Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχώνευση της KLM με την Air France "Γάμος" στους αιθέρες
  • [02] Όλοι παρόντες στον ΠΑΟ
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη
  • [04] "Ένεσεις ηθικού" από τον Παράσχο
  • [05] Σε πειραματικό στάδιο "Αυτοκόλλητο" αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση
  • [06] Νέο βίντεο- ντοκουμέντο Διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια στο Ιράκ
  • [07] Στην τελική ευθεία οι "κόκκινοι"
  • [08] Υπερσύγχρονα μηχανήματα για τη μετάδοση των Αγώνων Ολυμπιακός πυρετός
  • [09] Συνεδρίασε το Κουαρτέτο "Αμοιβαία συμφωνία" για τη Μέση Ανατολή
  • [10] Εκατό μέρες πριν τους Αγώνες Σπριντ για το Στέγαστρο Καλατράβα
  • [11] "Τα βρόντηξε" η διευθύντρια Παραίτηση στο RAI

    [01] Οικονομία

    Συγχώνευση της KLM με την Air France "Γάμος" στους αιθέρες

    4/5/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- ΝΕΤ 105,8

    Την παράδοση του 89% των μετοχών της ολλανδικής KLM στην Air France ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρίες αερομεταφορών. Με τη συγχώνευση αυτή, ο γαλλικός αερομεταφορέας ουσιαστικά ιδιωτικοποιείται, αφού ο έλεγχος της κυβέρνησης περιορίζεται στο 45%, αν και το κράτος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας. Η νέα εταιρία, με την ονομασία "Air France- KLM", θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον αριθμό διακίνησης επιβατών (μετά τις American και Delta Airlines), αλλά η πρώτη σε τζίρο, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις υπολογίζονται σε 19.200 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για την πρώτη συγχώνευση ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, την οποία οι εταιρίες χαρακτηρίζουν "ορόσημο στην ευρωπαϊκή αεροπορία".

    Σχετικά Links:

    Air France

    KLM

    [02] Αθλητισμός

    Όλοι παρόντες στον ΠΑΟ

    4/5/2004 8:02:00 μμ

    Σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας μπήκαν από την Τρίτη οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.Το θετικό για τον Ιτζάκ Σουμ είναι ότι επιστρέφουν οι Κωνσταντίνου και Μικαέλσεν, που εξέτισαν τις ποινές τους. Ευχάριστα ήταν τα νέα και από το ιατρικό δελτίο, καθώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε στη σημερινή προπόνηση τους τραυματία, Αντώνη Νικιπολίδη (προσαγωγοί) αλλά και τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν που είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση να προπονούνται κανονικά. Όσο για τον τρόπο που θα αγωνιστούν οι πράσινοι στον τελικό του κυπέλλου, αν και οι προθέσεις του Σουμ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, προσανατολίζεται τουλάχιστον να ξεκινήσει το παιχνίδι με 3-5-2 και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα να το αλλάξει.

    [03] Εσωτερικά

    Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη

    4/5/2004 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατόπιν πρωτοβουλίας του με αφορμή το ολιγοήμερο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος από το Μαξίμου ρωτήθηκε για το θέμα της Εκκλησίας, για το οποίο δήλωσε ότι "πρέπει να ξεχωρίσουμε το προσωπικό από το θεσμικό πρόβλημα. Η νομοθεσία που διέπει την Ελληνική Εκκλησία είναι δεδομένη και δεν μεταβάλλεται. Κανένα κόμμα δεν προτείνει την αλλαγή αλλά πρέπει να τηρηθεί, και πρόσθεσε πως η Πολιτεία έχει χρέος να εφαρμόσει το νόμο". Ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην εξυγίανση της Οικονομίας με λιτότητα και αν χρειαστεί και με ορισμένες απολύσεις, επεσήμανε ότι δεν έκανε λόγο για απολύσεις αλλά για τον προσδιορισμό της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί. Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη δήλωσε ότι δεν τον προβληματίζει καθόλου.

