδη μακριά από τον καλό του εαυτό.

    Η αφύπνιση του Λάζαρου Παπαδόπουλου είχε ως αποτέλεσμα ένα επιμέρους σκορ 7-3 με το οποίο ο "Γηραιός" μείωσε στους 3 πόντους, 25-28. Ραντόγεβιτς και Γιούρκοβιτς κατάφεραν να διατηρήσουν σε τροχιά νίκης τον ΠΑΟΚ στο ημίχρονο, που έληξε 33-28 υπέρ των φιλοξενουμένων.

    Φρενήρη ρυθμό απέκτησε στη συνέχεια ο αγώνας ανάμεσα στον 4ο στην κανονική περίοδο Ηρακλή και τον 5ο ΠΑΟΚ. Τον χορό των τριπόντων άνοιξε ο Μουλαομέροβιτς για να ακολουθήσει ο Διαμαντίδης, η αφύπνιση του οποίου επέτρεψε στους "κυανόλευκους" να μειώσουν στον πόντο, 38-39. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, αλλά ο εκπληκτικός σήμερα Λάζαρος Παπαδόπουλος έδωσε το έναυσμα για σερί 9-1 με το οποίο ο Ηρακλής πέρασε για πρώτη φορά μπροστά 47-46. Με τρίποντο του Δέδα, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή 50-49. Συγκλονιστικό ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο.

    Τα τελευταία δραματικά λεπτά βρήκαν τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, απόρροια της πολύ καλής άμυνας του Ηρακλή και της δυστοκίας του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Φτάνοντας τους 15 προσωπικούς πόντους ο Διαμαντίδης έγραψε το 59-54 για τον Ηρακλή την ώρα που ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να προσθέσει μόλις 5 πόντους σε έξι περίπου λεπτά. Ο Μουλαομέροβιτς έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον "Δικέφαλο", μείωσε σε 59-56 για να ευστοχήσει από τα 6.25 ο Βασιλόπουλος, 59-59 και τελικά η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε με ισόπαλο σκορ, 61-61.

    Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Στιβ Μπάκναλ αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ηρακλή, όταν σημειώνοντας το πρώτο καλάθι του στον αγώνα και μάλιστα τρίποντο, δίνοντας και πάλι προβάδισμα με 66-63 στην ομάδα του. Ο Ραντόγεβιτς είχε την ευκαιρία να απαντήσει με έμμεσο τρίποντο, όταν σημείωσε γκολ φάουλ, αλλά αστόχησε στη βολή και το σκορ παρέμεινε 66-65 πάντα υπέρ του Ηρακλή. Με δύο εύστοχες βολές του Κούβελα, ο ΠΑΟΚ είδε τον αντίπαλό του να απομακρύνεται με 68-65. Ο Παντελιάδης αστόχησε στη μία βολή 15 δεύτερα πριν τη λήξη, 68-66 και ο ΠΑΟΚ έκανε αμέσως φάουλ και ο Διαμαντίδης έδωσε τη νίκη στην ομάδα του ευστοχώντας και στις δύο βολές.

    Οι συνθέσεις: ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 3 (1), Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 13 (3), Δέδας 9 (2), Αποστολίδης, Διαμαντίδης 17 (1), Παπαδόπουλος 20, Κούβελας 8

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 12 (2), Παντελιάδης 4 (1), Βασιλειάδης 3 (1), Βασιλόπουλος 16 (2), Πάουελ 10 (1), Γιούρκοβιτς 11 (3), Ραντόγεβιτς 10.

    [08] Αθλητισμός

    Μέρα του χρήματος στον ΠΑΟΚ

    6/5/2004 9:38:00 μμ

    Μέρα πληρωμών και εξοφλήσεων ήταν η σημερινή στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για τους παίκτες της ομάδας αλλά και για πρώην ποδοσφαιριστές που είχαν συμφωνήσει σε δόσεις την εξόφληση των υποχρεώσεων της ομάδας προς τους ίδιους. Τετράτζε, Ζέμαν και Γεωργιάδης, εισέπραξαν χρήματα που είχαν να λάβουν. Ο πρώτος, που αγωνίζεται στο ρωσικό πρωτάθλημα έλαβε διά του εκπροσώπου του 30 χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε δόση του μηνός Απριλίου. Ο Ζέμαν εισέπραξε τη συμφωνημένη δόση του Μαΐου για ποσό 22.750 ευρώ και ήδη μπήκε κι αυτός στη σειρά των ρυθμισμένων δόσεων, ενώ ο Γεωργιάδης εισέπραξε τη δόση του Απριλίου.

