Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου "διαπλεκόμενο",εχθρικό στην αντικειμενική ενημέρωση
  • [02] Πρόστιμο 6 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε στη Google, η ρωσική αρχή ανταγωνισμού
  • [03] Γερμανία: Μετανάστες επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας
  • [04] Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι. Κατάσχεση μεγάλου αριθμού λαθραίων τσιγάρων
  • [05] Στο ΣτΕ προσέφυγαν φορείς και κάτοικοι της Χίου κατά του Hot Spot
  • [06] Στην τέταρτη θέση οι Νικολαΐδου-Ασουμανάκη
  • [07] Γερμανία: Η νέα Λευκή Βίβλος για την Άμυνα, ο διεθνής ρόλος της και οι αντιδράσεις

  • [01] ΚΚΕ: Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου "διαπλεκόμενο",εχθρικό στην αντικειμενική ενημέρωση

    «Το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά και η δημιουργία ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και τα νέα "τζάκια" του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ο βασικός στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος φυσικά δεν αλλάζει ακόμα κι αν διευρυνθεί ο αριθμός των αδειών, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις τηλεοπτικές άδειες και εκτιμά ότι «το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου "διαπλεκόμενο", αντιδραστικό, εχθρικό προς την αντικειμενική ενημέρωση του λαού, όπως και το σημερινό, αφού τα κανάλια και οι συχνότητες θα εξακολουθούν να ανήκουν στους μεγάλους επιχειρηματίες»

    [02] Πρόστιμο 6 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε στη Google, η ρωσική αρχή ανταγωνισμού

    Οι ρωσικές αρχές που είναι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό επέβαλαν σήμερα στον αμερικανικό κολοσσό Google πρόστιμο ύψους 438 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

    "Είμαστε βέβαιοι ότι η ποινή αυτή θα ευνοήσει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά λογισμικού για κινητά τηλέφωνα στη Ρωσία, κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες για τους πελάτες" σχολίασε σε ανακοίνωσή τη η Έλενα Ζάγιεβα, η υπεύθυνη του τομέα υψηλής τεχνολογίας στη ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS).

    Εναντίον της Google είχε προσφύγει η Yandex, μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες λογισμικού, η οποία έχει δει το μερίδιό της στην αγορά να μειώνεται σημαντικά. Η FAS έκρινε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι η αμερικανική εταιρεία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της καθώς διέθετε προεγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά και τάμπλετ που λειτουργούν με το Android, το δικό της λειτουργικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε την εγκατάσταση εφαρμογών των ανταγωνιστών της.

    Η ρωσική υπηρεσία δεν είχε επιβάλει αμέσως πρόστιμο στη Google και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ήταν ακόμη σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία προκειμένου να βρεθεί ένας "φιλικός διακανονισμός" μεταξύ τους. Σήμερα ανέφερε ότι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί μέσα σε διάστημα 60 ημερών.

    [03] Γερμανία: Μετανάστες επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας

    Ξένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Γερμανία, έναν αριθμό ο οποίος έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Μπέρτελσμαν η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Το 2014, το τελευταίο έτος τα δεδομένα από το οποίο συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη, 709.000 αλλοδαποί ήταν ιδιοκτήτες της δικής τους επιχείρησης, ένας αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με το 2005. Αν συνυπολογιστούν οι υπάλληλοί τους, για όσους έχουν, οι επιχειρηματίες αυτοί δημιουργούν δύο εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης επί του συνόλου των 39 εκατομμυρίων που καταμετρά η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

    Από το 2005 ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 32%, ενώ παράλληλα ο αριθμός των αλλοδαπών στη γερμανική επικράτεια δεν αυξήθηκε παρά κατά 9%. Αυτό υποδεικνύει την πολύ ισχυρή κλίση του πληθυσμού αυτού να αναπτύσσει και να αξιοποιεί το επιχειρηματικό του πνεύμα.

    [04] Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι. Κατάσχεση μεγάλου αριθμού λαθραίων τσιγάρων

    Μία μεγάλη παρτίδα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν οι ελεγκτές του πέμπτου Τελωνείου Πειραιά, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και κατόπιν πληροφοριών που είχαν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΕΔΕ).

    Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 10.430.000 τσιγάρα, των οποίων οι δασμοί και οι φόροι που αντιστοιχούν στην αξία τους, φθάνουν στα 2.000.000 ευρώ.

    Η συγκεκριμένη παρτίδα είχε δηλωθεί ως φορτίο με πετσέτες και είχε τελικό προορισμό τα Σκόπια.

    Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Εξάλλου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν.

    Σύμφωνα με πηγές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπήκε 48ωρο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις.

    Επίσης, σε έλεγχο σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη στη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα σφραγιστεί από αύριο και για 48 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

    [05] Στο ΣτΕ προσέφυγαν φορείς και κάτοικοι της Χίου κατά του Hot Spot

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 110 τοπικοί φορείς (Σύλλογοι, εταιρείες, επιχειρηματίες, κ.λπ.), αλλά και κάτοικοι της Χίου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8.1.2016 υπουργική απόφαση, που προβλέπει την «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».

    Στην προσφυγή τους επισημαίνουν ότι από το Ηot Spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, στην περιοχή Χαλκείου της Χίου, έχουν υποστεί τεράστια οικονομική, αλλά και προσωπική ζημιά, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα της Χίου ως τουριστικού προορισμού, έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό, όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και των συνεχών αρνητικών δημοσιευμάτων των διεθνών και εγχωρίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικών και έντυπων), για τις απάνθρωπες, κυριολεκτικά, συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Hot Spot του νησιού.

    Ακόμη αναφέρουν, ότι απειλείται η υγεία και η ασφάλεια, τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους, καθώς είναι συχνά τα εκτεταμένα επεισόδια, ενώ βρίσκουν καταφύγιο και εγκληματικά στοιχεία, απειλώντας έτσι τον τουρισμό, αλλά και την ίδια τη ζωή τους και την περιουσία τους.

    [06] Στην τέταρτη θέση οι Νικολαΐδου-Ασουμανάκη

    Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    Στον τελικό του διπλού σκιφ ηΚατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη κατέκτησαν την τέταρτη θέση.

    [07] Γερμανία: Η νέα Λευκή Βίβλος για την Άμυνα, ο διεθνής ρόλος της και οι αντιδράσεις

    Η ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, η διεύρυνση της συμμετοχής τους σε διεθνείς αποστολές με ανάληψη ηγετικού ρόλου και η ενίσχυση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της νέας Λευκής Βίβλου για την 'Αμυνα και την Ασφάλεια που παρουσίασε πρόσφατα το γερμανικό υπουργείο 'Αμυνας, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους συνδικαλιστές - κυρίως λόγω των ταμπού που επιχειρεί να σπάσει, αλλά και της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτεί.

    Η Λευκή Βίβλος, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει αυτήν του 2006, όταν ακόμη δεν υπήρχε το «Ισλαμικό Κράτος», ο πόλεμος στη Συρία και η ένταση με τη Μόσχα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόταση «ανοίγματος» των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μη-Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι θα προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σκεπτικό, το οποίο για την Γερμανία δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς υπάρχουν ήδη σχετικές συνεργασίες με την Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, αφορά κυρίως την προώθηση της δημιουργίας του περίφημου ευρωπαϊκού στρατού, ο οποίος θα μπορούσε, σύμφωνα με το Βερολίνο, να αντεπεξέλθει αποτελεσματικότερα στις νέες διεθνείς προκλήσεις.

    Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Αντρέ Βούστνερ, ο οποίος, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επιχειρηματολόγησε ότι «η γερμανική υπηκοότητα για μας είναι και πρέπει να παραμείνει θεμελιώδης (προϋπόθεση), λόγω της ειδικής αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και στρατιώτη και λόγω νομικής οριοθέτησής της», ενώ τόνισε ότι το επάγγελμα του στρατιώτη δεν είναι ένα οποιοδήποτε επάγγελμα. Προκειμένου πάντως να εφαρμοστεί η σκέψη της υπουργού 'Αμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, χρειάζεται αλλαγή του Νόμου περί Στρατιωτών, όπου ορίζεται ότι η γερμανική υπηκοότητα θεωρείται απαραίτητη για την κατάταξη στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά όχι και του Συντάγματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2016 - 16:32:34 UTC