    [04] Αθλητισμός

    "Ένεσεις ηθικού" από τον Παράσχο

    4/5/2004 8:34:00 μμ

    Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού των παικτών του ξεκίνησε την Τρίτη ο προπονητής της Χαλκηδόνας, Γιώργος Παράσχος. "Θα παίξουμε την μπάλα μας στα δύο τελευταία ματς και ό,τι βγει. Ούτως ή άλλως η Ευρώπη δεν ήταν ο στόχος μας στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά η παραμονή στην κατηγορία και αυτόν τον πετύχαμε με το παραπάνω", είπε στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές ο έμπειρος τεχνικός, καθώς διέκρινε πως υπήρχε απογοήτευση γιατί για πρώτη φορά μετά από πολλές αγωνιστικές η Χαλκηδόνα βρέθηκε κάτω από την 6η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA. Παράλληλα, υπάρχει και έντονη δυσαρέσκεια για το αίτημα του ΠΑΟΚ προς τη ΓΓΑ για παράταση στη λειτουργία του γηπέδου της Τούμπας, κάτι που σημαίνει πως οι νεοφώτιστοι θα παίξουν με το "δικέφαλο" για την 29η αγωνιστική στη φυσική του έδρα. "Με τον Αρη ήταν να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών και τελικά άλλαξε η ποινή και παίξαμε σε κλίμα τρομοκρατίας. Τώρα πάει να γίνει αυτό. Τουλάχιστον μας κολακεύει γιατί δείχνει πως μας σέβονται και μας φοβούνται αγωνιστικά", έλεγαν οι άνθρωποι της Χαλκηδόνας.

    [05] Υγεία

    Σε πειραματικό στάδιο "Αυτοκόλλητο" αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση

    4/5/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Δερματικό αυτοκόλλητο το οποίο αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση και τη σεξουαλική ικανοποίηση σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, βρίσκεται σε στάδιο πειραματικών ερευνών. Το αυτοκόλλητο, σε αντίθεση με όσα υπήρχαν στην αγορά μέχρι σήμερα, περιέχει αντί οιστρογόνων, τεστοστερόνη, την ανδρική ορμόνη, που παράγεται επίσης από τα ωάρια. Όπως ανακοίνωσε η Procter &amp; Gamble Co, η εταιρεία παρασκευής του, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα σε γυναίκες που το χουν δοκιμάσει είναι άκρως ενθαρρυντικά.

    Τοποθετείται στην κοιλιακή χώρα

    Το δερματικό αυτοκόλλητο δοκιμάστηκε σε 562 γυναίκες για διάστημα 24 εβδομάδων.

    Όπως ανακοίνωσε η Procter&amp; Gamble, οι γυναίκες που δοκίμασαν το αυτοκόλλητο εμφάνισαν αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά 74% και αύξηση της σεξουαλικής ικανοποίησης κατά 56%.

    Το δερματικό αυτοκόλλητο τοποθετείται στην κοιλιακή χώρα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει εγκεκριμένη από το κράτος θεραπευτική αγωγή για τις περιπτώσεις μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας στην εμμηνόπαυση, σύνδρομο, το οποίο φέρει ιατρικά την ονομασία Σύνδρομο Μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας.

    [06] Ιράκ

    Νέο βίντεο- ντοκουμέντο Διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια στο Ιράκ

    4/5/2004 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα φρικτά βασανιστήρια Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο "Canal" θα μεταδώσει απόψε βίντεο- ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες, που επιβαίνουν σε ελικόπτερο, να σκοτώνουν εν ψυχρώ τρεις Ιρακινούς, ένας εκ των οποίων φαίνεται να είναι βαριά τραυματισμένος. Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και ο μουφτής της Αιγύπτου, Σεΐχης Αλί Γκόμα, καταδίκασαν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις και κάλεσαν τις ΗΠΑ να μεταβιβάσουν το συντομότερο δυνατόν την κυριαρχία του Ιράκ στους κατοίκους του, προκειμένου να σταματήσουν οι αιματηρές επιθέσεις.

    "Σταματήστε την τυραννική κατοχή"

    Σθεναρή καταγγελία κατά των Αμερικανών στρατιωτών, οι οποίοι βασανίζουν Ιρακινούς κρατούμενους, εξαπέλυσαν ο μουφτής της Αιγύπτου και ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Σαούντ αλ- Φάισαλ.

    Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο Σεΐχης Αλί Γκόμα, που ενσαρκώνει την ανώτατη θρησκευτική αρχή στην Αίγυπτο, χαρακτήρισε "τυραννική" την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ, που αποσκοπεί "στον σφετερισμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών". Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας αλ- Φάισαλ επεσήμανε, ότι τα αμερικανικά βασανιστήρια κατά Ιρακινών κρατουμένων είναι "αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατοχής" και κάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής να τιμωρήσουν τους ενόχους. Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε την "ταχεία μεταβίβαση της κυριαρχίας στους Ιρακινούς", προκειμένου να σταματήσουν οι αιματηρές επιθέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κράτησης

    [07] Αθλητισμός

    Στην τελική ευθεία οι "κόκκινοι"

