Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανεργατική απεργία για το ασφαλιστικό
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Ζαν Λικ Ντεάν
  • [03] Επίσκεψη Παπαντωνίου στη Γιουγκοσλαβία
  • [04] ''Παράπονα'' εργαζομένων ηλεκτρονικών παιχνιδιών
  • [05] Διακλαδική άσκηση ''Σάρισα 2002''
  • [06] Επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ
  • [07] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [08] Εισαγγελέας για τα δάνεια με κάρτες
  • [09] Έδρα για το Champions League η Ριζούπολη
  • [10] Οι εκλεκτοί του Ιωαννίδη για το Αλάσιο Καπ
  • [11] Πέθανε ο αμερικανός συνθέτης Ραλφ Σέιπι
  • [12] Πάω για μπάνιο: Καρχαριοαπωθητικό πήρες;

    [01] Πανεργατική απεργία για το ασφαλιστικό

    18/6/2002 9:50:00 πμ

    Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά με αφορμή τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό και το Μετρό. Στις 10.30 οι εργαζομενοι θα συγκεντρωθουν στο Πεδίον του Αρεως και θα ακουλουθήσει πορεία στη Βουλή. Προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις ακτοπλοϊκές και εναέριες συγκοινωνίες. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για τις 21, 25 και 28 Ιουνίου.

    Σήμερα και την Παρασκευή 21 Ιουνίου, μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα ιατρεία και τα νοσοκομεία του Ιδρύματος.

    Μαζί με τους γιατρούς του ΙΚΑ, κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι γιατροί των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, πραγματοποιώντας 48ωρες απεργίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Ιουνίου.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία, για σήμερα και την Τετάρτη, προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

    Τα σωματεία αξιωματικών και ναυτεργατών της πορθμιακής γραμμής Ρίου-Αντιρρίου ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους συμμετέχουν στη 48ώρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΠΝΟ, από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

    Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά από πλοία ασφαλείας.

    Επίσης, την Τετάρτη, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την ίδια ημέρα θα απεργήσουν οι συνάδελφοί τους στη Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ουγγαρία αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αεροναυτιλίας, που προβλέπεται από το σχέδιο "Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός".

    Λόγω της στάσης Εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Συνδικάτων για το Ασφαλιστικό, η ΝΕΤ 105,8 δεν θα μεταδώσει Δελτία Ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από αυτή την ώρα έως και τη 1:00 το μεσημέρι.

    Στην απεργιακή κινητοποίηση είναι πιθανό να συμμετάσxουν και εργαζόμενοι στην έδρα του Eurocontrol, του πανευρωπαϊκού οργάνου που ελέγxει την εναέρια κυκλοφορία.

    Κατάληψη του Υπ. Εθνικής Οικονομίας από απεργούς

    Ομάδα της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ κατέλαβε στις 05.45 το Yπουργείο Εθνικής Οικονομίας αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς, στην πλατεία Συντάγματος.

    Η ομάδα του ΠΑΜΕ, από περίπου 300 μέλη, αφού εισέβαλε στο Υπουργείο, τοποθέτησε ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του Υπουργείου επί της πλατείας Συντάγματος, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

    Στο Yπουργείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και γίνονται διαπραγματεύσεις με την ομάδα του ΠΑΜΕ ώστε να σταματήσει η κατάληψη.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Ζαν Λικ Ντεάν

    18/6/2002 10:21:00 πμ

    Συνάντηση θα έχει σήμερα στις 14:30 ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον αντιπρόεδρο της Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης, πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Ζαν Λικ Ντεάν. Επίσης, συνεδριάζει στις 11.00 το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

    [03] Επίσκεψη Παπαντωνίου στη Γιουγκοσλαβία

    18/6/2002 10:04:00 πμ

    Ο Υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του και άλλα μέλη της ηγεσίας της χώρας. Αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι στη Σλοβενία.

    [04] ''Παράπονα'' εργαζομένων ηλεκτρονικών παιχνιδιών

    18/6/2002 10:42:00 πμ

    Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη λειτουργία τους και απειλούν με προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επίσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εκμίσθωσης Η/Υ θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα, συγκέντρωση στην Πλατεία Ναυαρίνου, στη Θεσσαλονίκη.

    [05] Διακλαδική άσκηση ''Σάρισα 2002''

    18/6/2002 10:18:00 πμ

    Η τελευταία φάση της διακλαδικής άσκησης "Σάρισα 2002" πραγματοποιείται σήμερα στις περιοχές Κόλπου Ορφανού και Ασκού- Προφήτη στη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά δοκιμή εφαρμογής της νέας δομής διοικήσεως των ενόπλων δυνάμεων και της διακλαδικότητας στο στράτευμα. Την άσκηση παρακολουθεί ο Υφυπουργός Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο οποίος και την διευθύνει και οι αρχηγοί στρατού και αεροπορίας, καθώς και πολλοί στρατιωτικοί ακόλουθοι.

