Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή τροπολογία και διαδηλωτές για ΧΥΤΑ
  • [02] Η Ελλάδα στον κατάλογο εμπορίας ανθρώπων
  • [03] Συνάντηση Πάουελ-Ιακώβου για το Κυπριακό
  • [04] Υπό έλεγχο πυρκαγιά στο εργοστάσιο ''Χόντος Σέντερ''
  • [05] Στάση εργασίας στο ΙΚΑ
  • [06] Επιχείρηση διάσωσης αλιευτικού
  • [07] Κατάθεση Καραμπελιά
  • [08] Μέλη της Τζαμάα Ισλαμίγια, τρείς Ταϊλανδοί
  • [09] Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Στάνισιτς
  • [10] Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Ιράν
  • [11] ''Ξεσπαθώνει'' ο Μπλιξ
  • [12] Δύο νέες συλλήψεις αξιωματικών του Σαντάμ
  • [13] Επεισόδιο στην προπόνηση της Εθνικής
  • [14] Καίνε την ΑΕΚ οι ανανεώσεις
  • [15] Δυσκολεύει η πρόκριση για την Εθνική Ελπίδων
  • [16] Λευκή ισοπαλία για την Εθνική Ελπίδων
  • [17] Aσπίδα κατά του διαβήτη το ποτό
  • [18] Επικίνδυνο το αντικαταθλιπτικό φάρμακο Seroxat
  • [19] Ξύπνησε από την άγρυπνη φροντίδα του συζύγου της
  • [20] Μεταφορά ασθενούς με γερανό

    [01] Στη Βουλή τροπολογία και διαδηλωτές για ΧΥΤΑ

    11/6/2003 11:12:00 πμ

    Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από την Βουλή, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, με αφορμή την συζήτηση της τροπολογίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους χώρους ΧΥΤΑ στην Κερατέα, το Κορωπί, το Γραμματικό, το Πολυδένδρι, τη Φυλή και τη Μάνδρα. Νέα τροπολογία κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τη νοτιοανατολική Αττική, μεταξύ των οποίων και ο Θ. Πάγκαλος και μία βουλευτής του Συνασπισμού, με την οποία διαφοροποιούνται από την κυβερνητική πολιτική για τις νέες τοποθεσίες όπου θα δημιουργηθούν οι ΧΥΤΑ. Στην τροπολογία, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων τους. "Η αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων από τους ΟΤΑ" προβλέπεται στη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λύσει το θέμα μέχρι τον Αύγουστο.

    Νέα τροπολογία για ΧΥΤΑ από 5 βουλευτές ΠΑΣΟΚ

    Με την τροπολογία τους, ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος, οι Κ Βρεττός, Ι. Γιαννάκης και Ηλ. Παπαηλίας, οι οποίοι εκλέγονται στο υπόλοιπο Αττικής, ο Δ.Αλαμπάνος, κάτοικος της περιοχής, και η βουλευτής του ΣΥΝ Ιωάννα Στεργίου, ζητούν να μην γίνει χωματερή στη θέση Βραγόνι Κερατέας.

    Παράλληλα, καλούν το ΥΠΕΧΩΔΕ να υιοθετήσει την πρόταση που είχαν υποβάλει το 1997 οι οκτώ δήμοι της Λαυρεωτικής για τη διαχείριση μόνο των δικών τους απορριμμάτων και όχι αυτών του 1/3, που προβλέπει η τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που συζητείται αυτό το διάστημα στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Προτείνουν, επίσης, την αναγνώριση της Λαυρεωτικής ( Δήμοι Καλυβίων, Κερατέας, Θορικού, κοινότητες Αγ. Κωνσταντίνου, Κουβαρά, Αναβύσσου, Π. Φωκαίας και Σαρωνίδας) ως ξεχωριστή ενότητα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

    Λύση μέχρι τον Αύγουστο θέλει η κυβέρνηση

    H επίμαχη τροπολογία για τους ΧΥΤΑ, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά ορισμένων κατοίκων της Αττικής, προβλέπει έξι τοποθεσίες για την ίδρυση ΧΥΤΑ, τέσσερις στην Ανατολική και δύο στη Δυτική Αττική, καθώς και δύο στα Κύθηρα και δύο στα Αντικύθηρα.

    Πρόκειται για τις παρακάτω τοποθεσίες :

    Στην Ανατολική Αττική, στη θέση ''Μαύρο Βουνό'' Γραμματικού και στη θέση ''Τρύπες'' Πολυδενδρίου. Στη Νοτιοανατολική Αττική, στη θέση ''Βραγόνι'' Κερατέας-Λαυρεωτικής και στη θέση ''Λατομείο Κυριακού'' Κρωπίας. Στη Δυτική Αττική, στη θέση ''Σκαλιστήρι'' Φυλής-Ανω Λιοσίων και στη θέση ''Μελετάνι'' στη Μάνδρα.