    4/5/2004 9:03:00 μμ

    Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι Καστίγιο, Τάτσης, Καφές ένοιωσαν ενοχλήσεις που δεν προκάλεσαν όμως ιδιαίτερες ανησυχίες στο γιατρό της ομάδας. Αύριο αναμένεται να πάρουν κανονικά μέρος στην προπόνηση και οι Ανατολάκης, Πάντος, που σήμερα ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Σε χαλαρούς ρυθμούς γυμνάστηκαν και όλοι όσοι πήραν μέρος στον χθεσινό φιλικό με την Ερασιτεχνική ομάδα. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως την Τρίτη 11 Μαΐου, θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής περδιόδου, για όλα τα μέλη του συλλόγου. Μέχρι τώρα τα εισιτήρια διαρκείας που κυκλοφορούσαν ήταν μόνο για τους φιλάθλους που είχαν διαρκείας κι εφέτος στη Ριζούπολη. Η διάθεση αυτών των εισιτηρίων θα τερματιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

    [08] Αθήνα 2004

    Υπερσύγχρονα μηχανήματα για τη μετάδοση των Αγώνων Ολυμπιακός πυρετός στην ΕΡΤ

    4/5/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δύο υπερσύγχρονες κινητές μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων με 10 και 8 κάμερες αντίστοιχα, απέκτησε η ΕΡΤ, 100 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει τις εγκαταστάσεις της στο ραδιοτηλεοπτικό κέντρο, για να μεταδώσει το μεγάλο αθλητικό γεγονός και παράλληλα εμπλουτίζει και εκσυγχρονίζει την τεχνολογική υποδομή της. Η αγορά των αυτοκινήτων κόστισε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ετούς επενδυτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, που στόχο έχει την κάλυψη των αναγκών μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τον εκσυγχρονισμό του καναλιού. Μάλιστα, η ΕΡΤ δηλώνει έτοιμη για το μεγάλο αθλητικό γεγονός, νωρίτερα από άλλους, μεγαλύτερους, παγκόσμιους οργανισμούς.

    [09] Διεθνή

    Συνεδρίασε το Κουαρτέτο "Αμοιβαία συμφωνία" για τη Μέση Ανατολή

    4/5/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο- Reuters

    Την ανάγκη αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων για οποιαδήποτε ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, επισημαίνει ανακοίνωση, που εξέδωσε το Κουαρτέτο (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Ρωσία), μετά το πέρας της συνόδου του, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχέδιο αποχώρησης του ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, "θα πρέπει να οδηγεί σε μια πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και στον πλήρη τερματισμό της κατοχής στη Γάζα". Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, εξετάζει το ενδεχόμενο ματαίωσης της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με αφορμή το ετήσιο συνέδριο του ισχυρού αμερικανο-εβραϊκού λόμπι. Από την άλλη πλευρά, το παλαιστινιακό Κοινοβούλιο καταδίκασε, με ψήφισμά του, την αμερικανική υποστήριξη προς τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

    Τις ΗΠΑ καταδικάζουν οι Παλαιστίνιοι

    Την αμερικανική υποστήριξη στην πολιτική του Αριελ Σαρόν, καταδίκασε το παλαιστινιακό Κοινοβούλιο, δηλώνοντας, ότι αυτή είχε ενθαρρύνει τον τελευταίο να απειλήσει, πως θα επιτεθεί στον Γιάσερ Αραφάτ.

    Η απόφαση ψηφίστηκε σε ειδική σύνοδο, αφιερωμένη στις πρόσφατες απειλές του Σαρόν σχετικά με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Πιο συγκεκριμένα, το παλαιστινιακό ψήφισμα "καταδικάζει τη θέση των ΗΠΑ και ρίχνει στην αμερικανική κυβέρνηση την ευθύνη για την ενθάρρυνση του Σαρόν να εξακολουθήσει την πολιτική του, από την οποία προκύπτουν οι απειλές αυτές".

    Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στις ΗΠΑ στα μέσα Μαΐου, για το συνέδριο της "Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων" (AIPAC).

    Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε, πως η επίσκεψη ίσως ματαιωθεί "υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην πολιτική σκηνή" και ανακοίνωσε, ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωμάτες εναντίον Μπους

    Θέλουν να αποκλείσουν τον Αραφάτ;

    [10] Αθήνα 2004

    Εκατό μέρες πριν τους Αγώνες Σπριντ για το Στέγαστρο Καλατράβα

    4/5/2004 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εκατό μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η τοποθέτηση της Στέγης Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, προκάλεσε δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο η ΔΟΕ έχει δώσει προθεσμία για την κατασκευή του σκελετού του σκέπαστρου μέχρι τις 20 Μαίου. "Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο. Το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και ΔΟΕ εκτελείται κανονικά" δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού ενώ η είδηση διαψεύστηκε και από την εκπρόσωπο Τύπου της ΔΟΕ. " Το πραγματικό χρονοδιάγραμμα που είναι σημαντικό για μας είναι η παράδοση του σταδίου τέλος Ιουνίου" δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζιζέλ Ντέιβις.

