Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Μνημείο θράσους η συνέντευξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου στους FT
  • [02] Τρ. Αλεξιάδης: Πολύ σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό
  • [03] Σ. Θεοδωράκης: «Η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση»
  • [04] Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου
  • [05] Ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο βρίσκεται στη Λεκάνη του Ηροδότου

  • [01] Τ. Κουίκ: Μνημείο θράσους η συνέντευξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου στους FT

    Μνημείο θράσους χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στους Financial Times.

    «Και απειλεί τους πάντες και εκβιάζει τη Δικαιοσύνη, λίγο πριν καθίσει στο σκαμνί του δικαστηρίου κατηγορούμενος για παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ» αναφέρει ο Κουίκ και επισημαίνει:

    «Ταυτόχρονα, για μία ακόμη φορά, οι προστάτες του στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ, αλλά κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, όπου είναι εμφανές ότι τελεί υπό την ομηρία του Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουν την εκκωφαντική σιωπή. Αυτή η σιωπή δείχνει συνενοχή και στις απειλές και στους εκβιασμούς του Ανδρέα Γεωργίου. Επίσης, για μία ακόμη φορά, η σημερινή μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία αφήνει ακάλυπτο τον Κώστα Καραμανλή».

    Ο κ. Γεωργίου στην συνέντευξή του στους FT ανέφερε πως η απόφαση να προχωρήσει η δικαστική του υπόθεση, θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία και στην ελληνική κυβέρνηση και στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Εάν οι αξιωματούχοι των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών δεν μπορούν να παρέχουν ακριβή στοιχεία χωρίς φόβο ότι θα τους σέρνουν για χρόνια στα δικαστήρια, τότε υπονομεύεται επικίνδυνα η ακεραιότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού της συστήματος» ανέφερε.

    Ο κ. Γεωργίου συνέδεσε επίσης την υπόθεσή του με το χρέος αναφέροντας:

    «Μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητά και την απομείωση του χρέους για τη Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους, εάν ο υπολογισμός του κρατικού χρέους κριθεί ότι είναι λανθασμένος; Δεν είναι λογικό. Το συνετό πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ρυθμιστεί όλη αυτή τη ιστορία».

    [02] Τρ. Αλεξιάδης: Πολύ σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό

    Για «μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στις δηλώσεις του μετά το πέρας του πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμονα, στην Παναγία Σουμελά.

    Ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας πως «δίνουν τον τόνο και το περιεχόμενο της ημέρας».

    Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών από την Καστανιά Ημαθίας:

    «Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό ΕλληνισμόΒ· και για όλους εμάς που καταγόμαστε από παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν από τον Πόντο, από την Καππαδοκία, από την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ιδιαίτερα συμβολικό να βρισκόμαστε εδώ, όπου είναι η εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Είναι πολύ σημαντικά αυτά που δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και νομίζω ότι δίνουν τον τόνο και το περιεχόμενο της ημέρας. Χρόνια πολλά».

    [03] Σ. Θεοδωράκης: «Η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση»

    «Η γιορτινή μέρα της Παναγίας είναι πάντα μια ευκαιρία να βρεθούμε με αυτούς που αγαπάμε αλλά και με ανθρώπους που χάσαμε μέσα στις φουρτούνες της ζωής. Είναι η αφορμή να αναλογιστούμε ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση και να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα και σημαντικά που θα φέρουν προκοπή και δικαιοσύνη για όλους. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένες μέρες», δήλωσε μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσηςαπό τον Δραπανιά Κισσάμου στα Χανιά όπου βρίσκεται, ο επικεφαλήςτου Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    [04] Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

    Σε πλήρη ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Στο μεταξύ, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ελπίδα «πως μέσα στη διάρκεια της ημέρας τα χερσαία και εναέρια μέσα θα έχουν κατασβέσει πλήρως τη φωτιά».

    Ακόμη ανέφερε ότι χθες το βράδυ υπήρχε ανησυχία για το οικισμό Ξυρέικα, αφού το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά στα σπίτια. Όμως, όπως πρόσθεσε, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το οικισμό.

    Εξάλλου, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ καλός συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση της φωτιάς και στην προστασία των κατοίκων.

    [05] Ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο βρίσκεται στη Λεκάνη του Ηροδότου

    Ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience".

    Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτερη των 200 εκατομμυρίων ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 August 2016 - 16:32:35 UTC