Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] IKA:Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης
  • [02] Την πορεία της ΕΕ σκιαγράφησε ο Ζουνκέρ
  • [03] Επαφές Σημίτη σήμερα
  • [04] Παραίτηση Κοψίδη στο ΚΚΕ
  • [05] Στα Ιωάννινα ο Κωστής Στεφανόπουλος
  • [06] Κλιμακώνεται η βία στη Μ. Ανατολή
  • [07] Τραγικό δυστύχημα στην Αίγυπτο
  • [08] Συστάσεις Μπους στη Βόρεια Κορέα
  • [09] Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο Ράτκο Μλάντις;
  • [10] Βιομηχανία προπαγάνδας στήνουν οι ΗΠΑ;
  • [11] Το θέμα των τριετιών για το ΦΠΑ επί τάπητος
  • [12] Αύριο οι αποφάσεις για την Ολυμπιακή
  • [13] Θρίαμβος του ΠΑΟ στην Πράγα
  • [14] ''Με το ένα πόδι'' στα προημιτελικά η Ρεάλ
  • [15] Eurovision:Παρουσίαση των ελληνικών ''φιναλίστ''

    [01] IKA:Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

    20/2/2002 10:17:00 πμ

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ σε πανελλαδική κλίμακα εξαιτίας της πενθήμερης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος, που άρχισε χθες, ενώ παρουσιάστηκαν και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, στο οποίο συζητήθηκε η προσφυγή της διοίκησης του ΙΚΑ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών.

    Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε τετραήμερη απεργία για να καλύψει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των γιατρών, αν η απεργία τους κριθεί παράνομη και καταχρηστική, προειδοποίησε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στο δημόσιο.

    [02] Την πορεία της ΕΕ σκιαγράφησε ο Ζουνκέρ

    20/2/2002 9:16:00 πμ

    Την Ενωμένη Ευρώπη με τις επιτυχίες της, τις αποτυχίες και τις φιλοδοξίες της σκιαγράφησε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Ζουνκέρ στη διάρκεια ομιλίας του χθες στην Παλιά Βουλή στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Παρουσία του Ελληνα ομολόγου του Κώστα Σημίτη και μελών της κυβέρνησης τόνισε ότι το ενιαίο νόμισμα δίνει αποφασιστική ώθηση στην ενωμένη Ευρώπη.

    Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου Συντάγματος και μιας ενιαίας εξωτερικής και πολιτική άμυνας.

    Σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση, ενώ νωρίτερα ο κ. Ζουνκέρ θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [03] Επαφές Σημίτη σήμερα

    Πηγή: ΑΠΕ 20/2/2002 9:06:00 πμ

    Σύσκεψη με υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει σήμερα το πρωί Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενόψει της περιοδείας του στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας την Παρασκευή και το Σάββατο. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα έχει σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    [04] Παραίτηση Κοψίδη στο ΚΚΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 20/2/2002 11:16:00 πμ

    Την παραίτηση του από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και από το κόμμα υπέβαλε στο πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ ο Μάκης Κοψίδης. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Κοψίδης κατηγόρησε την ηγετική ομάδα, ότι έχει ακυρώσει την δημοκρατία μέσα στο κόμμα και κατήγγειλε ότι έχει δρομολογηθεί η διάσπαση του εργατικού κινήματος με μετατροπή της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΜΕ σε δεύτερη ΓΣΕΕ. Υποστήριξε ακόμη ότι ποινικοποιούνται όλες οι διαφορετικές φωνές, ενώ επιχειρείται η περιθωριοποίηση, ακόμη και του Χαρίλαου Φλωράκη.

    [05] Στα Ιωάννινα ο Κωστής Στεφανόπουλος

    20/2/2002 9:10:00 πμ

    Στα Ιωάννινα μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 89ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

    [06] Κλιμακώνεται η βία στη Μ. Ανατολή

    Πηγή: NET 105,8 fm 20/2/2002 9:53:00 πμ

    Μαίνεται η αιματηρή ανταλλαγή αντιποίνων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν από αέρος, θαλάσσης και εδάφους παλαιστινιακούς στόχους, στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται τώρα να απαγορεύσει τις μετακινήσεις Παλαιστινίων ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις στη Δυτική Οχθη, μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων.

