Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωσε την πολιτική διακήρυξη Το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές
  • [02] Δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι Ένας άστεγος φοιτητής
  • [03] Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Απ' το σχολείο στον ψυχολόγο
  • [04] "Πράσινη"... καταιγίδα
  • [05] Ψευδορκία καταλόγισε στην Κυριακίδου η υπεράσπιση Ένταση στη δίκη του
  • [06] Αλλαγές στην τράπεζα Πειραιώς Στην Πειραιώς ο Θ. Πανταλάκης
  • [07] Για μια θέση στο όνειρο
  • [08] Διχάζει ο έλεγχος της Φαλούτζα
  • [09] Στις 12 Μαϊου η συζήτηση στη Βουλή Αντιπαράθεση για την Οικονομία
  • [10] Πίκρα στην Χαλκηδόνα
  • [11] Φυλάκιση για το μοιραίο Φάλκον
  • [12] Εβδομάδα εξελίξεων και διαβουλεύσεων Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του
  • [13] Φυσικά δόντια αντί τεχνητών υπόσχονται ερευνητές Πείτε "αντίο" στη
  • [14] Και ξαφνικά αλλαγές στη Ν. Σμύρνη
  • [15] Τον στήριξε το Λικούντ Ξέφυγε από τη μομφή ο Σαρόν

    [01] Εσωτερικά

    Ανακοίνωσε την πολιτική διακήρυξη Το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

    3/5/2004 12:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τη πολιτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές με σύνθημα ''Δημιουργούμε την Ελλάδα του αύριο, σήμερα'', παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου. Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι, επιδεικνύει αδράνεια και απραξία σε όλα τα σημαντικά θέματα, που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα. Και ανέφερε χαρακτηριστικά τη στάση της κυβέρνησης στο Κυπριακό και ειδικότερα κατά τις διαπραγματεύσεις της Λουκέρνης, στο Εκκλησιαστικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην Οικονομία, κατηγορώντας ότι, θέτει την Ελλάδα υπό επιτήρηση, ενώ πρόσθεσε για την Οικονομία ότι, η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε μια ολέθρια προσπάθεια σπίλωσης της οικονομίας. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα της ακρίβειας, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα υψηλές τις τιμές των καυσίμων. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τέλος ότι, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Σπύρος Βούγιας και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Αθανασάκης.

    Μέσω διαδικτύου η επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών

    Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, τόνισε ότι, θεωρεί λογικό να υπάρχει μία περίοδος χάριτος για την Κυβέρνηση, αλλά σύντομα, όπως ανέφερε, ο Έλληνας πολίτης θα διαπιστώσει την ανυπαρξία πολιτικής και σχεδίων από τη Νέα Δημοκρατία.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου είπε, "καλώς να έρθει ο κ. Ερντογάν", με τον οποίο θα έχει και συνάντηση, στην οποία μεταξύ άλλων θα του θέσει και το θέμα του Πατριαρχείου, ενώ διαφώνησε με τον χαρακτήρα της περιοδείας του Τούρκου πρωθυπουργού στην Θράκη.

    Ο κ. Παπανδρέου την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συναντηθεί, όπως είπε, με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ενώ εντός των ημερών θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου. Για το θέμα αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει σε κίνδυνο την ενότητα της Ορθοδοξίας και τόνισε ότι "περιμένουμε από την κυβέρνηση πρωτοβουλία και όχι απραξία".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είναι στο εξής ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας, ως επιβράβευση της στάσης που τήρησε στη γνωστή υπόθεση του "Πόρτο Καρράς", ενώ ο Νίκος Αθανασάκης, επικεφαλής του γραφείου Τύπου μέχρι σήμερα, τοποθετείται διευθυντής των υπηρεσιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΔΥΚΟ).

    Σχετικά με την επιλογή των ευρωβουλευτών ο κ. Παπανδρέου είπε ότι, θα εκφραστεί η γνώμη των πολιτών μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, με την ονομασία www.democracy.gr, όπου θα υπάρξουν και αυτοπροτάσεις.

    Από τα ονόματα, που θα τεθούν θα γίνει επιλογή των 50 πρώτων, θα ακολουθήσει αξιολόγηση από την πλευρά του Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο του Κινήματος.

    Οι 50, που θα επιλεγούν θα συγκροτήσουν μόνιμη επιτροπή για ευρωπαϊκά θέματα και θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Κινήματος. Τέλος ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών, στην οποία μετέχουν πάρα πολλά στελέχη του Κινήματος, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Λαλιώτης.