    Η θέση του ''Λατομείου Μουσαμά'' όπως αποτυπώνεται με διακεκομμένη γραμμή στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τη ρύθμιση, εγκρίνεται ως κατάλληλη, για την υποδοχή των υπολειμμάτων από τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων της Δυτικής Αττικής.

    Επίσης ορίζονται χώροι υποδοχής στα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα, στη θέση ''Λαχνός'' και στη θέση ''Ποταμός'' στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα στις θέσεις ''Μύλοι'' και 'Κόκκινος Λάκος''.

    Η τροπολογία εκτός τη θέση του ''Ελαιώνα'' Αττικής για την οποία έχουν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι για την ίδρυση και λειτουργία κεντρικού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αλλά και τις θέσεις ''Σχιστό'' Κορυδαλλού, καθορίζει ως κατάλληλες άλλες έξι θέσεις για την εγκατάσταση κεντρικών σταθμών μεταφόρτωσης στις περιοχές: Ελληνικό - Αλιμος, Γλυφάδα, ΒΙΠΑ Κηφισιάς, ΒΙΠΑ Χαμομήλι, Γουδί και στον κόμβο Περιφερειακής Υμηττού - Καισαριανής.

    [02] Η Ελλάδα στον κατάλογο εμπορίας ανθρώπων

    11/6/2003 10:43:00 πμ

    Κατάλογο με 15 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Τουρκία, και τις οποίες κατηγορούν για νωθρότητα στην καταπολέμηση του εμπορίου ανθρώπινων ζωών και της πορνείας, πρόκειται να δημοσιεύσουν οι ΗΠΑ όπως ανακοίνωσαν βράδυ της Τρίτης, Αμερικανοί αξιωματούχοι. Οι χώρες, που θα εγκαλέσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ στην τρίτη ετήσια έκθεσή του για το εμπόριο ανθρώπων, θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να μειωθεί η μη ανθρωπιστική και μη εμπορική βοήθεια που λαμβάνουν από τις ΗΠΑ στην περίπτωση που δεν λάβουν δραστικά μέτρα έως τον Οκτώβριο.

    Εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία, ο κατάλογος περιλαμβάνει το Μπελίσε, τη Βοσνία, την Κούβα, τη Δομηνικανή Δημοκρατία, τη Γεωργία, την Αϊτή, το Καζαχστάν, τη Λιβερία, τη Βιρμανία, τη Βόρειο Κορέα, το Σουδάν, το Σουρινάμ, και το Ουζμπεκιστάν.

    Οι χώρες αυτές μπορεί να αποφύγουν τις κυρώσεις, εάν συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά στον κατάλογο αυτό, κι εάν μέχρι τον Οκτώβριο επιδείξουν καλή θέληση στη μάχη κατά του εμπορίου ανθρώπινης σαρκός.

    Δεκαεννέα ήταν οι χώρες που περιελάμβανε ο κατάλογος το περασμένο έτος, ενώ πολλές από αυτές, στη Μέση Ανατολή και στη νοτιοανατολική Ασία, κατόρθωσαν να βγουν από αυτόν, όπως φερ' ειπείν η Καμπότζη, η Ινδονησία, ο Λίβανος, το Κατάρ, και η Ρωσία, χώρες που κατηγορούνταν επίσης στον τομέα αυτό κι από πολλές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αρμενία, το Μπαχρέιν, η Λευκορωσία, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, έχουν βγει επίσης από τον κατάλογο, ενώ το Ιράκ και το Αφγανιστάν, που περιλαμβάνονταν στον περσινό κατάλογο, έχουν μεταταχθεί πλέον σε μία ειδική κατηγορία.

    [03] Συνάντηση Πάουελ-Ιακώβου για το Κυπριακό

    11/6/2003 8:41:00 πμ

    Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Ιακώβου, με κύριο θέμα συζήτησης την πορεία επίλυσης του Κυπριακού. Όπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κόλιν Πάουελ, πρόκειται να εκφράσει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των ΗΠΑ για επίτευξη συνολικής λύσης στην Κύπρο, στη βάση του σχεδίου του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Κυπριακό είναι ένα θέμα που μάλλον θα συζητηθεί και μεταξύ των κ.κ. Πάουελ και Ανάν στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ΓΓ του ΟΗΕ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αργότερα σήμερα στην Ουάσιγκτον. Χθες Τρίτη, ο Γιώργος Ιακώβου συναντήθηκε με τον Κόφι Ανάν, όπου αποφάσισαν την χαλάρωση των όρων για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

    Επαφές και με Τσέϊνι και Κοντολίζα Ράις

    Αργότερα σήμερα, ο κ. Ιακώβου θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέϊνι και την σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Κοντολίζα Ράις. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, θα έχει σειρά επαφών και με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής Ντένις Χάστερτ.

    Σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) είχε επίσης ιδιαίτερη κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη και πρώην μεσολαβητή για το Κυπριακό Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

    Την Παρασκευή ο κ. Ιακώβου θα μλήσει στο "Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών" της Ουάσιγκτον για την "καταλυτική επίδραση που έχει η διεύρυνση της ΕΕ στην ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο".

    [04] Υπό έλεγχο πυρκαγιά στο εργοστάσιο ''Χόντος Σέντερ''

    11/6/2003 8:22:00 πμ

    Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 05.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μισή ώρα πριν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εργοστάσιο καλλυντικών "Χόντος Σέντερ", στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 187, στη Νέα Ερυθραία. Επί τόπου, έχουν έσπευσαν 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες.

    [05] Στάση εργασίας στο ΙΚΑ

    11/6/2003 9:32:00 πμ

    Νέα στάση εργασίας στην αρχή και στο τέλος κάθε βάρδιας έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Από τα ιατρεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    [06] Επιχείρηση διάσωσης αλιευτικού

    10/6/2003 11:57:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον επιβαίνοντα στο αλιευτικό "Ευαγγελίστρια" του οποίου η τύχη αγνοείται δύο ναυτικά μίλια βόρεια της Φαλκονέρας. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος ένα ναυαγοσωστικό δύο πλωτά του λιμενικού σώματος, δύο φορτηγά, τρία δεξαμενόπλοια, δύο αλιευτικά και ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ρίχνει φωτιστικές φωτοβολίδες.

    [07] Κατάθεση Καραμπελιά

    11/6/2003 11:55:00 πμ

    Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης ξεκίνησε την Τετάρτη, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν. Τον κύκλο των καταθέσεων άνοιξε ο συγγραφέας, Γιώργος Καραμπελιάς, ο οποίος έχει προσέλθει να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κ. Καραμπελιάς κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι "πρόκειται για μια δίκη, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και συζητιέται και υπερατλαντικώς". Ο κ. Καραμπελιάς αναγνώρισε πολιτικά κίνητρα στους κατηγορουμένους, ενώ διευκρίνισε ότι διαφωνεί με τις ενέργειές τους. Ο συγγραφέας, παραδέχτηκε επίσης ότι είχε γνωρίσει κάποιους από τους κατηγορουμένους, όπως τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, όταν ο κατηγορούμενος ήταν φοιτητής στο Παρίσι, τον Θεολόγο Ψαραδέλη, τον οποίο χαρακτήρισε εξαίρετο άνθρωπο, ενώ αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε ότι τον είχε συναντήσει σε φοιτητικές εκδηλώσεις το 1979-1980.

    [08] Μέλη της Τζαμάα Ισλαμίγια, τρείς Ταϊλανδοί

    11/6/2003 10:05:00 πμ

    Μέλη του περιφερειακού τρομοκρατικού δικτύου Τζαμάα Ισλαμίγια ομολόγησαν πως είναι τρεις Ταϊλανδοί που συνελήφθησαν την Τρίτη, ενώ είπαν επίσης πως είχαν σχεδιάσει επιθέσεις κατά ξένων πρεσβειών στην Μπανγκόκ και στα παραθεριστικά θέρετρα της χώρας. "Ομολόγησαν πως είναι μέλη της Τζαμάα", ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, αναφερόμενος στην οργάνωση που φέρεται να ευθύνεται για την πολυαίμακτη επίθεση στο Μπαλί τον περασμένο Οκτώβριο, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 200 άτομα.

    "Δύο από τους υπόπτους ομολόγησαν επίσης πως είχαν σχεδιάσει επιθέσεις εναντίον πρεσβειών στην Μπανγκόκ και σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, όπως το Πουκέτ, στον νότο και στην Πατάγια", νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ, τόνισε άλλος αξιωματικός. Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στην Μπανγκόκ για περαιτέρω ανάκριση.

    [09] Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Στάνισιτς

    11/6/2003 9:53:00 πμ

    Ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, Γιόβιτσα Στάνισιτς μεταφέρεται σήμερα από τη φυλακή του Βελιγραδίου όπου κρατείται, στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΤΡΙ). Ο Στάνισιτς οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο διεθνές αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και επιβιβάστηκε σε τακτική πτήση για τη Χάγη. Πρόκειται για τον τρίτο αξιωματούχο του καθεστώτος Μιλόσεβιτς που μεταφέρεται στο ΤΡΙ τον τελευταίο μήνα, καθώς η Σερβία ενισχύει τη συνεργασία της με το διεθνές δικαστήριο.

    Ο Στάνισιτς έπασχε από έλκος και είχε υποβληθεί σε επέμβαση πριν δύο εβδομάδες. "Η κατάσταση της υγείας του είναι τώρα σταθερή" δήλωσε ο συνήγορός του, Βλάνταν Βούκσεβιτς.