    Συνεχείς επιθέσεις Ισραηλινών

    Της απόφασης των ισραηλινών αρχών για τον αποκλεισμό προηγήθηκαν απανωτές επιθέσεις ενάντια σε παλαιστινιακούς στρατηγικούς στόχους αλλά και σκληρές ένοπλες συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 10 Παλαιστίνιοι.

    Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα "Απάτσι" επιτέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα με πυραύλους εναντίον έξι διαφορετικών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, ένας εκ των οποίων ήταν και τα γραφεία του παλαιστινίου ηγέτη, που μάλιστα είχαν πληγεί λίγο νωρίτερα από πολεμικά πλοία του ισραηλινού ναυτικού, ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές πηγές. Ο ίδιος ο Αραφάτ απουσίαζε, όμως σκοτώθηκαν 4 προσωπικοί φρουροί του και τραυματίστηκαν άλλοι τόσοι.

    Σχεδόν ταυτόχρονα με την επιδρομή των ελικοπτέρων, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 επιτέθηκαν με πυραύλους ενάντια στο γενικό αρχηγείο της παλαιστινιακής αστυνομίας στη Γάζα.

    Αμέσως μετά τις επιθέσεις έγιναν εκκλήσεις στον κόσμο από τους μιναρέδες των τεμένων, προκειμένου να κατέβει στους δρόμους και να συγκεντρωθεί μπροστά από το αρχηγείο του Αραφάτ.

    Ετσι, ένοπλοι παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να πυροβολούν όταν τα ξημερώματα, ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Ραμάλα καταλαμβάνοντας τρεις εισόδους της πόλης και βομβαρδίζοντας σημεία ελέγχου της παλαιστινιακής Αυτόνομης Αρχής.

    Επιθέσεις σε αντίποινα για το θάνατο έξι Ισραηλινών

    Ο ισραηλινός στρατός, με ανακοινωθέν του τονίζει ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν σε αντίποινα για το χθεσινό θάνατο 6 Ισραηλινών σε ενέδρα Παλαιστινίων κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο στη Δυτική Οχθη. Παράλληλα καταδικάζει την "αδράνεια" της παλαιστινιακής αρχής στον αγώνα κατά των επιθέσεων των φανατικών καμικάζι.

    Σημειωτέον ότι την ευθύνη για τη χθεσινοβραδυνή επίθεση ανέλαβαν, αυτή τη φορά, δύο οργανώσεις: το "Μέτωπο Λαϊκού Στρατού" και οι "Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ". Να προσθέσουμε ότι χθες ο ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης, Μέιρ Σίτριτ, του κυβερνόντος κόμματος Λικούντ τάχθηκε υπέρ της προσφοράς από το Ισραήλ οικονομικού τιμήματος για τα Υψώματα του Γκολάν, εδάφη που η χώρα του κατέλαβε από τη Συρία τον Ιούνιο του 1967 με τον Πόλεμο των Εξι ημερών" και έκτοτε τα έχει προσαρτήσει - διαιωνίζοντας την ένταση στις σχέσεις με τη γειτονική του χώρα.

    [07] Τραγικό δυστύχημα στην Αίγυπτο

    20/2/2002 11:01:00 πμ

    Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε αμαξοστοιχία στην Αίγυπτο που προκλήθηκε μάλλον από έκρηξη φιάλης υγραερίου στο κυλικείο. Σύμφωνα με αιγύπτιο αξιωματούχο ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά καθώς τα συνεργεία διάσωσης αδυνατούν να εισέλθουν στα απανθρακωμένα βαγόνια. Στα βαγόνια επέβαιναν πολλές οικογένειες που μετέβαιναν στο Αλ Αγιατ για το Μπαϊράμι ,την πιό μεγάλη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων. Στην περιοχή της τραγωδίας έχουν καταφτάσει 10 πυροσβεστικά οχήματα και 30 ασθενοφόρα.