    Την προσεχή Δευτέρα θα ανακοινωθεί η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, με ευθύνη του οποίου θα διεξαχθεί ο εσωκομματικός διάλογος ενόψει του Συνεδρίου, διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί και μετά το Συνέδριο. Το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης θα συνέλθει σε πανηγυρική συνεδρίαση το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

    Σχετικά Links:

    Πως θα επιλεγούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    [02] Διάφορα

    Δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι Ένας άστεγος φοιτητής

    3/5/2004 12:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ζούσε επτά μήνες στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, χωρίς κανείς να τον πάρει χαμπάρι. Ο λόγος για έναν εικοσάχρονο φοιτητή φιλολογίας, ο οποίος πήγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά τα οικονομικά του ήταν τόσο περιορισμένα, που δεν μπορούσε να πληρώσει το νοίκι.Ο Στιβ Στάνζακ δεν έχει καμία οικονομική υποστήριξη από τους γονείς του. Ως εκ τούτου, είναι αναγκασμένος να πληρώνει ο ίδιος τα δίδακτρά του και τα καθημερινά του έξοδα. Ο Στιβ κάνει τέσσερις περιστασιακές δουλειές -ως μπέιμπι σίτερ, οικονόμος, βοηθός γυμναστή και βοηθός κοινωνικού λειτουργού- για να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό του, αλλά τα χρήματα ίσα-ίσα, που φτάνουν για να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα και τους τρέχοντες λογαριασμούς. Βρήκε, λοιπόν, καταφύγιο στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη στη Βοστόνη. Οι υπεύθυνοι τον ανακάλυψαν μόλις πριν λίγες ημέρες. Όπως είπαν, επειδή η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο, οι κοιμισμένοι φοιτητές είναι σύνηθες φαινόμενο.

    Αισθάνεται "σαν στο σπίτι του"

    Ο Στιβ έχει δημιουργήσει την προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία μιλά για τη ζωή του στη βιβλιοθήκη, την οποία μάλιστα αποκαλεί σπίτι . Όπως λέει ο ίδιος, αισθάνεται άνετα εκεί μέσα και έχει ξεπεράσει τα περισσότερα προβλήματα.

    Κρεβάτι του είναι οι καρέκλες και δωμάτιό του ο τομέας των αρχείων, επειδή έχει πιο ησυχία. Μάλιστα, έχει αγοράσει μία μάσκα ύπνου επειδή τον ενοχλούν τα φώτα. Επίσης, έχει ένα μαξιλάρι και μία κουβέρτα, την οποία συνήθως δε χρειάζεται, επειδή έχει αρκετή ζέστη στη βιβλιοθήκη.

    Όταν θέλει να κάνει μπάνιο, πηγαίνει σε σπίτια φίλων ή σε κάποιο από τα σπίτια, που δουλεύει.

    Τα πράγματα του τα φυλάει στα ντουλάπια της βιβλιοθήκης. Όπως λέει, έχει ένα ντουλάπι για τα ρούχα και ένα για τα βιβλία του.

    Η δημοσιοποίηση της παράξενης ιστορίας του Στιβ, πάντως, του βγήκε σε καλό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Τζον Μπέκμαν, είπε πως θα παράσχουν δωρεάν στέγη στο νεαρό φοιτητή μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

    Σχετικά Links:

    Η προσωπική ιστοσελίδα του Στιβ

    [03] Υγεία

    Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Απ' το σχολείο στον ψυχολόγο

    3/5/2004 1:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ολοένα κι αυξανάνεται στην Κίνα ο αριθμός των παιδιών, που υποφέρουν από διαταραχές στη συμπεριφορά τους λόγω της πίεσης που δέχονται από το εκπαιδευτικό σύστημα και της κακής ανατροφής που λαμβάνουν από το σπίτι, σύμφωνα με τα πορίσματα πρόσφατης μελέτης. Μάλιστα, η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε από ψυχολόγους στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ, φανερώνει, ότι σχεδόν ένας στους οκτώ μαθητές αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, ενώ όλο και περισσότερα είναι τα παιδιά, που φτάνουν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. "Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι καλοί μαθητές είναι εκείνοι που αποδεικνύονται τρομερά παιδιά στο σπίτι", επεσήμανε ο ψυχολόγος Ζάι Ζίνγκ, επικεφαλής της μελέτης, προσθέτοντας: "πολλοί είναι πρώτοι στην τάξη τους και εργάζονται σκληρά για να ικανοποιήσουν τους γονείς τους".