    [06] Επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ

    18/6/2002 10:17:00 πμ

    Iσραηλινούς μαθητές και εργαζόμενους μετέφερε το αστικό λεωφορείο το οποίο ανατίναξε παλαιστίνιος καμικάζι σήμερα το πρωί στη δυτική Ιερουσαλήμ. Τραγικό θάνατο βρήκαν 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 40, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο καμικάζι ανατινάχτηκε μέσα σε αστικό λεωφορείο που κατευθυνόταν στο προάστιο Γκίλο της Ιερουσαλήμ. Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που το λεωφορείο περνούσε από εμπορικό κέντρο.

    Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα το λεωφορείο να καταστραφεί ολοσχερώς.

    "Πρόκειται για μιά πολύ, πολύ άσχημη επίθεση. Υπάρχουν 14 νεκροί", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Μάικι Λεβί.

    "Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν πολλοί μαθητές στο λεωφορείο. Είδα το όχημα να τινάζεται στον αέρα. Ανησυχώ πολύ", δήλωσε ο Ρούθι Αλμαλιάχ, δάσκαλος σε γειτονικό σχολείο.

    Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε σκηνές φρίκης από τον τόπο της τραγωδίας.

    Διαμελισμένα πτώματα μέσα σε λίμνες αίματος γύρω και μέσα στα συντρίμμια του λεωφορείου.

    Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

    Ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι ισραηλινές αρχές επέρριψαν την ευθύνη στην Παλαιστινιακή Αρχή.

    Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιείται στην Ιερουσαλήμ από τις 12 Απριλίου.

    Η ισραηλινή αστυνομία ήταν σε κατάσταση επιφυλακής καθώς είχε πληροφορίες ότι παλαιστίνιοι καμικάζι ετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Προειδοποιεί ο Σαρόν ότι θα αντιταχθεί στην παλαιστιναική τρομοκρατία

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν καταδίκασε τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και προειδοποίησε ότι θα αντιταχθεί στην "παλαιστινιακή τρομοκρατία".

    " Αυτό το τρομερό πράγμα που βλέπουμε είναι η συνέχιση της παλαιστινιακής τρομοκρατίας και πρέπει να αντιταχθούμε και να την αντιπαλαίψουμε,αυτό πρέπει να κάνουμε", τόνισε ο Σαρόν επισκεπτόμενος τον τόπο της επίθεσης.

    Περιφρουρούμενος από σωματοφύλακες και αστυνομικούς ο Σαρόν πέρασε μπροστά από τις σορούς των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης και εξέτασε τα συντρίμμια του λεωφορείου.

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Σαρόν επισκέπτεται τον τόπο όπου έχει εκδηλωθεί επίθεση αυτοκτονίας.

    [07] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    18/6/2002 10:14:00 πμ

    Συνάντηση έχει σήμερα στις 5 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών. Η συνάντηση πρόκειται να γίνει παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο, ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Επίσης, ο Αλβάρο ντε Σότο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τον Γ.Γ του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφορικά με την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στις τέσσερις βασικές πτυχές, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο Κόφι Ανάν. Οι συνομιλίες προγραμματίζεται να συνεχιστούν ως τις 28 Ιουνίου.

    [08] Εισαγγελέας για τα δάνεια με κάρτες

    18/6/2002 10:11:00 πμ

    Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για τη σύναψη καταναλωτικών δανείων από τράπεζες, κυρίως με χρήση πιστωτικών καρτών, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Σωτήρης Μπάγιας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και καταγγελίες της ΕΚΠΟΙΖΩ οι Τράπεζες θέτουν όρους που παραβιάζουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες έχουν κριθεί καταχρηστικοί.

    Μεταξύ των όρων είναι και εκείνοι που αφορούν το ύψος του επιτοκίου κ.α.

    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγελλόπουλος, ο οποίος έλαβε εντολή να ερευνήσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων και να εξακριβώσει εάν στην υπόθεση διαπράττονται αδικήματα όπως αυτά της τοκογλυφίας και της αισχροκέρδειας.

    [09] Έδρα για το Champions League η Ριζούπολη

    18/6/2002 8:50:00 πμ

    Το "θρίλερ" στον Ολυμπιακό με το θέμα του γηπέδου, ολοκληρώνεται σήμερα με τον πρωταθλητή Ελλάδας να επιλέγει την Ριζούπολη και για τα παιχνίδια του Champions League. Μετά το "πράσινο φως" που είχε ανάψει το κλιμάκιο της ΤΕΑΜ και ο εκπρόσωπος της UEFA, Μαρκ Βουιμό, που επισκέφθηκαν το γήπεδο, οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν να δηλώσουν στην UEFA τη Ριζούπολη ως έδρα τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Aπό εκεί και πέρα θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου εντός του χρονοδιαγράμματος.

    Ο Ολυμπιακός έχει στη διάθεσή του περίπου δύο μήνες για να μεταμορφώσει τη Ριζούπολη σε μια έδρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

    Η UEFA θα επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στις 18-19 Ιουλίου και αναμένεται στα μέσα Αυγούστου να κάνει την τελική της επίσκεψη για να δώσει την οριστική έγκριση.

