Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Θεοδωράκης: «Η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση»
  • [02] Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου
  • [03] Περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις θα έχει για την Γερμανία το Brexit, εκτιμά η Bundesbank
  • [04] Σε εξέλιξη η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου
  • [05] Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πυροσβεστη Ευ. Πάνου
  • [06] Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την ΕΕ ότι "ταπεινώνει" την Τουρκία
  • [07] Με ενότητα μπορούμε να περάσουμε τις δυσκολίες

  • [01] Σ. Θεοδωράκης: «Η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση»

    «Η γιορτινή μέρα της Παναγίας είναι πάντα μια ευκαιρία να βρεθούμε με αυτούς που αγαπάμε αλλά και με ανθρώπους που χάσαμε μέσα στις φουρτούνες της ζωής. Είναι η αφορμή να αναλογιστούμε ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση και να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα και σημαντικά που θα φέρουν προκοπή και δικαιοσύνη για όλους. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένες μέρες», δήλωσε μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσηςαπό τον Δραπανιά Κισσάμου στα Χανιά όπου βρίσκεται, ο επικεφαλήςτου Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    [02] Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

    «Από τον Έβρο ως τη Γαύδο, σήμερα είναι μέρα γιορτής. Χρόνια Πολλά σε όλους/όλες», αναφέρει σε μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

    [03] Περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις θα έχει για την Γερμανία το Brexit, εκτιμά η Bundesbank

    Περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις θα έχει βραχυπρόθεσμα για τη Γερμανία η απόφαση της Μ. Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank), επισημαίνοντας ότι το επιχειρηματικό κλίμα παραμένει θετικό και ότι θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας. Την ίδια ώρα, ζητά αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 69 ως το 2060.

    Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Τράπεζας, η γερμανική οικονομία συνεχίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως σε ό,τι αφορά τους τομείς των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής, των κατασκευών και της κατανάλωσης. «Παρά το περιβάλλον έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της ανακοινωθείσας εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι θετικές προβλέψεις των γερμανικών επιχειρήσεων έχουν μέχρι τώρα περιοριστεί μόνο κατά πολύ λίγο. Αυτό στηρίζει και την άποψη ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit θα είναι για τη Γερμανία περιορισμένες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», αναφέρει η Bundesbank.

    Στην ίδια έκθεση η Τράπεζα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 69 ως το 2060, ειδάλλως, όπως εκτιμά, θα δυσκολευθεί ιδιαίτερα να ανταποκριθεί στις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις της. Όπως επισημαίνει η Bundesbank, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι καλή, αλλά θα δεχτεί πίεση τις επόμενες δεκαετίες, όταν θα αποσυρθούν οι λεγόμενοι «baby-boomers», ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι.

    [04] Σε εξέλιξη η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου.

    Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, 19 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 26 άτομα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικά.

    Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού σε δύσβατα σημεία.

    [05] Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πυροσβεστη Ευ. Πάνου

    «Ο θάνατος του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου μας γεμίζει με θλίψη. Η αυταπάρνηση, η γενναιότητα των πυροσβεστών και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αξίζουν τον σεβασμό όλων μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απευθύνονται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

    [06] Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την ΕΕ ότι "ταπεινώνει" την Τουρκία

    Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ ότι "ταπεινώνει" την Τουρκία και εξάρτησε για άλλη μια φορά τον σεβασμό της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό από τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου (βίζες) για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ.

    "Ο τουρκικός λαός είναι τραυματισμένος ψυχικά" μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι Ευρωπαίοι "μας ταπεινώνουν αντί να βοηθούν την Τουρκία", ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, εκφράζοντας τη λύπη του για το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών ΕΕ-Τουρκίας και των συζητήσεων για την εξαίρεση των τούρκων υπηκόων από τις θεωρήσεις εισόδου.

    Για τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, η Άγκυρα εργάσθηκε "όσο λίγες χώρες για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ένταξης στην ΕΕ", αλλά δεν λαμβάνει σε αντάλλαγμα "παρά απειλές, προσβολές και έναν πλήρη αποκλεισμό" από την πλευρά των Είκοσι Οκτώ.

    "Αναρωτιέμαι: ποιο έγκλημα έχουμε διαπράξει; Γιατί τόση εχθρότητα;", συνεχίζει ο Τσαβούσογλου, ο οποίος την Τετάρτη είχε ήδη κατηγορήσει την ΕΕ ότι υποδαυλίζει τα αντιευρωπαϊκά συναισθήματα στην Τουρκία "ευνοώντας", ακόμη και "ενθαρρύνοντας" τους αυτουργούς του πραξικοπήματος.

    Ο ίδιος απαίτησε και πάλι τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου για τους τουρκους πολίτες, που είναι το αντάλλαγμα για τη μεταναστευτική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που συνήφθη τον Μάρτιο με την ελπίδα ότι θα συγκρατηθούν οι παράτυποι διάπλοι από τις τουρκικές αρχές προς τα ελληνικά νησιά.

    "Είναι σαφές: είτε εφαρμόζουμε όλοι τις συμφωνίες μαζί είτε τις όλοι τις βάζουμε στην άκρη", δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην Bild, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο η Τουρκία να αφήσει και πάλι από τον Οκτώβριο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να βγουν στη θάλασσα για να φθάσουν στην Ευρώπη.

    [07] Με ενότητα μπορούμε να περάσουμε τις δυσκολίες

    Την αισιοδοξία ότι η χώρα μπορεί να περάσει τις δύσκολες στιγμές, αρκεί να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.

    «Τούτες τις δύσκολες ώρες πρέπει να τις περάσουμε, γιατί έχουμε τις δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψουμε, αρκεί να το κάνουμε όλοι ενωμένοι», είπε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα μικρά, αλλά στα μεγάλα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αξίωση της Ελλάδας να ζητήσει η Τουρκία «συγγνώμη» για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και παρατήρησε πως αυτό δεν γίνεται για λόγους εκδίκησης, αλλά για λόγους δικαιοσύνης. Κι αν η Τουρκία ζητήσει συγγνώμη αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη φιλία και τον σεβασμό της Ιστορίας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ειλικρινή συγγνώμη» για τη Γενοκτονία των Ποντίων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 August 2016 - 14:32:29 UTC