    Οι ευθύνες των γονιών

    Ωστόσο, οι απαιτητικοί γονείς, που λειτουργούν μέσα σ ένα πολύ αυστηρό εκπαιδευτικό σύστημα έχουν επίσης μερίδιο ευθύνης για την κακή συμπεριφορά των παιδιών τους. Και αυτό είτε επειδή τα κάνουν ν' ασφυκτιούν με την υπερβολική τους προσοχή είτε γιατί είναι αδιάφοροι απέναντί τους, απορροφημένοι από τη δουλειά τους, ενώ δε λείπουν κι εκείνοι, που καταφεύγουν στη σωματική τιμωρία.

    Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, στα αστικά κέντρα, όπου οι περισσότερες οικογένειες έχουν ένα παιδί- λόγω του προγράμματος περιορισμού των γεννήσεων- αρκούνται να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για το μοναχοπαίδι τους αντί να το διαπαιδαγωγούν σωστά.

    [04] Αθλητισμός

    "Πράσινη"... καταιγίδα

    3/5/2004 2:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδαςτης 8ης Μαΐου, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έφτασαν στην νίκη με αντιπάλους τον Ακράτητο και την Χαλκηδόνα αντίστοιχα, με τους "πράσινους" να παραμένουν ακλόνητοι στην κορυφή με διαφορά δυο βαθμών από τον "αιώνιο αντίπαλό τους". Ο ΠΑΟ επιβλήθηκε με 5-1 της ομάδας των Άνω Λιοσίων, ενώ στη Νίκαια ο Ολυμπιακός έμεινε με την χαρά της προσωρινής ισοφάρισης του Ακράτητου, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε περισσότερο από τις επιλογές του Νίκου Αλέφαντου παρά από την νίκη του "θρύλου" με 0-1. Ο 65χρονος προπονητής, έκλεψε την παράσταση όταν πέρασε στο 50΄στη θέση του Χούτου τον Γεωργιάδη και δεκαπέντε λεπτά αργότερα άλλαξε τον νεοεισελθέντα μεσοεπιθετικό με τον Καφέ. Αποκορύφωμα του "κρεσέντου" των αλλαγών το 79ο λεπτό που ο Έλληνας τεχνικός άφησε την ομάδα χωρίς επιθετικούς, βγάζοντας από το παιχνίδι τον Νέρο Καστίγιο και περνώντας στη θέση του τον αμυντικό Μαυρογενίδη. Κύριε Νίκο με το συμπάθιο, αλλά αν μην τι άλλο τον Ολυμπιακό "κοουτσάρεις" και όχι ομάδα τέταρτης κατηγορίας για να προσπαθείς να κρατήσεις τη νίκη απέναντι στην Χαλκηδόνα.

    Μάχη στην "ουρά"

    Κατά τ΄ άλλα μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ ο Πανιώνιος βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη την ώρα που Ξρακλής και Χαλκηδόνα έχασαν πολύτιμο έδαφος.

    Στη μάχη της ουράς Άκρατητος, Πανηλειακός και Προοδευτική θα δώσουν μεγάλη μάχη τις δυο τελευταίες αγωνιστικές για την παραμονή τους στην Α΄Εθνική.

    Άρης και Καλλιθέα ξέφυγαν τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους μαθηματικά.

    Αποτελέσματα-βαθμολογία-Σκόρερ

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

    Ξάνθη-ΑΕΚ 1-2, Άρης-Αιγάλεω 1-0, ΟΦΗ-Καλλιθέα 0-0, Χαλκηδόνα-Ολυμπιακός 0-1, Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0, Πανηλειακός-Ιωνικός 2-2, Παναθηναϊκός-Ακράτητος 5-1, Προοδευτική-Ηρακλής 3-2.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 71-Τσάμπιονς λιγκ Ολυμπιακός 69-Τσάμπιονς λιγκ ΠΑΟΚ 56-Τσάμπιονς λιγκ -------------------------------------- Αιγάλεω 51-ΟΥΕΦΑ ΑΕΚ 51-ΟΥΕΦΑ Πανιώνιος 43-ΟΥΕΦΑ ---------------------------------------- Χαλκηδόνα 42 Ηρακλής 38 Ξάνθη 30 ΟΦΗ 28 Ιωνικός 27 Καλλιθέα 26 Αρης 26 ------------------------------------------ Ακράτητος 22-Μπαράζ Πανηλειακός 20-Υποβιβασμός Προοδευτική 20-Υποβιβασμός

