Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Υγείας: Αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία
  • [02] Τ.Πετρόπουλος: Ανακριβή όσα γράφονται για μειωμένες συντάξεις
  • [03] Υπεγράφη η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι
  • [04] Άννα Κορακάκη: «Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»
  • [05] Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πάει... διακοπές αν χάσει στις εκλογές
  • [06] Ανοιχτό για το κοινό το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • [07] Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare

  • [01] Υπ. Υγείας: Αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία

    Αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, αποτελεί η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, για την καθαριότητα των νοσοκομείων.

    Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

    [02] Τ.Πετρόπουλος: Ανακριβή όσα γράφονται για μειωμένες συντάξεις

    Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του "στο Κόκκινο", με αφορμή πλήθος δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μειωμένες συντάξεις , αφού χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως ανακριβή σημείωσε ότι αυτό διαψεύδεται από την πραγματικότητα μιλώντας για κακοήθη κριτική.

    Ο κ.Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις και ανέφερε ότι οι "επικουρικές δεν θα είναι στο άθροισμα τους 1300, το σύνολο μπορεί να είναι μεγαλύτερο"

    Όσον αφορά τις παρακρατήσεις στις συντάξεις τόνισε ότι το ποσοστό της παρακράτησης υπολογίζεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μάλιστα προκύπτει και μια μικρή αύξηση.

    Για το εφάπαξ δήλωσε ότι ήδη δόθηκαν πάνω από 3000 εφάπαξ για το ταμείο πρόνοιας δημόσιων υπαλλήλων μετά από τρία χρόνια που δεν καταβάλλονταν καθόλου. Ειδικότερα, δήλωσε: "Είχαμε προϋπολογίσει για 2000 εφάπαξ και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΙΚΑ τον Οκτώβριο θα δοθούν πάνω από 1800 εφάπαξ".

    Τέλος , έκανε λόγο για μιζέρια όσων δεν βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα που ήδη υπάρχουν για τη χώρα.

    [03] Υπεγράφη η φετινή ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι

    Οριστικοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι, η οποία και υπεγράφη την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. Προηγουμένως ο κ. Τσιρώνης είχε συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

    Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στη διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

    Σε σχέση με τις αλλαγές της νέας Ρυθμιστικής, ελήφθει υπόψη το πόρισμα του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, καθώς επίσης και το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ όπου ζητήθηκε ενίσχυση της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας, ενώ απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραικού.

    Τέλος, συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στην λίμνη της Στροφυλλιάς.

    [04] Άννα Κορακάκη: «Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»

    «Πνίγηκε» στις αγκαλιές συγγενών, φίλων, συναθλητών της, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου, η Αννα Κορακάκη φτάνοντας, λίγο πριν από τις 17.30, στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Χώρος που από νωρίς το απόγευμα γέμισε από τον κόσμο που ήθελε να την υποδεχτεί, με «ζεστασιά», για τη μεγάλη της επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Με πλατύ χαμόγελο διαρκώς η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο, τη μαμά και τον αδερφό της να την περιμένουν καρτερικά σε απόσταση και φορώντας στο κεφάλι στεφάνι ελιάς, δεν αρνήθηκε να αγκαλιάσει, να φωτογραφηθεί και να μιλήσει σε όλους όσοι της το ζήτησαν.

    «Νιώθω φανταστικά. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έκανα. Η υποδοχή στην Αθήνα, αλλά και εδώ, με βοηθούν να καταλάβω τι έχει γίνει. Το επίτευγμά μου με κάνει αισιόδοξη για περισσότερα μετάλλια στο μέλλον», ανέφερε αρχικά η Κορακάκη.

    Μιλώντας για τον τελικό στα 25μ, που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, είπε: «Ηταν στο τέλος η αντίπαλός μου ή εγώ. Είχα πολύ άγχος, διαχειρίστηκα τις σκέψεις μου και τα κατάφερα».

    Συνέχισε επισημαίνοντας: «Δεν ξέρω αν θα μπορώ τώρα να μπω στο σπίτι μου (σ.σ. στη Δράμα), αν κρίνω από τις υποδοχές εδώ και στην Αθήνα. Θα γιορτάσω την επιτυχία με τους φίλους και τους συγγενείς μου, που με στήριζαν πριν γίνει όλο αυτό και θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει».