    Ο Στάνισιτς είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο μετά τη δολοφονία του σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίτζιτς, ενώ κύκλοι του ΤΡΙ πιστεύουν ότι θα πείσουν τον Στάνισιτς να καταθέσει σε βάρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    [10] Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Ιράν

    11/6/2003 8:47:00 πμ

    Δια της βίας διέλυσε η αστυνομία του Ιράν, τη νύχτα της Τετάρτης τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό η αντιπολίτευση στη χώρα. Σημαντικές δυνάμεις των ειδικών ομάδων καταστολής, επικουρούμενες από αστυνομικούς με πολιτικά, επιτέθηκαν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την πανεπιστημιούπολη, στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας. Αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία έκανε ευρεία χρήση δακρυγόνων. Με ήχους κλάξον, ή αφήνοντας τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου για να διακόψουν την κυκλοφορία, οι Ιρανοί φώναζαν επί τρεις ώρες συνθήματα κατά της ηγεσίας, αξιώνοντας την απελευθέρωση των ''πολιτικών κρατουμένων'', ή εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους στους φοιτητές, οι οποίοι ενσαρκώνουν την αντίσταση στο Ιράν.

    [11] ''Ξεσπαθώνει'' ο Μπλιξ

    11/6/2003 9:42:00 πμ

    Για "μη στέρεες" πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στις οποίες βασίστηκε ο πόλεμος στο Ιράκ, έκανε λόγο την Τρίτη ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ Χανς Μπλιξ, επικρίνοντας την αμερικανική κυβέρνηση. ''Θα θέλαμε να πιστέψουμε πως με όλα τα δισεκατομμύρια τους που πηγαίνουν στις φωτογραφίες από δορυφόρους, στις υποκλοπές τηλεφώνων κλπ, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να έχουν καλλίτερα αποτελέσματα. Βεβαίως οι Ιρακινοί ήσαν πολύ πονηροί κι από καιρό είχαν μάθει να κρύβουν τα πράγματα. Όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι πληροφορίες τους δεν ήσαν στέρεες. Ίσως οι ίδιοι να νόμιζαν πως ήσαν στέρεες. Όμως αυτό δεν μας οδήγησε σε καλά σημεία'', τόνισε ο Μπλιξ σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Εξάλλου, σε συνέντευξη του στην Γκάρντιαν, ο Μπλιξ χαρακτήρισε "βρομιάρηδες" ορισμένα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών, πάντως δεν κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, αλλά τόνισε ότι ''Ερμήνευαν τα πράγματα που έβλεπαν. Όμως κάποια από αυτά που έβλεπαν δεν ήσαν πραγματικά. Δεν τους κατηγορώ για ανειλικρίνεια. Πίστευαν εκείνα που έβλεπαν. Κι ο Τόνι Μπλερ πίστευε σε εκείνα που έβλεπαν, όμως ορισμένες από τις πληροφορίες τους δεν ήσαν στην ορθή οδό''.

    Ερωτηθείς για τη συμπεριφορά του Σαντάμ και στα εμπόδια που είχε εγείρει στους επιθεωρητές κατά τη δεκαετία του '90, ο Μπλιξ τόνισε πως ο ιρακινός ηγέτης είχε καταληφθεί από την τρέλα της μεγαλομανίας. ''Πιστεύω πως ο Σαντάμ περνιόταν για ένας αυτοκράτορας της Μεσοποταμίας, ένας Ναβοχοδονόσωρ, και πίστευε πως οι επιθεωρητές ήσαν απατεώνες, ανθρωπάρια και δεν μπορούσε να τους βλέπει να πηγαίνουν ένα εκατοστόμετρο πέρα απ΄ότι ζητούσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ'', δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Μπλιξ με αμερικανούς αξιωματούχους

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, που θα εγκαταλείψει επισήμως τη θέση του στα τέλη του μήνα, χαρακτήρισε την Τετάρτη "βρομιάρηδες" ορισμένα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν σταματήσει να τον υπονομεύουν.

    Σε μία έντονη αντιπαράθεση με τους αμερικανούς αξιωματούχους, ο Χανς Μπλιξ τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γκάρντιαν πως έχει "δυσφημιστές στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν βρομιάρηδες δεξιά κι αριστερά που έχουν διαδώσει ανάρμοστα πράγματα για μένα στα μέσα ενημέρωσης".

    Ο Χανς Μπλιξ κατηγορεί επίσης την Ουάσιγκτον πως θεωρεί τον ΟΗΕ ως "ξένη δύναμη", την οποία πολύ θα ήθελε να την δει να εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς να αφήσει ίχνη. Δηλώνει πεπεισμένος ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης "δεν θα ένοιωθαν καθόλου άβολα βλέποντας τον ΟΗΕ να διαλύεται και να χύνεται στον ποταμό Ιστ Ρίβερ", στη Νέα Υόρκη.