    ΣΚΟΡΕΡ

    19 τέρματα: Τζιοβάνι (Ολυμπιακός)

    16 τέρματα: Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    13 τέρματα: Γκέκας (Καλλιθέα), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ)

    11 τέρματα: Σκαρμούτσος (Καλλιθέα)

    10 τέρματα: Μαχλάς (Ηρακλής)

    9 τέρματα: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός)

    8 τέρματα: Αγρίτης (Αιγάλεω)

    [05] Εσωτερικά

    Ψευδορκία καταλόγισε στην Κυριακίδου η υπεράσπιση Ένταση στη δίκη του ΕΛΑ

    3/5/2004 4:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά και της Ειρήνης Αθανασάκη, που αξίωσαν από το δικαστήριο την αυτόφωρη σύλληψη της μάρτυρος, Σοφίας Κυριακίδου, για ψευδορκία. Μάλιστα, ο συνήγορος του κ. Κανά, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε, πως η Κυριακίδου "χρήζει ιατρικής βοήθειας" και απέδωσε όσα καταλογίζει στον πρώην σύζυγό της σε λόγους αντεκδίκησης. Τη σύλληψη της Κυριακίδου απέρριψαν οι δύο εισαγγελείς της έδρας και η πρόεδρος, Ελισάβετ Μπρίλλη, η οποία ανέφερε, ότι δεν γεννήθηκαν υπόνοιες ψευδορκίας για την μάρτυρα, αλλά επιφυλάχθηκε για το μέλλον. Αύριο, η ακροαματική διαδικασία θα συνεχισθεί με το σχολιασμό της κατάθεσης της Κυριακίδου από τους συνηγόρους υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλλιτεχνικές ανησυχίες στη δίκη του ΕΛΑ

    [06] Οικονομία

    Αλλαγές στην τράπεζα Πειραιώς Στην Πειραιώς ο Θ. Πανταλάκης

    3/5/2004 4:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ανάληψη καθηκόντων αντιπρόεδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου από τον πρώην υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρο Πανταλάκη και την αποχώρηση του Ιάκωβου Γεωργάνα από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Την τριάδα κορυφής στην τράπεζα Πειραιώς θα αποτελούν πλέον ο Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και οι Θεόδωρος Πανταλάκης και Μιχάλης Κολακίδης, αντιπρόεδροι και αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι.

    Το προφίλ των κκ Πανταλάκη και Κολακίδη

    Ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, 50 ετών, έχει διατελέσει από το 1996 υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, πρόεδρος αρκετών θυγατρικών της και προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    Έχει εργασθεί ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο όμιλο Ιντεραμέρικαν και είναι πρόεδρος του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών.

    Ο κ. Μιχάλης Κολακίδης, επίσης 50 ετών, ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Τράπεζα Πειραιώς το 2000.

    Έχει εργασθεί ως οικονομικός διευθυντής στον όμιλο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, υπήρξε στέλεχος της Citibank στην Ελλάδα επί 14 χρόνια και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ΕΤΕΒΑ και υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

    [07] Champions League

    Για μια θέση στο όνειρο

    3/5/2004 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια ...στροφή πριν το μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η αδρεναλίνη... χτυπάει κόκκινο. Την Τρίτη στο "Ριαθόρ", η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια θα υποδεχθεί την Πόρτο στην ρεβάνς του 0-0, ενώ την Τετάρτη η Μονακό θα παίξει στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, έχοντας το αβαντάζ του 3-1 από την πρώτη συνάντηση στο ''Λουί Ντε''. Η Λα Κορούνια, έχοντας ενισχυμένη τη ψυχολογία μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα, θέλει να πάρει τη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και συνάμα το εισιτήριο για το "θέατρο των ονείρων".

    Η Τσέλσι από την πλευρά της, θα πρέπει να παίξει φουλ επίθεση αν θέλει να ανατρέψει το 3-1 του πρώτου αγώνα. Η αγγλική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεση της τον τραυματία Ντάμιεν Νταφ, ενώ αντίθετα οι Αντριάν Μούτου, Σκοτ Πάρκερ, Γουίλιαμ Γκαλάς και Κάρλο Κουντιτσίνι είναι στη διάθεση του Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών τους. Από τη Μονακό θ' απουσιάσουν οι τραυματίες Ντάντο Πρσο και Ζερόμ Ροτέν.