    [08] Συστάσεις Μπους στη Βόρεια Κορέα

    20/2/2002 10:34:00 πμ

    Μιλώντας από τη μεθόριο που χωρίζει την Κορεατική χερσόνησο και συνοδευόμενος από νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Ντάε Τζουνγκ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους προειδοποίησε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει "στα πιο επικίνδυνα καθεστώτα" του κόσμου να εξοπλίζονται με τα "πλέον επικίνδυνα όπλα". Φορώντας ένα στρατιωτικό αμπέχονο, ο Μπους κοίταξε με τα κιάλια από ένα καλά οχυρωμένο φυλάκιο προς την πλευρά της Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζοντας την ως "δαιμονική χώρα " γιατί στη δεκαετία του ΄70 στρατιώτες της είχαν σκοτώσει με τσεκούρι αμερικανούς στρατιώτες, ενώ παράλληλα την κάλεσε να ανοίξει τα συνορά της.

    Συνάντηση Μπους με τον Κιμ Ντάε Γιούνγκ

    Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας από την πλευρά του κάλεσε το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Λίγη ώρα πριν την επίσκεψη του προέδρου Μπους στην αποστρατικοποιημένη ζώνη ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

    Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε κατά ιδίαν με τον Κιμ Ντάε Γιούνγκ στη Σεούλ.

    Ο Μπους αμέσως μετά τις συνομιλίες τόνισε πως συμφωνεί πλήρως με την πολιτική προσέγγισης του συνομιλητή του με τον κομμουνιστικό βορρά, και πως επιθυμεί τον διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ, όμως πρόσθεσε πως ανησυχεί για τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει η Βόρειος Κορέα.

    Από την πλευρά του ο Κίμ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υποστήριξη του Μπους στην πολιτική προσέγγισης που ακολουθεί με τον Βορρά.

    [09] Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο Ράτκο Μλάντις;

    20/2/2002 9:46:00 πμ

    Σε ένα χωριό κοντά στο Βελιγράδι, βρίσκεται ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, στρατηγός Ράτκο Μλάντις, υποστηρίζει η εφημερίδα "Πούμπλικα" του Μαυροβουνίου στο σημερινό της φύλλο, επικαλούμενη πηγή του γιουγκοσλαβικού στρατού, την οποία δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μλάντιτς, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (TPI), φρουρείται από είκοσι σωματοφύλακες και μένει στο σπίτι του Ερα Οιντανιτς.

    Ο τελευταίος είναι ένας διάσημος τραγουδιστής της σερβικής λαϊκής μουσικής και εξάδελφος του στρατηγού Ντράγκολιουμπο Οϊντανιτς, του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού, επίσης καταζητούμενου από το TPI. Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα είχε υποστηρίξει ότι ο Μλάντιτς δεν βρισκόταν στη χώρα. Επίσης, διέψευσε τις κατηγορίες που του προσάπτει η εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου, Κάρλα Ντελ Πόντε, ότι δηλαδή "ο πρόεδρος Κοστούνιτσα και ο γιουγκοσλαβικός στρατός που εξαρτάται από αυτόν προστατεύουν το στρατηγό Μλάντιτς".

    [10] Βιομηχανία προπαγάνδας στήνουν οι ΗΠΑ;

    19/2/2002 11:34:00 μμ

    Βιομηχανία προπαγάνδας ετοιμάζεται να στήσει το Πεντάγωνο, με στόχο τη χειραγώγηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και των ξένων κυβερνήσεων στο ανοιχτό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας. Τα παραπάνω αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η έγκυρη εφημερίδα Τάϊμς της Νέας Υόρκης που υποστηρίζουν μάλιστα οτι έχει ήδη ιδρυθεί γραφείο, το οποίο θα διοχετεύει ακόμα και ψευδείς ειδήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το σχέδιο πάντως δεν φαίνεται να έχει εγκριθεί ακόμη από τον Λευκό Οίκο.

    ''Γραφείο Στρατηγικής Επιρροής'' με έδρα το Πεντάγωνο...

    Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της αμερικανικής εφημερίδας το Πεντάγωνο, καταστρώνει σχέδια για την καθ' όλα νόμιμη ίδρυση βιομηχανίας ψεύδους.

    Απώτερος σκοπός η ενίσχυση της διεθνούς εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας, που ξεκίνησε από το Αφγανιστάν. Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν αντιδράσεις στα αμερικανικά σχέδια, κυρίως στην κοινή γνώμη των ισλαμικών κρατών.

    Η είδηση δημοσιεύεται στους New York Times με τίτλο "Το Πεντάγωνο ετοιμάζει σχέδια για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο εξωτερικό".

    Σύμφωνα με το άρθρο, μετά τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ιδρύθηκε γραφείο, που αποκαλείται "Γραφείο Στρατηγικής Επιρροής".

    Σε γενικές γραμμές αποστολή του θα είναι η διαρροή ακόμα και ψευδών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο και θα αφορά τις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων και τις αποφάσεις του Πενταγώνου. Στόχος η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η διαμόρφωση της πολιτικής των ξένων χωρών.

    Ανώτατοι αξιωματούχοι προειδοποιούν το Αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας πως κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία του ακόμα και αν δεν θα είναι φανερή η εμπλοκή του.

    Ο Υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις του Αφγανιστάν με τη ρίψη φυλλαδίων και προκηρύξεων κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά και του μουλά Ομάρ. Ωστόσο, αναμένει την εισήγηση των νομικών συμβούλων.

    Η κυβέρνηση Μπους, όμως, είναι εκείνη που θα δώσει την τελική έγκριση.

    [11] Το θέμα των τριετιών για το ΦΠΑ επί τάπητος

    20/2/2002 10:51:00 πμ

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστουδουλάκη θα έχουν σήμερα, για το ΦΠΑ των τριετιών, οι εκπρόσωποι των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών. Από τα αποτελέσματά της θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης θα συναντηθεί με τους εμπειρογνώμονες του 00ΣΑ, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία της Εληνικής Οικονομίας.

    [12] Αύριο οι αποφάσεις για την Ολυμπιακή

    20/2/2002 10:17:00 πμ

    Στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών και Οικονομίας. Ο κ.Βερελής επιβεβαίωσε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής στο πλαίσιο της οποίας, θα αναζητηθούν ιδιωτικά κεφάλαια και το ελληνικό δημόσιο θα έχει πλέον μειοψηφικό πακέτο στον εθνικό μας αερομεταφορέα.

    Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε επίσης, ότι το σχέδιο αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους κανονισμούς της ΕΕ. Αναφερόμενος στο διαγωνισμό για την πώληση της Ολυμπιακής, που κηρύχθηκε άγονος, ο κ. Βερελής είπε ότι η αυστραλιανή κοινοπραξία IAS δεν κατάφερε να φέρει μέσα στα χρονικά όρια, που είχαν τεθεί το ποσό των 102 εκατομμυρίων ευρώ και τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές.

    [13] Θρίαμβος του ΠΑΟ στην Πράγα

    20/2/2002 10:16:00 πμ

    Την πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ αντικρίζει, πλέον, κατάματα ο Παναθηναϊκός, μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη 2-0 επί της Σπάρτα Πράγας, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ομάδα που ήξερε τι ήθελε και στα 90 λεπτά του αγώνα, οι "πράσινοι" έφτασαν στη μεγάλη νίκη χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Γιώργος Καραγκούνης (39') και Μιχάλης Κωνσταντίνου (71'). Μετά από τρεις αγωνιστικές στη Β' φάση, η ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν έφτασε τους 4 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Γ' ομίλου, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 9β. και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

    [14] ''Με το ένα πόδι'' στα προημιτελικά η Ρεάλ

    19/2/2002 11:29:00 μμ

    Με τα χίλια ζόρια κι ένα προσωπικό γκολ του Σολάρι (που είχε μπει ως αλλαγή) στο 83' η Ρεάλ επικράτησε 1-0 στο "Μπερναμπέου" της Πόρτο και έκανε το "3 στα 3" στον τρίτο όμιλο.