    Ανακριβές το δημοσίευμα των Times

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ολίσθηση της στέγης Καλατράβα πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, θα γίνει τις επόμενες μέρες, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Μόλις χθες, ένας από τους πύργους στήριξης αποσυνδέθηκε από το ένα τόξο ενώ μέχρι την Τετάρτη θα έχουν αποσυναρμολογηθεί ακόμη τρεις, από τους συνολικά 12 πύργους που συγκρατούν την κάθε αψίδα.

    Προκειμένου να επιταχυνθούν οι χρόνοι παράδοσης του έργου, οι εργολάβοι έχουν ξεκινήσει την τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού στο σκέπαστρο, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετήσει τα πρώτα 500 τμ του διάφανου στεγάστρου που έχει επιφάνεια 11.000 τετραγωνικών σε κάθε πλευρά της στέγης.

    Για τις εργασίες στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ έχει κατ επανάληψη δηλώσει ότι το σκέπαστρο του ΟΑΚΑ θα πρέπει να είναι έτοιμο ως τα τέλη Ιουνίου.

    Το ίδιο εξάλλου επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Ζιζέλ Ντέιβις, η οποία διέψευσε σήμερα δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, το οποίο "έφερνε" την προθεσία της ΔΟΕ ένα μήνα νωρίτερα, ότι δηλαδη θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τις 20 Μαίου.

    Στήριζει την Αθήνα ο Ζακ Ρογκ

    Νωρίτερα, την απόλυτη στήριξη του στην Ελλάδα πρόσφερε με δήλωση του για τη συμπλήρωση των 100 ημερών από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

    "Καθώς εισερχόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν τους Αγώνες οι περισσότερες προετοιμασίες ήδη έχουν ολοκληρωθεί " τόνισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "Όλα θα είναι έτοιμα εγκαίρως ".

    Δηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ημερομηνία έναρξης των αγώνων, έκαναν επίσης η Πρόεδρος της "Αθήνα 2004", η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, ο πρόεδρος της ΕΟΑ και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    "Σε 100 ημέρες, οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για την ιστορική επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πατρίδα τους - εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε" τονίζει στη γραπτή δήλωσή της η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ενώ από την πλευρά της η κα Φάνη Πετραλιά επισημαίνει ότι "οι Αγώνες αποτελούν εφαλτήριο νέων διαδρομών ανάπτυξης για την Ελλάδα".

    Την ανάγκη ενότητας και αποφυγής αντιδικιών επισημαίνει σε μήνυμα του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εστιάζει την προσοχή του στο αγωνιστικό μέρος και στην επιτυχία των Ελλήνων αθλητών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δε θα είναι έτοιμο το ΟΑΚΑ λένε οι Times

    [11] Διεθνή

    "Τα βρόντηξε" η διευθύντρια Παραίτηση στο RAI

    4/5/2004 10:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Την παραίτησή της από τη θέση της διευθύντριας της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης, RAI, υπέβαλε η Λούτσια Ανουντζιάτα. Σε μια επιστολή- φωτιά, η κ. Ανουντζιάτα επέκρινε το κανάλι για τους πρόσφατους διορισμούς στο διοικητικό συμβούλιο, τους οποίους χαρακτήρισε "κατοχή" και φωτογράφισε ως άμεσα υπεύθυνο τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μάλιστα, η πρώην διευθύντρια επεσήμανε, πως τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου "είναι αποφασισμένα να μετατρέψουν το RAI σε φερέφωνο αποφάσεων, που λαμβάνονται εκτός σταθμού". Η κ. Ανουντζιάτα είχε διαφωνήσει με την απόφαση του RAI να μεταδώσει συνέντευξη με έναν εγκληματία, ενώ είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της σε πρόσφατο νόμο, που ενδυνάμωνε την κυριαρχία του κ. Μπερλουσκόνι στα ιταλικά ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί, πως και ο προκάτοχος της κ. Ανουντζιάτα, Πάολο Μιέλι, είχε παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για "τεχνικές και πολιτικές δυσκολίες".

    Σχετικά Links:

    RAI


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 May 2004 - 20:51:07 UTC