    Το πρόγραμμα: Τρίτη 4 Μαϊου 21.45 Κορούνια-Πόρτο

    Τετάρτη 5 Μαϊου 21.45 Τσέλσι-Μονακό

    [08] Ιράκ

    Διχάζει ο έλεγχος της Φαλούτζα

    3/5/2004 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters

    Σε μήλο της έριδος εξελίσσεται η διοίκηση της ιρακινής δύναμης στη Φαλούτζα, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών πεζοναυτών από την πόλη. Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Μάιερς, δήλωσε, πως "η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί" και απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Τζασίμ Μοχάμεντ Σαλέχ, πρώην στρατηγός στο καθεστώς Χουσεΐν. Από την Παρασκευή, οπότε και αποχώρησε ο αμερικανικός στρατός, ο Σαλέχ, βρίσκεται στη Φαλούτζα μαζί με 200 Ιρακινούς στρατιώτες. "Εξετάζουμε τις περιπτώσεις δύο- τριών αξιωματικών και αυτός είναι ένας από αυτούς" είπε ο κ. Μάιερς, διευκρινίζοντας παράλληλα πως, "οι υποψηφιότητες εξετάζονται εξονυχιστικά από την Προσωρινή Διοίκηση στη Βαγδάτη και από τον υπουργό Αμύνης του Ιράκ". Το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου Αμερικανού στρατιωτικού αξιωματούχου, μετέδωσε, ότι τη συνολική διοίκηση της ιρακινής στρατιωτικής δύναμης στη Φαλούτζα ανέλαβε ο Μοχάμεντ Λατίφ, πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος του ιρακινού στρατού. Στο μεταξύ, αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Νατζάφ.

    Συγκρούσεις στη Νατζάφ

    Δύο Ιρακινοί νεκροί, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, και τουλάχιστον 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Νατζάφ. Αντάρτες εκτόξευσαν όλμους και αντάλλαξαν πυρά πολυβόλων στη βάση, όπου βρίσκονται ισπανικά στρατεύματα, στον βιομηχανικό τομέα της πόλης.

    Οι ένοπλοι υποστηρικτές του Σιίτη ριζοσπάστη ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ, εξακολουθούν να ελέγχουν την Νατζάφ, τις γειτονικές πόλεις Κούφα και Κερμπάλα, ενώ οπαδοί του υπάρχουν και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Βαγδάτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκίνησε η αποχώρηση απ' τη Φαλούτζα

    [09] Οικονομία

    Στις 12 Μαϊου η συζήτηση στη Βουλή Αντιπαράθεση για την Οικονομία

    3/5/2004 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολέθριους χειρισμούς και προσπάθεια σπίλωσης της οικονομίας. Καταλόγισε στην κυβέρνηση απραξία όσον αφορά στις τιμές των καυσίμων, οι οποίες όπως σημείωσε είναι εξαιρετικά υψηλές. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν πείθουν κανέναν. "Δεν πέρασαν καλά - καλά δύο μήνες από τις εκλογές και ο κ. Παπανδρέου μας είπε σήμερα ότι για την ακρίβεια, τη φτώχεια, την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνεται η νέα Κυβέρνηση. Δεν πείθει κανέναν "τόνισε. Στο μεταξύ, στις 12 Μαϊου θα διεξαχθεί στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία.

    Μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

    Η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα διεξαχθεί μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

    Όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής, ο Κώστας Καραμανλής τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάζονταν "συστηματικά και μεθοδευμένα" μια ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομίας και εμφανίζονταν ελλείμματα μειωμένα.

    Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντί της δημοσιονομικής εξυγίανσης η χώρα βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα.

    [10] Αθλητισμός

    Πίκρα στην Χαλκηδόνα

    3/5/2004 6:10:00 μμ

    Οι φόβοι επαληθεύθηκαν. Η εντός έδρας ήττα (0-1) από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό σε συνδυασμό με τη νίκη του Πανιωνίου (1-0) επί του ΠΑΟΚ, "γκρέμισαν" την Χαλκηδόνα από την 6η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA απομακρύνοντας τους νεοφώτιστους από το όνειρο της Ευρώπης. Παρά την πικρία τους οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στα δύο τελευταία ματς που απομένουν, παρότι τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για να σωθεί η παρτίδα. "Είμαστε σε δύσκολη θέση, όσον αφορά στην υπόθεση της Ευρώπης. Μένουν δύο ματς και θα επιδιώξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε τη φυσική απογοήτευση και να κοιτάξουμε μπροστά", δήλωσε την Δευτέρα, ο Γιώργος Παράσχος.