    Οι Μαδριλένοι έδειξαν για ακόμα μία φορά ένα μέτριο πρόσωπο, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, οπότε ουσιαστικά δεν απείλησε την εστία του Βίτορ Μπαϊα. Η απουσία του Ραούλ, αλλά και η αποχώρηση του Φίγκο που στο 17' τραυματίστηκε από ένα μαρκάρισμα του Σόντερστρομ και αντικαταστάθηκε από τον ΜακΜάναμαν, επηρέασαν τη "βασίλισσα", που έχασε προς το τέλος του πρώτου μέρους και τον Γκούτι. Η Ρεάλ βελτίωσε κάπως την απόδοσή της στην επανάληψη, πίεσε τους "δράκους" και έχασε κάποιες ευκαιρίες, αν και η Πόρτο "φωνάζει" για μια φάση στο 64ο λεπτό όπου ο Χέλντερ Ποστίγκα έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, ανατράπηκε από πίσω από τον Καράνκα λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Μερκ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικά, επτά λεπτά πριν τη λήξη, ο Σολάρι με ατομική ενέργεια λύτρωσε τους "μερένγκες" και τους έφερε "με το ένα πόδι" στα προημιτελικά.

    [15] Eurovision:Παρουσίαση των ελληνικών ''φιναλίστ''

    19/2/2002 10:20:00 μμ

    Τα δέκα επικρατέστερα τραγούδια -από τα 166 που είχαν αρχικά υποβληθεί- μεταξύ των οποίων θα αναδειχθεί η ελληνική εκπροσώπηση στον 47ο διαγωνισμό της Eurovision, παρουσιάστηκαν σήμερα, σε πρώτη αποκλειστική ακρόαση, στους δημοσιογράφους. Το τραγούδι που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας, θα επιλεγεί κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, που θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ και μέσω Internet, από το site της ΕΡΤ (www.ert.gr) την ερχόμενη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.

    Τέταρτη θα διαγωνισθεί η Ελλάδα

    Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης Μάνος Ευστρατιάδης, ο συνθέτης και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Γιώργος Κατσαρός, η Προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ Α.Ε. Σύνια Κούσουλα και η τηλεπαρουσιάστρια Δάφνη Μπόκοτα.

    Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 24 χώρες και η Ελλάδα θα ακουστεί τέταρτη, μετά την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία.

    Με βάση την κλήρωση που διενεργήθηκε, την Ελλάδα, ακολουθούν κατά σειρά οι Ισπανία, Κροατία, Ρωσία, Εσθονία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία, Λετονία, Λιθουανία.

    Τον διαγωνισμό θα παρουσιάσουν φέτος η μέτζο σοπράνο Annely Peebo και ο ηθοποιός Marko Matverc.

    Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας θα επιλεγεί κατά την διάρκεια ζωντανής εκπομπής που θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο REX. Το ίδιο βράδυ οι τηλεθεατές θα ψηφίσουν το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα μας, ανάμεσα στα δέκα που αξιολόγησε η κριτική επιτροπή τα οποία είναι: "Let me be the one" του Κώστα Μπίγαλη, "Tu non c' eri qui" του Χαράλαμπου Περσίδη, "Pension sweet home" του Χρήστου Κωνσταντινίδη, "Πρώτη Φθινοπωρινή βροχή" του Χρήστου Γιαννόπουλου, "Για να'μαστε μαζί" του Νίκου Τερζή, "Love is a wonderful thing" του Θάνου Καλλίρη, "S.A.G.A.P.O" του Μιχάλη Ρακιντζή, "Μοιάζει νάναι σινεμά /Y Tu cruel" του Ιωάννη Στίγκα και "Fire" του Γιάννη Μεθενίτη.

    Υπενθυμίζεται ότι στον περσινό διαγωνισμό η Ελλάδα είχε κερδίσει την τρίτη θέση με τους Αντίκ.

    Στις 25 Μαϊου ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί ζωντανά απο την ΕΤ1.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 February 2002 - 9:59:03 UTC