Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός από την εφαρμογή στην Ελλάδα του ''Leader+''
  • [02] ΠΑΟΚ: Κανονικά ο Οκκάς με Καλλιθέα
  • [03] Καμπανάκι FIFA για την Παναχαΐκη
  • [04] Σοβαρός ο τραυματισμός του Ντελ Πιέρο

    [01] Προβληματισμός από την εφαρμογή στην Ελλάδα του ''Leader+''

    4/2/2003 8:15:00 μμ

    ''Αδιαφανή και ανερμάτιστη'' χαρακτηρίζει την εφαρμογή από τους ελληνικούς φορείς, του κοινοτικού προγράμματος ''Leader+'' για την αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη του εδάφους, τη σύνδεσή του με αγροτικές καλλιέργειες, τη διαχείριση δασών κλπ., ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, επικαλούμενος απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του, αναφέρει ότι ''εμφανίζεται η ΕΕ να χρηματοδοτεί εις διπλούν για τα ίδια έργα διαφορετικούς φορείς και σε ορισμένες περιπτώσεις αναρμόδιους'', όπως για παράδειγμα κυνηγετικούς συλλόγους.

    Aμφισβητήσιμη η ελληνική νομοθεσία για την κυνηγετική περίοδο

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, όσον αφορά την οδηγία για ''διατήρηση των άγριων πτηνών'', θέμα για το οποίο έχει διαβιβάσει και αιτιολογημένη γνώμη στις 19 Δεκεμβρίου 2002, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ουσιαστικά προστατευόμενες περιοχές.

    Αναφέρει επίσης ότι η ελληνική νομοθεσία για την κυνηγετική περίοδο είναι ''αμφισβητήσιμη'' και υπάρχει σχετική προσφυγή της Επιτροπής για το ζήτημα αυτό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σημειώνει ακόμη ότι το πρόγραμμα ''Leader +'' αφορά τον τοπικό πληθυσμό και όχι άλλες κατηγορίες όπως οι κυνηγοί, που βρίσκονται περιστασιακά στις περιοχές αυτές.

    [02] ΠΑΟΚ: Κανονικά ο Οκκάς με Καλλιθέα

    4/2/2003 9:34:00 μμ

    Ξαναμπαίνει σταδιακά στο πρόγραμμα προετοιμασίας ο Γιαννάκης Οκκάς, που θέλει να ξεπεράσει ανώδυνα το μικρό πρόβλημα στον γοφό του. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής γυμνάστηκε σήμερα με βάρη και τροχάδην και φυσικά δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στον αγώνα με την Καλλιθέα. Κανονικά προπονήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ενώ δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί αντίπαλος για φιλικό αγώνα μέσα στην εβδομάδα, λόγω των καιρικών συνθηκών και της κατάστασης των γηπέδων στη Θεσσαλονίκη.

    Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έχει σαν θέματα ημερήσιας διάταξης την συγκρότηση νέου διοικητικού σχήματος, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την έγκριση του ισολογισμού. Το ενδιαφέρον συνίσταται στην αλλαγή προσώπων στο δ.σ. όπου προαλείφονται αλλαγές.

    Σήμερα τέλος, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας στην ΕΠΑΕ για την πρόθεση της Καλλιθέας να διαθέσει τα 800 εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα σε σχετικά υψηλές τιμές. Τουλάχιστον για τα μισά από αυτά, που θα έχουν ονομαστική τιμή 20 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν τιμή 15 ευρώ.

    [03] Καμπανάκι FIFA για την Παναχαΐκη

    4/2/2003 9:22:00 μμ

    Ολα του ποδοσφαίρου δύσκολα αυτές τις ημέρες και η Παναχαΐκή ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό για χρέη. Την εφαρμογή του άρθρου 3 (βλ. υποβιβασμός), για χρέη του αχαϊκού συλλόγου προς την ΑΕΚ Λάρνακας σχετικά με τη μεταγραφή του Λάζαρου Ιακώβου, ζήτησε σήμερα Τρίτη η FIFA από την ΕΠΟ. Το σχετικό έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας, Ουρς Λίνζι, έφτασε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ. Η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει ότι η Παναχαϊκή είχε συμφωνήσει να καταβάλει στον σύλλογο της Λάρνακας 278.000 Ευρώ για τη μεταγραφή του Ιακώβου, ποσό που έπρεπε να έχει εξοφληθεί έως τις 17 Μαϊου 2002, κατόπιν διακανονισμού.

    Εως τώρα, η ΑΕΚ Λάρνακας έχει πάρει από την Παναχαϊκή μόνο 101.000 Ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο ελληνικός σύλλογος χρωστά 177.000 Ευρώ, συν τους τόκους που ανέρχονται σε 10%.

    "Δεν έχουμε πλέον άλλη λύση από το να σας ζητήσουμε την εφαρμογή του άρθρου 3 που συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία που συντάχθηκε και υπογράφηκε από τις δύο πλευρές", αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της FIFA.

    Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Λάζαρος Ιακώβου φορούσε τη φανέλα της Παναχαϊκής από το καλοκαίρι του 1998 έως τον Μάιο του 2000, ενώ ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αρης Λουκόπουλος υποστηρίζει ότι ο σύλλογος χρωστά μόνο 50.000 Ευρώ στην ΑΕΚ Λάρνακας.

    [04] Σοβαρός ο τραυματισμός του Ντελ Πιέρο

    4/2/2003 9:40:00 μμ

    Ασχημα ήταν τα νέα για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στο Κυριακάτικο ματς με την Αταλάντα. Ο επιθετικός της Γιουβέντους έχει υποστεί θλάση στο αριστερό πόδι και οι γιατροί συνέστησαν πλήρη ξεκούραση για διάστημα πέντε εβδομάδων και σταδιακή επανένταξη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, κάτι που αναμένεται να κρατήσει τον 28χρονο επιθετικό εκτός αγώνων για περίπου δύο μήνες. Ο Ντελ Πιέρο, χάνει πιθανότατα τα υπόλοιπα παιχνίδια της δεύτερης φάσης του τσάμπιονς λιγκ, αλλά και σημαντικό μέρος του καμπιονάτο, που βρίσκεται μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 February 2003 - 21:52:44 UTC