    "Εσταζε μέλι" για τον Ανδριόλα

    Ο έμπειρος προπονητής παρά την πικρία του από το τελικό αποτέλεσμα, τόνισε, ότι η ομάδα του παρότι δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, αγωνίστηκε με πάθος και κατάφερε να περιορίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Πρωταθλητή σε παθητικό ρόλο.

    Στα θετικά του αγώνα η παρουσία του νεαρού τερματοφύλακα, Κώστα Ανδριόλα, κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, που έπαιξε χωρίς φόβο απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του, αποκομίζοντας τα ευμενή σχόλια του προπονητή του.

    "Μας ικανοποίησε πλήρως η παρουσία του και σίγουρα το μέλλον του ανήκει. Είναι μικρός και έχει πολλά προσόντα. Αν συνεχίσει με σκληρή δουλειά, το μέλλον του ανήκει", σχολίασε σχετικά ο Γιώργος Παράσχος.

    [11] Εσωτερικά

    Φυλάκιση για το μοιραίο Φάλκον

    3/5/2004 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Κάθειρξη 35 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στο Γιάννη Ανδρουλάκη, πιλότο του μοιραίου Φάλκον, που τον Σεπτέμβριο του 1999 παρέσυρε στον θάνατο 7 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Το δικαστήριο έκρινε τον κ. Ανδρουλάκη ένοχο μόνο επειδή δεν άναψε εγκαίρως την ένδειξη "προσδεθείτε", ενώ τον αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, για την κατηγορία της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του. Επίσης, το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση σε αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, σχετικά με τις κατασκευαστικές ατέλειες και βλάβες, που είχαν διαπιστώσει σε πόρισμά τους οι εμπειρογνώμονες. Εκτός από τον κ. Κρανιδιώτη, στη μοιραία εκείνη πτήση έχασαν τη ζωή τους ο γιος του, Νικόλας, και 5 ακόμα μέλη της αποστολής: οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίνα Ασημακοπούλου και Δημήτρης Πανταζόπουλος, ο εικονολήπτης, Παναγιώτης Πούλος, ο αστυνομικός, Νίκος Ασημακόπουλος, και ο μηχανικός, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

    [12] Εσωτερικά

    Εβδομάδα εξελίξεων και διαβουλεύσεων Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Φαναρίου

    3/5/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ιδιαίτερα κρίσιμη, για τις σχέσεις Ελλαδικής Εκκλησίας-Φαναρίου, είναι η εβδομάδα που άρχισε καθώς εντός των ημερών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει προκειμένου να εξετάσει τη στάση που θα κρατήσει μετά τις αποφάσεις του Πατριαρχείου. Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία του Φαναρίου, για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, σε μία προσπάθεια παγώματος των Προεδρικών Διαταγμάτων για τους πρόσφατα εκλεγμένους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών. Οι Μητροπολίτες Εφέσου, Χρυσόστομος, Περγάμου Ιωάννης, Φιλαδελφείας, Μελίτωνας και Γαλλίας Εμμανουήλ είχαν νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ενώ αυτήν την ώρα συναντώνται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. " Πάντα ελπίζουμε και πάντα απογοητευόμαστε" δήλωσε ο Μητροπολίτης Περγάμου, λίγο πριν τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, δίνοντας το στίγμα της επίσκεψης της πατριαρχικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

    Την Τρίτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

    Μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου με τον Πέτρο Μολυβιάτη.

    Ακολούθως δεν έγιναν δηλώσεις ενώ νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Περγάμου, Ιωάννης, τόνισε ότι ελπίζει στην εξεύρεση λύσης, αλλά όπως άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο διαφαίνεται δύσκολο .

    Η αντιπροσωπεία συναντάται αυτήν την ώρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει την Τρίτη, με τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου θα ζητήσει την καθυστέρηση της υπογραφής των Προεδρικών Διαταγμάτων των νέων μητροπολιτών και θα εξηγήσει και στον πρωθυπουργό , τους λόγους που υπαγόρευσαν την λήψη της πρόσφατης απόφασης του Φαναρίου με την οποία ετέθη σε εφαρμογή διακοπή κοινωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Εμπλοκή στη συνάντηση Παπανδρέου - Αρχιεπισκόπου

    Νωρίτερα, σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση, την κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελλαδική Εκκλησία και το Πατριαρχείο άσκησε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απραξία και μη ανάληψη πρωτοβουλιών.