    Για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου που έκανε προπονήσεις στη Δράμα, επισήμανε: «Εχω τους τελικούς των παγκοσμίων Κυπέλλων τον Οκτώβριο, θα πρέπει σε λίγες μέρες να αρχίσω να προπονούμαι γι? αυτούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να μεριμνήσει ο Δήμαρχος Δράμας για το που θα προπονηθώ, καθώς αυτοβούλως και βίαια γκρέμισε το σκοπευτήριο στο νταμάρι. Είχαμε και εξοπλισμό μέσα, δεν ενημερωθήκαμε για ό,τι έγινε. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου αποφάσισε να το γκρεμίσει! Απογοητεύθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα χθες, μπαίνοντας στο ίντερνετ για να δω φωτογραφίες. Εξοργίστηκα, για να είμαι ειλικρινής».

    Κατέληξε αναφέροντας: «Πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία. Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα».

    Ο Τάσος Κορακάκης, μεταξύ άλλων, είπε: «Σήμερα είναι μέρα χαράς, θέλουμε να το γιορτάσουμε, να πάμε διακοπές και μετά να σκεφτούμε τη συνέχειά μας. Οι αγώνες μας δε σταματούν. Να κοιτάξει λίγο και η Αννα το Πανεπιστήμιο, τις σπουδές της. Δε θέλω να αναφερθώ σε τίποτα άλλο, δε θέλω να μιλήσω για την Ομοσπονδία, για κανέναν. Ο Διονύσης (σ.σ. ο αδερφός της Αννας που ασχολείται επίσης με τη σκοποβολή), αν έχει τη διάθεση και προσπαθήσει, πιστεύουμε ότι μπορεί να σταθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

    Αμφότεροι η Αννα Κορακάκη και ο πατέρας της αφιέρωσαν την επιτυχία στους Ολυμπιακούς στο Ρίο «Στη γυναίκα μου και μαμά της Αννας, που έχει υπομείνει πολλά τόσα χρόνια και στον αδερφό της, που τη βοηθά στις προπονήσεις», όπως τόνισε ο Τάσος Κορακάκης.

    Συμπλήρωσε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, λέγοντας ακόμη: «Και στον πατέρα μου που πίστεψε σε μένα και σε στιγμές που δεν πίστευα εγώ στον εαυτό μου, μου έδινε κίνητρο και με ενθάρρυνε».

    [05] Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πάει... διακοπές αν χάσει στις εκλογές

    Αντιμέτωπος με την κατακρήμνιση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει το προσωπικό κόστος που θα είχε μια ενδεχόμενη ήττα του από τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια των Δημοκρατικών, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    "Αν σε 90 ημέρες αποτύχω επειδή είμαι πολιτικώς ορθός, ενώ υποτίθεται ότι είμαι ο έξυπνος υποψήφιος και αυτός με τις καλύτερες προτάσεις, δεν χάθηκε κι ο κόσμος", είπε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. "Ξέρετε, θα επιστρέψω σε μια ωραία ζωή. Δεν είναι αυτό που θέλω, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, όμως θα δούμε", πρόσθεσε.

    "Σε τελική ανάλυση, είτε θα γίνει είτε θα κάνω μεγάλες, ωραίες διακοπές", συνέχισε ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που του αρέσει να περνά τον ελεύθερο χρόνο του στο ιδιωτικό κλαμπ που διαθέτει, στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα.

    [06] Ανοιχτό για το κοινό το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Την πρόθεσή του να καταστήσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και πάλι προσβάσιμο στο κοινό, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν ξανά το έργο μέσα από τη διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων. Η κατασκευή του ΚΠΙΣΝ έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το ΙΣΝ παρέλαβε το έργο σήμερα από την κοινοπραξία και ξεκινά επίσημα η διαδικασία της μετάβασής του στο ελληνικό Δημόσιο.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 16 Αυγούστου, με κύριο στόχο να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να αναπτύξει ισχυρότερους δεσμούς με το έργο και να το συνοδεύσουν καθ' όλη τη διαδικασία παράδοσής του στο ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα του νέου έτους.

    Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ θα είναι από τις 06:00 πμ έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06:00 έως τις 20:00. Το πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού (όπως για παράδειγμα σύμβουλοι άσκησης και ευεξίας, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι καθημερινά από τις 06:30 ως 09:30 και από τις 18:30 έως 21:30, μαθήματα yoga κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 19:00 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 08:00 κ.α.), δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες (όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής για παιδιά κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18:30 και στις 20:00), κινηματογραφικές προβολές (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00), καθώς και μουσικές συναυλίες.

    Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ΕΒΕ), συμμετέχοντας σε μία από τις τέσσερις καθημερινές ξεναγήσεις οι οποίες ξεκινούν στις 09:30, 11:30, 17:30 και 19:30. Με εξαίρεση τις ξεναγήσεις αυτές, τα δύο κτίρια θα είναι κλειστά για το κοινό κατά την περίοδο της μετάβασης του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς η ΕΛΣ και η ΕΒΕ θα προετοιμάζονται για τη δική τους μετάβαση στις νέες εγκαταστάσεις. Οι εκδηλώσεις -που θα πραγματοποιούνται από τον Αύγουστο έως και την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό Δημόσιο- χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΙΣΝ.

    Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα λειτουργούν στο χώρο καντίνες, προσωρινά, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ. To παρκινγκ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, θα λειτουργήσει προσωρινά χωρίς χρέωση, ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To παρκινγκ θα ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ. Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Τέλος, σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Το όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

    Το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ έρχεται να συμπληρώσει το πρωτοποριακό, τετραήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα παραστάσεων, οικογενειακών δραστηριοτήτων και εκθεμάτων Metamorphosis, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να επισκεφτεί για πρώτη φορά τα κτίρια της ΕΛΣ και της ΕΒΕ, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Σχεδόν 120.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια του τετραήμερου εορτασμού.

    Στο Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ που εγκαινιάστηκε εκείνες τις ημέρες εγγράφηκαν πάνω από 41.000 μέλη μέσω 26.000 ατομικών και οικογενειακών συνδρομών. Οι συνδρομές των μελών αυτών καλύφθηκαν με μια μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ, για δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν 1 στα 4 μέλη είναι παιδιά έως 17 ετών. Οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Μελών θα ξεκινήσουν εκ νέου το Σεπτέμβριο και οι συνδρομές που θα καταβάλουν τα νέα μέλη θα συμβάλλουν στη μελλοντική βιωσιμότητα του ΚΠΙΣΝ. Οι συνδρομές μελών για εταιρίες και δωρητές θα διαμορφωθούν μέχρι το τέλος του έτους με στενή συνεργασία του ΚΠΙΣΝ ΑΕ με την ΕΒΕ και την ΕΛΣ.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ, www.SNFCC.org, και στον ιστότοπο του ΙΣΝ, www.SNF.org .

    [07] Ανοίγει ξανά τις πύλες του το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare

    Με μια συναυλία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο του Αυγούστου, ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό το Θαλάσσιο Ενετικό Φρούριο Rocca a Mare (Κούλες) Ηρακλείου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016.

    Το Φρούριο παρέμεινε κλειστό από τα τέλη του 2010 λόγω εργασιών αποκατάστασης, οι οποίες περιελάμβαναν τη στερέωση και αποκατάσταση του μνημειακού κελύφους, την αντικατάσταση και αναβάθμιση των υποδομών εξυπηρέτησης κοινού και τη δημιουργία επισκέψιμων εκθεσιακών χώρων και χώρων πληροφόρησης και υποδομών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

    Στους υποβλητικούς χώρους του φρουρίου είναι επισκέψιμα για πρώτη φορά τα ευρήματα από τα ναυάγια της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποίησε στη νησίδα Ντία, ο θρυλικός Γάλλος ερευνητής Ζακ-Υβ Κουστώ, το 1976, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση πρωτοπόρων Ελλήνων ενάλιων αρχαιολόγων του τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών.

    Τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.

    Στο ενδιάμεσο διάστημα το μνημείο θα είναι προσβάσιμο για το κοινό από τις 8.00 ως τις 15.00 με ελεύθερη είσοδο. Μετά τις 16/9/16 το μνημείο θα είναι επισκέψιμο με το προβλεπόμενο εισιτήριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2016 - 18:32:47 UTC