    [10] Οι εκλεκτοί του Ιωαννίδη για το Αλάσιο Καπ

    18/6/2002 8:43:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Μια ακόμη ευκαιρία για πειραματισμούς θα έχει ο Γιάννης Ιωαννίδης το τριήμερο 19-21 Ιουνίου, οπότε και η Εθνική μας ομάδα θα πάρει μέρος στο τουρνουά "Αλάσιο" Καπ, που θα διεξαχθεί στη Γένοβα, με τη συμμετοχή της Τσεχίας της Ιταλίας και της Λιθουανίας. Νέα πρόσωπα στην Εθνική θα είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Περικλής Δορκοφίκης, ενώ θα ξεκουραστούν οι Δήμος Ντικούδης, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Νίκος Ζήσης και Χρήστος Ταπούτος.

    Αναλυτικά οι "13" εκλεκτοί του Ιωαννίδη:

    Δημήτρης Διαμαντίδης 1980 193 γκαρντ Νίκος Χατζηβρέττας 1977 195 γκαρντ Θοδωρής Παπαλουκάς 1977 200 γκαρντ Μιχάλης Πελεκάνος 1981 197 γκαρντ Γιώργος Σιγάλας 1971 200 φόργουορντ Αντώνης Φώτσης 1981 209 φόργουορντ Περικλής Δορκοφίκης 1980 208 φόργουορντ Κώστας Τσαρτσαρής 1979 206 φόργουορντ Αρτέμης Κούβαρης 1975 216 σέντερ Κώστας Χαρίσης 1979 212 σέντερ Παντελής Παπαϊωακείμ 1975 206 φόργουορντ Μανώλης Παπαμακάριος 1980 189 γκαρντ Ανδρέας Γλυνιαδάκης 1981 214 σέντερ

    [11] Πέθανε ο αμερικανός συνθέτης Ραλφ Σέιπι

    18/6/2002 10:02:00 πμ

    Ο συνθέτης Ραλφ Σέιπι, που περιέγραφε τις συνθέσεις του ως "ο γάμος του συνειδητού με το ασυνείδητο", πέθανε την Κυριακή στο Σικάγο σε ηλικία 81 χρόνων. Ο Σέιπι πέθανε απο νεφρική ανεπάρκεια και συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Σικάγου, όπου και δίδασκε επί 27 συνεχή χρόνια μέχρι το 1991 που συνταξιοδοτήθηκε.

    Ο Σέιπι εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών το 1994 και είχε κερδίσει δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο του ιδρύματος ΜακΑρθρουρ για τις ιδιοφυίες το 1982.

    Ο Σέιπι γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια, όπου οι σπουδές του σταμάτησαν με την αποφοίτηση του απο το Λύκειο.

    Είχε αρχίσει να σπουδάζει βιολί και σε ηλικία 21 χρόνων ήταν συνεργαζόμενος μαέστρος στη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας. Στη δεκαετία του '40 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου απέκτησε τη φήμη του ευαίσθητου αφαιρετικού εξπρεσιονιστή βιολονίστα, συνθέτη και δασκάλου.

    Είχε συνθέσει περισσότερα απο 200 έργα και στις αρχές του χρόνου κυκλοφόρησε το βιβλίο του " Οι βασικές αρχές στη μουσική σύνθεση". Όπως δήλωσε η χήρα του Ελσα Τσάρλεστον, ο Σέιπι συνέθετε μεχρι λίγες μέρες πριν το θάνατό του.

    Το ζευγάρι είχε ένα γιό τον Μαξ και δυο εγγόνια.

    [12] Πάω για μπάνιο: Καρχαριοαπωθητικό πήρες;

    Αννίτα Πασχαλινού 18/6/2002 11:01:00 πμ

    Την επόμενη φορά που θα πάτε για μπάνιο, μη ξεχάσετε εκτός από το αντιηλιακό και μια πετσέτα να πάρετε μαζί σας και το καρχαριο...απωθητικό. Ναι καλά ακούσατε. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μια αυστραλιανή εταιρεία, κατασκεύασε ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα που απωθεί τους καρχαρίες!

    Όταν οι καρχαρίες δεν δαγκώνουν...

    Πρόκειται για μια συσκευή βάρους μισού κιλού και μεγέθους ενός κινητού, η οποία φοριέται στον αστράγαλο του κολυμβητή και εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά πεδία που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα του καρχαρία, προκαλώντας του ακόμα και μυϊκούς σπασμούς.

    Οι καρχαρίες αρχίζουν να αισθάνονται τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σε απόσταση 9 μέτρων και μπορούν να φθάσουν κοντά στον κολυμβητή μέχρι τα 3.5 μέτρα.

    Το μηχάνημα, σίγουρα θα είναι σωτήριο για τους λουόμενους της Αμερικής, όπου οι επιθέσεις από καρχαρίες είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνηθες φαινόμενο.

    Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων από τις οικολογικές οργανώσεις, η κατασκευάστρια εταιρεία ενημερώνει προκαταβολικά ότι το μηχάνημα δε βλάπτει τους καρχαρίες και δεν απειλεί ψάρια και μικροοργανισμούς που ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 June 2002 - 9:03:27 UTC