    "Δε μπορείς να κάθεσαι να παρακολουθείς, όταν ξέρουμε τις συνέπειες του να αφήσουμε να δημιουργηθεί ένα είδος σχίσματος" τόνισε.

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει αφήσει να διαφανεί ότι μπορεί να έχει μεσολαβητικό ρόλο αν της ζητηθεί.

    Στο μεταξύ, εμπλοκή παρουσιάστηκε στη συνάντηση, που όπως ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου θα είχε με τον Αρχιεπίσκοπο την Παρασκευή.

    Η συνάντηση διαψεύστηκε, από το Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη, ο οποίος δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις, θα χαρεί όμως να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου σε ευθετότερο χρόνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθύ το ρήγμα σε Φανάρι - Αρχιεπισκοπή

    Εβδομάδα εξελίξεων στο Εκκλησιαστικό

    Σοβαρή ρήξη στην Εκκλησία

    [13] Υγεία

    Φυσικά δόντια αντί τεχνητών υπόσχονται ερευνητές Πείτε "αντίο" στη μασέλα

    3/5/2004 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- BBC

    Μια νέα επαναστατική μέθοδο για την αντικατάσταση των χαλασμένων δοντιών υπόσχονται ερευνητές στο Κολέγιο King's του Λονδίνου. Αντί, λοιπόν, για ψεύτικα δόντια, οι παθόντες θα μπορούν να αποκτήσουν καινούργια, με τη βοήθεια του DNA. Αν και ακούγεται περίπλοκο, η διαδικασία είναι απλή: χρειάζεται μόνο μια τοπική αναισθησία και περίπου δυο μήνες, έως ότου το καινούριο δόντι αναπτυχθεί κανονικά. Η μέθοδος βασίζεται στα βλαστικά κύτταρα, τα λεγόμενα πολυδύναμα, που μπορούν να διαφοροποιηθούν σχεδόν προς οποιονδήποτε τύπο ιστού. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μοσχεύματα κυττάρων θα εισάγονται στα ούλα και θα αναπτύσσονται σε φυσικά δόντια.

    Με τις ευλογίες του DNA

    Ακολουθώντας τη μέθοδο, οι οδοντίατροι θα μπορούν να απομονώνουν βλαστικά κύτταρα από τον ασθενή, να τα καλλιεργούν στο εργαστήριο και στη συνέχεια να τα εισάγουν στο ούλο, στο σημείο που λείπει το δόντι. Περίπου δύο μήνες αργότερα, ένα νέο, ζωντανό δόντι θα καλύψει το κενό.

    Το κόστος των αναγεννημένων δοντιών εκτιμάται, πως δεν θα υπερβαίνει το κόστος των τεχνητών, το οποίο στη Βρετανία κυμαίνεται από 2.200 έως 2.900 ευρώ.

    Μάλιστα, οι ερευνητές ίδρυσαν την εταιρεία "Οdontis", για να τελειοποιήσουν την πρωτοποριακή μέθοδο και να τη δοκιμάσουν σε ασθενείς, εντός δύο ετών.

    "Βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας μας είναι, ότι ένα ζωντανό δόντι μπορεί να διατηρήσει την υγεία του περιβάλλοντος ιστού πολύ καλύτερα από την τεχνητή προσθετική", ανέφερε στο BBC ο καθηγητής, Πολ Σαρπ, επικεφαλής του τμήματος Κρανιοπροσωπικής Βιολογίας και Βιοϋλικών, στο Οδοντιατρικό Ινστιτούτο του King's.

    Την επιστημονική επιτυχία ήρθε να επιβραβεύσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 742.000 ευρώ (μισό εκατομμύριο λίρες), ως επιχορήγηση για την ολοκλήρωση των ερευνών.

    Και αν με τα νέα αυτά πήρατε θάρρος, μη βιαστείτε να παραβείτε τους κανόνες στοματικής υγιεινής. Συνεχίστε τα βουρτσίσματα και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας!