    Η Ουάσιγκτον κατά τον Μπλιξ δεν βλέπει τον ΟΗΕ ως έναν θεσμό για να λαμβάνονται αποφάσεις από τα κράτη μέλη του, αλλά ως "ξένο σώμα". Με κύλησαν στη λάσπη, στο "πιο χαμηλό σημείο", απαντά ο Μπλιξ στην ερώτηση εάν ο ίδιος υπήρξε θύμα σκόπιμης συκοφάντησης. "Οι σχέσεις μου με τους Αμερικανούς στο σύνολό τους ήσαν καλές", τονίζει ο Μπλιξ, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τον μεταχειρίσθηκαν όσον αφορά τις επιθεωρήσεις όπλων στο Ιράκ.

    Όμως, έσπευσε να προσθέσει, πως όταν ο πόλεμος άρχισε να διαγράφεται στον ορίζοντα, η Ουάσιγκτον "άσκησε πιέσεις" στους επιθεωρητές για να είναι οι αναφορές τους επιβαρυντικές για το Ιράκ. Ο Μπλιξ προσθέτει πως η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους ήταν εξαιρετικά ενοχλημένη από το γεγονός ότι οι επιθεωρητές "δεν έκαναν λόγο πλέον" για εντοπισμούς βομβών θραυσμάτων, ή πυραύλων όσο πλησίαζε η ώρα του πολέμου.

    Τέλος ο επικεφαλής των επιθεωρητών δηλώνει πως "δεν έχει ιδέα" εάν μπορεί να βρεθούν, κάποτε, στο Ιράκ όπλα μαζικής καταστροφής.

    [12] Δύο νέες συλλήψεις αξιωματικών του Σαντάμ

    11/6/2003 9:20:00 πμ

    Ακόμα δύο πρώην αξιωματούχους του Κόμματος Μπάαθ, που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των 55 πλέον καταζητούμενων Ιρακινών συνέλαβαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από το αμερικανικό κεντρικό επιτελείο. Σε ανακοινωθέν του επιτελείου από την Τάμπα, στη Φλόριδα, αναφέρεται πως στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων έπεσαν ο αντιπρόεδρος του Μπάαθ, Λατίφ Νουσάγιφ αλ Τζάσιμ αλ Ντουλάιμι, και ο ταξίαρχος, Χουσάιν αλ Αουάντι, τοπικού προέδρου του Μπάαθ και μέλος του Χημικού Σώματος.

    Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονταν στην 18η και την 53η θέση αντίστοιχα στον κατάλογο με τους 55 πιο καταζητούμενους Ιρακινούς και ανεβάζουν στους 30 τον αριθμό με τα μέλη του πρώην ιρακινού καθεστώτος, που έχουν συλληφθεί, ή έχουν παραδοθεί στις αμερικανικές δυνάμεις.

    [13] Επεισόδιο στην προπόνηση της Εθνικής

    11/6/2003 10:22:00 πμ

    Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μετά το τέλος της προπόνησης της εθνικής ομάδας. Περίπου 30 οπαδοί του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν έντονα τους διεθνείς παίκτες των "πρασίνων", αλλά και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, τηρώντας την... υπόσχεσή τους να μετατρέψουν την προσπάθεια της εθνικής για πρόκριση στους τελικούς του EURO 2004, σε προσωπική τους υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάτι απόλυτα λογικό αφού κανείς δεν τολμούσε να πιστέψει ότι θα δημιουργηθούν επεισόδια, μόλις 24 ώρες πριν τον αγώνα με την Ουκρανία, που έχει τεράστια σημασία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

    [14] Καίνε την ΑΕΚ οι ανανεώσεις

    11/6/2003 10:17:00 πμ

    Οι πρώτες δύο... αποστολές της νέας διοίκησης της ΑΕΚ στέφθηκαν από επιτυχία. Τόσο ο Βασίλης Λάκης, όσο και ο Θοδωρής Ζαγοράκης συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο "Δικέφαλο" και εντός των ημερών θα κληθούν να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια. Αυτή όμως δεν ήταν παρά μόνο η αρχή, καθώς στη σειρά περιμένουν αρκετοί ακόμα παίκτες.

    Εξι συμβόλαια προς ανανέωση

    Ο Ιλια Ιβιτς, ο Βασίλης Τσάρτας, ο Χρήστος Μαλαδένης, ο Βασίλης Μπορμπόκης, ο Νίκος Κωστένογλου και ο Μιχάλης Καψής έχουν κληθεί από τη διοίκηση της Ενωσης, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβολαίων τους.

    Από την έκβαση αυτών των συζητήσεων, θα εξαρτηθεί πιθανότητα και η κινητικότητα της ΑΕΚ στο μεταγραφικό "παζάρι" αφού, παρά την δεδομένη οικονομική στενότητα, θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά όσων τυχόν φύγουν.