    Χαλαρά στην πρ0πόνηση

    Ακόμη, καταβλήθηκαν μισθοί στο προσωπικό και τους υπαλλήλους, όπως επίσης και μερικές δόσεις συμβολαίων σε εν ενεργεία παίκτες. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να καταβληθούν δόσεις και σε άλλους παίκτες, συνόλου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Στις προθέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να καθαρίσει το τοπίο, ώστε τον ερχόμενο μήνα στην αδειοδότηση που θα γίνει από την UEFA, η ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην έχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και σήμερα, με μία προπόνηση που έγινε στο κλειστό γήπεδο 8Χ8 που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας. Μοναδικό ερωτηματικό για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, η κατάσταση του Σλάτζιαν Σπάσιτς, που αναμένεται από την Κυριακή στο πρόγραμμα προετοιμασίας ώστε να είναι και στη διάθεση του προπονητή του για το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τη Χαλκηδόνα.

    [09] Αθλητισμός

    Ο Σουμ έδιωξε τον Γκούμα

    6/5/2004 9:48:00 μμ

    Φραστικό επεισόδιο προκλήθηκε ανάμεσα στον Ιτζάκ Σουμ και τον Γιάννη Γκούμα, όταν σε παρατηρήσεις του Ισραηλινού προπονητή στον διεθνή αμυντικό για τον τρόπο που μάρκαρε τον Νιρέν Ντεμπά, ο ψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός απάντησε και ο προπονητής τον έδιωξε από την προπόνηση, πέντε λεπτά πριν αυτή ολοκληρωθεί. Από εκεί και πέρα, ο μόνος που δε συμμετείχε ήταν ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά, ο Νιγηριανοπολωνός επιθετικός, αισθάνθηκε κουρασμένος και ο κ. Σουμ προτίμησε να τον ξεκουράσει, αφήνοντας τον να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα χαλάρωσης.

    Στην Παιανία την παρασκευή ο "Τζίγγερ"

    Αύριο Παρασκευή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναμένεται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Παιανίας και να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση πριν τον τελικό για να εμψυχώσει τους παίκτες.

    Ο μεγαλομέτοχος του "τριφυλλιού", θα μιλήσει στους παίκτες και θα τους ζητήσει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να κατακτήσουν το κύπελλο και να κάνουν το μεγάλο βήμα για το double.

    [10] Εσωτερικά

    Διήμερη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα Στην Αθήνα ο Ερντογάν

    6/5/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Έφθασε λίγο μετά τις εννιά το βράδυ στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτήν την ώρα παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο σπίτι του στη Ραφήνα. Στο δείπνο παρακάθονται επίσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Μεχμέτ Αϊντίν. Νωρίτερα ο Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη διαμόρφωση σχέσεων μόνιμης φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας στη βάση των αρχών και των αξιών της Ε.Ε.

    Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

    Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο κ. Ερντογάν στην Αθήνα, βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός με δήλωση του στο πρακτορείο Ανατολού, τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας, αποτελεί βήμα προς τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία των δυο λαών.

    "Θέλουμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις των 2 χωρών. Θέλουμε να εμπεδώσουμε μια σχέση φιλίας, καλής γειτονίας, μια σχέση συνεργασίας στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι θα στηρίξει με σθένος την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης

    Την Παρασκευή, οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν επίσημη συνάντηση στις 9.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Ερντογάν θα γίνει δεκτός στο προεδρικό Μέγαρο από τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο Αννα Ψαρούδα Μπενάκη ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έχει επίσης συνάντηση με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα με το ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ. Το Σάββατο, θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή, την πρώτη Τούρκου ηγέτη στην περιοχή από το 1952, κατά την οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Αθήνα ο Ερντογάν


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 May 2004 - 20:51:26 UTC