    Σχετικά Links:

    Κολέγιο King's

    [14] Αθλητισμός

    Και ξαφνικά αλλαγές στη Ν. Σμύρνη

    3/5/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τις έντονες αντιδράσεις των υπευθύνων του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει, η ξαφνική απόφαση της Αστυνομίας να αλλάξει τις θύρες, που θα καθίσουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στον τελικό του Κυπέλλου. Και γι αυτό οι εκπρόσωποι της πειραϊκής ομάδας δεν υπέγραψαν το νέο σχέδιο. Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που έγινε στη ΓΑΔΑ, την Δευτέρα και στην οποία συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας πλευρές. Οι θιγμένοι από αυτή την απόφαση "ερυθρόλευκοι" αντέδρασαν άμεσα και έντονα, μέσω του εκπροσώπου τους, ενώ έκαναν λόγο για αθέτηση της συμφωνίας που υπήρχε από πριν και πρωτοφανή αλλαγή στάσης από την αστυνομία.

    Η δήλωση Μόραλη

    "Την Παρασκευή, όταν η Αστυνομία μας πρότεινε το σχέδιο που είχε αποφασίσει, ήμασταν σίγουροι ότι αυτή ήταν η τελική απόφασή της. Αυτό πιστέψαμε εμείς που συμφωνήσαμε και, φαντάζομαι, ο Παναθηναϊκός που διαφώνησε με το σχέδιο και δεν υπέγραψε. Μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν μας ειδοποίησε κανείς για αλλαγή στο σχέδιο, απλά μας είπαν την Κυριακή το βράδυ για την έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα, όπου και μας ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο.

    Σύμφωνα μ' αυτό ο Παναθηναϊκός παίρνει όλες τις κεντρικές θύρες, ενώ οι δικοί μας φίλαθλοι θα τοποθετηθούν στις θύρες πίσω από τη γωνία του κόρνερ και πίσω από τη γραμμή του άουτ. Εγώ πρώτη φορά στα 10 χρόνια που είμαι σ' αυτό το πόστο βλέπω τέτοια αλλαγή στάσης της Αστυνομίας. Δεν έχει να κάνει τόσο με την απόφαση, αλλά κυρίως με τον τρόπο που έγινε, χωρίς επαρκή εξήγηση και προειδοποίηση.

    Στον Ολυμπιακό δεν είχαν επιτρέψει να έχει φιλάθλους, στον αγώνα του Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τώρα μετά την άρνηση του Παναθηναϊκού να υπογράψει το αρχικό σχέδιο, αλλάζει απόφαση η Αστυνομία και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να πείσουμε τους φιλάθλους μας να επιδείξουν κόσμια συμπεριφορά το Σάββατο το βράδυ", τόνισε με έμφαση ο υπεύθυνος Διαχείρισης Συνδέσμων και Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μόραλης.

    Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο Ολυμπιακός θα πάρει 3.750 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 900 είναι μετά τη γωνία του κόρνερ και τα 2.800 πίσω από τη γραμμή του άουτ.

    Την ίδια ώρα, οι ομόλογοι του "τριφυλλιού" δεν προέβησαν σε καμία απολύτως δήλωση.

    Παράλληλα η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι λόγω της μικρής χωρητικότητας του γηπέδου της Νέας Σμύρνης είναι αδύνατο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του φίλαθλου κοινού των δύο ομάδων όπως είναι απολύτως φυσικό.

    [15] Διεθνή

    Τον στήριξε το Λικούντ Ξέφυγε από τη μομφή ο Σαρόν

    3/5/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters

    Με 62 ψήφους κατά και 46 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, ένα 24ωρο μετά την καταψήφιση του σχεδίου του για μονομερή διαχωρισμό του Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους. Την πρόταση μομφής κατέθεσαν τα κόμματα της ισραηλινής Αριστεράς και οι βουλευτές των Ισραηλινών Πολιτών αραβικής καταγωγής, με την αιτιολογία, πως "η κυβέρνηση έχει αποτύχει πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά". Εμφανώς ανακουφισμένος, ο κ. Σαρόν έσφιξε τα χέρια των βουλευτών του και υποσχέθηκε αλλαγές στο σχέδιο για αποχώρηση των εποίκων από τη Γάζα, προκειμένου να τύχει κομματικής υποστήριξης. Νωρίτερα, βελτιώσεις στο σχέδιο Σαρόν είχε ανακοινώσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Εχούντ Ολμέρτ. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και απομάκρυνσης του υπουργού Οικονομικών, Μπενγιαμίν Νετανιάχου, κύριου αντιπάλου του κ. Σαρόν και υποστηρικτή του "όχι" στο δημοψήφισμα του Λικούντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Όχι" στο σχέδιο Σαρόν


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 May 2004 - 16:51:27 UTC