    Στην επικαιρότητα υπάρχει βεβαίως και το θέμα του Ντέμη Νικολαϊδη. Ο σταρ της Ενωσης βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αφού ο Φερνάντο Σάντος τον προορίζει για αντικαταστάτη του Μάριο Ζαρντέλ.

    Τα πάντα εξαρτώνται από τις διαθέσεις του ίδιου του παίκτη, αφού, σε περίπτωση που θελήσει να φύγει στο εξωτερικό, δύσκολα η ΑΕΚ θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο, ιδίως αν έρθει στα χέρια της μια δελεαστική πρόταση.

    Στο μεταξύ, σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις της ENIC με τον Παναγιώτη Κεχαγιά, για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ο επιχειρηματίας κατηγορεί για υπέρογκες απαιτήσεις την αγγλική εταιρία και σήμερα θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου υπόσχεται αποκαλύψεις...

    [15] Δυσκολεύει η πρόκριση για την Εθνική Ελπίδων

    11/6/2003 10:08:00 πμ

    Πολύ δύσκολο γίνεται πλέον το έργο της Εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, για την πρώτη θέση στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην Ουκρανία στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων και μετά από έξι αγωνιστικές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ υστερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την πρωτοπόρο, Ισπανία.

    Ασχημη εμφάνιση με λίγες ευκαιρίες

    Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, λίγο έλειψε η εθνική μας να πιαστεί στον "ύπνο", όταν η κεφαλιά του Γκιούσεφ βρήκε το δοκάρι του Αμπάρη. Το... παρολίγον "σοκ" ανάγκασε την ελληνική ομάδα να γίνει πιο επιφυλακτική και να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να κάνει το παιχνίδι της.

    Αυτό συνέβη στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 39΄, μετά από λάθος των Ουκρανών, ο Παπαδόπουλος πέρασε την ασίστ στον Αγρίτη που πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Ρουντένκο, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση.

    Τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Ρουντένκο ήταν σωστά τοποθετημένος και απομάκρυνε τη βολίδα του Φωτάκη, κρατώντας το "μηδέν" στο ημίχρονο. Το δεύτερο 45λεπτο, ως... φωτοτυπία του πρώτου, ξεκίνησε με δοκάρι της Ουκρανίας. Με τον ίδιο παίκτη (Γκιούσεφ), τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) και την εθνική μας να στέκεται για ακόμη μία φορά τυχερή.

    Στο 59΄ σωστά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Ρουντένκο το γκολ του Παπαδόπουλου, ενώ στο 65΄ ο Φωτάκης άφησε "άγαλμα" (για πρώτη φορά απόψε) τον Ρουντένκο, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

    Οσο περνούσε ο χρόνος, οι απουσίες των τιμωρημένων Αμανατίδη και Βάλλα γίνονταν ολοένα και πιο εμφανείς, αφού έλειπε η αυτοπεποίθηση στην επίθεση και η σιγουριά στην άμυνα που εμπνέουν οι δύο άσοι.

    Ούτε η αντικατάσταση του Ανέστη Αγρίτη με τον Παντελή Καπετάνο έφερε αποτέλεσμα για την εθνική, που θα πρέπει σίγουρα να νιώθει τυχερή, αφού στο 89΄ η Ουκρανία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ρόταν, μόνος του με τον Αμπάρη, πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

    ΕΛΛΑΣ: Αμπάρης, Γαλανόπουλος, Τσιώλης (56΄ Λαγός), Μώρας, Κουλουχέρης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης (63΄ Χρυσάφης), Φωτάκης, Παπαδόπουλος, Γουνδουλάκης, Αγρίτης (76΄ Καπετάνος)

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρουντένκο, Στόγιαν, Γιαντσένκο (46΄ Κουκόφ), Κουμαρνίτσκι, Γκάι, Μπιέλικ, Ρόταν, Γκιούσεφ, Γουμένιουκ, Μπιτνένκο, Μπαλαμπάνοφ (67΄ Βορομπέι) Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένκα (Πορτογαλία)

    Κίτρινες: Αγρίτης, Βύντρα, Λαγός, Μπιέλικ, Γιαντσένκο, Γουμένιουκ.

    [16] Λευκή ισοπαλία για την Εθνική Ελπίδων

    10/6/2003 11:57:00 μμ

    Πολύ δύσκολο γίνεται πλέον το έργο της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην Ουκρανία στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων και μετά από έξι αγωνιστικές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ υστερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την πρωτοπόρο, Ισπανία.

    Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, λίγο έλειψε η εθνική μας να πιαστεί στον "ύπνο", όταν η κεφαλιά του Γκιούσεφ βρήκε το δοκάρι του Αμπάρη. Το... παρολίγον "σοκ" ανάγκασε την ελληνική ομάδα να γίνει πιο επιφυλακτική και να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να κάνει το παιχνίδι της.

    Αυτό συνέβει στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 39΄, μετά από λάθος των Ουκρανών, ο Παπαδόπουλος πέρασε την ασίστ στον Αγρίτη που πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Ρουντένκο, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Ρουντένκο ήταν σωστά τοποθετημένος και απομάκρυνε τη βολίδα του Φωτάκη, κρατώντας το "μηδέν" στο ημίχρονο.

    Το δεύτερο 45λεπτο, ως... φωτοτυπία του πρώτου, ξεκίνησε με δοκάρι της Ουκρανίας. Με τον ίδιο παίκτη (Γκιούσεφ), τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) και την εθνική μας να στέκεται για ακόμη μία φορά τυχερή. Στο 59΄ σωστά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Ρουντένκο το γκολ του Παπαδόπουλου, ενώ στο 65΄ ο Φωτάκης άφησε "άγαλμα" (για πρώτη φορά απόψε) τον Ρουντένκο, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

    Όσο περνούσε ο χρόνος, οι απουσίες των τιμωρημένων Αμανατίδη και Βάλλα γίνονταν ολοένα και πιο εμφανείς, αφού έλειπε η αυτοπεποίθηση στην επίθεση και η σιγουριά στην άμυνα που εμπνέουν οι δύο άσοι. Ούτε η αντικατάσταση του Ανέστη Αγρίτη με τον Παντελή Καπετάνο έφερε αποτέλεσμα για την εθνική, που θα πρέπει σίγουρα να νιώθει τυχερή, αφού στο 89΄ η Ουκρανία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ρόταν, μόνος του με τον Αμπάρη, πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

    ΕΛΛΑΔΑ: Αμπάρης, Γαλανόπουλος, Τσιώλης (56΄ Λαγός), Μώρας, Κουλουχέρης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης (63΄ Χρυσάφης), Φωτάκης, Παπαδόπουλος, Γουνδουλάκης, Αγρίτης (76΄ Καπετάνος)

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρουντένκο, Στόγιαν, Γιαντσένκο (46΄ Κουκόφ), Κουμαρνίτσκι, Γκάι, Μπιέλικ, Ρόταν, Γκιούσεφ, Γουμένιουκ, Μπιτνένκο, Μπαλαμπάνοφ (67΄ Βορομπέι) Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένκα (Πορτογαλία) Κίτρινες: Αγρίτης, Βύντρα, Λαγός, Μπιέλικ, Γιαντσένκο, Γουμένιουκ

    [17] Aσπίδα κατά του διαβήτη το ποτό

    11/6/2003 10:45:00 πμ

    Οι νέες γυναίκες που καταναλώνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ, μια το πολύ δύο μπύρες την ημέρα, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη ενηλίκων, από ότι άλλες που δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής μελέτης που δόθηκε τη Τρίτη στη δημοσιότητα. Τα συμπεράσματα αυτά, στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές του Ρόγιαλ Φρι και των Ιατρικών Σχολών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Χάρβαρντ, βασίζονται στη μελέτη 109.690 γυναικών ηλικίας 25 έως 42 χρόνων που μετείχαν στην έρευνα και καταγράφετο η πορεία της υγείας τους από το 1989 και για 10 συνεχή χρόνια. Κατά τη διάρκεια της έρευνας 935 γυναίκες εκδήλωσαν διαβήτη ενηλίκων.

    Από την έρευνα προέκυψε ότι σε σύγκριση με αυτές που δεν καταναλώνουν καθόλου ποτό η κατανάλωση 0,1 έως 4,9 γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως, ποσό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από ένα μπουκάλι μπύρα, συμβάλλει κατά 20% στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη ενηλίκων.

    Οι γυναίκες που καταναλώνουν από 5 έως 14,9 γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως, τουλάχιστον ένα μπουκάλι μπύρα, το ποσοστό προστασίας απέναντι στο διαβήτη αυξάνεται σε 33% και γι αυτές που καταναλώνουν από 15 έως 29,9 γραμμάρια αλκοόλ το ποσοστό αυξάνεται σε 58%.

    Ωστόσο αυτές που καταναλώνουν περισσότερο από 30 γραμμάρια αλκοόλ ημερησίως μειώνουν το ποσοστό εκδήλωσης διαβήτου σε 22%.

    Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το κοινό δεν πρέπει να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας ως ευκαιρία για επιπλέον κατανάλωση αλκοόλ γιατί η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ εμπεριέχει άλλους κινδύνους.

    Η μελέτη δημοσιεύεται στα Αρχεία της Εσωτερικής Ιατρικής.

    [18] Επικίνδυνο το αντικαταθλιπτικό φάρμακο Seroxat

    11/6/2003 10:03:00 πμ

    Η βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και προϊόντων Υγείας προειδοποίησε τη Τρίτη, πως το διαδεδομένο αντικαταθλιπτικό Seroxat, δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα μικρότερα των 18 ετών. Η χρήση του φαρμάκου αυτού, που παράγεται από την εταιρία GlaxoSmithKline Plc, αυξάνει τις τάσεις αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας σε ασθενείς αυτής της ηλικιακής ομάδας, αναφέρει η υπηρεσία σύμφωνα με καινούργια στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες. Συγκεκριμένα έπειτα από κλινικές δοκιμές προέκυψε πως συμπεριφορές αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας ήταν από 1,5 ως 3,2 φορές συχνότερες σε ομάδες νέων κάτω από 18 ετών στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο σε σύγκριση με άλλες όμάδες νέων ίδια ηλικίας που πήραν εικονικά φάρμακα.

    Αν και επισήμως δεν επιτρέπεται να συνταγογραφείται το φάρμακο αυτό σε παιδιά και εφήβους, πολλοί γιατροί το χορηγούν.

    Στη Βρετανία το 2002 εκδόθηκαν τέσσερα εκατομμύρια συνταγές Seroxat από τις οποίες οι 8.000 αφορούσαν εφήβους.

    Οι πωλήσεις του Seroxat, γνωστού ως Paxil στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφτασαν το 2002 τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.

    Το αντικαταθλιπτικό αυτό ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Prozac.

    Πριν από δύο χρόνια, δικαστήριο του Γουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ επιδίκασε αποζημίωση 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε οικογένεια ασθενούς που, ενώ ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή με το φάρμακο αυτό σκότωσε τη σύζυγο, την κόρη και την εγγονή του και μετά αυτοκτόνησε.

    [19] Ξύπνησε από την άγρυπνη φροντίδα του συζύγου της

    11/6/2003 10:54:00 πμ

    Μια γυναίκα συνήλθε μετά από 4 χρόνια σε κώμα χάρη στην συνεχή και άγρυπνη φροντίδα του αφοσιωμένου συζύγου της. Ο Λι Ζονγκίου τα τελευταία 4,5 χρόνια είχε εγκατασταθεί στο νοσοκομείο της Σανγκάης για να φροντίζει και να βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως δίπλα στη σύζυγο του Τζιν η οποία είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις όταν έπεσε από το ποδήλατό της το Νοέμβριο του 1998, γραφεί η εφημερίδα South China Morning Post. Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι υπήρχαν ελάχιστες ελπίδες να αναρρώσει η Τζιν, αλλά ο συνταξιούχος στρατιωτικός σύζυγος της αρνήθηκε να φύγει από δίπλα της. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία για εγκαύματα που υπέστη από καυτό νερό για να μην την αφήσει ούτε μια νύχτα μόνη της.

    Δεν έπαψε να ελπίζει πως η σύζυγός του θα επανερχόταν

    Η αφοσίωση του Λι ανταμείφθηκε αυτόν τον μήνα όταν εκείνη ξύπνησε ξαφνικά, του χαμογέλασε και τον χαιρέτισε κουνώντας ελαφρά το χέρι της.

    Τώρα πλέον η Τζιν μπορεί να κουνά το αριστερό μέρος του σώματός της και να επικοινωνεί με νοήματα. Ο Λι, που είναι παντρεμένος με την Τζιν από το 1967, δήλωσε ότι ποτέ δεν έπαψε να ελπίζει πως η σύζυγός του θα επανερχόταν.

    '' Μετά από 29 χρόνια υπηρεσίας στο στρατό έχω μάθει να επιμένω σε κάτι που πιστεύω πραγματικά'', δηλώνει ο Λι.

    '' Πριν από το ατύχημα της γυναίκας μου δεν πίστευα ότι ήμουν κάτι σημαντικό, τώρα όμως ξέρω ότι έχω να ολοκληρώσω ένα πολύ σημαντικό έργο. Να την φροντίζω μέχρι να αποθεραπευτεί'', κατέληξε ο Λι.

    [20] Μεταφορά ασθενούς με γερανό

    11/6/2003 9:42:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Μια γαλλίδα βάρους 265 κιλών, που είχε να βγει από το σπίτι της έξι χρόνια μεταφέρθηκε με γερανό στο νοσοκομείο, από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η 49χρονη γυναίκα αρρώστησε σοβαρά την Κυριακή αλλά είναι τόσο μεγαλόσωμη που ήταν αδύνατο να μεταφερθεί με συμβατικά μέσα, όπως φορείο ή αναπηρική καρέκλα στο νοσοκομείο. Για το λόγο αυτό κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Μπριέ σιρ λ' Εσκό. Χρειάσθηκαν 30 πυροσβέστες και έξι ώρες για να την μεταφέρουν από το διαμέρισμα της που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας.

    '' Μετά από 28 χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα είναι η πρώτη φορά που μου τυχαίνει μια τέτοια επιχείρηση. Χρειάσθηκε να σπάσουμε το παράθυρο για να την βγάλουμε'', δήλωσε εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

    Η 49χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, που υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 June 2003 - 9:43:21 UTC